tsixliΣτη γλώσσα μιας αφρικάνικης φυλής, «UBUNTU» θα πει «υπάρχω γιατί υπάρχουμε». Αυτό είναι το μότο της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας UBUNTU της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι η σκηνοθέτης Ελεάνα Τσίχλη.

Το όνομα  της Ελεάνας αρχίσαμε να το ακούμε δειλά δειλά, όταν το 2010 μια παιδική παράσταση, η «Στη Φάρμα των Ζώων», συζητήθηκε από τους «μεγάλους». Στη συνέχεια την παράσταση τη διεκδίκησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας όπου παίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα. Η πρόσφατη δουλειά της, «Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», στο Bios, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κάτι λίγο το εξαιρετικό έργο του Heinrich Böll, κάτι οι γοητευτικές Καταρίνες που υποδύονται οι ηθοποιοί, κάτι ο συνδυασμός Πολυτεχνείου με Θέατρο, κάτι ένας αέρας νεανικότητας και κάτι ακόμα, που μου διαφεύγει, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μάθουμε στο μέλλον, κάνουν την «Καταρινούλα» τους, όπως της αρέσει να λέει μια από τις πιο φρέσκες και ευχάριστα συγκινητικές παραστάσεις της σεζόν.

Τί σκεφτόσουν όταν διάλεξες το έργο;

Mάλλον σε αυτή την επιλογή λειτούργησε πάνω κάτω ο μηχανισμός του κεραυνοβόλου έρωτα. Ακολουθεί η σύντομη ιστορία: Τρία χρόνια πριν, καλοκαίρι του 2009, βρίσκομαι μπροστά σε μια άγνωστη βιβλιοθήκη, σε ένα άγνωστο σπίτι που με φιλοξενούσαν στην Καλαμάτα. Τραβώ ένα μικρό βιβλίο με τον τίτλο «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum», με αρκετά σαρκαστικό ύφος του τύπου «ναι! πρόκειται για άρλεκιν, αλλά τι καλύτερο για να σε πάρει ο ύπνος» –το εξώφυλλο του βιβλίου βοήθούσε εξαιρετικά στο συμπέρασμα αυτό. Τελικά έμεινα όλο το βράδυ άυπνη γιατί, κάθε άλλο παρά άρλεκιν ήταν. Άυπνη με την ουτοπική, για τότε, σκέψη : «Εγώ αυτό, μια μέρα θα το κάνω παράσταση!». Τρια χρόνια μετά, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στην Ελλάδα;

Όχι, είχε ξαναανέβει τη θεατρική σεζόν 2005-2006, στο θέατρο Φούρνος.

Η Καταρίνα είναι μια ηρωίδα με 4 πρόσωπα;

Δεν θα το έλεγα έτσι ακριβώς. Η Καταρίνα, έχει κι αυτή όσα πρόσωπα έχει ο κάθε άνθρωπος. Άλλο αυτό της δημόσιας του ζωής, άλλο αυτό της ιδιωτικής, άλλο στο χώρο εργασίας του, άλλο στις πιο προσωπικές του σχέσεις. Και επιστρατεύει το καθένα ανάλογα με το τι έχει να αντιμετωπίσει. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως στην παράστασή μας, στο σκηνικό μας, αυτό, πείραμα, υπάρχει η επιλογή και οι 4 κοπέλες να αναμετρηθούν με το ένα πρόσωπο, αυτό της κεντρικής ηρωίδας, και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια ψυχική χαρτογράφηση της ηρωίδας, και να οριστούν οι περιοχές που θα κινηθεί η καθεμία από τις ηθοποιούς.

Eίναι μια γυναίκα εξίσου τραγική όσο και κωμική;

Η Καταρίνα αναμφισβήτητα είναι ένα πρόσωπο με πολύ έντονη την αίσθηση του χιούμορ,  σε τέτοιο βαθμό που ενίοτε αγγίζει τα όρια του σαρκασμού. Αυτό και μόνο, την κάνει να συνδυάζει το κωμικό και το τραγικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα τη θεωρώ άκρως συγκινητική ηρωίδα.

