Έτος Στριντμπεργκ το 2012 και η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ επιστρέφει στη δραματουργία του Γιόχαν Άουγκουστ Στρίντμπεργκ -μετά την πολυσυζητημένη παράσταση «Τζούλια» (Νixon / Screening Room, 2009) «Η πιο δυνατή» (Den Starkare).

Ο τίτλος, για τις ανάγκες του νέου ανεβάσματος του σύντομου μονόπρακτου (γραμμένο το 1889), έχει αποδοθεί στον πληθυντικό αριθμό: «Οι πιο δυνατοί». Αναφέρεται σε εκείνους που επιμένουν και διεκδικούν μέχρι τέλους το μερίδιό τους στον έρωτα υπακούοντας, πρωτίστως, στη φύση και το ένστικτο.

Το μονολογικό, επί της ουσίας, κείμενο εκφέρεται εδώ από το στόμα ενός άντρα, του Κυρίου Χ, ενώ μέχρι την αυλαία δεν αποκαλύπτεται το φύλο του αποδέκτη. Ωστόσο, ο χρόνος και ο τόπος της δράσης έχει διατηρηθεί ως έχει: Παραμονή Χριστουγέννων σε δημόσιο χώρο διασκέδασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση-διασκευή-σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Όψη: Άντζυ Πυκνάδα
Μουσική: Λευτέρης Λάππας
Φωτογραφίες: Παναγιώτα Καραστεργίου
Ερμηνεία: Περικλής Λιανός

Έναρξη παραστάσεων: 4 Ιανουαρίου 2012
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22:00

Ελεύθερη εισφορά εισόδου (τιμή εισιτηρίου κατά βούληση)

PHILIPP / Champagne Bar
Τομπάζη 4 – Ψυρρή
πληροφορίες: 6997-166210

Διάβασε επίσης...
Μια “Tαξιθέτρια (SOLO)” μας περιμένει στο Μέγαρο Μακέδου
Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ μετά από τον α’ κύκλο παραστάσεων της νέας της παραγωγής «ταξιθέτρια(SOLO)» στη Ρόδο και την Κω επιστρέφει στην έδρα της, την Αθήνα, για δέκα παραστάσεις σε νέο, μη θεατρικό χώρο, στο κέντρο της πόλης από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Στο Μέγαρο Μακέδου θα παρουσιάζεται από το Σάββατο, ...
Συνέχεια...
Μια “Tαξιθέτρια (SOLO)” μας περιμένει στο Μέγαρο Μακέδου