Μετά την κρυάδα που έφαγα από το CONFESSIONS OF A BLABBERMOUTH, ομολογώ ότι άρχισα την ανάγνωση του GOOD AS LILY με φόβο. Για το σεναριογράφο Derek Kirk Kim ήξερα ότι είχε σαρώσει στα βραβεία με το SAME DIFFERENCE AND OTHER STORIES, για το οποίο δεν έχω προσωπική άποψη, καθώς δεν το έχω διαβάσει, και ο Jesse Hamm μου είναι παντελώς άγνωστος (και πιθανότατα όχι μόνο σε εμένα). Οπότε καμία ποιοτική διασφάλιση εκ μέρους του δημιουργικού team.

Για να είμαι ειλικρινής, το στοιχείο που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια είναι ότι δύο από τους αγαπητούς συνάδελφους reviewers που το διάβασαν πριν από μένα, είχαν διαμετρικά αντίθετες άποψεις: ο ένας το λάτρεψε και ο άλλος το μίσησε. Ε, όπως είναι καρμικά αναμενόμενο, εγώ στέκω κάπου στο ενδιάμεσο.

Η Grace Kwon, κόρη Κορεατών μεταναστών στην Αμερική, λαμβάνει για τα 18α γενέθλιά της, εκτός από τα λίγο ως πολύ cool δώρα των φίλων της, και ένα "κουλό" δώρο από άγνωστες δυνάμεις του σύμπαντος: τον ίδιο της τον εαυτό, στην ηλικία των 6, 29 και 70. Κυριολεκτικά και όχι ως φαντάσματα, αλλά ως φυσικές παρουσίες. Η Grace ως κοριτσάκι είναι ένα απαιτητικό, ζαβολιάρικο και χαριτωμένο παιδάκι (πάνω-κάτω όπως όλα τα παιδάκια), η Grace των 30 (συγνώμη 29), μία όμορφη, δυναμική αλλά και ανασφαλής γυναίκα (Editor’s Note: Πάνω κάτω όπως όλες οι γυναίκες – OK αν εξαιρέσουμε το "όμορφη"), και η Grace των 70, μία γιαγιούλα που καπνίζει σαν φουγάρο, πίνει και παρακολουθεί με τα μανίας τηλεδημοπρασίες. Και η κεντρική ηρωίδα, η Grace των 18 και κάτι ψιλά, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανεξήγητης αυτής εφόδου, του θεατρικού που προσπαθούν να ανεβάσουν στο σχολείο της, της κατάστασης στο σπίτι της, όπου προσπαθεί να κρύψει τους άλλους της εαυτούς, της λαμαρίνας που έχει δαγκώσει με καθηγητή της, τους σχολικούς ανταγωνισμούς, και φυσικά, με τον ίδιο της, τον ενήλικο πλέον, εαυτό.

Το GOOD AS LILY προσπαθεί να μιλήσει για αυτή τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή. Τη στιγμή που αφήνεις το παιδί πίσω σου, αναγνωρίζεις τη γυναίκα (ή τον άντρα, αντίστοιχα) μέσα σου και αντιμετωπίζεις πλέον τα γερατειά όχι ως κάτι ξένο, αλλά ως μια μελλοντική πραγματικότητα. Το παιδί, που συνεπάγεται την ανεμελιά, το ρομαντικό, ανεκπλήρωτο έρωτα, και την εξάρτηση από τους άλλους για την ικανοποίηση των επιθυμιών του, την αντιμετώπιση των φόβων του, αλλά και την επιβίωσή του. Τη γυναίκα, που συνεπάγεται την αφύπνιση της σεξουαλικότητας, την ανάληψη των ευθυνών για τις πράξεις της, αλλά και την υποχρέωση της ικανοποίησης των προσδοκιών του κοινωνικού περίγυρου από αυτήν. Την ηλικιωμένη γυναίκα, που συνεπάγεται τη μοναξιά, τις φθίνουσες φυσικές δυνάμεις, τις συνήθειες που πλέον την αυτοπροσδιορίζουν, την ανάγκη να νιώσει ακόμα χρήσιμη, αλλά και την σοφία που έρχεται με το πέρασμα των χρόνων και από την εμπειρία.

