Το Mixtape.gr προσφέρει δωρεάν για download το δεύτερο πόνημα του Ελληνικού hip hop συγκροτήματος Flowjob με τίτλο ‘Freeload‘.

Μπορείτε να κατεβάσετε το album σε δύο μέρη (Α-side, B-side)

Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο τους ‘For Free‘ (που επίσης μοιραζόταν δωρεάν με εκπληκτικό εξώφυλλο και packaging) και αρκετές συναυλίες στις πλάτες τους, έρχονται να μας δείξουν ότι η ελληνική σκηνή έχει χώρο για σοβαρές προσπάθειες, χωρίς κραυγές και ποζεριλίκια. Και όντως υπάρχουν πολλά σχήματα εκεί έξω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (και κυρίως έξω από την Αθήνα) που δημιουργούν και γράφουν ρίμες με ψυχή και όραμα.


Πώς δημιουργήθηκαν οι Flowjob; Ξέρω ότι είσαστε από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά με βάση την Αθήνα.

Oι Flowjob δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 από μια παρέα ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική. Anser,Cricis και Mr Barion, ήταν αρχικά τα μέλη του συγκροτήματος και αργότερα, άρχισαν να συμμετέχουν πιο ενεργά και στις μουσικές αλλά και στις συναυλιακές δραστηριότητες οι Sada, F-lektos, Rebeloz και Skinny. Πιο πολύ λοιπόν θεωρούμαστε παρέα, παρά συγκρότημα, αφού η δραστηριότητα μας , πηγάζει πρώτα από τη φιλία μας και ύστερα από την ανάγκη έκφρασης μέσω της μουσικής.

Όλοι μας, εκτός από τον Cricis που είναι Αθηναίος, μεγαλώσαμε στην επαρχία (Σπάρτη,Τρίπολη), αλλά σπουδές και δουλειά, μας κρατάνε στην Αθήνα.

Πείτε μας δυο λόγια για το δεύτερό σας album που μόλις κυκλοφορήσατε.Τι πραγματεύεται ;

fjΟ νέος μας δίσκος κινείται σε πανομοιότυπα μονοπάτια με τον πρώτο. Συνεχίζουμε να μιλάμε για τον κόσμο που μας περιβάλλει και για όσα μας ενοχλούνν μέσα σε αυτόν. Από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τη μόλυνση του περιβάλλοντος, από τη μοναξιά που βιώνει ο άνθρωπος μέσα στη γκριζούπολη μέχρι τα λανθασμένα πρότυπα και τον υλιστικό τρόπο ζωής . Προσπαθήσαμε να δούμε τον κόσμο και να τον περιγράψουμε μέσα από τα μάτια ενός άστεγου, ενός εργαζόμενου, ενός νέου ανθρώπου που έχει απογοητευθεί από όλα όσα βλέπει γύρω του, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που κάνει hip-hop σε αυτή τη χώρα. Κατακρίνουμε ,από το κράτος, τους μηχανισμούς του, τους συνανθρώπους μας που δεν αξίζουν να λέγονται έτσι, μέχρι και τον τελευταίο καλλιτέχνη, hiphop ή μη, που κάνει μουσική για τα λεφτά και για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Μουσικά, προσπαθήσαμε τους στίχους μας, να τους ‘ντύσουμε’ και με άλλους ήχους(reggae, dub), πέρα από το hiphop, χωρίς όμως, όπως πιστεύουμε να ξεφεύγουν ιδιαίτερα από τη φιλοσοφία του και την προσωπική μας αισθητική.

Επιλέγετε πάλι να το δίνετε δωρεάν, όχι απλά σαν download, αλλά και κανονικό cd με προσεγμένο packaging. Γιατί δωρεάν και όχι κάτω από μία δισκογραφική εταιρεία;

