Ξεκαρδιστικές ή μελαγχολικές συνταγές για κλαμμένη κουτσομούρα του αλμυρού νερού με πράσινο πιπέρι και εσάνς εγκατάλειψης. Τέσσερις ηθοποιοί και δυο χορευτές προσπαθούν μέσα από το λόγο και την κίνηση να απαντήσουν στα αιώνια απάτητα ερωτήματα για τον έρωτα, την έλξη, το τέλος και το κλάμα κάτω από το βυθό. Φίλοι και εραστές, παρατημένοι και απατημένοι, παθιασμένοι και αφημένοι, στην αρχή και στο τέλος μιας ιστορίας.

Η Ελένη Τζάρου γράφει και σκηνοθετεί ένα σύγχρονο σπονδυλωτό έργο για τον έρωτα στην αρχή και το τέλος του μέσα από μια σειρά ασύνδετων μικρών ιστοριών και πειραματισμών στο θεατρικό μονόλογο, την κωμωδία και τον χορό. Αξιόλογη στις προθέσεις της, με ένα προσεκτικά επιλεγμένο καστ ηθοποιών, άλλοτε εντυπωσιάζει με την φρεσκάδα της ματιάς, την εξυπνάδα του λόγου και τις στροφές των φράσεων της και άλλοτε προδίδεται από την απειρία της, αδύναμη να ενώσει τις (μια προς μια μεν προσεγμένες και ενδιαφέρουσες) επιμέρους ιστορίες της σε ένα μεστό θεατρικό έργο με αίσθηση ροής, ισορροπία ή συνοχή.

Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος με τον Μάνο Τριανταφυλλάκη λειτουργούν υπέροχα σαν κωμικό ζευγάρι, είτε δένουν τις αύρες τους σαν φίλοι είτε έρχονται ακόμα πιο ξεκαρδιστικά σε κόντρα σαν αντίζηλοι και αντίπαλα φιλοσοφικά δέη, αφόρτιστοι, φυσικοί και σπιντάτοι. Οι δυο δεσποινίδες του θίασου από την άλλη, η Καλλιρρόη Μυριαγκού και η Βάνα Παρθενιάδου, αν και δεν μοιράζονται ποτέ την σκηνή, αντικρούονται παραδίδοντας η κάθεμια μαθήματα καλού και …. όχι και τόσο πετυχημένου μονολόγου.

Η Καλλιρρόη Μυριάγκου αν και δουλεύει εξαιρετικά στις σκηνές που μοιράζεται με τους άλλους ηθοποιούς, στα κομμάτια του μονολόγου της αδυνατεί να βρει την νοστιμάδα του ρόλου της  εμμονικής με το πράσινο πιπέρι και μόνιμα στημμένης στο δείπνο νοικοκυράς της, σερβίροντας ένα κάπως ανάλατο και άγευστο αποτέλεσμα παρά το αστείο του κειμένου.

Αντίθετα η κλασσική αξία και υπεραγαπημένη Βάνα Παρθενιάδου αποδεικνύεται η έπρεπε-να-το-περιμένω αποκάλυψη της παράστασης.  Συγκινητική, ανθρώπινη, μελαγχολική και αξιοπρεπής, κάθεται παρέα με ένα κουτί από αναμνήσεις μιας ζωής μοιρασμένης και μιας αγάπης χαμένης, συνομιλώντας με το παρελθόν της, με τον Χαρίλαο της. Παρασύρει αβίαστα τον θεατή στο γέλιο αλλά και στο μοναχικό αυτό δακράκι της συγκίνησης όταν ξεκινά το χορό των αναμνήσεων της. Ένα πολύ σύντομο και απλό αλλά υπέροχα δυνατό τανγκό που συναρπάζει μέσα από τις μικρές του λεπτομέριες: μια ανάσα, μια ματιά, μια ανεπαίσθητη κίνηση. Και είναι ενδιαφέρον αφού αυτό το μικρό κομμάτι άφησε ακόμα και τώρα βδομάδες μετά μια υπέροχη αίσθηση που το υπόλοιπο (εντυπωσιακό και άρτιο τεχνικά αλλά κενό εκφραστικά και συναισθηματικά) χορευτικό κομμάτι με τους επαγγελματίες χορευτές δεν κατάφερε να φτάσει.

Όπως και ο μακροσκελής τίτλος του, το Έρως & Τέλος και Τα Δάκρυα μπλα μπλα μπλα θέλει να πει πολλά και ενδιαφέροντα και σημαντικά. Παρόλη όμως την νοστιμιά και επιτυχία των επιμέρους συστατικών του δεν δένει ποτέ σαν σύνολο και καταπίνεται από τον τεράστιο ανεκμεττάλευτο χώρο της σκηνής του Rabbithole, αφήνοντας την εντύπωση μιας σειράς ασύνδετων παρουσιάσεων, με τον κάθε ηθοποιό σαν να βγαίνει να πει το δικό του κομμάτι, χωρίς κάποια ξεκάθαρη σκηνοθετική άποψη ή έναν ενωτικό σκελετό, χωρίς αυτό το απατηλό πράσινο πιπέρι ή μπαχάρι που θα έρθει δέσει το πιάτο. Αξίζει όμως σίγουρα μια δοκιμή σαν μια αξιοπρεπής δουλειά με μεράκι και προσωπικό κόπο, και για την υπέροχη-δεν-έχω-άλλα-λόγια Βάνα Παρθενιάδου σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες θεατρικές στιγμές της χρονιάς.

Κείμενα- Σκηνοθεσία : Ελένη Τζάρου
Χορογραφίες tango : Κώστας Νικολαΐδης
Κοστούμια : Βασίλης Παυλίδης
Μουσική επιμέλεια : Μάνος Τριανταφυλλάκης
Φωτισμοί : Ελένη Τζάρου
Γραφιστική επιμέλεια : Δημήτρης Παγγές
Φωτογραφίες : Μαριγώ Αγγελίδου

Ερμηνεύουν:Καλλιρρόη Μυριαγκού, Βάνα Παρθενιάδου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μάνος Τριανταφυλλάκης
Χορεύουν: Α΄Διανομή: Κώστας Νικολαΐδης, Αμαλία Κοσμά. Β΄Διανομή: Μάνος Χριστοφακάκης, Βάσια Θανοπούλου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, έως 26 Ιανουαρίου 2012
Ώρα έναρξης: 21:15
Διάρκεια: 70΄

Τιμή εισιτηρίου: €15, €10 φοιτητικά – ομαδικά, €5 κάρτα ανέργων – ΑΜΕΑ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας & κρατήσεων 210 5249903 – 6948 624155

Κερδίστε Προσκλήσεις

Το mixtape.gr προσφέρει 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου και 4 διπλές προσκλήσεις για την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Για να τις διεκδικήσετε στέλνετε ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με θέμα “Έρως & Τέλος”, στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail.

Θέατρο Rabbithole
Γερμανικού 20
Μεταξουργείο

5