Σε μία κουβέντα της οποίας η θεματολογία κινήθηκε από το γερμανικό φιλμ Das Experiment μέχρι και την ταραγμένη περίοδο του Δεκεμβρίου τέσσερα από τα μέλή των Flowjob μου ξεδίπλωσαν σκέψεις και γνώμες που έδωσαν υλικό αρκετό (όπως είναι έκδηλο και από το παρακάτω..σεντόνι!) για πολλές συνεντεύξεις.

Αν μη τι άλλο είναι απολαυστικό να συνομιλείς με ταλαντούχους νέους μουσικούς πόσω μάλλον όταν αυτοί έχουν πράγματα να πούνε για την μουσική, και όχι μόνο.


Πως βρεθήκατε όλοι μεταξύ σας,πως ξεκινήσατε;

Kris1: Τυχαία, ήταν καθαρά θέμα συγκυριών! Απλά εκείνη την περίοδο ο Βαρίων έγραφε κατι μουσικές για το Anser, εγώ πήγαινα στον Τάκη και κάναμε τα δικά μας και μετα είπαμε να κάνουμε κάτι μαζί και μετα μαζεύτηκαν όσοι ήταν και έδεσε η μουστάρδα! Ήταν η ανάγκη να γίνει κάτι, όχι απλώς για να συμβεί…

Sada: Για να γίνει μουσική.

Ποιός σας βάφτισε;

Anser: Είχαμε ένα γκρουπ graffitti στη Σπάρτη που το λέγαμε AS (Αnal Sex) ήμουν με τον Τακη και ψάχναμε ονόματα… παρεμφερή και κάπως έτσι βγήκε το Flowjob! Στην αρχή ο Kris1 δεν ήθελε βέβαια…

Kris1: Εμένα στην αρχή μου ειχε φανεί γελοίο, με πήραν τηλέφωνο μεσημεριάτικα και νόμιζα οτι έκαναν πλάκα! Αλλά στην πορεία, πέτυχε το όνομα.

Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Kris1: Ο καθένας κινείται διαφορετικά δεν είναι μόνο το hip hop που ακούμε, οι επιρροές υπάρχουν από παντού είτε είναι jazz, είτε metal.

Anser: Εγω δεν είμαι φαν της μουσικης!!! Μπορεί να ακούσω και ένα έντεχνο ελληνικό κομμάτι…

Σας αρεσει ο Χατζηγιαννης;

Kris1: Καλή φωνή έχει αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτό, παίζει αλλού μπάλα.

Anser: Αν ακούσεις ενα κομμάτι Χατζηγιάννη, σαν κάτι άγνωστο τελείως που θα στο δώσει κάποιος και θα σου πει άκου αυτο, δεν εχει κυκλοφορήσει πουθενά μπορεί και να σου άρεσε.

Flektos: Εμένα απο Έλληνες καλλιτέχνες μου αρέσει ο Μάλαμας, οι Paradise Lost από χιπ χοπ Dj Crush, οι Phycho Realm..

Sada: Κι εγώ μια από τα ίδια!

Kris1: Εγώ άκουγα και punk παλιότερα, από Bad Religion, Pennywise.

fj

Έχετε καλύψει αρκετά και διαφορετικά είδη με τις επιρροές σας. Στο hip hop πως καταλήξατε;

Flektos: Hip hop σκούγαμε από πιτσιρικάδες, και για πολλούς ήταν το βασικό είδος που ακούγαμε. Κακά τα ψέμματα είναι εύκολο είδος. Κάποιος μπορεί να πάρει ένα instrumental και να γράψει στίχους από πάνω.

Anser: Είναι εύκολο να το κάνεις, είναι δύσκολο να το κάνεις καλά.

Kris1: Και μέσα από το graffiti, το skate κλπ, ακούγαμε hip hop σκαλωμένα σε σημείο να έχουμε διαμάχες με αυτούς που ακούν metal. Στην πορεία που φέυγουν τα σκαλώματα καταλήγεις απλά στο να κάνεις μουσική.

Flektos : Ξεκινήσαμε και κάναμε bmx, graffiti και ακούγαμε από όλα τα είδη της μουσικής, μετά λόγω και επαρχίας δεν είχαμε ευκαιριά να αγοράσουμε και αυτό που θέλαμε, όταν ανεβαίναμε Αθήνα πηγαίναμε στα δισκοπωλεία και… μαζεύαμε. Στο τέλος καταλήξαμε ότι το Hip hop είναι αυτό που μας εκφράζει καλύτερα.

Αγοράζετε δίσκους;

Kris1: Έχουμε κόψει λίγο, έχουν πάει στα ύψη και αυτά…

Flektos: Εγώ καθόλου, έχω τουλάχιστον δύο χρόνια να αγοράσω δίσκο. Μόνο αν φέρω κάτι απ’έξω, που δεν μπορώ να βρω εδώ.

Sada: Αν είναι κάτι που δεν μπορούμε να το βρούμε ή είναι τόσο καλό ωστέ να το θέλουμε αυθεντικό τότε, εντάξει θα το πάρουμε, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι ειδικά για την Ελλάδα δεν βοηθάς τόσο πολύ ένα καλλιτέχνη αγοράζοντας το δίσκο του, πιο πολύ νομίζω βοηθάς αν πας στη συναυλία του που για μένα, η συναυλία είναι ο απόλυτος τρόπος για να νοιώσεις ένα καλλιτέχνη και εκεί βρίσκεται η πραγματική βοήθεια γιατί τα περισσότερα έσοδα πάνε σε αυτόν.

Kris1: … Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπαίνουμε και σε εταιρία.

Flektos: Και στις συναυλίες ακόμη και αν έχει ακριβό εισιτήριο.. ντου. Ειδικά τα μεγάλα συγκροτήματα που έχουν βγάλει λεφτά που φτάνουν για να ζήσουν μέχρι και τα εγγόνια τους…

Ακούτε νέα πράγματα (όχι απαραίτητα από τον χώρο του hip hop);

FLektos: Τον τελευταίο καιρό κάτι που μου έκανε εντύπωση και είναι ευχάριστο για την Ελλάδα είναι η δουλείά των Cast-A-Blast, που οι παραγωγές τους είναι ισάξιες του εξωτερικού και φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει φοβερό μεράκι και ότι κάνουν το κάνουν για τη φάση τους.

fj

Έχετε κάνει support σε ξένα groups. Πώς ήταν αυτό σαν εμπειρία;

Sada: Η απομυθοποίηση είναι το πιο σημαντικό! Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα να μην τους γνωρίζεις.

Kris1: Στην αρχή σαν προβολή καλό είναι να κάνεις support, στην πορεία είναι έυκολο για ένα συγκροτημα να παίξει με άλλον γιατί μόνο του υπάρχει ο φόβος να μην μαζεύει ούτε 20 άτομα.

Anser: Ο Promoe ήταν εξαίρεση, φοβερός. Αυτό κανονίστηκε από εμάς να παίξουμε. Άλλο να κάνεις μια συναυλία μόνος σου βέβαια αλλά εξαρτάται και από τα συγκροτήματα όμως αν ερχόταν ένα συγκρότημα που γουστάρω πολύ θα ήθελα να τους γνωρίσω.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του solo album σου Anser;

Anser: Απλά! Είχα αρκετά κομμάτια εγώ. Δεν έγινε για κάποιο ιδιαίτερο λόγο και βγήκε και πολύ γρήγορα, όταν τελειώσαμε τον δεύτερο δίσκο Flowjob μετά από ένα χρόνο!

Sada: Είπε… έχω αυτά τα κομμάτια και του είπαμε βγάλτα.. όχι να τα βγάλουμε.

FLektos: Τι να κάνουμε, είχε γράψει τόσα κομμάτια από το να κάτσουμε να περιμένουμε τον επόμενο δίσκο είπαμε τα βγάζουμε και… πάμε γι άλλα!

Kris1: Και από την άλλη έχει ενδιαφέρον για τον ακροατή να ακούει έναν MC ξεχωριστά.

Anser: Και στο κάτω κάτω δεν είναι και ιδιαίτερα solo η δουλειά. Μόνος μου τα μισά κομμάτια είναι, σε πολλά συμμετέχουν και τα παιδιά.

FLektos: Απλά είναι κομμάτια που αρέσαν στον Anser με αυτήν την έννοια ήταν solo, η επιλογή ήταν δική του.

Kris1: Και ο Sada έβγαλε solo τώρα. Δεν έχει να κάνει με το hip hop είναι πιο instrumental.

Υπάρχει διαχωρισμός του hip hop στην Ελλάδα; Υπάρχει εμπορικό και μη εμπορικό hip hop;

Flektos: Πολλοί πιστεύουν ότι εμπορικό είναι αυτό που βγαίνει από μία εταιρία το οποίο για εμάς δεν ισχύει, είματε εκτός,δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε σε μία εταιρία χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι FFC που τόσα χρόνια βγάζαν δίσκους μέσω εταιρείας είναι εμπορικοί. Το θέμα είναι ότι άλλο να βγάλεις ένα δίσκο έτσι όπως θέλεις εσύ, να απευθύνεσαι στο κοινό που θέλεις εσύ μέσω μια εταιρίας και όποιος θέλει να το αγοράσει και άλλο να βγάλεις ένα δίσκο μέσα από μια εταιρία μόνο και μόνο για να πουλήσεις. Αυτή είναι η διαφορά του εμπορικού από το μη εμπορικό.Πας για να πουλήσεις(στο εμπορικό).

Anser: Ή να κάνεις μουσική που θέλει ο κόσμος. Αν εγώ αύριο κάνω ένα δίσκο και τον ακούσει όλη η Ελλάδα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είμαι εμπορικός, κάνοντας αυτό που θέλω εγώ,αν βγάλω ένα δίσκο και λέω … ‘Μωρό μου σ’αγαπώ’ για να με ακούσει όλη η Ελλάδα τότε είμαι εμπορικός.

