Το Mixtape.gr προσφέρει δωρεάν για download το δεύτερο πόνημα του Ελληνικού hip hop συγκροτήματος Flowjob με τίτλο ‘Freeload‘.

Μπορείτε να κατεβάσετε το album σε δύο μέρη (Α-side, B-side)

Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο τους ‘For Free‘ (που επίσης μοιραζόταν δωρεάν με εκπληκτικό εξώφυλλο και packaging) και αρκετές συναυλίες στις πλάτες τους, έρχονται να μας δείξουν ότι η ελληνική σκηνή έχει χώρο για σοβαρές προσπάθειες, χωρίς κραυγές και ποζεριλίκια. Και όντως υπάρχουν πολλά σχήματα εκεί έξω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (και κυρίως έξω από την Αθήνα) που δημιουργούν και γράφουν ρίμες με ψυχή και όραμα.


Πώς δημιουργήθηκαν οι Flowjob; Ξέρω ότι είσαστε από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά με βάση την Αθήνα.

Oι Flowjob δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 από μια παρέα ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική. Anser,Cricis και Mr Barion, ήταν αρχικά τα μέλη του συγκροτήματος και αργότερα, άρχισαν να συμμετέχουν πιο ενεργά και στις μουσικές αλλά και στις συναυλιακές δραστηριότητες οι Sada, F-lektos, Rebeloz και Skinny. Πιο πολύ λοιπόν θεωρούμαστε παρέα, παρά συγκρότημα, αφού η δραστηριότητα μας , πηγάζει πρώτα από τη φιλία μας και ύστερα από την ανάγκη έκφρασης μέσω της μουσικής.

Όλοι μας, εκτός από τον Cricis που είναι Αθηναίος, μεγαλώσαμε στην επαρχία (Σπάρτη,Τρίπολη), αλλά σπουδές και δουλειά, μας κρατάνε στην Αθήνα.

Πείτε μας δυο λόγια για το δεύτερό σας album που μόλις κυκλοφορήσατε.Τι πραγματεύεται ;

fjΟ νέος μας δίσκος κινείται σε πανομοιότυπα μονοπάτια με τον πρώτο. Συνεχίζουμε να μιλάμε για τον κόσμο που μας περιβάλλει και για όσα μας ενοχλούνν μέσα σε αυτόν. Από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τη μόλυνση του περιβάλλοντος, από τη μοναξιά που βιώνει ο άνθρωπος μέσα στη γκριζούπολη μέχρι τα λανθασμένα πρότυπα και τον υλιστικό τρόπο ζωής . Προσπαθήσαμε να δούμε τον κόσμο και να τον περιγράψουμε μέσα από τα μάτια ενός άστεγου, ενός εργαζόμενου, ενός νέου ανθρώπου που έχει απογοητευθεί από όλα όσα βλέπει γύρω του, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που κάνει hip-hop σε αυτή τη χώρα. Κατακρίνουμε ,από το κράτος, τους μηχανισμούς του, τους συνανθρώπους μας που δεν αξίζουν να λέγονται έτσι, μέχρι και τον τελευταίο καλλιτέχνη, hiphop ή μη, που κάνει μουσική για τα λεφτά και για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Μουσικά, προσπαθήσαμε τους στίχους μας, να τους ‘ντύσουμε’ και με άλλους ήχους(reggae, dub), πέρα από το hiphop, χωρίς όμως, όπως πιστεύουμε να ξεφεύγουν ιδιαίτερα από τη φιλοσοφία του και την προσωπική μας αισθητική.

Επιλέγετε πάλι να το δίνετε δωρεάν, όχι απλά σαν download, αλλά και κανονικό cd με προσεγμένο packaging. Γιατί δωρεάν και όχι κάτω από μία δισκογραφική εταιρεία;

