Το Mixtape.gr προσφέρει δωρεάν για download το δεύτερο πόνημα του Ελληνικού hip hop συγκροτήματος Flowjob με τίτλο ‘Freeload‘.

Μπορείτε να κατεβάσετε το album σε δύο μέρη (Α-side, B-side)

Ενάμιση χρόνο μετά το ντεμπούτο τους ‘For Free‘ (που επίσης μοιραζόταν δωρεάν με εκπληκτικό εξώφυλλο και packaging) και αρκετές συναυλίες στις πλάτες τους, έρχονται να μας δείξουν ότι η ελληνική σκηνή έχει χώρο για σοβαρές προσπάθειες, χωρίς κραυγές και ποζεριλίκια. Και όντως υπάρχουν πολλά σχήματα εκεί έξω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (και κυρίως έξω από την Αθήνα) που δημιουργούν και γράφουν ρίμες με ψυχή και όραμα.


Πώς δημιουργήθηκαν οι Flowjob; Ξέρω ότι είσαστε από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, αλλά με βάση την Αθήνα.

Oι Flowjob δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 από μια παρέα ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη συγκεκριμένη μουσική. Anser,Cricis και Mr Barion, ήταν αρχικά τα μέλη του συγκροτήματος και αργότερα, άρχισαν να συμμετέχουν πιο ενεργά και στις μουσικές αλλά και στις συναυλιακές δραστηριότητες οι Sada, F-lektos, Rebeloz και Skinny. Πιο πολύ λοιπόν θεωρούμαστε παρέα, παρά συγκρότημα, αφού η δραστηριότητα μας , πηγάζει πρώτα από τη φιλία μας και ύστερα από την ανάγκη έκφρασης μέσω της μουσικής.

Όλοι μας, εκτός από τον Cricis που είναι Αθηναίος, μεγαλώσαμε στην επαρχία (Σπάρτη,Τρίπολη), αλλά σπουδές και δουλειά, μας κρατάνε στην Αθήνα.

Πείτε μας δυο λόγια για το δεύτερό σας album που μόλις κυκλοφορήσατε.Τι πραγματεύεται ;

fjΟ νέος μας δίσκος κινείται σε πανομοιότυπα μονοπάτια με τον πρώτο. Συνεχίζουμε να μιλάμε για τον κόσμο που μας περιβάλλει και για όσα μας ενοχλούνν μέσα σε αυτόν. Από τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι τη μόλυνση του περιβάλλοντος, από τη μοναξιά που βιώνει ο άνθρωπος μέσα στη γκριζούπολη μέχρι τα λανθασμένα πρότυπα και τον υλιστικό τρόπο ζωής . Προσπαθήσαμε να δούμε τον κόσμο και να τον περιγράψουμε μέσα από τα μάτια ενός άστεγου, ενός εργαζόμενου, ενός νέου ανθρώπου που έχει απογοητευθεί από όλα όσα βλέπει γύρω του, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που κάνει hip-hop σε αυτή τη χώρα. Κατακρίνουμε ,από το κράτος, τους μηχανισμούς του, τους συνανθρώπους μας που δεν αξίζουν να λέγονται έτσι, μέχρι και τον τελευταίο καλλιτέχνη, hiphop ή μη, που κάνει μουσική για τα λεφτά και για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Μουσικά, προσπαθήσαμε τους στίχους μας, να τους ‘ντύσουμε’ και με άλλους ήχους(reggae, dub), πέρα από το hiphop, χωρίς όμως, όπως πιστεύουμε να ξεφεύγουν ιδιαίτερα από τη φιλοσοφία του και την προσωπική μας αισθητική.

Επιλέγετε πάλι να το δίνετε δωρεάν, όχι απλά σαν download, αλλά και κανονικό cd με προσεγμένο packaging. Γιατί δωρεάν και όχι κάτω από μία δισκογραφική εταιρεία;