Οι άλλοι εαυτοί της Grace δεν είναι αναπόφευκτα και μοιρολατρικά το μέλλον της, είναι όμως πιθανές εκβάσεις αυτού. Ο καθένας από αυτούς έχει τις δικές του ανάγκες, τα προβλήματά, τους φόβους του, τα όνειρά και τις αρετές του. Όλα αυτά συντελούν στο να εκπληρώσει αυτό που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει και να νιώσει καλά για αυτό που είναι, όχι στον κόσμο της 18χρονης Grace, μα στην δική του χωροχρονική στιγμή.

goodaslilyΤαυτόχρονα, η κεντρική ηρωίδα αντιμετωπίζει ένα βαθύτερο πρόβλημα ταυτότητας απέναντι στις υπόλοιπες Grace. Εγώ, Εσείς, Εμείς. Είναι όλες τους για αυτήν ένα "Εγώ", καθώς όντως πρόκειται για την ίδια, είναι όμως και ένα "Εσείς", γιατί της είναι ξένες ή ξεχασμένες (στην περίπτωση της μικρής Grace) και ένα "Εμείς", ως πολλαπλή απεικόνιση του ιδίου "Εγώ". Προκειμένου να μπορεί να κυκλοφορήσει τα "Εμείς" της στον έξω κόσμο, τις παρουσιάζει ως συγγενείς της, όμως καθίσταται σαφές, τελικά, ότι και οι τέσσερίς τους είναι ένα, μία ενιαία οντότητα. Μια οντότητα, η οποία, όμως, δε γνωρίζει τον εαυτό της, όχι μόνο στο σύνολο των τεσσάρων προσώπων της, αλλά και στο κάθε ένα από αυτό ατομικά. Και στην τελική, δεν επιθυμεί και δεν θα επιδιώξει να γνωρίσει τη συνολική πλευρά της, καθώς ούτε η "κεντρική" Grace ζητά να μάθει για ποιο λόγο καταλήγει να είναι έτσι με το πέρασμα του χρόνου, αλλά ούτε και οι μεγαλύτερες Grace αναφέρουν κάτι επ’ αυτού. Επιθυμεί όμως να γνωρίσει τον εαυτό της, η κάθε μία τους στην ηλικία στην οποία βρίσκεται, το οποίο επιτυγχάνεται εν μέρει και λόγο της μεταξύ τους επαφής.

Πέρα από ένα συλλογισμό πάνω στην ηλικία, την ταυτότητα, την αυτογνωσία και την εξελικτική πορεία ενός ανθρώπου στη ζωή του, το GOOD AS LILY καταπιάνεται και με άλλα θέματα. Η Lily του τίτλου είναι ένα πρόσωπο που στοιχειώνει με την απουσία του, μία ηρωίδα την οποία δεν βλέπουμε ποτέ και όμως παίζει καθοριστικό ρόλο για την Grace σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Η μετάβαση του έρωτα από το ιδεαλιστικό στο ρεαλιστικό. Το όνειρα και οι συμβιβασμοί που, αναπόφευκτα, γίνονται τόσο στο όνομά τους όσο και στα ίδια. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται σε μία φυσιολογική (όσο είναι δυνατό να υπάρξει αυτό) οικογένεια. Οι φιλικές και οι ανταγωνιστικές σχέσεις με τα άτομα γύρω από την ηρωίδα και ο φυλετικός παράγοντας σε αυτές.

