Μετά την κρυάδα που έφαγα από το CONFESSIONS OF A BLABBERMOUTH, ομολογώ ότι άρχισα την ανάγνωση του GOOD AS LILY με φόβο. Για το σεναριογράφο Derek Kirk Kim ήξερα ότι είχε σαρώσει στα βραβεία με το SAME DIFFERENCE AND OTHER STORIES, για το οποίο δεν έχω προσωπική άποψη, καθώς δεν το έχω διαβάσει, και ο Jesse Hamm μου είναι παντελώς άγνωστος (και πιθανότατα όχι μόνο σε εμένα). Οπότε καμία ποιοτική διασφάλιση εκ μέρους του δημιουργικού team.

Για να είμαι ειλικρινής, το στοιχείο που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια είναι ότι δύο από τους αγαπητούς συνάδελφους reviewers που το διάβασαν πριν από μένα, είχαν διαμετρικά αντίθετες άποψεις: ο ένας το λάτρεψε και ο άλλος το μίσησε. Ε, όπως είναι καρμικά αναμενόμενο, εγώ στέκω κάπου στο ενδιάμεσο.

Η Grace Kwon, κόρη Κορεατών μεταναστών στην Αμερική, λαμβάνει για τα 18α γενέθλιά της, εκτός από τα λίγο ως πολύ cool δώρα των φίλων της, και ένα "κουλό" δώρο από άγνωστες δυνάμεις του σύμπαντος: τον ίδιο της τον εαυτό, στην ηλικία των 6, 29 και 70. Κυριολεκτικά και όχι ως φαντάσματα, αλλά ως φυσικές παρουσίες. Η Grace ως κοριτσάκι είναι ένα απαιτητικό, ζαβολιάρικο και χαριτωμένο παιδάκι (πάνω-κάτω όπως όλα τα παιδάκια), η Grace των 30 (συγνώμη 29), μία όμορφη, δυναμική αλλά και ανασφαλής γυναίκα (Editor’s Note: Πάνω κάτω όπως όλες οι γυναίκες – OK αν εξαιρέσουμε το "όμορφη"), και η Grace των 70, μία γιαγιούλα που καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει και παρακολουθεί με τα μανίας τηλεδημοπρασίες. Και η κεντρική ηρωίδα, η Grace των 18 και κάτι ψιλά, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανεξήγητης αυτής εφόδου, του θεατρικού που προσπαθούν να ανεβάσουν στο σχολείο της, της κατάστασης στο σπίτι της, όπου προσπαθεί να κρύψει τους άλλους της εαυτούς, της λαμαρίνας που έχει δαγκώσει με καθηγητή της, τους σχολικούς ανταγωνισμούς, και φυσικά, με τον ίδιο της, τον ενήλικο πλέον, εαυτό.

Το GOOD AS LILY προσπαθεί να μιλήσει για αυτή τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Τη στιγμή που αφήνεις το παιδί πίσω σου, αναγνωρίζεις τη γυναίκα (ή τον άντρα, αντίστοιχα) μέσα σου και αντιμετωπίζεις πλέον τα γερατειά όχι ως κάτι ξένο, αλλά ως μια μελλοντική πραγματικότητα. Το παιδί, που συνεπάγεται την ανεμελιά, το ρομαντικό, ανεκπλήρωτο έρωτα, και την εξάρτηση από τους άλλους για την ικανοποίηση των επιθυμιών του, την αντιμετώπιση των φόβων του, αλλά και την επιβίωσή του. Τη γυναίκα, που συνεπάγεται την αφύπνιση της σεξουαλικότητας, την ανάληψη των ευθυνών για τις πράξεις της, αλλά και την υποχρέωση της ικανοποίησης των προσδοκιών του κοινωνικού περίγυρου από αυτήν. Την ηλικιωμένη γυναίκα, που συνεπάγεται τη μοναξιά, τις φθίνουσες φυσικές δυνάμεις, τις συνήθειες που πλέον την αυτοπροσδιορίζουν, την ανάγκη να νιώσει ακόμα χρήσιμη, αλλά και την σοφία που έρχεται με το πέρασμα των χρόνων και από την εμπειρία.

