tsixliΣτη γλώσσα μιας αφρικάνικης φυλής, «UBUNTU» θα πει «υπάρχω γιατί υπάρχουμε». Αυτό είναι το μότο της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας UBUNTU της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι η σκηνοθέτης Ελεάνα Τσίχλη.

Το όνομα  της Ελεάνας αρχίσαμε να το ακούμε δειλά δειλά, όταν το 2010 μια παιδική παράσταση, η «Στη Φάρμα των Ζώων», συζητήθηκε από τους «μεγάλους». Στη συνέχεια την παράσταση τη διεκδίκησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας όπου παίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα. Η πρόσφατη δουλειά της, «Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», στο Bios, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κάτι λίγο το εξαιρετικό έργο του Heinrich Böll, κάτι οι γοητευτικές Καταρίνες που υποδύονται οι ηθοποιοί, κάτι ο συνδυασμός Πολυτεχνείου με Θέατρο, κάτι ένας αέρας νεανικότητας και κάτι ακόμα, που μου διαφεύγει, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μάθουμε στο μέλλον, κάνουν την «Καταρινούλα» τους, όπως της αρέσει να λέει μια από τις πιο φρέσκες και ευχάριστα συγκινητικές παραστάσεις της σεζόν.

Τί σκεφτόσουν όταν διάλεξες το έργο;

Mάλλον σε αυτή την επιλογή λειτούργησε πάνω κάτω ο μηχανισμός του κεραυνοβόλου έρωτα. Ακολουθεί η σύντομη ιστορία: Τρία χρόνια πριν, καλοκαίρι του 2009, βρίσκομαι μπροστά σε μια άγνωστη βιβλιοθήκη, σε ένα άγνωστο σπίτι που με φιλοξενούσαν στην Καλαμάτα. Τραβώ ένα μικρό βιβλίο με τον τίτλο «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum», με αρκετά σαρκαστικό ύφος του τύπου «ναι! πρόκειται για άρλεκιν, αλλά τι καλύτερο για να σε πάρει ο ύπνος» –το εξώφυλλο του βιβλίου βοήθούσε εξαιρετικά στο συμπέρασμα αυτό. Τελικά έμεινα όλο το βράδυ άυπνη γιατί, κάθε άλλο παρά άρλεκιν ήταν. Άυπνη με την ουτοπική, για τότε, σκέψη : «Εγώ αυτό, μια μέρα θα το κάνω παράσταση!». Τρια χρόνια μετά, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στην Ελλάδα;

Όχι, είχε ξαναανέβει τη θεατρική σεζόν 2005-2006, στο θέατρο Φούρνος.

Η Καταρίνα είναι μια ηρωίδα με 4 πρόσωπα;

Δεν θα το έλεγα έτσι ακριβώς. Η Καταρίνα, έχει κι αυτή όσα πρόσωπα έχει ο κάθε άνθρωπος. Άλλο αυτό της δημόσιας του ζωής, άλλο αυτό της ιδιωτικής, άλλο στο χώρο εργασίας του, άλλο στις πιο προσωπικές του σχέσεις. Και επιστρατεύει το καθένα ανάλογα με το τι έχει να αντιμετωπίσει. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως στην παράστασή μας, στο σκηνικό μας, αυτό, πείραμα, υπάρχει η επιλογή και οι 4 κοπέλες να αναμετρηθούν με το ένα πρόσωπο, αυτό της κεντρικής ηρωίδας, και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια ψυχική χαρτογράφηση της ηρωίδας, και να οριστούν οι περιοχές που θα κινηθεί η καθεμία από τις ηθοποιούς.

Eίναι μια γυναίκα εξίσου τραγική όσο και κωμική;

Η Καταρίνα αναμφισβήτητα είναι ένα πρόσωπο με πολύ έντονη την αίσθηση του χιούμορ,  σε τέτοιο βαθμό που ενίοτε αγγίζει τα όρια του σαρκασμού. Αυτό και μόνο, την κάνει να συνδυάζει το κωμικό και το τραγικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα τη θεωρώ άκρως συγκινητική ηρωίδα.