Ναι και πάλι δωρεάν. Όταν ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου, αποφασίσαμε πως όλη αυτή η δουλεία που κάναμε, δε θα θέλαμε απλά να υπάρχει ξεχασμένη σε κάποιο site, με ένα αρχείο jpg για εξώφυλλο. Θέλαμε, να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας τυπωμένο, σαν να τον έχουμε αγοράσει από δισκοπωλείο. Και αφού αποφασίσαμε πως θα πληρώσουμε εταιρεία κοπής και δε θα προσπαθήσουμε μόνοι μας να τυπώσουμε 1000 cd σπίτι μας, δώσαμε και κάτι παραπάνω για να έχουμε κάτι ξεχωριστό. Μια συσκευασία και ένα δίσκο, όσο τον δυνατόν περισσότερο προσεγμένο και στο ήχο και στην εικόνα του, που όταν τον πιάνεις στα χέρια σου να νομίζεις πως είναι κανονική κυκλοφορία. Με δύο κουβέντες, θέλαμε ο δίσκος που θα βγάλουμε, να είναι ισάξιος και καλύτερος ακόμα από αυτόν που προσφέρει στο εμπόριο μια δισκογραφική. Με τη μόνη διαφορά πως δε θα έχει πάνω το λογότυπό της.

fj

Όσον αφορά τώρα την ανεξάρτητη και δωρεάν διανομή του. Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα,την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες όσο αναφορά την μουσική βιομηχανία για διάφορους δεν είναι και πολύ του γούστου μας. Είμαστε ανοιχτοί σαν ομάδα και συγχρόνως όχι απαραίτητα προκατειλημμένοι να ακούσουμε και να συζητήσουμε κάθε πρόταση και κάθε πλάνο με τους εκπροσώπους της αρκεί να μην μας πουν κάτι που κάνουμε και μόνοι μας ή μια ιδέα που ήδη εφαρμόζουμε. Γενικά επιδιώκουμε να είναι υγιείς οι δημιουργίες μας και αυτός είναι ένα σημαντικός ο λόγος που μας διαχωρίζει, τουλάχιστον προς το παρόν, από όλο αυτό το σκηνικό.

Δε θέλαμε να μπλέξουμε με εταιρίες και μάλιστα με εταιρείες στην Ελλάδα που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική που κάνουμε και προσπαθούν να προωθήσουν μια δουλεία hip hop, όπως ακριβώς θα προωθούσαν και έναν λαϊκό τραγουδιστή. Μέχρι σήμερα, είχαμε αρκετές προτάσεις από δισκογραφικές και μάλιστα από τις πιο γνωστές στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Αλλά δεν τα φτιάξαμε με καμία. Κάποιοι από εμάς άνηκαν κάποτε στο δυναμικό δισκογραφικών εταιριών και είδαν, τότε εκεί, από πρώτο χέρι τα ελάχιστα θετικά και τα πολλά αρνητικά που ενέχει μια συνεργασία μαζί τους.

Ο βασικός λόγος που είμαστε κατά των δισκογραφικών, είναι πως θέλουμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις μας και την απόλυτη ελευθερία, να γράψουμε και να πούμε ότι θέλουμε και όπως το θέλουμε, να επιλέγουμε εμείς πότε θα κάνουμε συναυλία και με ποιον, εμείς να αποφασίζουμε πότε θα βγει ο δίσκος και πότε και αν θα υπάρξει επόμενος. Επίσης, δίνοντας το δίσκο δωρεάν μέσω διαδικτύου, είναι πιο προσιτός σε κάποιον τρίτο, που δε θα έδινε ποτέ 15 ευρώ για να τον αγοράσει, χωρίς να έχει ακούσει ποτέ τη μουσική μας. Μέσα σε μία μέρα, ο δίσκος μας μπορεί να πάει σε 2 και 3 χιλιάδες ανθρώπους αν εκείνοι το θελήσουν. ¶λλωστε, το μόνο που μπορεί να προσφέρει μια εταιρία, εκτός από το να σε βάλει στο ράφι και να ξεμείνεις σε αυτό, είναι ένα video clip που ίσως να παίξει 4-5 φορές στο Mad και μετά να ξεχαστεί.

Επίσης, θέλουμε να κρατήσουμε τη μουσική μας ακέραιη, ποιοτική, κοντάστο δρόμο και σε καμία περίπτωση να μην πέσουμε στην παγίδα του εμπορίου.. Κανένας από εμάς δε περιμένει να πάρει κάτι πίσω από αυτό, ούτε και θα το επιδιώξουμε στο μέλλον. Τέλος, πάρτο και σαν ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας. Δηλαδή, να αφιερώσουμε ώρες ατελείωτες, χρήμα και κόπο, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και το αποτέλεσμα που θα βγει να είναι ανώτερο από αυτό που θα υπήρχε αν τη μουσική μας τη διακινούσε μια δισκογραφική. Όπου φτάσουμε θα φτάσουμε μόνοι μας και με την βοήθεια ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Από ιστοσελίδες που μας παραχωρούν το χώρο τους για να προβάλουμε τη μουσική μας, από έντυπα που ενδιαφέρονται χωρίς κανένα όφελος να ασχοληθούν με την ανεξάρτητη μουσική μέχρι και τον τύπο που θα έρθει στο live μας και να μας στηρίξει με την παρουσία του, οικονομικά και ηθικά.

Θα υπάρξουν live shows για την παρουσίαση του;

Σίγουρα θα υπάρξουν και αρκετά από αυτά εκτός Αθηνών. Η αρχή βέβαια θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου του 2008, ημέρα Παρασκευή, στο RODEO (πλατεία Βικτωρίας, Χέυδεν 34), όπου εκεί θα παρουσιάσουμε την νέα μας δουλειά. Επίσης, θα διανέμονται στην είσοδο, δωρεάν, τα αυθεντικά αντίτυπα του FREELOAD. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 και η είσοδος είναι 10ευρώ+μπύρα+το cd.

Μιλώντας για live shows,ποια από αυτά που έχετε παίξει, έχετε ξεχωρίσει;

Μέσα στον 1,5 χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου και του δεύτερου, έχουμε δώσει περίπου στις 15 συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Έχουμε παίξει με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Hiphop σκηνής (Sabac,Beatnuts.Promoe-Looptroop,Mr Lif,Freestyle) αλλά και σε μεγάλα μουσικά festivals. (Γιορτή μουσικής 07,Thhf). Όμως πιστεύουμε, πως οι συναυλίες που παίξαμε στην επαρχία ,σε μικρά μαγαζιά, στην Πρέβεζα και στην Λάρισα, ήταν οι πιο έντονες. Αν ξεχωρίζαμε κάποια απ’όλες, μάλλον μία από αυτές τις δύο θα διαλέγαμε.

fj

Eίσαστε επίσης στενά δεμένοι και με το άλλο στοιχείο της hiphop κουλτούρας, το graffiti. Πώς βλέπετε τη σκηνή στην Ελλάδα και ποιους ξεχωρίζετε;

Η σκηνή του graffiti στην Ελλάδα δυστυχώς έχει αρχίσει και πέφτει. Ειδικά στην Αθήνα. Όχι τόσο όσον αφορά την ποσότητα, όσο την ποιότητα της. Δεν βλέπουμε νέο αίμα στους τοίχους . Ίδια styles παντού και ελάχιστη εξέλιξη από τη νέα γενιά. Οι παλιοί γκραφιτάδες θα υπάρχουν πάντα και αραιά και που θα τους συναντάμε σε τοίχους.

Τώρα για το αν ξεχωρίζουμε κάποιους, επειδή είναι και μια ευκαιρία να δώσουμε το respect σε κάποιους που το αξίζουν άσχετα αν δε τους ξέρουμε όλους προσωπικά, απλά κρίνοντας από την δουλειά τους. Από παλιούς σίγουρα SGB,SR, HEROES,HIT,ΝΒW,ZAP,WOOZY,BIZARE,IMPE,SAKE που όλοι αυτοί έδωσαν το έναυσμα στους μεταγενέστερους να ασχοληθούν με το graffiti.

Από πιο νέους σχετικά, δηλαδή 1999-2000 και μετά, SKIDS,UDK,WFC,FROGZ,XP,AMIGOS,USERS,LIFO,FIX.

Πώς βλέπετε γενικότερα τώρα, την ελληνική hiphop σκηνή;

Πονεμένη ιστορία αυτή η ελληνική hiphop σκηνή. Η φτώχια φέρνει γκρίνια λένε. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, μέρος της είμαστε και εμείς, οπότε για ότι σωστό ή ότι λάθος, εν μέρη η μπάλα παίρνει και εμάς. Στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει σε σημείο, οι ακροατές να είναι λιγότεροι από τους καλλιτέχνες.

fjΣυνεπώς, από αυτό και μόνο αρχίζουν όλα τα άσχημα. Οι περισσότεροι λοιπόν, σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Δεν ακούνε ένα δίσκο για να ακούσουν μουσική αλλά για να ξεθάψουν ή να φανταστούν λάθη και ατέλειες, δεν έρχονται στο live σου για να γουστάρουν αλλά για να σε κρίνουν.