Οι άλλοι εαυτοί της Grace δεν είναι αναπόφευκτα και μοιρολατρικά το μέλλον της, είναι όμως πιθανές εκβάσεις αυτού. Ο καθένας από αυτούς έχει τις δικές του ανάγκες, τα προβλήματά, τους φόβους του, τα όνειρά και τις αρετές του. Όλα αυτά συντελούν στο να εκπληρώσει αυτό που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να νιώσει καλά για αυτό που είναι, όχι στον κόσμο της 18χρονης Grace, μα στην δική του χωροχρονική στιγμή.

goodaslilyΤαυτόχρονα, η κεντρική ηρωίδα αντιμετωπίζει ένα βαθύτερο πρόβλημα ταυτότητας απέναντι στις υπόλοιπες Grace. Εγώ, Εσείς, Εμείς. Είναι όλες τους για αυτήν ένα "Εγώ", καθώς όντως πρόκειται για την ίδια, είναι όμως και ένα "Εσείς", γιατί της είναι ξένες ή ξεχασμένες (στην περίπτωση της μικρής Grace) και ένα "Εμείς", ως πολλαπλή απεικόνιση του ιδίου "Εγώ". Προκειμένου να μπορεί να κυκλοφορήσει τα "Εμείς" της στον έξω κόσμο, τις παρουσιάζει ως συγγενείς της, όμως καθίσταται σαφές, τελικά, ότι και οι τέσσερίς τους είναι ένα, μία ενιαία οντότητα. Μια οντότητα, η οποία, όμως, δε γνωρίζει τον εαυτό της, όχι μόνο στο σύνολο των τεσσάρων προσώπων της, αλλά και στο κάθε ένα από αυτό ατομικά. Και στην τελική, δεν επιθυμεί και δεν θα επιδιώξει να γνωρίσει τη συνολική πλευρά της, καθώς ούτε η "κεντρική" Grace ζητά να μάθει για ποιο λόγο καταλήγει να είναι έτσι με το πέρασμα του χρόνου, αλλά ούτε και οι μεγαλύτερες Grace αναφέρουν κάτι επ’ αυτού. Επιθυμεί όμως να γνωρίσει τον εαυτό της, η κάθε μία τους στην ηλικία στην οποία βρίσκεται, το οποίο επιτυγχάνεται εν μέρει και λόγο της μεταξύ τους επαφής.

Πέρα από ένα συλλογισμό πάνω στην ηλικία, την ταυτότητα, την αυτογνωσία και την εξελικτική πορεία ενός ανθρώπου στη ζωή του, το GOOD AS LILY καταπιάνεται και με άλλα θέματα. Η Lily του τίτλου είναι ένα πρόσωπο που στοιχειώνει με την απουσία του, μία ηρωίδα την οποία δεν βλέπουμε ποτέ και όμως παίζει καθοριστικό ρόλο για την Grace σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Η μετάβαση του έρωτα από το ιδεαλιστικό στο ρεαλιστικό. Το όνειρα και οι συμβιβασμοί που, αναπόφευκτα, γίνονται τόσο στο όνομά τους όσο και στα ίδια. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται σε μία φυσιολογική (όσο είναι δυνατό να υπάρξει αυτό) οικογένεια. Οι φιλικές και οι ανταγωνιστικές σχέσεις με τα άτομα γύρω από την ηρωίδα και ο φυλετικός παράγοντας σε αυτές.

