Τώρα που οι βιογραφίες ζωντανών τε και αποθανόντων είναι (πολύ) της μόδας κυκλοφόρησε και αυτή του frontman των Queen και ενός από τους πρώτους μεγάλους ροκ σταρ που πέθαναν από AIDS για να αποκαλύψει ακόμα περισσότερα για τη ζωή του Freddie Mercury.

Η Lesley-Ann Jones συγγραφέας του βιβλίου Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury που κυκλοφόρησε μόλις σήμερα έχει την άποψη πως κανένας ηθοποιός ή μοντέλο δε μπορεί να φτάσει τη φήμη ενός ροκσταρ. Ούτε καν οι ροκσταρς της εποχής μας δεν καταφέρνουν τέτοια αποθέωση, σύμφωνα πάντα με την ίδια. Αλλά ο Freddie Mercury ήταν ένας από εκείνους που έδωσαν τον ορισμό του τι σημαίνει σταρ. Ροκ σταρ.

Το βιβλίο της κυκλοφορεί φέτος, δηλαδή 21 χρόνια μετά το θάνατο του τραγουδιστή από AIDS και επικεντρώνεται, φυσικά, στη ζωή του, τις φιλίες του και τις ερωτικές του σχέσεις χωρίς να κρύβει τίποτα και προσπαθώντας να πλησιάσει την προσωπικότητα του Mercury, του σούπερ σταρ που, κάποτε, μια πρώην ερωμένη του, η Γερμανίδα soft πορνό σταρ Barbara Valentin είχε χαρακτηρίσει “κυρίως gay”.

Lesley-Ann Jones ως δημοσιογράφος έχει στο βιογραφικό της περιοδείες με τους Rolling Stones, τον David Bowie, τον Paul McCartney και τον Elton John και, σίγουρα, διαθέτει την πείρα και τις γνώσεις που χρειάζεται για να περιγράψει εις βάθος και με λεπτομέρειες τη ζωή ενός ροκ σταρ.  Βρισκόταν, άλλωστε, δίπλα στον εκλιπόντα μπασίστα των Who  John Entwistle στο Wembley στο Live Aid τον Ιούλιο του 1985 παρακολουθώντας τη συναυλία εκείνη των Queen μπροστά σε 80.000 fans περίπου μέσα στο στάδιο και μερικές εκατοντάδες ακόμα εκατομμύρια μέσω δορυφορικής μετάδοσης ανά τον κόσμο, σε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της rock’n’roll ιστορίας.

H συγγραφέας περιγράφει την ανοδική πορεία του συγκροτήματος και σκαλίζει το παρελθόν του Mercury μέσα από 100 συνεντεύξεις με τους κοντινούς του, ορισμένοι από τους οποίους τελευταία μόνο έχουν αποκαλύψει τη σεξουαλικότητά τους, 20 και χρόνια μετά το θάνατο του από AIDS.

Η ζωή του ανοιχτά gay και κάποτε παντρεμένου Freddie Mercury που ερωτεύτηκε παράφορα και γυναίκες αλλά γνώρισε σεξουαλική ικανοποίηση μόνο με άνδρες βρίσκεται στο προσκήνιο όχι μόνο εξαιτίας της βιογραφίας αυτής αλλά και λόγω του επικείμενου κινηματογραφικού biopic με πρωταγωνιστή τον Sacha Baron Cohen που βρίσκεται στα σκαριά.

Ο γεννημένος στη Ζανζιβάρη Farrokh Bulsara που έγινε ο ροκ σταρ Freddie Mercury θα είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της επόμενης χρονιάς, 21 χρόνια μετά το θάνατό του.

 

Διάβασε επίσης...
Κινηματογραφικά Soundtracks Ηλεκτρονικής Μουσικής Μέρος Α’
Ιδού 30 Soundtracks που περιέβαλλαν ισάριθμες και πλέον κινηματογραφικές παραγωγές με συναρπαστικά ηλεκτρονικά ηχοτοπία. Από το 1932 έως και τις μέρες μας… Μουσική και εικόνα λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, με τρόπο καθηλωτικό, δημιουργώντας εν κατακλείδι ένα ενιαίο σώμα. Μέσα του, θεατές και ακροατές θα γίνουν κοινωνοί μιας ολοκληρωμένης και πολύπλευρης εμπειρίας, ...
Συνέχεια...
Κινηματογραφικά Soundtracks Ηλεκτρονικής Μουσικής Μέρος Α’