tsixliΣτη γλώσσα μιας αφρικάνικης φυλής, «UBUNTU» θα πει «υπάρχω γιατί υπάρχουμε». Αυτό είναι το μότο της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας UBUNTU της οποίας ιδρυτικό μέλος είναι η σκηνοθέτης Ελεάνα Τσίχλη.

Το όνομα  της Ελεάνας αρχίσαμε να το ακούμε δειλά δειλά, όταν το 2010 μια παιδική παράσταση, η «Στη Φάρμα των Ζώων», συζητήθηκε από τους «μεγάλους». Στη συνέχεια την παράσταση τη διεκδίκησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας όπου παίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα. Η πρόσφατη δουλειά της, «Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», στο Bios, έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κάτι λίγο το εξαιρετικό έργο του Heinrich Böll, κάτι οι γοητευτικές Καταρίνες που υποδύονται οι ηθοποιοί, κάτι ο συνδυασμός Πολυτεχνείου με Θέατρο, κάτι ένας αέρας νεανικότητας και κάτι ακόμα, που μου διαφεύγει, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μάθουμε στο μέλλον, κάνουν την «Καταρινούλα» τους, όπως της αρέσει να λέει μια από τις πιο φρέσκες και ευχάριστα συγκινητικές παραστάσεις της σεζόν.

Τί σκεφτόσουν όταν διάλεξες το έργο;

Mάλλον σε αυτή την επιλογή λειτούργησε πάνω κάτω ο μηχανισμός του κεραυνοβόλου έρωτα. Ακολουθεί η σύντομη ιστορία: Τρία χρόνια πριν, καλοκαίρι του 2009, βρίσκομαι μπροστά σε μια άγνωστη βιβλιοθήκη, σε ένα άγνωστο σπίτι που με φιλοξενούσαν στην Καλαμάτα. Τραβώ ένα μικρό βιβλίο με τον τίτλο «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum», με αρκετά σαρκαστικό ύφος του τύπου «ναι! πρόκειται για άρλεκιν, αλλά τι καλύτερο για να σε πάρει ο ύπνος» –το εξώφυλλο του βιβλίου βοήθούσε εξαιρετικά στο συμπέρασμα αυτό. Τελικά έμεινα όλο το βράδυ άυπνη γιατί, κάθε άλλο παρά άρλεκιν ήταν. Άυπνη με την ουτοπική, για τότε, σκέψη : «Εγώ αυτό, μια μέρα θα το κάνω παράσταση!». Τρια χρόνια μετά, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στην Ελλάδα;

Όχι, είχε ξαναανέβει τη θεατρική σεζόν 2005-2006, στο θέατρο Φούρνος.

Η Καταρίνα είναι μια ηρωίδα με 4 πρόσωπα;

Δεν θα το έλεγα έτσι ακριβώς. Η Καταρίνα, έχει κι αυτή όσα πρόσωπα έχει ο κάθε άνθρωπος. Άλλο αυτό της δημόσιας του ζωής, άλλο αυτό της ιδιωτικής, άλλο στο χώρο εργασίας του, άλλο στις πιο προσωπικές του σχέσεις. Και επιστρατεύει το καθένα ανάλογα με το τι έχει να αντιμετωπίσει. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως στην παράστασή μας, στο σκηνικό μας, αυτό, πείραμα, υπάρχει η επιλογή και οι 4 κοπέλες να αναμετρηθούν με το ένα πρόσωπο, αυτό της κεντρικής ηρωίδας, και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια ψυχική χαρτογράφηση της ηρωίδας, και να οριστούν οι περιοχές που θα κινηθεί η καθεμία από τις ηθοποιούς.

Eίναι μια γυναίκα εξίσου τραγική όσο και κωμική;

Η Καταρίνα αναμφισβήτητα είναι ένα πρόσωπο με πολύ έντονη την αίσθηση του χιούμορ,  σε τέτοιο βαθμό που ενίοτε αγγίζει τα όρια του σαρκασμού. Αυτό και μόνο, την κάνει να συνδυάζει το κωμικό και το τραγικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα τη θεωρώ άκρως συγκινητική ηρωίδα.

