Το Mixtape.gr προσφέρει δωρεάν για download το δεύτερο πόνημα του Ελληνικού hip hop συγκροτήματος Flowjob με τίτλο ‘Freeload‘.

Μπορείτε να κατεβάσετε το album σε δύο μέρη (Α-side, B-side)

Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο τους ‘For Free‘ (που επίσης μοιραζόταν δωρεάν με εκπληκτικό εξώφυλλο και packaging) και αρκετές συναυλίες στις πλάτες τους, έρχονται να μας δείξουν ότι η ελληνική σκηνή έχει χώρο για σοβαρές προσπάθειες, χωρίς κραυγές και ποζεριλίκια. Και όντως υπάρχουν πολλά σχήματα εκεί έξω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (και κυρίως έξω από την Αθήνα) που δημιουργούν και γράφουν ρίμες με ψυχή και όραμα.


Πώς δημιουργήθηκαν οι Flowjob; Ξέρω ότι είσαστε από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά με βάση την Αθήνα.

Oι Flowjob δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 από μια παρέα ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική. Anser,Cricis και Mr Barion, ήταν αρχικά τα μέλη του συγκροτήματος και αργότερα, άρχισαν να συμμετέχουν πιο ενεργά και στις μουσικές αλλά και στις συναυλιακές δραστηριότητες οι Sada, F-lektos, Rebeloz και Skinny. Πιο πολύ λοιπόν θεωρούμαστε παρέα, παρά συγκρότημα, αφού η δραστηριότητα μας , πηγάζει πρώτα από τη φιλία μας και ύστερα από την ανάγκη έκφρασης μέσω της μουσικής.

Όλοι μας, εκτός από τον Cricis που είναι Αθηναίος, μεγαλώσαμε στην επαρχία (Σπάρτη,Τρίπολη), αλλά σπουδές και δουλειά, μας κρατάνε στην Αθήνα.

Πείτε μας δυο λόγια για το δεύτερό σας album που μόλις κυκλοφορήσατε.Τι πραγματεύεται ;

fjΟ νέος μας δίσκος κινείται σε πανομοιότυπα μονοπάτια με τον πρώτο. Συνεχίζουμε να μιλάμε για τον κόσμο που μας περιβάλλει και για όσα μας ενοχλούνν μέσα σε αυτόν. Από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τη μόλυνση του περιβάλλοντος, από τη μοναξιά που βιώνει ο άνθρωπος μέσα στη γκριζούπολη μέχρι τα λανθασμένα πρότυπα και τον υλιστικό τρόπο ζωής . Προσπαθήσαμε να δούμε τον κόσμο και να τον περιγράψουμε μέσα από τα μάτια ενός άστεγου, ενός εργαζόμενου, ενός νέου ανθρώπου που έχει απογοητευθεί από όλα όσα βλέπει γύρω του, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που κάνει hip-hop σε αυτή τη χώρα. Κατακρίνουμε ,από το κράτος, τους μηχανισμούς του, τους συνανθρώπους μας που δεν αξίζουν να λέγονται έτσι, μέχρι και τον τελευταίο καλλιτέχνη, hiphop ή μη, που κάνει μουσική για τα λεφτά και για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Μουσικά, προσπαθήσαμε τους στίχους μας, να τους ‘ντύσουμε’ και με άλλους ήχους(reggae, dub), πέρα από το hiphop, χωρίς όμως, όπως πιστεύουμε να ξεφεύγουν ιδιαίτερα από τη φιλοσοφία του και την προσωπική μας αισθητική.

Επιλέγετε πάλι να το δίνετε δωρεάν, όχι απλά σαν download, αλλά και κανονικό cd με προσεγμένο packaging. Γιατί δωρεάν και όχι κάτω από μία δισκογραφική εταιρεία;

