Το Mixtape.gr προσφέρει δωρεάν για download το δεύτερο πόνημα του Ελληνικού hip hop συγκροτήματος Flowjob με τίτλο ‘Freeload‘.

Μπορείτε να κατεβάσετε το album σε δύο μέρη (Α-side, B-side)

Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο τους ‘For Free‘ (που επίσης μοιραζόταν δωρεάν με εκπληκτικό εξώφυλλο και packaging) και αρκετές συναυλίες στις πλάτες τους, έρχονται να μας δείξουν ότι η ελληνική σκηνή έχει χώρο για σοβαρές προσπάθειες, χωρίς κραυγές και ποζεριλίκια. Και όντως υπάρχουν πολλά σχήματα εκεί έξω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (και κυρίως έξω από την Αθήνα) που δημιουργούν και γράφουν ρίμες με ψυχή και όραμα.


Πώς δημιουργήθηκαν οι Flowjob; Ξέρω ότι είσαστε από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά με βάση την Αθήνα.

Oι Flowjob δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 από μια παρέα ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική. Anser,Cricis και Mr Barion, ήταν αρχικά τα μέλη του συγκροτήματος και αργότερα, άρχισαν να συμμετέχουν πιο ενεργά και στις μουσικές αλλά και στις συναυλιακές δραστηριότητες οι Sada, F-lektos, Rebeloz και Skinny. Πιο πολύ λοιπόν θεωρούμαστε παρέα, παρά συγκρότημα, αφού η δραστηριότητα μας , πηγάζει πρώτα από τη φιλία μας και ύστερα από την ανάγκη έκφρασης μέσω της μουσικής.

Όλοι μας, εκτός από τον Cricis που είναι Αθηναίος, μεγαλώσαμε στην επαρχία (Σπάρτη,Τρίπολη), αλλά σπουδές και δουλειά, μας κρατάνε στην Αθήνα.

Πείτε μας δυο λόγια για το δεύτερό σας album που μόλις κυκλοφορήσατε.Τι πραγματεύεται ;

fjΟ νέος μας δίσκος κινείται σε πανομοιότυπα μονοπάτια με τον πρώτο. Συνεχίζουμε να μιλάμε για τον κόσμο που μας περιβάλλει και για όσα μας ενοχλούνν μέσα σε αυτόν. Από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τη μόλυνση του περιβάλλοντος, από τη μοναξιά που βιώνει ο άνθρωπος μέσα στη γκριζούπολη μέχρι τα λανθασμένα πρότυπα και τον υλιστικό τρόπο ζωής . Προσπαθήσαμε να δούμε τον κόσμο και να τον περιγράψουμε μέσα από τα μάτια ενός άστεγου, ενός εργαζόμενου, ενός νέου ανθρώπου που έχει απογοητευθεί από όλα όσα βλέπει γύρω του, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που κάνει hip-hop σε αυτή τη χώρα. Κατακρίνουμε ,από το κράτος, τους μηχανισμούς του, τους συνανθρώπους μας που δεν αξίζουν να λέγονται έτσι, μέχρι και τον τελευταίο καλλιτέχνη, hiphop ή μη, που κάνει μουσική για τα λεφτά και για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Μουσικά, προσπαθήσαμε τους στίχους μας, να τους ‘ντύσουμε’ και με άλλους ήχους(reggae, dub), πέρα από το hiphop, χωρίς όμως, όπως πιστεύουμε να ξεφεύγουν ιδιαίτερα από τη φιλοσοφία του και την προσωπική μας αισθητική.

Επιλέγετε πάλι να το δίνετε δωρεάν, όχι απλά σαν download, αλλά και κανονικό cd με προσεγμένο packaging. Γιατί δωρεάν και όχι κάτω από μία δισκογραφική εταιρεία;