Ναι και πάλι δωρεάν. Όταν ολοκληρώσαμε την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου, αποφασίσαμε πως όλη αυτή η δουλεία που κάναμε, δε θα θέλαμε απλά να υπάρχει ξεχασμένη σε κάποιο site, με ένα αρχείο jpg για εξώφυλλο. Θέλαμε, να έχουμε το δίσκο στα χέρια μας τυπωμένο, σαν να τον έχουμε αγοράσει από δισκοπωλείο. Και αφού αποφασίσαμε πως θα πληρώσουμε εταιρεία κοπής και δε θα προσπαθήσουμε μόνοι μας να τυπώσουμε 1000 cd σπίτι μας, δώσαμε και κάτι παραπάνω για να έχουμε κάτι ξεχωριστό. Μια συσκευασία και ένα δίσκο, όσο τον δυνατόν περισσότερο προσεγμένο και στο ήχο και στην εικόνα του, που όταν τον πιάνεις στα χέρια σου να νομίζεις πως είναι κανονική κυκλοφορία. Με δύο κουβέντες, θέλαμε ο δίσκος που θα βγάλουμε, να είναι ισάξιος και καλύτερος ακόμα από αυτόν που προσφέρει στο εμπόριο μια δισκογραφική. Με τη μόνη διαφορά πως δε θα έχει πάνω το λογότυπό της.

fj

Όσον αφορά τώρα την ανεξάρτητη και δωρεάν διανομή του. Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα,την περίοδο που διανύουμε, οι συνθήκες όσο αναφορά την μουσική βιομηχανία για διάφορους δεν είναι και πολύ του γούστου μας. Είμαστε ανοιχτοί σαν ομάδα και συγχρόνως όχι απαραίτητα προκατειλημμένοι να ακούσουμε και να συζητήσουμε κάθε πρόταση και κάθε πλάνο με τους εκπροσώπους της αρκεί να μην μας πουν κάτι που κάνουμε και μόνοι μας ή μια ιδέα που ήδη εφαρμόζουμε. Γενικά επιδιώκουμε να είναι υγιείς οι δημιουργίες μας και αυτός είναι ένα σημαντικός ο λόγος που μας διαχωρίζει, τουλάχιστον προς το παρόν, από όλο αυτό το σκηνικό.

Δε θέλαμε να μπλέξουμε με εταιρίες και μάλιστα με εταιρείες στην Ελλάδα που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική που κάνουμε και προσπαθούν να προωθήσουν μια δουλεία hip hop, όπως ακριβώς θα προωθούσαν και έναν λαϊκό τραγουδιστή. Μέχρι σήμερα, είχαμε αρκετές προτάσεις από δισκογραφικές και μάλιστα από τις πιο γνωστές στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Αλλά δεν τα φτιάξαμε με καμία. Κάποιοι από εμάς άνηκαν κάποτε στο δυναμικό δισκογραφικών εταιριών και είδαν, τότε εκεί, από πρώτο χέρι τα ελάχιστα θετικά και τα πολλά αρνητικά που ενέχει μια συνεργασία μαζί τους.

Ο βασικός λόγος που είμαστε κατά των δισκογραφικών, είναι πως θέλουμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο στις κινήσεις μας και την απόλυτη ελευθερία, να γράψουμε και να πούμε ότι θέλουμε και όπως το θέλουμε, να επιλέγουμε εμείς πότε θα κάνουμε συναυλία και με ποιον, εμείς να αποφασίζουμε πότε θα βγει ο δίσκος και πότε και αν θα υπάρξει επόμενος. Επίσης, δίνοντας το δίσκο δωρεάν μέσω διαδικτύου, είναι πιο προσιτός σε κάποιον τρίτο, που δε θα έδινε ποτέ 15 ευρώ για να τον αγοράσει, χωρίς να έχει ακούσει ποτέ τη μουσική μας. Μέσα σε μία μέρα, ο δίσκος μας μπορεί να πάει σε 2 και 3 χιλιάδες ανθρώπους αν εκείνοι το θελήσουν. ¶λλωστε, το μόνο που μπορεί να προσφέρει μια εταιρία, εκτός από το να σε βάλει στο ράφι και να ξεμείνεις σε αυτό, είναι ένα video clip που ίσως να παίξει 4-5 φορές στο Mad και μετά να ξεχαστεί.