Πιστεύεις ότι οι νέοι σκηνοθέτες πρέπει να διαμορφώνουν μια νέα θεατρική αφήγηση στο χώρο και ειδικά στην Ελλάδα;

Νομίζω, πως χρειάζεται ένα μέτρο και σίγουρα καθόλου έπαρση για να γίνει κάτι πραγματικό καινούργιο. Για την ακρίβεια, χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά ανοικτοί, σε όποιο ερέθισμα τέχνης με τρόπο δυναμικό και κριτικό. Γιατί και από τους παλιότερους έχουμε πολλά να μάθουμε, όλοι εμείς που μόλις κάνουμε τα πρώτα μας βήματα,  και παράλληλα, βέβαια, να αναζητούμε καινούργιους τρόπους, «τις καινούργιες φόρμες», όπως λέει και ο Τρέπλιεβ στον «Γλάρο» του Τσέχωφ.

Κάνεις ένα επάγγελμα κυρίως ανδροκρατούμενο, σε φοβίζει αυτό;

Όχι ιδιαιτέρως. Πριν ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία, σπούδαζα Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο – μεταφράζεται ως 1 γυναίκα στους 60 αντρες-, στη σκηνοθεσία φαντάζομαι πως η αναλογία είναι περίπου 1 στους 20. Πέρα από την πλάκα, πάντως, ώρες ώρες οφείλεις να γίνεις πιο σκληρή για να διαχείριστείς κάποιες καταστάσεις και, ναι, αυτό είναι κάπως δύσκολο. Τόσο λόγω φύλου, όσο και λόγω ηλικίας.

Θα σε έφερνε σε αμηχανία το να σκηνοθετήσεις ένα μεγαλύτερο σου κατά πολύ ηθοποιό ο οποίος μπορεί να είναι καταξιωμένος;

Για να πετύχει μια συνεργασία οφείλουν όλοι οι συνεργάτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μου ήρθε μια εικόνα: κάθε συνεργασία είναι σαν μια γιορτή που όλοι θα βάλουμε τα καλά μας και θα επιστρατεύσουμε όλο μας το κέφι για να πάμε εκεί και να περάσουμε καλά. Έτσι, λοιπόν, μια συνεργασία με έναν μεγαλύτερο και πιο έμπειρο και καταξιωμένο ηθοποιό, μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση, αλλά σίγουρα χρειάζεται μια πολύ καλή εκ των προτέρων προετοιμασία, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η ουσιαστική συνδημιουργία.

Τί είδους θεατρικά έργα σε ελκύουν περισσότερο;

Μου αρέσουν τα έργα που με κάνουν να συνειδητοποιήσω κάτι σε τέτοιο βαθμό, που να θέλω να το μοιραστω δημόσια και με άλλους. Μόνο αυτό.

Έχετε κάνει μια πλούσια παραγωγή με πολύ λίγα χρήματα, πώς το καταφέρατε αυτό;

Σπάσαμε τους κουμπαράδες μας! Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.  Η οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε έχει κάνει τους «παραγωγούς» είδος προς εξαφάνιση. Πόσο μάλλον, στην δικιά μας περίπτωση που κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο χώρο. Οπότε για την «παραγωγή» αυτής της παράστασης,  επιστρατεύσαμε συλλογικά η ομάδα τα πενιχρά μας οικονομικά, και με λίγα χρήματα, πολύ φαντασία και πολύτιμους φίλους που δούλεψαν για μας αφιλοκερδώς καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, με το λιγοτερο δυνατό κόστος.

Ποιές είναι οι θεατρικές σου αναφορές και πρότυπα;

Αφού, ως γνωστόν, στην Ελλάδα σχολή σκηνοθεσίας δεν υπάρχει, τα μεγαλύτερα μου πρότυπα είναι είτε οι δάσκαλοί μου στους οποίους κοντά μαθήτευσα στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου σπούδασα Υποκριτική, είτε οι σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα ως βοηθός τους και με έμαθαν και με ενέπνευσαν για να συνεχίσω σε αυτό το επάγγελμα. Αυτοί είναι σίγουρα ο Θοδωρής Αμπαζής, που μου έκανε την τιμή για 4 χρόνια να με επιλέξει ως βοηθό του σε όλες τις δουλειές με την ομάδα του ΟΠΕRA, η Ελένη Μποζά, την οποία είχα δασκάλα και με την οποία εν συνεχεία εργάστηκα και ως βοηθός της, οι δάσκαλοι μου Δημήτρης Ήμελλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Λυδία Κονιόρδου, Ακύλλας Καραζήσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Έλσα Ανδριανού αλλά και η Άννα Κοκκίνου, με την οποία έκανα την πρώτη μου επαγγελματική δουλειά ως ηθοποιός.  Από εκεί και πέρα σημαντικά μαθήματα έχω λάβει και από μεγάλους έλληνες σκηνοθέτες και τις κατα καιρούς παραστάσεις τους, όπως για παράδειγμα από τον κ. Λευτέρη Βογιατζή ή τον κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;

Επαγγελματικά, ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα παράσταση της ομάδας μας, σε αρκετά σύντομο χρόνο, μιας που ξεκινάμε 14/01 στο θέατρο του Ν. Κόσμου με την παράσταση «Νιού Γουόρλντ» Μια devised – κωμωδία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ του θεάτρου του Ν. Κόσμου «Επινοώντας την παράσταση». Για την υλοποίηση της παράστασης αυτής επιστρατεύεται και το υπόλοιπο δυναμικό της Ubuntu, δηλ. εκτός από την Ελεάνα Στραβοδήμου, ο Άρης Λάσκος, η Κατερίνα Πατσιάνη, η Μάγια Ανδρέου και ο Σωτήρης Μεντζέλος. Επίσης, ένα ταξίδι στο Βερολίνο, που το περιμένω πώς και πώς!

Η Καταρίνα πήγε σε ένα πολύ ωραίο πάρτι και ερωτεύτηκε, εσύ θυμάσαι ένα τέτοιο πάρτι;

Θυμάμαι σίγουρα έναν «κεραυνοβόλο» έρωτα! Δε συνέβη, βέβαια, σε πάρτυ αλλά όσο διήρκησε – όχι πολύ, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – εγώ ζούσα σε ένα παράλληλο ροζ σύμπαν το δικό μου/μας ψυχικό πάρτι!

INFO: Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ ανεβαίνει στο BIOS Cinemateque κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

 

Διάβασε επίσης...
Οι Temple Theatre έρχονται, η Αργοναυτική εκστρατεία ξεκινάει
Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των Temple Theatre στο Bios με το UNMYTHABLE  αναζητήσαμε τις «μυθολογικές» τους προθέσεις. Και, για να το καταφέρουμε αυτό, μιλήσαμε με τον Paul O’ Mahony, ηθοποιό και συνιδρυτή της ομάδας. Φυσικά δεν πρόκειται για προσωπική διαπίστωση το ότι η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «πουλάει» τον ...
Συνέχεια...
Οι Lost Bodies και η Όλια Λαζαρίδου παρουσιάζουν «Το Βαπόρι» σε ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη
Για τρεις μόνο παραστάσεις, αυτή την εβδομάδα, οι αγαπητοί μας Lost Bodies (Θάνος Κόης και Αντώνης Παπασπύρου) παρουσιάζουν μαζί με την Όλια Λαζαρίδου στο Bios, μία άκρως ενδιαφέρουσα οπτικοακουστική performance. “To Βαπόρι”, βασίζεται σε ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη, του σημαντικού αυτού μεταπολεμικού ποιητή μας, που έφυγε από την ζωή το 2005, ...
Συνέχεια...
Gonjasufi back on Bios
Την προηγούμενη φορά, μας είχε έρθει παρέα με τον τρελάρα τον Gaslamp Killer και η αλήθεια είναι ότι είχε αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις – για να είμαστε και επιεικείς… Αυτή την δεύτερη φορά όμως, ο Gonjasufi υπόσχεται κάτι σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον! Την Παρασκευή 6 Μαΐου, ο Gonjasufi επιστρέφει στο BIOS για μια εμφάνιση ...
Συνέχεια...
Οι My Wet Calvin παρουσιάζουν το “Happened Before” στο Βios – Κερδίστε προσκλήσεις
Κυκλοφόρησε μόλις από την Inner Ear το νέο album των My Wet Calvin με τίτλο "Happened Before" και ήδη ίσως ορισμένοι από εσάς που διαβάζατε αυτές τις γραμμές να έχετε προμηθευτεί ήδη είτε το CD είτε το συλλεκτικό box set σε artwork και packaging με την επιμέλεια του group, το ...
Συνέχεια...
6 Βύσσινα στον Κήπο – Bob Theatre Festival
Η ομάδα Σύρμα αποδομεί -και συγκομίζει- τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, προσπαθώντας να σερβίρει... βυσσινάδα.  Το κλασσικό έργο διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, στα συναισθήματα, τις ερωτήσεις, τις προσωπικές πορείες κάθε χαρακτήρα, τις μεγάλες σκηνές και τις μικρές προσωπικές στιγμές, και ανασυντίθεται... κάπως χαοτικά. Το press release του φεστιβάλ που περιγράφει τα "Βυσσινάκια" αυτά ως ...
Συνέχεια...
H MC SoomT ξεκινάει την περιοδεία της στη χώρα μας από σήμερα
Η MC SoomT επιστρέφει στα μέρη μας αυτή την εβδομάδα, και από σήμερα ξεκινάει την περιοδεία της στην Ελλάδα, που θα την φέρει σε Αθήνα, Βόλο, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη. Με καταγωγή από την Ινδία και έδρα τη Γλασκώβη , η SoomT αποτελεί μίας από τις πιο γνωστές φωνές της reggae/dancehall soundsystem ...
Συνέχεια...
Αναβλήθηκε η σημερινή εμφάνιση του Daddy G στο Bios – Μόνος του ο Blend Mishkin
Δυσάρεστα τα νέα για όσους ανυπομονούσαν για στο σημερινό dj set του Daddy G των Massive Attack, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 10 χρόνια του Bios - οι οποίοι εορτασμοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο με το χθεσινό live του Sebastien Tellier. Δυστυχώς, ο Daddy G δεν μπήκε στο αεροπλάνο ...
Συνέχεια...
H Όλγα Κουκλάκη στην Αναξαγόρα 3-5
Ο νέος χώρος που λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες από την ομάδα του Bios, στην οδό Αναξαγόρα 3-5 στην Ομόνοια θα υποδεχτεί την Όλγα Κουκλάκη, το Σάββατο 2 Μαρτίου. Με καλεσμένους όπως η Liset Alea -Nouvelle Vague- στα φωνητικά και το μπάσο, ο Thodoris Τriantafillou στα ηλεκτρονικά, και o Αlex Specs στα Visuals η ...
Συνέχεια...
Παρασκευή στο Bios με Tuxedomoon
Ένα οπτικοακουστικό σετ, με αφορμή την κυκλοφορία του Unearthed θα παρουσιάσουν οι Tuxedomoon, την Παρασκευή το βράδυ στο Bios. Πρόκειται για ένα combo cd+dvd με σπάνια κομμάτια από τα μουσικά αρχεία της μπάντας που συνοδεύεται με όλα τα videoclips από τη δεκαετία του 80, αλλά και με σπάνιο κινηματογραφικό ...
Συνέχεια...
ΝΤΙΜΠΕΪΤ στο Bios
Τι κοινό έχει ο Obama με τon Will Shakespeare και τον Απόστολο Παύλο, ή η Tyra Banks με την Βάσω Παπανδρέου και την Anne Hathaway;   Αυτοί και άλλοι πολλοί, πολιτικοί, ηθοποιοί, bloggers, ο Βενιζέλος, ο Kerouac, η Palin, o Chomsky, ο ανώνυμος νοσοκόμος με το watersports φετίχ στο gayromeo, δανείζουν ...
Συνέχεια...
Ακυρώθηκε η εμφάνιση του MF Doom στο Bios
Άλλη μία ακύρωση δυστυχώς, στο φτωχό συναυλιακό καλοκαίρι της πόλης. Η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 29 Ιουνίου  συναυλία του MF Doom  σε μια συνδιοργάνωση της QnQ Productions με το περιοδικό Ough δυστυχώς ακυρώθηκε για προσωπικούς λόγους του καλλιτέχνη. Η επιστροφή των χρημάτων για τα εισιτήρια που προαγοράστηκαν για τον  θα γίνεται καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή) στο BIOS αυστηρά 11.00 ...
Συνέχεια...
MF DOOM : Behind The Metal Mask
O rapper με την μεταλλική μάσκα πρόκειται να εμφανιστεί τελικά στην Αθήνα την Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου (μετά την ακύρωση της καλοκαιρινής εμφάνισης) οπότε αξίζει να θυμηθούμε την αναδρομή στην ως τώρα καριέρα του. Ο κατα κόσμον Daniel Dumile -γεννημενος στο Λονδίνο το 1971 αλλά από μικρή ηλικία μεγαλωμένος στην Νέα Υόρκη- ...
Συνέχεια...
Watch Me Fall @ Bios
The sky is the limit. Μια παράσταση για τολμηρούς θεατές από τους διασημότερους κασκαντέρ του κόσμου. Θα πετάξει ή δεν θα πετάξει; Ποιος είναι πιο τολμηρός; Ο κασκαντέρ που δίνει το show του εμπρός μας ή εμείς οι θεατές; Οι Action Hero στήνουν μια performance εμπνευσμένοι από τους Μεξικάνικους αγώνες πάλης, ...
Συνέχεια...
Sébastien Tellier @ Bios
Θεότρελος ; Εκκεντρικός; Εξαιρετικός μουσικός; Αμφιλεγόμενος performer; Όπως και να χαρακτηρίσεις τον  Sébastien Tellier, η αλήθεια είναι ότι «χάρισε» στο Bios για τα δέκατα γενέθλιά του, μία από τις καλύτερες συναυλίες που έχει φιλοξενήσει ο πολυχώρος της Πειραιώς. O Sébastien Tellier για σχεδόν 90 λεπτά μετέτρεψε τον κυρίως χώρο του Bios σε προσωπικό ...
Συνέχεια...
H κολλεκτίβα Undersky στο Bios
Την Παρασκευή 11 Μαϊου στο Bios (Πειραιώς 81) πρόκειται να εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μερικά από τα πιο εκλεκτά μέλη της μιας σχετικά νέας αλλά πολύ ενδιαφέρουσας μουσικής κολλεκτίβας/ record label που ακούει στο όνομα Undersky (facebook | tumblr | soundcloud | bandcamp). Η Undersky ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του ...
Συνέχεια...
Sébastien Tellier
Ο μπλε Θεούλης (κυριολεκτικά, σχεδόν, κατά τη γνώμη του) Sébastien Tellier ετοιμάζεται να στήσει τον κόσμο του στο Bios και στο Reworks Festival, με τις ευλογίες μας. Ο Sebastien Tellier είναι Γάλλος, μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής, μοιάζει ημίτρελος (αλλά κάτι μας λέει πως δεν είναι καθόλου) και το διασκεδάζει αφάνταστα υποδυόμενος διάφορους χαρακτήρες ...
Συνέχεια...
O KRS-One για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι
Μία εμβληματική φιγούρα του hip hop, τον θρυλικό πια KRS-One θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να απολαύσουμε από κοντά αυτό το καλοκαίρι σε μία μετάκλιση της QNQ Productions. O 47χρονος πια πρωτοπόρος ράπερ και παραγωγός θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Bios ...
Συνέχεια...
Οι Smif & Wessun την Κυριακή στο Bios
Δύο από τα πέντε μέλη των Boot Camp Click, από το Brooklyn, οι Tekomin Williams και Darrell Yates, ευρύτερα γνωστοί ως Smif & Wessun, θα βρίσκονται αυτή την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στη σκηνή του Bios. Με καριέρα που ξεκινάει από το 1993 -είτε ως Smif & Wessun, είτε ως Cocoa Brovaz- ...
Συνέχεια...
For The Record!
For the record... η ιδέα είναι απλή αλλά εξαιρετική: Τέσσερα εγχώρια σχήματα και καλλιτέχνες που συναντιούνται συχνά - πυκνά στο Sonic Playground studio για πρόβες, κλπ αποφάσισαν να δώσουν μια κοινή συναυλία και ταυτοχρονα να μοιράσουν στο κοινο που θα παρευρεθεί ένα "συνεταιρικο", συλλογικό 12" βινυλιο! Έτσι λοιπόν το Σάββατο 4/6/11 ...
Συνέχεια...
Ο Toro Y Moi στην Αθήνα
Και ενώ διανύουμε ένα ήδη αρκετά γεμάτο σε συναυλίες φθινόπωρο, άρχισαν ήδη οι ανακοινώσεις και για το 2013!  Ο λόγος για τον αμερικάνο Toro Y Moi (Chazwick Bundick) που, όπως μάθαμε μέσα από το tumblr του Plissken Fest, πρόκειται να εμφανιστεί στο Bios την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013. O Toro Y ...
Συνέχεια...
Cinematheque Audio Visual αύριο στο Bios
Το Σάββατο 28 Μαΐου, την ώρα που στο ισόγειο του Bios θα παίζει ο Γιός της Αφής, ο πρώτος όροφος θα φιλοξενεί τους Τάσο Στάμου και Γεώργιο Καραμανωλάκη. Η αίθουσα Cinematheque, όπως ονομάζεται επίσημα πλέον, εγκαινιάζει μια σειρά οπτικοακουστικών πειραματικών πρότζεκτ. Καλεσμένοι κάθε φορά Έλληνες καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν εξίσου την εικόνα ...
Συνέχεια...
O Daddy G των Massive Attack μαζί με τον Blend Mishkin στο πρώτο μεγάλο φθινοπωρινό party του Bios
Μπορεί το Bios να μην έκλεισε καθόλου όλο το καλοκαίρι - με την όμορφη ταράτσα του να παραμένει ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης - όμως προφανώς τα events στους κυρίως χώρους σιώπησαν για λίγο καιρό. Και μπορεί το Bios να ανοίγει τις πορτές και νωρίτερα φιλοξενόντας και άλλες ...
Συνέχεια...
Οι Wonky Doll & The Echo live στο Bios αλλά και indiegogo καμπάνια
Τέσσερις μήνες μετά την εμφάνισή τους στο Six D.O.G.S., στα πλαίσια της παρουσίασης του ντεμπούτου άλμπουμ τους Pleasant Thoughts, οι Wonky Doll & The Echo, επιστρέφουν στη σκηνή του Bios, για ένα live, με λίγο διαφορετικό concept. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, θα παίξουν ζωντανά τα κομμάτια του άλμπουμ τους, ...
Συνέχεια...
ΝΤΙΜΠΕΪΤ @ Bios
Βαρεθήκατε και εσείς τα cliché debates που ευδοκιμούν γύρω μας όπως και εμείς; Μια διαφορετική αντιπαράθεση, μέχρι τελικής πτώσεως, ξεκίνησε.  Πώς καταφέρνουν, σκέφτηκα αμέσως μόλις διάβασα το δελτίο τύπου, να συναντηθούν σε μία παράσταση 75 λεπτών ο D.H.Lawrence και οι Ερωτευμένες Γυναίκες του (ένα κείμενο του 1920) με Έλληνες συνδικαλιστές, bloggers, ...
Συνέχεια...
Οι Keep Shelly in Athens στο πρώτο live τους στην Αθήνα