Δεν υπάρχει ταλέντο και οι περισσότεροι πλασάρουν κάτι πρόχειρο, αφού ανυπομονούν να ακουστεί η δουλεία τους προς τα έξω, και έτσι έχουμε καταλήξει να φτάνουν στα αυτιά μας μουσικές, οι οποίες μόνο τα ταλαιπωρούν. Ωστόσο υπάρχει ένα κοινό αποτελούμενο από πραγματικούς ακροατές το οποίο προσπαθεί να μεγαλώσει μέσα σε αυτό το χαλί μα και να αναπνεύσει ζώντας το ραπ από κοντά. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμούμε και τους σεβόμαστε είτε ακούν Flowjob είτε όχι.

Όσον αφορά τώρα τα φτασμένα, μέσα σε εισαγωγικά, σχήματα. Εκεί και αν υπάρχει ανταγωνισμός, αθέμιτος τις περισσότερες φορές. Όλοι σου δίνουν το χέρι και το σεβασμό τους και πίσω από τη πλάτη σου σκάβουν το λάκο σου. Όλοι πιστεύουν, πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και πως έγιναν μέσα σε μία νύχτα βασιλιάδες αυτής της σκηνής. Φτίαχνουν κλίκες, κάνουν δημόσιες σχέσεις, τα κάνουν πλακάκια με συντελεστες ιστοσελίδων, ραδιοφόνων και καναλιών, προσλαμβάνουν managers, κλείνουν σπόνσορες κλπ.

Δυστυχώς όμως, χάνοντας το καιρό τους με όλα αυτά, ξεχνάνε και χάνουν την ουσία. Το σκοπό της ύπαρξης τους σε αυτή τη σκηνή. Να φτιάξουν και παράγουν μουσική.

Για αυτό το λόγο ακριβώς νιώθουμε ξένοι και απόμακροι από αυτή τη σκηνή. Δε θέλουμε να είμαστε μέρος σε κάτι που είναι σάπιο από τη βάση του γιατί πιάσαμε τους εαυτού μας ορισμένες φορές να πέφτουμε σε λάθη που θέλαμε να αποφύγουμε εξ αρχής. Και για να προλάβουμε κάποιον ο οποίος θα ακούσει στο δίσκο μας, κάποια κομμάτια που είναι σε battle ύφος και μιλάνε ξεκάθαρα για την κατάσταση της ελληνικής hiphop σκηνής και ίσως σκεφτεί πως και μεις προκαλούμε με τα λεγόμενα μας και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Εμείς απλά δηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτό το χάλι που επικρατεί. Δε στρεφόμαστε εναντίον μουσικών σχημάτων που κάνουν hiphop και κινούνται πάνω κάτω στο χώρο της ‘underground’ hiphop σκηνής, αλλά εναντίον όλων όσων ξεπούλησαν το hiphop για ψίχουλα και περισσότερο εναντίον αυτών που έκαναν στροφή 180 μοιρών από όσα έλεγαν χθες και εκτός από το hiphop ξεπούλησαν και τους εαυτούς τους.

Links
www.myspace.com/flowjobteam
www.flowjob.gr

Videos
Flowjob στο THHF

 