Πιστεύεις ότι οι νέοι σκηνοθέτες πρέπει να διαμορφώνουν μια νέα θεατρική αφήγηση στο χώρο και ειδικά στην Ελλάδα;

Νομίζω, πως χρειάζεται ένα μέτρο και σίγουρα καθόλου έπαρση για να γίνει κάτι πραγματικό καινούργιο. Για την ακρίβεια, χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά ανοικτοί, σε όποιο ερέθισμα τέχνης με τρόπο δυναμικό και κριτικό. Γιατί και από τους παλιότερους έχουμε πολλά να μάθουμε, όλοι εμείς που μόλις κάνουμε τα πρώτα μας βήματα,  και παράλληλα, βέβαια, να αναζητούμε καινούργιους τρόπους, «τις καινούργιες φόρμες», όπως λέει και ο Τρέπλιεβ στον «Γλάρο» του Τσέχωφ.

Κάνεις ένα επάγγελμα κυρίως ανδροκρατούμενο, σε φοβίζει αυτό;

Όχι ιδιαιτέρως. Πριν ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία, σπούδαζα Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο – μεταφράζεται ως 1 γυναίκα στους 60 αντρες-, στη σκηνοθεσία φαντάζομαι πως η αναλογία είναι περίπου 1 στους 20. Πέρα από την πλάκα, πάντως, ώρες ώρες οφείλεις να γίνεις πιο σκληρή για να διαχείριστείς κάποιες καταστάσεις και, ναι, αυτό είναι κάπως δύσκολο. Τόσο λόγω φύλου, όσο και λόγω ηλικίας.

Θα σε έφερνε σε αμηχανία το να σκηνοθετήσεις ένα μεγαλύτερο σου κατά πολύ ηθοποιό ο οποίος μπορεί να είναι καταξιωμένος;

Για να πετύχει μια συνεργασία οφείλουν όλοι οι συνεργάτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μου ήρθε μια εικόνα: κάθε συνεργασία είναι σαν μια γιορτή που όλοι θα βάλουμε τα καλά μας και θα επιστρατεύσουμε όλο μας το κέφι για να πάμε εκεί και να περάσουμε καλά. Έτσι, λοιπόν, μια συνεργασία με έναν μεγαλύτερο και πιο έμπειρο και καταξιωμένο ηθοποιό, μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση, αλλά σίγουρα χρειάζεται μια πολύ καλή εκ των προτέρων προετοιμασία, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η ουσιαστική συνδημιουργία.

Τί είδους θεατρικά έργα σε ελκύουν περισσότερο;

Μου αρέσουν τα έργα που με κάνουν να συνειδητοποιήσω κάτι σε τέτοιο βαθμό, που να θέλω να το μοιραστω δημόσια και με άλλους. Μόνο αυτό.

Έχετε κάνει μια πλούσια παραγωγή με πολύ λίγα χρήματα, πώς το καταφέρατε αυτό;

Σπάσαμε τους κουμπαράδες μας! Δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.  Η οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε έχει κάνει τους «παραγωγούς» είδος προς εξαφάνιση. Πόσο μάλλον, στην δικιά μας περίπτωση που κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο χώρο. Οπότε για την «παραγωγή» αυτής της παράστασης,  επιστρατεύσαμε συλλογικά η ομάδα τα πενιχρά μας οικονομικά, και με λίγα χρήματα, πολύ φαντασία και πολύτιμους φίλους που δούλεψαν για μας αφιλοκερδώς καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, με το λιγοτερο δυνατό κόστος.