Ναι και πάλι δωρεάν. Όταν ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου, αποφασίσαμε πως όλη αυτή η δουλεία που κάναμε, δε θα θέλαμε απλά να υπάρχει ξεχασμένη σε κάποιο site, με ένα αρχείο jpg για εξώφυλλο. Θέλαμε, να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας τυπωμένο, σαν να τον έχουμε αγοράσει από δισκοπωλείο. Και αφού αποφασίσαμε πως θα πληρώσουμε εταιρεία κοπής και δε θα προσπαθήσουμε μόνοι μας να τυπώσουμε 1000 cd σπίτι μας, δώσαμε και κάτι παραπάνω για να έχουμε κάτι ξεχωριστό. Μια συσκευασία και ένα δίσκο, όσο τον δυνατόν περισσότερο προσεγμένο και στο ήχο και στην εικόνα του, που όταν τον πιάνεις στα χέρια σου να νομίζεις πως είναι κανονική κυκλοφορία. Με δύο κουβέντες, θέλαμε ο δίσκος που θα βγάλουμε, να είναι ισάξιος και καλύτερος ακόμα από αυτόν που προσφέρει στο εμπόριο μια δισκογραφική. Με τη μόνη διαφορά πως δε θα έχει πάνω το λογότυπό της.

fj

Όσον αφορά τώρα την ανεξάρτητη και δωρεάν διανομή του. Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα,την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες όσο αναφορά την μουσική βιομηχανία για διάφορους δεν είναι και πολύ του γούστου μας. Είμαστε ανοιχτοί σαν ομάδα και συγχρόνως όχι απαραίτητα προκατειλημμένοι να ακούσουμε και να συζητήσουμε κάθε πρόταση και κάθε πλάνο με τους εκπροσώπους της αρκεί να μην μας πουν κάτι που κάνουμε και μόνοι μας ή μια ιδέα που ήδη εφαρμόζουμε. Γενικά επιδιώκουμε να είναι υγιείς οι δημιουργίες μας και αυτός είναι ένα σημαντικός ο λόγος που μας διαχωρίζει, τουλάχιστον προς το παρόν, από όλο αυτό το σκηνικό.

Δε θέλαμε να μπλέξουμε με εταιρίες και μάλιστα με εταιρείες στην Ελλάδα που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική που κάνουμε και προσπαθούν να προωθήσουν μια δουλεία hip hop, όπως ακριβώς θα προωθούσαν και έναν λαϊκό τραγουδιστή. Μέχρι σήμερα, είχαμε αρκετές προτάσεις από δισκογραφικές και μάλιστα από τις πιο γνωστές στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Αλλά δεν τα φτιάξαμε με καμία. Κάποιοι από εμάς άνηκαν κάποτε στο δυναμικό δισκογραφικών εταιριών και είδαν, τότε εκεί, από πρώτο χέρι τα ελάχιστα θετικά και τα πολλά αρνητικά που ενέχει μια συνεργασία μαζί τους.

Ο βασικός λόγος που είμαστε κατά των δισκογραφικών, είναι πως θέλουμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις μας και την απόλυτη ελευθερία, να γράψουμε και να πούμε ότι θέλουμε και όπως το θέλουμε, να επιλέγουμε εμείς πότε θα κάνουμε συναυλία και με ποιον, εμείς να αποφασίζουμε πότε θα βγει ο δίσκος και πότε και αν θα υπάρξει επόμενος. Επίσης, δίνοντας το δίσκο δωρεάν μέσω διαδικτύου, είναι πιο προσιτός σε κάποιον τρίτο, που δε θα έδινε ποτέ 15 ευρώ για να τον αγοράσει, χωρίς να έχει ακούσει ποτέ τη μουσική μας. Μέσα σε μία μέρα, ο δίσκος μας μπορεί να πάει σε 2 και 3 χιλιάδες ανθρώπους αν εκείνοι το θελήσουν. ¶λλωστε, το μόνο που μπορεί να προσφέρει μια εταιρία, εκτός από το να σε βάλει στο ράφι και να ξεμείνεις σε αυτό, είναι ένα video clip που ίσως να παίξει 4-5 φορές στο Mad και μετά να ξεχαστεί.