Πιστεύεις ότι οι νέοι σκηνοθέτες πρέπει να διαμορφώνουν μια νέα θεατρική αφήγηση στο χώρο και ειδικά στην Ελλάδα;

Νομίζω, πως χρειάζεται ένα μέτρο και σίγουρα καθόλου έπαρση για να γίνει κάτι πραγματικό καινούργιο. Για την ακρίβεια, χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά ανοικτοί, σε όποιο ερέθισμα τέχνης με τρόπο δυναμικό και κριτικό. Γιατί και από τους παλιότερους έχουμε πολλά να μάθουμε, όλοι εμείς που μόλις κάνουμε τα πρώτα μας βήματα,  και παράλληλα, βέβαια, να αναζητούμε καινούργιους τρόπους, «τις καινούργιες φόρμες», όπως λέει και ο Τρέπλιεβ στον «Γλάρο» του Τσέχωφ.

Κάνεις ένα επάγγελμα κυρίως ανδροκρατούμενο, σε φοβίζει αυτό;

Όχι ιδιαιτέρως. Πριν ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία, σπούδαζα Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο – μεταφράζεται ως 1 γυναίκα στους 60 αντρες-, στη σκηνοθεσία φαντάζομαι πως η αναλογία είναι περίπου 1 στους 20. Πέρα από την πλάκα, πάντως, ώρες ώρες οφείλεις να γίνεις πιο σκληρή για να διαχείριστείς κάποιες καταστάσεις και, ναι, αυτό είναι κάπως δύσκολο. Τόσο λόγω φύλου, όσο και λόγω ηλικίας.

Θα σε έφερνε σε αμηχανία το να σκηνοθετήσεις ένα μεγαλύτερο σου κατά πολύ ηθοποιό ο οποίος μπορεί να είναι καταξιωμένος;

Για να πετύχει μια συνεργασία οφείλουν όλοι οι συνεργάτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μου ήρθε μια εικόνα: κάθε συνεργασία είναι σαν μια γιορτή που όλοι θα βάλουμε τα καλά μας και θα επιστρατεύσουμε όλο μας το κέφι για να πάμε εκεί και να περάσουμε καλά. Έτσι, λοιπόν, μια συνεργασία με έναν μεγαλύτερο και πιο έμπειρο και καταξιωμένο ηθοποιό, μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση, αλλά σίγουρα χρειάζεται μια πολύ καλή εκ των προτέρων προετοιμασία, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η ουσιαστική συνδημιουργία.

Τί είδους θεατρικά έργα σε ελκύουν περισσότερο;

Μου αρέσουν τα έργα που με κάνουν να συνειδητοποιήσω κάτι σε τέτοιο βαθμό, που να θέλω να το μοιραστω δημόσια και με άλλους. Μόνο αυτό.

Έχετε κάνει μια πλούσια παραγωγή με πολύ λίγα χρήματα, πώς το καταφέρατε αυτό;

Σπάσαμε τους κουμπαράδες μας! Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.  Η οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε έχει κάνει τους «παραγωγούς» είδος προς εξαφάνιση. Πόσο μάλλον, στην δικιά μας περίπτωση που κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο χώρο. Οπότε για την «παραγωγή» αυτής της παράστασης,  επιστρατεύσαμε συλλογικά η ομάδα τα πενιχρά μας οικονομικά, και με λίγα χρήματα, πολύ φαντασία και πολύτιμους φίλους που δούλεψαν για μας αφιλοκερδώς καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, με το λιγοτερο δυνατό κόστος.

Ποιές είναι οι θεατρικές σου αναφορές και πρότυπα;

