Μπορεί να πέρασαν δέκα χρόνια από την πρώτη φορά που ο καλλιτεχνικός οργανισμός Μορφές Έκφρασης και ο σκηνοθέτης Θωμάς Κινδύνης παρουσίασαν για πρώτη φορά τη δική τους εκδοχή της Ηλέκτρας του Σοφοκλή αλλά η παράσταση έχει “γραφτεί” στη μνήμη του θεατρόφιλου κοινού που με πολλή χαρά την υποδέχεται και πάλι φέτος.

Για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια, το 2001 και το 2002, η Ηλέκτρα ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και σημειώσε μεγάλη επιτυχία χάρη στην ιδιαίτερη και διαχρονική θεατρική προσέγγιση της ομάδας.

Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή είναι ένα έργο που έχει παρουσιαστεί πολλές φορές και κατέχει ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο θέατρο.

Ποια είναι η θέση της, όμως, σε συνθήκες σαν αυτές που ζούμε σήμερα;

Σε περιόδους σκοτεινές και δύσκολες, η Ηλέκτρα παραμένει σταθερή στην ηθική πορεία που έχει επιλέξει, δε λυγίζει, δεν υποκύπτει και δεν παραδίδεται. Καταφέρνει τελικά να ξαναφέρει το Φως και να αλλάξει όχι μόνο τη δική της ζωή αλλά και τη ζωή μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Η Ηλέκτρα αποτελεί ένα σύμβολο που μπορεί να εμπνεύσει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, να συνεχίσει να παλεύει και να δημιουργεί, παρά τις αντιξοότητες που κυριαρχούν και την απόγνωση που ελλοχεύει. Στο τέλος, η Θεία Δίκη (το δίκαιο που ενυπάρχει στη φύση της Ζωής) όσο και αν φαίνεται να αργεί, πάντα επεμβαίνει, για να αφήσει χώρο σε αυτούς που παραμένουν δημιουργικοί και παραγωγικοί, για να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Το 2001 και 2002 ο κινηματογραφικός φακός του Γιώργου Σαλαμέ είχε ακολουθήσει την «Ηλέκτρα» στην περιοδεία της και την κατέγραψε στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ακολουθώντας την Ηλέκτρα» σε συμπαραγωγή με τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Θωμάς Κινδύνης
Σκηνικά- Κοστούμια: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική: Παν Καπερνέκα
Βοηθός Χορογράφου-Εκγύμναση Χορού: Ευγενία Παπαδάκη
Μουσική Εκτέλεση: Παν  Καπερνέκα, Κωνσταντίνος Ρούμελης
Φωτογράφος: Νίκος Καλλιάνης, Πάνος Κωστούρος

Διανομή:

Παιδαγωγός: Θωμάς Κινδύνης
Πυλάδης: Ρούμελης Κωνσταντίνος
Ορέστης: Γιάννης Κωσταράς
Ηλέκτρα: Ζωή Ναλμπάντη
Χρυσόθεμη: Βλασία Βερβέρη, Κλεονίκη Καραχάλιου
Κλυταιμνήστρα: Έλενα Ορφανίδου, Σοφία Λυμπέρη
Αίγισθος: Θωμάς Κινδύνης
Χορός: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Βλασία Βερβέρη, Κλεονίκη Καραχάλιου, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Ευγενία Παπαδάκη, Έλενα Ορφανίδου, Χρυσή Γεράρδη, Μικαέλα Ζάννου, Φωτεινή Καπελάκη, Πωλίνα Λαμπριανίδου, Σοφία Λυμπέρη, Αγγελική Παρδαλίδου, Παρασκευή Πολίτη,  Χρύσα Πύλη, Ελεάνα Φινοκαλιώτη, Αστερόπη Χαριτίδου.

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012, στις 21.00

Κηποθέατρο Παπάγου
Κορυτσάς -6η στάση, Παπάγου
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 210-3464903, 210-3464002
www.morfesekfrasis.gr

Τιμές εισιτηρίων
14€, Μειωμένο 10 €  (φοιτητές, άνεργοι, ηλικίες 12-18, ομαδικά από 6 άτομα και πάνω)

Κερδίστε προσκλήσεις

Το mixtape.gr σε συνεργασία με τις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ προσφέρει 3 διπλές προσκλήσεις σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην διεύθυνση [email protected] με θέμα “Ηλέκτρα“, αναφέροντας φυσικά το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ενημερωθούν με email.

 

Διάβασε επίσης...
Εκκλησιάζουσες σε περιοδεία
Το μ-ν στην εξουσία - και ο Αριστοφάνης περιοδεία από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Στην ανδροκρατούμενη Αρχαία Αθήνα, ο Αριστοφάνης βάζει την Πραξαγόρα, σύζυγο Βλεπύρου, να οργανώσει τις αφανείς ηρωίδες νοικοκυρές σε καταχθόνιο σχέδιο: Να κλέψουν τα ρούχα των αντρών τους και να μεταμφιεστούν με μούσια για να μπουν στην ...
Συνέχεια...
Η Ηλέκτρα του Θωμά Κινδύνη
Ο Θωμάς Κινδύνης και οι Μορφές Έκφρασης επιστρέφουν δέκα χρόνια μετά με την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, μια παράσταση που έχει γραφτεί στη μνήμη του θεατρόφιλου κοινού. Διαβάστε τη συνέντευξη του σκηνοθέτη εν αναμονή της νέας άφιξης της επιτυχημένης παράστασης. Για ποιους λόγους επιλέξατε την ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή; Η Ηλέκτρα είναι από τα ...
Συνέχεια...
Οιδίπους Τύραννος σε όλη την Ελλάδα
Οι τριτοδεσμίτες (ναι, προδίδω την ηλικία σας, και τη δική μου) θυμάστε πολύ καλά την τραγωδία του Σοφοκλή που στοίχειωνε τα σχολικά μας χρόνια αλλά έχοντας ξεπεράσει την περίοδο εκείνη (και τις Πανελλήνιες) ξέρετε ήδη πολύ καλά τη σημαντικότητα του έργου. Η εταιρία αρτivities και το ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ παρουσιάζουν την εξαιρετική ιστορία του ...
Συνέχεια...
Οιδίπους Τύραννος – Φεστιβάλ Επιδαύρου
Ένας μύθος, τρεις ερμηνευτές και μερικοί αόρατοι βάτραχοι. Αν κοσμοϊστορικά γεγονότα ξεσπούν επειδή μία πεταλούδα τινάζει απλώς τα φτερά της στο Πεκίνο, φανταστείτε τι συμβαίνει όταν ένας βάτραχος ρίχνει ένα σάλτο στο κοίλο της Επιδαύρου. Ο Πόλεμος των άστρων. Τουλάχιστον. Το περασμένο Σάββατο το πολυπληθές (περίπου 6.500) κοινό που έσπευσε στο αρχαίο θέατρο ...
Συνέχεια...
Εκκλησιάζουσες σε περιοδεία
Η Ηλέκτρα του Θωμά Κινδύνη
Οιδίπους Τύραννος σε όλη την Ελλάδα
Οιδίπους Τύραννος – Φεστιβάλ Επιδαύρου