Τελικά, η πολυλογία είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που, κατά την γνώμη, μου ζημιώνουν το comic και το εμποδίζουν από το να είναι μεγαλειώδες. Καταπιάνεται με ένα αρκετά δύσκολο θέμα, το οποίο οπτικοποιείται με έναν αρκετά περίπλοκο και ενδιαφέροντα τρόπο. Το κομψό, όμως, αυτό αριστοτέχνημα, καταρρέει κάτω από το βάρος των υποθεμάτων που έχουν χωθεί, λες και είχε φάει η αγωνία τον Kim ότι θα κατηγορήσουν το comic του για ρηχότητα. Το οποίο και γίνεται, γιατί στο σύνολό τους, αυτές οι μικροϋποθέσεις δεν αναπτύσσονται ικανοποιητικά, ενώ δρουν ανασταλτικά για το κυρίως θέμα, καθώς του στερούν από το χώρο που έχει ανάγκη, ώστε να ξεδιπλωθεί πλήρως. Είναι ένα comic που ασφυκτιά από το πόσα πολλά θέλει να πει, χωρίς τελικά να μπορέσει να αρθρώσει κάτι ολοκληρωμένο.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι ίσως o all-ages προσανατολισμός της Minx, αποτρέπει το σεναριογράφο από το να εξερευνήσει σε βάθος το αντικείμενό του. Παρουσιάζει μία ατολμία που αν δεν προέρχεται από τον παραπάνω παράγοντα, ίσως τότε να οφείλεται σε μία υπεραπλουστευτική λογική του. Η στερεοτυπική απεικόνιση των ηρώων, τους στερεί από το ρεαλισμό της τρίτης διάστασης, ενώ και η αφέλεια, σε ορισμένα σημεία, γίνεται υπερβολική. (Για παράδειγμα, η Grace κατορθώνει να κρύψει τις υπόλοιπες στο σπίτι της για μέρες, και παρόλο που οι τελευταίες δεν είναι ιδιαίτερα ήσυχες, οι γονείς της δεν παίρνουν χαμπάρι τίποτα.)

Παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα αρκετά ευφυές comic, με το χιούμορ να είναι ένα από τα δυνατά σημεία του. Το σχέδιο του Hamm, αν και συμπαθητικό, κάνει αρκετά στραβοπατήματα, αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω ότι αξιοποιεί καλά μερικά ευρήματα, όπως την απεικόνιση των ασιατικής προέλευσης χαρακτήρων με πιο manga γραμμές, ενώ των αμερικάνικης προέλευσης, με πιο δυτικής τεχνοτροπίας.

Τελική κρίση; Μπορεί να μην ενθουσιάστηκα, αλλά σίγουρα δεν απογοητεύτηκα. Στενοχωριέμαι, όμως, όταν βλέπω comics με εξαιρετικές δυνατότητες να υποσκάπτονται από τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Writer: Derek Kirk Kim
Artist: Jesse Hamm
Letterer: Jared K. Fletcher
Editor: Shelly Bond
DC Comics (Minx)

6Διάβασε επίσης...
The Comics Roast #11
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! αγουροξυπνημένο cast: @manolis – τσίμπλες - gkoultouroblog @dimitrisdx – σαλάκι - the original DimitrisDX @mitsaso - μάσκα ομορφιάς @Hell_b0y – morning breath  - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar -morning wood - amatynews @georgethebeast – ακόμα ροχαλίζει - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε ...
Συνέχεια...
LAST CALL Vol. 1
Μια έκπληξη περίμενε πολλούς, στην περασμένη παραλαβή comics από το εξωτερικό στα κατά τόπους comic shops. Το μικρό τομάκι ενός fan-favorite καλλιτέχνη εντός Ελλάδος, του Βασίλη Λώλου, με τίτλο LAST CALL από την Oni Press. Έκπληξη, βέβαια, για όσους δεν διαβάζουν το PREVIEWS ή το PREVIEWS PICKS του Comicdom.gr, ή ...
Συνέχεια...