Ποιές είναι οι θεατρικές σου αναφορές και πρότυπα;

Αφού, ως γνωστόν, στην Ελλάδα σχολή σκηνοθεσίας δεν υπάρχει, τα μεγαλύτερα μου πρότυπα είναι είτε οι δάσκαλοί μου στους οποίους κοντά μαθήτευσα στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, όπου σπούδασα Υποκριτική, είτε οι σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα ως βοηθός τους και με έμαθαν και με ενέπνευσαν για να συνεχίσω σε αυτό το επάγγελμα. Αυτοί είναι σίγουρα ο Θοδωρής Αμπαζής, που μου έκανε την τιμή για 4 χρόνια να με επιλέξει ως βοηθό του σε όλες τις δουλειές με την ομάδα του ΟΠΕRA, η Ελένη Μποζά, την οποία είχα δασκάλα και με την οποία εν συνεχεία εργάστηκα και ως βοηθός της, οι δάσκαλοι μου Δημήτρης Ήμελλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Λυδία Κονιόρδου, Ακύλλας Καραζήσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Έλσα Ανδριανού αλλά και η Άννα Κοκκίνου, με την οποία έκανα την πρώτη μου επαγγελματική δουλειά ως ηθοποιός.  Από εκεί και πέρα σημαντικά μαθήματα έχω λάβει και από μεγάλους έλληνες σκηνοθέτες και τις κατα καιρούς παραστάσεις τους, όπως για παράδειγμα από τον κ. Λευτέρη Βογιατζή ή τον κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;

Επαγγελματικά, ετοιμαζόμαστε για μια ακόμα παράσταση της ομάδας μας, σε αρκετά σύντομο χρόνο, μιας που ξεκινάμε 14/01 στο θέατρο του Ν. Κόσμου με την παράσταση «Νιού Γουόρλντ» Μια devised – κωμωδία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ του θεάτρου του Ν. Κόσμου «Επινοώντας την παράσταση». Για την υλοποίηση της παράστασης αυτής επιστρατεύεται και το υπόλοιπο δυναμικό της Ubuntu, δηλ. εκτός από την Ελεάνα Στραβοδήμου, ο Άρης Λάσκος, η Κατερίνα Πατσιάνη, η Μάγια Ανδρέου και ο Σωτήρης Μεντζέλος. Επίσης, ένα ταξίδι στο Βερολίνο, που το περιμένω πώς και πώς!

Η Καταρίνα πήγε σε ένα πολύ ωραίο πάρτι και ερωτεύτηκε, εσύ θυμάσαι ένα τέτοιο πάρτι;

Θυμάμαι σίγουρα έναν «κεραυνοβόλο» έρωτα! Δε συνέβη, βέβαια, σε πάρτυ αλλά όσο διήρκησε – όχι πολύ, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – εγώ ζούσα σε ένα παράλληλο ροζ σύμπαν το δικό μου/μας ψυχικό πάρτι!

INFO: Η Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ ανεβαίνει στο BIOS Cinemateque κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.

 