Sada: Είναι το εμπόριο με την κακή του έννοια. Δηλαδή το να βγαίνουν λεφτά από τα CD δεν είναι κακό,αν τα αξίζουν.

FLektos: Αν τα αξίζουν βέβαια. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που βγάζουν χρήματα από τη μουσική τους,δεν πάει να πει ότι όλοι είναι ξεπουλημένοι.

Kris1: Παίζουν και σε άλλα επίπεδα βέβαια. Άλλο το Hip hop στην Αμερική και στη Γαλλία, και άλλο στην Ελλάδα. Εκεί πέρα έχει πολύ υψηλές πωλήσεις. Οι Phycho Realm είναι σε εταιρεία, αλλά κέρδη έχουν. Στην Ελλάδα στις εταιρείες αν δεν κάνεις λαϊκό που ξέρουν ότι θα τους φέρει λεφτά, σου λενε αφού κάνεις Hip hop θα κανονίσουμε να παίζεις στα clubs… Και είναι αυταπάτη να νομίζεις ότι θα φτιαχτείς και θα βγάζεις λεφτά στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.

Sada: …είναι και μαλακία να νομίζεις ότι αν πας σε εταιρεία θα χαλάσεις.

Anser: Υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν δουλειές στο internet επειδή δεν μπορούν να μπουν σε εταιρεία υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν δουλειές στο internet που μπορούν να μπουν σε εταιρεία αλλά διαλέγουν να μην το κάνουν.

Kris1: Και σε αυτό το σημείο μπαίνει και το θέμα τι σου προσφέρει μια εταιρεία και τι μπορείς να κάνεις μόνος σου. Με εμάς, ήχο κάνουμε μόνοι μας, εξώφυλλα και όλο το artwork μόνοι μας, συναυλίες μας κάθονται και παίζουμε και δεν έχουμε κανένας πάνω από το κεφάλι μας.

Sada: Και είναι και τα άτομα. Την κάθε μουσική πρέπει να την αναλαμβάνουν άτομα που να έχουν γνώσεις. Στο Hip hop στην Ελλάδα δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να πει ότι θα κάνει ένα label ακόμη και διαδικτυακό για να κάνει διανομή τα cd του αλλά κανείς δεν το σκέφτεται να πάει σε πέντε συγκροτήματα να το οργανώσει, να πουλάμε 5 ευρώ τα cd μας.

Kris1: Και είσαι αυτόνομος. Εμείς γουστάρουμε αν είναι να βγάλουμε 1000 cd να ξέρουμε ότι είναι σε χέρια ανθρώπων που τα ακούν. Έχουμε ακούσει και το άλλο «είστε μαλάκες γιατί δεν βάζετε μια τιμή στο cd σας». Αν κάνουμε ένα live και βάλουμε την είσοδο 10 euro, το κόστος του cd είναι 1,5 ευρώ. Αν εμείς παίρνουμε τα 5 είμαστε οκ, δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε παραπάνω. Ουσιαστικά είναι σαν να του δώσαμε το cd στην είσοδο με 5 ευρώ χωρίς να το καταλάβει και να νιώσει ότι πλήρωσε παραπάνω για να το πάρει.

fj

Στην Ελλάδα υπάρχουν συγκροτήματα hip hop που όμως έχουν εισάγει στον ήχο τους άλλα είδη με αποτέλεσμα να γίνουν πιο εύπεπτα τα κομμάτια, και τυγχάνουν μεγάλης επιτυχίας. Ποιά είναι η γνώμη σας;

FLektos: Εμείς κάνουμε μουσική για ανθρώπους που ακούνε όχι μόνο hip hop, αλλά πιο εναλλακτική μουσική γενικότερα. Δεν μας ενδιαφέρουν άνθρωποι που ακούν σκυλάδικα τουλάχιστον όχι στο μουσικό κομμάτι.

Anser: Παίρνουν στον λαιμό τους όποιον κάνει hip hop γιατί αυτοί φαίνονται.

FLektos: Όταν ακούς στην Ελλάδα τη λέξη hip hop τι είναι το πρώτο που σκέφτεσαι; Ένα λάθος πρότυπο, από εκέι και πέρα τι να πούμε.

Anser: Όπως και μέσα στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρχουν 3 άνθρωποι που να είναι τίμιοι ,σωστοί πολιτικοί. Δεν τους παίρνουν στο λαιμό τους οι υπόλοιποι που φαίνονται;

Kris1: Για εμάς το θέμα είναι τι μένει σε βάθος χρόνου,και αν θα λέμε στο μέλλον αν κάναμε αυτό που γουστάραμε κι όχι αν ξεφτιλιστήκαμε. Μην παραλληλίζουμε τύπους που παίζουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις και live δεν τους έχουμε δει ποτέ.

FLektos: Ακόμη κι ο Ρέμος κάνει συναυλίες!

Anser: Τέτοιου είδους συγκροτήματα έχουν κάνει κακό.

Sada: Το θέμα είναι ότι πέρα από τη μουσική είναι η φιλοσοφία το ποζεριλίκι και η διαφήμιση και η καβάτζα. Το θέμα είναι τι προθέσεις έχουν και οι δύο (χορηγοί-καλλιτέχνες).

Anser: Αν αύριο σταματήσουν να βγαίνουν λεφτά, θα συνεχίσουν να κάνουν μουσική;

Kris1: Για εμένα το θέμα είναι αλλού. Δεν έχουν στίχο. Αν είχαν στίχο και γούσταρα, τότε θα έλεγα οκ, αλλά εδώ μιλάμε ότι γίνονται όλα για την κονόμα.

Sada: Για να περνάει καλά ο κόσμος στα clubs!

Kris1: Και μιλάμε για 30 χρονων ανθρώπους που τα λόγια τους είναι σαν 15χρονου και ούτε.

Και ο κόσμος γιατί… ψαρώνει;

FLektos: Γιατί του το πασάρουν όλη μέρα στην τηλεόραση του το πασάρουν οι δισκογραφικές.

Anser: Εδώ έχουμε μάθει κι εμείς τα κομμάτια!!

Kris1: Είναι και τα μουσικά κανάλια.

FLektos: Περνάν καλά.

Kris1: Ακούν την σάχλα και περνάν καλά.

Sada: Εδώ θέλουν το επιφανειακό και αυτό υπάρχει full, είναι πολύ ριζωμένο το λαικό και το εύκολο.

Anser: Αν αύριο γίνει της μόδας το metal, θα ακούνε όλα metal!!

Η στιχουργική σας θεματολογία είναι έντονα προσανατολισμένη στα πολιτικά. Πως προκύπτει αυτό και πως είδατε τα γεγονότα που συνέβησαν τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα;

Kris1: Μας ενδιαφέρει αυτό, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα μικρόκοσμο.

FLektos: Τι να πούμε, πέθανε ένα παιδάκι γιατί ένας τραμπούκος πήγε να πουλήσει τσαμπουκά σε έναν 15χρονο, είχε ένα όπλο είχε την εξουσία ήξερε ότι δεν πρόκειται να του κάνουν τίποτα γιατί τόσα χρόνια όσοι πράττουν παρόμοια δεν έχουν πάθει τίποτα και είναι όλοι έξω. Και τι έγινε; Ένα παιδάκι είναι νεκρό, αυτός στη φυλακή γιατί η κατακραυγή ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε να βγει ελεύθερος, γιατί αν γινόταν θα τον έβγαζαν κι αυτόν. Υπάρχει μια εξέγερση λόγω αυτού του γεγονότος σαν αφορμή για το όσα γίνονται στην Ελλάδα, γιατί ο κόσμος απλά δεν αντέχει άλλο.

Kris1: Όλα αυτά που έγιναν είναι απόρροια ενός διαλυμένου κράτους και μια διαλυμένης κοινωνίας. Όταν δεν υπάρχει κράτος, βάζεις την αστυνομία μπροστά, στην οποία μπαίνουν όλοι μέσα χωρίς αξιολόγηση, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και τους δίνεις ένα όπλο. Είναι σαν να μπαίνεις σε μια συμμορία και να σου δίνουν και ένα όπλο.

Sada: Αυτά είναι ψιλά γράμματα γιατί ο άλλος, αν είναι καυλωμένος, θα πυροβολήσει.

Anser: Aπό την στιγμή που ο άλλος έχει όπλο επάνω του, μπαίνει σε άλλη ψυχολογία τελείως.

fj

Μέσα από την μουσική σας θεωρείτε ότι μπορείτε να προκαλέσετε στον κόσμο μία κοινωνική συνηδητοποίηση όλων αυτών των πραγμάτων;

Kris1: Πιστεύω ότι ήδη γίνεται, αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να δείχνουμε μόνο την μαυρίλα για αυτό και υπάρχουν και κομμάτια πιο ανάλαφρα.

FLektos: Ξερείς τι; Η μουσική δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο, κακά τα ψέμματα. Απλά βλέπεις πράγματα που γίνονται και τα επισημαίνεις σε κάποιον που ήδη έχει σκεφτεί και αισθάνεται ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος που σκέφτεται όπως εκείνος. Απλά του δίνεις φωνή μέσα από τη δικιά σου σκέψη για κάποια γεγονότα. Η μουσική δεν έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, έχει την δύναμη όμως να κάνει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν,να έρθουν κοντά.

Τι σχέση έχετε με το κοινό σας; Τι feedback παίρνετε;

Όλοι: Μια χαρά!!

