Μετά την κρυάδα που έφαγα από το CONFESSIONS OF A BLABBERMOUTH, ομολογώ ότι άρχισα την ανάγνωση του GOOD AS LILY με φόβο. Για το σεναριογράφο Derek Kirk Kim ήξερα ότι είχε σαρώσει στα βραβεία με το SAME DIFFERENCE AND OTHER STORIES, για το οποίο δεν έχω προσωπική άποψη, καθώς δεν το έχω διαβάσει, και ο Jesse Hamm μου είναι παντελώς άγνωστος (και πιθανότατα όχι μόνο σε εμένα). Οπότε καμία ποιοτική διασφάλιση εκ μέρους του δημιουργικού team.

Για να είμαι ειλικρινής, το στοιχείο που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια είναι ότι δύο από τους αγαπητούς συνάδελφους reviewers που το διάβασαν πριν από μένα, είχαν διαμετρικά αντίθετες άποψεις: ο ένας το λάτρεψε και ο άλλος το μίσησε. Ε, όπως είναι καρμικά αναμενόμενο, εγώ στέκω κάπου στο ενδιάμεσο.

Η Grace Kwon, κόρη Κορεατών μεταναστών στην Αμερική, λαμβάνει για τα 18α γενέθλιά της, εκτός από τα λίγο ως πολύ cool δώρα των φίλων της, και ένα "κουλό" δώρο από άγνωστες δυνάμεις του σύμπαντος: τον ίδιο της τον εαυτό, στην ηλικία των 6, 29 και 70. Κυριολεκτικά και όχι ως φαντάσματα, αλλά ως φυσικές παρουσίες. Η Grace ως κοριτσάκι είναι ένα απαιτητικό, ζαβολιάρικο και χαριτωμένο παιδάκι (πάνω-κάτω όπως όλα τα παιδάκια), η Grace των 30 (συγνώμη 29), μία όμορφη, δυναμική αλλά και ανασφαλής γυναίκα (Editor’s Note: Πάνω κάτω όπως όλες οι γυναίκες – OK αν εξαιρέσουμε το "όμορφη"), και η Grace των 70, μία γιαγιούλα που καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει και παρακολουθεί με τα μανίας τηλεδημοπρασίες. Και η κεντρική ηρωίδα, η Grace των 18 και κάτι ψιλά, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανεξήγητης αυτής εφόδου, του θεατρικού που προσπαθούν να ανεβάσουν στο σχολείο της, της κατάστασης στο σπίτι της, όπου προσπαθεί να κρύψει τους άλλους της εαυτούς, της λαμαρίνας που έχει δαγκώσει με καθηγητή της, τους σχολικούς ανταγωνισμούς, και φυσικά, με τον ίδιο της, τον ενήλικο πλέον, εαυτό.

Το GOOD AS LILY προσπαθεί να μιλήσει για αυτή τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Τη στιγμή που αφήνεις το παιδί πίσω σου, αναγνωρίζεις τη γυναίκα (ή τον άντρα, αντίστοιχα) μέσα σου και αντιμετωπίζεις πλέον τα γερατειά όχι ως κάτι ξένο, αλλά ως μια μελλοντική πραγματικότητα. Το παιδί, που συνεπάγεται την ανεμελιά, το ρομαντικό, ανεκπλήρωτο έρωτα, και την εξάρτηση από τους άλλους για την ικανοποίηση των επιθυμιών του, την αντιμετώπιση των φόβων του, αλλά και την επιβίωσή του. Τη γυναίκα, που συνεπάγεται την αφύπνιση της σεξουαλικότητας, την ανάληψη των ευθυνών για τις πράξεις της, αλλά και την υποχρέωση της ικανοποίησης των προσδοκιών του κοινωνικού περίγυρου από αυτήν. Την ηλικιωμένη γυναίκα, που συνεπάγεται τη μοναξιά, τις φθίνουσες φυσικές δυνάμεις, τις συνήθειες που πλέον την αυτοπροσδιορίζουν, την ανάγκη να νιώσει ακόμα χρήσιμη, αλλά και την σοφία που έρχεται με το πέρασμα των χρόνων και από την εμπειρία.