Επίσης, θέλουμε να κρατήσουμε τη μουσική μας ακέραιη, ποιοτική, κοντάστο δρόμο και σε καμία περίπτωση να μην πέσουμε στην παγίδα του εμπορίου.. Κανένας από εμάς δε περιμένει να πάρει κάτι πίσω από αυτό, ούτε και θα το επιδιώξουμε στο μέλλον. Τέλος, πάρτο και σαν ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με τους εαυτούς μας. Δηλαδή, να αφιερώσουμε ώρες ατελείωτες, χρήμα και κόπο, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και το αποτέλεσμα που θα βγει να είναι ανώτερο από αυτό που θα υπήρχε αν τη μουσική μας τη διακινούσε μια δισκογραφική. Όπου φτάσουμε θα φτάσουμε μόνοι μας και με την βοήθεια ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Από ιστοσελίδες που μας παραχωρούν το χώρο τους για να προβάλουμε τη μουσική μας, από έντυπα που ενδιαφέρονται χωρίς κανένα όφελος να ασχοληθούν με την ανεξάρτητη μουσική μέχρι και τον τύπο που θα έρθει στο live μας και να μας στηρίξει με την παρουσία του, οικονομικά και ηθικά.

Θα υπάρξουν live shows για την παρουσίαση του;

Σίγουρα θα υπάρξουν και αρκετά από αυτά εκτός Αθηνών. Η αρχή βέβαια θα γίνει την 1 Φεβρουαρίου του 2008, ημέρα Παρασκευή, στο RODEO (πλατεία Βικτωρίας, Χέυδεν 34), όπου εκεί θα παρουσιάσουμε την νέα μας δουλειά. Επίσης, θα διανέμονται στην είσοδο, δωρεάν, τα αυθεντικά αντίτυπα του FREELOAD. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 και η είσοδος είναι 10ευρώ+μπύρα+το cd.

Μιλώντας για live shows,ποια από αυτά που έχετε παίξει, έχετε ξεχωρίσει;

Μέσα στον 1,5 χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου και του δεύτερου, έχουμε δώσει περίπου στις 15 συναυλίες σε Αθήνα και επαρχία. Έχουμε παίξει με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Hiphop σκηνής (Sabac,Beatnuts.Promoe-Looptroop,Mr Lif,Freestyle) αλλά και σε μεγάλα μουσικά festivals. (Γιορτή μουσικής 07,Thhf). Όμως πιστεύουμε, πως οι συναυλίες που παίξαμε στην επαρχία ,σε μικρά μαγαζιά, στην Πρέβεζα και στην Λάρισα, ήταν οι πιο έντονες. Αν ξεχωρίζαμε κάποια απ’όλες, μάλλον μία από αυτές τις δύο θα διαλέγαμε.

fj

Eίσαστε επίσης στενά δεμένοι και με το άλλο στοιχείο της hiphop κουλτούρας, το graffiti. Πώς βλέπετε τη σκηνή στην Ελλάδα και ποιους ξεχωρίζετε;

Η σκηνή του graffiti στην Ελλάδα δυστυχώς έχει αρχίσει και πέφτει. Ειδικά στην Αθήνα. Όχι τόσο όσον αφορά την ποσότητα, όσο την ποιότητα της. Δεν βλέπουμε νέο αίμα στους τοίχους . Ίδια styles παντού και ελάχιστη εξέλιξη από τη νέα γενιά. Οι παλιοί γκραφιτάδες θα υπάρχουν πάντα και αραιά και που θα τους συναντάμε σε τοίχους.

Τώρα για το αν ξεχωρίζουμε κάποιους, επειδή είναι και μια ευκαιρία να δώσουμε το respect σε κάποιους που το αξίζουν άσχετα αν δε τους ξέρουμε όλους προσωπικά, απλά κρίνοντας από την δουλειά τους. Από παλιούς σίγουρα SGB,SR, HEROES,HIT,ΝΒW,ZAP,WOOZY,BIZARE,IMPE,SAKE που όλοι αυτοί έδωσαν το έναυσμα στους μεταγενέστερους να ασχοληθούν με το graffiti.

Από πιο νέους σχετικά, δηλαδή 1999-2000 και μετά, SKIDS,UDK,WFC,FROGZ,XP,AMIGOS,USERS,LIFO,FIX.

Πώς βλέπετε γενικότερα τώρα, την ελληνική hiphop σκηνή;

Πονεμένη ιστορία αυτή η ελληνική hiphop σκηνή. Η φτώχια φέρνει γκρίνια λένε. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, μέρος της είμαστε και εμείς, οπότε για ότι σωστό ή ότι λάθος, εν μέρη η μπάλα παίρνει και εμάς. Στην Ελλάδα, έχουμε φτάσει σε σημείο, οι ακροατές να είναι λιγότεροι από τους καλλιτέχνες.

fjΣυνεπώς, από αυτό και μόνο αρχίζουν όλα τα άσχημα. Οι περισσότεροι λοιπόν, σε βλέπουν ανταγωνιστικά. Δεν ακούνε ένα δίσκο για να ακούσουν μουσική αλλά για να ξεθάψουν ή να φανταστούν λάθη και ατέλειες, δεν έρχονται στο live σου για να γουστάρουν αλλά για να σε κρίνουν.

Δεν υπάρχει ταλέντο και οι περισσότεροι πλασάρουν κάτι πρόχειρο, αφού ανυπομονούν να ακουστεί η δουλεία τους προς τα έξω, και έτσι έχουμε καταλήξει να φτάνουν στα αυτιά μας μουσικές, οι οποίες μόνο τα ταλαιπωρούν. Ωστόσο υπάρχει ένα κοινό αποτελούμενο από πραγματικούς ακροατές το οποίο προσπαθεί να μεγαλώσει μέσα σε αυτό το χαλί μα και να αναπνεύσει ζώντας το ραπ από κοντά. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμούμε και τους σεβόμαστε είτε ακούν Flowjob είτε όχι.

Όσον αφορά τώρα τα φτασμένα, μέσα σε εισαγωγικά, σχήματα. Εκεί και αν υπάρχει ανταγωνισμός, αθέμιτος τις περισσότερες φορές. Όλοι σου δίνουν το χέρι και το σεβασμό τους και πίσω από τη πλάτη σου σκάβουν το λάκο σου. Όλοι πιστεύουν, πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και πως έγιναν μέσα σε μία νύχτα βασιλιάδες αυτής της σκηνής. Φτίαχνουν κλίκες, κάνουν δημόσιες σχέσεις, τα κάνουν πλακάκια με συντελεστες ιστοσελίδων, ραδιοφόνων και καναλιών, προσλαμβάνουν managers, κλείνουν σπόνσορες κλπ.

Δυστυχώς όμως, χάνοντας το καιρό τους με όλα αυτά, ξεχνάνε και χάνουν την ουσία. Το σκοπό της ύπαρξης τους σε αυτή τη σκηνή. Να φτιάξουν και παράγουν μουσική.

Για αυτό το λόγο ακριβώς νιώθουμε ξένοι και απόμακροι από αυτή τη σκηνή. Δε θέλουμε να είμαστε μέρος σε κάτι που είναι σάπιο από τη βάση του γιατί πιάσαμε τους εαυτού μας ορισμένες φορές να πέφτουμε σε λάθη που θέλαμε να αποφύγουμε εξ αρχής. Και για να προλάβουμε κάποιον ο οποίος θα ακούσει στο δίσκο μας, κάποια κομμάτια που είναι σε battle ύφος και μιλάνε ξεκάθαρα για την κατάσταση της ελληνικής hiphop σκηνής και ίσως σκεφτεί πως και μεις προκαλούμε με τα λεγόμενα μας και ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Εμείς απλά δηλώνουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτό το χάλι που επικρατεί. Δε στρεφόμαστε εναντίον μουσικών σχημάτων που κάνουν hiphop και κινούνται πάνω κάτω στο χώρο της ‘underground’ hiphop σκηνής, αλλά εναντίον όλων όσων ξεπούλησαν το hiphop για ψίχουλα και περισσότερο εναντίον αυτών που έκαναν στροφή 180 μοιρών από όσα έλεγαν χθες και εκτός από το hiphop ξεπούλησαν και τους εαυτούς τους.

Links
www.myspace.com/flowjobteam
www.flowjob.gr

Videos
Flowjob στο THHF

 

Διάβασε επίσης...
Ακούστε δύο καινούρια τραγούδια από τους Dinosaur Jr.
Δύο καινούρια τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ των αναγεννημένων Dinosaur Jr, με τίτλο Beyond ανέβηκαν στην επίσημη Myspace σελίδα του γκρουπ, αλλά και επίσημο site του. Πρόκειται για τα Almost Ready και Been There All The Time.Το άλμπουμ αυτό θα είναι το πρώτο με την αρχική σύνθεση του γκρουπ, έπειτα ...
Συνέχεια...
4ο Δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ Σκηνής
Μετά από μία ακόμη επιτυχημένη συναυλιακή χρονιά, με πλήθος θαυμαστών ονομάτων της παγκόσμιας σκηνής της jazz ν' ανεβαίνουν στην σκηνή του, το Half Note Jazz Club ρίχνει σιγά σιγά την αυλαία και των φετινών του μουσικών παραστάσεων. Παραστάσεις τις οποίες το mixtape.gr, και δή οι αντιπρόσωποί του Βαγγέλης Πατσιαλός και ...
Συνέχεια...
Please Make Me Dance
Μια βόλτα στον σκοτεινό, ιδιόρρυθμο μουσικό κόσμο του The Boy. Να λέμε την αλήθεια. Δεν είμαι προσωπικά και ο μεγαλύτερος fan των Mary & The Boy, οι δίσκοι δεν αποκάλυπταν σε εμένα αυτό που εκθείαζαν οι άλλοι (ούτε ακόμα και το ευρύτερα πιο αποδεκτό Timemachine λόγω Felizol) και στις δύο ...
Συνέχεια...
Download This: CSS – ‘Hits Me Like A Rock (feat. Bobby Gillespie)’
Δεν μπορεί... Θα τις θυμάστε τις βραζιλιάνες CSS (a.k.a. Cansei De Ser Sexy) καθώς είχαν γνωρίσει αρκετή επιτυχία και hype εκεί γύρω στο 2006-2007 με το ομώνυμο ντεμπούτο τους στην Sub Pop και τα συμπαθητικά hits 'Alala', 'Let's Make Love And Listen To Death From Above', κλπ. Ο "δρομος" μάλιστα ...
Συνέχεια...
Οι Ladytron ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Καιρός ήταν και για εμάς εδώ τους Βαλκάνιους να δούμε τους Ladytron ζωντανά.Το γνωστό μας Βρετανικό και κατά το ¼ Βουλγαρικό γκρουπ, στα πλαίσια της νέας του tour στα Βαλκάνια, θα περάσει και από τη χώρα μας για 2 ζωντανές εμφανίσεις. Πρώτα, στις 15 Μαΐου στο Fuzz Club και την ...
Συνέχεια...
Peter Hook: Το τέλος των New Order έφτασε!
Είναι μία από τις πιο σημαντικές μπάντες της τελευταίας εικοσιπενταετίας, με μεγάλη άλλωστε κληρονομιά στους ώμους τους (βλέπε Joy Division), ενδιαφέρουσες αλλαγές ήχου κατά καιρούς και προφανώς μιλλούνια πιστών φαν που πίνουν νερό στο όνομά τους.Σύμφωνα με τον μπασίστα τους, Peter Hook, οι New Order δεν είναι πια μαζί. Ήδη, ...
Συνέχεια...
Οι Truckfighters επιστρέφουν αυτό το μήνα στη χώρα μας
Οι προηγούμενες επισκέψεις στη χώρα μας (θυμηθείτε τι γράφαμε για τις συναυλίες που έδωσαν στο Six D.O.G.S.  και στο Plissken Festival 2013) φαίνεται πως ήταν αρκετές για να βάλουν τους Truckfighters στην ατζέντα της P90 για ακόμα μια φορά. To Σουηδικό  heavy fuzzy rock n roll συγκρότημα από το Orebro, κυκλοφόρησε ...
Συνέχεια...
Οι Steve Lucky & The Rhumba Bums στο Half Note Jazz Club
Μία neo-swing μπάντα, που κατάφερε να αναβιώσει και να εκσυγχρονίσει το γεμάτο αυτό ενέργεια μουσικό είδος, τους Steve Lucky & The Rhumba Bums, φιλοξενεί από την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ως και την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου το Half Note Jazz Club. Για πάνω από μια δεκαπενταετία τώρα, ο Steve Lucky και το ...
Συνέχεια...
H Anja Schneider την Παρασκευή στο Fetisch. Κερδίστε προσκλήσεις!
Αυτή την Παρασκευή, το Fetisch με χαρά παρουσιάζει μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες της γερμανικής techno-house σκηνής, την Anja Schneider! Ιδιοκτήτρια της Mobilee Records (που ψηφίστηκε φέτος ανάμεσα στα 10 καλύτερα labels από το Groove magazine), υπεύθυνη του Dance under the blue moon, μιας από τις πλέον καταξιωμένες ραδιοφωνικές ...
Συνέχεια...
Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Arctic Monkeys!
Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Arctic Monkeys στη σελίδα τους στο Myspace!Το άλμπουμ λέγεται "Favourite Worst Nightmare" και σε αυτό θα βρείτε όλα τα γνώριμα στοιχεία στον ήχο τους που αγαπήσατε, ενώ ήδη έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές σε ξένα μέσα όπως το NME.com.Για την κριτική του Mixtape, θα κάνετε ...
Συνέχεια...
Το νέο άλμπουμ των Snow Patrol
Oι Snow Patrol πρόκειται να κυκλοφορήσουν το καινούργιο τους άλμπουμ στις 27 Οκτωβρίου. Το 'A Hundred Million Suns' είναι ο πέμπτος κατά σειρά δίσκος του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε στο Βερολίνο και την Ιρλανδία, με παραγωγό τον Jacknife Lee.Στις 13 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο single μέσα από το άλμπουμ, το ...
Συνέχεια...
Νέες ακυρώσεις συναυλιών λόγω των οικονομικών συνθηκών στο Φεστιβάλ Πέτρας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, με ευθύνη των εταιριών παραγωγής και λόγω των αντίξοων οικονομικών συνθηκών, ακυρώνονται οι παρακάτω συναυλίες, που αρχικά ήταν μέρος του προγραμματισμού του φεστιβάλ. Δευτέρα 7 ΙουνίουΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ -ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ - ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Πέμπτη 15 ΙουλίουACTIVE MEMBER Πέμπτη 9 ΣεπτεμβρίουSADAHZINIAΠαρακάτω μπορείτε να δείτε ...
Συνέχεια...
Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες & το εξώφυλλο του νέου album των Oasis
Δεν είμαι και σίγουρος, πόσους πραγματικά ενδιαφέρει η δισκογραφική επιστροφή των Oasis, όμως ορίστε οι λεπτομέρειες όπως έγιναν γνωστές.Το νέο album θα ονομάζεται "Dig Out Your Soul" και θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου μέσω της δισκογραφικής εταιρίας των Oasis, της Big Brother Recordings, με την παραγωγή να έχει πραγματοποιηθεί με ...
Συνέχεια...
Listen Up: Ghostface Killah, M.O.P. & Pharoahe Monch – ‘Black Out’
Για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του RZA (aka Robert Fitzgerald Diggs, βλ. Wu-Tang Clan, κλπ) με τίτλο The Man With The Iron Fists τα είχαμε πει εδώ πρόσφατα και είχαμε δεί και το trailer μάλιστα. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε σε stream παρακάτω μέσω του HipHopDX και ένα δείγμα από το ...
Συνέχεια...
Οι CocoRosie συλλαμβάνονται και ακυρώνουν συναυλίες!
Οι Cocorosie που έρχονται για συναυλία στη χώρα μας, όπως γράψαμε και χθες, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν εννιά συναυλίες από την υπόλοιπη περιοδεία τους στην Αμερική, όπως ενημερώνουν οι ίδιες με bulletin μέσα από τη σελίδα τους στο myspace.Γιατί; Συνελλήφθησαν και βρίσκονται ακόμα στο κρατητήριο. Ο λόγος της σύλληψής τους παραμένει ...
Συνέχεια...
Κανονικά το Gagarin Open Air Festival, παρά τα γεγονότα του Σαββάτου
Ύστερα από τα γεγονότα του Σαββάτου στο χώρο του Ολυμπιακού Προπονητήριου Baseball στα πλαίσια του Ejekt Festival, η αλήθεια είναι ότι ανησυχήσαμε για το κατά πόσο θα μείνει ανεπηρέαστο το υπόλοιπο συναυλιακό καλοκαίρι και ειδικότερα για φεστιβάλ και συναυλίες που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σε πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.Όσον αφορά ενά ...
Συνέχεια...
Nέο album για τους επανενωμένους Stone Temple Pilots
Τις λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία και το tracklist του νέου τους album ανακοίνωσαν οι Stone Temple Pilots, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου.Το ομότιτλο άλμπουμ των Pilots, την παραγωγή του οποίου έχουν αναλάβει τα αδέρφια Robert & Dean DeLeo , (μπαστίστας και κιθαρίστας του γκρούπ αντίστοιχα) αποτελεί ...
Συνέχεια...
Listen Up: Tricky – ‘Hey Love’
Ακόμα ένα δείγμα, μετά τα 'Nothing's Changed' και "Does It?'' από το επερχόμενο False Idols του Tricky που κυκλοφορεί στα τέλη Μαϊου. Μπορείτε να ακούσετε το πολύ καλό 'Hey Love' παρακάτω ενώ ο Tricky ζητά και την βοήθεια των φανς του για το βίντεο του τραγουδιού. Αυτό που έχετε να κάνετε ...
Συνέχεια...
Οι Isis στην Αθήνα
Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες μπάντες, κορυφαία για αρκετούς, στο χώρου του "σκληρού ήχου". Αφήνουν τις καλύτερες των εντυπώσεων στις live εμφανίσεις τους σε όσους πιστούς τους ακολουθήσουν και το ίδιο και το αυτό υπόσχονται να (ξανα)κάνουν μπροστά στο ελληνικό κοινό, 2 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην ...
Συνέχεια...
O πρωτοπόρος free jazz ντράμερ Rashied Ali ‘έφυγε’ από την ζωή
Μία από τις σημαντικές μορφές της free jazz και από τους αναμορφωτές του μουσικού είδους της jazz γενικότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Manhattan της Νέας Υόρκης ύστερα καρδιακή ανακοπή την περασμένη Τετάρτη 12 Αυγούστου. Ήταν 74 ετών.Ο Rashied Ali - γεννήθηκε ως Robert Patterson, άλλα άλλαξε τον ονοματεπώνυμό ...
Συνέχεια...
‘Έφυγε’ αναπάντεχα ο Stephen Gately των Boyzone
Ο Stephen Gately, τραγουδιστής του pop Ιρλανδικού συγκροτήματος Boyzone και ηθοποιός βρέθηκε νεκρός χτες το βράδυ στη Μαγιόρκα. Ήταν 33 ετών.Ο Gately βρισκόταν σε διακοπές με τον σύντροφό του Andrew Cowles και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Ισπανική αστυνομία, πέθανε στον ύπνο του γύρω στις ...
Συνέχεια...
3 ντεμπούτα albums για το 2014
Και ενώ προσπαθούμε να συνέλθουμε από το βομβαρδισμό με τις λίστες για τα καλύτερα albums του 2013 και να μπούμε επιτέλους σε ρυθμούς 2014 με καινούργια albums από την St. Vincent, τον Βeck, τους Metronomy κ.α., ξεχωρίζουμε ακόμα 3 κυκλοφορίες από καινούργια, πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν φέτος.   Ξεκινάμε με ...
Συνέχεια...
Μια μικρή οπτικοακουστική γεύση από το φετινό SXSW
Για το SXSW τα είπαμε λίγο καιρό πρίν, η φετινή του έκδοση αποτελεί παρελθόν πλέον και είπα να σας δώσω μια μικρή γεύση του τι περίπου συνέβη, συναυλιακά πάντα.Απολάυστε...  Devo, με νέο κομμάτι παρακαλώ... Pete Bjorn & John, το νέο τους single "Nothing to Worry About" Graham Coxon, live στη ταράτσα. Little Boots, να ...
Συνέχεια...
Amy Winehouse R.I.P.
Μια πολύ δυσάρεστη είδηση μας επιφύλασσε η σημερινή ειδησεογραφία. Η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο. Ήταν μόλις 27 χρονών... Τα αίτια του -όχι και τόσο απρόσμενου δυστυχώς- θανάτου της παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα.  Η είδηση έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την αστυνομία του Κάμντεν ενώ η αυτοψία που ...
Συνέχεια...
Επιστροφή για τους The Hives με Pharrell Williams