Kris1: Δεν μας ενδιαφέρει απλά να έρθει κάποιος να ακούει και να κάθεται έτσι και μέχρι τώρα το κοινό ανταποκρίνεται full, τώρα ας πούμε παίξαμε στην Πάτρα, εγώ ένοιωσα σαν να έπαιζα πρώτη φορά!

FLektos: Από κάτω βλέπουμε φίλους μας που απλώς βγήκαμε για διασκέδαση μαζί!

Anser: Χωρίς κόμπλεξ, όταν γίνεσαι ένα με το κοινό και τον ακροατή σου τότε παίρνεις και το ανάλογο feedback.

FLektos: Όπως και εμείς όταν παίζουν συγκροτήματα που γουστάρουμε τα σπάμε από κάτω.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Anser: Να μείνουν έτσι όπως είναι τα πράγματα.

Sada: Να περνάμε καλά με αυτό που κάνουμε.

Kris1: Αν βάλεις ένα στόχο και δεν τον πετύχεις γιατί να τον βάλεις εξ αρχής; Καλύτερα να δέχεσαι ότι σου έρχεται, τόσο πιο χαρούμενος θα έισαι

FLektos: Στόχος είναι να βγάλουμε τον επόμενο δίσκο, να διοργανώσουμε την επόμενη συναυλία να περάσουμε καλά.

Anser: Και να μην στερέψουμε.
αι να μην διαλυθούμε.

Links
(Download all FlowJob albums + AnserIthinwn Nous)
www.myspace.com/flowjobteam
(Download new album AnserIthinwn Nous)
www.myspace.com/anser111
(Download new album SADACOREHUMAN COMUSIKA)
www.myspace.com/sadacoremusik
www.myspace.com/barionbeats
www.myspace.com/kris1flowjob
www.myspace.com/directorscuts
www.myspace.com/skinnyway
www.myspace.com/unoshit88

Διάβασε επίσης...
Ένα σημαντικό hip hop live show τον Φεβρουάριο στο Bios: Awol One (Shapeshifters) + The Insects
Ένας από πιο πρωτοπόρους MC και άξιος πρεσβευτής της undergound hip hop σκηνής της Δυτικής Ακτής, ο Awol One των Shapeshifters αλλά και των θρυλικών Project Blowed, έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος της εκλεκτικής διοργανώτριας εταιρίας Quality Not Quantity Productions with S.B..O Awol One από το Los Angeles θα εμφανιστεί live ...
Συνέχεια...
Η νέα ημερομηνία της συναυλίας των FRONT 242 στην Αθήνα είναι…
...Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο Fuzz Club.Όπως θυμόμαστε το πνιγμένο στα decibel ηλεκτρονικό κουαρτέτο των Front 242, το group που καθιέρωσε τον EBM ήχο, θα επέστρεφε για μία δεύτερη εμφάνιση στα μέρη μας μετά την προπερσινή τους πια στο Synch Festival στα μέσα Δεκεμβρίου όμως λόγω των γνωστών γεγονότων εκείνου του ...
Συνέχεια...
Οι Wu-Tang Clan παίρνουν την πρώτη άδεια για sample από κομμάτι των Beatles, για το νέο άλμπουμ τους
Οι Wu-Tang Clan γράφουν ιστορία πλέον, μιας και είναι το πρώτο γκρουπ που πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει κομμάτι των The Beatles σαν sample. Συγκεκριμένα, οι Wu Tang Clan πήραν την άδεια να χρησιμοποιήσουν το "While My Guitar Gently Weeps", ένα κομμάτι που έχει γράψει ο George Harrison.Επειδή ήθελαν να ...
Συνέχεια...
Νέα υπηρεσία downloading στο MySpace
To MySpace πρόκειται να εγκαταστήσει μια νέα υπηρεσία downloading, από την οποία οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν τραγούδια, ringtones και wallpapers, καθώς και να αγοράζουν εισιτήρια συναυλιών και merchandise από τις σελίδες των καλλιτεχνών.Το όλο project υποστηρίζεται από τρεις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, τη Sony BMG, την Universal και τη ...
Συνέχεια...
Listen Up – Sharon Van Etten – ‘Taking Chances’
Are We There είναι ο τίτλος του νέου, τέταρτου κατά σειρά, άλμπουμ της αμερικανίδας indie folk/rock τραγουδίστριας/τραγουδοποιού Sharon Van Etten και θα κυκλοφορήσει 27/28 Μαϊου μέσω της Jagjaguwar. Το Are We There μας έρχεται δύο χρόνια μετά το πάρα πολύ καλό Tramp (2012) και θα είναι σε παραγωγή από την ίδια ...
Συνέχεια...
Στα γρήγορα: Thom Yorke, David Lynch, Kanye West, Λένα Πλάτωνος, Θανάσης Παπακωνσταντίνου
O Τhom Yorke με τη βοήθεια πολλών θαυμαστών του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που είχε απευθύνει μέσω του radiohead.com, δημιούργησε αυτές τις εικόνες, δηλαδή ένα art project βασισμένο στο εξώφυλλο του album του Eraser, στα πλαίσια του Εarth350.O διάσημος σκηνοθέτης David Lynch από την άλλη το έχει γυρίσει στην ηλεκτρονική ...
Συνέχεια...
Video: Nightstalker – “Children Of The Sun”
Για τους Nightstalker δεν νομίζω να χρειάζονται και πολλά εισαγωγικά λόγια. Από το 1989 αποτελούν μία από τις πιο σταθερές αξίες της αθηναϊκής σκηνής έχοντας κυκλοφορήσει πλέον έξι albums και έχοντας καθιερωθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό ως μία από τις αξιόπιστες και υγιείς δυνάμεις του underground rock, πάντα ...
Συνέχεια...
Rockin Xmas Bazaar την Κυριακή στο Gagarin 205
Αφού πέτυχε πέρσι το πρώτο - ας θυμηθούμε το preview και κυρίως τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Βαγγέλης Πατσιαλός μας - ήρθε ο καιρός και για το sequel. Αυτή την Κυριακή από το πρωί έως το αργά το βράδυ, το Gagarin 205 διοργανώνει το 2ο Rockin Xmas Bazaar, όπου μπορούμε να ...
Συνέχεια...
Hercules and Love Affair @ Fuzz Club
Δεν φαντάζομαι κανείς να περίμενε κάτι τρομερό μουσικά από την παρέα του Νεοϋορκέζου DJ και παραγωγού Andy Butler αλλά σίγουρα όσοι βρέθηκαν στο Fuzz το βράδυ της Πέμπτης πέρασαν πολύ ωραία σε ένα λάιβ που δεν διεκδικεί και ιδιαίτερες δάφνες μουσικής ποιόητας και πρωτοτυπίας. Eξάλλου ένα ιδίωμα που λέγεται nu ...
Συνέχεια...
Οι U2 στην Αθήνα!
H Didi mucic and Big Star Promotion ανακοίνωσε πως η U2 360° TOUR θα βρεθεί στην Αθήνα στις 3 Σεπτεμβρίου 2010, στο Ο.Α.ΚΑ. Σύντομα θ' ανακοινωθεί και η προπώληση των εισιτηρίων. Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου - Προς άμεση ανακοίνωση:«...Το rock στα μεγάλα στάδια είναι το τελικό μέτωπο, οι U2 θαρραλέα πήγαν ...
Συνέχεια...
Absent with(out) Leave on tour
Και σε αυτό το σημείο να ευχηθούμε καλό ταξίδι και καλή περιοδεία στον πολυάσχολο Γιώργο Μαστροκώστα, aka Geezertek aka κυρίως Absent Without Leave ο οποίος αυτές τις μέρες παίρνει τις αποσκευές του και ξεκινάει μία πολύ ενδιαφέρουσα Ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση του νέου του album "Faded Photographs" που ...
Συνέχεια...
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου – Κερδίστε προσκλήσεις