Επίσης, θέλουμε να κρατήσουμε τη μουσική μας ακέραιη, ποιοτική, κοντάστο δρόμο και σε καμία περίπτωση να μην πέσουμε στην παγίδα του εμπορίου.. Κανένας από εμάς δε περιμένει να πάρει κάτι πίσω από αυτό, ούτε και θα το επιδιώξουμε στο μέλλον. Τέλος, πάρτο και σαν ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας. Δηλαδή, να αφιερώσουμε ώρες ατελείωτες, χρήμα και κόπο, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και το αποτέλεσμα που θα βγει να είναι ανώτερο από αυτό που θα υπήρχε αν τη μουσική μας τη διακινούσε μια δισκογραφική. Όπου φτάσουμε θα φτάσουμε μόνοι μας και με την βοήθεια ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Από ιστοσελίδες που μας παραχωρούν το χώρο τους για να προβάλουμε τη μουσική μας, από έντυπα που ενδιαφέρονται χωρίς κανένα όφελος να ασχοληθούν με την ανεξάρτητη μουσική μέχρι και τον τύπο που θα έρθει στο live μας και να μας στηρίξει με την παρουσία του, οικονομικά και ηθικά.

Θα υπάρξουν live shows για την παρουσίαση του;

Σίγουρα θα υπάρξουν και αρκετά από αυτά εκτός Αθηνών. Η αρχή βέβαια θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου του 2008, ημέρα Παρασκευή, στο RODEO (πλατεία Βικτωρίας, Χέυδεν 34), όπου εκεί θα παρουσιάσουμε την νέα μας δουλειά. Επίσης, θα διανέμονται στην είσοδο, δωρεάν, τα αυθεντικά αντίτυπα του FREELOAD. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 και η είσοδος είναι 10ευρώ+μπύρα+το cd.

Μιλώντας για live shows,ποια από αυτά που έχετε παίξει, έχετε ξεχωρίσει;

Μέσα στον 1,5 χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου και του δεύτερου, έχουμε δώσει περίπου στις 15 συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Έχουμε παίξει με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Hiphop σκηνής (Sabac,Beatnuts.Promoe-Looptroop,Mr Lif,Freestyle) αλλά και σε μεγάλα μουσικά festivals. (Γιορτή μουσικής 07,Thhf). Όμως πιστεύουμε, πως οι συναυλίες που παίξαμε στην επαρχία ,σε μικρά μαγαζιά, στην Πρέβεζα και στην Λάρισα, ήταν οι πιο έντονες. Αν ξεχωρίζαμε κάποια απ’όλες, μάλλον μία από αυτές τις δύο θα διαλέγαμε.

fj

Eίσαστε επίσης στενά δεμένοι και με το άλλο στοιχείο της hiphop κουλτούρας, το graffiti. Πώς βλέπετε τη σκηνή στην Ελλάδα και ποιους ξεχωρίζετε;

Η σκηνή του graffiti στην Ελλάδα δυστυχώς έχει αρχίσει και πέφτει. Ειδικά στην Αθήνα. Όχι τόσο όσον αφορά την ποσότητα, όσο την ποιότητα της. Δεν βλέπουμε νέο αίμα στους τοίχους . Ίδια styles παντού και ελάχιστη εξέλιξη από τη νέα γενιά. Οι παλιοί γκραφιτάδες θα υπάρχουν πάντα και αραιά και που θα τους συναντάμε σε τοίχους.

Τώρα για το αν ξεχωρίζουμε κάποιους, επειδή είναι και μια ευκαιρία να δώσουμε το respect σε κάποιους που το αξίζουν άσχετα αν δε τους ξέρουμε όλους προσωπικά, απλά κρίνοντας από την δουλειά τους. Από παλιούς σίγουρα SGB,SR, HEROES,HIT,ΝΒW,ZAP,WOOZY,BIZARE,IMPE,SAKE που όλοι αυτοί έδωσαν το έναυσμα στους μεταγενέστερους να ασχοληθούν με το graffiti.

Από πιο νέους σχετικά, δηλαδή 1999-2000 και μετά, SKIDS,UDK,WFC,FROGZ,XP,AMIGOS,USERS,LIFO,FIX.

Πώς βλέπετε γενικότερα τώρα, την ελληνική hiphop σκηνή;

Πονεμένη ιστορία αυτή η ελληνική hiphop σκηνή. Η φτώχια φέρνει γκρίνια λένε. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, μέρος της είμαστε και εμείς, οπότε για ότι σωστό ή ότι λάθος, εν μέρη η μπάλα παίρνει και εμάς. Στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει σε σημείο, οι ακροατές να είναι λιγότεροι από τους καλλιτέχνες.

fjΣυνεπώς, από αυτό και μόνο αρχίζουν όλα τα άσχημα. Οι περισσότεροι λοιπόν, σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Δεν ακούνε ένα δίσκο για να ακούσουν μουσική αλλά για να ξεθάψουν ή να φανταστούν λάθη και ατέλειες, δεν έρχονται στο live σου για να γουστάρουν αλλά για να σε κρίνουν.

Δεν υπάρχει ταλέντο και οι περισσότεροι πλασάρουν κάτι πρόχειρο, αφού ανυπομονούν να ακουστεί η δουλεία τους προς τα έξω, και έτσι έχουμε καταλήξει να φτάνουν στα αυτιά μας μουσικές, οι οποίες μόνο τα ταλαιπωρούν. Ωστόσο υπάρχει ένα κοινό αποτελούμενο από πραγματικούς ακροατές το οποίο προσπαθεί να μεγαλώσει μέσα σε αυτό το χαλί μα και να αναπνεύσει ζώντας το ραπ από κοντά. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμούμε και τους σεβόμαστε είτε ακούν Flowjob είτε όχι.

Όσον αφορά τώρα τα φτασμένα, μέσα σε εισαγωγικά, σχήματα. Εκεί και αν υπάρχει ανταγωνισμός, αθέμιτος τις περισσότερες φορές. Όλοι σου δίνουν το χέρι και το σεβασμό τους και πίσω από τη πλάτη σου σκάβουν το λάκο σου. Όλοι πιστεύουν, πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και πως έγιναν μέσα σε μία νύχτα βασιλιάδες αυτής της σκηνής. Φτίαχνουν κλίκες, κάνουν δημόσιες σχέσεις, τα κάνουν πλακάκια με συντελεστες ιστοσελίδων, ραδιοφόνων και καναλιών, προσλαμβάνουν managers, κλείνουν σπόνσορες κλπ.

Δυστυχώς όμως, χάνοντας το καιρό τους με όλα αυτά, ξεχνάνε και χάνουν την ουσία. Το σκοπό της ύπαρξης τους σε αυτή τη σκηνή. Να φτιάξουν και παράγουν μουσική.

Για αυτό το λόγο ακριβώς νιώθουμε ξένοι και απόμακροι από αυτή τη σκηνή. Δε θέλουμε να είμαστε μέρος σε κάτι που είναι σάπιο από τη βάση του γιατί πιάσαμε τους εαυτού μας ορισμένες φορές να πέφτουμε σε λάθη που θέλαμε να αποφύγουμε εξ αρχής. Και για να προλάβουμε κάποιον ο οποίος θα ακούσει στο δίσκο μας, κάποια κομμάτια που είναι σε battle ύφος και μιλάνε ξεκάθαρα για την κατάσταση της ελληνικής hiphop σκηνής και ίσως σκεφτεί πως και μεις προκαλούμε με τα λεγόμενα μας και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Εμείς απλά δηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτό το χάλι που επικρατεί. Δε στρεφόμαστε εναντίον μουσικών σχημάτων που κάνουν hiphop και κινούνται πάνω κάτω στο χώρο της ‘underground’ hiphop σκηνής, αλλά εναντίον όλων όσων ξεπούλησαν το hiphop για ψίχουλα και περισσότερο εναντίον αυτών που έκαναν στροφή 180 μοιρών από όσα έλεγαν χθες και εκτός από το hiphop ξεπούλησαν και τους εαυτούς τους.

Links
www.myspace.com/flowjobteam
www.flowjob.gr

Videos
Flowjob στο THHF

 

Διάβασε επίσης...
Video: Afghan Whigs ft. Usher – SXSW full set
Όλος ο καλός ο κόσμος βρέθηκε αυτές τις μέρες στο Austin του Τέξας για το φετινό SXSW, και η αλήθεια είναι ότι ήδη, μπορούμε να περάσουμε πάρα πολλές ώρες βλέποντας μερικά από τα εκατοντάδες βίντεο που αναρτώνται στο youtube. Ένα βίντο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον και παρακολουθήσαμε, είναι το 40λεπτο ...
Συνέχεια...
Οι επόμενες κυκλοφορίες της Inner Ear
Tο 2012 τελείωσε για την Inner Ear, με δύο πολύ καλούς δίσκους (Fantastikoi Hxoi και Μανώλης Αγγελάκης) και με αυτή την κεκτημένη ταχύτητα μπαίνει στο 2013 ανακοινώνοντας πέντε νέες κυκλοφορίες με το καλημέρα: το ντεμπούτο άλμπουμ του KU -στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν σύσσωμοι οι Baby Guru-, ένα 7ιντσο από τον Larry ...
Συνέχεια...
Οι Antony & The Johnsons και η Ορχήστρα Σύγχρονη Μουσικής της ΕΡΤ την Δευτέρα στο Θέατρο Badminton
Έφτασε η ώρα για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Antony & The Johnsons στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton, την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους "Summer Symphony Concerts" περιοδείας.Μία καλοκαιρινή βραδιά που φαντάζει ακόμα πιο εντυπωσιακά θελκτική αφού το σχήμα του Antony Hegarty θα βρεθεί στην σκηνή του ...
Συνέχεια...
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα: ο Slash αλλάζει γνώμη και καλοβλέπει reunion των Guns N’ Roses
Ο Slash, που έχει εδώ και χρόνια πάρει την κιθαρούλα του αφήνοντας μόνο τον φουκαρά Axl Rose να περιφέρει ανά τον κόσμο ό,τι έχει απομείνει από τον μύθο των Guns N' Roses, δηλώνει τώρα, στο Βραζιάνικο MTV πως πιστεύει ότι τα μέλη της τωρινής του μπάντας, Velvet Revolver, πρέπει να ...
Συνέχεια...
Οι Snow Patrol συνεργάζονται με την Apple για τη προώθηση του νέου τους άλμπουμ
Στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι Snow Patrol θα μας παραδώσουν το καινούργιο τους άλμπουμ "A Hundred Million Suns".Με αφορμή τη κυκλοφορία αυτή, το γκρούπ αποφάσισε να συνεργασθεί με την Apple προσφέροντας μια interactive δυνατότητα στους απανταχού fans τους που διαθέτουν iPhone και iPod Touch. Πιο συγκεκριμένα οι ...
Συνέχεια...
Οι My Bloody Valentine στο Benicassim 08
Η πρώτη μεγάλη εμφάνιση των My Bloody Valentine που έχει ανακοινωθεί για φέτος, μέχρι τώρα, είναι αυτή στο Benicassim Festival, της Ισπανίας, για το επόμενο καλοκαίρι. Οι Babyshambles θα είναι οι headliners της επόμενης διοργάνωσης, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί και οι The Rumble Strips.Το φεστιβάλ θα γίνει στο διάστημα από ...
Συνέχεια...
Mixtape από τη Not Not Fun Records
Η Not Not Fun Records της Αmanda (ex Pocahaunted τώρα LA Vampires) και του Britt Brown έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα labels των τελευταίων ετών με πληθώρα ενδιαφέροντων κυκλοφοριών ενώ αξιοσημείωτη είναι η εξέλιξη και η διαφοροποίηση του ήχου της όσο αύξάνονται οι κυκλοφορίες της, με την ...
Συνέχεια...
Ο Πατέρας της Εthio-Jazz Mulatu Astatke επιστρέφει στην Αθήνα
Η άγνωστη στα μέρη μας μουσική της Αιθιοπίας χαρακτηρίζεται από μία ποικιλία ήχων, χωρισμένη σε αρκετά παρακλάδια που το καθένα αντιπροσωπεύει και κάτι διαφορετικό, όντας ωστόσο επηρεασμένη από μουσικά είδη γνωστά και αναγνωρίσιμα, τα οποία βέβαια αποκτούν τη δική τους Αιθιοπική ηχητική ταυτότητα μέσω φυσικά τους με αυτή.Ένα από αυτά ...
Συνέχεια...
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Έπρεπε να φτάσουν σε διψήφιο νούμερο οι φορές που είχα την τύχη να παρακολουθήσω τους The Fall του κυρίου Mark E. Smith για να τον δω στην ίσως καλύτερη στιγμή του, και πόσο τυχεροί ήμασταν που αυτή η στιγμή ήταν στην Αθήνα! Ποιος μπορεί να πει κάτι αρνητικό για τους The ...
Συνέχεια...
Οι νέοι Black Rebel Motorcycle Club – ακούστε νέα τραγούδια τους
Οι Black Rebel Motorcycle Club έχουν δουλειές με φούντες αυτόν τον καιρό, μιας και ετοιμάζονται για περιοδεία σε Βόρεια Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο από τον επόμενο μήνα. Θα έχουν support τους The Fratellis και τους The Horrors στην Βρετανία.Το νέο άλμπουμ τους λέγεται "Baby 81" και αναμένεται να κυκλοφορήσει την ...
Συνέχεια...
Αναβάλλεται η συναυλία του Gil Scott-Heron
Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες της φετινής σεζόν, δυστυχώς πραγματικά αναβάλλεται.Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρίας On Stage, η προγραμματισμένη για τις 23 Μαϊου εμφάνιση του σπουδαίου Gil Scott-Heron στο Gagarin 205 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω προσωπικών λόγων του καλλιτέχνη...Σύμφωνα με την ανακοίνωση σύντομα θα ενημερωθούμε για νέα τη ...
Συνέχεια...
Ο DJ Mehdi στο Soul Stereo
H δραστήρια ομάδα του Κορμοράνου, σε ένα ακόμα πάρτι της σειράς Jimmy Cassidy presents THE FREAKSHOW με ελεύθερη είσοδο στο Soul Stereo (Ευριπίδου 65, Ψυρρή), παρουσιάζει τον Γάλλο DJ Mehdi την Πέμπτη 5 Ιουλίου.Ο DJ Mehdi είναι μέλος της Παριζιάνικης δισκογραφικής ομάδας Ed Banger (Justice, Uffie, Mr Oizo, Vicarious Bliss, ...
Συνέχεια...
Listen Up: Gil Scott-Heron – ‘Alien (Hold On To Your Dreams)’
O κύκλος των ηχογραφήσεων του εκλιπόντα Gil Scott-Heron στην XL Recordings με τα I'm New Here (2010) και το  We're New Here (2011, συνοδευτικό remix album απ' τον Jamie xx των The xx) κλείνει με το Nothing New που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην Record Store Day 2014 σε βινύλιο και ...
Συνέχεια...
Οι Junior Boys τον Μάρτιο στην Ελλάδα
Όπως έκανε γνωστό η διοργανώτρια εταιρία Post Modern Productions, οι Junior Boys, το indie ηλεκτρονικό ντουέτο από τον Καναδά, που μας έκανε να παραμιλάμε με το πάρα πολύ καλό δεύτερο album τους "So This Is Goodbye" και ειδικά με το εξαιρετικό single τους "In The Morning" θα επισκεφθούν τα μέρη ...
Συνέχεια...
Stream this: Sillyboy – Nature of Things (full album)
Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα από τον Sillyboy, τον πολύ καλό αυτόν Αθηναίο μουσικό και παραγωγό. Μετά τα πρώτα δύο singles που ακούσαμε νωρίτερα φέτος - τα "All The Records" και "Supply Chain" - και σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του, έχουμε πλέον την δυνατότητα να ακούσουμε ολόκληρο ...
Συνέχεια...
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από Tiger Lillies, Lost Bodies κ.α.
Την κορύφωση - έως την επόμενη - των διαμαρτυριών κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ζει το Σύνταγμα και η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αυτό το διήμερο, με το κάλεσμα για τον 48ωρο αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις να κυριαρχεί στην επικαιρότητά μας. Εμείς απλά ...
Συνέχεια...
Ο Wax Tailor στο Bios
O Wax Tailor (ή κατά κόσμο JC Le Saout) έρχεται για μία εμφάνιση στο Bios, το επόμενο Σάββατο 8 Νοεμβρίου.Trip-hop ή downtempo hip-hop είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς της μουσικής του, η οποία συνδυάζει στοιχεία από soul, jazz και funk μουσικές, μεταξύ άλλων. Οι κριτικοί τον τοποθετούν δίπλα σε ...
