tsixliΣτη γλώσσα μιας αφρικάνικης φυλής, «UBUNTU» θα πει «υπάρχω γιατί υπάρχουμε». Αυτό είναι το μότο της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας UBUNTU της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι η σκηνοθέτης Ελεάνα Τσίχλη.

Το όνομα  της Ελεάνας αρχίσαμε να το ακούμε δειλά δειλά, όταν το 2010 μια παιδική παράσταση, η «Στη Φάρμα των Ζώων», συζητήθηκε από τους «μεγάλους». Στη συνέχεια την παράσταση τη διεκδίκησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας όπου παίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα. Η πρόσφατη δουλειά της, «Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», στο Bios, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κάτι λίγο το εξαιρετικό έργο του Heinrich Böll, κάτι οι γοητευτικές Καταρίνες που υποδύονται οι ηθοποιοί, κάτι ο συνδυασμός Πολυτεχνείου με Θέατρο, κάτι ένας αέρας νεανικότητας και κάτι ακόμα, που μου διαφεύγει, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μάθουμε στο μέλλον, κάνουν την «Καταρινούλα» τους, όπως της αρέσει να λέει μια από τις πιο φρέσκες και ευχάριστα συγκινητικές παραστάσεις της σεζόν.

Τί σκεφτόσουν όταν διάλεξες το έργο;

Mάλλον σε αυτή την επιλογή λειτούργησε πάνω κάτω ο μηχανισμός του κεραυνοβόλου έρωτα. Ακολουθεί η σύντομη ιστορία: Τρία χρόνια πριν, καλοκαίρι του 2009, βρίσκομαι μπροστά σε μια άγνωστη βιβλιοθήκη, σε ένα άγνωστο σπίτι που με φιλοξενούσαν στην Καλαμάτα. Τραβώ ένα μικρό βιβλίο με τον τίτλο «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum», με αρκετά σαρκαστικό ύφος του τύπου «ναι! πρόκειται για άρλεκιν, αλλά τι καλύτερο για να σε πάρει ο ύπνος» –το εξώφυλλο του βιβλίου βοήθούσε εξαιρετικά στο συμπέρασμα αυτό. Τελικά έμεινα όλο το βράδυ άυπνη γιατί, κάθε άλλο παρά άρλεκιν ήταν. Άυπνη με την ουτοπική, για τότε, σκέψη : «Εγώ αυτό, μια μέρα θα το κάνω παράσταση!». Τρια χρόνια μετά, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στην Ελλάδα;

Όχι, είχε ξαναανέβει τη θεατρική σεζόν 2005-2006, στο θέατρο Φούρνος.

Η Καταρίνα είναι μια ηρωίδα με 4 πρόσωπα;

Δεν θα το έλεγα έτσι ακριβώς. Η Καταρίνα, έχει κι αυτή όσα πρόσωπα έχει ο κάθε άνθρωπος. Άλλο αυτό της δημόσιας του ζωής, άλλο αυτό της ιδιωτικής, άλλο στο χώρο εργασίας του, άλλο στις πιο προσωπικές του σχέσεις. Και επιστρατεύει το καθένα ανάλογα με το τι έχει να αντιμετωπίσει. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως στην παράστασή μας, στο σκηνικό μας, αυτό, πείραμα, υπάρχει η επιλογή και οι 4 κοπέλες να αναμετρηθούν με το ένα πρόσωπο, αυτό της κεντρικής ηρωίδας, και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια ψυχική χαρτογράφηση της ηρωίδας, και να οριστούν οι περιοχές που θα κινηθεί η καθεμία από τις ηθοποιούς.

Eίναι μια γυναίκα εξίσου τραγική όσο και κωμική;

Η Καταρίνα αναμφισβήτητα είναι ένα πρόσωπο με πολύ έντονη την αίσθηση του χιούμορ,  σε τέτοιο βαθμό που ενίοτε αγγίζει τα όρια του σαρκασμού. Αυτό και μόνο, την κάνει να συνδυάζει το κωμικό και το τραγικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα τη θεωρώ άκρως συγκινητική ηρωίδα.

