“…Σαν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε Radiohead και Massive Attack σ’ ένα brawl, που λένε οι Αμερικάνοι, το οποίο καταγράφει σε μια γωνία, πίνοντας το ποτό του, ο Nιck Cave.”

Έτσι περιγράφουν με δύο λόγια οι Ted Reglis (Θοδωρής Ρέγκλης / φωνητικά – πλήκτρα) και Jim Ver (Δημήτρης Πουλόπουλος / κιθάρες) τη μουσική τους και το mixtape.gr σας συστήνει, με ιδιαίτερη χαρά, τους Mockbirth. 

“Τη μουσική ποτέ δεν την είδαμε ως χόμπι, όσο κι αν προσπάθησαν στο μάθημα του σχολικού προσανατολισμού, πάντα θέλαμε να είναι η κύρια ασχολία μας.  Ήταν κάτι που το πλησιάζαμε πάντα με σεβασμό και σοβαρότητα.”

Πως ξεκίνησαν όμως οι Mockbirth;

“Γνωριστήκαμε πριν απο 8 χρόνια στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Συμμετείχαμε σε διάφορα projects, γράψαμε μουσική για εκθέσεις όπως το SEEAR , είχαμε παράλληλα solo projects να τρέχουν και τελικά μετά απο μια μάλλον επιμορφωτική θα λέγαμε διαδικασία, το 2010 προέκυψαν οι Mockbirth. Το Νοέμβριο του 2010 μας κάλεσε η μαμά πατρίδα κι έτσι για ένα χρόνο όλα μπήκαν στο pause. Οπότε ουσιαστικά η ιστορία μας ξεκινάει πάλι στα τέλη του 2011 με την κυκλοφορία του πρώτου μας EP, όπου με την βοήθεια του Σταύρου Κυπραίου και της Nevertheless στη γραφιστική δουλειά, έγινε πραγματικότητα.”

Το ομώνυμο πρώτο ΕΡ τους περιλαμβάνει 4 κομμάτια, και κυκλοφόρησε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Διατίθεται μέσω soundcloud και bandcamp και μπορείτε να το αποκτήσετε σε ψηφιακή μορφή πληρώνοντας το αντίτιμο που επιθυμείτε. Παράλληλα το Mockbirth EP κυκλοφόρησε και σε cd σε περιορισμένα αντίτυπα με ένα εντυπωσιακό packaging την κατασκευή του οποίου αξίζει να να παρακολουθήσετε εδώ.

Η μουσική τους είναι σαφώς επηρεασμένη από τους καλλιτέχνες της εισαγωγής μας, αφήνει όμως ένα μεγάλο παράθυρο ανοιχτό σε κάθε είδους μουσικό πειραματισμό, με βάση πάντα τη μελωδία, τα εξαιρετικά φωνητικά και τη χρήση επιπλέον οργάνων καταλήγοντας τελικά στη δημιουργία κινηματογραφικής και σε πολλές περιπτώσεις θεατρικής ατμόσφαιρας.

“Πάντα δίναμε μεγάλη προσοχή στο τι γίνεται στη μουσική όσο και στο στίχο. Ίσως το καλύτερο σχόλιο που έχουμε ακούσει ήταν μετά από ένα live που κάποιος μας είπε ότι είναι σαν να γράφουμε τα b-sides του Ok ComputerΣτην αρχή ανεβαίναμε στη σκηνή μ’ ενα iPod να παίζει τα προηχογραφημένα μέρη που υπάρχουν στις live εμφανίσεις μας. Σιγά σιγα το θέμα εξελίσεται, μαθαίνουμε και αλλάζουμε, ο εξοπλισμός είναι πολύ καλύτερος πλέον, αλλά ευτυχώς για εμάς, δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι. Μια ζωή ολόκληρη προσπαθείς να κάνεις κάτι για το οποίο θα είσαι ικανοποιημένος και όταν τα καταφέρεις, το μόνο που καταλαβαίνεις είναι ότι πλέον είσαι δημιουργικά νεκρός.