Τελικά, η πολυλογία είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που, κατά την γνώμη, μου ζημιώνουν το comic και το εμποδίζουν από το να είναι μεγαλειώδες. Καταπιάνεται με ένα αρκετά δύσκολο θέμα, το οποίο οπτικοποιείται με έναν αρκετά περίπλοκο και ενδιαφέροντα τρόπο. Το κομψό, όμως, αυτό αριστοτέχνημα, καταρρέει κάτω από το βάρος των υποθεμάτων που έχουν χωθεί, λες και είχε φάει η αγωνία τον Kim ότι θα κατηγορήσουν το comic του για ρηχότητα. Το οποίο και γίνεται, γιατί στο σύνολό τους, αυτές οι μικροϋποθέσεις δεν αναπτύσσονται ικανοποιητικά, ενώ δρουν ανασταλτικά για το κυρίως θέμα, καθώς του στερούν από το χώρο που έχει ανάγκη, ώστε να ξεδιπλωθεί πλήρως. Είναι ένα comic που ασφυκτιά από το πόσα πολλά θέλει να πει, χωρίς τελικά να μπορέσει να αρθρώσει κάτι ολοκληρωμένο.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ίσως o all-ages προσανατολισμός της Minx, αποτρέπει το σεναριογράφο από το να εξερευνήσει σε βάθος το αντικείμενό του. Παρουσιάζει μία ατολμία που αν δεν προέρχεται από τον παραπάνω παράγοντα, ίσως τότε να οφείλεται σε μία υπεραπλουστευτική λογική του. Η στερεοτυπική απεικόνιση των ηρώων, τους στερεί από το ρεαλισμό της τρίτης διάστασης, ενώ και η αφέλεια, σε ορισμένα σημεία, γίνεται υπερβολική. (Για παράδειγμα, η Grace κατορθώνει να κρύψει τις υπόλοιπες στο σπίτι της για μέρες, και παρόλο που οι τελευταίες δεν είναι ιδιαίτερα ήσυχες, οι γονείς της δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα.)

Παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα αρκετά ευφυές comic, με το χιούμορ να είναι ένα από τα δυνατά σημεία του. Το σχέδιο του Hamm, αν και συμπαθητικό, κάνει αρκετά στραβοπατήματα, αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω ότι αξιοποιεί καλά μερικά ευρήματα, όπως την απεικόνιση των ασιατικής προέλευσης χαρακτήρων με πιο manga γραμμές, ενώ των αμερικάνικης προέλευσης, με πιο δυτικής τεχνοτροπίας.

Τελική κρίση; Μπορεί να μην ενθουσιάστηκα, αλλά σίγουρα δεν απογοητεύτηκα. Στενοχωριέμαι, όμως, όταν βλέπω comics με εξαιρετικές δυνατότητες να υποσκάπτονται από τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Writer: Derek Kirk Kim
Artist: Jesse Hamm
Letterer: Jared K. Fletcher
Editor: Shelly Bond
DC Comics (Minx)

6Διάβασε επίσης...
Ξεκινάει σήμερα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της ΒΑΒΕΛ
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, μία μεγάλη γιορτή για το χώρο των κόμικς λαμβάνει χώρα το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της Βαβέλ. Φέτος, γίνεται Ιούνιο, από σήμερα, 14 Ιουνίου εώς 17 Ιουνίου. Έχοντας χαρακτηριστεί σαν "η πιο επιτυχημένη νεανική πολιτιστική εκδήλωση των τελευταίων χρόνων" και "η εκδήλωση που άλλαξε και έδωσε ζωή ...
Συνέχεια...
Comics News Flash
Ο συγγραφέας του Uncanny X-Men, Ed Brubaker, μιλάει στο Newsarama και απαντάει στο θεμελιώδες ερώτημα: πότε θα επιστρέψουν από το διάστημα οι αγαπημένοι μεταλλαγμένοι των Marvel Fans;Ο fan favorite συγγραφέας John Whedon, μιλάει στο CBR για την επιστροφή της Buffy.Τα πλήρη solicitations της Image για τον Μάιο του 2007, είναι ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. Μπουναμάς για τις γιορτές! TONIGHT’S CAST - η φάτνη του #comicsroast @manolis – ο Χριστός - gkoultouroblog @dimitrisdx – ο Ιωσήφ - the original DimitrisDX @mitsaso - η Παναγιά @Hell_b0y – ο Ηρώδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ...