Αφού, ως γνωστόν, στην Ελλάδα σχολή σκηνοθεσίας δεν υπάρχει, τα μεγαλύτερα μου πρότυπα είναι είτε οι δάσκαλοί μου στους οποίους κοντά μαθήτευσα στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου σπούδασα Υποκριτική, είτε οι σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα ως βοηθός τους και με έμαθαν και με ενέπνευσαν για να συνεχίσω σε αυτό το επάγγελμα. Αυτοί είναι σίγουρα ο Θοδωρής Αμπαζής, που μου έκανε την τιμή για 4 χρόνια να με επιλέξει ως βοηθό του σε όλες τις δουλειές με την ομάδα του ΟΠΕRA, η Ελένη Μποζά, την οποία είχα δασκάλα και με την οποία εν συνεχεία εργάστηκα και ως βοηθός της, οι δάσκαλοι μου Δημήτρης Ήμελλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Λυδία Κονιόρδου, Ακύλλας Καραζήσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Έλσα Ανδριανού αλλά και η Άννα Κοκκίνου, με την οποία έκανα την πρώτη μου επαγγελματική δουλειά ως ηθοποιός.  Από εκεί και πέρα σημαντικά μαθήματα έχω λάβει και από μεγάλους έλληνες σκηνοθέτες και τις κατα καιρούς παραστάσεις τους, όπως για παράδειγμα από τον κ. Λευτέρη Βογιατζή ή τον κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;

Επαγγελματικά, ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα παράσταση της ομάδας μας, σε αρκετά σύντομο χρόνο, μιας που ξεκινάμε 14/01 στο θέατρο του Ν. Κόσμου με την παράσταση «Νιού Γουόρλντ» Μια devised – κωμωδία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ του θεάτρου του Ν. Κόσμου «Επινοώντας την παράσταση». Για την υλοποίηση της παράστασης αυτής επιστρατεύεται και το υπόλοιπο δυναμικό της Ubuntu, δηλ. εκτός από την Ελεάνα Στραβοδήμου, ο Άρης Λάσκος, η Κατερίνα Πατσιάνη, η Μάγια Ανδρέου και ο Σωτήρης Μεντζέλος. Επίσης, ένα ταξίδι στο Βερολίνο, που το περιμένω πώς και πώς!

Η Καταρίνα πήγε σε ένα πολύ ωραίο πάρτι και ερωτεύτηκε, εσύ θυμάσαι ένα τέτοιο πάρτι;

Θυμάμαι σίγουρα έναν «κεραυνοβόλο» έρωτα! Δε συνέβη, βέβαια, σε πάρτυ αλλά όσο διήρκησε – όχι πολύ, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – εγώ ζούσα σε ένα παράλληλο ροζ σύμπαν το δικό μου/μας ψυχικό πάρτι!

INFO: Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ ανεβαίνει στο BIOS Cinemateque κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

 