Ναι και πάλι δωρεάν. Όταν ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου, αποφασίσαμε πως όλη αυτή η δουλεία που κάναμε, δε θα θέλαμε απλά να υπάρχει ξεχασμένη σε κάποιο site, με ένα αρχείο jpg για εξώφυλλο. Θέλαμε, να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας τυπωμένο, σαν να τον έχουμε αγοράσει από δισκοπωλείο. Και αφού αποφασίσαμε πως θα πληρώσουμε εταιρεία κοπής και δε θα προσπαθήσουμε μόνοι μας να τυπώσουμε 1000 cd σπίτι μας, δώσαμε και κάτι παραπάνω για να έχουμε κάτι ξεχωριστό. Μια συσκευασία και ένα δίσκο, όσο τον δυνατόν περισσότερο προσεγμένο και στο ήχο και στην εικόνα του, που όταν τον πιάνεις στα χέρια σου να νομίζεις πως είναι κανονική κυκλοφορία. Με δύο κουβέντες, θέλαμε ο δίσκος που θα βγάλουμε, να είναι ισάξιος και καλύτερος ακόμα από αυτόν που προσφέρει στο εμπόριο μια δισκογραφική. Με τη μόνη διαφορά πως δε θα έχει πάνω το λογότυπό της.

fj

Όσον αφορά τώρα την ανεξάρτητη και δωρεάν διανομή του. Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα,την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες όσο αναφορά την μουσική βιομηχανία για διάφορους δεν είναι και πολύ του γούστου μας. Είμαστε ανοιχτοί σαν ομάδα και συγχρόνως όχι απαραίτητα προκατειλημμένοι να ακούσουμε και να συζητήσουμε κάθε πρόταση και κάθε πλάνο με τους εκπροσώπους της αρκεί να μην μας πουν κάτι που κάνουμε και μόνοι μας ή μια ιδέα που ήδη εφαρμόζουμε. Γενικά επιδιώκουμε να είναι υγιείς οι δημιουργίες μας και αυτός είναι ένα σημαντικός ο λόγος που μας διαχωρίζει, τουλάχιστον προς το παρόν, από όλο αυτό το σκηνικό.

Δε θέλαμε να μπλέξουμε με εταιρίες και μάλιστα με εταιρείες στην Ελλάδα που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική που κάνουμε και προσπαθούν να προωθήσουν μια δουλεία hip hop, όπως ακριβώς θα προωθούσαν και έναν λαϊκό τραγουδιστή. Μέχρι σήμερα, είχαμε αρκετές προτάσεις από δισκογραφικές και μάλιστα από τις πιο γνωστές στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Αλλά δεν τα φτιάξαμε με καμία. Κάποιοι από εμάς άνηκαν κάποτε στο δυναμικό δισκογραφικών εταιριών και είδαν, τότε εκεί, από πρώτο χέρι τα ελάχιστα θετικά και τα πολλά αρνητικά που ενέχει μια συνεργασία μαζί τους.

Ο βασικός λόγος που είμαστε κατά των δισκογραφικών, είναι πως θέλουμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις μας και την απόλυτη ελευθερία, να γράψουμε και να πούμε ότι θέλουμε και όπως το θέλουμε, να επιλέγουμε εμείς πότε θα κάνουμε συναυλία και με ποιον, εμείς να αποφασίζουμε πότε θα βγει ο δίσκος και πότε και αν θα υπάρξει επόμενος. Επίσης, δίνοντας το δίσκο δωρεάν μέσω διαδικτύου, είναι πιο προσιτός σε κάποιον τρίτο, που δε θα έδινε ποτέ 15 ευρώ για να τον αγοράσει, χωρίς να έχει ακούσει ποτέ τη μουσική μας. Μέσα σε μία μέρα, ο δίσκος μας μπορεί να πάει σε 2 και 3 χιλιάδες ανθρώπους αν εκείνοι το θελήσουν. ¶λλωστε, το μόνο που μπορεί να προσφέρει μια εταιρία, εκτός από το να σε βάλει στο ράφι και να ξεμείνεις σε αυτό, είναι ένα video clip που ίσως να παίξει 4-5 φορές στο Mad και μετά να ξεχαστεί.

Επίσης, θέλουμε να κρατήσουμε τη μουσική μας ακέραιη, ποιοτική, κοντάστο δρόμο και σε καμία περίπτωση να μην πέσουμε στην παγίδα του εμπορίου.. Κανένας από εμάς δε περιμένει να πάρει κάτι πίσω από αυτό, ούτε και θα το επιδιώξουμε στο μέλλον. Τέλος, πάρτο και σαν ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας. Δηλαδή, να αφιερώσουμε ώρες ατελείωτες, χρήμα και κόπο, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και το αποτέλεσμα που θα βγει να είναι ανώτερο από αυτό που θα υπήρχε αν τη μουσική μας τη διακινούσε μια δισκογραφική. Όπου φτάσουμε θα φτάσουμε μόνοι μας και με την βοήθεια ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Από ιστοσελίδες που μας παραχωρούν το χώρο τους για να προβάλουμε τη μουσική μας, από έντυπα που ενδιαφέρονται χωρίς κανένα όφελος να ασχοληθούν με την ανεξάρτητη μουσική μέχρι και τον τύπο που θα έρθει στο live μας και να μας στηρίξει με την παρουσία του, οικονομικά και ηθικά.

Θα υπάρξουν live shows για την παρουσίαση του;

Σίγουρα θα υπάρξουν και αρκετά από αυτά εκτός Αθηνών. Η αρχή βέβαια θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου του 2008, ημέρα Παρασκευή, στο RODEO (πλατεία Βικτωρίας, Χέυδεν 34), όπου εκεί θα παρουσιάσουμε την νέα μας δουλειά. Επίσης, θα διανέμονται στην είσοδο, δωρεάν, τα αυθεντικά αντίτυπα του FREELOAD. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 και η είσοδος είναι 10ευρώ+μπύρα+το cd.

Μιλώντας για live shows,ποια από αυτά που έχετε παίξει, έχετε ξεχωρίσει;

Μέσα στον 1,5 χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου και του δεύτερου, έχουμε δώσει περίπου στις 15 συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Έχουμε παίξει με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Hiphop σκηνής (Sabac,Beatnuts.Promoe-Looptroop,Mr Lif,Freestyle) αλλά και σε μεγάλα μουσικά festivals. (Γιορτή μουσικής 07,Thhf). Όμως πιστεύουμε, πως οι συναυλίες που παίξαμε στην επαρχία ,σε μικρά μαγαζιά, στην Πρέβεζα και στην Λάρισα, ήταν οι πιο έντονες. Αν ξεχωρίζαμε κάποια απ’όλες, μάλλον μία από αυτές τις δύο θα διαλέγαμε.

fj

Eίσαστε επίσης στενά δεμένοι και με το άλλο στοιχείο της hiphop κουλτούρας, το graffiti. Πώς βλέπετε τη σκηνή στην Ελλάδα και ποιους ξεχωρίζετε;

Η σκηνή του graffiti στην Ελλάδα δυστυχώς έχει αρχίσει και πέφτει. Ειδικά στην Αθήνα. Όχι τόσο όσον αφορά την ποσότητα, όσο την ποιότητα της. Δεν βλέπουμε νέο αίμα στους τοίχους . Ίδια styles παντού και ελάχιστη εξέλιξη από τη νέα γενιά. Οι παλιοί γκραφιτάδες θα υπάρχουν πάντα και αραιά και που θα τους συναντάμε σε τοίχους.

Τώρα για το αν ξεχωρίζουμε κάποιους, επειδή είναι και μια ευκαιρία να δώσουμε το respect σε κάποιους που το αξίζουν άσχετα αν δε τους ξέρουμε όλους προσωπικά, απλά κρίνοντας από την δουλειά τους. Από παλιούς σίγουρα SGB,SR, HEROES,HIT,ΝΒW,ZAP,WOOZY,BIZARE,IMPE,SAKE που όλοι αυτοί έδωσαν το έναυσμα στους μεταγενέστερους να ασχοληθούν με το graffiti.

Από πιο νέους σχετικά, δηλαδή 1999-2000 και μετά, SKIDS,UDK,WFC,FROGZ,XP,AMIGOS,USERS,LIFO,FIX.

Πώς βλέπετε γενικότερα τώρα, την ελληνική hiphop σκηνή;

Πονεμένη ιστορία αυτή η ελληνική hiphop σκηνή. Η φτώχια φέρνει γκρίνια λένε. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, μέρος της είμαστε και εμείς, οπότε για ότι σωστό ή ότι λάθος, εν μέρη η μπάλα παίρνει και εμάς. Στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει σε σημείο, οι ακροατές να είναι λιγότεροι από τους καλλιτέχνες.

fjΣυνεπώς, από αυτό και μόνο αρχίζουν όλα τα άσχημα. Οι περισσότεροι λοιπόν, σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Δεν ακούνε ένα δίσκο για να ακούσουν μουσική αλλά για να ξεθάψουν ή να φανταστούν λάθη και ατέλειες, δεν έρχονται στο live σου για να γουστάρουν αλλά για να σε κρίνουν.

