Αρκετά ενδιαφέροντα σχήματα της ευρύτερης βαλκανικής μουσικής σκηνής θα κάνουν τη βόλτα τους αυτό το καλοκαίρι από τη χώρα μας!

Χρονικά πρώτη, η κοινή εμφάνιση των balkan brass θρύλων Boban & Marco Marcovic Orkestar μαζί με τους Fanfare Ciocarlia. Το επονομαζόμενο και Balkan Brass Battle θα κάνει στάση στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

http://www.asphalt-tango.de/ciocarlia-markovic/artist.html

[UPDATE: Δυστυχώς, η εμφάνιση των Markovic/Fanfare Ciocarlia στη χώρα μας ακυρώθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους…]

Το φεστιβάλ-θεσμός εδώ και δέκα χρόνια για τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή, οι Γιορτές της Γης, στη Βλάστη Κοζάνης, θα φιλοξενήσει από τις 14-17 Ιουλίου μερικά από τα πιο σημαντικά νέα συγκροτήματα του είδους όπως οι Kal από τη Σερβία, Opa Cupa από την Ιταλία, Romengo από την Ουγγαρία.

Το εν λόγω φεστιβάλ όμως θα περιλαμβάνει μια πολύ σημαντική εμφάνιση, αυτή του Kottarashky, από τη Βουλγαρία. Το παιδί-θαύμα της βαλκανικής μουσικής θα παρουσιάσει ζωντανά το minimal-electro-jazz-balkan μπαστάρδεμα του ντεμπούτου άλμπουμ του Opa Hey!.

http://oikotopia.gr/EarthFestival-gr.htm

Μια εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου το καραβάνι των !DelaDap από την Αυστρία θα κάνει στάση στο Sani Festival της Χαλκιδικής παρουσιάζοντας το μείγμα τους από Balkan Beats και Gypsy Swing.

http://www.deladap.com

Μια καλή, ομολογουμένως, προθέρμανση για όσους θα τιμήσουν φέτος το απόλυτο Balkan Party, Guca Festival.