Ναι και πάλι δωρεάν. Όταν ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου, αποφασίσαμε πως όλη αυτή η δουλεία που κάναμε, δε θα θέλαμε απλά να υπάρχει ξεχασμένη σε κάποιο site, με ένα αρχείο jpg για εξώφυλλο. Θέλαμε, να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας τυπωμένο, σαν να τον έχουμε αγοράσει από δισκοπωλείο. Και αφού αποφασίσαμε πως θα πληρώσουμε εταιρεία κοπής και δε θα προσπαθήσουμε μόνοι μας να τυπώσουμε 1000 cd σπίτι μας, δώσαμε και κάτι παραπάνω για να έχουμε κάτι ξεχωριστό. Μια συσκευασία και ένα δίσκο, όσο τον δυνατόν περισσότερο προσεγμένο και στο ήχο και στην εικόνα του, που όταν τον πιάνεις στα χέρια σου να νομίζεις πως είναι κανονική κυκλοφορία. Με δύο κουβέντες, θέλαμε ο δίσκος που θα βγάλουμε, να είναι ισάξιος και καλύτερος ακόμα από αυτόν που προσφέρει στο εμπόριο μια δισκογραφική. Με τη μόνη διαφορά πως δε θα έχει πάνω το λογότυπό της.

fj

Όσον αφορά τώρα την ανεξάρτητη και δωρεάν διανομή του. Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα,την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες όσο αναφορά την μουσική βιομηχανία για διάφορους δεν είναι και πολύ του γούστου μας. Είμαστε ανοιχτοί σαν ομάδα και συγχρόνως όχι απαραίτητα προκατειλημμένοι να ακούσουμε και να συζητήσουμε κάθε πρόταση και κάθε πλάνο με τους εκπροσώπους της αρκεί να μην μας πουν κάτι που κάνουμε και μόνοι μας ή μια ιδέα που ήδη εφαρμόζουμε. Γενικά επιδιώκουμε να είναι υγιείς οι δημιουργίες μας και αυτός είναι ένα σημαντικός ο λόγος που μας διαχωρίζει, τουλάχιστον προς το παρόν, από όλο αυτό το σκηνικό.

Δε θέλαμε να μπλέξουμε με εταιρίες και μάλιστα με εταιρείες στην Ελλάδα που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική που κάνουμε και προσπαθούν να προωθήσουν μια δουλεία hip hop, όπως ακριβώς θα προωθούσαν και έναν λαϊκό τραγουδιστή. Μέχρι σήμερα, είχαμε αρκετές προτάσεις από δισκογραφικές και μάλιστα από τις πιο γνωστές στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Αλλά δεν τα φτιάξαμε με καμία. Κάποιοι από εμάς άνηκαν κάποτε στο δυναμικό δισκογραφικών εταιριών και είδαν, τότε εκεί, από πρώτο χέρι τα ελάχιστα θετικά και τα πολλά αρνητικά που ενέχει μια συνεργασία μαζί τους.

Ο βασικός λόγος που είμαστε κατά των δισκογραφικών, είναι πως θέλουμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις μας και την απόλυτη ελευθερία, να γράψουμε και να πούμε ότι θέλουμε και όπως το θέλουμε, να επιλέγουμε εμείς πότε θα κάνουμε συναυλία και με ποιον, εμείς να αποφασίζουμε πότε θα βγει ο δίσκος και πότε και αν θα υπάρξει επόμενος. Επίσης, δίνοντας το δίσκο δωρεάν μέσω διαδικτύου, είναι πιο προσιτός σε κάποιον τρίτο, που δε θα έδινε ποτέ 15 ευρώ για να τον αγοράσει, χωρίς να έχει ακούσει ποτέ τη μουσική μας. Μέσα σε μία μέρα, ο δίσκος μας μπορεί να πάει σε 2 και 3 χιλιάδες ανθρώπους αν εκείνοι το θελήσουν. ¶λλωστε, το μόνο που μπορεί να προσφέρει μια εταιρία, εκτός από το να σε βάλει στο ράφι και να ξεμείνεις σε αυτό, είναι ένα video clip που ίσως να παίξει 4-5 φορές στο Mad και μετά να ξεχαστεί.

Επίσης, θέλουμε να κρατήσουμε τη μουσική μας ακέραιη, ποιοτική, κοντάστο δρόμο και σε καμία περίπτωση να μην πέσουμε στην παγίδα του εμπορίου.. Κανένας από εμάς δε περιμένει να πάρει κάτι πίσω από αυτό, ούτε και θα το επιδιώξουμε στο μέλλον. Τέλος, πάρτο και σαν ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας. Δηλαδή, να αφιερώσουμε ώρες ατελείωτες, χρήμα και κόπο, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και το αποτέλεσμα που θα βγει να είναι ανώτερο από αυτό που θα υπήρχε αν τη μουσική μας τη διακινούσε μια δισκογραφική. Όπου φτάσουμε θα φτάσουμε μόνοι μας και με την βοήθεια ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Από ιστοσελίδες που μας παραχωρούν το χώρο τους για να προβάλουμε τη μουσική μας, από έντυπα που ενδιαφέρονται χωρίς κανένα όφελος να ασχοληθούν με την ανεξάρτητη μουσική μέχρι και τον τύπο που θα έρθει στο live μας και να μας στηρίξει με την παρουσία του, οικονομικά και ηθικά.

Θα υπάρξουν live shows για την παρουσίαση του;

Σίγουρα θα υπάρξουν και αρκετά από αυτά εκτός Αθηνών. Η αρχή βέβαια θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου του 2008, ημέρα Παρασκευή, στο RODEO (πλατεία Βικτωρίας, Χέυδεν 34), όπου εκεί θα παρουσιάσουμε την νέα μας δουλειά. Επίσης, θα διανέμονται στην είσοδο, δωρεάν, τα αυθεντικά αντίτυπα του FREELOAD. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 και η είσοδος είναι 10ευρώ+μπύρα+το cd.

Μιλώντας για live shows,ποια από αυτά που έχετε παίξει, έχετε ξεχωρίσει;

Μέσα στον 1,5 χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου και του δεύτερου, έχουμε δώσει περίπου στις 15 συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Έχουμε παίξει με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Hiphop σκηνής (Sabac,Beatnuts.Promoe-Looptroop,Mr Lif,Freestyle) αλλά και σε μεγάλα μουσικά festivals. (Γιορτή μουσικής 07,Thhf). Όμως πιστεύουμε, πως οι συναυλίες που παίξαμε στην επαρχία ,σε μικρά μαγαζιά, στην Πρέβεζα και στην Λάρισα, ήταν οι πιο έντονες. Αν ξεχωρίζαμε κάποια απ’όλες, μάλλον μία από αυτές τις δύο θα διαλέγαμε.

fj

Eίσαστε επίσης στενά δεμένοι και με το άλλο στοιχείο της hiphop κουλτούρας, το graffiti. Πώς βλέπετε τη σκηνή στην Ελλάδα και ποιους ξεχωρίζετε;

Η σκηνή του graffiti στην Ελλάδα δυστυχώς έχει αρχίσει και πέφτει. Ειδικά στην Αθήνα. Όχι τόσο όσον αφορά την ποσότητα, όσο την ποιότητα της. Δεν βλέπουμε νέο αίμα στους τοίχους . Ίδια styles παντού και ελάχιστη εξέλιξη από τη νέα γενιά. Οι παλιοί γκραφιτάδες θα υπάρχουν πάντα και αραιά και που θα τους συναντάμε σε τοίχους.

Τώρα για το αν ξεχωρίζουμε κάποιους, επειδή είναι και μια ευκαιρία να δώσουμε το respect σε κάποιους που το αξίζουν άσχετα αν δε τους ξέρουμε όλους προσωπικά, απλά κρίνοντας από την δουλειά τους. Από παλιούς σίγουρα SGB,SR, HEROES,HIT,ΝΒW,ZAP,WOOZY,BIZARE,IMPE,SAKE που όλοι αυτοί έδωσαν το έναυσμα στους μεταγενέστερους να ασχοληθούν με το graffiti.

Από πιο νέους σχετικά, δηλαδή 1999-2000 και μετά, SKIDS,UDK,WFC,FROGZ,XP,AMIGOS,USERS,LIFO,FIX.

Πώς βλέπετε γενικότερα τώρα, την ελληνική hiphop σκηνή;

Πονεμένη ιστορία αυτή η ελληνική hiphop σκηνή. Η φτώχια φέρνει γκρίνια λένε. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, μέρος της είμαστε και εμείς, οπότε για ότι σωστό ή ότι λάθος, εν μέρη η μπάλα παίρνει και εμάς. Στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει σε σημείο, οι ακροατές να είναι λιγότεροι από τους καλλιτέχνες.

fjΣυνεπώς, από αυτό και μόνο αρχίζουν όλα τα άσχημα. Οι περισσότεροι λοιπόν, σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Δεν ακούνε ένα δίσκο για να ακούσουν μουσική αλλά για να ξεθάψουν ή να φανταστούν λάθη και ατέλειες, δεν έρχονται στο live σου για να γουστάρουν αλλά για να σε κρίνουν.

Δεν υπάρχει ταλέντο και οι περισσότεροι πλασάρουν κάτι πρόχειρο, αφού ανυπομονούν να ακουστεί η δουλεία τους προς τα έξω, και έτσι έχουμε καταλήξει να φτάνουν στα αυτιά μας μουσικές, οι οποίες μόνο τα ταλαιπωρούν. Ωστόσο υπάρχει ένα κοινό αποτελούμενο από πραγματικούς ακροατές το οποίο προσπαθεί να μεγαλώσει μέσα σε αυτό το χαλί μα και να αναπνεύσει ζώντας το ραπ από κοντά. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμούμε και τους σεβόμαστε είτε ακούν Flowjob είτε όχι.

Όσον αφορά τώρα τα φτασμένα, μέσα σε εισαγωγικά, σχήματα. Εκεί και αν υπάρχει ανταγωνισμός, αθέμιτος τις περισσότερες φορές. Όλοι σου δίνουν το χέρι και το σεβασμό τους και πίσω από τη πλάτη σου σκάβουν το λάκο σου. Όλοι πιστεύουν, πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και πως έγιναν μέσα σε μία νύχτα βασιλιάδες αυτής της σκηνής. Φτίαχνουν κλίκες, κάνουν δημόσιες σχέσεις, τα κάνουν πλακάκια με συντελεστες ιστοσελίδων, ραδιοφόνων και καναλιών, προσλαμβάνουν managers, κλείνουν σπόνσορες κλπ.

Δυστυχώς όμως, χάνοντας το καιρό τους με όλα αυτά, ξεχνάνε και χάνουν την ουσία. Το σκοπό της ύπαρξης τους σε αυτή τη σκηνή. Να φτιάξουν και παράγουν μουσική.

Για αυτό το λόγο ακριβώς νιώθουμε ξένοι και απόμακροι από αυτή τη σκηνή. Δε θέλουμε να είμαστε μέρος σε κάτι που είναι σάπιο από τη βάση του γιατί πιάσαμε τους εαυτού μας ορισμένες φορές να πέφτουμε σε λάθη που θέλαμε να αποφύγουμε εξ αρχής. Και για να προλάβουμε κάποιον ο οποίος θα ακούσει στο δίσκο μας, κάποια κομμάτια που είναι σε battle ύφος και μιλάνε ξεκάθαρα για την κατάσταση της ελληνικής hiphop σκηνής και ίσως σκεφτεί πως και μεις προκαλούμε με τα λεγόμενα μας και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Εμείς απλά δηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτό το χάλι που επικρατεί. Δε στρεφόμαστε εναντίον μουσικών σχημάτων που κάνουν hiphop και κινούνται πάνω κάτω στο χώρο της ‘underground’ hiphop σκηνής, αλλά εναντίον όλων όσων ξεπούλησαν το hiphop για ψίχουλα και περισσότερο εναντίον αυτών που έκαναν στροφή 180 μοιρών από όσα έλεγαν χθες και εκτός από το hiphop ξεπούλησαν και τους εαυτούς τους.

Links
www.myspace.com/flowjobteam
www.flowjob.gr

Videos
Flowjob στο THHF

 