Συνέχεια...
Την Άνοιξη το νέο album της PJ Harvey
Θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις «ασταμάτητη εργασιομανή» αλλά στην πραγματικότητα ίσως περνάει την πιο ώριμη δημιουργικά καλλιτεχνική της περίοδο.Ο λόγος για την Polly Jean Harvey, η οποία ύστερα από το "White Chalk" (No 11 στην Top-30 λίστα του mixtape.gr για το 2007), επιστρέφει στην δισκογραφία με ένα ακόμα album.To "A ...
Συνέχεια...
Video:  Julia Holter – ‘Moni Mon Amie’
Για όσους-ες παρακολουθούν από παλαιότερα την καλιφορνέζα μουσικό / τραγουδίστρια / τραγουδοποιό Julia Holter (και ειδικότερα από το περσινό Tragedy) και τις ιδιόμορφες μουσικές της που ακροβατούν ανάμεσα στην indie pop και σε πιο πειραματικούς ήχους που βγάζουν όμως νόημα, δεν ήταν και ιδιαίτερη έκπληξη το πόσο καλό είναι και ...
Συνέχεια...
You and Me
Βετεράνος της εγχώριας electronica, o ION επιστρέφει μετά το 'No Camera' του 2005 με ένα εξίσου ενδιαφέρον άλμπουμ, περισσότερο μελωδικό αυτή τη φορά, κι αρκετά ενδοσκοπικό.O Γιάννης Παπαϊωάννου απ'τις αρχές της δεκαετίας του '90 ψαχνόταν στους (έρημους τότε) δρόμους της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα. Υπήρχαν βέβαια οι απόηχοι της Πλάτωνος, ...
Συνέχεια...
Οι The Dive και οι Mongrelettes σε tag team στο K44
  Ζόρικη όσο πρέπει η ερχόμενη Κυριακή στο K44 για να ξεσπάσουμε λίγο μετά τα όσα έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες και να ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα ανανεωμένοι. Οι The Dive - των οποίων το ομώνυμο ντεμπούτο album "λιώνουμε" στις ακροάσεις τις τελευταίες εβδομάδες - ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις - ...
Συνέχεια...
Oι Coin προσφέρουν για δωρεάν download το νέο τους ΕP ‘Sudden Sounds’
Μετά απο τρία full-length album (Head Or Tales, Urban Subculture, Popstitute) οι Coin απο την Καβάλα, χαρίζουν το νέο τους EP "Sudden Sounds" για δωρεάν download. Περισσότερες πληροφορίες για το EP μπορείτε να βρείτε στο blog τους suddensounds.blogspot.com, ενώ για να κατεβάσετε το EP απλά πατήστε εδώLinkshttp://www.myspace.com/coinnhttp://suddensounds.blogspot.com
Συνέχεια...
Οι θρύλοι του Krautrock, Amon Düül II στο Gagarin 205
Σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά την δημιουργία τους οι θρυλικοί Amon Düül II έρχονται για μία εμφάνιση στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Gagarin 205 το Σάββατο 21 Μαρτίου, σε μία διοργάνωση της Alterground.Ό,τι και να πει και να γράψει κάποιος για τους πρωτοπόρους του Krautrock, και ένα από τα πιο σημαντικά ...
Συνέχεια...
Οι Think Of One ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το Naftmobile
Οι Think Of One από το Βέλγιο είναι το πρώτο συγκρότημα που έπαιξε σε συναυλία του Κορμοράνου, όταν το Σεπτέμβριο του 2002, εμφανίστηκε στο Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στο πλαίσιο των επίσημων εγκαινίων της εταιρείας. Έκτοτε, το super group της Αμβέρσας (από τη σύνθεσή του έχουν περάσει μέλη ...
Συνέχεια...
Balkanbeats το Σάββατο στο Six D.O.G.S.
Tο Balkanbeats, το πιο τρελό Βαλκανικό πάρτυ της Ευρώπης καταφθάνει στο Six D.O.G.S. το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, με τον ιδρυτή του φαινομένου από το Βερολίνο Robert Šoko και τον ειδικά προσκεκλημένο από την Ρουμανία Florian J Mikuta.Μουσικές που θυμίζουν τις ταινίες του Κουστουρίτσα σε πλήρη επιτάχυνση έτοιμες για το dancefloor! ...
