Σε μία κουβέντα της οποίας η θεματολογία κινήθηκε από το γερμανικό φιλμ Das Experiment μέχρι και την ταραγμένη περίοδο του Δεκεμβρίου τέσσερα από τα μέλή των Flowjob μου ξεδίπλωσαν σκέψεις και γνώμες που έδωσαν υλικό αρκετό (όπως είναι έκδηλο και από το παρακάτω..σεντόνι!) για πολλές συνεντεύξεις.

Αν μη τι άλλο είναι απολαυστικό να συνομιλείς με ταλαντούχους νέους μουσικούς πόσω μάλλον όταν αυτοί έχουν πράγματα να πούνε για την μουσική, και όχι μόνο.


Πως βρεθήκατε όλοι μεταξύ σας,πως ξεκινήσατε;

Kris1: Τυχαία, ήταν καθαρά θέμα συγκυριών! Απλά εκείνη την περίοδο ο Βαρίων έγραφε κατι μουσικές για το Anser, εγώ πήγαινα στον Τάκη και κάναμε τα δικά μας και μετα είπαμε να κάνουμε κάτι μαζί και μετα μαζεύτηκαν όσοι ήταν και έδεσε η μουστάρδα! Ήταν η ανάγκη να γίνει κάτι, όχι απλώς για να συμβεί…

Sada: Για να γίνει μουσική.

Ποιός σας βάφτισε;

Anser: Είχαμε ένα γκρουπ graffitti στη Σπάρτη που το λέγαμε AS (Αnal Sex) ήμουν με τον Τακη και ψάχναμε ονόματα… παρεμφερή και κάπως έτσι βγήκε το Flowjob! Στην αρχή ο Kris1 δεν ήθελε βέβαια…

Kris1: Εμένα στην αρχή μου ειχε φανεί γελοίο, με πήραν τηλέφωνο μεσημεριάτικα και νόμιζα οτι έκαναν πλάκα! Αλλά στην πορεία, πέτυχε το όνομα.

Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Kris1: Ο καθένας κινείται διαφορετικά δεν είναι μόνο το hip hop που ακούμε, οι επιρροές υπάρχουν από παντού είτε είναι jazz, είτε metal.

Anser: Εγω δεν είμαι φαν της μουσικης!!! Μπορεί να ακούσω και ένα έντεχνο ελληνικό κομμάτι…

Σας αρεσει ο Χατζηγιαννης;

Kris1: Καλή φωνή έχει αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτό, παίζει αλλού μπάλα.

Anser: Αν ακούσεις ενα κομμάτι Χατζηγιάννη, σαν κάτι άγνωστο τελείως που θα στο δώσει κάποιος και θα σου πει άκου αυτο, δεν εχει κυκλοφορήσει πουθενά μπορεί και να σου άρεσε.

Flektos: Εμένα απο Έλληνες καλλιτέχνες μου αρέσει ο Μάλαμας, οι Paradise Lost από χιπ χοπ Dj Crush, οι Phycho Realm..

Sada: Κι εγώ μια από τα ίδια!

Kris1: Εγώ άκουγα και punk παλιότερα, από Bad Religion, Pennywise.

fj

Έχετε καλύψει αρκετά και διαφορετικά είδη με τις επιρροές σας. Στο hip hop πως καταλήξατε;

Flektos: Hip hop σκούγαμε από πιτσιρικάδες, και για πολλούς ήταν το βασικό είδος που ακούγαμε. Κακά τα ψέμματα είναι εύκολο είδος. Κάποιος μπορεί να πάρει ένα instrumental και να γράψει στίχους από πάνω.

Anser: Είναι εύκολο να το κάνεις, είναι δύσκολο να το κάνεις καλά.

Kris1: Και μέσα από το graffiti, το skate κλπ, ακούγαμε hip hop σκαλωμένα σε σημείο να έχουμε διαμάχες με αυτούς που ακούν metal. Στην πορεία που φέυγουν τα σκαλώματα καταλήγεις απλά στο να κάνεις μουσική.

Flektos : Ξεκινήσαμε και κάναμε bmx, graffiti και ακούγαμε από όλα τα είδη της μουσικής, μετά λόγω και επαρχίας δεν είχαμε ευκαιριά να αγοράσουμε και αυτό που θέλαμε, όταν ανεβαίναμε Αθήνα πηγαίναμε στα δισκοπωλεία και… μαζεύαμε. Στο τέλος καταλήξαμε ότι το Hip hop είναι αυτό που μας εκφράζει καλύτερα.

Αγοράζετε δίσκους;

Kris1: Έχουμε κόψει λίγο, έχουν πάει στα ύψη και αυτά…

Flektos: Εγώ καθόλου, έχω τουλάχιστον δύο χρόνια να αγοράσω δίσκο. Μόνο αν φέρω κάτι απ’έξω, που δεν μπορώ να βρω εδώ.

Sada: Αν είναι κάτι που δεν μπορούμε να το βρούμε ή είναι τόσο καλό ωστέ να το θέλουμε αυθεντικό τότε, εντάξει θα το πάρουμε, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι ειδικά για την Ελλάδα δεν βοηθάς τόσο πολύ ένα καλλιτέχνη αγοράζοντας το δίσκο του, πιο πολύ νομίζω βοηθάς αν πας στη συναυλία του που για μένα, η συναυλία είναι ο απόλυτος τρόπος για να νοιώσεις ένα καλλιτέχνη και εκεί βρίσκεται η πραγματική βοήθεια γιατί τα περισσότερα έσοδα πάνε σε αυτόν.

Kris1: … Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπαίνουμε και σε εταιρία.

Flektos: Και στις συναυλίες ακόμη και αν έχει ακριβό εισιτήριο.. ντου. Ειδικά τα μεγάλα συγκροτήματα που έχουν βγάλει λεφτά που φτάνουν για να ζήσουν μέχρι και τα εγγόνια τους…

Ακούτε νέα πράγματα (όχι απαραίτητα από τον χώρο του hip hop);

FLektos: Τον τελευταίο καιρό κάτι που μου έκανε εντύπωση και είναι ευχάριστο για την Ελλάδα είναι η δουλείά των Cast-A-Blast, που οι παραγωγές τους είναι ισάξιες του εξωτερικού και φαίνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει φοβερό μεράκι και ότι κάνουν το κάνουν για τη φάση τους.

fj

Έχετε κάνει support σε ξένα groups. Πώς ήταν αυτό σαν εμπειρία;

Sada: Η απομυθοποίηση είναι το πιο σημαντικό! Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα να μην τους γνωρίζεις.

Kris1: Στην αρχή σαν προβολή καλό είναι να κάνεις support, στην πορεία είναι έυκολο για ένα συγκροτημα να παίξει με άλλον γιατί μόνο του υπάρχει ο φόβος να μην μαζεύει ούτε 20 άτομα.

Anser: Ο Promoe ήταν εξαίρεση, φοβερός. Αυτό κανονίστηκε από εμάς να παίξουμε. Άλλο να κάνεις μια συναυλία μόνος σου βέβαια αλλά εξαρτάται και από τα συγκροτήματα όμως αν ερχόταν ένα συγκρότημα που γουστάρω πολύ θα ήθελα να τους γνωρίσω.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του solo album σου Anser;

Anser: Απλά! Είχα αρκετά κομμάτια εγώ. Δεν έγινε για κάποιο ιδιαίτερο λόγο και βγήκε και πολύ γρήγορα, όταν τελειώσαμε τον δεύτερο δίσκο Flowjob μετά από ένα χρόνο!

Sada: Είπε… έχω αυτά τα κομμάτια και του είπαμε βγάλτα.. όχι να τα βγάλουμε.

FLektos: Τι να κάνουμε, είχε γράψει τόσα κομμάτια από το να κάτσουμε να περιμένουμε τον επόμενο δίσκο είπαμε τα βγάζουμε και… πάμε γι άλλα!

Kris1: Και από την άλλη έχει ενδιαφέρον για τον ακροατή να ακούει έναν MC ξεχωριστά.

Anser: Και στο κάτω κάτω δεν είναι και ιδιαίτερα solo η δουλειά. Μόνος μου τα μισά κομμάτια είναι, σε πολλά συμμετέχουν και τα παιδιά.

FLektos: Απλά είναι κομμάτια που αρέσαν στον Anser με αυτήν την έννοια ήταν solo, η επιλογή ήταν δική του.

Kris1: Και ο Sada έβγαλε solo τώρα. Δεν έχει να κάνει με το hip hop είναι πιο instrumental.

Υπάρχει διαχωρισμός του hip hop στην Ελλάδα; Υπάρχει εμπορικό και μη εμπορικό hip hop;

Flektos: Πολλοί πιστεύουν ότι εμπορικό είναι αυτό που βγαίνει από μία εταιρία το οποίο για εμάς δεν ισχύει, είματε εκτός,δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε σε μία εταιρία χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι FFC που τόσα χρόνια βγάζαν δίσκους μέσω εταιρείας είναι εμπορικοί. Το θέμα είναι ότι άλλο να βγάλεις ένα δίσκο έτσι όπως θέλεις εσύ, να απευθύνεσαι στο κοινό που θέλεις εσύ μέσω μια εταιρίας και όποιος θέλει να το αγοράσει και άλλο να βγάλεις ένα δίσκο μέσα από μια εταιρία μόνο και μόνο για να πουλήσεις. Αυτή είναι η διαφορά του εμπορικού από το μη εμπορικό.Πας για να πουλήσεις(στο εμπορικό).

Anser: Ή να κάνεις μουσική που θέλει ο κόσμος. Αν εγώ αύριο κάνω ένα δίσκο και τον ακούσει όλη η Ελλάδα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είμαι εμπορικός, κάνοντας αυτό που θέλω εγώ,αν βγάλω ένα δίσκο και λέω … ‘Μωρό μου σ’αγαπώ’ για να με ακούσει όλη η Ελλάδα τότε είμαι εμπορικός.

Sada: Είναι το εμπόριο με την κακή του έννοια. Δηλαδή το να βγαίνουν λεφτά από τα CD δεν είναι κακό,αν τα αξίζουν.

FLektos: Αν τα αξίζουν βέβαια. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που βγάζουν χρήματα από τη μουσική τους,δεν πάει να πει ότι όλοι είναι ξεπουλημένοι.

Kris1: Παίζουν και σε άλλα επίπεδα βέβαια. Άλλο το Hip hop στην Αμερική και στη Γαλλία, και άλλο στην Ελλάδα. Εκεί πέρα έχει πολύ υψηλές πωλήσεις. Οι Phycho Realm είναι σε εταιρεία, αλλά κέρδη έχουν. Στην Ελλάδα στις εταιρείες αν δεν κάνεις λαϊκό που ξέρουν ότι θα τους φέρει λεφτά, σου λενε αφού κάνεις Hip hop θα κανονίσουμε να παίζεις στα clubs… Και είναι αυταπάτη να νομίζεις ότι θα φτιαχτείς και θα βγάζεις λεφτά στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.

Sada: …είναι και μαλακία να νομίζεις ότι αν πας σε εταιρεία θα χαλάσεις.

Anser: Υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν δουλειές στο internet επειδή δεν μπορούν να μπουν σε εταιρεία υπάρχουν συγκροτήματα που βγάζουν δουλειές στο internet που μπορούν να μπουν σε εταιρεία αλλά διαλέγουν να μην το κάνουν.

Kris1: Και σε αυτό το σημείο μπαίνει και το θέμα τι σου προσφέρει μια εταιρεία και τι μπορείς να κάνεις μόνος σου. Με εμάς, ήχο κάνουμε μόνοι μας, εξώφυλλα και όλο το artwork μόνοι μας, συναυλίες μας κάθονται και παίζουμε και δεν έχουμε κανένας πάνω από το κεφάλι μας.

Sada: Και είναι και τα άτομα. Την κάθε μουσική πρέπει να την αναλαμβάνουν άτομα που να έχουν γνώσεις. Στο Hip hop στην Ελλάδα δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να πει ότι θα κάνει ένα label ακόμη και διαδικτυακό για να κάνει διανομή τα cd του αλλά κανείς δεν το σκέφτεται να πάει σε πέντε συγκροτήματα να το οργανώσει, να πουλάμε 5 ευρώ τα cd μας.

Kris1: Και είσαι αυτόνομος. Εμείς γουστάρουμε αν είναι να βγάλουμε 1000 cd να ξέρουμε ότι είναι σε χέρια ανθρώπων που τα ακούν. Έχουμε ακούσει και το άλλο «είστε μαλάκες γιατί δεν βάζετε μια τιμή στο cd σας». Αν κάνουμε ένα live και βάλουμε την είσοδο 10 euro, το κόστος του cd είναι 1,5 ευρώ. Αν εμείς παίρνουμε τα 5 είμαστε οκ, δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε παραπάνω. Ουσιαστικά είναι σαν να του δώσαμε το cd στην είσοδο με 5 ευρώ χωρίς να το καταλάβει και να νιώσει ότι πλήρωσε παραπάνω για να το πάρει.

fj

Στην Ελλάδα υπάρχουν συγκροτήματα hip hop που όμως έχουν εισάγει στον ήχο τους άλλα είδη με αποτέλεσμα να γίνουν πιο εύπεπτα τα κομμάτια, και τυγχάνουν μεγάλης επιτυχίας. Ποιά είναι η γνώμη σας;

FLektos: Εμείς κάνουμε μουσική για ανθρώπους που ακούνε όχι μόνο hip hop, αλλά πιο εναλλακτική μουσική γενικότερα. Δεν μας ενδιαφέρουν άνθρωποι που ακούν σκυλάδικα τουλάχιστον όχι στο μουσικό κομμάτι.

Anser: Παίρνουν στον λαιμό τους όποιον κάνει hip hop γιατί αυτοί φαίνονται.

FLektos: Όταν ακούς στην Ελλάδα τη λέξη hip hop τι είναι το πρώτο που σκέφτεσαι; Ένα λάθος πρότυπο, από εκέι και πέρα τι να πούμε.

Anser: Όπως και μέσα στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρχουν 3 άνθρωποι που να είναι τίμιοι ,σωστοί πολιτικοί. Δεν τους παίρνουν στο λαιμό τους οι υπόλοιποι που φαίνονται;

Kris1: Για εμάς το θέμα είναι τι μένει σε βάθος χρόνου,και αν θα λέμε στο μέλλον αν κάναμε αυτό που γουστάραμε κι όχι αν ξεφτιλιστήκαμε. Μην παραλληλίζουμε τύπους που παίζουν σε συγκεκριμένες καταστάσεις και live δεν τους έχουμε δει ποτέ.

FLektos: Ακόμη κι ο Ρέμος κάνει συναυλίες!

Anser: Τέτοιου είδους συγκροτήματα έχουν κάνει κακό.

Sada: Το θέμα είναι ότι πέρα από τη μουσική είναι η φιλοσοφία το ποζεριλίκι και η διαφήμιση και η καβάτζα. Το θέμα είναι τι προθέσεις έχουν και οι δύο (χορηγοί-καλλιτέχνες).

Anser: Αν αύριο σταματήσουν να βγαίνουν λεφτά, θα συνεχίσουν να κάνουν μουσική;

Kris1: Για εμένα το θέμα είναι αλλού. Δεν έχουν στίχο. Αν είχαν στίχο και γούσταρα, τότε θα έλεγα οκ, αλλά εδώ μιλάμε ότι γίνονται όλα για την κονόμα.

Sada: Για να περνάει καλά ο κόσμος στα clubs!

Kris1: Και μιλάμε για 30 χρονων ανθρώπους που τα λόγια τους είναι σαν 15χρονου και ούτε.

Και ο κόσμος γιατί… ψαρώνει;

FLektos: Γιατί του το πασάρουν όλη μέρα στην τηλεόραση του το πασάρουν οι δισκογραφικές.

Anser: Εδώ έχουμε μάθει κι εμείς τα κομμάτια!!

Kris1: Είναι και τα μουσικά κανάλια.

FLektos: Περνάν καλά.

Kris1: Ακούν την σάχλα και περνάν καλά.

Sada: Εδώ θέλουν το επιφανειακό και αυτό υπάρχει full, είναι πολύ ριζωμένο το λαικό και το εύκολο.

Anser: Αν αύριο γίνει της μόδας το metal, θα ακούνε όλα metal!!

Η στιχουργική σας θεματολογία είναι έντονα προσανατολισμένη στα πολιτικά. Πως προκύπτει αυτό και πως είδατε τα γεγονότα που συνέβησαν τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα;

Kris1: Μας ενδιαφέρει αυτό, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα μικρόκοσμο.

FLektos: Τι να πούμε, πέθανε ένα παιδάκι γιατί ένας τραμπούκος πήγε να πουλήσει τσαμπουκά σε έναν 15χρονο, είχε ένα όπλο είχε την εξουσία ήξερε ότι δεν πρόκειται να του κάνουν τίποτα γιατί τόσα χρόνια όσοι πράττουν παρόμοια δεν έχουν πάθει τίποτα και είναι όλοι έξω. Και τι έγινε; Ένα παιδάκι είναι νεκρό, αυτός στη φυλακή γιατί η κατακραυγή ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε να βγει ελεύθερος, γιατί αν γινόταν θα τον έβγαζαν κι αυτόν. Υπάρχει μια εξέγερση λόγω αυτού του γεγονότος σαν αφορμή για το όσα γίνονται στην Ελλάδα, γιατί ο κόσμος απλά δεν αντέχει άλλο.

Kris1: Όλα αυτά που έγιναν είναι απόρροια ενός διαλυμένου κράτους και μια διαλυμένης κοινωνίας. Όταν δεν υπάρχει κράτος, βάζεις την αστυνομία μπροστά, στην οποία μπαίνουν όλοι μέσα χωρίς αξιολόγηση, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και τους δίνεις ένα όπλο. Είναι σαν να μπαίνεις σε μια συμμορία και να σου δίνουν και ένα όπλο.

Sada: Αυτά είναι ψιλά γράμματα γιατί ο άλλος, αν είναι καυλωμένος, θα πυροβολήσει.

Anser: Aπό την στιγμή που ο άλλος έχει όπλο επάνω του, μπαίνει σε άλλη ψυχολογία τελείως.

fj

Μέσα από την μουσική σας θεωρείτε ότι μπορείτε να προκαλέσετε στον κόσμο μία κοινωνική συνηδητοποίηση όλων αυτών των πραγμάτων;

Kris1: Πιστεύω ότι ήδη γίνεται, αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να δείχνουμε μόνο την μαυρίλα για αυτό και υπάρχουν και κομμάτια πιο ανάλαφρα.

FLektos: Ξερείς τι; Η μουσική δεν πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο, κακά τα ψέμματα. Απλά βλέπεις πράγματα που γίνονται και τα επισημαίνεις σε κάποιον που ήδη έχει σκεφτεί και αισθάνεται ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος που σκέφτεται όπως εκείνος. Απλά του δίνεις φωνή μέσα από τη δικιά σου σκέψη για κάποια γεγονότα. Η μουσική δεν έχει την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, έχει την δύναμη όμως να κάνει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν,να έρθουν κοντά.

Τι σχέση έχετε με το κοινό σας; Τι feedback παίρνετε;

Όλοι: Μια χαρά!!

Kris1: Δεν μας ενδιαφέρει απλά να έρθει κάποιος να ακούει και να κάθεται έτσι και μέχρι τώρα το κοινό ανταποκρίνεται full, τώρα ας πούμε παίξαμε στην Πάτρα, εγώ ένοιωσα σαν να έπαιζα πρώτη φορά!

FLektos: Από κάτω βλέπουμε φίλους μας που απλώς βγήκαμε για διασκέδαση μαζί!

Anser: Χωρίς κόμπλεξ, όταν γίνεσαι ένα με το κοινό και τον ακροατή σου τότε παίρνεις και το ανάλογο feedback.

FLektos: Όπως και εμείς όταν παίζουν συγκροτήματα που γουστάρουμε τα σπάμε από κάτω.

Τι ονειρεύεστε για το μέλλον;

Anser: Να μείνουν έτσι όπως είναι τα πράγματα.

Sada: Να περνάμε καλά με αυτό που κάνουμε.

Kris1: Αν βάλεις ένα στόχο και δεν τον πετύχεις γιατί να τον βάλεις εξ αρχής; Καλύτερα να δέχεσαι ότι σου έρχεται, τόσο πιο χαρούμενος θα έισαι

FLektos: Στόχος είναι να βγάλουμε τον επόμενο δίσκο, να διοργανώσουμε την επόμενη συναυλία να περάσουμε καλά.

Anser: Και να μην στερέψουμε.
αι να μην διαλυθούμε.

Links
(Download all FlowJob albums + AnserIthinwn Nous)
www.myspace.com/flowjobteam
(Download new album AnserIthinwn Nous)
www.myspace.com/anser111
(Download new album SADACOREHUMAN COMUSIKA)
www.myspace.com/sadacoremusik
www.myspace.com/barionbeats
www.myspace.com/kris1flowjob
www.myspace.com/directorscuts
www.myspace.com/skinnyway
www.myspace.com/unoshit88

