Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την αλλοίωση του χαρακτήρα των κοινοτήτων από το περσινό “χτύπημα” -λέγε με Καλλικράτη-, οι Γιορτές της Γης είναι ακόμα εδώ. Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, στον φιλόξενο καταπράσινο οικισμό της Βλάστης, στο Νομό Κοζάνης, θα διοργανωθεί το μοναδικό αυτό φεστιβάλ, που στηρίζει τη λειτουργία του, όχι στη συνδρομή χορηγών, αλλά μόνο στο μεράκι κάποιων ανθρώπων και την εθελοντική εργασία πολλών φίλων.

Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα, φιλοξενώντας πολλούς και αξιόλογους καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της βαλκανικής μουσικής. Shantel, !DelaDap, Kultur Shock, Selim Sesler, Fanfare Ciocarlia, Rupa and the April Fishes, Kal, Gevende, Boban I Marko Markovic Orkestar αλλά και πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες έχουν παρελάσει από τη σκηνή του φεστιβάλ, μετατρέποντας το σε θεσμό για τους φίλους της συγκεκριμένης μουσικής τάσης.

Από τις 14-17 Ιουλίου λοιπόν, οι Γιορτές της Γης θα αποτελέσουν για μια ακόμα φορά μια εξαιρετική πρόταση εναλλακτικών διακοπών συνδυάζοντας ένα απέραντο πράσινο ορεινό τοπίο με μουσική από τους Kottarashky Live Band, Opa Cupa, Kal, Romengo αλλά και τους εγχώριους Χειμερινούς Κολυμβητές, Χαΐνηδες, Μακεδονική Φανφάρα και Vodka Rag.

Το εισιτήριο για την κάθε μέρα κοστίζει 10 ευρώ για κάθε μέρα ενώ το τετραήμερο  μόλις 30 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site oikotopia.gr.


 

Διάβασε επίσης...
Introducing Kottarashky
Μπορεί το όνομα Kottaraskhy να είναι άγνωστο στους περισσότερους από εμάς, πρόκειται όμως για έναν εξαίρετο νέο 31 χρονών από τη Βουλγαρία, ο οποίος κυκλοφόρησε προ διετίας ένα θαυμάσιο ντεμπούτο στην γερμανική Asphalt Tango. Το “Opa Hey!” ανήκει μεν στη γενικότερη βαλκανική τάση της εποχής μας, στηρίζει δε τη δυναμική του ...
Συνέχεια...
Introducing Kottarashky