Διάβασε επίσης...
The Chap – δωρεάν download από το νέο τους album λίγο πριν το live της Κυριακής στο ΑΝ Club!
Η τρίτη εμφάνιση των The Chap, ενός τριεθνούς κουαρτέτου που έχει έμβλημά του τον πειραματισμό πάνω σε pop φόρμες και σε ένα πιο "δίκαιο" κόσμο (κλισέ φράση που κατά καιρούς χρησιμοποιούμε για να εξηγήσουμε (;) την όχι και τόσο μεγάλη εμπορική απήχηση αγαπημένων μας καλλιτεχνών) θα είχαν ισόποση (τουλάχιστον) δόξα ...
Συνέχεια...
Poly Styrene  R.I.P.
Από νωρίς το πρωί σήμερα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες, αλλά μόλις πριν από λίγα λεπτά δυστυχώς  επιβεβαιώθηκε… Η Poly Styrene – πραγματικό όνομα Marianne Joan Elliott-Said – frontwoman  κάποτε της ιστορικής punk μπάντας Χ-Ray Spex έφυγε από την ζωή, χάνοντας την μάχη με τον Καρκίνο. Ήταν 53 ετών. Μετά την απροσδόκητη διάγνωση ...
Συνέχεια...
Gravitysays_i + Misuse @ Gagarin 205
Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κατάμεστου Gagarin 205 στο τέλος της εμφάνισης των Gravitysays_i και λίγο πριν ξεκινήσουν οι Misuse, ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι κάτι πήγε πολύ καλά την Παρασκευή το βράδυ. Και πως να μην πάει, όταν έχεις μπροστά σου δύο από τις πιο δραστήριες ελληνικές μπάντες του σήμερα. Δύο ...
Συνέχεια...
The Boy – “Before”
Σε μια ηχογραφημένη συγκομιδή με σεβαστό πλέον πλήθος κορυφώσεων, ο The Boy - Αλέξανδρος Βούλγαρης στα πεζά επίγεια- προσθέτει σε ανύποπτο χρόνο ένα ακόμη αξιοζήλευτο συνθετικό αποτέλεσμα. Με το αυτόνομα φρεσκοκυκλοφορημένο Before εξακολουθεί να τεκμηριώνει ορθώς μια ουσιώδη παραγωγικότητα, η οποία όλο και συσσωρεύει κυκλοφορίες από την παύση δραστηριοτήτων του σχήματος των ...
Συνέχεια...
O Shantel από τον Πλανήτη Πάπρικα
Ο Shantel είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας. Γεννημένος Stefan Hantel στη Φρανκφούρτη και μπολιασμένος με το γερμανικό techno, o φοβερός αυτός τύπος παρότι ξεκίνησε ηχογραφώντας trip hop & downtempo για την !K7 πέρασε σε ένα ξέφρενο βαλκανικό fusion από χάλκινα πνευστά, τούρκικους αμανέδες, ελληνικά λαϊκά, βουλγάρικα παραδοσιακά τραγούδια και ...
Συνέχεια...
Listen Up: Shlohmo -“Wen uuu”
Ο Αμερικανός παραγωγός Henry Laufer, γνωστός στους μουσικόφιλους ως Shlohmo, αφού κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού με το remix στο "Shell of Light" του Burial και στη συνέχεια το κράτησε αμείωτο με το album του "Bad Vibes", ετοιμάζει το καινούργιο του EP το οποίο τιτλοφορείται "Vacation". Το ΕP θα κυκλοφορήσει από ...
Συνέχεια...
Τα καλύτερα S.F.A. / Gruff Rhys Videos | Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας!
Προχθές σας παρουσιάσαμε τα, κατά την γνώμη μας, 15 καλύτερα promo videos των Super Furry Animals και του Gruff Rhys και σας ζητήσαμε να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας τρία για να μπείτε στην κλήρωση για τις 2 προσκλήσεις για την σημερινή συναυλία του Gruff Rhys στο ΑΝ Club.H συμμετοχή ήταν ...
Συνέχεια...
Βραδιές τζαζ στο Φεστιβάλ Αθηνών
Ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στην τζαζ διοργανώνεται για πρώτη φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στις 6, 7, και 8 Ιουνίου και πέντε γκρουπ καταξιωμένων Ελλήνων μουσικών της τζαζ και ένα διάσημο αφροκουβανέζικο τρίο συναντιούνται στην Πειραιώς 260, σε έναν συναυλιακό μαραθώνιο γεμάτο χρώμα και αισθησιακούς ρυθμούς.6 Ioυνίου Takis Barberis ...
Συνέχεια...
Download this: Angel Haze – “Galaxy”