Διάβασε επίσης...
O Jarvis, τα… Jarvcasts και ένα ανέκδοτο
O Jarvis Cocker είναι... ο Jarvis Cocker οπότε έχει κάθε δικαίωμα να μετονομάζει τα δικά του podcasts σε... Jarvcasts. O πρώην ηγέτης των Pulp, μέσω του MySpace του προσφέρει εδώ και κάποιους μήνες μία σειρά από podcasts που έχει ο ίδιος ηχογραφήσει. Μην περιμένετε όμως ότι θα ακούσετε κάποια από ...
Συνέχεια...
Έναρξη για το Half Note Jazz Club με James Taylor Quartet – Κερδίστε προσκλήσεις!
Μια ακόμα θερμή συναυλιακή σεζόν ξεκινάει για 31η συνεχή χρονιά για το Half Note Jazz Club, με το "μενού" να περιέχει ποικίλες "γεύσεις" για όλα τα γούστα, με το mixtape.gr και πάλι φέτος να απολαμβάνει και να σας παρουσιάζει κάθε εβδομάδα τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει το ιστορικό μουσικό στέκι ...
Συνέχεια...
3D Kraftwerk στο MoMA
Οι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής μουσικής, οι εμβληματικοί Kraftwerk, δίνουν αυτές της ημέρες μια σειρά παραστάσεων - συναυλιών στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης, πιο γνωστού ως MoMA. Συγκεκριμένα , θα κάνουν μια αναδρομή στο έργο τους δίνοντας οκτώ (!) παραστάσεις, σε κάθε μία από τις οποίες θα παίζουν ζωντανά ...
Συνέχεια...
Ξεκίνησε η προπώληση για το Retrofuture Festival
Χαιρετίζουμε τη νέα μουσική διοργάνωση της πόλης, και τη πρώτη της έκδοση, που κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο και ευελπιστεί να συνεχίσει και τον επόμενο, και τον επόμενο ..... χρόνο.Ο λόγος για το Retrofuture, τη διοργάνωση που συνδυάζει την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του '50 και του '60 μ' αυτή του παρόντος ...
Συνέχεια...
Ο Kid Loco στο Six D.O.G.S.
Έχουν περάσει πια 15 χρόνια από το αριστουργηματικό του "Grand Love Story", όμως παραμένει ένα από τα albums στα οποία επιστρέφουμε πολύ συχνά, ειδικά ορισμένα νωχελικά καλοκαιρινά βράδια. Το τρομερό παιδί - κάποτε - της Γαλλικής electronica μεγάλωσε και φέτος στις αρχές της χρονιάς επέστρεψε στη δισκογραφία με το "Confessions of ...
Συνέχεια...
The Earthbound
Όταν μιλάμε για τους Earthbound, μιλάμε για μία από τις ελάχιστες ελληνικές σουπερ-μπάντες, με μουσικούς που ο καθένας τους ξεχωριστά κουβαλάει μία ολόκληρη μουσική ιστορία. Μαζί, καθώς αναστήθηκαν μέσα από τις στάχτες (σχεδόν όλων) των διάφορων παλαιότερων σπουδαίων συγκροτημάτων τους - Last Drive, Honeydive, Rockin' Bones, Engine-V - δημιούργησαν ένα ...
Συνέχεια...
Kurt Vile, Pall Jenkins + Egg Hell @ Gagarin 205
O Kurt Vile ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά το ακουστικό solo set του μάλλον απογοήτευσε την πλειοψηφία του κόσμου που βρέθηκε στο Gagarin 205. Αν και τα τραπεζάκια, τα καρεκλάκια και τα κεράκια που γέμισαν τον κυρίως χώρο του Gagarin 205, βοήθησαν στη δημιουργία μιας ζεστής, ανθρώπινης ατμόσφαιρας για το solo/ακουστικό ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκε το line up του Glastonbury
Επίσημα ανακοίνωσε το line up του το Glastonbury Festival που λαμβάνει χώρα από τις 24 έως και τις 28 Ιουνίου και.. όρεξη να έχεις να διαβάζεις το σεντόνι που απλώνεται μπροστά στα μάτια σου!!Παρόλο που δεν θα εμφανιστούν οι Radiohead τελικώς(οι οποίοι από Αγγλικά φεστιβάλ φέτος αρκούνται στα Reading και ...
Συνέχεια...
Οι A Hawk and A Hacksaw σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το περιπλανώμενο ντουέτο του  Jeremy Barnes (ακορντεόν, τύμπανα) και της Heather Trost (Βιολί) - οι πάντα πολύ συμπαθείς και ιδιαίτεροι A Hawk and A Hacksaw - θα καταφτάσουν και στην χώρα μας τον ερχόμενο Μάιο για δύο συναυλίες που διοργανώνει η P90 Events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στη ...
Συνέχεια...
Listen Up: Plastic Flowers – “Ghosts” (ft. Keep Shelly In Athens)
Στις 18  Νοεμβρίου κυκλοφορεί το ντεμπούτο ολοκληρωμένο album των Plastic Flowers, μέσω της Crash Symbols και Tip Top Recordings. Τίτλος του "Evergreen", και από σήμερα έχουμε την δυνατότητα να ακούμε το πρώτο single, με τίτλο "Ghosts", στο οποίο μάλιστα συμμετέχουν οι Keep Shelly In Athens, με την Sarah P. προφανώς στα ...
Συνέχεια...
Listen Up: King Elephant ft. Obi Serotone – ‘Appreciation’
Η εμφανιση του ως support στον Gonjasufi μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έτσι περιμένουμε πως και πως τον πρώτο ομώνυμο δίσκο του King Elephant (επίσης drummer στους Baby Guru) που θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου από την Inner Ear. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ένα πρώτο, πολύ ενδιαφέρον, δείγμα από το επερχόμενο ...
Συνέχεια...
Listen Up: Radiohead – “The Daily Mail”