Συνέχεια...
Jenna Jameson’s Shadow Hunter #0
Χεχεχε... Ένα comic από τη Jenna Jameson... Πρώτα απ' όλα, πρέπει να ενημερώσω όσους από εσάς πήγαν κατευθείαν στο τέλος της σελίδας, ψάχνοντας για κάποιο "bonus video" από την day job της νεόφυτης συγγραφέως comics, ότι ατύχησαν.Δεύτερον, ενημερώνω όλους τους υπόλοιπους ότι, γράφοντας αυτή την εισαγωγή, παλεύω με τα κατώτερα ...
Συνέχεια...
The Trial Of Colonel Sweeto and other stories
Υπάρχουν πολλά webcomics εκεί έξω. Κάποια απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, ενώ κάποια άλλα, σε ένα πιο "εξειδικευμένο". ¶λλα έχουν τη μορφή strip, άλλα τη μορφή σελίδας, και άλλα πειραματίζονται συνεχώς για το format, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες ενός σχετικά ανεξερεύνητου χώρου. Κάποια είναι καλά, κάποια λιγότερο καλά, πολλά είναι απαράδεκτα και ...
Συνέχεια...
Adam Hughes, John Romita Jr, Don Payne, Jim Salicrup, J. Michael Straczynski
- Ο δημοφιλής σχεδιαστής Adam Hughes μιλάει στο Newsarama για το statue της Mary Jane το οποίο σχεδίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε εντός και εκτός της comic κοινότητας. Click here.- Ο superstar σχεδιαστής, John Romita Jr., μιλάει στο CBR για το World War Hulk.περισσότερα...- Ο σεναριογράφος του Fantastic Four ...
Συνέχεια...
Comic Book Comics #1
Το να κάνεις μια ιστορική αναδρομή και να παρουσιάσεις τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία ενός θεσμού, κινήματος, λαού ή, στην περίπτωσή μας, Μέσου, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή αυτών που θα παρουσιάσεις, ώστε, από τη μία, να μην αφήσεις έξω κάτι σημαντικό και, ...
Συνέχεια...
Comics News Flash
O Andy Runton, o δημιουργός του all ages comic Owly, μιλάει στο CBR.Todd McFarlane ήρθε σε συμβιβασμό με τον Tony Twist. Αν το όνομα δε σας θυμίζει κάτι, ακολουθήστε το link του Newsarama.Ο βετεράνος δημιουργός Bob Oksner, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 90 ετών. ...
Συνέχεια...
WORLD WAR HULK PROLOGUE: WORLD BREAKER
"Casus Belli"Writer: Peter DavidPencillers: Al Rio, Lee Weeks, Sean PhillipsColorist: William MuraiInker: Scott Hanna, Lee Weeks, Tom PalmerLetterer: Joe CaramagnaEditor: Mark Paniccia"Round Trip"Writer & Illustrator: Chris GiarrussoEditor: Nathan Cosby"Mastermind Excello"Writer: Greg PakPenciller: Takeshi MiyazawaColorist: Christina StrainLetterer: Dave LanphearMarvel Comics*WARNING: MAJOR SPOILERS!*Η Marvel μας "χτυπάει" απανωτά (κάτι σαν την μοίρα, ένα ...
Συνέχεια...
Journey To A Plugged In State Of Mind
Από το μανιφέστο The Art Of Noises (1913) του ιταλού φουτουριστή Luigi Russolo ως το  Contact, Love, Want, Have (2010) της Ikonika & το Buddha Machine, o Βρετανός δημοσιογράφος Dave Henderson (Sounds, Q, Mojo, κλπ) επιχειρεί  μια αναδρομή στην πορεία της ηλεκτρονικής μουσικής -με την ευρύτερη εννοια του όρου- και ...
Συνέχεια...