Διάβασε επίσης...
O Μπάμπης Παπαδόπουλος την Πέμπτη στο Bios
Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τέσσερις μουσικούς, τον Φώτη Σιώτα και τον Μιχάλη Βρέττα (βιολιά), τον Δημήτρη Βλαχομήτρο (μπουζούκι) και τον Διονύση Μακρή (κοντραμπάσο), θα παρουσιάσουν ζωντανά στο Bios την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα κομμάτια από τους δύο προσωπικούς του δίσκους με τίτλο " Σκηνές από ένα ταξίδι" ...
Συνέχεια...
King Elephant @ Bios
Οι καλές εντυπώσεις που μας είχε αφήσει o King Elephant με το ντεμπούτο του στην Inner Ear και την προηγουμενη εμφάνιση του ως support στον Gonjasufi επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω και με την εμφάνιση του στο Bios, το Σάββατο που μας πέρασε. Παρά το γεγονός πως δεν μαζεύτηκε και τόσος ...
Συνέχεια...
Οι Smif & Wessun την Κυριακή στο Bios
Δύο από τα πέντε μέλη των Boot Camp Click, από το Brooklyn, οι Tekomin Williams και Darrell Yates, ευρύτερα γνωστοί ως Smif & Wessun, θα βρίσκονται αυτή την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στη σκηνή του Bios. Με καριέρα που ξεκινάει από το 1993 -είτε ως Smif & Wessun, είτε ως Cocoa Brovaz- ...
Συνέχεια...
The Rockhard Bastards στο Bios!
Η ελίτ του underground turntablism σε μια ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα; Καθόλου άσχημα! Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου λοιπόν στο Bios Front, οι D-Styles, DJ Excess καιToadstyle σε μια κοινή εμφάνιση όπου το πικάπ θα είναι το κύριο μουσικό όργανο για ένα ιδιαίτερο fusion από hip hop, scratch, funk, jazz και ...
Συνέχεια...
O DOOM έρχεται τελικά στο Bios
Μπορεί η προγραμματισμένη εμφάνιση του - και πάλι στο Bios - στο τέλος Ιουνίου να αναβλήθηκε την τελευταία σχεδόν στιγμή, όμως τελικά θα τον δούμε. Ο DOOM, o rapper με την μεταλλική μάσκα πρόκειται να εμφανιστεί -επιτέλους- στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Bios τo Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου σε μια συνδιοργάνωση της QnQ Productions , του Ough και του ...
Συνέχεια...
Dirty Beaches & A Victim of Society @ Bios
"Don't believe the hype". Για άλλη μια φορά οι Public Enemy αποδείχθηκαν σωστoί αφού ο Dirty Beaches στο Bios νομίζω ότι πραγματοποίησε μια εμφάνιση σαφώς κατώτερη των προσδοκιών, τουλάχιστον των δικών μου, ή τελοσπάντων δεν δικαιολόγησε νομίζω τον υπερβολικό θόρυβο γύρω από το όνομά του.Aυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι το ...
Συνέχεια...
Άμλετ
 για έναν ηθοποιό και μια αυλαία
Η αυλαία ανοίγει. Ο Άμλετ μπαίνει στο ανάκτορο... Ο Άμλετ βρίσκεται μπλεγμένος στις καταστάσεις που περιγράφει η τραγωδία με το όνομά του, γραμμένη από τον Σαίξπηρ, σε έναν τόπο όπου τα πάντα διαλύονται και βασικός πρωταγωνιστής είναι, ποιος άλλος, η κρίση. Ο ήρωας που έχει ταυτιστεί με τον "άνθρωπο σε κρίση" ...
Συνέχεια...
Ξεβράκωτοι στο Δρόμο. Blame It On Me από το Bob Theatre Festival
  Η τέχνη δεν είναι ντροπή. Η ντροπή όμως γίνεται τέχνη. Η ομάδα Nothing To Declare ξεκινάει με αφορμή το Θεώρημα του Παζολίνι και στήνει ένα bar performance-ξεμπρόστιασμα που βγάζει στη φόρα όλες τις προσωπικές και εξευτελιστικές στιγμές, δικές τους προσωπικές  και συλλογικές γνώριμες όλων. Ομοφυλοφιλία, coming out σε γονείς, η πρώτη φορά ...
Συνέχεια...
Back to Bios weekend με dj sets στην ταράτσα