Διάβασε επίσης...
Η κολλεκτίβα των Jazzsteppa σε Αθήνα & Βόλο
Την Παρασκευή 4/11 στο Bios (Πειραιώς 81) θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να δούμε "ζωντανά" την πολυεθνική κολλεκτίβα (Αγγλία, Γερμανία, Ισραήλ) των Jazzsteppa. Οι BarBie (trombone, MC, effects) και Xperimentalist (DJ, drums, effects) από το 2006 μας έχουν συνηθίσει σε ενα ζωηρότατο κράμα από dubstep, breakbeats και eclectic grooves με ...
Συνέχεια...
MF DOOM : Behind The Metal Mask
O rapper με την μεταλλική μάσκα πρόκειται να εμφανιστεί τελικά στην Αθήνα την Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου (μετά την ακύρωση της καλοκαιρινής εμφάνισης) οπότε αξίζει να θυμηθούμε την αναδρομή στην ως τώρα καριέρα του. Ο κατα κόσμον Daniel Dumile -γεννημενος στο Λονδίνο το 1971 αλλά από μικρή ηλικία μεγαλωμένος στην Νέα Υόρκη- ...
Συνέχεια...
O Josh T. Pearson στην Αθήνα!
To mixtape.gr παρουσιάζει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στο Bios τον καλλιτέχνη που δημιούργησε ένα από τα albums της χρονιάς! Το 2011 είναι η χρονιά του Josh T. Pearson και δεν θα ήταν κρίμα αν δεν μας δινόταν η ευκαιρία να τον απολαύσουμε στην Αθήνα; “I come from a long line in ...
Συνέχεια...
For the Record @ Bios, 04/06/2011
Όπως είχαμε προαναφέρει, χθες το βράδυ στο Bios το project "For the Record" ήρθε εις πέρας και με μεγάλη επιτυχία, όχι τόσο όσο αφορά την προσέλευση του κόσμου (που θα μπορούσε να είναι σαφώς μεγαλύτερη), αλλά όσον αφορά την ιδέα και την εκτέλεσή της. Τέσσερα σχήματα παρουσίασαν τη δουλειά τους και ...
Συνέχεια...
Vasistas, Spectacle
Το Spectacle της ομάδας Vasistas διερευνά τους μηχανισμούς εκπαίδευσης του ατόμου στην καθημερινότητα. Η ομάδα στήνει μιαν εύπλαστη κινούμενη εγκατάσταση με ανθρώπους. Ένα παράλογο αυθύπαρκτο δίκτυο δράσης όπου οι εισερχόμενοι  πραγματοποιούν συγκεκριμένες ασκήσεις εκπαίδευσης των ατόμων.  Οι ελεγκτές γίνονται ελεγχόμενοι, οι ερευνητές πειραματόζωα και η ενστικτώδης πλευρά των ανθρώπων θέαμα ...
Συνέχεια...
Ο Toro Y Moi στην Αθήνα
Και ενώ διανύουμε ένα ήδη αρκετά γεμάτο σε συναυλίες φθινόπωρο, άρχισαν ήδη οι ανακοινώσεις και για το 2013!  Ο λόγος για τον αμερικάνο Toro Y Moi (Chazwick Bundick) που, όπως μάθαμε μέσα από το tumblr του Plissken Fest, πρόκειται να εμφανιστεί στο Bios την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013. O Toro Y ...
Συνέχεια...
Η Ελλάδα εκλέγει το Γερμανικό Κοινοβούλιο
Πώς θα σας φαινόταν αν ταυτόχρονα με τις Γερμανικές εκλογές κάναμε κι εμείς εδώ μια στιγμούλα μια ψηφοφορία για να αποφασίσουμε το γερμανικό Κοινοβούλιο; Τώρα μπορούμε και εμείς, στην κεντρική σκηνή του Bios, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στο www.aliens-vote.org. Ένας ακτιβιστής αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ...
Συνέχεια...
Γιούλα Μπούνταλη και Σύλλας Τζουμέρκας: οι ΝΤΙΜΠΕΪΤερς
Μια απόλυτα ριζική διαφωνία, βασισμένη -κυρίως- στο μυθιστόρημα Ερωτευμένες Γυναίκες του D.H.lawrence έστησαν στο Bios η Γιούλα Μπούνταλη και ο Σύλλας Τζουμέρκας και μας μιλούν γι αυτό το ΝΤΙΜΠΕΙΤ τους.  Τους γνωρίζετε ήδη από την κινηματογραφική Χώρα Προέλευσης στην οποία συνεργάστηκαν στο σενάριο ενώ ο Σύλλας Τζουμέρκας υπέγραψε και τη σκηνοθεσία ...
Συνέχεια...
O Spectralfire ανοίγει τη συναυλία του Toro Y Moi στο Bios