Διάβασε επίσης...
Ποιοι είναι οι The Almighty Defenders;
Θα αναρωτιέστε όταν μάθετε ότι τον Σεπτέμβριο ένα group με αυτό το όνομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο του album στην Vice Records.Να σας πούμε λοιπόν ότι είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Black Lips με τους King Khan και τον ΒΒQ ή αλλιώς Mark Sultan. Μεγάλες rock'n'roll στιγμές κωλοπαιδισμού δηλαδή ...
Συνέχεια...
Πάρτυ του MiC στο Six D.O.G.S.
Το μουσικό website των απανταχού αμετανόητων ρομαντικών, πρώην φανζινάδων, και κολλημένων - με την καλή έννοια, το αγαπητό μας MiC μας προσκαλεί το ερχόμενο Σάββατο στο τρίτο παρτυ του στην Αθήνα.Αυτή την φορά, το Six D.O.G.S της Αβραμιώτου - σε δύο χώρους, στο Utility Space αλλά και στο Bar (πρώην ...
Συνέχεια...
Listen Up: M.I.A. – ‘Bring The Noise’
Πρώτο επίσημο single από το επερχόμενο τέταρτο άλμπουμ της M.I.A. που θα έχει τον τίτλο Matangi αλλά προς το παρόν δεν έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας ή άλλες πληροφορίες πέρα από το γεγονός,  όπως η ίδια έχει δηλώσει, πως θα είναι ένα συνδυασμός στοιχείων από όλα τα προηγουμένα άλμπουμ της. Προς το ...
Συνέχεια...
Νέο album από τους θρυλικούς Fenn O’Berg
Έχουν περάσει σχεδόν 9 χρόνια από τότε που το θρυλικό τρίο της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής των Christian Fennesz, Jim O'Rourke και Peter Rehberg κυκλοφόρησαν το δεύτερο - και κλασικό για το είδος πλέον - album τους. Όπως έγινε γνωστό αυτές τις μέρες από την δισκογραφική εταιρία Mego, οι Fenn O'Berg ...
Συνέχεια...
Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή παρουσιάζει το δεύτερο άλμπουμ της
Μια από τις πιο ιδιαίτερες ελληνόφωνες μπάντες, οι Μητέρα Φάλαινα Τυφλή θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ζωντανά το νέο, δεύτερο άλμπουμ τους, Ναυάγια στη Στεριά την Πέμπτη 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Το Ναυάγια στη Στεριά, που θα κυκλοφορήσει από το δικό τους label Πλαγκτόν Μουσικές Παραγωγές είναι το δεύτερο ...
Συνέχεια...
Broken Bells: το ντουέτο του James Mercer (The Shins) με τον Danger Mouse
Ο James Mercer, frontman των Shins, μαζί με τον παραγωγό Danger Mouse αποφάσισαν να συνεργαστούν δημιουργώντας το ντουέτο Broken Bells.Oι Βroken Bells λοιπόν έχουν ήδη σχεδόν έτοιμο το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομα τους. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δίσκου ειναι η 9η Μαρτίου.Ο Μercer έχει αναλάβει τα φωνητικά, ...
Συνέχεια...
Ο Απρίλης της Puzzlemusik
Η puzzlemusik, μια από τις πιο δραστήριες και ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρίες στην Ελλάδα αφιερώνει ολόκληρο τον Απρίλη για να μας παρουσιάσει το νέο της πρόσωπο και να μας συστήσει σε κάποιες από τις νέες μπάντες που έχουν ενταχθεί στο ρόστερ της, όπως οι Jane Doe, οι Playground Theory και οι The Next Step Quintet, αλλά ...
Συνέχεια...
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Η 7η Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο θα είναι απόλυτα βρετανική, με τους σπουδαίους Suede να προστίθενται στο line up της 2ης μέρας του νέου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Detox. H πρώτη μέρα του 2310 Festival, η 6η Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνει τους Judas Priest, Whitesnake και Firewind και ...
Συνέχεια...
Listen Up: Guided By Voices – Let’s Go Eat The Factory