Δύο νέα singles θα κυκλοφορήσουν οι Radiohead μέσα από το επίσημο website τους στις 19/12 ξαναφέρνοντάς τους στο προσκήνιο για τα καλά, λίγο πριν το 2012 για το οποίο ήδη έχουν ανακοινώσει τις πρώτες τους καλοκαιρινές συναυλίες. Τα singles είναι τα "The Daily Mail" και "Staircase". Ακούστε παρακάτω το "The Daily Mail", ...
Συνέχεια...
Ο Wim Mertens στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”
Δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο σπουδαίος Βέλγος συνθέτης Wim Mertens επιστρέφει στην Αθήνα καλεσμένος των plisskënlab/Hub events, αυτή τη φορά στο "ΘΕΑΤΡΟΝ" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" (Αίθουσα Αντιγόνη). Με περισσότερα από 30 χρόνια στη δισκογραφία, και 50 και πλέον κυκλοφορίες, ο Mertens θεωρείται εκ των ...
Συνέχεια...
Ανοίξατε τα μουσικά χριστουγεννιάτικα δώρα σας;
Πάρα πολλές μπάντες και σχήματα συνηθίζουν να κανουν μουσικά "δώρα" στους φανς τους τις ημέρες των Χριστουγέννων με την μορφή νέων τραγουδιών, video, δωρεάν downloads, κλπ. Ας δούμε τα κυριότερα από αυτά αλλά αν μας έχει ξεφύγει κάτι άξιο λόγου μας το επισημαίνετε φυσικά στα σχόλια παρακάτω! Cat Power Τελικά η πολυαγαπημένη  ...
Συνέχεια...
Mingus Dynasty @ Half Note Jazz Club
Όταν σε μια μπάντα έχει ανατεθεί να αναβιώσει τις μουσικές ενός τεράστιου μουσικού όπως είναι ο Charles Mingus, τότε είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι παικτικά οι μουσικοί που την απαρτίζουν κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα.Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε και το βράδυ της Δευτέρας στο Half Note Jazz Club, εκεί όπου ...
Συνέχεια...
To Ejekt σήμερα στο Mixtape Radio Show
Σήμερα Παρασκευή τα μεσάνυχτα, το Mixtape Radio Show, η εκπομπή του Mixtape.gr στον "105,5 Στο Κόκκινο" θα είναι αφιερωμένη στο Ejekt Festival.Καλεσμένος μας ο Σταύρος Στριλιγκάς, υπεύθυνος του γραφείου τύπου και δημοσίων σχέσεων της διοργανώτριας εταιρίας Detox.Θα ακούσουμε τραγούδια από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ, θα συζητήσουμε για ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την unplugged εμφάνιση του ΚΒΗΤΑ!
Μόλις πριν από λίγες ημέρες σας ενημερώσαμε για τη νέα σειρά unplugged συναυλιών που διοργανώνει η DiDi Music στην Αθήνα μέσα στον Δεκέμβριο.Η αρχή θα πραγματοποιηθεί λοιπόν στις 3 Δεκεμβρίου, όταν ο ΚΒΗΤΑ θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη ακουστική παράσταση που σκοπό θα έχει ν' αναδείξει περισσότερο και πιο καθαρά τους ...
Συνέχεια...
Παρασκευή βράδυ με τους Expert Medicine
Ίσως η πιο ολοκληρωμένη live μπάντα της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής, στην Ελλάδα του σήμερα, οι Expert Medicine αποτελούν μια καλλιτεχνική σύμπραξη που αντανακλά την πολυσυλλεκτική του ποιότητα με ποικίλες καλλιτεχνικές αναφορές. Από 70’s soul και αγνή - αλλά killer - disco, μέχρι Νεοϋορκέζικη - τύπου dfa records - alternative dance, ...
Συνέχεια...
Πρώτη ζωντανή παρουσίαση των νέων albums των Frantic Five και Bullets
Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, φαντάζομαι ότι θα είναι ημέρα γιορτής για την garage/rock'n'roll σκηνή της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος; Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση των νέων albums των Frantic Five και των Bullets.Σχεδόν ταυτόχρονα, η Θεσσαλονικιώτικη On Stage Records κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album των εξαιρετικών γκαραζιέριδων The Frantic Five με τίτλο ...
Συνέχεια...
Liam Gallagher: ‘Ποτέ δε μου άρεσε το όνομα OASIS’
Το νέο συγκρότημα του Liam Gallagher δεν θα λέγεται "OASIS", αλλά θα αποκτήσει το δικό του όνομα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Liam σε συνέντευξή του, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.Ο πρώην frontman των Oasis, ελπίζει ότι το νέο άλμπουμ θα είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ αποκάλυψε ότι ...
Συνέχεια...
Μία συναυλία για την Αϊτή στην Μύγα
Τις τελευταίες εβδομάδες σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται συναυλίες υπέρ της υποστήριξης των πληγέντων στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην πολύπαθη Αϊτή.Αυτήν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στην Μύγα (Αισώπου & Μικώνος 13, Ψυρρή) τέσσερα ελληνικά σχήματα, οι Deus Ex Machina, Illegal Operation, Dustbowl και Ελελεύ και ένας πολύ αγαπητός μας φίλος, ...
Συνέχεια...
Blaine L. Reininger και Τηλέμαχος Μούσας ζωντανά στο Μουσικό Σπίτι Δίαυλος