Πιστεύεις ότι οι νέοι σκηνοθέτες πρέπει να διαμορφώνουν μια νέα θεατρική αφήγηση στο χώρο και ειδικά στην Ελλάδα;

Νομίζω, πως χρειάζεται ένα μέτρο και σίγουρα καθόλου έπαρση για να γίνει κάτι πραγματικό καινούργιο. Για την ακρίβεια, χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά ανοικτοί, σε όποιο ερέθισμα τέχνης με τρόπο δυναμικό και κριτικό. Γιατί και από τους παλιότερους έχουμε πολλά να μάθουμε, όλοι εμείς που μόλις κάνουμε τα πρώτα μας βήματα,  και παράλληλα, βέβαια, να αναζητούμε καινούργιους τρόπους, «τις καινούργιες φόρμες», όπως λέει και ο Τρέπλιεβ στον «Γλάρο» του Τσέχωφ.

Κάνεις ένα επάγγελμα κυρίως ανδροκρατούμενο, σε φοβίζει αυτό;

Όχι ιδιαιτέρως. Πριν ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία, σπούδαζα Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο – μεταφράζεται ως 1 γυναίκα στους 60 αντρες-, στη σκηνοθεσία φαντάζομαι πως η αναλογία είναι περίπου 1 στους 20. Πέρα από την πλάκα, πάντως, ώρες ώρες οφείλεις να γίνεις πιο σκληρή για να διαχείριστείς κάποιες καταστάσεις και, ναι, αυτό είναι κάπως δύσκολο. Τόσο λόγω φύλου, όσο και λόγω ηλικίας.

Θα σε έφερνε σε αμηχανία το να σκηνοθετήσεις ένα μεγαλύτερο σου κατά πολύ ηθοποιό ο οποίος μπορεί να είναι καταξιωμένος;

Για να πετύχει μια συνεργασία οφείλουν όλοι οι συνεργάτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μου ήρθε μια εικόνα: κάθε συνεργασία είναι σαν μια γιορτή που όλοι θα βάλουμε τα καλά μας και θα επιστρατεύσουμε όλο μας το κέφι για να πάμε εκεί και να περάσουμε καλά. Έτσι, λοιπόν, μια συνεργασία με έναν μεγαλύτερο και πιο έμπειρο και καταξιωμένο ηθοποιό, μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση, αλλά σίγουρα χρειάζεται μια πολύ καλή εκ των προτέρων προετοιμασία, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η ουσιαστική συνδημιουργία.

Τί είδους θεατρικά έργα σε ελκύουν περισσότερο;

Μου αρέσουν τα έργα που με κάνουν να συνειδητοποιήσω κάτι σε τέτοιο βαθμό, που να θέλω να το μοιραστω δημόσια και με άλλους. Μόνο αυτό.

Έχετε κάνει μια πλούσια παραγωγή με πολύ λίγα χρήματα, πώς το καταφέρατε αυτό;

Σπάσαμε τους κουμπαράδες μας! Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.  Η οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε έχει κάνει τους «παραγωγούς» είδος προς εξαφάνιση. Πόσο μάλλον, στην δικιά μας περίπτωση που κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο χώρο. Οπότε για την «παραγωγή» αυτής της παράστασης,  επιστρατεύσαμε συλλογικά η ομάδα τα πενιχρά μας οικονομικά, και με λίγα χρήματα, πολύ φαντασία και πολύτιμους φίλους που δούλεψαν για μας αφιλοκερδώς καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, με το λιγοτερο δυνατό κόστος.

Ποιές είναι οι θεατρικές σου αναφορές και πρότυπα;

Αφού, ως γνωστόν, στην Ελλάδα σχολή σκηνοθεσίας δεν υπάρχει, τα μεγαλύτερα μου πρότυπα είναι είτε οι δάσκαλοί μου στους οποίους κοντά μαθήτευσα στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου σπούδασα Υποκριτική, είτε οι σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα ως βοηθός τους και με έμαθαν και με ενέπνευσαν για να συνεχίσω σε αυτό το επάγγελμα. Αυτοί είναι σίγουρα ο Θοδωρής Αμπαζής, που μου έκανε την τιμή για 4 χρόνια να με επιλέξει ως βοηθό του σε όλες τις δουλειές με την ομάδα του ΟΠΕRA, η Ελένη Μποζά, την οποία είχα δασκάλα και με την οποία εν συνεχεία εργάστηκα και ως βοηθός της, οι δάσκαλοι μου Δημήτρης Ήμελλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Λυδία Κονιόρδου, Ακύλλας Καραζήσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Έλσα Ανδριανού αλλά και η Άννα Κοκκίνου, με την οποία έκανα την πρώτη μου επαγγελματική δουλειά ως ηθοποιός.  Από εκεί και πέρα σημαντικά μαθήματα έχω λάβει και από μεγάλους έλληνες σκηνοθέτες και τις κατα καιρούς παραστάσεις τους, όπως για παράδειγμα από τον κ. Λευτέρη Βογιατζή ή τον κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;

Επαγγελματικά, ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα παράσταση της ομάδας μας, σε αρκετά σύντομο χρόνο, μιας που ξεκινάμε 14/01 στο θέατρο του Ν. Κόσμου με την παράσταση «Νιού Γουόρλντ» Μια devised – κωμωδία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ του θεάτρου του Ν. Κόσμου «Επινοώντας την παράσταση». Για την υλοποίηση της παράστασης αυτής επιστρατεύεται και το υπόλοιπο δυναμικό της Ubuntu, δηλ. εκτός από την Ελεάνα Στραβοδήμου, ο Άρης Λάσκος, η Κατερίνα Πατσιάνη, η Μάγια Ανδρέου και ο Σωτήρης Μεντζέλος. Επίσης, ένα ταξίδι στο Βερολίνο, που το περιμένω πώς και πώς!

Η Καταρίνα πήγε σε ένα πολύ ωραίο πάρτι και ερωτεύτηκε, εσύ θυμάσαι ένα τέτοιο πάρτι;

Θυμάμαι σίγουρα έναν «κεραυνοβόλο» έρωτα! Δε συνέβη, βέβαια, σε πάρτυ αλλά όσο διήρκησε – όχι πολύ, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – εγώ ζούσα σε ένα παράλληλο ροζ σύμπαν το δικό μου/μας ψυχικό πάρτι!

INFO: Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ ανεβαίνει στο BIOS Cinemateque κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

 

Διάβασε επίσης...
Το μετέωρο βήμα του «Πελεκάνου» @ Bios
Κωδικοποιώντας τις προσωπικές δραματικές εμπειρίες του ο Στρίντμπεργκ καταπιάνεται με θέματα όπως ο θάνατος, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα και, φυσικά, η ζοφερότητα των οικογενειακών σχέσεων. Το αυτοβιογραφικό έργο του August Strindberg είναι μια έκφραση του Σκανδιναβού συγγραφέα την περίοδο που βρέθηκε στα πρόθυρα της τρέλας, λίγο μετά το τρίτο οδυνηρό του ...
Συνέχεια...
Ο Toro Y Moi στην Αθήνα
Και ενώ διανύουμε ένα ήδη αρκετά γεμάτο σε συναυλίες φθινόπωρο, άρχισαν ήδη οι ανακοινώσεις και για το 2013!  Ο λόγος για τον αμερικάνο Toro Y Moi (Chazwick Bundick) που, όπως μάθαμε μέσα από το tumblr του Plissken Fest, πρόκειται να εμφανιστεί στο Bios την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013. O Toro Y ...
Συνέχεια...
Το (θεατρικό) Ίδρυμα των AbOvo
Μπορεί η ομάδα AbOvo να έγινε γνωστή, στους περισσότερους, εξ αιτίας της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής της παρουσίας στις αντίστοιχες συχνότητες του ΣΚΑΙ από όπου σατιρίζει τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας αλλά η ιστορία της είναι, κυρίως, θεατρική. Από το «Εκεί, εκεί στην Κόλαση» και το «Μαμά Ελλάδα 2» έως το ...
Συνέχεια...
Baby Guru – “Pieces”
Το δεύτερο άλμπουμ των Baby Guru, ζει εδώ και δύο μήνες ανάμεσά μας δικαιολογώντας αρκετό από το hype που απολαμβάνουν τα τελευταία δύο χρόνια. Αποβάλλοντας -μια και καλή, θέλουμε να ελπίζουμε- τις παιδικές ασθένειες που κουβαλούσε το ντεμπούτο τους, οι Baby Guru παρουσιάζουν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που ακούσαμε φέτος ...
Συνέχεια...
MC Yinka και Urbanix την Παρασκευή στο Bios
Ένας από τους καλύτερους και πιο δραστήριους MCs που διαθέτει αυτή η χώρα, ο MC Yinka, θα κάνει το πέρασμά του και από τη σκηνή του Bios, την Παρασκευή 20 Μαΐου. Μαζί του ζωντανά με full band οι Urbanix σε ένα μίγμα  hip hop, funk, soul, reggae και afro beat. Καλεσμένοι ...
Συνέχεια...
Οι Goodbye Blue Sky στο Bios
Οι Goodbye Blue Sky θα βρίσκοναι στη σκηνή του Bios το Σάββατο 4 Φεβτουαρίου για να παρουσιάσουν το επερχόμενο πρώτο άλμπουμ τους, "the Darker the Night, the Brighter the Stars". Δημιουργήθηκαν το 2009 από τους Τάσο Μαχά στα τύμπανα, Νίκο Μπάρδη στην κιθάρα, Παντελή Ροδοστόγλου στο μπάσο και Κυριάκο Τσουκαλά στην ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with My Wet Calvin
Εν όψει της παρουσίασης του "Happened Before" το Σάββατο στο Bios, οι My Wet Calvin μας χαρίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον mixtape, ως παράλληλο tracklist στα τραγούδια του νέου τους album. Οι My Wet Calvin  κυκλοφόρησαν μόλις το δεύτερο album τους “Happened Before” - στην Inner Ear αυτή τη φορά - και ήδη ...
Συνέχεια...
Γιούλα Μπούνταλη και Σύλλας Τζουμέρκας: οι ΝΤΙΜΠΕΪΤερς
Μια απόλυτα ριζική διαφωνία, βασισμένη -κυρίως- στο μυθιστόρημα Ερωτευμένες Γυναίκες του D.H.lawrence έστησαν στο Bios η Γιούλα Μπούνταλη και ο Σύλλας Τζουμέρκας και μας μιλούν γι αυτό το ΝΤΙΜΠΕΙΤ τους.  Τους γνωρίζετε ήδη από την κινηματογραφική Χώρα Προέλευσης στην οποία συνεργάστηκαν στο σενάριο ενώ ο Σύλλας Τζουμέρκας υπέγραψε και τη σκηνοθεσία ...
Συνέχεια...
Sssh! NO! Silent Movies κάθε Παρασκευή στο BIOS