Δεν υπάρχει ταλέντο και οι περισσότεροι πλασάρουν κάτι πρόχειρο, αφού ανυπομονούν να ακουστεί η δουλεία τους προς τα έξω, και έτσι έχουμε καταλήξει να φτάνουν στα αυτιά μας μουσικές, οι οποίες μόνο τα ταλαιπωρούν. Ωστόσο υπάρχει ένα κοινό αποτελούμενο από πραγματικούς ακροατές το οποίο προσπαθεί να μεγαλώσει μέσα σε αυτό το χαλί μα και να αναπνεύσει ζώντας το ραπ από κοντά. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμούμε και τους σεβόμαστε είτε ακούν Flowjob είτε όχι.

Όσον αφορά τώρα τα φτασμένα, μέσα σε εισαγωγικά, σχήματα. Εκεί και αν υπάρχει ανταγωνισμός, αθέμιτος τις περισσότερες φορές. Όλοι σου δίνουν το χέρι και το σεβασμό τους και πίσω από τη πλάτη σου σκάβουν το λάκο σου. Όλοι πιστεύουν, πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και πως έγιναν μέσα σε μία νύχτα βασιλιάδες αυτής της σκηνής. Φτίαχνουν κλίκες, κάνουν δημόσιες σχέσεις, τα κάνουν πλακάκια με συντελεστες ιστοσελίδων, ραδιοφόνων και καναλιών, προσλαμβάνουν managers, κλείνουν σπόνσορες κλπ.

Δυστυχώς όμως, χάνοντας το καιρό τους με όλα αυτά, ξεχνάνε και χάνουν την ουσία. Το σκοπό της ύπαρξης τους σε αυτή τη σκηνή. Να φτιάξουν και παράγουν μουσική.

Για αυτό το λόγο ακριβώς νιώθουμε ξένοι και απόμακροι από αυτή τη σκηνή. Δε θέλουμε να είμαστε μέρος σε κάτι που είναι σάπιο από τη βάση του γιατί πιάσαμε τους εαυτού μας ορισμένες φορές να πέφτουμε σε λάθη που θέλαμε να αποφύγουμε εξ αρχής. Και για να προλάβουμε κάποιον ο οποίος θα ακούσει στο δίσκο μας, κάποια κομμάτια που είναι σε battle ύφος και μιλάνε ξεκάθαρα για την κατάσταση της ελληνικής hiphop σκηνής και ίσως σκεφτεί πως και μεις προκαλούμε με τα λεγόμενα μας και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Εμείς απλά δηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτό το χάλι που επικρατεί. Δε στρεφόμαστε εναντίον μουσικών σχημάτων που κάνουν hiphop και κινούνται πάνω κάτω στο χώρο της ‘underground’ hiphop σκηνής, αλλά εναντίον όλων όσων ξεπούλησαν το hiphop για ψίχουλα και περισσότερο εναντίον αυτών που έκαναν στροφή 180 μοιρών από όσα έλεγαν χθες και εκτός από το hiphop ξεπούλησαν και τους εαυτούς τους.

Links
www.myspace.com/flowjobteam
www.flowjob.gr

Videos
Flowjob στο THHF

 

Διάβασε επίσης...
Listen Up: Bleached – ‘Next Stop’
Σας είχαμε ...συστήσει από πέρυσι τις αδελφές Clavin από το Los Angeles  υπό το όνομα Bleached και ελπίζουμε να τις θυμάστε. Μετά από μια σειρά 7" στον γνωστό σύγχρονο lo-fi indie girl group ήχο (βλ. Vivian Girls, Best Coast, κλπ), οι Bleached πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους με τίτλο ...
Συνέχεια...
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ το The 5 Elements of Hip Hop show στο Fuzz!
Δυσάρεστα τα νέα για τους φίλους του hip hop που ανέμεναν πως και πως τη σημερινή βραδιά στο Fuzz Club, με τους Mixmaster Mike, DJ Muggs και Rahzel.Όπως ενημερωθήκαμε μόλις από τις διοργανώτριες εταιρίες Show What, ΄Ανωση και Durant η συναυλία ακυρώνεται. Δυστυχώς οι καλλιτέχνες έχασαν την πτήση τους, και ...
Συνέχεια...
Οι Blue Cheer την Κυριακή στο Κύτταρο
Οι ιστορικοί Blue Cheer θα εμφανιστούν αυτή την Κυριακή 20 Απριλίου στο Κύτταρο σε μία συναυλία που διοργανώνει η Alterground.Οι Blue Cheer έρχονται στην Αθήνα για πρώτη φορά 40 ολόκληρα χρόνια μετά το album «Vincebus Eruptum» που άνοιξε τον δρόμο για το heavy metal και το stoner rock.Τα εισιτήρια προπωλούνται ...
Συνέχεια...
Η σημερινή συναυλία του James Blunt αναβάλλεται!
Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με το αναπάντεχο κλείσιμο του Θεάτρου του Λυκαβηττού, σας ενημερώνουμε ότι η σημερινή συναυλία του James Blunt στο Θέατρο του Λυκαβηττού δεν πρόκειται να διεξαχθεί. ¶γνωστο παραμένει αν θα γίνει και σε ποιο χώρο η αυριανή συναυλία, όπως μας ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρεία Hot ...
Συνέχεια...
10 Xρόνια Yuria από το Vinyl Microstore
Ο Νοέμβριος είναι για πολλούς ένας ακόμη μήνας. Για κάποιους άλλους είναι ο μήνας του Movember. Για τους αρκετούς φίλους και θαμώνες του Vinyl Microstore, του μονου δισκοπωλείου που μετραει στην Αθήνα, ο Νοέμβριος είναι ο μήνας για Υuria. Για να εξηγούμαστε, τα Υuria αποτελούν το φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο ...
Συνέχεια...
Οι Common Sense στην κορυφή των προτιμήσεων των “ειδικών” στο Coca-Cola Soundwave!
Οι Common Sense βρέθηκαν στην κορυφή των διεθνών charts του Coca Cola Soundwave, στην κατηγορία που αφορά στις επιλογές των ειδικών, με το κομμάτι τους "Time Stood Still". Επίσης, βρέθηκαν στην πέμπτη γενική θέση, από καλλιτέχνες, ενώ το "Time Stood Still" βρέθηκε στην έκτη θέση, στο γενικό chart για τα ...
Συνέχεια...
Βουτιά στα βαθιά για τους Morcheeba τον Σεπτέμβριο
"Dive Deep" θα ονομάζεται το νέο album των Morcheeba που θα κυκλοφορήσει λογικά στις 24 Σεπτεμβρίου, γι'αυτό και ο ηλίθιος τίτλος αυτού του άρθρου. Ο τίτλος του album επίσης είναι σχετικός και με την θεματολογία του album, αφού όλα τα τραγούδια έχουν σχέση με το νερό γενικότερα, τη θάλασσα, τα ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Beach Boys – ‘That’s Why God Made the Radio’
Τα είχαμε πει πάλι από εδώ για τo επετειακό reunion για νέο δίσκο και περιοδεία όλων των εν ζωή μελών της αυθεντικής σύνθεσης των Beach Boys (Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston, David Marks) με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων ζωής της θρυλικής μπάντας. Τώρα έχουμε και το ...
Συνέχεια...
Little Hells
Μία από τις καλύτερες στιγμές της ταλαιπωρημένης αναβίωσης του αμερικανικού psychedelic folkΗ Marissa Nadler μόλις έκανε πρώτο της δειλό βήμα προς τα έξω. Προς τον αδίστακτο κόσμο της pop. Μετά από τρεις δίσκους σακατεμένης μελαγχολίας, ανωτέρας αισθητικής, φτιάχνει τα πρώτα κομμάτια που μπορούν να ακουστούν σε ένα πιο ευρύ κοινό, ...
Συνέχεια...
Rotting Christ και Kvelertak μαζί με τους Slayer και Down και εγένετο Heavy By The Sea Festival
Μπορεί το line up του φετινού EJEKT να παραμένει... επτασφράγιστο μυστικό, και να μην βγάζουμε πληροφορία από τους ανθρώπους της Detox, όμως η διοργανώτρια εταιρία κατάφερε να συγκεντρώσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα line ups των τελευταίων ετών όσον αφορά τον σκληρό ήχο, σε μία νέα διοργώνωση που ...
Συνέχεια...
‘Έφυγε’ αναπάντεχα η Ari Up των Slits
Σε ηλικία μόλις 48 ετών 'έφυγε' αναπάντεχα από τη ζωή τα ξημερώματα σήμερα η Ari Up (πραγματικό όνομα Arianna Foster), frontwoman και ηγέτιδα του θρυλικού βρετανικού punk συγκροτήματος the Slits. O απρόσμενος θάνατός της έγινε γνωστός μέσω μίας λιτής ανακοίνωσης στο website του John Lydon (Johnny Rotten - Sex Pistols), ...
Συνέχεια...
Νέο ακουστικό album από τους Big Sleep
O παλιόφιλος Stefan Schwerdtfeger επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα νέο ακουστικό album με τους Big Sleep, ή μάλλον, με τους Big Sleep Acoustic σε αυτή την περίπτωση (ως Big Sleep Electric προφανώς θα ηχογραφεί τα "ηλεκτρικά" τραγούδια").O Stefan ηχογράφησε 16 τραγούδια μόνο με την κιθάρα του, ονόμασε το album "White ...
Συνέχεια...
Οι Antony & The Johnsons διασκευάζουν Beyonce
Οι Antony & The Johnsons εδώ και καιρό είχαν υποκύψει στη μόδα που θέλει τους indie μουσικούς να διασκευάζουν γνωστά ποπ τραγούδια, καθότι συνηθίζουν να περιλαμβάνουν στα live τους το 'Crazy in Love' της Beyonce.O Antony λοιπόν αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη διασκευή αυτή και κανονικά σαν Α-side στο καινούργιο του ...
Συνέχεια...
Video: A Place To Bury Strangers – ‘You Are The One’
Συνεχίζει ακάθεκτη η τριάδα των A Place To Bury Strangers την θορυβώδη πορεία της. Μόλις πριν λίγο καιρό είχαν κυκλοφορήσει το πολύ καλό EP Onwards To The Wall και σε περίπου ένα μήνα από τώρα θα μας έχουν και νέο άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο Worship. Το πρώτο δείγμα από ...
Συνέχεια...
Η αθυρόστομη M.I.A. και η ταπεινή συγγνώμη του NBC
Αθυρόστομη που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί το οργισμένο κορίτσι μας δε χρειάστηκε καν να μιλήσει. Μια κίνηση του μεσαίου δακτύλου της on camera στο show της Madonna κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του Super Bowl χθες ήταν αρκετή για να προκαλέσει αναταραχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC και η NFL ζήτησαν και ...
Συνέχεια...
Video: London Grammar – ‘Nightcall’
Μετά τα 'Strong' και "Wasting My Young Years', το 'Nightcall' είναι το τρίτο βίντεο μέσα από το If You Wait των London Grammar (Hannah Reid, Dot Major και Dan Rothman). To If You Wait είναι ένα συμπαθές αλλά κάπως άχρωμο σαν ντεμπούτο, δεν σε κερδίζει τελείως αλλά αφήνει ελπίδες για το ...
Συνέχεια...
R.I.P. Levon Helm (1940 – 2012)
Απεβίωσε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης μετά από μάχη με τον καρκίνο ο σπουδαίος αμερικάνος μουσικός Levon Helm, γνωστότερος από την συμμετοχή του ως ντράμερ και φωνητικά στους ήρωες της americana The Band. Ο Mark Lavon Helm (26/5/1940 - 19/4/2012), όπως ήταν το κανονικό του όνομα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Arkansas ...