Thor, Mike Allred, Word War III, Panini
The Asgardian God of Thunder returns! Ο κεραυνοβολημένος συγγραφέας J. Michael Straczynski μιλάει στο Newsarama για τον καινούριο τίτλο του Thor.Το CBR σας προσκαλεί για μια βόλτα στο studio του Mike Allred.World War III is coming - in the DC universe, that is. Οι συγγραφείς Keith Champagne και John Ostrander ...
Συνέχεια...
World War Hulk #1 (of 5)
Έφτασε!Μετά από πολλές συζητήσεις, υποθέσεις, φήμες και μπόλικες δόσεις από διαφωνίες στα ανά τον κόσμο forums, στους φαν-κύκλους και όχι μόνο, έφτασε η ώρα να ξεκινήσει ο Παγκόσμιος Πόλεμος του Hulk. Νιώθοντας ως πολεμικός ανταποκριτής από το πεδίο μάχης, θα σας μεταφέρω τα έως τώρα αποτελέσματα. Και ποια είναι η ...
Συνέχεια...
Πόσοι κακοί χωράνε σε μια σφαίρα στο μυαλό του Superman; Το Action Comics #5-6 επανεξετάζει το πιο διάσημο origin των comics.
"Σούπερμαν: τα Χρόνια της Πάνας", από τον Σεπτέμβρη στο Star Channel. Το origin του Superman, η καταστροφή του Πλανήτη Κρύπτον, η Λεγεώνα των Υπερ-ηρώων από το μέλλον, οι μεγαλύτεροι εχθροί του Superman, επτά χρώματα δολοφονικού Κρυπτονίτη και... ένα αστρόπλοιο που μιλάει; Tο #comicsroast επιστρέφει και κάνει catch-up στον χαμένο μήνα. @manolis: Ας το ξεκινήσει ...
Συνέχεια...
BATMAN #663
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΔΕΝ -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COMIC...Ο πολυαγαπημένος Σκοτσέζος συγγραφέας με το γυαλισμένο κεφάλι και τις καλύτερες τoις πάσι «συνταγές» για «αλχημείες», επέστρεψε μετά το ενδιαφέρον (προσωπική άποψη την όποια βέβαια δε συμμερίζονται και πολλοί) πρώτο ark του, στον τίτλο που τον ανέδειξε (την εποχή ...
Συνέχεια...
Spider-man: The Musical, The Spider-Man Chronicles, Postcards
Το Spider-Man: The Musical βρίσκεται στα σκαριά. Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στο Newsarama.Ο παραγωγός των κινηματογραφικών μεταφορών του Spider-Man, Grant Curtis, μιλάει στο Newsarama για το βιβλίο του The Spider-Man Chronicles: The Art and Making of Spider-Man και όπως είναι φυσικό δεν παραλείπει να δώσει στοιχεία για την πολύαναμενόμενη τρίτη ...
Συνέχεια...
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Ο Άγγλος συγγραφέας Julian Barnes είναι ο νικητής του Man Booker Prize 2011 για τη νουβέλα του The Sense of an Ending στην τέταρτη, συνολικά, υποψηφιότητά του για το Booker, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία. Εκτός από την τιμή κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών στην τελετή βράβευσης ...
Συνέχεια...
Manga: Φαντασία και πραγματικότητα (Θραύσματα Κόσμων Κοντινών)
Θα ξεκινήσω με μια υπόσχεση: Για όσο θα γράφω αυτό το κείμενο και προσπαθώντας να διατηρήσω την όποια αντικειμενικότητα μου, θα προσπαθήσω να ξεχάσω ακόμη και το ότι γνωρίζω τη Μυρτώ (πόσο μάλλον το πόσο εκτιμώ τις γνώσεις και το πάθος της για το αντικείμενο).Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο review.Το ...
Συνέχεια...
