Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιαστεί η Επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου στο θέατρο Αλκμήνη λόγω της μεγάλης επιτυχίας της παράστασης τον περασμένο Μάιο.

Ο σκηνοθέτης Μανώλης Ιωνάς και η ηθοποιός, πιανίστρια και χορεύτρια Τατού Δέδε, – μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία με τον μονόλογο της Λίλιθ ( 2010-2011) – ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους σε ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα κείμενα της νεοελληνικής δημιουργίας: την Επιστροφή της Ιφιγένειας του Γιάννη Ρίτσου.

Στην Ελλάδα του σήμερα, όπου όλα τα δεδομένα ανατρέπονται ο λόγος του Ρίτσου γίνεται πιο καίριος από ποτέ. Με πρώτη ύλη την αρχαία ελληνική τραγωδία θέτει τα πιο καυτά ερωτήματα: τι είναι η σύγχρονη Ελλάδα, τι αντιπροσωπεύει, ποιοι είναι οι άνθρωποί της και ποια είναι η αλήθεια τους; Τι είναι πατρίδα και ποια η σημασία των αγώνων που έγιναν για αυτήν;

Ζητήματα εξαιρετικά φλέγοντα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής και ηθικής κρίσης. Σε μια εποχή αγωνίας και λήθης ο Ρίτσος με το έργο του υπογραμμίζει την ενότητα και τραγικότητα του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες, με την βοήθεια μιας γλώσσας εκρηκτικά σύγχρονης, ποιητικής και δηκτικής ταυτόχρονα.

Η ευαισθησία και η οξύτητα του έργου του Ρίτσου αναδεικνύονται μέσα από μια μοντέρνα παράσταση που παντρεύει τον ποιητικό λόγο, τον χορό και τη μουσική. Μια παράσταση καίρια για το σήμερα που ταυτόχρονα διεισδύει στις πολλαπλές πτυχές της γυναικείας ύπαρξης.

Σκηνοθεσία – Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Μανώλης Ιωνάς
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Ερμηνεύει και παίζει πιάνο η Τατού Δέδε
Γραφιστικά: Χριστίνα Σηφιανού
Φωτογραφία: Ειρήνη Στείρου

 Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων :
21, 28 Οκτωβρίου 9.30 μ.μ.
4, 11, 18, 25 Νοεμβρίου 9.30 μ.μ.
2, 9, 16, 23 Δεκεμβρίου 9.30 μ.μ.Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ , 5 ευρώ για μαθητές-φοιτητές

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8
Τηλ. 210 3428650