  Λίγες μέρες προτού ταξιδέψουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εντυπωσιακή τους περιοδεία εκεί - αλλά και στον Καναδά - οι Keep Shelly In Athens θα δώσουν την πρώτη τους "κανονική" συναυλία στην πόλη τους. Το ντουέτο θα εμφανιστεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Bios, για πρώτη φορά ως live group ...
Συνέχεια...
Cult Of Youth
Οι Cult Of Youth από το Brooklyn θα εμφανιστούν στο Bios την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, σε μία από πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της φετινής χρονιάς, και το mixtape.gr επικοινώνησε με την ψυχή του project, τον Sean Ragon. Ο Sean Ragon – παλιότερα μπασίστας των Love As Laughter και ιδιοκτήτης δισκοπωλείου στο Brooklyn - στην ουσία είναι οι Cult Of Youth. Σχεδόν μόνος ...
Συνέχεια...
Οίκοι Ανοχής στο Bios
Μια χώρα μπουρδέλο, ένας οίκος που τρίζει, μια παράσταση ένοχη στην ανοχή. Έξι ηθοποιοί σε έξι καρέκλες: έδρες εξουσίας, θρόνοι, οίκοι. Κάθε μια ιδιαίτερη: κουτσή, τερατόμορφη, ξεκοιλιασμένη, παλαιά και ανθεκτική ή ετοιμόρροπη. Παίρνουν δημόσια τo βήμα πάνω τους, τις σέρνουν ξοπίσω τους σαν καταδίκη και κληροδότημα, τις καταχρούνται ή παραμορφώνονται και αλλοιώνονται ...
Συνέχεια...
Ο Πελεκάνος «πετάει» στο Bios
Για δεύτερη χρονιά, στο υπόγειο του Bios, παρουσιάζεται το αυτοβιογραφικό έργο του Στρίντμπεργκ «Ο Πελεκάνος» για 10 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου. Στα πρόθυρα της τρέλας, μετά το τρίτο -και ιδιαίτερα οδυνηρό- διαζύγιό του ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ έγραψε ένα έργο στο οποίο κωδικοποιήθηκαν όλα τα μυστικά του και αναλύθηκαν θέματα ...
Συνέχεια...
The Rockhard Bastards στο Bios!
Η ελίτ του underground turntablism σε μια ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα; Καθόλου άσχημα! Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου λοιπόν στο Bios Front, οι D-Styles, DJ Excess καιToadstyle σε μια κοινή εμφάνιση όπου το πικάπ θα είναι το κύριο μουσικό όργανο για ένα ιδιαίτερο fusion από hip hop, scratch, funk, jazz και ...
Συνέχεια...
Unemployed και πάλι στο Bios
Μέσα από τη ματιά δέκα νέων συγγραφέων και την ερμηνεία δέκα νέων ηθοποιών, η παράσταση Unemployed, αφηγείται προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που βιώνουν τις συνέπειες της αμφιβολίας της εποχής και της αβεβαιότητας για το μέλλον. Ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα αντιμέτωποι με την ανεργία. Η παράσταση βασίζεται στα κείμενα που ...
Συνέχεια...
Οι Temple Theatre έρχονται, η Αργοναυτική εκστρατεία ξεκινάει
Οι Lost Bodies και η Όλια Λαζαρίδου παρουσιάζουν
Gonjasufi back on Bios
Οι My Wet Calvin παρουσιάζουν το “Happened Before”
6 Βύσσινα στον Κήπο – Bob Theatre Festival
H MC SoomT ξεκινάει την περιοδεία της στη
Αναβλήθηκε η σημερινή εμφάνιση του Daddy G στο
H Όλγα Κουκλάκη στην Αναξαγόρα 3-5
Παρασκευή στο Bios με Tuxedomoon
ΝΤΙΜΠΕΪΤ στο Bios
Ακυρώθηκε η εμφάνιση του MF Doom στο Bios
MF DOOM : Behind The Metal Mask
Watch Me Fall @ Bios
Sébastien Tellier @ Bios
H κολλεκτίβα Undersky στο Bios
Sébastien Tellier
O KRS-One για πρώτη φορά στην Ελλάδα το
Οι Smif & Wessun την Κυριακή στο Bios
For The Record!
Ο Toro Y Moi στην Αθήνα
Cinematheque Audio Visual αύριο στο Bios
O Daddy G των Massive Attack μαζί με
Οι Wonky Doll & The Echo live στο
ΝΤΙΜΠΕΪΤ @ Bios
Οι Keep Shelly in Athens στο πρώτο live
Cult Of Youth
Οίκοι Ανοχής στο Bios
Ο Πελεκάνος «πετάει» στο Bios
The Rockhard Bastards στο Bios!
Unemployed και πάλι στο Bios