Tο ότι το Bios έχει μία από τις καλύτερες ταράτσες της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη το ξέρουμε όλοι όσοι την έχουμε απολαύσει. Από αυτή την Παρασκευή – και κάθε εβδομάδα την ίδια μέρα -  το Bios και η ομάδα NO! μας προσκαλούν να ανέβουμε στην ταράτσα όχι μόνο για να ...
Συνέχεια...
Άμλετ
 για έναν ηθοποιό και μια αυλαία
Η αυλαία ανοίγει. Ο Άμλετ μπαίνει στο ανάκτορο... Ο Άμλετ βρίσκεται μπλεγμένος στις καταστάσεις που περιγράφει η τραγωδία με το όνομά του, γραμμένη από τον Σαίξπηρ, σε έναν τόπο όπου τα πάντα διαλύονται και βασικός πρωταγωνιστής είναι, ποιος άλλος, η κρίση. Ο ήρωας που έχει ταυτιστεί με τον "άνθρωπο σε κρίση" ...
Συνέχεια...
Detroit – Αθήνα πτήση 0411
Τρία ονόματα απ'τη μητρόπολη του techno επισκέπτονται την Αθήνα αυτό το διήμερο, παρουσιάζοντάς μας τρεις διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Η αρχή γίνεται απόψε Παρασκευή στο Bios, όπου ο Sherard Ingram, ή αλλιώς DJ Stingray θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας για ένα DJ set. Στην πρώτη επίσκεψή ...
Συνέχεια...
Blogovision 2011 – I,too, have rocked the vote PARTY στο Bios!
Η ετήσια ψηφοφορία των ελληνων bloggers (συν των φίλων αυτών συν κάποιων που ποστάρουν από πιο "επίσημα" ΜΜΕ) που διοργανώνεται από τον Gone 4 Sure (aka Μάρκος Φράγκος) για τα είκοσι καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς εχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα θεσμού. Θα τολμήσω προσωπικά να πω ότι ίσως και να είναι και ...
Συνέχεια...
Οι One Hour Before The Trip ζωντανά στο Bios
To νέο τους άλμπουμ #3, αλλά και κομμάτια από τους δύο προηγούμενους δίσκους θα παρουσιάσουν οι εγχώριοι post-rockers One Hour Before The Trip, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο Bios. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Underwater Chess και το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ. Να θυμίσουμε πως τα προηγούμενα άλμπουμ του συγκροτήματος, #1 και #2, μπορείτε ...
Συνέχεια...
Σύμμαχοι των 2L8
O Kώστας Βοζίκης ή Κ. the Clown και η μουσική κολεκτίβα που έχει συσπειρωθεί γύρω του, γνωστότερη στους μουσικόφιλους ως 2L8 αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στα εγχώρια μουσικά πράγματα και κάθε δίσκος τους υπηρετεί χωρίς συμβιβασμούς το προσωπικό τους όχι μόνο μουσικό και συνολικά καλλιτεχνικό όραμα, αλλά και τις γενικότερες ...
Συνέχεια...
Οι And Also The Trees στο Bios με after show party στο Drugstore
Μια αγαπημένη μπάντα του ελληνικού κοινού, οι And Also The Trees επιστρέφουν στη χώρα μας για ένα full live set, αυτό το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Bios. Μετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει after show party και signing στο Drugstore με τα μέλη του συγκροτήματος να επιλέγουν τη μουσική και ...
Συνέχεια...
Νέα σεζόν στο Bios με Jacky Murda
To πρώτο πάρτυ της σεζόν για το BIOS έρχεται αυτό το Σάββατο και μάλιστα με δωρεάν είσοδο. O Blend Mishkin και η Anna Mystic - το δίδυμο Mammy Hot Daddy Cool - υποδέχονται στα decks του bios front τον Αμερικανό Jacky Murda , ο οποίος έχει δημιουργήσει νέα σχολή στη ragga και στην jungle μουσική. Την ίδια ώρα, στο ...
Συνέχεια...
Ο Cayetano συνεχίζει την “Back Home” tour
O Γιώργος Μπρατάνης – ως Cayetano – έχει αρχίζει να ανεβάζει πολύ τον πήχη με τις κυκλοφορίες του ύστερα από το “Back Home” του περασμένου Νοεμβρίου στην Klik Records. Άλλωστε, πότε είδατε τελευταία φορά album έλληνα καλλιτέχνη να κερδίζει ένα εντυπωσιακό 9/10 από το βρετανικό περιοδικό DJ Mag; Μετά τις δύο ...