Το Κοιμητήριο της Πράγας
Παρά την αξιοζήλευτη ακαδημαϊκή καριέρα του και τα σημαντικά φιλοσοφικά δοκίμια που έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει, το ευρύ κοινό θα αναγνωρίζει πάντα τον Ουμπέρτο Έκο, ως τον υπεύθυνο για τίτλους - ορόσημα της σύγχρονης λογοτεχνίας («Το Όνομα του Ρόδου», «Το Εκκρεμές του Φουκώ»). Στα 79 του, συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει, ...
Συνέχεια...
Calvario Hills #1
Τι είναι το CALVARIO HILLS; Το CALVARIO HILLS είναι το νέο comic του Ισπανού δημιουργού Marti, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο ευρύ -αμερικανικό- κοινό στις αρχές τις δεκαετίας του '80, όταν η Catalan Communications είχες εκδώσει στην αγγλική γλώσσα το graphic novel THE CABBIE. Το CALVARIO HILLS είναι, επίσης, ...
Συνέχεια...
Τόμας Πίντσον – Έμφυτο Ελάττωμα
Βρισκόμαστε στις αρχές των 70s στη Manhattan Beach στο L.A., με hippies να καπνίζουν μαριχουάνα, σέρφερ να αναζητούν μεγάλα κύμματα, california girls να κυκλοφορούν με μπικίνι και κοντά φορέματα, μεγαλοεργολάβους να σχεδιάζουν μεγάλα οικιστικά projects, παραστρατιωτικούς και διεφθαρμένους αστυνομικούς να επιβάλουν το δικό τους νόμο. Το πολιτικό φόντο περιλαμβάνει το Νίξον για πρόεδρο και το νεοεκλεγέντα Ρήγκαν στη ...
Συνέχεια...
Essex County vol. 1: Tales From The Farm
Μια από τις μεγαλύτερες χαρές που νιώθω σαν αναγνώστης comics είναι το να «ανακαλύπτω» ένα νέο ταλέντο. Υποθέτω πως έχει να κάνει όχι μόνο με τη ματαιοδοξία μου αλλά και με τον «δεσμό» που νιώθω να δημιουργείται ανάμεσα σε μένα και το δημιουργό που έχω εμπιστευτεί και στηρίξει με την ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #3 Εβδομάδα 21/10/11
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. TONIGHT'S CAST @manolis – παίρνει ποσοστά από την Lana Del Rey - gkoultouroblog @dark_tyler – επιστρέφει πανηγυρικά - USTV @georgethebeast – έχει μετακομίσει πλέον στο Sims - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – γιορτάζει γιορτάζει - the original DimitrisDX @Hell_b0y - ο Simon ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #8 Εβδομάδα 7/12/2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.    TONIGHT’S CAST @manolis – ο Scrooge - gkoultouroblog @georgethebeast – ο Bad Santa - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – ο μικρός Τιμ - the original DimitrisDX @Hell_b0y – the Grinch - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - το σκιουράκι με το ακορντεόν - amatynews Σταθεροί ...
Συνέχεια...
APOLLO’S SONG
Αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο Osamu Tezuka, ντροπή σας! Πρόκειται για τον "πατέρα και θεό των manga" και τον κύριο υπεύθυνο, όχι μόνο για τα μεγάλα μάτια των χαρακτήρων, αλλά κυρίως για τη μορφή που έχουν σήμερα τα manga και την εξέλιξη τους. Γεννήθηκε το 1928 και μέχρι τον ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #5 Εβδομάδα 20/11/11
Catch-up μετά από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τα comics του μήνα. Κλασσικά, rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.      TONIGHT’S CAST @manolis – θάβει ταινίες στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - gkoultouroblog @georgethebeast – έκανε σεξ - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – έκρυψε την σαμπρέλα ...
Συνέχεια...
Wolverine, The Goon, Comics Pro, Age of Bronze
Την βρίσκετε με το Wolverine Origins; Τότε, μην χάσετε την εις βάθος συνέντευξη του συγγραφέα του τίτλου Daniel Way, στο CBRΟ δημοφιλής δημιουργός, Eric Powell, μιλάει στο CBR για την επιστροφή του cult ήρωα του, The Goon, στα stands.To ComicsPro, ανακοίνωσε την επίσημη θέση του για τη χρήση των variant ...