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Μια κωμική δυστοπία ή μια δυστοπική κωμωδία (όπως αγαπάτε). Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, οι συνέπειες της κρίσης είναι χειρότερες ακόμα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Η Αθήνα χωρισμένη στα δύο, σημεία ελέγχου φιλτράρουν την είσοδο στα βόρεια προάστια σε μια προσπάθεια να περιχαρακωθεί η ασφάλεια των προνομιούχων κατοίκων. Στο κέντρο ...
Συνέχεια...
Vinyl Underground #1
Θα μπορούσα να γλιτώσω πολύ κόπο και χρόνο, στέλνοντας αυτό το review στα επόμενα snapshots και περιορίζοντας την άποψη μου σε μια λέξη: Ugh!Αλλά αν το έκανα αυτό, θα ήμουν πάρα πολύ επιεικής απέναντι στον Si Spencer και τη Vertigo για αυτό το χάλι που δημιούργησαν εδώ.Τί ήταν αυτό ακριβώς ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #11
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! αγουροξυπνημένο cast: @manolis – τσίμπλες - gkoultouroblog @dimitrisdx – σαλάκι - the original DimitrisDX @mitsaso - μάσκα ομορφιάς @Hell_b0y – morning breath  - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar -morning wood - amatynews @georgethebeast – ακόμα ροχαλίζει - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε ...
Συνέχεια...
Comics News Flash
ComicdomCon Athens 2007 στις 3-4 Μαρτίου! Be there! Μέχρι τότε όμως μπορείτε να επισκέπτεστε τακτικά την επίσημη ιστοσελίδα του Convention, για να είστε ενήμεροι για όλα όσα θα συμβούν εκείνο το διήμερο. Πως τα πήγε το midnight release του Dark Tower: The Gunslinger Born #1; Το Newsarama μίλησε με πολλούς ...
Συνέχεια...
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
Ο Κιθ Ρίτσαρντς έρχεται, επιτέλους στην Ελλάδα. Και φέρνει μαζί του ολόκληρη τη ζωή του. Η αυτοβιογραφία του θρυλικού μέλους των Rolling Stones "Life" που έχει συζητηθεί ήδη πολύ, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Νένε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό εγκαινιάζοντας τη σειρά Λατέρνατιβ (από ...
Συνέχεια...
#greek52s εβδομάδα τρίτη, 12 νέα #1 DC Comics
6 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες, γαϊδουρινή υπομονή. Δεν είναι το Crazy Sexy Geeks, είναι το #greek52s, καλά μας κουράγια Κάθε βδομάδα του Σεπτεμβρίου, η DC Comics βγάζει 13 νέους τίτλους και η επίλεκτη ομάδα ελλήνων geek bloggers είναι εδώ για να σχολιάσει και να σας ...
Συνέχεια...
Wonder Woman, All-Star Superman, Ghost Rider, Small Press & Alternative Comics Event
H Gail Simone θα αναλάβει τα συγγραφικά ηνία του τίτλου της Wonder Woman από το τεύχος #13 και το Newsarama εξασφάλισε μια συνέντευξη με την δημοφιλή συγγραφέα.Frank Quitely μιλάει στο Newsarama για το επερχόμενο All-Star Superman #7.Το copyright του Ghost Rider το έχει η Marvel... ή μήπως όχι; O συγγραφέας ...
Συνέχεια...
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm, Alvin Lu, James Sturm, Bill Tucci
Μάθετε, γιατί ο ορισμός που δίνετε στη λέξη "ήρωας", κινδυνεύει να αλλάξει αυτόν τον Ιούνιο, όταν κυκλοφορήσει το νέο superhero epic του Warren Ellis από την Avatar Press. Το CBR μιλάει με τον Ellis για το "Black Summer".To CBR εξασφάλισε ένα μικρής διάρκειας video από το αναμενόμενο CGi animated film ...
Συνέχεια...
