Για άλλη μία χρονιά το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει την δική του εκδοχή στο παγκοσμίως γνωστό έργο της παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας  του Lewis Carroll, “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων“.

Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να γράψουμε κάτι για το παραμύθι του Carroll, αφού ακόμα και ο πιο αδαής πρέπει να έχει διαβάσει ή παρακολουθήσει κάποια από τις δεκάδες διαφορετικές εκδοχές και μεταφορές του.

Ούτε όμως και για το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας, το  οποίο με Διευθυντή τον Jakub Marek έχει έρθει στην χώρα μας πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών παρουσιάζοντας διαφορετικές παραστάσεις έχοντας κερδίσει το ελληνικό κοινό.

Στο Μαύρο Θέατρο δεν υπάρχουν διάλογοι, υπάρχει παντομίμα, και όλα είναι δυνατά: Οι παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου, σε συνδυασμό με την παράλληλη προβολή που γίνεται, με υπερμεγέθης μαριονέτες και τα εφέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνουν σε αυτά τα απαιτητικά έργα μια μορφή ευκολοκατανόητη και ελκυστική ταυτόχρονα.

Κρατώντας μια παιδική, αλλά όχι παιδιάστικη, οπτική, που δίνει τη δυνατότητα στη φαντασία και στα όνειρα να είναι πρωταγωνιστές, το “Μαύρο Θέατρο”, χωρίς να απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά, είναι γεμάτο ποίηση, και τελικά απευθύνεται σε όλους, όπως έχουμε διαπιστώσει και στις προηγούμενες επισκέψεις του.

Το Εθνικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας θα παρουσιάσει την “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων“:

2 Σεπτεμβρίου: Προαύλιο Γυμνασίου, Λουτράκι
3 Σεπτεμβρίου: Θέατρο “Σάρας”΄, Μαρκόπουλο 
5 Σεπτεμβρίου: Κάστρο ¨”Κανήνου”, Χαλκίδα
6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
9 Σεπτεμβρίου: Άλσος Βεϊκου, Γαλάτσι

Κερδίστε 25 διπλές Προσκλήσεις

Το mixtape.gr προσφέρει 5 διπλές παραστάσεις  για κάθε μία από τις παραστάσεις του “Μαύρο Θεάτρου της Πράγας” στην περιοδεία του στην Ελλάδα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα “Αλίκη” αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας καθώς και τον τόπο της παράστασης που προτιμάται (πχ. Λουτράκι).

Οι νικητές θα θα ενημερωθούν εγκαίρως με email.