Έχουμε την εντύπωση ότι ο πάντα συμπαθής μας Φοίβος Δεληβοριάς περνάει την καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της πολύχρονης καριέρας του. Έχοντας κυκλοφορήσει την καλύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Ο Αόρατος Άνθρωπος" στην Inner Ear  και μετά από πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, επιστρέφει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα ...
Συνέχεια...
Video: Pusha T – ‘Trouble On My Mind (feat. Tyler, The Creator)’
Αν παρακολουθείτε hip-hop sites θα είχατε σίγουρα αντίληφθει την συνεργασία του  Pusha T (βλ. Clipse) με τον "μπροστάρη" της κολλέκτιβας Odd Future, Tyler, The Creator: το άκρως κολλητικό και ελαφρώς άρρωστο κομμάτι με τίτλo 'Trouble On My Mind' είχε διαρρεύσει μόλις πριν λίγες ημέρες. Το 'Trouble On My Mind'  θα περιλαμβάνεται στο ...
Συνέχεια...
Οι Chicks On Speed επιστρέφουν και αυτή τη φορά στρέφονται κατά του εμπορίου έργων τέχνης
Στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το νέο single (12" βινύλιο, mp3 και cd single) των Chicks On Speed σε συνεργασία με τους Douglas Gordon και Christopher Just. To single ονομάζεται "Art Rules" και αποτελεί μία επίθεση στον κόσμο του εμπορίου έργων τέχνης.Μάλιστα οι Chicks On Speed, σε ένα από τα συνήθη ...
Συνέχεια...
Ακούστε δύο καινούρια τραγούδια από τους Dinosaur Jr.
Δύο καινούρια τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ των αναγεννημένων Dinosaur Jr, με τίτλο Beyond ανέβηκαν στην επίσημη Myspace σελίδα του γκρουπ, αλλά και επίσημο site του. Πρόκειται για τα Almost Ready και Been There All The Time.Το άλμπουμ αυτό θα είναι το πρώτο με την αρχική σύνθεση του γκρουπ, έπειτα ...
Συνέχεια...
Λίγο πιο κοντά στην άνοιξη με τους This Many Boyfriends
Με την άνοιξη να κάνει πλέον και επίσημα την εμφάνισή της και τα πρώτα σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές να σχηματίζονται δειλά ανάμεσα σε συζητήσεις, τι πιο ταιριάστό από λίγη ηλιόλουστη indie-pop από μια ακόμη βρετανική μπάντα με αστείο/fail όνομα. Οι This Many Boyfriends, που πρέπει να σημειώσουμε ότι δανείστηκαν το ...
Συνέχεια...
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Just Like Honey’
To βρετανικό indie podcast / blog Just Like Honey μάζεψε 11 μπάντες και καλιτέχνες που συνήθως προβάλλει για να διασκευάσουν το ομότιτλο κλασικό τραγούδι των Jesus And Mary Chain για φιλανθρωπικό σκοπό αφού τα έσοδα από την συλλογή Just Like Honey Cover Compilation θα διατεθούν στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο ...
Συνέχεια...
Art Brut + Black Box Recorder = The Black Arts για το Χριστουγεννιάτικο Νο1!
Ο Eddie Argos των Art Brut έχει μία ψύχωση με το Top Of The Pops, αν και μας άφησε χρόνους η τηλεοπτική εκπομπή-θεσμός, αλλά και έχει κάτι από το βρετανικό pop χιούμορ αλλά και εκείνη την ιδιοσυγκρασία που πάντα πρόσφερε λίγο αλατοπίπερο στην μουσική βιομηχανία.Σε μία λοιπόν, αν μη τι ...
Συνέχεια...
Πρόωρο τέλος για τον Jerry Finn, παραγωγό των Morrissey, Blink-128 κ.α.
Σε ηλικία μόλις 39 ετών, ο γνωστός επιτυχημένος παραγωγός Jerry Finn έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.Ο Finn, μέσα στον Ιούλιο αναπάντεχα έπαθε μία σοβαρή εγκεφαλική αιμοραγία και από τις 9 Αυγούστου, η οικογένειά του αποφάσισε την αποσύνδεση από την μηχανική υποστήριξη που τον κράταγε στη ζωή...Ο ...
Συνέχεια...
Ένα ακόμη album για τους Thee Oh Sees
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν οι Psych/Garage-rockers από το San Fransisco, Thee Oh Sees,  είναι η πιο σκληρά εργαζόμενη μπάντα στο rock n' roll αυτή τη στιγμή, είναι σίγουρα όμως μια από τις πιο ενδιάφερουσες. Για του λόγου το αληθές λοιπόν, οι Thee Oh Sees θα κυκλοφορήσουν το 2o ...
Συνέχεια...
Αναβολή της συναυλίας του RZA στο Gagarin 205
Δυστυχώς, όπως ενημερωθήκαμε μόλις, η συναυλία του RZA, ηγέτη των Wu-Tang Clan, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Gagarin 205 Live Music Space, αναβάλλεται. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία. Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια μπορούν να τα εξαργυρώσουν, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στο Ticket ...
Συνέχεια...
Ο Milo Z με το group του από σήμερα στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Μια από τις κορυφαίες σύγχρονες funky bands, που σε κάθε τους εμφάνιση σκορπούν κύμα ενθουσιασμού στο κοινό τους, τους Milo Z Band, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club και μετά πάλι σε extra παραστάσεις από την 1η έως τις 5 Μαρτίου.Γεννημένος στη Νέα ...
Συνέχεια...
Video: Bruce Springsteen – ‘Just Like Fire Would’
