Η 3η Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου με τον τίτλο Σταυροδρόμια είναι η συνέχεια των δύο προηγούμενων διοργανώσεων (Εικόνες ενός ευρωπαϊκού κινηματογράφου και Ο ισπανικός εμφύλιος στον κινηματογράφο) με επίκεντρο τον Ισπανικό κινηματογράφο. Το τρίτο αυτό αφιέρωμα περιλαμβάνει ταινίες της τελευταίας, κυρίως, δεκαετίας από το Ισπανικό σινεμά για να μας γνωρίσει τη σύγχρονη παραγωγή της κινηματογραφίας της χώρας.

Μεταξύ των ταινιών υπάρχουν πολλές μεγάλου μήκους που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα όπως Μάτα Χάρι της Ιθιάρ Μπογιαΐν, Ζωή και χρώμα του Σαντιάγο Ταβερνέρο, Χαοτική Άννα του Χούλιο Μέντεμ, Camino του Χαβιέρ Φεσσέρ, Επιστροφή στη Χανσάλα της Τσους Γκουτιέρεθ και Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου της Γκράθια Κερεχέτα. Εκτός από αυτές, θα προβληθούν επίσης: Η μυστική ζωή των λέξεων της Ισαμπέλ Κοϊσέτ, Ακόμα και η βροχή της Ιθιάρ Μπογιαΐν, 2 μέρες ελευθερία του Αλμπέρτο Ροδρίγεθ, Ραγισμένες αγκαλιές του Πέδρο Αλμοδόβαρ, Agora του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ και Ευτυχώς που είμαι γυναίκα του Μιγέλ Αλβαδαλέχο.

Η έναρξη του αφιερώματος θα γίνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 20.00 με την προβολή της ταινίας Camino του Javier Fesser.

Όλες οι ταινίες έχουν υπότιτλους στα ελληνικά.

Αθήνα 18-24 Νοεμβρίου 2011 & Θεσσαλονίκη 8-14 Δεκεμβρίου 2011

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός
Τηλ: 210 3609695/ 210 3612046/ 210 6007555
www.tainiothiki.gr

Διάβασε επίσης...
25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Ένα τέταρτο του αιώνα ζωής κλείνει φέτος το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που κάποτε μας έκλεινε μέσα στη σκοτεινή, vintage αίθουσα του Παλλάς (προτού ανακαινιστεί) για να παρακολουθήσουμε non stop τις ταινίες νέας εσοδειάς από την Ευρώπη και το λοιπό κόσμο (τότε που τα torrents ήταν, επίσης, μια άγνωστη λέξη και ...
Συνέχεια...
25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου