Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Sundance είναι μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές όσον αφορά στο τι αξίζει τον κόπο να παρακολουθήσουμε στις σκοτεινές αίθουσες. Ο δημιουργός του Φεστιβάλ, Robert Redford, το αποκαλεί Φεστιβάλ Δημιουργών και έχει απόλυτο δίκιο. Από το 1985 εδώ κάνουν πρεμιέρα οι ταινίες εκείνων που πρόκειται να κατακτήσουν τον (αχανή) κινηματογραφικό κόσμο.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 110 ταινίες μεγάλου μήκους 44 πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών από 31 χώρες του κόσμου οι οποίες επιλέχθησαν από τις 4.042 συνολικά συμμετοχές (2.059 από τις ΗΠΑ και 1983 από τον υπόλοιπο κόσμο).

Ανάμεσα σε αυτές τις ταινίες, στο διαγωνιστικό τμήμα, βρίσκεται και το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, η πρώτη ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Sundance.

Η ιστορία του «L» είναι η ιστορία ενός οικογενειάρχη γύρω στα 40 (Αρης Σερβετάλης) που περνά τον περισσότερο χρόνο του μέσα στο αυτοκίνητό του και στις ελεύθερες ώρες του συναντά την οικογένειά του σε πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Ο Μπάμπης Μακρίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1970 και σπούδασε σκηνοθεσία στην σχολή Σταυράκου. Εργάζεται ως σκηνοθέτης στον χώρο της διαφήμισης και το 2005 ο βραβεύθηκε στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας για την ταινία «Ο τελευταίος φακίρης».

Το «L» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του στην οποία εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο (σε συνεργασία με τον Ευθύμη Φιλίππου, σε μια ιδέα του Γιώργου Γυιόκα).

Μαζί με τον Άρη Σερβετάλη πρωταγωνιστούν οι: Μάκης Παπαδημητρίου, Ελευθέριος Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Σταύρος Ράπτης, Θανάσης Δήμου, Χριστόφορος Σκαμνάκης και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Το φεστιβάλ του Sundance διαξάγεται φέτος 19 έως 29 Ιανουαρίου

Το «L» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2012. 

Διάβασε επίσης...
Οι Νύχτες Πρεμιέρας σηκώνουν αυλαία
Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πάντα ένα σωρό λόγοι για να γκρινιάζουμε που ξανάρθε ο Σεπτέμβρης...Κι όμως. Κάθε Σεπτέμβρη υπάρχει ευτυχώς και ένας λόγος που κάνει την επιστροφή μας στην πόλη λιγότερο οδυνηρή και περισσότερο γλυκιά. Και ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από τo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες ...
Συνέχεια...
Sundance Film Festival 2012
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Park City της Yutah ξεκίνησε το πιο ανεξάρτητο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, το Sundance Film Festival που θα διαρκέσει δέκα ημέρες έως τις 29 του μήνα. Από το 1978 (στο Salt Lake City τότε και με τίτλο Utah/US Film Festival) έως σήμερα ανεξάρτητοι κινηματογραφιστές από τις Ηνωμένες Πολιτείες ...
Συνέχεια...
Video: Mohammad – “Sakrifis”
Ένα εξαιρετικό video παρουσίασαν οι Mohammad - το εκλεκτικό/πειραματικό συγκρότημα τριών σπουδαίων μουσικών μας , του Νίκου Βελιώτη, του ILIOS, και του Coti K., για την σύνθεση "Sakrifis". To video σκηνοθετεί ο Μπάμπης Μακρίδης, δημιουργός της κινηματογραφικής ταινίας "L". To "Sakrifis" θα περιέχεται στη  νέα κυκλοφορία των Mohammad με τίτλο “Som ...
Συνέχεια...
Οι Νύχτες Πρεμιέρας σηκώνουν αυλαία
Sundance Film Festival 2012
Video: Mohammad – “Sakrifis”