#comicsroast EXTREME 2012 PREVIEW BOOK
...Μαλάκα μου η φράση “DON’T JUDGE A BOOK BY ITS COVER” βγήκε προφητικά πόσες χιλιάδες χρόνια πριν (ίσως υπερβάλλω) για να χρησιμοποιηθεί για αυτό εδώ το τεύχος comic.  #comicsroast cast της εβδομάδας, τύπου διχασμένο:  @manolis – lover  @georgethebeast – h8er  @dimitrisdx –  h8er   @Hell_b0y –  h8er   @amatyultar -  h8er   ΠΑΜΕ! EXTREME 2012 PREVIEW BOOK @manolis: Ξεκινάμε από τα βασικά. H Extreme Comics είναι η τελευταία ...
Συνέχεια...
Chloe Aridjis – Book of Clouds
Τίτλος: Book of Clouds Συγγραφέας: Chloe Aridjis Εκδότης: Black Cat, 2009 209 σελίδες Δεν ξέρω τι αίσθηση μπορεί να αφήσει το βιβλίο αυτό στον ουδέτερο αναγνώστη, αλλά κάποιον λάτρη του Βερολίνου αυτές οι περιπλανήσεις της πρωταγωνίστριας Τατιάνας με το S-Βahn (τον ας πούμε “προαστιακό”) μόνο αδιάφορο δεν θα τον αφήσουν. Στο πρώτο της μυθιστόρημα η ...
Συνέχεια...
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
Το παρελθόν ρίχνει τη σκιά του βαριά στο παρόν. Αφήγηση που σπάει στα δύο. Μέρη που διαδέχονται το ένα το άλλο υπακούοντας, πιστά, σε ρυθμό μετρικό. Ένα δύο τρία και αλλαγή. Όψεις της ίδιας ιστορίας, που δύνανται να διαβαστούν χωριστά, συναντούνται στο πρόσωπο της Ηλέκτρας.Όνομα συνυφασμένο με το τραγικό. Στην κάθοδο ...
Συνέχεια...
Shoot me [ένα τελευταίο κλικ]
Ο Λουκάς Μέξης είναι δημοσιογράφος. Και συγγραφέας. Το Shoot me [ένα τελευταίο κλικ] είναι το δεύτερο βιβλίο του που κοσμεί, πλέον, τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Ο υπότιτλος του βιβλίου του μοιάζει να είναι πιο ταιριαστός από ποτέ και ελαφρώς συμβολικός αφού, σε λίγες μέρες, ο Λουκάς παίρνει τη σανίδα του surf, ...
Συνέχεια...
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλά για τη Λήδα Τασοπούλου
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλά για το αφιερωματικό λεύκωμα της μητέρας της, Λήδας Τασοπούλου, σε αφήγηση του πατέρα της, Σπύρου Ευαγγελάτου. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έλαβα την πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου «Λήδα Τασοπούλου» του Σπύρου Ευαγγελάτου. Έφτασα στην τελευταία σελίδα λίγες μέρες μετά, στην Επίδαυρο, το ...
Συνέχεια...
The Dark Tower: The Gunslinger Born #1
Χρειάστηκα τρεις φορές. Τρεις φορές να το διαβάσω. Όχι γιατί δεν το κατάλαβα. Γιατί ήταν απλά υπέροχο. Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ το review και θα ήταν αρκετό.Το DARK TOWER αποτελεί μια φιλόδοξη συνεργασία και κόπο αρκετών χρόνων (από την ιδέα στην πραγματοποίηση), μια δουλειά που είτε αρέσει είτε δεν ...
Συνέχεια...
R.I.P. Christopher Hitchens
Δεν μέτρησε τα λόγια του μιλώντας και γράφοντας για προσωπικότητες όπως ο Mel Gibson, o Michael Moore, o Bob Hope, o Bill Clinton, η Μητέρα Τερέζα, ο Bill Clinton, ο Bob Hope, ο George W. Bush, ο Sean Hannity, ο Billy Graham, ο Ronald Reagan, η πριγκίπισσα Diana, ο πρίγκιπας ...