Συνέχεια...
Captain America #25
O Captain America δεν ήταν ποτέ ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Ο Steve Rogers πάλι, ήταν. Και ο λόγος για αυτό, είναι προφανής στους ανθρώπους που με γνωρίζουν: Είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τις σημαίες και τους συμβολισμούς τους. Δεν πιστεύω σε κανένα «αμερικανικό όνειρο», και γενικά δεν πιστεύω σε ...
Συνέχεια...
Comicdom Con Athens 2007
COMICDOM CON ATHENS 2007, η διήμερη γιορτή των comics που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης τον Μάιο του 2006.Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ενωση σας προσκαλούν στις 3 και 4 Μαρτίου 2007, από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ, στο κεντρικό ...
Συνέχεια...
The Comics Roast Νοέμβρης 2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων υπερβολικά uneventful ΤΡΙΩΝ εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.    TONIGHT’S CAST @manolis – ετοιμάζεται να στολίσει δέντρο - gkoultouroblog @dimitrisdx – μασουλάει μελομακάρονα - the original DimitrisDX @Hell_b0y – στολίζει κάκτο - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - δεν έχει εξηγήσει σε κανένα τι ...
Συνέχεια...
Οι Καλύτεροι Δημιουργοί Comics του 2011
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τους καλύτερους δημιουργούς comics (writers και artists) της χρονιάς. μια λίστα χάρμα οφθαλμών! #ComicsRoastAwards2011 η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ο Δημήτρης Σκαρμούτσος - amatynews @georgethebeast – η Τζένη ...
Συνέχεια...
Town of evening calm, Country of cherry blossoms
Μάλλον το διάβασμα του βιβλίου για το review της προηγούμενης εβδομάδας με επηρέασε περισσότερο από όσο είχα καταλάβει, αφού μετά την εξόρμηση αυτής της εβδομάδας στα κομιξάδικα τσίμπησα από το ράφι, όχι ένα, αλλά δύο manga (πράγμα που έχω αρκετό καιρό να κάνω). Το ένα από αυτά είναι το TOWN ...
Συνέχεια...
Μεγάλος διαγωνισμός της Inkpress του Κορμοράνου με αφορμή το νέο βιβλίο “Εκτροχιασμένη Πόλη” του Kaz
Οι πάντα δραστήριοι φίλοι μας του Κορμοράνου κυκλοφορούν από τις 12 Δεκεμβρίου μέσω της Inkpress ένα νέο βιβλίο, τέταρτο της σειράς, αυτή τη φορά του Λιθουανικής καταγωγής Αμερικανού Kaz, με τίτλο "Εκτροχιασμένη Πόλη" (πρωτότυπος τίτλος "Sidetrack City"). Το βιβλίο "Εκτροχιασμένη Πόλη" αποτελείται από μερικές από τις πιο μακροσκελείς ιστορίες του Kaz, με ...
Συνέχεια...
WORLD WAR HULK PROLOGUE: WORLD BREAKER
"Casus Belli"Writer: Peter DavidPencillers: Al Rio, Lee Weeks, Sean PhillipsColorist: William MuraiInker: Scott Hanna, Lee Weeks, Tom PalmerLetterer: Joe CaramagnaEditor: Mark Paniccia"Round Trip"Writer & Illustrator: Chris GiarrussoEditor: Nathan Cosby"Mastermind Excello"Writer: Greg PakPenciller: Takeshi MiyazawaColorist: Christina StrainLetterer: Dave LanphearMarvel Comics*WARNING: MAJOR SPOILERS!*Η Marvel μας "χτυπάει" απανωτά (κάτι σαν την μοίρα, ένα ...
Συνέχεια...