Το ν' αναφέρω τα κατορθώματα του κου. Blaine L. Reininger, συνιδρυτή των Tuxedomoon και ένα από τα ευφυέστερα μουσικά μυαλά που έχει βγάλει αυτός ο πλανήτης, δεν έχει κανένα νόημα πιστεύω, η πορεία του και μόνο από τις αρχές της δεκαετίας του '70, με την έναρξη των Tuxedomoon μέχρι και ...
Συνέχεια...
The Cindy Blackman Trio @ Half Note Jazz Club
"Πιστεύω πως ο πολύ καλός μουσικός γεννιέται. Ο δάσκαλος είναι απαραίτητος στην αρχή για να σου δείξει τις βασικές τεχνικές ή το πως να διαβάζεις σωστά την παρτιτούρα και αν έχεις το ταλέντο, προχωράς στη συνέχεια μόνος σου. Χρειάζεται οργανωμένη μελέτη, πολλά gigs και αν η φύση σου έχει προσφέρει ...
Συνέχεια...
Οι Grizzly Bear εμπλουτίζουν το Veckatimest
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα album του 2009 που αναμένεται να βρίσκεται πολύ ψηλά στις ετήσιες λίστες (αλλά και στις λίστες της δεκαετίας για πολλούς) με τα καλύτερα album είναι και το Veckatimest των ορμώμενων από τη Νέα Υόρκη Grizzly Bear. O εν λόγω δίσκος λοιπόν που κυκλοφόρησε το Μάη ...
Συνέχεια...
Listen Up: Nas – ‘The Don’
Όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος στο twitter πριν λίγο καιρό, το επερχόμενο δέκατο άλμπουμ του είναι έτοιμο και χθες ήρθε και το δεύτερο single 'The Don', κάτι μήνες μετά το εξίσου ξεσηκωτικό 'Nasty'. Το 'The Don' είναι σε παραγωγή Salaam Remi και του πρόσφατα αδικοχαμένου Heavy D, έχει ένα σχεδόν ...
Συνέχεια...
Video: The You And What Army Faction – ‘Gawd Almighty’
Ο δραστήριος μουσικός Sigmataf αναλαμβάνει για δεύτερη φορά να "ντύσει οπτικά" τραγούδι της noise rock τετράδας των The You And What Army Faction από την Αθήνα. Έτσι μετά το βίντεο για το '‘Crawl body, Come back’ των TYAWAF (από το Slit EP με τον Anemic Royalty), αυτή φορά αναλαμβάνει την πολύ ...
Συνέχεια...
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από Tiger Lillies, Lost Bodies κ.α.
Την κορύφωση - έως την επόμενη - των διαμαρτυριών κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ζει το Σύνταγμα και η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αυτό το διήμερο, με το κάλεσμα για τον 48ωρο αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να κυριαρχεί στην επικαιρότητά μας. Εμείς απλά ...
Συνέχεια...
Οι Esmerine (μέλη των GY!BE και Thee Silver Mt. Zion) στο Gagarin 205
Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα συναυλία προστέθηκε στην ατζέντα της διοργανώτριας εταιρίας Alterground και του Gagarin 205. Οι Esmerine για τους φανατικούς - πολλούς - θιασώτες της σκηνής του Μόντρεαλ και της Constellation Records δεν χρειάζονται συστάσεις. Για τους υπόλοιπους ας πούμε ότι το συγκρότημα αυτό που θα μας επισκεφτεί την Κυριακή 6 ...
Συνέχεια...
O Trent Reznor ανέλαβε το soundtrack του ‘The Social Network’
Για την πολυαναμενόμενη μεταφορά του βιβλίου «The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal» του Ben Mezrich από τον David Fincher και τον Aaron Sorkin έχετε διαβάσει ήδη όλες τις λεπτομέρειες αλλά έχετε δει και το πρώτο teaser trailer.Ένα νέο που προσθέτει ακόμα ...
Συνέχεια...
The National
Για να χτίσεις μια αυτοκρατορία απαιτείται κόπος, για να χτίσεις μια αυτοκρατορία απαιτείται υπομονή και οι National όχι μόνο διαθέτουν σε αφθονία και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αλλά ξέρουν και πως να τα χρησιμοποιούν καλύτερα.Με τις δάφνες του "Boxer" να στολίζουν ακόμα το όνομά του το συγκρότημα από το Μεγάλο ...
Συνέχεια...
O Jarvis, τα… Jarvcasts και ένα ανέκδοτο
Έναρξη για το Half Note Jazz Club με
3D Kraftwerk στο MoMA
Ξεκίνησε η προπώληση για το Retrofuture Festival
Ο Kid Loco στο Six D.O.G.S.
The Earthbound
Kurt Vile, Pall Jenkins + Egg Hell @
Ανακοινώθηκε το line up του Glastonbury
Οι A Hawk and A Hacksaw σε Αθήνα
Listen Up: Plastic Flowers – “Ghosts” (ft. Keep
Listen Up: King Elephant ft. Obi Serotone –
Listen Up: Radiohead – “The Daily Mail”
Ο Wim Mertens στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού
Ανοίξατε τα μουσικά χριστουγεννιάτικα δώρα σας;
Mingus Dynasty @ Half Note Jazz Club
To Ejekt σήμερα στο Mixtape Radio Show
Κερδίστε προσκλήσεις για την unplugged εμφάνιση του ΚΒΗΤΑ!
Παρασκευή βράδυ με τους Expert Medicine
Πρώτη ζωντανή παρουσίαση των νέων albums των Frantic
Liam Gallagher: ‘Ποτέ δε μου άρεσε το όνομα
Μία συναυλία για την Αϊτή στην Μύγα
Blaine L. Reininger και Τηλέμαχος Μούσας ζωντανά στο
The Cindy Blackman Trio @ Half Note Jazz
Οι Grizzly Bear εμπλουτίζουν το Veckatimest
Listen Up: Nas – ‘The Don’
Video: The You And What Army Faction –
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από
Οι Esmerine (μέλη των GY!BE και Thee Silver
O Trent Reznor ανέλαβε το soundtrack του ‘The
The National