Συνέχεια...
Συνέντευξη: Ρωμανός Σκλαβενίτης- Πιστοφίδης
Ο Ρωμανός Σκλαβενίτης- Πιστοφίδης γεννήθηκε το 1991, σπουδάζει ιατρική, γράφει μυθιστορήματα  και δημιουργεί μητροπόλεις από τη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή το νέο του βιβλίο "Τ.", το οποίο ξεχωρίσαμε τον προηγούμενο μήνα, μιλήσαμε μαζί του... Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Απόπειρα το δεύτερο μυθιστόρημά σου, το Τ..  Ποια ήταν η αντίδρασή ...
Συνέχεια...
The Unexpected
Τσόντα! Από τα bonus του #ComicsRoast αυτής της εβδομάδας, κοιτάμε παρέα με τον @dimitrisdx το τελευταίο "αναπάντεχο" comic ανθολογίας της Vertigo, "The Unexpected" με εννιά μικρές ιστορίες και ένα αναμενόμενο cast σημαντικών δημιουργών, όπως Brian Wood, Jill Thompson, Dave Gibbons, Dave Lapham, Farel Dalrymple και τον ανερχόμενο indie αστέρι Rafael Grampa στο ...
Συνέχεια...
Βασίλης Κωστάκης – “Το Ομότιμο Μανιφέστο”
Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα; Το Ομότιμο Μανιφέστο του οικονομολόγου Βασίλη Κωστάκη ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα. Κατηφορίζοντας προς το Free Thinking Zone για την παρουσίαση του βιβλίου, Το Ομότιμο Μανιφέστο, πραγματικά δεν ήξερα τι να περιμένω. Από τη μία χαιρόμουν που δε θα έδινα το παρόν σε μία ακόμα ...
Συνέχεια...
XS Hybrid Vol 1.
Αυτός που είπε ότι δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, προφανώς δεν είχε σπουδάσει τίποτα που να έχει σχέση με το marketing. Διότι, στην κοινωνία που ζούμε, δεν έχει σημασία τι πουλάς, αλλά το πώς το παρουσιάζεις, καθώς τις περισσότερες φορές, μεγαλύτερη σημασία δίνεται στο περιτύλιγμα, παρά ...
Συνέχεια...
BATMAN #663
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΔΕΝ -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COMIC...Ο πολυαγαπημένος Σκοτσέζος συγγραφέας με το γυαλισμένο κεφάλι και τις καλύτερες τoις πάσι «συνταγές» για «αλχημείες», επέστρεψε μετά το ενδιαφέρον (προσωπική άποψη την όποια βέβαια δε συμμερίζονται και πολλοί) πρώτο ark του, στον τίτλο που τον ανέδειξε (την εποχή ...
Συνέχεια...
Ξεκινάει σήμερα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της
Comics News Flash
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
Jenna Jameson’s Shadow Hunter #0
The Trial Of Colonel Sweeto and other stories
Adam Hughes, John Romita Jr, Don Payne, Jim
Comic Book Comics #1
Comics News Flash
WORLD WAR HULK PROLOGUE: WORLD BREAKER
Journey To A Plugged In State Of Mind
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Vinyl Underground #1
The Comics Roast #11
Comics News Flash
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
#greek52s εβδομάδα τρίτη, 12 νέα #1 DC Comics
Wonder Woman, All-Star Superman, Ghost Rider, Small Press
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm,
#comicsroast EXTREME 2012 PREVIEW BOOK
Chloe Aridjis – Book of Clouds
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
Shoot me [ένα τελευταίο κλικ]
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου μιλά για τη Λήδα Τασοπούλου
The Dark Tower: The Gunslinger Born #1
R.I.P. Christopher Hitchens
Συνέντευξη: Ρωμανός Σκλαβενίτης- Πιστοφίδης
The Unexpected
Βασίλης Κωστάκης – “Το Ομότιμο Μανιφέστο”
XS Hybrid Vol 1.
BATMAN #663