Έχουμε γράψει τόσα πράγματα για την αποκάλυψη της χρονιάς που λέγεται Angel Haze, από το καλοκαίρι που κυκλοφόρησε το πρώτο της mixtape ("Reservation") που θα μπορούσαμε να ήμασταν το άτυπο fan club της στην Ελλάδα. Η Angel Haze που όπως όλα δείχνουν - και μετά την επιτυχία και του δεύτερου mixtape ...
Συνέχεια...
O Steve Wynn τον Ιανουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O παλιόφιλός μας Steve Wynn επιστρέφει με νέο album με τους Miracle 3 αυτή την εβδομάδα με τίτλο "Northern Aggression" και φυσικά είναι πάντα ευπρόσδεκτος στα μέρη μας. Είναι γνωστό ότι δεν τον χορταίνουμε άλλωστε.Ο αμερικανός σπουδαίος τραγουδοποιός θα εμφανιστεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στο Tiki στην Αθήνα και την ...
Συνέχεια...
Οι Calexico επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μια από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινου, οι αμερικάνοι Calexico, επιστρέφουν στη χώρα μας για δύο συναυλίες  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το συγκρότημα των Burns/Convertino, που αποτελεί εδώ και χρόνια συναυλιακή εγγύηση, έρχονται φέρνοντας μαζί το νέο άλμπουμ τους, Algiers  -διαβάστε περισσότερα στο New Adventures In Hi-Fi vol. 2- και ...
Συνέχεια...
Το συναυλιακό καλοκαίρι ξεκινάει αύριο με Depeche Mode – To set list της περιοδείας
Για τους πολυάριθμους φίλους των Depeche Mode στην χώρα μας, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Terra Vibe Park αύριο Τρίτη 12 Μαϊου για την συναυλία που και επίσημα δίνει το σύνθημα της έναρξης της πολύ πλούσιας φετινής καλοκαιρινής συναυλιακής περιόδου.Οι Depeche Mode την περασμένη Τετάρτη έδωσαν ένα πρώτο warm up ...
Συνέχεια...
Ακυκλοφόρητη συνεργασία των Lennon και Jagger κυκλοφορεί
Μία ακυκλοφόρητη μέχρι τώρα συνεργασία του John Lennon και του Mick Jagger ανακαλύφθηκε σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια έπειτα από την ηχογράφησή της, το 1999.Πρόκειται για μία διασκευή του "Too Many Cooks (Spoil the Soup)", ενός blues κομματιού του Willie Dixon, όπου τραγουδάει ο Jagger και παίζει κιθάρα ο Lennon.Η ηχογράφηση είχε ...
Συνέχεια...
O ESKMO ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ένα από τα τελευταία αποκτήματα της Ninja Tune, ο ESKMO (a.k.a. Brendan Angelides), θα επισκεφτεί τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γνωστός και από τις συνεργαασίες του με τον Amon Tobin,  ο ESKMO κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να απασχολήσει εταιρίες όπως η Warp Records και η ...
Συνέχεια...
Νέοι  Blonde Redhead : “Here Sometimes”
Ένα ολοκαίνουριο κομμάτι των Blonde Redhead κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο.Ονομάζεται "Here Sometimes" και θα περιλαμβάνεται στον όγδοο δίσκο του συγκροτήματος, για τον οποίο θα αποκαλυφθούν λεπτομέρειες μέσα στη τρέχουσα εβδομάδα - οπότε οι ενδιαφερόμενοι ας έχετε το νου σας.  Το μόνο στοιχείο, προς το παρόν, είναι η φωτογραφία με ...
Συνέχεια...
The Mighty Φουαγιέ Sessions από τον indiegroundradio ξεκινούν σήμερα
Οι φίλοι μας του indiegroundradio, ενός από τους αγαπημένους μας και "αδερφούς" ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, εγκαινιάζει σήμερα Σάββατο την μηνιαία πρόταση τους για την νυχτερινή μας διασκέδαση με το πρώτο από μια σειρά πάρτυ στο φιλόξενο Φουαγιέ του του κινηματογράφου "Mikrokosmos"  στη Λ. Συγγρού. Στο πρώτο αυτό Σαββατιάτικο session, με τίτλο "The ...
Συνέχεια...
Λεπτομέρειες για την εμφάνιση των O.Children στο Κύτταρο
Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό, οι Ο. Children θα εμφανιστούν στο Κύτταρο το Σάββατο 10 Νοεμβρίου. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν και οι επιπλέον πληροφορίες που περιμέναμε και αφορόυν τα opening acts και τα εισιτήρια της εν λόγω συναυλίας. Το συγκρότημα του Tobias O’Kandi λοιπόν, θα συνοδεύσουν στο Κύτταρο οι We Came ...
Συνέχεια...
Αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα οι συναυλίες των Fuzztones σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα οι προγραμματισμένες συναυλίες των Fuzztones για σήμερα στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη και αύριο στο Gagarin 205 στην  Αθήνα. Ακολουθεί η - αν μη τι άλλο - χαρακτηριστική ανακοίνωση: "Σόδομα και Γόμορρα στην τουρνέ των Fuzztones στην Ισπανία. Η μπάντα κατέληξε με τον ντραμερ και τον κιθαρίστα για πλυση στομάχου ...
Συνέχεια...
Η Diamanda Galás στο Θέατρο Παλλάς
Την πάρα πολύ σπουδαία - ίσως και μυθική - Diamanda Galás θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Θέατρο Παλλάς την Παρασκευή 2 Μαϊου.Προκλητική, αμφιλεγόμενη, θεατρική, δραματική, σκληρή, κυνική, ωμή, επιθετική, οραματίστρια, η Diamanda Galás σοκάρει το κοινό εδώ και περίπου τριάντα χρόνια, ως μία από τις πιο σημαντικές avant-garde ...
Συνέχεια...
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Recollection’
Για την μετεγγραφή του ντουέτου των Keep Shelly In Athens στην "κοσμοπολίτικη" Cascine Records (ένα απόλυτα ταιριάστο label στον ήχο της μπάντας) τα είχαμε πει πρόσφατα όταν είχαμε ακούσει το 'Madmen Love' πριν λίγο καιρό. Πλέον έχουμε το πρώτο δείγμα με τίτλο 'Recollection' από το επερχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας που ...
Συνέχεια...
Listen Up: Fujiya & Miyagi – ‘Tetrahydrofolic Acid’
Τρία χρόνια μετά το άνισο Ventriloquizzing (2011), οι βρετανοί Fujiya & Miyagi επιστρέφουν με νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες πέρα από το πρώτο δείγμα με τίτλο 'Tetrahydrofolic Acid' που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω και το οποίο δείχνει ότι η μπάντα από το Brighton ...
Συνέχεια...
Το Rebellious Jukebox επιστρέφει σήμερα στη Disco Meteorit
Κουράζεται. Φτύνει λάδια, παξιμάδια και λυγισμένες βίδες.Οι λαμαρίνες του Rebellious Jukebox έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.Τα μέλη του - Κώστας Βαρώτσος (Victory Collapse) και Μάκης Παπασημακόπουλος (The Man From On High) - οπλίζουν τα μάτια τους με ακτίνες λέιζερ, φακούς υψηλής ευκρίνειας και τις συνήθεις βραχυκυκλωμένες καλωδιώσεις και περιμένουν όλους ...
Συνέχεια...
Οι Noblesse Oblige σήμερα στο Yoga Bala
Ενώ οι περισσότεροι θα περιμένουν τους Στέρεο Νόβα να κάνουν την επανεμφάνισή τους στα live, ένα άλλο ντουέτο από το Βερολίνο θα φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Αθήνα και στο Yoga Bala σε μία βραδιά που διοργανώνει οι ομάδες Legal Tender και The Fabulous Stains.Ξεκινώντας από το Λονδίνο το 2004, ...
Συνέχεια...
Το νέο άλμπουμ των Snow Patrol
Oι Snow Patrol πρόκειται να κυκλοφορήσουν το καινούργιο τους άλμπουμ στις 27 Οκτωβρίου. Το 'A Hundred Million Suns' είναι ο πέμπτος κατά σειρά δίσκος του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο και την Ιρλανδία, με παραγωγό τον Jacknife Lee.Στις 13 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο single μέσα από το άλμπουμ, το ...
Συνέχεια...
Τέλος για τους Stereolab
Μετά από 19 χρόνια, 10 studio άλμπουμ, αρκετά EP's, χαρές, τραγωδίες - με το θάνατο της Mary Hansen το 2002, - και μια λαμπρή πορεία, έφτασε η στιγμή του τέλους για τους Stereolab.Ο μανατζερ του γρκουπ, Martin Pike, μας το ανακοινώνει : "We feel that our work is done for ...
Συνέχεια...