Επιστροφή για τα καλά στην πόλη, και το bios καλεί τους φίλους του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην όμορφη ταράτσα του για το καλωσόρισμα σε δύο βραδιές με δωρεάν είσοδο με μία σειρά από φίλους του να επιλέγουν την μουσική. Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στα decks του bios θα είναι oι Wonky Doll ...
Συνέχεια...
Workshop με τους Action Hero
Be your own stunt! Ένα workshop για τον κίνδυνο στην διαδικασία της επινόησης. To Βρετανικό Συμβούλιο, η ανατρεπτική Βρετανική ομάδα περφόρμανς Action Hero και το BIOS διοργανώνουν δύο τρίωρα workshops πάνω στο θέατρο της επινόησης (devised theatre). Το workshop θα εστιάσει στο πως οι άνθρωποι που  ασχολούνται με την περφόρμανς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ...
Συνέχεια...
Detroit – Αθήνα πτήση 0411
Τρία ονόματα απ'τη μητρόπολη του techno επισκέπτονται την Αθήνα αυτό το διήμερο, παρουσιάζοντάς μας τρεις διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Η αρχή γίνεται απόψε Παρασκευή στο Bios, όπου ο Sherard Ingram, ή αλλιώς DJ Stingray θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας για ένα DJ set. Στην πρώτη επίσκεψή ...
Συνέχεια...
Οι Temple Theatre έρχονται, η Αργοναυτική εκστρατεία ξεκινάει
Λίγες μέρες πριν την εμφάνιση των Temple Theatre στο Bios με το UNMYTHABLE  αναζητήσαμε τις «μυθολογικές» τους προθέσεις. Και, για να το καταφέρουμε αυτό, μιλήσαμε με τον Paul O’ Mahony, ηθοποιό και συνιδρυτή της ομάδας. Φυσικά δεν πρόκειται για προσωπική διαπίστωση το ότι η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «πουλάει» τον ...
Συνέχεια...
Meet me at the (Tomorrow’s) Parties
Σε ώρες μετράμε το χρόνο που έμεινε ώσπου να δούμε την παράσταση που περιμέναμε πώς και πώς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε, πριν λίγους μήνες. Οι Βρετανοί Forced Entertainment επιστρέφουν για τρίτη φορά στην Ελλάδα και ο θαυμασμός μας δεν είναι καθόλου forced. Για το devised theatre τα ξέρετε, είναι το θέατρο του αυτοσχεδιασμού ...
Συνέχεια...
6 Βύσσινα στον Κήπο – Bob Theatre Festival
Η ομάδα Σύρμα αποδομεί -και συγκομίζει- τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, προσπαθώντας να σερβίρει... βυσσινάδα.  Το κλασσικό έργο διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, στα συναισθήματα, τις ερωτήσεις, τις προσωπικές πορείες κάθε χαρακτήρα, τις μεγάλες σκηνές και τις μικρές προσωπικές στιγμές, και ανασυντίθεται... κάπως χαοτικά. Το press release του φεστιβάλ που περιγράφει τα "Βυσσινάκια" αυτά ως ...
Συνέχεια...
Warren Ellis: Captured Ghosts την Παρασκευή στο Bios
Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας Warren Ellis: Captured Ghosts, το Bios θα φιλοξενήσει μια θεματική βραδιά αφιερωμένη στον σημαντικό αυτό comic artist. Το ντοκιμαντέρ -δημιούργημα του Patrick Meaney-  κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και οι φίλοι του Warren Ellis, θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν σε ...
Συνέχεια...
Ο Cayetano συνεχίζει την “Back Home” tour
O Γιώργος Μπρατάνης – ως Cayetano – έχει αρχίζει να ανεβάζει πολύ τον πήχη με τις κυκλοφορίες του ύστερα από το “Back Home” του περασμένου Νοεμβρίου στην Klik Records. Άλλωστε, πότε είδατε τελευταία φορά album έλληνα καλλιτέχνη να κερδίζει ένα εντυπωσιακό 9/10 από το βρετανικό περιοδικό DJ Mag; Μετά τις δύο ...
