Μετά την κρυάδα που έφαγα από το CONFESSIONS OF A BLABBERMOUTH, ομολογώ ότι άρχισα την ανάγνωση του GOOD AS LILY με φόβο. Για το σεναριογράφο Derek Kirk Kim ήξερα ότι είχε σαρώσει στα βραβεία με το SAME DIFFERENCE AND OTHER STORIES, για το οποίο δεν έχω προσωπική άποψη, καθώς δεν το έχω διαβάσει, και ο Jesse Hamm μου είναι παντελώς άγνωστος (και πιθανότατα όχι μόνο σε εμένα). Οπότε καμία ποιοτική διασφάλιση εκ μέρους του δημιουργικού team.

Για να είμαι ειλικρινής, το στοιχείο που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια είναι ότι δύο από τους αγαπητούς συνάδελφους reviewers που το διάβασαν πριν από μένα, είχαν διαμετρικά αντίθετες άποψεις: ο ένας το λάτρεψε και ο άλλος το μίσησε. Ε, όπως είναι καρμικά αναμενόμενο, εγώ στέκω κάπου στο ενδιάμεσο.

Η Grace Kwon, κόρη Κορεατών μεταναστών στην Αμερική, λαμβάνει για τα 18α γενέθλιά της, εκτός από τα λίγο ως πολύ cool δώρα των φίλων της, και ένα "κουλό" δώρο από άγνωστες δυνάμεις του σύμπαντος: τον ίδιο της τον εαυτό, στην ηλικία των 6, 29 και 70. Κυριολεκτικά και όχι ως φαντάσματα, αλλά ως φυσικές παρουσίες. Η Grace ως κοριτσάκι είναι ένα απαιτητικό, ζαβολιάρικο και χαριτωμένο παιδάκι (πάνω-κάτω όπως όλα τα παιδάκια), η Grace των 30 (συγνώμη 29), μία όμορφη, δυναμική αλλά και ανασφαλής γυναίκα (Editor’s Note: Πάνω κάτω όπως όλες οι γυναίκες – OK αν εξαιρέσουμε το "όμορφη"), και η Grace των 70, μία γιαγιούλα που καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει και παρακολουθεί με τα μανίας τηλεδημοπρασίες. Και η κεντρική ηρωίδα, η Grace των 18 και κάτι ψιλά, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανεξήγητης αυτής εφόδου, του θεατρικού που προσπαθούν να ανεβάσουν στο σχολείο της, της κατάστασης στο σπίτι της, όπου προσπαθεί να κρύψει τους άλλους της εαυτούς, της λαμαρίνας που έχει δαγκώσει με καθηγητή της, τους σχολικούς ανταγωνισμούς, και φυσικά, με τον ίδιο της, τον ενήλικο πλέον, εαυτό.

Το GOOD AS LILY προσπαθεί να μιλήσει για αυτή τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Τη στιγμή που αφήνεις το παιδί πίσω σου, αναγνωρίζεις τη γυναίκα (ή τον άντρα, αντίστοιχα) μέσα σου και αντιμετωπίζεις πλέον τα γερατειά όχι ως κάτι ξένο, αλλά ως μια μελλοντική πραγματικότητα. Το παιδί, που συνεπάγεται την ανεμελιά, το ρομαντικό, ανεκπλήρωτο έρωτα, και την εξάρτηση από τους άλλους για την ικανοποίηση των επιθυμιών του, την αντιμετώπιση των φόβων του, αλλά και την επιβίωσή του. Τη γυναίκα, που συνεπάγεται την αφύπνιση της σεξουαλικότητας, την ανάληψη των ευθυνών για τις πράξεις της, αλλά και την υποχρέωση της ικανοποίησης των προσδοκιών του κοινωνικού περίγυρου από αυτήν. Την ηλικιωμένη γυναίκα, που συνεπάγεται τη μοναξιά, τις φθίνουσες φυσικές δυνάμεις, τις συνήθειες που πλέον την αυτοπροσδιορίζουν, την ανάγκη να νιώσει ακόμα χρήσιμη, αλλά και την σοφία που έρχεται με το πέρασμα των χρόνων και από την εμπειρία.

Οι άλλοι εαυτοί της Grace δεν είναι αναπόφευκτα και μοιρολατρικά το μέλλον της, είναι όμως πιθανές εκβάσεις αυτού. Ο καθένας από αυτούς έχει τις δικές του ανάγκες, τα προβλήματά, τους φόβους του, τα όνειρά και τις αρετές του. Όλα αυτά συντελούν στο να εκπληρώσει αυτό που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να νιώσει καλά για αυτό που είναι, όχι στον κόσμο της 18χρονης Grace, μα στην δική του χωροχρονική στιγμή.

goodaslilyΤαυτόχρονα, η κεντρική ηρωίδα αντιμετωπίζει ένα βαθύτερο πρόβλημα ταυτότητας απέναντι στις υπόλοιπες Grace. Εγώ, Εσείς, Εμείς. Είναι όλες τους για αυτήν ένα "Εγώ", καθώς όντως πρόκειται για την ίδια, είναι όμως και ένα "Εσείς", γιατί της είναι ξένες ή ξεχασμένες (στην περίπτωση της μικρής Grace) και ένα "Εμείς", ως πολλαπλή απεικόνιση του ιδίου "Εγώ". Προκειμένου να μπορεί να κυκλοφορήσει τα "Εμείς" της στον έξω κόσμο, τις παρουσιάζει ως συγγενείς της, όμως καθίσταται σαφές, τελικά, ότι και οι τέσσερίς τους είναι ένα, μία ενιαία οντότητα. Μια οντότητα, η οποία, όμως, δε γνωρίζει τον εαυτό της, όχι μόνο στο σύνολο των τεσσάρων προσώπων της, αλλά και στο κάθε ένα από αυτό ατομικά. Και στην τελική, δεν επιθυμεί και δεν θα επιδιώξει να γνωρίσει τη συνολική πλευρά της, καθώς ούτε η "κεντρική" Grace ζητά να μάθει για ποιο λόγο καταλήγει να είναι έτσι με το πέρασμα του χρόνου, αλλά ούτε και οι μεγαλύτερες Grace αναφέρουν κάτι επ’ αυτού. Επιθυμεί όμως να γνωρίσει τον εαυτό της, η κάθε μία τους στην ηλικία στην οποία βρίσκεται, το οποίο επιτυγχάνεται εν μέρει και λόγο της μεταξύ τους επαφής.

Πέρα από ένα συλλογισμό πάνω στην ηλικία, την ταυτότητα, την αυτογνωσία και την εξελικτική πορεία ενός ανθρώπου στη ζωή του, το GOOD AS LILY καταπιάνεται και με άλλα θέματα. Η Lily του τίτλου είναι ένα πρόσωπο που στοιχειώνει με την απουσία του, μία ηρωίδα την οποία δεν βλέπουμε ποτέ και όμως παίζει καθοριστικό ρόλο για την Grace σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Η μετάβαση του έρωτα από το ιδεαλιστικό στο ρεαλιστικό. Το όνειρα και οι συμβιβασμοί που, αναπόφευκτα, γίνονται τόσο στο όνομά τους όσο και στα ίδια. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται σε μία φυσιολογική (όσο είναι δυνατό να υπάρξει αυτό) οικογένεια. Οι φιλικές και οι ανταγωνιστικές σχέσεις με τα άτομα γύρω από την ηρωίδα και ο φυλετικός παράγοντας σε αυτές.

Τελικά, η πολυλογία είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που, κατά την γνώμη, μου ζημιώνουν το comic και το εμποδίζουν από το να είναι μεγαλειώδες. Καταπιάνεται με ένα αρκετά δύσκολο θέμα, το οποίο οπτικοποιείται με έναν αρκετά περίπλοκο και ενδιαφέροντα τρόπο. Το κομψό, όμως, αυτό αριστοτέχνημα, καταρρέει κάτω από το βάρος των υποθεμάτων που έχουν χωθεί, λες και είχε φάει η αγωνία τον Kim ότι θα κατηγορήσουν το comic του για ρηχότητα. Το οποίο και γίνεται, γιατί στο σύνολό τους, αυτές οι μικροϋποθέσεις δεν αναπτύσσονται ικανοποιητικά, ενώ δρουν ανασταλτικά για το κυρίως θέμα, καθώς του στερούν από το χώρο που έχει ανάγκη, ώστε να ξεδιπλωθεί πλήρως. Είναι ένα comic που ασφυκτιά από το πόσα πολλά θέλει να πει, χωρίς τελικά να μπορέσει να αρθρώσει κάτι ολοκληρωμένο.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ίσως o all-ages προσανατολισμός της Minx, αποτρέπει το σεναριογράφο από το να εξερευνήσει σε βάθος το αντικείμενό του. Παρουσιάζει μία ατολμία που αν δεν προέρχεται από τον παραπάνω παράγοντα, ίσως τότε να οφείλεται σε μία υπεραπλουστευτική λογική του. Η στερεοτυπική απεικόνιση των ηρώων, τους στερεί από το ρεαλισμό της τρίτης διάστασης, ενώ και η αφέλεια, σε ορισμένα σημεία, γίνεται υπερβολική. (Για παράδειγμα, η Grace κατορθώνει να κρύψει τις υπόλοιπες στο σπίτι της για μέρες, και παρόλο που οι τελευταίες δεν είναι ιδιαίτερα ήσυχες, οι γονείς της δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα.)

Παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα αρκετά ευφυές comic, με το χιούμορ να είναι ένα από τα δυνατά σημεία του. Το σχέδιο του Hamm, αν και συμπαθητικό, κάνει αρκετά στραβοπατήματα, αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω ότι αξιοποιεί καλά μερικά ευρήματα, όπως την απεικόνιση των ασιατικής προέλευσης χαρακτήρων με πιο manga γραμμές, ενώ των αμερικάνικης προέλευσης, με πιο δυτικής τεχνοτροπίας.

Τελική κρίση; Μπορεί να μην ενθουσιάστηκα, αλλά σίγουρα δεν απογοητεύτηκα. Στενοχωριέμαι, όμως, όταν βλέπω comics με εξαιρετικές δυνατότητες να υποσκάπτονται από τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Writer: Derek Kirk Kim
Artist: Jesse Hamm
Letterer: Jared K. Fletcher
Editor: Shelly Bond
DC Comics (Minx)

6Διάβασε επίσης...
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Ο Άγγλος συγγραφέας Julian Barnes είναι ο νικητής του Man Booker Prize 2011 για τη νουβέλα του The Sense of an Ending στην τέταρτη, συνολικά, υποψηφιότητά του για το Booker, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία. Εκτός από την τιμή κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών στην τελετή βράβευσης ...
Συνέχεια...
Συνέντευξη: Μαρία Ξυλούρη
Παράλληλα με την ανάγνωση το μυαλό γεννά υποθέσεις αλλά και βεβαιότητες για όσα λέγονται στις σελίδες αλλά κυρίως για όλα εκείνα που κρύβονται από πίσω. Ο συγγραφέας είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει κάποιες απαντήσεις, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Η Μαρία Ξυλούρη γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου του 1983 στην ...
Συνέχεια...
Πάρτυ-παρουσίαση για την κυκλοφορία του βιβλίου “Έχω όλους τους δίσκους τους” του Μπάμπη Αργυρίου
O Μπάμπης Αργυρίου έχει σίγουρα όλους τους δίσκους πολλών συγκροτημάτων. Ψυχή του αγαπημένου μας MiC.gr - και από τους καλύτερους μουσικογραφιάδες της γενιάς του, κατά την άποψή μου -  παλιός φανζινάς ως εκδότης του Rollin Under και μετέπειτα ιδιοκτήτης του ομώνυμου δισκοπωλείου στη Θεσσαλονικη, ραδιοφωνατζής κάποτε στο Ράδιο Free της ...
Συνέχεια...
Captain America #25
O Captain America δεν ήταν ποτέ ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Ο Steve Rogers πάλι, ήταν. Και ο λόγος για αυτό, είναι προφανής στους ανθρώπους που με γνωρίζουν: Είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τις σημαίες και τους συμβολισμούς τους. Δεν πιστεύω σε κανένα «αμερικανικό όνειρο», και γενικά δεν πιστεύω σε ...
Συνέχεια...
Σπέσιαλ Comics Roast: Tarot εναντίον #psaromouna
Καβούρια στο γυμνό της κορμί & άλλα θαλασσινά εδέσματα, στο πολύ εορταστικό, υπερμεγέθες (όπως όλα σε αυτό το μικυμάου) #comicsroast που κάνει ψητό στα κάρβουνα το πιο ξέτσουλο comic της δεκαετίας, το TAROT: WITCH OF THE BLACK ROSE.Τσουτσουριάζονται να καούν οι συνήθεις ύποπτοι: @manolis – ο Κάβουρας - gkoultouroblog @mitsaso - το Χταπόδι (και περήφανος Tarotολόγος) @dimitrisdx – το ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. Μπουναμάς για τις γιορτές! TONIGHT’S CAST - η φάτνη του #comicsroast @manolis – ο Χριστός - gkoultouroblog @dimitrisdx – ο Ιωσήφ - the original DimitrisDX @mitsaso - η Παναγιά @Hell_b0y – ο Ηρώδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ...
Συνέχεια...
Η αποκαλυπτική επιστροφή των X-Men στο Age of Apocalypse
Ένα από τα Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο εμπορικά και κριτικά crossover όλων των εποχών, το Age of Apocalypse ξεθάβεται ακόμα μια φορά, ξεσκονίζεται και ξεπουλιέται ακόμα μια φορά στο όνομα του εύκολου κέρδους και της στέρεψης original ιδεών στην Marvel. Ή ίσως και να είμαι προκατειλλημένος. @manolis: Στο αρχικό, λιτό ...
Συνέχεια...
POTTER’S FIELD #1
Κοντά στο Manhattan, στην νήσο Hart, στο δυτικό άκρο του Long Island, βρίσκεται ένα νεκροταφείο διαφορετικό από τα άλλα - το Potter's Field. Σε αυτό καταλήγουν όσα πτώματα είναι στα αζήτητα, μεταξύ των οποίων και θύματα φόνων χωρίς ταυτότητα, ανώνυμοι νεκροί, που κανένας δεν έμαθε ποιοι είναι - ή έστω ...
Συνέχεια...
MISERY LOVES COMEDY
Τελικά, δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι καλή ιδέα να παρουσιάσω αυτή την έκδοση. Ανήκω σ' αυτούς που πρόσφατα ανακάλυψαν το σπουδαίο αυτό δημιουργό, και τα κύματα του ενθουσιασμού στο μυαλό μου δεν λένε να καταλαγιάσουν εδώ και καιρό. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασα κάτι ...
Συνέχεια...
Τα Χειρότερα Comics του 2011 – Η Πατάτα της Χρονιάς
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τα αγαπημένα τους comics της χρονιάς... αλλά και τα χειρότερα. Βγάλτε τα φτιάρια αγόρια. Σήμερα Θα Φάμε Πατάτα. η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ο ...
Συνέχεια...
Nobel Pop στο Μεταίχμιο
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με το συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο αυτόν το Φεβρουάριο και Μάρτιο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στο θεσμό των Νόμπελ που φέρνει σε επαφή με διαφορετικούς δημιουργούς, δημιουργεί παραλληλισμούς και βασίζεται στη συζήτηση. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 10 του μήνα στις 8μμ ...
Συνέχεια...
Οι αναμνήσεις του μπαμπά της Amy
O Mitch Winehouse είναι αποφασισμένος και την ανάμνηση της κόρης του να μην αφήσει να σβήσει και τον τραπεζικό λογαριασμό του να γεμίσει. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει για να συγγράψει τα απομνημονεύματά του στα οποία θα πρωταγωνιστεί η διάσημη κόρη του με τον εκδοτικό οίκο Harper Collins τον υποχρεώνει να ...
Συνέχεια...
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
Το παρελθόν ρίχνει τη σκιά του βαριά στο παρόν. Αφήγηση που σπάει στα δύο. Μέρη που διαδέχονται το ένα το άλλο υπακούοντας, πιστά, σε ρυθμό μετρικό. Ένα δύο τρία και αλλαγή. Όψεις της ίδιας ιστορίας, που δύνανται να διαβαστούν χωριστά, συναντούνται στο πρόσωπο της Ηλέκτρας.Όνομα συνυφασμένο με το τραγικό. Στην κάθοδο ...
Συνέχεια...
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Αύριο Σάββατο ξεκινάει το Comicdom Con Athens 2007 και χρήσιμο είναι να γνωρίζετε αναλυτικά και το πρόγραμμα του Convention, προτού ξεκινήσετε για την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:30 - 11:45Χαιρετισμοί - Έναρξη Εκδήλωσης12:00 - 14:00Κύκλος ομιλιών με θέμα "Comics και Λογοτεχνία"14:15 - 15:40Παρουσιάσεις ελληνικών εκδοτικών (Comicdom Press, Comicworld, Giganto, Helm ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #12
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! ετοιμοπόλεμο cast: @manolis – machete - gkoultouroblog @dimitrisdx – bazooka - the original DimitrisDX @mitsaso - πιστολάκι - the Mitsaso @Hell_b0y – pitchfork - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - morningstar - amatynews @georgethebeast – δονητής - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε να ...
Συνέχεια...
Jules Feiffer, ‘Criminal’, New Frontier, Swords of the Swashbucklers, Joe Sacco
Συνέντευξη του "μεγάλου" Jules Feiffer στο Newsarama.Mε ένα καινούριo trade σήμερα και ένα νέο #1 sτα stands το Φεβρουάριο, όλο και περισσότεροι αναγνώστες ανακαλύπτουν τη βραβευμένη σειρά των Ed Brubaker & Sean Phillips "Criminal". Το CBR News μίλησε με τον Brubaker για το μέλλον του comic.Τον προσεχή Μάρτιο, ο Darwyn ...
Συνέχεια...
Η παγίδα των τριών
Οι τρεις συγγραφείς (Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, Γιάννης Πλιώτας, Σάββας Γρηγοριάδης) αποφασίζουν να ακονίσουν τις πένες τους σε ένα διαχρονικό λογοτεχνικό παιχνίδι, την από κοινού συγγραφή. Οι ρόλοι μοιράζονται, καθένας τους στην κορυφή του τριγώνου αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον ήρωα του, να καταγράψει τη μαρτυρία του και να απομακρύνει τη φωτεινή δέσμη της ...
Συνέχεια...
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Μια κωμική δυστοπία ή μια δυστοπική κωμωδία (όπως αγαπάτε). Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, οι συνέπειες της κρίσης είναι χειρότερες ακόμα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Η Αθήνα χωρισμένη στα δύο, σημεία ελέγχου φιλτράρουν την είσοδο στα βόρεια προάστια σε μια προσπάθεια να περιχαρακωθεί η ασφάλεια των προνομιούχων κατοίκων. Στο κέντρο ...
Συνέχεια...
Ketil Bjørnstad – Το Ποτάμι
Τα τελευταία χρόνια η σκανδιναβική λογοτεχνία ταυτίστηκε στη χώρα μας με την αστυνομική λογοτεχνία, είδος το οποίο γνωρίζει μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους αναγνώστες. "Το Ποτάμι" όμως του Νορβηγού Ketil Bjørnstad, αυτόνομη συνέχεια της "Λέσχης των νέων πιανιστών", δεν υπάγεται στην παραπάνω κατηγορία. Η μουσική βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του μυθιστορήματος, κάτι ...
Συνέχεια...
Journey To A Plugged In State Of Mind
Από το μανιφέστο The Art Of Noises (1913) του ιταλού φουτουριστή Luigi Russolo ως το  Contact, Love, Want, Have (2010) της Ikonika & το Buddha Machine, o Βρετανός δημοσιογράφος Dave Henderson (Sounds, Q, Mojo, κλπ) επιχειρεί  μια αναδρομή στην πορεία της ηλεκτρονικής μουσικής -με την ευρύτερη εννοια του όρου- και ...
Συνέχεια...
ΜΟΜΕ (Spring 2007)
Για μια ακόμη φορά, επιστρέφουμε για να δούμε τις εξελίξεις στο MOME, πιθανότατα την πιο ενδιαφέρουσα ongoing ανθολογία εκεί έξω. Αυτό είναι το έβδομο τεύχος της και σημαδεύεται από αποχωρήσεις δημιουργών αλλά και νέες παρουσίες.Συγκεκριμένα, σε αυτό το τεύχος ανακοινώνεται ότι αποχαιρετούν το MOME, η Gabrielle Bell (που συμμετέχει εδώ ...
Συνέχεια...
Jeffrey Eugenides – Σενάριο Γάμου
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το "Middlesex", ο Τζέφρι Ευγενίδης επιστρέφει με το τρίτο του μυθιστόρημα. Έχοντας προηγουμένως προσεγγίσει –με λεπτότητα και οξυδέρκεια, και, εν τέλει, εξαιρετικά επιτυχημένα- θέματα όπως η αυτοκτονία, η γονική καταπίεση, ο ερμαφροδιτισμός, η ταυτότητα, ο ελληνοαμερικανός συγγραφέας στρέφεται τώρα προς δύο πιο απλά αφηγηματικά μοτίβα: το ερωτικό ...
Συνέχεια...
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm, Alvin Lu, James Sturm, Bill Tucci
Μάθετε, γιατί ο ορισμός που δίνετε στη λέξη "ήρωας", κινδυνεύει να αλλάξει αυτόν τον Ιούνιο, όταν κυκλοφορήσει το νέο superhero epic του Warren Ellis από την Avatar Press. Το CBR μιλάει με τον Ellis για το "Black Summer".To CBR εξασφάλισε ένα μικρής διάρκειας video από το αναμενόμενο CGi animated film ...
Συνέχεια...
#comicsroast EXTREME 2012 PREVIEW BOOK
...Μαλάκα μου η φράση “DON’T JUDGE A BOOK BY ITS COVER” βγήκε προφητικά πόσες χιλιάδες χρόνια πριν (ίσως υπερβάλλω) για να χρησιμοποιηθεί για αυτό εδώ το τεύχος comic.  #comicsroast cast της εβδομάδας, τύπου διχασμένο:  @manolis – lover  @georgethebeast – h8er  @dimitrisdx –  h8er   @Hell_b0y –  h8er   @amatyultar -  h8er   ΠΑΜΕ! EXTREME 2012 PREVIEW BOOK @manolis: Ξεκινάμε από τα βασικά. H Extreme Comics είναι η τελευταία ...
Συνέχεια...
Blade of the Immortal anime(!)
Το Mugen No Jin, γνωστό σε όλους ως Blade of The immortal, μετά από πίεση 6 ετών, επιτέλους, βρήκε το δρόμο για την μικρή οθόνη. Το manga της Dark Horse, με το υπέροχο story και artwork του Hiroaki Samura έχει βραβευτεί με τα περισσότερα Will Eisner awards που έχουν δοθεί ...
Συνέχεια...
Wolverine εναντίον “Ninjas on a Plane” στο επετειακό του 300ο τεύχος #comicsroast
Μιαμ Μιαμ, ο Sabretooth επιστρέφει στο επετειακό Wolverine #300, και προτιμάει τον ταύρο του ωμό. Εμείς όμως στο #comicsroast επιμένουμε "well done mr Aaron!" το ψήνουν επετειακά: @manolis – λουκάνικο χωριάτικο - gkoultouroblog @dimitrisdx – κοτομπέικον - the original DimitrisDX @mitsaso - φιλέ μινιόν - the Mitsaso @amatyultar -μπριζολάκια - amatynews @georgethebeast – γουρούνι ωμό - βαρεμένα ημερολόγια ΠΑΜΕ! @manolis: δεν ξανασχολιάζω την ηλίθια τακτική της Marvel με τις επαναριθμήσεις, έγκιωσα. Στο 300ο λοιπόν τεύχος του Wolverine ...
Συνέχεια...
#comicsroast BATMAN INC. LEVIATHAN STRIKES!
Ένα τρελό θηριοτροφείο θηλέων για επίδοξες serial killer supervillains και ένας λαβύρινθος του μυαλού με εξόδους σε διαφορετικά σημεία στο χρόνο; Μόνο από τον Grant Morrison σε ένα θεαματικό φινάλε στο πιο πρόσφατο κεφάλαιο του mega-epic του με ήρωα τον Batman. TONIGHT’S CAST - οι Batmen του #comicsroast @manolis – η Batwoman - gkoultouroblog @dimitrisdx – ...
Συνέχεια...
Μεσσίες και Αντίχριστοι, οι Νέοι Μαθητές των X-Men στο Wolverine & the X-Men #4 #comicsroast
Το ιδιωτικό σχολείο των μεταλλαγμένων με λυκειάρχη τον Wolverine υποδέχεται τους δύο νέους του μαθητές, τον δεκάχρονο κλώνο του καταστροφέα του κόσμουApocalypse που δεν ξέρει πως πρόκειται μια μέρα να φέρει την κόλαση στη Γη και τον αμνησιακό Angel που πιστεύει ότι έχει κατέβει από τον Ουρανό να κάνει το θέλημα του Κυρίου. Και οι ...
Συνέχεια...
MONO: H απάντηση στη μονοφωνία
Mια νέα προσπάθεια ξεκινά στον ιδιαίτερα ταραγμένο τον τελευταίο καιρό χώρο των ΜΜΕ και ειδικά των εντύπων. Το ΜΟΝΟ είναι ένα νέο δεκαπενθήμερο περιοδικό για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Ανεξαρτησία, σοβαρότητα, πολυφωνία και αντικειμενικότητα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης. Σκοπός όλων το συντελεστών είναι να ...
Συνέχεια...
Uptight, Superhero Universe, Mike Harts, Action Comics
- Στο Sunday Magazine του Comics Reporter θα βρείτε, μεταξύ άλλων, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον δημιουργό του Uptight, Jordan Crane.Κλικ εδώ για περισσότερα- Καινούργιο Superhero Universe θα προκύψει από τη συνεργασία της Chimaera Studios με την Arcana Comics. Λεπτομέρειες στο Newsarama.Κλικ εδώ για περισσότερα- To Newsarama εγκαινιάζει το ...
Συνέχεια...
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Συνέντευξη: Μαρία Ξυλούρη
Πάρτυ-παρουσίαση για την κυκλοφορία του βιβλίου “Έχω όλους
Captain America #25
Σπέσιαλ Comics Roast: Tarot εναντίον #psaromouna
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
Η αποκαλυπτική επιστροφή των X-Men στο Age of
POTTER’S FIELD #1
MISERY LOVES COMEDY
Τα Χειρότερα Comics του 2011 – Η Πατάτα
Nobel Pop στο Μεταίχμιο
Οι αναμνήσεις του μπαμπά της Amy
Σοφία Διονυσοπούλου – “Η κόρη του ξενοδόχου”
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
The Comics Roast #12
Jules Feiffer, ‘Criminal’, New Frontier, Swords of the
Η παγίδα των τριών
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Ketil Bjørnstad – Το Ποτάμι
Journey To A Plugged In State Of Mind
ΜΟΜΕ (Spring 2007)
Jeffrey Eugenides – Σενάριο Γάμου
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm,
#comicsroast EXTREME 2012 PREVIEW BOOK
Blade of the Immortal anime(!)
Wolverine εναντίον “Ninjas on a Plane” στο επετειακό
#comicsroast BATMAN INC. LEVIATHAN STRIKES!
Μεσσίες και Αντίχριστοι, οι Νέοι Μαθητές των X-Men
MONO: H απάντηση στη μονοφωνία
Uptight, Superhero Universe, Mike Harts, Action Comics