Οι Looptroop Rockers καταφθάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα
Reggae , hip hop, soul και κιθάρες από την Βαστέρα της Κεντρικής Σουηδίας από το έμπειρο συγκρότημα των Looptroop Rockers, όπως μετονομάστηκαν από Looptroop, το οποίο μετράει πια 20 χρόνια πορείας και 9 συνολικά albums. To συγκρότημα που ηγούνται οι rappers Promoe και Embee με μέλη επίσης τους Cos.M.I.C, και ...
Συνέχεια...
Την άνοιξη το νέο άλμπουμ της M.I.A.
Η Μ.I.A. δήλωσε στο NME οτι το καινούργιο της άλμπουμ θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη.Οι ηχογραφήσεις του νέου άτιτλου ακόμα δίσκου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και όπως είπε το αποτέλεσμα είναι αρκετά περίεργο. Συνεργάτες της στη δημιουργία του άλμπουμ ήταν για άλλη μια φορά οι Diplo και Switch, ενώ προστέθηκε και ...
Συνέχεια...
Ο Jonny Greenwood γράφει μουσική για το ‘There Will Be Blood’
Όπως διαβάζουμε στο At Ease Web, ο Jonny Greenwood, κιθαρίστας των Radiohead, έχει γράψει τη μουσική για την νέα ταινία του Paul Thomas Anderson (σκηνοθέτη του "Magnolia"), 'There Will Be Blood'. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους Αμερικάνικους κινηματογράφους στις 26 Δεκεμβρίου 2007.Ο σκηνοθέτης είναι γνωστός φαν των Radiohead, ενώ ...
Συνέχεια...
Devastations και Tuxedomoon επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος…
... δηλαδή στο Gagarin 205. Ίσα που πέρασαν οχτώ μήνες από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους και αυτοί πάλι εδώ, με καλές αφορμές όμως και πολύ αξιόλογα support.Οι Devastations είχαν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς μια και η πρώτη εμφάνισή τους είχε περάσει στα ψιλά. Κάτι οι παράλληλες συναυλίες, κάτι το μικρό promotion ...
Συνέχεια...
Empty Frame – They Think We Are Eskimos
Οι Empty Frame αποτελούν μία από εκείνες τις περιπτώσεις συγκροτημάτων της πόλης που χωρίς να έχουν καμία επίσημη δισκογραφική δουλειά, μας είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια. Oπότε και μόνο που έχουμε επιτέλους στα χέρια μας – και στα ηχεία μας - το ντεμπούτο album τους, μας χαροποιεί. Το ...
Συνέχεια...
The Chap – δωρεάν download από το νέο
Poly Styrene R.I.P.
Gravitysays_i + Misuse @ Gagarin 205
The Boy – “Before”
O Shantel από τον Πλανήτη Πάπρικα
Listen Up: Shlohmo -“Wen uuu”
Τα καλύτερα S.F.A. / Gruff Rhys Videos |
Βραδιές τζαζ στο Φεστιβάλ Αθηνών
Download this: Angel Haze – “Galaxy”
O Steve Wynn τον Ιανουάριο σε Αθήνα και
Οι Calexico επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Το συναυλιακό καλοκαίρι ξεκινάει αύριο με Depeche Mode
Ακυκλοφόρητη συνεργασία των Lennon και Jagger κυκλοφορεί
O ESKMO ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Νέοι Blonde Redhead : “Here Sometimes”
The Mighty Φουαγιέ Sessions από τον indiegroundradio ξεκινούν
Λεπτομέρειες για την εμφάνιση των O.Children στο Κύτταρο
Αναβάλλονται για την επόμενη εβδομάδα οι συναυλίες των
Η Diamanda Galás στο Θέατρο Παλλάς
Listen Up: Keep Shelly In Athens – ‘Recollection’
Listen Up: Fujiya & Miyagi – ‘Tetrahydrofolic Acid’
Το Rebellious Jukebox επιστρέφει σήμερα στη Disco Meteorit
Οι Noblesse Oblige σήμερα στο Yoga Bala
Το νέο άλμπουμ των Snow Patrol
Τέλος για τους Stereolab
Οι Looptroop Rockers καταφθάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Την άνοιξη το νέο άλμπουμ της M.I.A.
Ο Jonny Greenwood γράφει μουσική για το ‘There
Devastations και Tuxedomoon επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος…
Empty Frame – They Think We Are Eskimos