Συνέχεια...
Οι Sungrazer και οι Brotherhood of Sleep στο Six D.O.G.S.
Αν και μετρούν λιγότερο από τρία χρόνια ζωής, οι Ολλανδοί Sungrazer έχουν καταφέρει να φτιάξουν όνομα στο ακροατήριο του stoner rock/heavy psych ήχου, με τα δύο άλμπουμ -Sungrazer και Mirador- που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στην  Elektrohasch Records.  Την Κυριακή 11 Μαρτίου έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας καλεσμένοι της CTS Productions, ...
Συνέχεια...
Burger Project + Takim @ Gazarte
Πώς θα σας φαινόταν να ακούγατε το Bed of Νails, το γνωστό άσμα του Alice Cooper, σε μία ασυνήθιστη ska εκδοχή με συνοδεία παραδοσιακού βιολιού και κλαρίνου ή το αγαπημένο Coconut Woman του Harry Belafonte  σε ρέγγε εκτέλεση μαζί με κανονάκι , ντέφι και ούτι; Περίεργο; Ενδιαφέρον; Διαφορετικό; Παρακολουθώντας την προηγούμενη Πέμπτη  τους Βurger ...
Συνέχεια...
Listen Up: Grizzly Bear – ‘Will Calls (Marfa Demo)’
Πέρυσι τέτοιο καιρό είχε κυκλοφορήσει το Shields των Grizzly Bear (από τα καλύτερα άλμπουμ τoυ 2012 για το παρόν site) και φέτος ...επανακυκλοφορεί (άλλο πάλι ετούτο) σε expanded version που θα περιλαμβάνει ένα έξτρα CD με demos, bonus tracks και remixes (βλ. και tracklist παρακάτω) και τίτλο B-Sides. Τόσο το 'Sleeping ...
Συνέχεια...
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie του, τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S.
Ο singer/songwriter Egg Hell ολοκλήρωσε το δεύτερό του EP και θα το παρουσιάσει για πρώτη φορά τη Δευτέρα στο Six D.O.G.S. Το EP ακούει στο όνομα Brownie Crumbs μία ονομασία που σίγουρα ανοίγει την όρεξη. Ευτυχώς αυτό έχει προβλεφθεί από τον Egg Hell αφού κάθε ένα από τα 4 νέα κομμάτια ...
Συνέχεια...
Τρία νέα συλλεκτικά singles από τους Decemberists
Οι φίλτατοι Decemberists βρίσκονται στο studio αυτή τη περίοδο, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν την δημιουργία του νέου τους album. Με την ημερομηνία κυκλοφορίας του να μην έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, κάποια στιγμή στις αρχές του 2009, το group επέλεξε άλλον τρόπο για να κρατάει τους fans του σε εγρήγορση έως τότε.Όπως ανακοινώθηκε, ...
Συνέχεια...
Video: Kid Cudi – ‘Just What I Am (feat. King Chip)’
Μετά το κιθαρίστικο διάλειμμα των WZRD (το οποίο μάλλον πήγε ψιλοάπατο αλλα προσωπικά μου άρεσε κ πολύ μάλιστα), ο σαφέστατα ταλαντούχος αλλά ενίοτε άνισος ως προς το αποτέλεσμα Kid Cudi φαίνεται να επιστρέφει στο hip-hop με το επερχόμενο άλμπουμ του Indicud στο οποίο -σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα- ...
Συνέχεια...
Amenra + Syndrome @ AN Club
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φίλτατοι Βέλγοι Amenra διανύουν αυτό το διάστημα μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας τους. Με την δημοτικότητα τους ανεβαίνει σταθερά όλο και περισσότερο (κάτι στο οποίο σαφέστατα συνέβαλε και το γεγονός της πρόσφατης υπογραφής τους στην Neurot Recordings, εταιρία των μεγάλων Neurosis, οι οποίοι ...
Συνέχεια...
Nice Jazz Festival 2009 – 20/7
Μετά και την 1η ημέρα του φετινού Nice Jazz Festival το mixtape.gr μέσω των Ανδρέα Βιολάρη και Βαγγέλη Πατσιαλού συνεχίζει να ακολουθεί κατά πόδας και να μεταδίδει καθημερινά τον παλμό αυτού του ιστορικού και πολυσυλλεκτικού Ευρωπαϊκού φεστιβάλ. Και την δεύτερη αυτή ημέρα στην πόλη της Νίκαιας όλα τα ...