Συνέχεια...
O KRS-One για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι
Μία εμβληματική φιγούρα του hip hop, τον θρυλικό πια KRS-One θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να απολαύσουμε από κοντά αυτό το καλοκαίρι σε μία μετάκλιση της QNQ Productions. O 47χρονος πια πρωτοπόρος ράπερ και παραγωγός θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Bios ...
Συνέχεια...
Νάνοι, Jane Doe και 10 Code αύριο στο Bios
Μια ενδιαφέρουσα σύμπραξη τριών σχημάτων θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αύριο το βράδυ στο Bios, με τους εκ Θεσσαλονίκης Νάνοι και Jane Doe, να συναντούν τους Αθηναίους 10 Code. Οι Νάνοι, συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια ζωής, με σημαντική συναυλιακή παρουσία και με πρόσφατο άλμπουμ, το περσινό Five Boxes, το οποίο κυκλοφόρησε ...
Συνέχεια...
Dirty Beaches: Lo-Fi Νοσταλγία στο Bios
Οι Dirty Beaches, δηλαδή το προσωπικό μουσικό όχημα του Ταϊβανέζικης καταγωγής αλλά μεγάλωμένου στον Καναδά Alex Zhang Hungtai, έρχονται την επόμενη Τρίτη, 11 Οκτωβρίου στο Βios σε μια διοργάνωση της Arte Fiasco ενώ κρατά καλά ακόμη το hype από το ντεμπούτο τους LP Badlands. Φέρνουν μαζί τους το βρωμισμένο "παλιακό" rockabilly φίλτρο ...
Συνέχεια...
ΝΤΙΜΠΕΪΤ στο Bios
Τι κοινό έχει ο Obama με τon Will Shakespeare και τον Απόστολο Παύλο, ή η Tyra Banks με την Βάσω Παπανδρέου και την Anne Hathaway;   Αυτοί και άλλοι πολλοί, πολιτικοί, ηθοποιοί, bloggers, ο Βενιζέλος, ο Kerouac, η Palin, o Chomsky, ο ανώνυμος νοσοκόμος με το watersports φετίχ στο gayromeo, δανείζουν ...
Συνέχεια...
Live Manual | Οδηγίες Χρήσης
Μια πανδαισία πειραματισμών που δίνουν πίσω στη λέξη το θετικό της νόημα.  One to one, για δύο θεατές μόνο, με άγνωστο στους πρωταγωνιστές κείμενο αλλά και παραστάσεις που θέλουμε να ξαναδούμε όπως το Quizoola! συνθέτουν το Live Manual Festival του Bios. Σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την κοινότητα καλλιτεχνών ...
Συνέχεια...
Παρασκευή στο Bios με Tuxedomoon
Ένα οπτικοακουστικό σετ, με αφορμή την κυκλοφορία του Unearthed θα παρουσιάσουν οι Tuxedomoon, την Παρασκευή το βράδυ στο Bios. Πρόκειται για ένα combo cd+dvd με σπάνια κομμάτια από τα μουσικά αρχεία της μπάντας που συνοδεύεται με όλα τα videoclips από τη δεκαετία του 80, αλλά και με σπάνιο κινηματογραφικό ...
Συνέχεια...
Η θεατρική ζωή του Bios
Το Bios συμπληρώνει φέτος τα δέκα του χρόνια και το γιορτάζει με μια πολύ ενδιαφέρουσα θεατρική σεζόν. Όταν ξεκίνησε να λειτουργεί αυτό το, μέχρι τότε, παράξενο, μεγάλο κτήριο της Πειραιώς έκανε τη μικρή μας πρωτεύουσα να μοσχοβολήσει Βερολίνο. Ήταν δέκα χρόνια πριν όταν το bar λειτουργούσε ακόμα στο ισόγειο και από ...
Συνέχεια...
Ο V.I.V.E.K. στο Bios
Μέσα από το label Deep Medi Musik του Mala (Digital Mystikz) ο βρετανός παραγωγός V.I.V.E.K. κυκλοφορεί εδώ και καιρό πολύ ενδιαφέροντα singles "κλασικού τύπου" dubstep με άξονα τα 140bpm και με πιο πρόσφατο τo διπλό δωδεκάϊντσο Eyes Down. Αυτό το Σαββατο, 12 Νοεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε "ζωντανά" ...
Συνέχεια...
Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1