Συνέχεια...
10 τραγούδια από τον BnC
Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ο Αθηναίος Jeff Gonzales  ή αλλιώς  BΝC ή Bruises And Cuts, ή Bossy Ride και από τα πιο δυνατά χαρτιά του οπλοστασίου της Cast-a-Blast. Με αφορμή το Make Bail live το βράδυ της Παρασκευής στο Bios, του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει τα 10 αγαπημένα του τραγούδια. Τον BnC τον γνωρίσαμε πίσω ...
Συνέχεια...
Ο Tim Crouch είναι ο Malvolio
Αφού παρακολουθήσαμε ήδη φέτος δύο παραστάσεις του Βρετανού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού στο θέατρο του Νέου Κόσμου, τον Συγγραφέα και Το Χέρι έφτασε η ώρα να δούμε και τον ίδιο τον Tim Crouch που έρχεται στο Bios αυτοπροσώπως με την παράστασή του I, Malvolio. Ο πρωτοποριακός Βρετανός συγγραφέας δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που καταφτάνει στην Ελλάδα αφού πέρυσι ...
Συνέχεια...
Το 
Quizoola! των Forced Entertainment επιστρέφει
Ό,τι δουλειά και αν έχεις την αφήνεις στην άκρη για να γράψεις αυτό το νέο που μόλις κατέφτασε στο mailbox σου. Μας είχε κάνει κάποιες νύξεις η δημιουργική ομάδα του Bios και στο παρελθόν (αναζητήστε παλιά posts γεμάτα υπονοούμενα στη σελίδα τους στο Facebook, BIOS exploring urban culture και θα καταλάβετε τι ...
Συνέχεια...
Leon Segka 15
  Λίγες μέρες πριν το μεγάλο επετειακό πάρτι στο Bios για τα 15 χρόνια μουσικής παρουσίας του, στριμώξαμε τον αγαπημένο μας Leon Segka στα decks… Μια ιστορία high fidelity είναι ίσως αυτή της γενιάς των 90’s-00’s και για καλή μας τύχη μεγαλώσαμε, αλλάξαμε ρούχα αλλά όχι μυαλά… Ο Leon Segka έρχεται από εκείνη την ...
Συνέχεια...
Meet me at the (Tomorrow’s) Parties
Σε ώρες μετράμε το χρόνο που έμεινε ώσπου να δούμε την παράσταση που περιμέναμε πώς και πώς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε, πριν λίγους μήνες. Οι Βρετανοί Forced Entertainment επιστρέφουν για τρίτη φορά στην Ελλάδα και ο θαυμασμός μας δεν είναι καθόλου forced. Για το devised theatre τα ξέρετε, είναι το θέατρο του αυτοσχεδιασμού ...
Συνέχεια...
Ough! Boom! The event στο Bios
Από αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και μέχρι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, το Ough! διοργανώνει στο Bios το πρώτο Ough! Boom! event με ελεύθερη είσοδο και με ένα αντίστοιχο με την ύλη του πολυποικιλο πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων, προβολών, dj-sets και συναυλιών από ένα πλήθος ονομάτων που έδωσαν συνεντεύξεις ή συμμετείχαν σε ...
Συνέχεια...
Warren Ellis: Captured Ghosts την Παρασκευή στο Bios
Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας Warren Ellis: Captured Ghosts, το Bios θα φιλοξενήσει μια θεματική βραδιά αφιερωμένη στον σημαντικό αυτό comic artist. Το ντοκιμαντέρ -δημιούργημα του Patrick Meaney-  κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και οι φίλοι του Warren Ellis, θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν σε ...
Συνέχεια...
Plastic Flowers και .message στο Bios