Συνέχεια...
Max Raabe and the Palast Orchester @ Badminton Theatre
Ναι μεν δεν τίγκαρε το Θέατρο (μην τα θέμε όλα δικά μας...), αλλά η αρχή έγινε. Ο Γερμανός δανδής και η πολυμελής ορχήστρα του έκαναν αυτό που έπρεπε στην πρώτη τους επαφή με το ελληνικό κοινό το οποίο αποτελείτο από μερικούς 'δικούς μας', άπασα τη γερμανική παροικία της πρωτεύουσας κι ...
Συνέχεια...
Οι Guillemots με νέο άλμπουμ – διαβάστε το tracklist
Οι Guillemots επιβεβαίωσαν χθες τις λεπτομέρειες για το δεύτερο άλμπουμ τους.Το άλμπουμ θα λέγεται "Red" και κυκλοφορεί από την Polydor στις 24 Μαρτίου. Θα είναι η δεύτερη δουλειά του γκρουπ, έπειτα από το βραβευμένο με Mercury, "Through the Windowpane".Ακολουθεί το tracklist του "Red":'Kriss Kross''Big Dog''Falling Out of Reach''Get Over It''Clarion''Last ...
Συνέχεια...
The Fiery Furnaces
Αφήστε ότι ίσως είχατε να κάνετε σήμερα το βράδυ, και κατευθυνθείτε στο ΑΝ Club για να υποδεχτείτε τους Fiery Furnaces ένα από τα πιο ιδιόμορφα και δημιουργικά μουσικά σχήματα της Νέας Υόρκης αυτή τη στιγμή.Οι αγαπημένοι μας Νεοϋορκέζοι Fiery Furnaces - τα αδέρφια Matthew και Eleanor Friedberger θα βρεθούν για ...
Συνέχεια...
Listen Up: Kendrick Lamar – B*tch Don’t Kill My Vibe (Remix) ft. Jay-Z
Ένα από τα highlights μέσα από το εξαιρετικό good kid m.A.A.d city -απο τα καλύτερα άλμπουμ της περσινής χρονιάς για το mixtape.gr- του Kendrick Lamar από το Compton παίρνει νέα πνοή χαρίς στο  επίσημο remix με την συμμετοχή του Jay-Z ως guest rapper που έγινε διαθέσιμο. Ακούστε το παρακάτω... Kendrick Lamar ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ από τους Dears
Οι Καναδοί Dears, έπειτα από διάφορες αλλαγές στο line-up τους αλλά με τα 2 βασικά μέλη (τους Murray Lightburn και Natalia Yanchak) να παραμένουν στις θέσεις τους, κυκλοφορούν το τέταρτο δίσκο της καριέρας τους. Το νέο άλμπουμ με τίτλο "Missiles" αναμένεται στις 27 Οκτωβρίου από την Dangerbird Records.Θα προηγηθεί η ...
Συνέχεια...
Listen Up: Bleached – ‘Next Stop’
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ το The 5 Elements of Hip Hop
Οι Blue Cheer την Κυριακή στο Κύτταρο
Η σημερινή συναυλία του James Blunt αναβάλλεται!
10 Xρόνια Yuria από το Vinyl Microstore
Οι Common Sense στην κορυφή των προτιμήσεων των
Βουτιά στα βαθιά για τους Morcheeba τον Σεπτέμβριο
Listen Up: The Beach Boys – ‘That’s Why
Little Hells
Rotting Christ και Kvelertak μαζί με τους Slayer
‘Έφυγε’ αναπάντεχα η Ari Up των Slits
Νέο ακουστικό album από τους Big Sleep
Οι Antony & The Johnsons διασκευάζουν Beyonce
Video: A Place To Bury Strangers – ‘You
Η αθυρόστομη M.I.A. και η ταπεινή συγγνώμη του
Video: London Grammar – ‘Nightcall’
R.I.P. Levon Helm (1940 – 2012)
Οι Sungrazer και οι Brotherhood of Sleep στο
Burger Project + Takim @ Gazarte
Listen Up: Grizzly Bear – ‘Will Calls (Marfa
O Εgg Hell και τα ψίχουλα από Brownie
Τρία νέα συλλεκτικά singles από τους Decemberists
Video: Kid Cudi – ‘Just What I Am
Amenra + Syndrome @ AN Club
Nice Jazz Festival 2009 – 20/7
Max Raabe and the Palast Orchester @ Badminton
Οι Guillemots με νέο άλμπουμ – διαβάστε το
The Fiery Furnaces
Listen Up: Kendrick Lamar – B*tch Don’t Kill
Νέο άλμπουμ από τους Dears