Ορέστης και Ηλέκτρα. Τα δυο αδέλφια μεγάλωσαν σε ένα σπίτι όπου ο παππούς μαγείρεψε και τάισε τους θείους τους στον αδελφό του και μετά αυτός παντρεύτηκε την κόρη του για να κάνει τον θείο τους ώστε αυτός με τη σειρά του να πάρει εκδίκηση σφάζοντας τον παππού... ...και παρακινώντας την μάνα ...
Συνέχεια...
Νέα σεζόν στο Bios με Jacky Murda
To πρώτο πάρτυ της σεζόν για το BIOS έρχεται αυτό το Σάββατο και μάλιστα με δωρεάν είσοδο. O Blend Mishkin και η Anna Mystic - το δίδυμο Mammy Hot Daddy Cool - υποδέχονται στα decks του bios front τον Αμερικανό Jacky Murda , ο οποίος έχει δημιουργήσει νέα σχολή στη ragga και στην jungle μουσική. Την ίδια ώρα, στο ...
Συνέχεια...
What I Heard About the World
Μπορεί η φράση "Υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να αγοράσεις αντίδοτο για την μοναξιά σε CD" να είναι πραγματικά cheesy και πολύ πιασάρικη, επίσης, αλλά δεν παύει να μας εξάπτει την περιέργεια μια παράσταση που την εμπεριέχει.  Οι Βρετανοί Third Angel και οι Πορτογάλοι mala voadora, σε συνεργασία με τον συγγραφέα Chris Thorpe ...
Συνέχεια...
Ough! Boom! The event στο Bios
Από αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και μέχρι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, το Ough! διοργανώνει στο Bios το πρώτο Ough! Boom! event με ελεύθερη είσοδο και με ένα αντίστοιχο με την ύλη του πολυποικιλο πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων, προβολών, dj-sets και συναυλιών από ένα πλήθος ονομάτων που έδωσαν συνεντεύξεις ή συμμετείχαν σε ...
Συνέχεια...
Cult Of Youth
Οι Cult Of Youth από το Brooklyn θα εμφανιστούν στο Bios την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, σε μία από πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της φετινής χρονιάς, και το mixtape.gr επικοινώνησε με την ψυχή του project, τον Sean Ragon. Ο Sean Ragon – παλιότερα μπασίστας των Love As Laughter και ιδιοκτήτης δισκοπωλείου στο Brooklyn - στην ουσία είναι οι Cult Of Youth. Σχεδόν μόνος ...
Συνέχεια...
Οι Goodbye Blue Sky στο Bios
Οι Goodbye Blue Sky θα βρίσκοναι στη σκηνή του Bios το Σάββατο 4 Φεβτουαρίου για να παρουσιάσουν το επερχόμενο πρώτο άλμπουμ τους, "the Darker the Night, the Brighter the Stars". Δημιουργήθηκαν το 2009 από τους Τάσο Μαχά στα τύμπανα, Νίκο Μπάρδη στην κιθάρα, Παντελή Ροδοστόγλου στο μπάσο και Κυριάκο Τσουκαλά στην ...
Συνέχεια...
O Μπάμπης Παπαδόπουλος την Πέμπτη στο Bios
King Elephant @ Bios
Οι Smif & Wessun την Κυριακή στο Bios
The Rockhard Bastards στο Bios!
O DOOM έρχεται τελικά στο Bios
Dirty Beaches & A Victim of Society @
Άμλετ
 για έναν ηθοποιό και μια αυλαία
Ξεβράκωτοι στο Δρόμο. Blame It On Me από
Back to Bios weekend με dj sets στην
Workshop με τους Action Hero
Detroit – Αθήνα πτήση 0411
Οι Temple Theatre έρχονται, η Αργοναυτική εκστρατεία ξεκινάει
Meet me at the (Tomorrow’s) Parties
6 Βύσσινα στον Κήπο – Bob Theatre Festival
Warren Ellis: Captured Ghosts την Παρασκευή στο Bios
Ο Cayetano συνεχίζει την “Back Home” tour
O KRS-One για πρώτη φορά στην Ελλάδα το
Νάνοι, Jane Doe και 10 Code αύριο στο
Dirty Beaches: Lo-Fi Νοσταλγία στο Bios
ΝΤΙΜΠΕΪΤ στο Bios
Live Manual | Οδηγίες Χρήσης
Παρασκευή στο Bios με Tuxedomoon
Η θεατρική ζωή του Bios
Ο V.I.V.E.K. στο Bios
Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1
Νέα σεζόν στο Bios με Jacky Murda
What I Heard About the World
Ough! Boom! The event στο Bios
Cult Of Youth
Οι Goodbye Blue Sky στο Bios