Η βραδιά της επόμενης Παρασκευής 18 Ιανουαρίου στο Bios, την οποία διοργανώνει το Plissken Festival, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερo ενδιαφέρον. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την πολυαναμενόμενη συναυλία του Toro Y Moi στο Bios , θα ανοίξει ο Spectralfire, το εξαιρετικό solo project του Λάμπη Κουντουρογιάννη, συνδημιουργού και κιθαρίστα των Modrec. Στη σκηνή του Bios ο Λάμπης ...
Συνέχεια...
Οι Wonky Doll & The Echo live στο Bios αλλά και indiegogo καμπάνια
Τέσσερις μήνες μετά την εμφάνισή τους στο Six D.O.G.S., στα πλαίσια της παρουσίασης του ντεμπούτου άλμπουμ τους Pleasant Thoughts, οι Wonky Doll & The Echo, επιστρέφουν στη σκηνή του Bios, για ένα live, με λίγο διαφορετικό concept. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, θα παίξουν ζωντανά τα κομμάτια του άλμπουμ τους, ...
Συνέχεια...
Η θεατρική ζωή του Bios
Το Bios συμπληρώνει φέτος τα δέκα του χρόνια και το γιορτάζει με μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική σεζόν. Όταν ξεκίνησε να λειτουργεί αυτό το, μέχρι τότε, παράξενο, μεγάλο κτήριο της Πειραιώς έκανε τη μικρή μας πρωτεύουσα να μοσχοβολήσει Βερολίνο. Ήταν δέκα χρόνια πριν όταν το bar λειτουργούσε ακόμα στο ισόγειο και από ...
Συνέχεια...
Plastic Flowers και .message στο Bios
Λίγο πριν αναχωρήσουν για το πρώτο υπερατλαντικό τους ταξίδι για χάρη του SXSW και άλλων προορισμών, εντός Ευρώπης, οι Plastic Flowers κατηφορίζουν στην Αθήνα για ένα live στο Bios, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Το δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια του νέου τους ΕΡ Aftermath, που κυκλοφορεί στις 4 Φεβρουαρίου μέσω ...
Συνέχεια...
Misuse – “April”
Όταν πριν από 3 χρόνια γράφαμε για το ντεμπούτο album των Αθηναίων Misuse, «γκρινιάζαμε» για την μάλλον αυστηρή περιχαράκωση των Misuse στο μουσικό είδος που ονομάζουμε post rock. Μας άκουσαν; Προφανώς και δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο στην πορεία του ήχου των Misuse τα όποια σχόλια μας όμως το γεγονός είναι ότι το πολύ ...
Συνέχεια...
Οι Cult Of Youth έρχονται στην Αθήνα
Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής συναυλιακής σεζόν είναι η βραδιά που μόλις επιβεβαιώθηκε. Οι Cult Of Youth από το Brooklyn θα εμφανιστούν στο Bios μόλις σε λίγες εβδομάδες, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι και το πιο γνωστό όνομα - όμως ρισκάρουμε ...
Συνέχεια...
Dirty Beaches: Lo-Fi Νοσταλγία στο Bios
Οι Dirty Beaches, δηλαδή το προσωπικό μουσικό όχημα του Ταϊβανέζικης καταγωγής αλλά μεγάλωμένου στον Καναδά Alex Zhang Hungtai, έρχονται την επόμενη Τρίτη, 11 Οκτωβρίου στο Βios σε μια διοργάνωση της Arte Fiasco ενώ κρατά καλά ακόμη το hype από το ντεμπούτο τους LP Badlands. Φέρνουν μαζί τους το βρωμισμένο "παλιακό" rockabilly φίλτρο ...
Συνέχεια...
Χταποδάκια και Άλλα Διηγήματα
Σε χτυπάει η γόβα, Παναγιωτάκη; Κανείς δεν σ’αγαπάει, Παναγιωτάκη. Σε χλευάζουν, σε διώχνουν, ούτε καν το κέρασμα σου δεν τους ενδιαφέρει, καημένε Παναγιωτάκη. Τι το φοβερό ήθελες και εσύ δηλαδή; Πήγες στην ταβέρνα με πλοκάμι χταποδιού εν είδει κλάδου ελαίας, με τα δυο χταποδάκια σου, Παναγιωτάκη, να τα βάλει ο σατράπης ο ...
Συνέχεια...
Οι Temple Theatre έρχονται, η Αργοναυτική εκστρατεία ξεκινάει
Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των Temple Theatre στο Bios με το UNMYTHABLE  αναζητήσαμε τις «μυθολογικές» τους προθέσεις. Και, για να το καταφέρουμε αυτό, μιλήσαμε με τον Paul O’ Mahony, ηθοποιό και συνιδρυτή της ομάδας. Φυσικά δεν πρόκειται για προσωπική διαπίστωση το ότι η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «πουλάει» τον ...
Συνέχεια...
DemoCrates #1 : Μουσική Κοινωνία στο Bios
Ένα πολύ ενδιαφέρον, πραγματικά συμμετοχικό event / διαδικασία επιλογής μουσικής πρόκειται να λάβει χώρα στο Bios αυτήν την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου υπό τον τίτλο DemoCrates #1 : Μουσική Κοινωνία. H ιδέα πίσω από το πρώτο evenτ DEMOCRATES είναι απλή: παίρνεις ενα κομμάτι -σε οποιοδήποτε φορμάτ: mp3, cd, βινύλιο- είτε δικό σου (αν ...
Συνέχεια...
Toro Y Moi
  Μόλις 4 ημέρες προτού κυκλοφορήσει το 3ο του album, ο 25χρονος Chaz Bundick - γνωστός ως Toro Y Moi - καταφθάνει στη χώρα μας για μία από τις πιο "φρέσκιες" συναυλίες της χρονιάς. Λίγο προτού μαζέψει την βαλίτσα του για την νέα του Ευρωπαϊκή περιπέτεια, επικοινωνήσαμε μαζί του. O Toro Y Moi έχει ...
Συνέχεια...
Pre-Reworks με Stereo MCs αυτή την εβδομάδα
Άλλη μια επίσκεψη-θεσμός αυτή τη βδομάδα σε τρείς ελληνικές πόλεις. Στα πλαίσια των Pre-Reworks events, οι Stereo MCs θα εμφανιστούν στο Bios, Αθήνα (12/5), Tsalapata Complex, Βόλος (13/5) και Βίλκα, Θεσσαλονίκη (14/5). Στο Βόλο θα προηγηθουν Fantastikoi Hxoi, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα ένα κανονικό φεστιβάλ με The Martinez Brothers, ...
Συνέχεια...
Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1
Ορέστης και Ηλέκτρα. Τα δυο αδέλφια μεγάλωσαν σε ένα σπίτι όπου ο παππούς μαγείρεψε και τάισε τους θείους τους στον αδελφό του και μετά αυτός παντρεύτηκε την κόρη του για να κάνει τον θείο τους ώστε αυτός με τη σειρά του να πάρει εκδίκηση σφάζοντας τον παππού... ...και παρακινώντας την μάνα ...
Συνέχεια...
H κολλεκτίβα Undersky στο Bios
Την Παρασκευή 11 Μαϊου στο Bios (Πειραιώς 81) πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μερικά από τα πιο εκλεκτά μέλη της μιας σχετικά νέας αλλά πολύ ενδιαφέρουσας μουσικής κολλεκτίβας/ record label που ακούει στο όνομα Undersky (facebook | tumblr | soundcloud | bandcamp). Η Undersky ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του ...
Συνέχεια...
Dr. Albert Flipout’s one CAN band
Αρκετά με τον Josh T. Pearson. Ώρα να πούμε για ποιο λόγο επιλέξαμε να μας κάνει την τιμή να ανοίξει την βραδιά στο Bios το ερχόμενο Σάββατο o Dr. Albert Flipout και η one CAN band του με τον Mickey Pantelous! Πάμε από τα βασικά. Ο Dr. Albert Flipout είναι μια ιστορία ...
Συνέχεια...
The Rockhard Bastards στο Bios!
Η ελίτ του underground turntablism σε μια ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα; Καθόλου άσχημα! Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου λοιπόν στο Bios Front, οι D-Styles, DJ Excess καιToadstyle σε μια κοινή εμφάνιση όπου το πικάπ θα είναι το κύριο μουσικό όργανο για ένα ιδιαίτερο fusion από hip hop, scratch, funk, jazz και ...
Συνέχεια...
Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1