Το Μάιο του 2012, οι Mockbirth κυκλοφόρησαν το δεύτερο ΕΡ τους με τίτλο Housefly το οποίο προς το παρόν διατίθεται μόνο σε ψηφιακή μορφή και με τον ίδιο τρόπο όπως το προηγούμενο. Τα δύο αυτά ΕΡ, τα οποία κυκλοφόρησαν από το ίδιο το συγκρότημα ως ανεξάρτητες παραγωγές, είναι στην ουσία ο προπομπός για το πρώτο full album των Mockbirth για το οποίο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά υπάρχει πολύ υλικό πάνω στο οποίο δουλεύουν και το οποίο παρουσιάζουν στις live εμφανίσεις τους. Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα, η επόμενη ζωντανή εμφάνιση των Mockbirth θα είναι στα πλαίσια του 5ου ΑRTogether Festival του Bankit την Τρίτη 3 Ιουλίου στο Six D.O.G.S.

Ακούστε παρακάτω τα δύο εξαιρετικά ΕΡ των Mockbirth:

Links:

mockbirth.com
mockbirth.bandcamp.com
facebook.com/Mockbirth
soundcloud.com/mockbirth

Διάβασε επίσης...
Mockbirth – Eskimo
Η κάθε ακρόαση του καινούργιου EP των Mockbirth ανασύρει εκείνες τις ατέλειωτες συζητήσεις που καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως οι εγχώριοι καλλιτέχνες και τα σχήματα δεν υπολείπονται σε τίποτα των αλλοεθνών τους. Μάλιστα, παρότι διαχειρίζονται ενίοτε στοιχεία που έχουν εντυπωθεί ως προϊόντα ξενικών κουλτούρων και παραδόσεων, κατορθώνουν συχνά να φέρουν σε ...
Συνέχεια...
Exclusive Download: Introduced…by mixtape.gr
Πέρασαν κιόλας εννιά μήνες από τα "εγκαίνια" της στήλης "Introducing...". Μέσα από αυτή την καθ' όλα ευχάριστη διαδικασία γνωρίσαμε νέους καλλιτέχνες, ακούσαμε φρέσκες και πολύ αξιόλογες μουσικές προτάσεις και φυσικά κάναμε καινούριους φίλους. Αποφασίσαμε λοιπόν να ζητήσουμε από τους εκλεκτούς φιλοξενούμενους της στήλης, να μας χαρίσουν από ένα κομμάτι με απώτερο σκοπό τη ...
Συνέχεια...
Video: Mockbirth – Thrall
Το Thrall είναι το πρώτο video των Mockbirth, μέσα από το περσινό τους ΕΡ Eskimo που κυκλοφόρησε από την Αμερικάνικη Ralenteer Records, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου, στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους μεταξύ άλλων, Πάρη Πατσουρίδη [περισσότερες πληροφορίες εδώ]. Οι Mockbirth, μετά την κυκλοφορία του compilation album Rebirth, με τις συμμετοχές των Deadfile, Lowtronik, ...
Συνέχεια...
Νέο EP από τους Mockbirth
Είχαμε συστηθεί με τους Mockbirth (Ted Reglis: φωνητικά/Keyboards, Jim Ver: κιθάρες) πριν περίπου ένα χρόνο ενώ και αυτοί μας είχαν ανταποδώσει την γνωριμία χαριζόντας ένα αποκλειστικό κομμάτι για την συλλογή του mixtape.gr Introduced…by mixtape.gr Vol.1. Το ντουέτο -που αυτοπεριγράφεται ως "…Σαν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε Radiohead και Massive Attack σ’ ...
Συνέχεια...
Mockbirth – Eskimo
Exclusive Download: Introduced…by mixtape.gr
Video: Mockbirth – Thrall
Νέο EP από τους Mockbirth