Δεύτερο βίντεο μέσα από το πρόσφατο High Hopes του Bruce μετά το ομότιτλο που είχαμε δει πριν λίγους μήνες. Αυτήν την φορά το αφεντικό διαλέγει να οπτικοποιήσει -μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο, απλά η μπάντα παίζει στο στούντιο, αλλά μας κάνει, ε;-  την διασκευή στο 'Just Like Fire Would' (All Fools ...
Συνέχεια...
Οι Los Campesinos ξανά στο προσκήνιο
Λεπτομέρειες σχετικά με το καινούργιο τους album αποφάσισαν να μοιραστούν με τους followers τους στο Twitter οι Oυαλοί Los Campesinos. Η 8-μελής indie/twee-rock/pop μπάντα, που την άνοιξη "μετανάστευσε" στην Ισπανία για να ηχογραφήσει το 4ο κατά σειρά album της, αποκάλυψε ότι έχει κατασταλάξει στον τίτλο του album το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει ...
Συνέχεια...
Ejekt Festival σήμερα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Ταε Κβο Ντο
Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου Ταε Κβο Ντο ανοίγει σήμερα τις πόρτες του για το EJEKT Festival.Το πρόγραμμα των εμφανίσεων των έχει ως εξής:UNKLE (live) 23.45 - 01.15FAITH NO MORE 21.50 - 23.35BAD RELIGION 20.00 - 21.30OBOJENI PROGRAM 18.35 - 19.35ZEBRA TRACKS 17.30 - 18.15Τα εισιτήρια που αναγράφουν ως χώρο ...
Συνέχεια...
Οι Tortoise στο φετινό Synch! Διαβάστε όλα τα ονόματα που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα…
Το Synch Festival επιστρέφει φέτος με μερικά σπουδαία ονόματα. Ήδη, από όσα διαβάζουμε στο www.synch.gr, που σήμερα ανακοίνωσε επίσημα τα πρωτα επιβεβαιωμένα ονόματα, αναμένεται και φέτος να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το Line up του.Σπουδαία ονόματα όπως οι Tortoise, οι The Matthew Herbert Big Band, οι Friendly Fires, οι Junior Boys, ...
Συνέχεια...
Twitter: ένας τρόπος να τσακωθείς, αν λέγεσαι Brian Eno και Alan McGee!
Ο περίφημος παραγωγός Brian Eno και ο ιδρυτής της Creation Records, Alan McGee αποδεικνύουν ότι ακολουθούν την τεχνολογία εμπράκτως, μιας και χρησιμοποίησαν μία από τις πιο δημοφιλής νέες υπηρεσίες Online, το Twitter, για να ανταλλάξουν μερικές βαριές κουβέντες.Όλα ξεκίνησαν όταν ο McGee, που προφανώς βαριέται, μην έχοντας και πολλά πράγματα ...
Συνέχεια...
Ξεκινάει η προπώληση για την συναυλία της Beyoncé στην Αθήνα
Για την επιβεβαίωση της μεγάλης συναυλίας της superstar Beyoncé στην Αθήνα, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της Beyoncé "I Am... Tour" για την προώθηση του τριτου της album "I Am... Sasha Fierce" έχετε ήδη διαβάσει. Αυτή την εβδομάδα, την ερχόμενη ...
Συνέχεια...
Ακούστε το νέο single του Bob Dylan
Αν και δεν πιστεύω να χάσατε την ευκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας να κατεβάσετε το κομμάτι του Bob Dylan, "Beyond Here Lies Nothin'", από την επερχόμενη 46η δισκογραφική δουλειά του, αλλά ποτέ δεν ξέρεις γι' αυτό και το Newsweek φρόντισε να σας ανταμείψει μ' ένα ακόμα κομμάτι.Μέσα από το site του ...
Συνέχεια...
EJEKT Festival 2007 – Μια προσωπική άποψη.
Καταρχήν πρέπει να δει κανείς τα πράγματα ψύχραιμα και μακριά από υπερβολές τύπου «μόνο εδώ γίνονται», «γίναμε διεθνώς ρεζίλι», κλπ. Πέρυσι στο Download 2006 (Μ. Βρετανία) και παλαιοτέρα στο Woodstock '94 (Η.Π.Α.) παρόμοια ή και χειρότερα επεισόδια είχαμε ενώ οι «τσαμπατζήδες» είναι κοινό φαινόμενο και σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, ...
Συνέχεια...
Ένα σημαντικό hip hop live show τον Φεβρουάριο
Η νέα ημερομηνία της συναυλίας των FRONT 242
Οι Wu-Tang Clan παίρνουν την πρώτη άδεια για
Νέα υπηρεσία downloading στο MySpace
Listen Up – Sharon Van Etten – ‘Taking
Στα γρήγορα: Thom Yorke, David Lynch, Kanye West,
Video: Nightstalker – “Children Of The Sun”
Rockin Xmas Bazaar την Κυριακή στο Gagarin 205
Hercules and Love Affair @ Fuzz Club
Οι U2 στην Αθήνα!
Absent with(out) Leave on tour
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου
Video: Pusha T – ‘Trouble On My Mind
Οι Chicks On Speed επιστρέφουν και αυτή τη
Ακούστε δύο καινούρια τραγούδια από τους Dinosaur Jr.
Λίγο πιο κοντά στην άνοιξη με τους This
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Just
Art Brut + Black Box Recorder = The
Πρόωρο τέλος για τον Jerry Finn, παραγωγό των
Ένα ακόμη album για τους Thee Oh Sees
Αναβολή της συναυλίας του RZA στο Gagarin 205
Ο Milo Z με το group του από
Video: Bruce Springsteen – ‘Just Like Fire Would’
Οι Los Campesinos ξανά στο προσκήνιο
Ejekt Festival σήμερα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου
Οι Tortoise στο φετινό Synch! Διαβάστε όλα τα
Twitter: ένας τρόπος να τσακωθείς, αν λέγεσαι Brian
Ξεκινάει η προπώληση για την συναυλία της Beyoncé
Ακούστε το νέο single του Bob Dylan
EJEKT Festival 2007 – Μια προσωπική άποψη.