Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ (καμιά σχέση με τον κιθαρίστα των Floyd) είναι ένας κριτικός κινηματογράφου από τον Καναδά, του οποίου ο 15χρονος γιος εν μέσω των εφηβικών του ανησυχιών αποφασίζει να παρατήσει και το σχολείο. Ο πατέρας είναι και αυτός στη δίνη των δικών του προβλημάτων, με κύριο τη δυσκολία ανεύρεσης δουλειάς. Η ιδέα του στη συγκεκριμένη περίσταση δεν είναι άλλη από το να συμφωνήσει με τον γιο του να αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βλέπουν τουλάχιστον τρεις ταινίες τη βδομάδα. Αν ο μικρός αθετούσε την υποχρέωσή του θα έπρεπε να επιστρέψει στο σχολείο ή να βρει δουλειά.

Εναλλακτική επιμόρφωση; Απόδραση από την πραγματικότητα; Ανεύρεση στόχου και νοήματος στη ζωή; … πιθανόν όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα που μπορεί να σου προσφέρει ο κινηματογράφος.

Ο Γκίλμουρ στο αυτοβιογραφικό αυτό βιβλίο αναπτύσσει μια ενδιαφέρουσα οπτική απέναντι σε γνωστές και όχι τόσο γνωστές ταινίες (εστιάζει σε μικρά πράγματα που δεν προσέχεις συνήθως με την πρώτη ματιά) και ταυτόχρονα στην εφηβεία κυρίως από την πλευρά του ανασφαλή γονιού. Όλα αυτά σε ένα ελαφρύ και ευχάριστο κείμενο -σίγουρα θα κυλάει ευχάριστα σε μια παραλία- το οποίο σε κρατάει μέχρι τέλους, ειδικά στην περίπτωση που κουβαλάς και λίγο το μικρόβιο του σινεφιλ.

Τίτλος: Η Κινηματογραφική Λέσχη (The film club)
Συγγραφέας: David Gilmour
Μετάφραση
: Γιώργος Καλαμαντής
Εκδότης: Πατάκης, 2011
260 σελίδες

 

Video : O David και ο Jesse Gilmour συζητούν για την “Κινηματογραφική Λέσχη”

7Διάβασε επίσης...
Roger Waters + David Gilmour + Nick Mason μαζί στη σκηνή στο Λονδίνο
Όσοι τυχεροί βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην O2 Arena του Λονδίνου, απόλαυσαν μία μεγάλη έκπληξη και ιστορική στιγμή. Τα εναπομείναντα μέλη των Pink Floyd - Nick Mason, David Gilmour και Roger Waters - επανενώθηκαν onstage στη μία από τις στάσεις της περιοδείας του The Wall του Roger Waters στη μόλις δεύτερη φορά τα τελευταία 30 χρόνια ...
Συνέχεια...
Little Fluffy Clouds over Athens
Μου κάνει εντύπωση που αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Dr. Alex Paterson στα μέρη μας. Εννοώ, ότι τόσοι άλλοι ambient dub και πρωτοπόροι (αλλά και "πρωτοπόροι") της electronica έχουν καταφθάσει τα τελευταία αρκετά χρόνια για dj set ή live, που αν με ρώταγες στο άσχετο "πότε ήρθαν για ...
Συνέχεια...
Roger Waters + David Gilmour + Nick Mason
Little Fluffy Clouds over Athens