Τα νέα από το στρατόπεδο των επανασυνδεδεμένων με το "κλασσικό" '93-'96 line-up Guided By Voices είναι διφορούμενα. Από την μία ακύρωσαν -όπως σας είχαμε πει επ' ευκαιρίας της ...επανασύνδεσης των Afghan Whigs ('90s is the new '80s? Discuss)- τις εμφανίσεις τους σε ATP και Primavera Sound κάτι που αρχικά θεωρήθηκε ...
Συνέχεια...
Stream This: Burial – Rival Dealer EP
Εννοείται ότι όταν αποφασίσει να μας χαρίσει νέο υλικό ο μυστικοπαθής βρετανός παραγωγός, το "ίντερνετ" παθαίνει ομαδική υστερία.Έτσι λοιπόν συμβαίνει και σήμερα αφού έχουμε διαθέσιμο το νέο EP λοιπόν από τον Burial με τίτλο Rival Dealer. Το Rival Dealer περιλαμβάνει τρία "κομμάτια" ('Rival Dealer', 'Hiders', 'Come Down To Us') όπου έκαστο, ...
Συνέχεια...
My Brightest Diamond – “All Things Will Unwind”
Απ’ τη φύση του, ο άνθρωπος νοιώθει ανασφάλεια σε κάθε ενδεχόμενο εγκατάλειψης της εστίας του προς χάριν μιας άλλης, που ίσως και να μη σταθεί ποτέ στο βιωματικό επίπεδο της εκάστοτε παρούσας. Τουλάχιστον αρχικά, στις πρώτες φευγάτες εικόνες και σκέψεις που του καρφώνονται στο μυαλό. Αυτή η συναισθηματική κατάσταση μπορεί ...
Συνέχεια...
A Summer Reggae Celebration!
Ο ιταλικής καταγωγής αλλά μόνιμος κάτοικος του Kingston εδώ και χρόνια Alborosie -σαφώς από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα ονόματα της reggae-, o γερμανός Jahcoustix, o πολωνός dubstep παραγωγός Radikal Guru και μια σειρά από εγχώριους παραγωγούς, καλλιτέχνες και σχήματα από την reggae/dub, το hip-hop και την funk αποτελούν τον κορμό ...
Συνέχεια...
Ο Κ.Βήτα στο Σταυρό του Νότου για τέσσερις ξεχωριστές εμφανίσεις
Καλή η εμπειρία της ζωντανής ακρόασης των Στέρεο Νόβα - όσοι απ' εσάς τους είδατε είτε για πρώτη είτε για ... φορά - αρκούντως όμως συναρπαστικές είναι και οι solo παραστάσεις του Κ.Βήτα. Πόσο δε όταν αυτές περιλαμβάνουν την επί σκηνής συνεργασία με ένα κιθαριστικών πεποιθήσεων γκρουπ. Ξεδιαλύνω το ομιχλώδες ...
Συνέχεια...
Orbital
Υπήρξαν αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα βρετανικά σχήματα της ηλεκτρονικής μουσικής για τη δεκαετία του '90 και προτού επιστρέψουν στην Αθήνα για άλλη μία εμφάνιση μίλησαν στο mixtape.gr Εκεί στις αρχές των nineties, οι αδερφοί Hartnoll κατόρθωσαν να συμβάλλουν καθοριστικά στο τι εστί techno made in Britain, ως απάντηση σε όσα ...
Συνέχεια...
Live party για τον Φοίβο Δεληβοριά την Τετάρτη στο Fuzz
Αν είστε φάντασμα, λυκάνθρωπος, βαμπίρ που σιχαίνεται το «Twilight», απειθάρχητο ξωτικό, άνεργος σούπερ-ήρωας και κάθε άλλου είδους ανήσυχο εκτόπλασμα, είστε όλοι καλεσμένοι στο πάρτι του «Αόρατου Ανθρώπου» Φοίβου Δεληβοριά στο Fuzz live music Club την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, εξ αφορμής της κυκλοφορίας του καινούργιου του δίσκου από την Inner Ear.Θα ...
Συνέχεια...
Midas Fall, Adolf Plays the Jazz + Absent Without Leave @ Interpid Fox
Οι Midas Fall επέστρεψαν στην Αθήνα καλεσμένοι του Plisskën Lab, ωστόσο το Interpid Fox δεν αποδείχθηκε ιδανικός χώρος για ένα τέτοιο live. Midas Fall @ Interpid Fox Άμα τη αφίξει του στο γνωστό στους συχνάζοντες στο  Γκάζι ροκομεταλάδικο Interpid Fox το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ένας οποιοσδήποτε μουσικόφιλος που έχει δει κανά δυο ...
Συνέχεια...
Παράταση για τις υποψηφιότητες για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
Μέχρι την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 μπορείτε, όσοι ενδιαφέρεστε, να στείλετε υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.Είναι η η τρίτη χρονιά που η ΕΡΤ και η ΔΕΘ συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, στο Γήπεδο Πυλαίας, στις 18 και 20 Οκτωβρίου 2007.Για επιπλέον πληροφορίες καθώς για την παραλαβή του ...
