Σε μία κουβέντα της οποίας η θεματολογία κινήθηκε από το γερμανικό φιλμ Das Experiment μέχρι και την ταραγμένη περίοδο του Δεκεμβρίου τέσσερα από τα μέλή των Flowjob μου ξεδίπλωσαν σκέψεις και γνώμες που έδωσαν υλικό αρκετό (όπως είναι έκδηλο και από το παρακάτω..σεντόνι!) για πολλές συνεντεύξεις.

Αν μη τι άλλο είναι απολαυστικό να συνομιλείς με ταλαντούχους νέους μουσικούς πόσω μάλλον όταν αυτοί έχουν πράγματα να πούνε για την μουσική, και όχι μόνο.


Πως βρεθήκατε όλοι μεταξύ σας,πως ξεκινήσατε;

Kris1: Τυχαία, ήταν καθαρά θέμα συγκυριών! Απλά εκείνη την περίοδο ο Βαρίων έγραφε κατι μουσικές για το Anser, εγώ πήγαινα στον Τάκη και κάναμε τα δικά μας και μετα είπαμε να κάνουμε κάτι μαζί και μετα μαζεύτηκαν όσοι ήταν και έδεσε η μουστάρδα! Ήταν η ανάγκη να γίνει κάτι, όχι απλώς για να συμβεί…

Sada: Για να γίνει μουσική.

Ποιός σας βάφτισε;

Anser: Είχαμε ένα γκρουπ graffitti στη Σπάρτη που το λέγαμε AS (Αnal Sex) ήμουν με τον Τακη και ψάχναμε ονόματα… παρεμφερή και κάπως έτσι βγήκε το Flowjob! Στην αρχή ο Kris1 δεν ήθελε βέβαια…

Kris1: Εμένα στην αρχή μου ειχε φανεί γελοίο, με πήραν τηλέφωνο μεσημεριάτικα και νόμιζα οτι έκαναν πλάκα! Αλλά στην πορεία, πέτυχε το όνομα.

Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Kris1: Ο καθένας κινείται διαφορετικά δεν είναι μόνο το hip hop που ακούμε, οι επιρροές υπάρχουν από παντού είτε είναι jazz, είτε metal.

Anser: Εγω δεν είμαι φαν της μουσικης!!! Μπορεί να ακούσω και ένα έντεχνο ελληνικό κομμάτι…

Σας αρεσει ο Χατζηγιαννης;

Kris1: Καλή φωνή έχει αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτό, παίζει αλλού μπάλα.

Anser: Αν ακούσεις ενα κομμάτι Χατζηγιάννη, σαν κάτι άγνωστο τελείως που θα στο δώσει κάποιος και θα σου πει άκου αυτο, δεν εχει κυκλοφορήσει πουθενά μπορεί και να σου άρεσε.

Flektos: Εμένα απο Έλληνες καλλιτέχνες μου αρέσει ο Μάλαμας, οι Paradise Lost από χιπ χοπ Dj Crush, οι Phycho Realm..

Sada: Κι εγώ μια από τα ίδια!

Kris1: Εγώ άκουγα και punk παλιότερα, από Bad Religion, Pennywise.

fj

Έχετε καλύψει αρκετά και διαφορετικά είδη με τις επιρροές σας. Στο hip hop πως καταλήξατε;

Flektos: Hip hop σκούγαμε από πιτσιρικάδες, και για πολλούς ήταν το βασικό είδος που ακούγαμε. Κακά τα ψέμματα είναι εύκολο είδος. Κάποιος μπορεί να πάρει ένα instrumental και να γράψει στίχους από πάνω.

Anser: Είναι εύκολο να το κάνεις, είναι δύσκολο να το κάνεις καλά.

Kris1: Και μέσα από το graffiti, το skate κλπ, ακούγαμε hip hop σκαλωμένα σε σημείο να έχουμε διαμάχες με αυτούς που ακούν metal. Στην πορεία που φέυγουν τα σκαλώματα καταλήγεις απλά στο να κάνεις μουσική.

Flektos : Ξεκινήσαμε και κάναμε bmx, graffiti και ακούγαμε από όλα τα είδη της μουσικής, μετά λόγω και επαρχίας δεν είχαμε ευκαιριά να αγοράσουμε και αυτό που θέλαμε, όταν ανεβαίναμε Αθήνα πηγαίναμε στα δισκοπωλεία και… μαζεύαμε. Στο τέλος καταλήξαμε ότι το Hip hop είναι αυτό που μας εκφράζει καλύτερα.

Αγοράζετε δίσκους;

Kris1: Έχουμε κόψει λίγο, έχουν πάει στα ύψη και αυτά…

Flektos: Εγώ καθόλου, έχω τουλάχιστον δύο χρόνια να αγοράσω δίσκο. Μόνο αν φέρω κάτι απ’έξω, που δεν μπορώ να βρω εδώ.

Sada: Αν είναι κάτι που δεν μπορούμε να το βρούμε ή είναι τόσο καλό ωστέ να το θέλουμε αυθεντικό τότε, εντάξει θα το πάρουμε, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι ειδικά για την Ελλάδα δεν βοηθάς τόσο πολύ ένα καλλιτέχνη αγοράζοντας το δίσκο του, πιο πολύ νομίζω βοηθάς αν πας στη συναυλία του που για μένα, η συναυλία είναι ο απόλυτος τρόπος για να νοιώσεις ένα καλλιτέχνη και εκεί βρίσκεται η πραγματική βοήθεια γιατί τα περισσότερα έσοδα πάνε σε αυτόν.

Kris1: … Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπαίνουμε και σε εταιρία.

Flektos: Και στις συναυλίες ακόμη και αν έχει ακριβό εισιτήριο.. ντου. Ειδικά τα μεγάλα συγκροτήματα που έχουν βγάλει λεφτά που φτάνουν για να ζήσουν μέχρι και τα εγγόνια τους…

Ακούτε νέα πράγματα (όχι απαραίτητα από τον χώρο του hip hop);

FLektos: Τον τελευταίο καιρό κάτι που μου έκανε εντύπωση και είναι ευχάριστο για την Ελλάδα είναι η δουλείά των Cast-A-Blast, που οι παραγωγές τους είναι ισάξιες του εξωτερικού και φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει φοβερό μεράκι και ότι κάνουν το κάνουν για τη φάση τους.

fj

Έχετε κάνει support σε ξένα groups. Πώς ήταν αυτό σαν εμπειρία;

Sada: Η απομυθοποίηση είναι το πιο σημαντικό! Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα να μην τους γνωρίζεις.

Kris1: Στην αρχή σαν προβολή καλό είναι να κάνεις support, στην πορεία είναι έυκολο για ένα συγκροτημα να παίξει με άλλον γιατί μόνο του υπάρχει ο φόβος να μην μαζεύει ούτε 20 άτομα.

Anser: Ο Promoe ήταν εξαίρεση, φοβερός. Αυτό κανονίστηκε από εμάς να παίξουμε. Άλλο να κάνεις μια συναυλία μόνος σου βέβαια αλλά εξαρτάται και από τα συγκροτήματα όμως αν ερχόταν ένα συγκρότημα που γουστάρω πολύ θα ήθελα να τους γνωρίσω.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του solo album σου Anser;

Anser: Απλά! Είχα αρκετά κομμάτια εγώ. Δεν έγινε για κάποιο ιδιαίτερο λόγο και βγήκε και πολύ γρήγορα, όταν τελειώσαμε τον δεύτερο δίσκο Flowjob μετά από ένα χρόνο!

Sada: Είπε… έχω αυτά τα κομμάτια και του είπαμε βγάλτα.. όχι να τα βγάλουμε.

FLektos: Τι να κάνουμε, είχε γράψει τόσα κομμάτια από το να κάτσουμε να περιμένουμε τον επόμενο δίσκο είπαμε τα βγάζουμε και… πάμε γι άλλα!

Kris1: Και από την άλλη έχει ενδιαφέρον για τον ακροατή να ακούει έναν MC ξεχωριστά.

Anser: Και στο κάτω κάτω δεν είναι και ιδιαίτερα solo η δουλειά. Μόνος μου τα μισά κομμάτια είναι, σε πολλά συμμετέχουν και τα παιδιά.

FLektos: Απλά είναι κομμάτια που αρέσαν στον Anser με αυτήν την έννοια ήταν solo, η επιλογή ήταν δική του.

Kris1: Και ο Sada έβγαλε solo τώρα. Δεν έχει να κάνει με το hip hop είναι πιο instrumental.

Υπάρχει διαχωρισμός του hip hop στην Ελλάδα; Υπάρχει εμπορικό και μη εμπορικό hip hop;

Flektos: Πολλοί πιστεύουν ότι εμπορικό είναι αυτό που βγαίνει από μία εταιρία το οποίο για εμάς δεν ισχύει, είματε εκτός,δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε σε μία εταιρία χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι FFC που τόσα χρόνια βγάζαν δίσκους μέσω εταιρείας είναι εμπορικοί. Το θέμα είναι ότι άλλο να βγάλεις ένα δίσκο έτσι όπως θέλεις εσύ, να απευθύνεσαι στο κοινό που θέλεις εσύ μέσω μια εταιρίας και όποιος θέλει να το αγοράσει και άλλο να βγάλεις ένα δίσκο μέσα από μια εταιρία μόνο και μόνο για να πουλήσεις. Αυτή είναι η διαφορά του εμπορικού από το μη εμπορικό.Πας για να πουλήσεις(στο εμπορικό).

Anser: Ή να κάνεις μουσική που θέλει ο κόσμος. Αν εγώ αύριο κάνω ένα δίσκο και τον ακούσει όλη η Ελλάδα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είμαι εμπορικός, κάνοντας αυτό που θέλω εγώ,αν βγάλω ένα δίσκο και λέω … ‘Μωρό μου σ’αγαπώ’ για να με ακούσει όλη η Ελλάδα τότε είμαι εμπορικός.

Sada: Είναι το εμπόριο με την κακή του έννοια. Δηλαδή το να βγαίνουν λεφτά από τα CD δεν είναι κακό,αν τα αξίζουν.

FLektos: Αν τα αξίζουν βέβαια. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που βγάζουν χρήματα από τη μουσική τους,δεν πάει να πει ότι όλοι είναι ξεπουλημένοι.

Kris1: Παίζουν και σε άλλα επίπεδα βέβαια. Άλλο το Hip hop στην Αμερική και στη Γαλλία, και άλλο στην Ελλάδα. Εκεί πέρα έχει πολύ υψηλές πωλήσεις. Οι Phycho Realm είναι σε εταιρεία, αλλά κέρδη έχουν. Στην Ελλάδα στις εταιρείες αν δεν κάνεις λαϊκό που ξέρουν ότι θα τους φέρει λεφτά, σου λενε αφού κάνεις Hip hop θα κανονίσουμε να παίζεις στα clubs… Και είναι αυταπάτη να νομίζεις ότι θα φτιαχτείς και θα βγάζεις λεφτά στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.

Sada: …είναι και μαλακία να νομίζεις ότι αν πας σε εταιρεία θα χαλάσεις.

Anser: Υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν δουλειές στο internet επειδή δεν μπορούν να μπουν σε εταιρεία υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν δουλειές στο internet που μπορούν να μπουν σε εταιρεία αλλά διαλέγουν να μην το κάνουν.

Kris1: Και σε αυτό το σημείο μπαίνει και το θέμα τι σου προσφέρει μια εταιρεία και τι μπορείς να κάνεις μόνος σου. Με εμάς, ήχο κάνουμε μόνοι μας, εξώφυλλα και όλο το artwork μόνοι μας, συναυλίες μας κάθονται και παίζουμε και δεν έχουμε κανένας πάνω από το κεφάλι μας.

Sada: Και είναι και τα άτομα. Την κάθε μουσική πρέπει να την αναλαμβάνουν άτομα που να έχουν γνώσεις. Στο Hip hop στην Ελλάδα δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να πει ότι θα κάνει ένα label ακόμη και διαδικτυακό για να κάνει διανομή τα cd του αλλά κανείς δεν το σκέφτεται να πάει σε πέντε συγκροτήματα να το οργανώσει, να πουλάμε 5 ευρώ τα cd μας.

Kris1: Και είσαι αυτόνομος. Εμείς γουστάρουμε αν είναι να βγάλουμε 1000 cd να ξέρουμε ότι είναι σε χέρια ανθρώπων που τα ακούν. Έχουμε ακούσει και το άλλο «είστε μαλάκες γιατί δεν βάζετε μια τιμή στο cd σας». Αν κάνουμε ένα live και βάλουμε την είσοδο 10 euro, το κόστος του cd είναι 1,5 ευρώ. Αν εμείς παίρνουμε τα 5 είμαστε οκ, δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε παραπάνω. Ουσιαστικά είναι σαν να του δώσαμε το cd στην είσοδο με 5 ευρώ χωρίς να το καταλάβει και να νιώσει ότι πλήρωσε παραπάνω για να το πάρει.

fj

Στην Ελλάδα υπάρχουν συγκροτήματα hip hop που όμως έχουν εισάγει στον ήχο τους άλλα είδη με αποτέλεσμα να γίνουν πιο εύπεπτα τα κομμάτια, και τυγχάνουν μεγάλης επιτυχίας. Ποιά είναι η γνώμη σας;

FLektos: Εμείς κάνουμε μουσική για ανθρώπους που ακούνε όχι μόνο hip hop, αλλά πιο εναλλακτική μουσική γενικότερα. Δεν μας ενδιαφέρουν άνθρωποι που ακούν σκυλάδικα τουλάχιστον όχι στο μουσικό κομμάτι.

Anser: Παίρνουν στον λαιμό τους όποιον κάνει hip hop γιατί αυτοί φαίνονται.

FLektos: Όταν ακούς στην Ελλάδα τη λέξη hip hop τι είναι το πρώτο που σκέφτεσαι; Ένα λάθος πρότυπο, από εκέι και πέρα τι να πούμε.

Anser: Όπως και μέσα στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρχουν 3 άνθρωποι που να είναι τίμιοι ,σωστοί πολιτικοί. Δεν τους παίρνουν στο λαιμό τους οι υπόλοιποι που φαίνονται;

Kris1: Για εμάς το θέμα είναι τι μένει σε βάθος χρόνου,και αν θα λέμε στο μέλλον αν κάναμε αυτό που γουστάραμε κι όχι αν ξεφτιλιστήκαμε. Μην παραλληλίζουμε τύπους που παίζουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις και live δεν τους έχουμε δει ποτέ.

FLektos: Ακόμη κι ο Ρέμος κάνει συναυλίες!

Anser: Τέτοιου είδους συγκροτήματα έχουν κάνει κακό.

Sada: Το θέμα είναι ότι πέρα από τη μουσική είναι η φιλοσοφία το ποζεριλίκι και η διαφήμιση και η καβάτζα. Το θέμα είναι τι προθέσεις έχουν και οι δύο (χορηγοί-καλλιτέχνες).

Anser: Αν αύριο σταματήσουν να βγαίνουν λεφτά, θα συνεχίσουν να κάνουν μουσική;

Kris1: Για εμένα το θέμα είναι αλλού. Δεν έχουν στίχο. Αν είχαν στίχο και γούσταρα, τότε θα έλεγα οκ, αλλά εδώ μιλάμε ότι γίνονται όλα για την κονόμα.

Sada: Για να περνάει καλά ο κόσμος στα clubs!

Kris1: Και μιλάμε για 30 χρονων ανθρώπους που τα λόγια τους είναι σαν 15χρονου και ούτε.

Και ο κόσμος γιατί… ψαρώνει;

FLektos: Γιατί του το πασάρουν όλη μέρα στην τηλεόραση του το πασάρουν οι δισκογραφικές.

Anser: Εδώ έχουμε μάθει κι εμείς τα κομμάτια!!

Kris1: Είναι και τα μουσικά κανάλια.

FLektos: Περνάν καλά.

Kris1: Ακούν την σάχλα και περνάν καλά.

Sada: Εδώ θέλουν το επιφανειακό και αυτό υπάρχει full, είναι πολύ ριζωμένο το λαικό και το εύκολο.

Anser: Αν αύριο γίνει της μόδας το metal, θα ακούνε όλα metal!!

Η στιχουργική σας θεματολογία είναι έντονα προσανατολισμένη στα πολιτικά. Πως προκύπτει αυτό και πως είδατε τα γεγονότα που συνέβησαν τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα;

Kris1: Μας ενδιαφέρει αυτό, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα μικρόκοσμο.

FLektos: Τι να πούμε, πέθανε ένα παιδάκι γιατί ένας τραμπούκος πήγε να πουλήσει τσαμπουκά σε έναν 15χρονο, είχε ένα όπλο είχε την εξουσία ήξερε ότι δεν πρόκειται να του κάνουν τίποτα γιατί τόσα χρόνια όσοι πράττουν παρόμοια δεν έχουν πάθει τίποτα και είναι όλοι έξω. Και τι έγινε; Ένα παιδάκι είναι νεκρό, αυτός στη φυλακή γιατί η κατακραυγή ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε να βγει ελεύθερος, γιατί αν γινόταν θα τον έβγαζαν κι αυτόν. Υπάρχει μια εξέγερση λόγω αυτού του γεγονότος σαν αφορμή για το όσα γίνονται στην Ελλάδα, γιατί ο κόσμος απλά δεν αντέχει άλλο.

Kris1: Όλα αυτά που έγιναν είναι απόρροια ενός διαλυμένου κράτους και μια διαλυμένης κοινωνίας. Όταν δεν υπάρχει κράτος, βάζεις την αστυνομία μπροστά, στην οποία μπαίνουν όλοι μέσα χωρίς αξιολόγηση, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και τους δίνεις ένα όπλο. Είναι σαν να μπαίνεις σε μια συμμορία και να σου δίνουν και ένα όπλο.

Sada: Αυτά είναι ψιλά γράμματα γιατί ο άλλος, αν είναι καυλωμένος, θα πυροβολήσει.

Anser: Aπό την στιγμή που ο άλλος έχει όπλο επάνω του, μπαίνει σε άλλη ψυχολογία τελείως.

fj

Μέσα από την μουσική σας θεωρείτε ότι μπορείτε να προκαλέσετε στον κόσμο μία κοινωνική συνηδητοποίηση όλων αυτών των πραγμάτων;

Kris1: Πιστεύω ότι ήδη γίνεται, αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να δείχνουμε μόνο την μαυρίλα για αυτό και υπάρχουν και κομμάτια πιο ανάλαφρα.

FLektos: Ξερείς τι; Η μουσική δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο, κακά τα ψέμματα. Απλά βλέπεις πράγματα που γίνονται και τα επισημαίνεις σε κάποιον που ήδη έχει σκεφτεί και αισθάνεται ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος που σκέφτεται όπως εκείνος. Απλά του δίνεις φωνή μέσα από τη δικιά σου σκέψη για κάποια γεγονότα. Η μουσική δεν έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, έχει την δύναμη όμως να κάνει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν,να έρθουν κοντά.

Τι σχέση έχετε με το κοινό σας; Τι feedback παίρνετε;

Όλοι: Μια χαρά!!

Kris1: Δεν μας ενδιαφέρει απλά να έρθει κάποιος να ακούει και να κάθεται έτσι και μέχρι τώρα το κοινό ανταποκρίνεται full, τώρα ας πούμε παίξαμε στην Πάτρα, εγώ ένοιωσα σαν να έπαιζα πρώτη φορά!

FLektos: Από κάτω βλέπουμε φίλους μας που απλώς βγήκαμε για διασκέδαση μαζί!

Anser: Χωρίς κόμπλεξ, όταν γίνεσαι ένα με το κοινό και τον ακροατή σου τότε παίρνεις και το ανάλογο feedback.

FLektos: Όπως και εμείς όταν παίζουν συγκροτήματα που γουστάρουμε τα σπάμε από κάτω.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Anser: Να μείνουν έτσι όπως είναι τα πράγματα.

Sada: Να περνάμε καλά με αυτό που κάνουμε.

Kris1: Αν βάλεις ένα στόχο και δεν τον πετύχεις γιατί να τον βάλεις εξ αρχής; Καλύτερα να δέχεσαι ότι σου έρχεται, τόσο πιο χαρούμενος θα έισαι

FLektos: Στόχος είναι να βγάλουμε τον επόμενο δίσκο, να διοργανώσουμε την επόμενη συναυλία να περάσουμε καλά.

Anser: Και να μην στερέψουμε.
αι να μην διαλυθούμε.

Links
(Download all FlowJob albums + AnserIthinwn Nous)
www.myspace.com/flowjobteam
(Download new album AnserIthinwn Nous)
www.myspace.com/anser111
(Download new album SADACOREHUMAN COMUSIKA)
www.myspace.com/sadacoremusik
www.myspace.com/barionbeats
www.myspace.com/kris1flowjob
www.myspace.com/directorscuts
www.myspace.com/skinnyway
www.myspace.com/unoshit88

Διάβασε επίσης...
Ozzy & Friends @ Rockwave 2012
Από την μέρα που ανακοινώθηκε το αρχικό line-up, και ακόμη περισσότερο μετά και την ακύρωση της περιοδείας των Black Sabbath, το συναυλιακό κοινό της χώρας φάνηκε να υποδέχεται με ανάμεικτα συναισθήματα την φετινή διοργάνωση του Rockwave festival. Κάτι τα ονόματα που στην πλειοψηφία τους είχαμε ξαναδεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη Θεσσαλονίκη
Μία εβδομάδα σχεδόν έμεινε για την εμφάνιση των James στη ΠΑΟΚ Sports Arena στην Πυλαία, στις 4 Οκτωβρίου, την μοναδική συναυλία του συγκροτήματος στην Ελλάδα για την χρονιά που διανύουμε, και η προπώληση συνεχίζεται κανονικά, ενώ περιμένουμε να μάθουμε και ποιο ελληνικό συγκρότημα θα ανοίξει τη βραδιά. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse προς: Πάνω ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ από τους Little Man Tate
Οι Little Man Tate, μετά το περσινό 'About What You Know', πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου το δεύτερο άλμπουμ της καριέρας τους. Ο τίτλος του νέου δίσκου, ο οποίος προέκυψε μετά από πρόταση ενός θαυμαστή του γκρουπ, είναι 'Nothing Worth Having Comes Easy'.Ορίστε και η tracklist:'Money Wheel''What Your Boyfriend ...
Συνέχεια...
Ένας Νοέμβριος γεμάτος συναυλίες στο Tiki bar Athens
Κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου, αλλά και με συνέχεια μέσα στον Δεκέμβριο, το αγαπητό Tiki, το στέκι - bar restaurant της πόλης κοντά στον σταθμό του Μετρό της Ακρόπολης (Φαλήρου 15, τηλ 210 9236908) θα φιλοξενήσει μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες!Σημειώστε στην ατζέντα σας αρχικά και θα τα πούμε με ...
Συνέχεια...
Καινούργιο album απο τους Goldfrapp
Οι Goldfrapp ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου. Το καινούργιο και 5ο κατά σειρά άλμπουμ του γκρουπ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου.Ο τίτλος του είναι 'Head First' και την παραγωγή του έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι Goldfrapp, δηλαδή η Alison Goldfrapp και ο Will Gregory.Το πρώτο single μέσα ...
Συνέχεια...
Sillyboy
Το mixtape.gr φιλοξενήθηκε στα headquarters του Sillyboy και ο δραστήριος μουσικός/παραγωγός μας μίλησε για τo δεύτερο άλμπουμ του. To Nature of Things, κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες από την Just Gazing Records και οι φίλοι του Sillyboy θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν για πρώτη φορά το άλμπουμ ζωντανά, στο Hotel Semiramis ...
Συνέχεια...
The Perfect Crime
Oι GAD επέστρεψαν με το δεύτερο album τους, μετα το System May Fall του 2007, το οποίο με radio-friendly κομμάτια όπως το The End Of The Road και το Pray κατάφερε να ακουστεί σε αρκετά αυτιά και να τους ανοίξει τις πόρτες για αρκετά μεγάλα εγχώρια live. Ο δεύτερος τους δίσκος ...
Συνέχεια...
Reunion για τους Soundgarden!
The 12 year break is over & school is back in session. Sign up now. Knights of the Soundtable ride again! www.soundgardenworld.comΜε αυτό το tweet, ακριβώς τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς, ο Chris Cornell ανακοίνωσε ξαφνικά στο twitter του την ίσως σημαντικότερη επανένωση του 2010.Όπως είναι γνωστό, μετά από μία πολύ ...
Συνέχεια...
Στην τελική ευθεία για το 8ο Φεστιβάλ Πειραματικής Μουσικής και Βίντεο 2:13
Για 8η συνεχόμενη χρονιά το «διαφορετικό» φεστιβάλ της πόλης, έρχεται αυτή την εβδομάδα, Πέμπτη 6, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Δεκεμβρίου για να καθορίσει τα όρια της Πειραματικής Μουσικής και Βίντεο και προσφέροντας απλόχερα στο Ελληνικό κοινό, όπως κάθε χρόνο, την δυνατότητα να παρακολουθήσει στην μικροσκοπική σκηνή του Μικρού Μουσικού ...
Συνέχεια...
Video: Thee Oh Sees – ‘Minotaur’
Οι Thee Oh Sees αποτελούν μαζί με τον Ty Segall πιθανότατα τους πιο παραγωγικούς rock/garage μουσικούς αυτό τον καιρό. Έτσι μετά τον πολύ καλό δίσκο τους του 2012 Putrifiers II (θυμηθείτε εδώ το review μας), σε λίγες μέρες κυκλοφορούν (16 Απριλίου) το επόμενο LP τους με τίτλο Floating Coffin στη ...
Συνέχεια...
Οι Deafheaven καταφθάνουν σήμερα στο Gagarin 205
Έφτασε η ώρα σήμερα  Τετάρτη 28 Μαϊου να βρεθούμε στο Gagarin 205 - μετά από καιρό είναι η αλήθεια... - για να δούμε και να ακούσουμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και φρέσκιες μπάντες των τελευταίων 2 ετών. Το αμερικάνικο black metal - αρκετά περιοριστική ταμπέλα, είναι η αλήθεια - σχήμα ...
Συνέχεια...
Video: Lola’s Bad – Kissing The Night
Πίσω από την Lola’s Bad βρίσκεται η ελληνίδα perfomer και filmmaker Evangelia C, μόνιμη πλέον κάτοικος του Λονδίνου. Avant-garde και doom pop electro όπως χαρακτηρίζεται, η Lola’s Bad είναι ουσιαστικά ένα DIY music και video project της Evangelia με τη βοήθεια του Bat Halliday και μίας ομάδας δημιουργικών ανθρώπων από την ...
Συνέχεια...
Fleshtones @ Gagarin 205
Βρεθήκαμε λοιπόν το Σάββατο στο Gagarin 205 για την εναρκτήρια συναυλία του φετινού φθινοπώρου σε ένα rock'n'roll πάρτι ...από τα λίγα! Και φυσικά μιλάμε για τους Fleshtones που ξέρουν σίγουρα από rock'n'roll, και ακόμη πιο σίγουρα, ξέρουν από πάρτι!Το βέβαιο είναι ότι η πρώτη νύχτα στο Gagarin 205 ήταν κάτι ...
Συνέχεια...
O Ian Brown επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναυλίες
Αν δεν κάνουμε λάθος έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που ο king monkey, ο Ian Brown αυτοπροσώπος, βρέθηκε για συναυλίες στη χώρα μας - θυμόμαστε εκείνη την πολύ καλή συναυλία του στο παλιό Fuzz - και ο ερχόμενος Φλεβάρης - και η διοργανώτρια εταιρία Detox - μας ...
Συνέχεια...
Video: The Holydrug Couple – ‘It’s Dawning’
Πλησιάζει σιγά σιγά η ημερομηνία της εμφάνισης των  psych/folk rockers The Holydrug Couple από την Χιλή, ούτε ένας μήνας δεν έμεινε. Μέχερι τότε, απολαμβάνουμε το νέο τους βίντεο, αυτήν την φορά για το 'It's Dawning' μέσα από το ντεμπούτο τους Noctuary που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς από την Sacred ...
Συνέχεια...
Τρεις multimedia εμφανίσεις του Σπύρου Φάρου στο Τριανόν
Μία πολύ ενδιαφέρουσα πολυεπίπεδη πολιτιστική πρόταση έρχεται να προστεθεί για το ήδη αρκετά ενδιαφέρον επερχόμενο συναυλιακό τριήμερο.Ο Σπύρος Φάρος, αποτελεί μία από τις ενδιαφέρουσες περσόνες των εγχώριων σύγχρονων τεχνών, με θητεία σε σημαντικά μουσικά σχήματα στο παρελθόν (Yell o Yell, This Fluid, Spiders Web, Spy F+the Zakulas) αλλά και με ...
Συνέχεια...
Οι Snow Patrol συνεργάζονται με την Apple για τη προώθηση του νέου τους άλμπουμ
Στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι Snow Patrol θα μας παραδώσουν το καινούργιο τους άλμπουμ "A Hundred Million Suns".Με αφορμή τη κυκλοφορία αυτή, το γκρούπ αποφάσισε να συνεργασθεί με την Apple προσφέροντας μια interactive δυνατότητα στους απανταχού fans τους που διαθέτουν iPhone και iPod Touch. Πιο συγκεκριμένα οι ...
Συνέχεια...
Teen Daze και Dozen Draft την Κυριακή στο Six D.O.G.S.
Όλο και πλησιάζει το φετινό, αναμενόμενο όσο ποτέ,  Plisskën Festival και οι διοργανωτές αρχίζουν να μας σερβίρουν σιγά σιγά τα πρώτα "ορεκτικά". Μετά την εμφάνιση του King Khan και των Wall Of Death πριν από δύο εβδομάδες, σειρά έχει ο Καναδός παραγωγός Teen Daze παρέα με τον Βεροιώτη Dozen Draft.  Στο Six ...
Συνέχεια...
Scenes From The Suburbs…Δείτε την ταινία
Η ταινία μικρού μήκους "Scenes From The Suburbs", που εμπνεύστηκε από το τελευταίο άλμπουμ των Arcade Fire, "The Suburbs", πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 2 Αυγούστου από την Merge, στην deluxe επανέκδοση του άλμπουμ. Για την ώρα όμως, μπορείτε να δείτε το "Scenes From The Suburbs" online από το ...
Συνέχεια...
Έναρξη για τον νέο κύκλο Jazz Masters στο Παλλάς την Τρίτη με Branford Marsalis
Ο πετυχημένος κύκλος συναυλιών Jazz Masters επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Παλλάς αυτό τον μήνα, με την αρχή να γίνεται αυτή την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με τον μεγάλο Branford Marsalis και το συναρπαστικό κουαρτέτο του. Εάν θέλετε να πάτε μόνο μία jazz συναυλία φέτος, ο μεγάλος αδερφός της μουσικής ...
Συνέχεια...
Let the Streamings Begin!
Ακολουθεί μία χορταστική λίστα με ολόφρεσκα albums που διατίθενται για δωρεάν streaming. Knock yourselves out! Το πολυσυζητημένο album Rome από τους Danger Mouse και τον Ιταλό συνθέτη Daniele Lupi με τις βαρύγδουπες συμμετοχές της Norah Jones και του Jack White που κυκλοφορεί επίσημα στις 17 Μαϊου από την Capitol Records μπορείτε να ακούσετε ...
Συνέχεια...
Οι Irrepressibles επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι Irrepressibles, το art-pop σχήμα του Jamie McDermott από τη Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το δεύτερο μέρος της τριλογίας Nude.  Ένα χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή τους στο Fuzz, οι Irrepressibles θα εμφανιστούν την Τετάρτη 30 Απριλίου στο gazARTE, παρουσιάζοντας το Nude: Viscera. Η δισκογραφική τριλογία ΕΡs των Irrepressibles, κάτω από το γενικό ...
Συνέχεια...
Orient Expressions – σήμερα και αύριο στο Half Note Jazz Club
Ένα συγκρότημα απο την Κωνσταντινούπολη, που συνδιάζει το σάζι με trip-hop ρυθμούς και το παραδοσιακό τραγούδι με ηλεκτρονικούς ήχους, τους Orient Expressions, φιλοξενεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο το Half Note Jazz Club.Το project αυτό των Orient Expressions ξεκίνησε το 2003, όταν ο DJ Yakuza σε συνεργασία με τον Richard ...
Συνέχεια...
Dum Dum Girls και Dead Meadow στο συναυλιακό jackpot της P90
Όπως γράψαμε και εδώ με αφορμή τους White Hills, η P90 Events κερδίζει τις εντυπώσεις αυτή τη νέα σεζόν προς το παρόν με τις συναυλίες που επιβεβαιωμένα πια θα διοργανώσει τους επόμενους μήνες έως το τέλος της χρονιάς- περιμένοντας μία σημαντική ανακοίνωση πως και πως και από την Doledrums βέβαια. Πάμε πρώτα ...
Συνέχεια...
O Peanut Butter Wolf της Stones Throw Records στο ΑΝ Club
Και οι ευχάριστες "καλοκαιρινές" εκπλήξεις συνεχίζονται...Ο δημιουργός και ιδρυτής της θρυλικής δισκογραφικής εταιρίας 'Stones Throw' DJ / turntablist και παραγωγός, Peanut Butter Wolf, ένας από σπουδαιότερους σύγχρονους hip hop καλλιτέχνες της γενιάς μας, θα βρεθεί στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο ΑΝ Club στις 27 Ιουνίου, μαζί με τον Baron Zen ...
Συνέχεια...
Νέο 7” single από τους Abbie Gale
Οι Abbie Gale κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα μέσω της δραστήριας Inner Ear ένα φρεσκότατο συλλεκτικό 7" βινύλιο.Το single περιέχει ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το "Fall", ενώ στο b-side υπάρχει μία πολύ διαφορετική εκτέλεση του "Mom", το οποίο υπήρχε στο ντεμπούτο album του group "Family Life".To 7" κυκλοφορεί μόνο σε 400 αντίτυπα, ...
Συνέχεια...
Οι Ride επανενώνονται για μια mini κουβέντα με το περιοδικό Nightshift
Όταν αναφερόμαστε στο μουσικό κίνημα shoegaze όλοι μα όλοι αναφερόμαστε, ή τουλάχιστον θα έπρεπε ν' αναφερόμαστε στο θαυμαστό κουαρτέτο των Ride!!Ξεκινώντας τη πορεία τους το 1988 και μέχρι το 1996 οπότε και επήλθε το τέλος η τετράδα παρέδωσε τέσσερα άλμπουμ με το "Nowhere" - παρθενικό της άλμπουμ - να θεωρείται ...
Συνέχεια...
Αναβάλλεται η συναυλία των Die Krupps
Μόλις μας ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρία Alterground ότι δυστυχώς αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή εμφάνιση των Die Krupps στο AN Club.Ο λόγος της αναβολής, σύμφωνα και με ανακοίνωση του management του group που μας κοινοποιήθηκε και έχουμε στη διάθεσή μας, είναι ένα πρόβλημα υγείας - λαρυγγίτιδα - του ...
Συνέχεια...
Alex Gopher
Το όλο σκηνικό εδώ θυμίζει την περίπτωση του Kid Loco στο προ εξαετίας Kill Your Darlings. Ο επίσης γάλλος Alex Gopher απαρνιέται για λίγο τη χορευτική μουσική και πιάνει τις κιθάρες. Το νέο και ομώνυμο (δείγμα νέου ξεκινήματος;) άλμπουμ του είναι γεμάτο ποπ τραγούδια στα οποία τραγουδά μάλιστα ο ίδιος. ...
Συνέχεια...
Ακύρωση της εμφάνισης των Palma Violets από το σημερινό Ejekt Festival – Στη θέση τους οι Wedding Singers
Μετά τους Happy Mondays - οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τον Peter Hook με το συγκρότημά του The Light - άλλη μία ακύρωση της τελευταίας στιγμής ανατρέπει το line up του Ejekt Festival που πραγματοποιείται σήμερα στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Οι πιτσιρικάδες βρετανοί Palma Violets ακύρωσαν λιγότερο από ένα 24ωρο από την στιγμή που θα ανέβαιναν ...
Συνέχεια...
Rockwave Festival 2012 – Μέρα 2η
Κερδίστε προσκλήσεις για την συναυλία των James στη
Νέο άλμπουμ από τους Little Man Tate
Ένας Νοέμβριος γεμάτος συναυλίες στο Tiki bar Athens
Καινούργιο album απο τους Goldfrapp
Sillyboy
The Perfect Crime
Reunion για τους Soundgarden!
Στην τελική ευθεία για το 8ο Φεστιβάλ Πειραματικής
Video: Thee Oh Sees – ‘Minotaur’
Οι Deafheaven καταφθάνουν σήμερα στο Gagarin 205
Video: Lola’s Bad – Kissing The Night
Fleshtones @ Gagarin 205
O Ian Brown επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο
Video: The Holydrug Couple – ‘It’s Dawning’
Τρεις multimedia εμφανίσεις του Σπύρου Φάρου στο Τριανόν
Οι Snow Patrol συνεργάζονται με την Apple για
Teen Daze και Dozen Draft την Κυριακή στο
Scenes From The Suburbs…Δείτε την ταινία
Έναρξη για τον νέο κύκλο Jazz Masters στο
Let the Streamings Begin!
Οι Irrepressibles επιστρέφουν στην Αθήνα
Orient Expressions – σήμερα και αύριο στο Half
Dum Dum Girls και Dead Meadow στο συναυλιακό
O Peanut Butter Wolf της Stones Throw Records
Νέο 7” single από τους Abbie Gale
Οι Ride επανενώνονται για μια mini κουβέντα με
Αναβάλλεται η συναυλία των Die Krupps
Alex Gopher
Ακύρωση της εμφάνισης των Palma Violets από το