Οι άλλοι εαυτοί της Grace δεν είναι αναπόφευκτα και μοιρολατρικά το μέλλον της, είναι όμως πιθανές εκβάσεις αυτού. Ο καθένας από αυτούς έχει τις δικές του ανάγκες, τα προβλήματά, τους φόβους του, τα όνειρά και τις αρετές του. Όλα αυτά συντελούν στο να εκπληρώσει αυτό που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να νιώσει καλά για αυτό που είναι, όχι στον κόσμο της 18χρονης Grace, μα στην δική του χωροχρονική στιγμή.

goodaslilyΤαυτόχρονα, η κεντρική ηρωίδα αντιμετωπίζει ένα βαθύτερο πρόβλημα ταυτότητας απέναντι στις υπόλοιπες Grace. Εγώ, Εσείς, Εμείς. Είναι όλες τους για αυτήν ένα "Εγώ", καθώς όντως πρόκειται για την ίδια, είναι όμως και ένα "Εσείς", γιατί της είναι ξένες ή ξεχασμένες (στην περίπτωση της μικρής Grace) και ένα "Εμείς", ως πολλαπλή απεικόνιση του ιδίου "Εγώ". Προκειμένου να μπορεί να κυκλοφορήσει τα "Εμείς" της στον έξω κόσμο, τις παρουσιάζει ως συγγενείς της, όμως καθίσταται σαφές, τελικά, ότι και οι τέσσερίς τους είναι ένα, μία ενιαία οντότητα. Μια οντότητα, η οποία, όμως, δε γνωρίζει τον εαυτό της, όχι μόνο στο σύνολο των τεσσάρων προσώπων της, αλλά και στο κάθε ένα από αυτό ατομικά. Και στην τελική, δεν επιθυμεί και δεν θα επιδιώξει να γνωρίσει τη συνολική πλευρά της, καθώς ούτε η "κεντρική" Grace ζητά να μάθει για ποιο λόγο καταλήγει να είναι έτσι με το πέρασμα του χρόνου, αλλά ούτε και οι μεγαλύτερες Grace αναφέρουν κάτι επ’ αυτού. Επιθυμεί όμως να γνωρίσει τον εαυτό της, η κάθε μία τους στην ηλικία στην οποία βρίσκεται, το οποίο επιτυγχάνεται εν μέρει και λόγο της μεταξύ τους επαφής.

Πέρα από ένα συλλογισμό πάνω στην ηλικία, την ταυτότητα, την αυτογνωσία και την εξελικτική πορεία ενός ανθρώπου στη ζωή του, το GOOD AS LILY καταπιάνεται και με άλλα θέματα. Η Lily του τίτλου είναι ένα πρόσωπο που στοιχειώνει με την απουσία του, μία ηρωίδα την οποία δεν βλέπουμε ποτέ και όμως παίζει καθοριστικό ρόλο για την Grace σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Η μετάβαση του έρωτα από το ιδεαλιστικό στο ρεαλιστικό. Το όνειρα και οι συμβιβασμοί που, αναπόφευκτα, γίνονται τόσο στο όνομά τους όσο και στα ίδια. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται σε μία φυσιολογική (όσο είναι δυνατό να υπάρξει αυτό) οικογένεια. Οι φιλικές και οι ανταγωνιστικές σχέσεις με τα άτομα γύρω από την ηρωίδα και ο φυλετικός παράγοντας σε αυτές.