Συνέχεια...
Listen Up: Tricky – ‘Tribal Drums’ (feat. Francesca Belmonte)
Δεν τον προλαβαίνουμε τον φίλτατο Tricky καθώς κάνει διαθέσιμο προς ακρόαση σχεδόν κάθε βδομάδα και ένα ακόμα δείγμα από τo επερχόμενο δέκατο άλμπουμ της καριέρας του False Idols. Ακούστε παρακάτω το 'Tribal Drums', όπου συμμετέχει στα φωνητικά η Francesca Belmonte και πάλι (βλ. 'Nothing's Changed' και 'Does It', ενώ αν ...
Συνέχεια...
Ravi Shankar R.I.P.
Σε ηλικία 92 χρονών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Ινδός βιρτουόζος του σιτάρ, Ravi Shankar. Ο βραβευμένος τρείς φορές με Grammy Shankar, υπήρξε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες μουσικούς, κυρίως στα 60s, όταν και συμμετείχε στα θρυλικά φεστιβάλ Woodstock και Monterey Pop Festival, ενώ αποτέλεσε βασική επιρροή και στενό φίλου του ...
Συνέχεια...
Pat Mahoney (LCD Soundsystem)
Drummer των LCD Soundsystem και αθεράπευτος βινυλιοφάγος και disco dad, ο Pat Mahoney θα βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη για να παρουσιάσει αυτό που με τον James Murphy ονόμασαν Special Disco Version στο πλαίσιο του Coca Cola Soundwave Summer Sounds.To mixtape.gr επικοινώνησε τον Pat Mahoney στο σπίτι του στη ...
Συνέχεια...
Múm
Το νο.3 συγκρότημα - βάση δημοσιότητας - του εργοστασίου μουσικών ταλέντων που ακούει στο όνομα Ισλανδία, οι Múm, επισκέπτονται για πρώτη φορά τα μέρη μας. Με αφορμή την παρθενικής τους ζωντανή εμφάνιση, στα πλαίσια του Synch Festival, ο «εγκέφαλος» του γκρουπ, Gunnar Örn Tynes, εξηγεί τον δημιουργικό οργασμό στον οποίο ...
Συνέχεια...
Οι The Streets δίνουν μια πρώτη γεύση του νέου τους άλμπουμ
Στις 15 Σεπτεμβρίου, οι Streets ή καλύτερα ο κος Mike Skinner μας παραδίδει το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ του που φέρει το τίτλο "Everything Is Borrowed".Στα πλαίσια της προώθησης του νέου του πονήματος ο ταλαντούχος Βρεττανός μας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσουμε δωρεάν το κομμάτι "The Escapist", το οποίο και ...
Συνέχεια...
Video: Le Page – ‘Everybody Hates You’
Everybody Hates You όνομάζεται το νέο κομμάτι των Le Page και μάλιστα, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, το τραγούδι κυκλοφορεί σε πείσμα των γιορτινών ημερών που θέλουν τους καλλιτέχνες να κυκλοφορούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια αγάπης. Το κομμάτι μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ σε δύο διαφορετικές εδοχές, μια ηχογραφημένη το χειμώνα του ...
Συνέχεια...
Gagarin Open Air Festival – Day 2 – Γ. Αγγελάκας & οι Επισκέπτες, The Last Drive, Διάφανα Κρίνα…
Το line-up της βραδιάς, που περιλάμβανε μερικά από τα πιο εμβληματικά ονόματα του ελληνόφωνου rock (Παυλίδης, Αγγελάκας, Διάφανα Κρίνα, κλπ) σε συνδυασμό με το πιο αναγνωρίσιμο αγγλόφωνο (Last Drive), προϊδέαζε για μια βραδιά - γιορτή όπου θα μαζευότανε πολύς κόσμος και θα αποτελούσε ίσως ορόσημο στην ταλαίπωρη ιστορία του ελληνικού ...
Συνέχεια...
EJEKT Festival 2014
Η συνταγή που έχει επιλέξει το EJEKT festival σε ότι αφορά στη σύνθεση των συγκροτημάτων που το απαρτίζουν δείχνει να είναι επιτυχημένη, και απόδειξη είναι το πλήθος κόσμου που συνέρευσε στην πλατεία Νερού γι’ αυτή τη δέκατη τέλεσή του. Λίγα συγκροτήματα και καλά, γνωστά ονόματα μαζί με κάποιον ένα ή δύο που παίρνει το βάπτισμα του ...