Η αρχική επιθυμία και πρόθεση του Κώστα Φιλίππογλου, του Δημήτρη Κουρούμπαλη και της Κατερίνας Λούρα ήταν να ανεβάσουν μια τραγωδία. Όμως, όπως πάντα, μεγάλα γεγονότα στις μικρές ζωές τους, επηρέασαν την δουλειά τους. Τους ξύπνησαν αναμνήσεις, παιδικές επιθυμίες και πυροδότησαν προβολές. Και κατέληξαν σε μια ξεκαρδιστική κωμικοτραγωδία. Η νεύρωση είναι κληρονομική; Πόσες ...
Συνέχεια...
Ένα ΝΤΙΜΠΕΪΤ αξιών από άξιους δημιουργούς
Το 1920 στις "Ερωτευμένες Γυναίκες" ο D.H. Lawrence διαλύει εις τα εξ ων συνετέθησαν τις κοινωνικές τάξεις. Το 2012 τι θα διαλύσουν, άραγε, οι συντελεστές της παράστασης ΝΤΙΜΠΕΪT;  Η Γιούλα Μπούνταλη και ο Σύλλας Τζουμέρκας, μαζί με τη Διώνη Κουρτάκη και το Μιχάλη Οικονόμου διαλύουν, μεν, τις Ερωτευμένες Γυναίκες του D.H. Lawrence σ’ ένα ντιμπέιτ ...
Συνέχεια...
A Western @ Bios
Τι το κάναμε εδώ μέσα; American bar; Ναι, και μάλιστα στην Άγρια Δύση. Μη μου πείτε πως δεν φαντασιωθήκατε ποτέ πως βρίσκεστε στο σαλούν που ξεφυτρώνει σε εκείνη την πόλη που φιγουράρει στην έρημη κοιλάδα της Άγριας Δύσης. Πώς εκεί που πίνετε αμέριμνοι το bourbon σας και παίζετε χαρτιά με ένα ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with Space Blanket
Λίγες μέρες έμειναν για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του Cosmic EP , και οι Space Blanket μας προσέφεραν το παρακάτω Cosmic Macho Tape με επιλογές από το γενικότερο φάσμα της σύγχρονης electro σκηνής που έχουν επηρεάσει τον Cosmic Disco Punk ήχο τους. Στο mixtape, μπορείτε να ακούσετε και το remix των Space Blanket στο The Boy ...
Συνέχεια...
Bass Runners: Kuedo και Laurel Halo στο Bios!
Και έτσι ξαφνικά, με ένα event invitation στο Facebook, μόλις μάθαμε για το εξαιρετικό event σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής που θα διοργανώσει το Ough Ezine στο Bios την Κυριακή 27 Μαϊου υπό τον τίτλο Bass Runners. Το line up, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα, θα περιλαμβάνει τον βρετανό Kuedo (aka ...
Συνέχεια...
H Όλγα Κουκλάκη στην Αναξαγόρα 3-5
Ο νέος χώρος που λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες από την ομάδα του Bios, στην οδό Αναξαγόρα 3-5 στην Ομόνοια θα υποδεχτεί την Όλγα Κουκλάκη, το Σάββατο 2 Μαρτίου. Με καλεσμένους όπως η Liset Alea -Nouvelle Vague- στα φωνητικά και το μπάσο, ο Thodoris Τriantafillou στα ηλεκτρονικά, και o Αlex Specs στα Visuals η ...
Συνέχεια...
Η κολλεκτίβα των Jazzsteppa σε Αθήνα & Βόλο
MF DOOM : Behind The Metal Mask
O Josh T. Pearson στην Αθήνα!
For the Record @ Bios, 04/06/2011
Vasistas, Spectacle
Ο Toro Y Moi στην Αθήνα
Η Ελλάδα εκλέγει το Γερμανικό Κοινοβούλιο
Γιούλα Μπούνταλη και Σύλλας Τζουμέρκας: οι ΝΤΙΜΠΕΪΤερς
O Spectralfire ανοίγει τη συναυλία του Toro Y
Οι Wonky Doll & The Echo live στο
Η θεατρική ζωή του Bios
Plastic Flowers και .message στο Bios
Misuse – “April”
Οι Cult Of Youth έρχονται στην Αθήνα
Dirty Beaches: Lo-Fi Νοσταλγία στο Bios
Χταποδάκια και Άλλα Διηγήματα
Οι Temple Theatre έρχονται, η Αργοναυτική εκστρατεία ξεκινάει
DemoCrates #1 : Μουσική Κοινωνία στο Bios
Toro Y Moi
Pre-Reworks με Stereo MCs αυτή την εβδομάδα
Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1
H κολλεκτίβα Undersky στο Bios
Dr. Albert Flipout’s one CAN band
The Rockhard Bastards στο Bios!
Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1
Ένα ΝΤΙΜΠΕΪΤ αξιών από άξιους δημιουργούς
A Western @ Bios
Mixtapin’ with Space Blanket
Bass Runners: Kuedo και Laurel Halo στο Bios!
H Όλγα Κουκλάκη στην Αναξαγόρα 3-5