Πάνε αισίως 50 χρόνια από τότε που ο θρυλικός παραγωγός Creed Taylor ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία Impulse! Records, η οποία έμελλε να παίξει καθοριστικότατο ρόλο στην εξέλιξη της τζαζ μουσικής στη συνέχεια.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, η Impulse! μόλις κυκλοφόρησε το First Impulse: The Creed Taylor Collection, ένα 4πλο Box Set  που περιλαμβάνει τα πρώτες έξι κυκλοφορίες της εταιρείας με τον Taylor στην παραγωγή, αλλά και τρία ακυκλοφόρητα demo sessions του μεγάλου John Coltrane, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είχε τιμήσει με την υπογραφή του την εν λόγω εταιρεία.

Τα έξι αυτά σπάνια άλμπουμ που κοσμούν  το μερακλίδικο αυτό Box Set, δεν είναι άλλα από το “Genius + Soul = Jazz” του Ray Charles, το “Africa/Brass” του John Coltrane, το “Out of the cool” του Gil Evans, το “The Blues and the Abstract Truth” του Oliver Nelson, καθώς και δύο άλμπουμ του τρομπονίστα Kai Winding, το “The Great Kai & J.J.”  (παρέα με τον J.J. Johnson), αλλά και το περίφημο “The Incredible Kai Winding Trombones” – τα δύο τελευταία σε πρώτη κυκλοφορία σε CD.

Η κασετίνα συνοδεύεται από hardbound 84σέλιδο βιβλίο/αφιέρωμα, με το  βρετανικό amazon να διανέμει το must have αυτό Box Set στην τιμή των £57.49 .