Λίγο πριν αναχωρήσουν για το πρώτο υπερατλαντικό τους ταξίδι για χάρη του SXSW και άλλων προορισμών, εντός Ευρώπης, οι Plastic Flowers κατηφορίζουν στην Αθήνα για ένα live στο Bios, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Το δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιάσει ζωντανά τα κομμάτια του νέου τους ΕΡ Aftermath, που κυκλοφορεί στις 4 Φεβρουαρίου μέσω ...
Συνέχεια...
Το Δάσος των Universalia
Από τη μουσική σύνθεση και το τραγούδι με τους Polaroid και τη συνεργασία της με τους Film έως το προσωπικό μουσικό της project, τη Νομική και το θέατρο οι αποστάσεις διανύονται με ταχύτητα από τη Violet Louise, κατά κόσμο Λουίζα Κωστούλα. Στην perfrormance της «The Forest» τα βασικά συστατικά στοιχεία είναι ...
Συνέχεια...
What I Heard About the World
Μπορεί η φράση "Υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να αγοράσεις αντίδοτο για την μοναξιά σε CD" να είναι πραγματικά cheesy και πολύ πιασάρικη, επίσης, αλλά δεν παύει να μας εξάπτει την περιέργεια μια παράσταση που την εμπεριέχει.  Οι Βρετανοί Third Angel και οι Πορτογάλοι mala voadora, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Chris Thorpe ...
Συνέχεια...
Bass Runners: Kuedo και Laurel Halo στο Bios!
Και έτσι ξαφνικά, με ένα event invitation στο Facebook, μόλις μάθαμε για το εξαιρετικό event σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής που θα διοργανώσει το Ough Ezine στο Bios την Κυριακή 27 Μαϊου υπό τον τίτλο Bass Runners. Το line up, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα, θα περιλαμβάνει τον βρετανό Kuedo (aka ...
Συνέχεια...
Cult Of Youth + Dark Rags @ BIOS
Δικαιολογημένες οι αποθεωτικές κριτικές για το live των Cult of Yοuth στο Λονδίνο αφού, και στην Αθήνα, το κουαρτέτο από τη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε (και ξεπέρασε κατ' εμέ) την αξία και τα κότσια του όπως αυτά είχαν ήδη διαφανεί από τον φετινό LP Love Will Prevail, το οποίο στην περίπου σαραντάλεπτη παρουσία ...
Συνέχεια...
Στο μυαλό του King Elephant
Με ένα mixtape ο Γιάννης Καρράς  μας αποκαλύπτει τα τραγούδια που τον έκαναν King Elephant, λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του album του στο Bios. Αρχές καλοκαιριού ήταν όταν η Inner Ear κυκλοφόρησε σε βινύλιο το ντεμπούτο album του King Elephant – ενός εκ των τριών Baby Guru – μια κυκλοφορία που παραμένει ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες ...
Συνέχεια...
Το μετέωρο βήμα του «Πελεκάνου» @ Bios
Ο Toro Y Moi στην Αθήνα
Το (θεατρικό) Ίδρυμα των AbOvo
Baby Guru – “Pieces”
MC Yinka και Urbanix την Παρασκευή στο Bios
Οι Goodbye Blue Sky στο Bios
Mixtapin’ with My Wet Calvin
Γιούλα Μπούνταλη και Σύλλας Τζουμέρκας: οι ΝΤΙΜΠΕΪΤερς
Sssh! NO! Silent Movies κάθε Παρασκευή στο BIOS
Άμλετ
 για έναν ηθοποιό και μια αυλαία
Detroit – Αθήνα πτήση 0411
Blogovision 2011 – I,too, have rocked the vote
Οι One Hour Before The Trip ζωντανά στο
Σύμμαχοι των 2L8
Οι And Also The Trees στο Bios με
Νέα σεζόν στο Bios με Jacky Murda
Ο Cayetano συνεχίζει την “Back Home” tour
10 τραγούδια από τον BnC
Ο Tim Crouch είναι ο Malvolio
Το 
Quizoola! των Forced Entertainment επιστρέφει
Leon Segka 15
Meet me at the (Tomorrow’s) Parties
Ough! Boom! The event στο Bios
Warren Ellis: Captured Ghosts την Παρασκευή στο Bios
Plastic Flowers και .message στο Bios
Το Δάσος των Universalia
What I Heard About the World
Bass Runners: Kuedo και Laurel Halo στο Bios!
Cult Of Youth + Dark Rags @ BIOS
Στο μυαλό του King Elephant