Συνέχεια...
Goran Bregovic, Dany Brillant, Astillero και Tchavolo Schmitt τον Φθινόπωρο στην Ελλάδα
Το Νέο Ρεύμα ανακοίνωσε τις πρώτες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει τον ερχόμενο Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.Ένας Βαλκάνιος συνήθης ύποπτος με νέα παραγωγή, ένας Γάλλος με φανατικό κοινό και στη χώρα μας, τους νέους εκφραστές του σύγχρονου Τάνγκο, και ο κορυφαίος εκφραστής του Gipsy Swing σήμερα αποτελούν τις επιλογές / προτάσεις ...
Συνέχεια...
Κατεβάστε όλα τα τεύχη του Plan B
 Το Λονδρέζικο Plan B, υπήρξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα μουσικά περιοδικά, αλλά άντεξε μόνο πέντε χρόνια. Τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσε ότι κλείνει, λόγω χαμηλής κυκλοφορίας, αφήνοντας βέβαια ανοιχτό ένα παράθυρο για μελλοντικά projects. Στο μεταξύ πρόλαβε να κυκλοφορήσει 46 τεύχη, τα οποία μπορείτε πλέον να κατεβάσετε σε pdf ...
Συνέχεια...
Οι Dark Rags γιορτάζουν σήμερα την κυκλοφορία του πρώτου τους album
Οι Dark Rags, ένα από τα αγαπημένα μας νέα Αθηναϊκά συγκροτήματα, από αυτά που είναι βουτηγμένα στο garage και στo punk/rock'n'roll - πες στο και παλιομοδίτικο, καλό είναι - κυκλοφορούν σήμερα Παρασκευή το ντεμπούτο album τους στην Fuzz Overdose Records. Θα έρθει στα χέρια μας σύντομα και θα πούμε αναλυτικά γι'αυτό το ...
Συνέχεια...
Herbie Hancock @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Είναι η δεύτερη φορά που έχω την τύχη να παρακολουθήσω ζωντανά τον Herbie Hancock να ηγείται μιας μπάντας (η πρώτη ήταν το 2005 στην αίθουσα της Όπερας στην Κολωνία) και όπως σε εκείνη του την εμφάνιση, έτσι και σε αυτή, απέδειξε περίτρανα τους λόγους για τους οποίους αποτελεί ένα σπουδαίο ...
Συνέχεια...
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble @ Gagarin 205
Πέντε λεπτά μετά τις 21.30 περνούσα την πόρτα του Gagarin και ήδη το support σχήμα είχε ξεκινήσει μόλις να παίζει. «Ευρώπη γίναμε» σκέφτηκα και μπήκα κατ’ ευθείαν στα βαθιά της πολύωρης ηχητικής εμπειρίας που είχαν να μας προτείνουν οι Ολλανδοί The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble. Την εμφάνισή τους άνοιγαν οι ίδιοι (!) με το άλλο τους project που φέρει το όνομα The ...
Συνέχεια...
Ποιοι είναι οι The Almighty Defenders;
Πάρτυ του MiC στο Six D.O.G.S.
Listen Up: M.I.A. – ‘Bring The Noise’
Νέο album από τους θρυλικούς Fenn O’Berg
Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή παρουσιάζει το δεύτερο άλμπουμ
Broken Bells: το ντουέτο του James Mercer (The
Ο Απρίλης της Puzzlemusik
Οι Suede στο 2310 Festival στη Θεσσαλονίκη
Listen Up: Guided By Voices – Let’s Go
Stream This: Burial – Rival Dealer EP
My Brightest Diamond – “All Things Will Unwind”
A Summer Reggae Celebration!
Ο Κ.Βήτα στο Σταυρό του Νότου για τέσσερις
Orbital
Live party για τον Φοίβο Δεληβοριά την Τετάρτη
Midas Fall, Adolf Plays the Jazz + Absent
Παράταση για τις υποψηφιότητες για το Φεστιβάλ Τραγουδιού
Listen Up: Tricky – ‘Tribal Drums’ (feat. Francesca
Ravi Shankar R.I.P.
Pat Mahoney (LCD Soundsystem)
Múm
Οι The Streets δίνουν μια πρώτη γεύση του
Video: Le Page – ‘Everybody Hates You’
Gagarin Open Air Festival – Day 2 –
EJEKT Festival 2014
Goran Bregovic, Dany Brillant, Astillero και Tchavolo Schmitt
Κατεβάστε όλα τα τεύχη του Plan B
Οι Dark Rags γιορτάζουν σήμερα την κυκλοφορία του
Herbie Hancock @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble @ Gagarin 205