Συνέχεια...
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies με νέο album ζωντανά στο Θέατρο Βράχων
...και μίας και ο λόγος για νέες κυκλοφορίες και επερχόμενες συναυλίες για τη παρουσίαση αυτών έρχομαι και στα εγχώρια δρώμενα.Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies έχει νέο άλμπουμ εδώ και περίπου μία εβδομάδα με τον τίτλο "Aυτό το Πλοίο που Όλο Φτάνει". ίδιος ο δημιουργός την περιγράφει σαν μια «βόλτα ...
Συνέχεια...
H Courtney Love θέλει να πουλήσει τα πνευματικά δικαιώματα του Kurt Cobain
Να αποποιηθεί τον τίτλο της "χήρας" του αδικοχαμένου frontman των Nirvana, Kurt Cobain προσπαθεί τώρα η τραγουδίστρια των Hole, Courtney Love, καθώς όπως υποστηρίζει τα χρήματα και όλα όσα εισέπραξε η ίδια από την μουσική του ήταν "καταραμένα". Κάτι που όπως φαίνεται, η ίδια θυμήθηκε 16 χρόνια μετά το θάνατο ...
Συνέχεια...
“From Apoland To Primavera Sound (ένα τσιγάρο δρόμος)” στον Οff Radio
Εάν είσαι ένας από αυτούς  - δηλαδή ένας από εμάς - που σε δύο ακριβώς εβδομάδες θα τρέχεις από τη μία σκηνή στην άλλη στο Primavera Sound 2011 στη Βαρκελώνη; Τότε, σου προτείνουμε να ακούσεις τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 12 Μαϊου δύο από τους βετεράνους του "αθλήματος", τον Πατριάρχη Απόστολο Βαρνά ...
Συνέχεια...
Οι Zulu 9:30 αυτή την εβδομάδα στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Μία από τις κορυφαίες World Music Fusion μπάντες, τους Zulu 9:30, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Έχοντας σαν βάση της την Βαρκελώνη λοιπόν η 10μελής αυτή μπάντα, ξεκίνησε αρχικά τις μουσικές της αναζητήσεις πειραματιζόμενη με την reggae, την latin και την βραζιλιάνικη μουσική.Πια ...
Συνέχεια...
Dave Grohl: δεν μπορώ να ακούσω κομμάτια των Nirvana
Όπως διαβάζουμε στο gigwise.com ο Dave Grohl απεκάλυψε ότι δεν μπορεί πλέον να ακούσει τα κομμάτια των Nirvana, λόγω του πόνου που νοιώθει σχετικά με το θάνατο του Kurt Cobain.Μόλις ακούει ένα κομμάτι στο ραδιόφωνο, λέει χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής των Foo Fighters, θυμάται πώς ήταν την ημέρα που το ηχογράφησαν. ...
Συνέχεια...
Video: Afghan Whigs ft. Usher – SXSW full
Οι επόμενες κυκλοφορίες της Inner Ear
Οι Antony & The Johnsons και η Ορχήστρα
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα: ο Slash
Οι Snow Patrol συνεργάζονται με την Apple για
Οι My Bloody Valentine στο Benicassim 08
Mixtape από τη Not Not Fun Records
Ο Πατέρας της Εthio-Jazz Mulatu Astatke επιστρέφει στην
The Fall + Mongrelettes @ Gagarin 205
Οι νέοι Black Rebel Motorcycle Club – ακούστε
Αναβάλλεται η συναυλία του Gil Scott-Heron
Ο DJ Mehdi στο Soul Stereo
Listen Up: Gil Scott-Heron – ‘Alien (Hold On
Οι Junior Boys τον Μάρτιο στην Ελλάδα
Stream this: Sillyboy – Nature of Things (full
Διήμερο Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και με συναυλίες από
Ο Wax Tailor στο Bios
Την Άνοιξη το νέο album της PJ Harvey
Video: Julia Holter – ‘Moni Mon Amie’
You and Me
Οι The Dive και οι Mongrelettes σε tag
Oι Coin προσφέρουν για δωρεάν download το νέο
Οι θρύλοι του Krautrock, Amon Düül II στο
Οι Think Of One ταξιδεύουν στην Ελλάδα με
Balkanbeats το Σάββατο στο Six D.O.G.S.
Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies με νέο
H Courtney Love θέλει να πουλήσει τα πνευματικά
“From Apoland To Primavera Sound (ένα τσιγάρο δρόμος)”
Οι Zulu 9:30 αυτή την εβδομάδα στο Half
Dave Grohl: δεν μπορώ να ακούσω κομμάτια των