Οι Σουηδοί The Hives ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες την ηχογράφηση του νέου τους album, το οποίο προς το παρόν το ονομάζουν "The Black and White Album", χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί εάν αυτός θα είναι και ο τίτλος του album όταν κυκλοφορήσει, λογικά στα τέλη της χρονιάς.Για το επόμενο βήμα ...
Συνέχεια...
Open Your Box
Ποτέ δεν ήμουν φαν της Yoko Ono (ούτε καν του John Lennon εδώ που τα λέμε, πάντα ήμουν με τον Paul - στη ζωή πρέπει συνεχώς να παίρνεις θέση..). Είναι κοινώς γνωστές νομίζω οι θεωρίες περί διάλυσης των Beatles εξαιτίας της, για το πόσο επηρέαζε τον Lennon κ.ο.κ. Η Yoko ...
Συνέχεια...
Rumors EP
Όταν έμενα κάποτε σε μια πόλη της Βόρειας Ευρώπης, μια φορά μέσα στην καρδιά του χειμώνα με θερμοκρασία υπό του μηδενός και χιονόνερο να πέφτει στη μύτη μου, είχα ξεχάσει τα κλειδιά του σπιτιού μέσα στο σπίτι (μου).Η συγκάτοικος έλειπε σε ταξίδι. Οι εναλλακτικές που είχα ήταν να περπατήσω λίγα ...
Συνέχεια...
Εκλάπησαν ιστορικές ηχογραφήσεις από την Τζαμάικα
Ένας μεγάλος αριθμός ιστορικών ρέγκε ηχογραφήσεων από τη δεκαετία του 1970, ανάμεσα στις οποίες και ηχογραφήσεις του Bob Marley και του Peter Tosh, εκλάπη την προηγούμενη εβδομάδα από τα αρχεία της πρώην Jamaica Broadcasting Corp, στην Τζαμάικα.Χιλιάδες δίσκοι βινυλίου και cd's και αποτελεί ένα χτύπημα στην ιστορία του νησιού, σύμφωνα ...
Συνέχεια...
Jose Gonzalez @ Gagarin 205
Η εικόνα του Gagarin το βράδυ του Σαββάτου, με ολόκληρο το χώρο να έχει καλυφθεί από καρέκλες - λίγες για την περίσταση ωστόσο -, ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, σαν ξαφνικά να έβλεπες μπροστά στα μάτια σου την μετάλλαξη ενός ατίθασου παιδιού (κοινώς το Gagarin σε κανονικές συναυλιακές συνθήκες) σ' ένα συνετό, ...
Συνέχεια...
Οι Ιταλοί Heroin in Tahiti έρχονται στην Αθήνα
Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το Six D.O.G.S. θα υποδεχτεί μια ιδιαίτερη μπάντα από τη γειτονική Ιταλία. Πρόκειται για τους Heroin In Tahiti, οι οποίοι με το ντεμπούτο άλμπουμ τους Death Surf παρουσιάζουν μια νέα προσέγγιση στην μουσική των spaghetti westerns, δημιουργώντας έτσι τον Spaghetti Wasteland ήχο τους, όπως τον αποκαλούν ...
Συνέχεια...
Ακούστε δύο καινούρια τραγούδια από τους Dinosaur Jr.
4ο Δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ Σκηνής
Please Make Me Dance
Download This: CSS – ‘Hits Me Like A
Οι Ladytron ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Peter Hook: Το τέλος των New Order έφτασε!
Οι Truckfighters επιστρέφουν αυτό το μήνα στη χώρα
Οι Steve Lucky & The Rhumba Bums στο
H Anja Schneider την Παρασκευή στο Fetisch. Κερδίστε
Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Arctic Monkeys!
Το νέο άλμπουμ των Snow Patrol
Νέες ακυρώσεις συναυλιών λόγω των οικονομικών συνθηκών στο
Αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες & το εξώφυλλο του νέου
Listen Up: Ghostface Killah, M.O.P. & Pharoahe Monch
Οι CocoRosie συλλαμβάνονται και ακυρώνουν συναυλίες!
Κανονικά το Gagarin Open Air Festival, παρά τα
Nέο album για τους επανενωμένους Stone Temple Pilots
Listen Up: Tricky – ‘Hey Love’
Οι Isis στην Αθήνα
O πρωτοπόρος free jazz ντράμερ Rashied Ali ‘έφυγε’
‘Έφυγε’ αναπάντεχα ο Stephen Gately των Boyzone
3 ντεμπούτα albums για το 2014
Μια μικρή οπτικοακουστική γεύση από το φετινό SXSW
Amy Winehouse R.I.P.
Επιστροφή για τους The Hives με Pharrell Williams
Open Your Box
Rumors EP
Εκλάπησαν ιστορικές ηχογραφήσεις από την Τζαμάικα
Jose Gonzalez @ Gagarin 205
Οι Ιταλοί Heroin in Tahiti έρχονται στην Αθήνα