Greek52s DC Comics #1s
5 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες. Δεν είναι το Nerd Survivor, είναι το #greek52s, καλά μας κουράγια52 νέα πρώτα τεύχη; Τι έγινε, ήρθε η Δευτέρα Παρουσία; Η βιομηχανία των comics περνάει (έκπληξη) κρίση, με το αναγνωστικό κοινό να συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο ανησυχητικά περισσότερο, ενώ παράλληλα η ...
Συνέχεια...
Shazam! The Monster Society of Evil #1 (of 4)
Δεν μπορώ να πω ότι τρέφω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για το Big Red Cheese. Για την ακρίβεια, όλο το σκηνικό με κεραυνούς που μεταμορφώνουν παιδάκια σε ενήλικους φουσκωτούς, υπό την καθοδήγηση ενός γενειοφόρου παπούλη (με μαγικές ικανότητες), μάλλον με απέτρεπε από το να πλησιάσω περισσότερο. Πάντα τον έβλεπα περισσότερο ως ...
Συνέχεια...
Vinyl Underground #1
Θα μπορούσα να γλιτώσω πολύ κόπο και χρόνο, στέλνοντας αυτό το review στα επόμενα snapshots και περιορίζοντας την άποψη μου σε μια λέξη: Ugh!Αλλά αν το έκανα αυτό, θα ήμουν πάρα πολύ επιεικής απέναντι στον Si Spencer και τη Vertigo για αυτό το χάλι που δημιούργησαν εδώ.Τί ήταν αυτό ακριβώς ...
Συνέχεια...
Οι 10 Αγαπημένοι Comics Χαρακτήρες του 2011
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τους 10 καλύτερους χαρακτήρες comics της χρονιάς. Μπάσταρδοι, νυχτερίδες και καλά παιδιά... η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ο Δημήτρης Σκαρμούτσος - amatynews @georgethebeast – η Τζένη Μπαλατσινού - βαρεμένα ...
Συνέχεια...
Σίρι Χούστβεντ – Το καλοκαίρι δίχως άντρες
Μετά από τριάντα χρόνια γάμου, η Μία Φρέντρικσεν νιώθει το έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της, τα σταθερά θεμέλια της σχέσης αρχίζουν να τρίζουν επικίνδυνα όταν ο Μπόρις της ανακοινώνει πως επιθυμεί μία ανάπαυλα. Αιτία μια νεαρή Γαλλίδα. Το σοκ είναι ισχυρό, ψυχολογική κατάρρευση και εισαγωγή σε ψυχιατρική ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #11
LAST CALL Vol. 1
Thor, Mike Allred, Word War III, Panini
World War Hulk #1 (of 5)
Πόσοι κακοί χωράνε σε μια σφαίρα στο μυαλό
BATMAN #663
Spider-man: The Musical, The Spider-Man Chronicles, Postcards
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Manga: Φαντασία και πραγματικότητα (Θραύσματα Κόσμων Κοντινών)
Το Κοιμητήριο της Πράγας
Calvario Hills #1
Τόμας Πίντσον – Έμφυτο Ελάττωμα
Essex County vol. 1: Tales From The Farm
The Comics Roast #3 Εβδομάδα 21/10/11
The Comics Roast #8 Εβδομάδα 7/12/2011
APOLLO’S SONG
The Comics Roast #5 Εβδομάδα 20/11/11
Wolverine, The Goon, Comics Pro, Age of Bronze
Captain America #25
Comicdom Con Athens 2007
The Comics Roast Νοέμβρης 2011
Οι Καλύτεροι Δημιουργοί Comics του 2011
Town of evening calm, Country of cherry blossoms
Μεγάλος διαγωνισμός της Inkpress του Κορμοράνου με αφορμή
WORLD WAR HULK PROLOGUE: WORLD BREAKER
Greek52s DC Comics #1s
Shazam! The Monster Society of Evil #1 (of
Vinyl Underground #1
Οι 10 Αγαπημένοι Comics Χαρακτήρες του 2011
Σίρι Χούστβεντ – Το καλοκαίρι δίχως άντρες