Τελικά, η πολυλογία είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που, κατά την γνώμη, μου ζημιώνουν το comic και το εμποδίζουν από το να είναι μεγαλειώδες. Καταπιάνεται με ένα αρκετά δύσκολο θέμα, το οποίο οπτικοποιείται με έναν αρκετά περίπλοκο και ενδιαφέροντα τρόπο. Το κομψό, όμως, αυτό αριστοτέχνημα, καταρρέει κάτω από το βάρος των υποθεμάτων που έχουν χωθεί, λες και είχε φάει η αγωνία τον Kim ότι θα κατηγορήσουν το comic του για ρηχότητα. Το οποίο και γίνεται, γιατί στο σύνολό τους, αυτές οι μικροϋποθέσεις δεν αναπτύσσονται ικανοποιητικά, ενώ δρουν ανασταλτικά για το κυρίως θέμα, καθώς του στερούν από το χώρο που έχει ανάγκη, ώστε να ξεδιπλωθεί πλήρως. Είναι ένα comic που ασφυκτιά από το πόσα πολλά θέλει να πει, χωρίς τελικά να μπορέσει να αρθρώσει κάτι ολοκληρωμένο.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ίσως o all-ages προσανατολισμός της Minx, αποτρέπει το σεναριογράφο από το να εξερευνήσει σε βάθος το αντικείμενό του. Παρουσιάζει μία ατολμία που αν δεν προέρχεται από τον παραπάνω παράγοντα, ίσως τότε να οφείλεται σε μία υπεραπλουστευτική λογική του. Η στερεοτυπική απεικόνιση των ηρώων, τους στερεί από το ρεαλισμό της τρίτης διάστασης, ενώ και η αφέλεια, σε ορισμένα σημεία, γίνεται υπερβολική. (Για παράδειγμα, η Grace κατορθώνει να κρύψει τις υπόλοιπες στο σπίτι της για μέρες, και παρόλο που οι τελευταίες δεν είναι ιδιαίτερα ήσυχες, οι γονείς της δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα.)

Παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα αρκετά ευφυές comic, με το χιούμορ να είναι ένα από τα δυνατά σημεία του. Το σχέδιο του Hamm, αν και συμπαθητικό, κάνει αρκετά στραβοπατήματα, αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω ότι αξιοποιεί καλά μερικά ευρήματα, όπως την απεικόνιση των ασιατικής προέλευσης χαρακτήρων με πιο manga γραμμές, ενώ των αμερικάνικης προέλευσης, με πιο δυτικής τεχνοτροπίας.

Τελική κρίση; Μπορεί να μην ενθουσιάστηκα, αλλά σίγουρα δεν απογοητεύτηκα. Στενοχωριέμαι, όμως, όταν βλέπω comics με εξαιρετικές δυνατότητες να υποσκάπτονται από τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Writer: Derek Kirk Kim
Artist: Jesse Hamm
Letterer: Jared K. Fletcher
Editor: Shelly Bond
DC Comics (Minx)

6Διάβασε επίσης...
Greek52s DC Comics #1s
5 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες. Δεν είναι το Nerd Survivor, είναι το #greek52s, καλά μας κουράγια52 νέα πρώτα τεύχη; Τι έγινε, ήρθε η Δευτέρα Παρουσία; Η βιομηχανία των comics περνάει (έκπληξη) κρίση, με το αναγνωστικό κοινό να συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο ανησυχητικά περισσότερο, ενώ παράλληλα η ...
Συνέχεια...
Best American Comics 2007
Το BEST AMERICAN COMICS 2007 αποτελεί, από τη μια, το φυσικό επακόλουθο του BEST AMERICAN COMICS 2006 και από την άλλη τη συνέχεια των McSWEENEY'S 13 και AN ANTHOLOGY OF GRAPHIC FICTION, CARTOONS AND TRUE STORIES. Μοιραία, έρχεται το ερώτημα του τί καταφέρνει η νέα έκδοση να προσθέσει στις ήδη ...
Συνέχεια...
#comicsroast CARNAGE U.S.A. #1
Ο κλασσικός εχθρός του Spider-man "Σφαγέας" (τρία ζήτω Μαμούθ Κόμικς των 90s!) επιστρέφει και καταλαμβάνει την suburban Αμερική! στο σημερινό #comicsroast τα σφάζουν όλα και τα μαχαιρώνουν οι: @manolis – φιλέτο medium rare - gkoultouroblog @georgethebeast – χοιρινή ωμοπλάτη - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – πιτόγυρο απ΄όλα πάπρικα - the original DimitrisDX @Hell_b0y – μοσχαράκι ταρτάρ - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ...
Συνέχεια...
Army @ Love
Έχοντας διαβάσει προ μηνών ένα ολιγοσέλιδο preview αυτής της σειράς σε άλλους τίτλους της Vertigo, μια ψιλοφρίκη την είχα φάει, παρ'όλ'αυτά όμως προσέγγισα το ολοκληρωμένο τεύχος όντας θετικά προκείμενος απέναντί του. ¶λλωστε editor είναι ο φίλος μου ο Pornsak. Και, σοβαρότερα, Rick Veitch είναι αυτός, διάολε, αξίζει το benefit of ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #13
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! όλο το cast σε απαρτία: @manolis – παρών - gkoultouroblog @dimitrisdx – παρών  - the original DimitrisDX @mitsaso - παρών - the Mitsaso @Hell_b0y – παρών - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - παρών - amatynews @georgethebeast – παρούσα - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε να τους βρείτε στα ...
Συνέχεια...
Essex County vol. 1: Tales From The Farm
Μια από τις μεγαλύτερες χαρές που νιώθω σαν αναγνώστης comics είναι το να «ανακαλύπτω» ένα νέο ταλέντο. Υποθέτω πως έχει να κάνει όχι μόνο με τη ματαιοδοξία μου αλλά και με τον «δεσμό» που νιώθω να δημιουργείται ανάμεσα σε μένα και το δημιουργό που έχω εμπιστευτεί και στηρίξει με την ...
Συνέχεια...
MARVEL ILLUSTRATED: THE LAST OF THE MOHICANS #1 (of 6)
Το φετινό καλοκαίρι, η Marvel, με την συμβολή του παλαίμαχου Roy Thomas, λανσάρει τη σειρά Marvel Illustrated, στην οποία κλασσικά λογοτεχνικά βιβλία θα μεταφέρονται σε comic. Το THE LAST OF THE MOHICANS είναι ένας από τους τρεις πρώτους τίτλους του line (MAN WITH THE IRON MASK και TREASURE ISLAND, οι ...
Συνέχεια...
Rock Bottom (GN)
Πραγματικά με αφήνει άφωνο το πώς μπορεί να σε εκπλήξει ένας καλλιτέχνης όταν αποκομμένος από τα «πρέπει» και τα «θέλω» ενός οποιουδήποτε μεγάλου εκδότη, μας χαρίζει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς. Το δίδυμο των Joe Casey (WILDCATS, X-MEN, SUPERMAN κλπ.) και Charlie Adlard (WALKING DEAD) δείχνει να μεγαλουργεί, και το κάνει μάλιστα ...
Συνέχεια...
Vinyl Underground #1
Θα μπορούσα να γλιτώσω πολύ κόπο και χρόνο, στέλνοντας αυτό το review στα επόμενα snapshots και περιορίζοντας την άποψη μου σε μια λέξη: Ugh!Αλλά αν το έκανα αυτό, θα ήμουν πάρα πολύ επιεικής απέναντι στον Si Spencer και τη Vertigo για αυτό το χάλι που δημιούργησαν εδώ.Τί ήταν αυτό ακριβώς ...
Συνέχεια...
Flash, Marth Washington Dies, The Last Fantastic Four Story, Potter’s Field
Ο συγγραφέας του Flash, Marc Guggenheim, μιλάει στο Pulse για τα τελευταία του τεύχη στον τίτλο και το transition με τον επερχόμενο writer, Mark Waid.Η αγαπημένη editor του Frank Miller, Diana Schutz, μιλάει στο Newsarama για το πολυαναμενόμενο Martha Washington Dies.Ο Stan Lee μιλάει στο Pulse για το The Last ...
Συνέχεια...
Δημήτρης Μαμαλούκας – Κράτα μου το χέρι
Ο Συγγραφέας φτάνει με τρένο, μια νύχτα, σε μια άγνωστη πόλη. Αναζητά ένα μέρος να ξεχειμωνιάσει, να απομονωθεί και απερίσπαστος να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου του. Θα νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα σε μια τεράστια πολυκατοικία χωρισμένη στα δύο. Η μία πλευρά, λαμπερή και πλούσια, με επιβλητική είσοδο και θυρωρό, ...
Συνέχεια...
Οι Walking Dead αυξάνονται και πληθύνονται
Η αλήθεια είναι πως από όσο είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς The Walking Dead πραγματικά δεν σταματούν ποτέ και πουθενά οι ζωντανοί νεκροί αλλά αυξάνονται και πληθύνονται με γεωμετρική πρόοδο και τρομακτικά ταχείς ρυθμούς. Το ίδιο και η αυτοκρατορία των Walking Dead που αφού δε σταμάτησε, φυσικά, στα εικονογραφημένα βιβλία ...
Συνέχεια...
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man, Too Cool To Be Forgotten
Ο συγγραφέας Ed Brubaker, μιλάει στο Newsarama, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τίτλο του Captain America.Ο Gus Arriola, δημιουργός του κλασικού comic strip, Gordo, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 90 ετών.To Newsarama παρουσιάζει αποκλειστικά το πρώτο preview art του Mark Bagley για τη DC.Brian K. Vaughan μιλά ...
Συνέχεια...
Punisher War, Poison Elves, Buffy, Batman, Amazing Spider Man
Ο Captain America είναι νεκρός. Το έχουμε καταλάβει πια. Κάποιος όμως ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί στο Punisher War Journal # 7; Διαβάστε ποιός είναι στο Pulse.Η Sirius Entertainment ανακοίνωσε ότι ο Drew Hayes, δημιουργός του Poison Elves, πέθανε στις 21 Μαρτίου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 37 ετών. Το Newsarama ...
Συνέχεια...
Last Fantastic Four Story
Σαρανταέξι χρόνια μετά, οι Fantastic Four πρωταγωνιστούν στην τελευταία ιστορία της μεγάλης πορείας τους στις σελίδες των comics. Μη στενοχωριέστε, η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και να βασιλεύει, κατά πάσα πιθανότητα, εσαεί.Το LAST FANTASTIC FOUR STORY είναι μια off-continuity ιστορία, ένας επίλογος, όπως τον φαντάστηκε ο συν-δημιουργός της διάσημης ...
Συνέχεια...
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm, Alvin Lu, James Sturm, Bill Tucci
Μάθετε, γιατί ο ορισμός που δίνετε στη λέξη "ήρωας", κινδυνεύει να αλλάξει αυτόν τον Ιούνιο, όταν κυκλοφορήσει το νέο superhero epic του Warren Ellis από την Avatar Press. Το CBR μιλάει με τον Ellis για το "Black Summer".To CBR εξασφάλισε ένα μικρής διάρκειας video από το αναμενόμενο CGi animated film ...
Συνέχεια...
DARK HORSE PRESENTS ONLINE
Ταυτόχρονα με την έναρξη του φετινού San Diego Comic-Con, η Dark Horse ανακοίνωσε την επιστροφή του παλιότερου τίτλου της, της ανθολογίας DARK HORSE PRESENTS. Το twist; Ο τίτλος θα δεν θα κυκλοφορεί στα ράφια, αλλά θα ανεβαίνει στην αντίστοιχη MySpace σελίδα, την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα, δίχως κανένα κόστος για ...
Συνέχεια...
Nightly News TPB
Προσοχή: Το παρακάτω κείμενο περιλαμβάνει σοβαρή ανάλυση του comic. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, συνεχίστε. Αν, ωστόσο, είστε σαν κι εμένα και σας ενδιαφέρει μόνο ο χαβαλές και αν το comic είναι καλό, πηγαίνετε κατευθείαν στη βαθμολογία, στο τέλος της σελίδας.Mindblowing! Αν και δε μου αρέσει να ξεκινάω τα reviews ...
Συνέχεια...
Κυριακή
Η ημερομηνία σημαντική και σημαδιακή - 4 Οκτωβρίου 2009 – η ημέρα των πιο πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Άλλοι ελπίζουν, άλλοι οσμίζονται ότι, είτε με τους μεν, είτε με τους δε στο τιμόνι, το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Ένα πέπλο αναμονής σκεπάζει τη χώρα, όμως σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, μικρές καθημερινές ...
Συνέχεια...
Τα 10 Καλύτερα DC Comics του 2011 – ComicsRoastAwards2011
Φέτος, κλείνοντας τον πρώτο χρόνο του #comicsroast, 8 έλληνες μπλόγκερς  (δεν θέλουμε να πούμε οι 8 πιο κούλ, αλλά ξέρετε τώρα, μην κρυβόμαστε) βρέθηκαν και ψήφισαν τους καλύτερους τίτλους comics, τους δημιουργούς και τους χαρακτήρες της χρονιάς και θα σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα καθημερινά από σήμερα μέχρι την Δευτέρα. Τυχεράκηδες. η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η ...
Συνέχεια...
Οι αναμνήσεις του μπαμπά της Amy
O Mitch Winehouse είναι αποφασισμένος και την ανάμνηση της κόρης του να μην αφήσει να σβήσει και τον τραπεζικό λογαριασμό του να γεμίσει. Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει για να συγγράψει τα απομνημονεύματά του στα οποία θα πρωταγωνιστεί η διάσημη κόρη του με τον εκδοτικό οίκο Harper Collins τον υποχρεώνει να ...
Συνέχεια...
Uncanny X-Men #487
Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο στο διάστημα, οι X-Men επιστρέφουν στα γνώριμα εδάφη τους, τη Γη. Αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική "επιστροφή" του τεύχους - υπάρχουν δύο ακόμη.Η μία είναι του Salvador Larroca, που έχει πλέον ένα σεβαστό X-βιογραφικό στις πλάτες του και η άλλη είναι αυτή της παλαίμαχης ...
Συνέχεια...
The Unexpected
Τσόντα! Από τα bonus του #ComicsRoast αυτής της εβδομάδας, κοιτάμε παρέα με τον @dimitrisdx το τελευταίο "αναπάντεχο" comic ανθολογίας της Vertigo, "The Unexpected" με εννιά μικρές ιστορίες και ένα αναμενόμενο cast σημαντικών δημιουργών, όπως Brian Wood, Jill Thompson, Dave Gibbons, Dave Lapham, Farel Dalrymple και τον ανερχόμενο indie αστέρι Rafael Grampa στο ...
Συνέχεια...
Το Κοιμητήριο της Πράγας
Παρά την αξιοζήλευτη ακαδημαϊκή καριέρα του και τα σημαντικά φιλοσοφικά δοκίμια που έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει, το ευρύ κοινό θα αναγνωρίζει πάντα τον Ουμπέρτο Έκο, ως τον υπεύθυνο για τίτλους - ορόσημα της σύγχρονης λογοτεχνίας («Το Όνομα του Ρόδου», «Το Εκκρεμές του Φουκώ»). Στα 79 του, συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει, ...
Συνέχεια...
Town of evening calm, Country of cherry blossoms
Μάλλον το διάβασμα του βιβλίου για το review της προηγούμενης εβδομάδας με επηρέασε περισσότερο από όσο είχα καταλάβει, αφού μετά την εξόρμηση αυτής της εβδομάδας στα κομιξάδικα τσίμπησα από το ράφι, όχι ένα, αλλά δύο manga (πράγμα που έχω αρκετό καιρό να κάνω). Το ένα από αυτά είναι το TOWN ...
Συνέχεια...
Thor, Mike Allred, Word War III, Panini
The Asgardian God of Thunder returns! Ο κεραυνοβολημένος συγγραφέας J. Michael Straczynski μιλάει στο Newsarama για τον καινούριο τίτλο του Thor.Το CBR σας προσκαλεί για μια βόλτα στο studio του Mike Allred.World War III is coming - in the DC universe, that is. Οι συγγραφείς Keith Champagne και John Ostrander ...
Συνέχεια...
#comicsroast AVENGERS ACADEMY #23
Ε, πως, τι; Έφηβοι gay/bi/lesbian υπερήρωες βγαίνουν μαζικά από την ντουλάπα στο Avengers Academy αυτού του μήνα. στο σημερινό #comicsroast παίρνουν περήφανα θέση οι: @manolis – L - gkoultouroblog @georgethebeast – G - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – B - the original DimitrisDX @Hell_b0y – T - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - Q - amatynews @mitsaso - I ΠΑΜΕ;; @manolis: Απ’την μια έχουμε τον κράχτη του τεύχους που είναι η εισαγωγή της X-23 (του έφηβου ...
Συνέχεια...
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του μήνα
6 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες. Και σήμερα τελειώνει! Μέσα στο μήνα του Σεπτεμβρίου, η DC Comics μηδένισε όλη (ή την περισσότερη) από την ιστορία της και έβγαλε 52 νέους τίτλους με #1 τεύχη. Η επίλεκτη ομάδα ελλήνων geek bloggers ήταν εδώ για να σχολιάσει και ...
Συνέχεια...
JUSTICE #12
Ουφ... Επιτέλους... Αμήν... Ωσαννά...Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο λέξεις που δηλώνουν το μεγαλειώδες αίσθημα ανακούφισης ενός άνθρωπου που επί δυο ολόκληρα χρόνια συνέλεγε υπομονετικά τα 12 τεύχη που απαρτίζουν του τελευταίο maxi έπος του (κάτσε να πλύνω το στόμα μου πριν αναφέρω το όνομα του) Alex Ross, με τον (αφελή) ...
Συνέχεια...
Nobel Pop στο Μεταίχμιο
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με το συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο αυτόν το Φεβρουάριο και Μάρτιο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στο θεσμό των Νόμπελ που φέρνει σε επαφή με διαφορετικούς δημιουργούς, δημιουργεί παραλληλισμούς και βασίζεται στη συζήτηση. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 10 του μήνα στις 8μμ ...
Συνέχεια...
Greek52s DC Comics #1s
Best American Comics 2007
#comicsroast CARNAGE U.S.A. #1
Army @ Love
The Comics Roast #13
Essex County vol. 1: Tales From The Farm
MARVEL ILLUSTRATED: THE LAST OF THE MOHICANS #1
Rock Bottom (GN)
Vinyl Underground #1
Flash, Marth Washington Dies, The Last Fantastic Four
Δημήτρης Μαμαλούκας – Κράτα μου το χέρι
Οι Walking Dead αυξάνονται και πληθύνονται
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man,
Punisher War, Poison Elves, Buffy, Batman, Amazing Spider
Last Fantastic Four Story
Black Summer, Teenage Mutant Ninja Turtles, Bruce Timm,
DARK HORSE PRESENTS ONLINE
Nightly News TPB
Κυριακή
Τα 10 Καλύτερα DC Comics του 2011 –
Οι αναμνήσεις του μπαμπά της Amy
Uncanny X-Men #487
The Unexpected
Το Κοιμητήριο της Πράγας
Town of evening calm, Country of cherry blossoms
Thor, Mike Allred, Word War III, Panini
#comicsroast AVENGERS ACADEMY #23
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του
JUSTICE #12
Nobel Pop στο Μεταίχμιο