Έστω και με ένα σχεδόν χρόνο καθυστέρησης ο Βασιλικός – frontman των Raining Pleasure -κυκλοφόρησε μόλις το πρώτο προσωπικό του album με τίτλο "Vintage – Songs I Wish I’d Written".

Και αν και περιέχει αποκλειστικά και μόνο επανεκτελέσεις κλασικών τραγουδιών από το παρελθόν, και όχι πρωτότυπες συνθέσεις του, ίσως και να πρόκειται για την πιο πραγματικά απόλυτα "προσωπική" δουλειά ενός από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του.

Αν σας φαντάζει περίεργη η παραπάνω παραδοχή, απλά διαβάστε όλα όσα έχει να εξομοληγηθεί στο mixtape.gr, λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του "Vintage".


Και μετά το Juliet… αυτοθεραπεία!

H ιστορία του "Vintage" ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008. Μόλις είχαμε τελειώσει το "Who’s Gonna Tell Juliet" με τους Pleasure, κάναμε και την περιοδεία για το album, και μετά βρέθηκα στη Γερμανία και πάλι, έχοντας όρεξη να κάνω κάτι, αλλά χωρίς να ξέρω τι ακριβώς.

¨Ήμουν σε περίεργη φάση τότε. Ήθελα να είμαι μόνος μου. Οπότε το να μπω απλώς να μπω στο studio και να παίξω χωρίς λόγο ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουνα τότε. Χωρίς να έχω κομμάτια, ιδέες, τίποτα. Ήθελα απλώς να μπω στο studio και να αυτοθεραπευτώ. Έτσι, απλά να παίξω.

Είχα απωθημένο να μπω στο στούντιο χωρίς στόχο, χωρίς πλάνο, χωρίς πίεση. Κάθε προηγούμενη φορά έμπαινα στο στούντιο με τα παιδιά έχοντας deadline μέσα σε 2 μήνες να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε ηχογραφήσει και παραδώσει ένα album. Αυτό είναι μία μορφή πίεσης. Και δεν άντεχα με τίποτα εκείνη την περίοδο να πιεστώ. Ήθελα απλά να παίξω. Ένα προσωπικό μου playground.

vassilikosΟι τρεις εβδομάδες του Vintage στο studio

Τηλεφώνησα στον Clive Martin – τον παραγωγό – και του λέω «θέλω να μπω στο studio αλλά δεν έχω ιδέα τι θέλω να κάνω, έρχεσαι;» και μου απαντάει «έρχομαι, φυσικά!» Αρχίζουμε λοιπόν να παίζουμε, να κάνουμε διάφορα, όχι κάτι συγκεκριμένο.

Η λογική στην αρχή ήταν να προσπαθήσω να ηχογραφήσω καινούργια πρωτότυπα κομμάτια. Αλλά τότε πολύ έντονα ήρθε στο μυαλό μου ένα παλιό απωθημένο: Να κάνω διασκευές στα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια. Κομμάτια που παράλληλα είναι και σημαντικά, αφού όλα είναι συνδεδεμένα με προσωπικές σημαντικές ιστορίες και στιγμές της ζωής μου. Οπότε είναι πολύ αυτοβιογραφικό το album.

Κάθομαι λοιπόν και με ηχογραφεί ο Clive με μία ακουστική κιθάρα να παίζω γύρω στα 50 κομμάτια. Μετά καθίσαμε μαζί, τα ακούσαμε όλα, πειραματιζόμασταν με το καθένα και ψάχναμε τον δρόμο του κάθε τραγουδιού. Επίμονα. Δουλέψαμε για τρεις εβδομάδες, 17 ώρες την ημέρα, εγώ μόνος μου στο στούντιο, ο Clive στην κονσόλα. Κάποια στιγμή μου λέει "Εδώ έχουμε δίσκο! Δεν παίξαμε απλά». Το ακούσαμε και συμφώνησα.

Η αναδόμηση 13 θρυλικών τραγουδιών

Από τα περισσότερα από τα 13 αυτά τραγούδια που περιέχονται στο "Vintage" δεν έχω ακούσει τα πρωτότυπα, την πρώτη δηλαδή εκτέλεση. Τα αγάπησα τα πιο πολλά ως διασκευές, και αυτές οι δεύτερες και τρίτες εκτελέσεις είχαν καταγραφεί μέσα μου. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να δω πως όλες αυτές τις πολύ αξιόλογες συνθέσεις, αν τις είχα γράψει εγώ απλά με μία κιθάρα – και αυτό έκανα στην ουσία αρχικά, τα έπαιζα στο στούντιο με μία κιθάρα – πως θα τις έχτιζα εγώ, όπως νιώθω τώρα, με το νου και τις γνώσεις που έχω, τα μηχανήματα και τα όργανα που έχω στη διάθεσή μου και τις επιρροές που έχω ως άνθρωπος και ως μουσικός.

Γι’αυτό και ο υπότιτλος του "Vintage" είναι «τραγούδια που θα ήθελα να είχα γράψει» ("Songs I Wish I’d Written").

Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αλλά αυτό που επηρέασε πάρα πολύ το πως φτιάχτηκαν τα κομμάτια ήταν ένα synch που αγόρασα μία μέρα προτού μπω στο studio. Είπα ότι θέλω να παίξω με αυτό, όπως και έγινε, αφού το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου βγήκε με ένα οργανάκι. Υπάρχουν βέβαια και κιθάρες, αλλά δεν είναι σε πρώτο ρόλο όπως είναι στους Raining Pleasure. To "Vintage" είναι πολύ πιο «πληκτροφόρο».

Δεν ήθελα να έχω άλλες φωνές στο "Vintage", δες το τελείως εγωπαθητικά, ήθελα να τραγουδάω μόνο εγώ. Όργανα όμως θα ήθελα να είχα και άλλα, όργανα που εγώ δεν μπορούσα να τα παίξω. Θα ήθελα να έχω φυσικά έγχορδα και πνευστά. Αλλά δεν το σήκωνα και οικονομικά.

Το αγαπημένο "Vintage" τραγούδι

Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Κάθε μέρα και στιγμή θα μπορούσα να έχω κάποιο άλλο αγαπημένο. Αυτή την στιγμή που μιλάω ίσως το "Famous Blue Raincoat" του Leonard Cohen. Και αυτό γιατί ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το πως το έφτιαξα. Στην ουσία το τραγούδι είναι μία φωνή και μία κιθάρα, και εγώ το έχω φτιάξει να είναι για full μπάντα. Και μου αρέσει πολύ, είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

vassilikosΑπό την Γερμανία, στην Ελλάδα και στο συρτάρι

Πήρα το υλικά, κατέβηκα στην Ελλάδα, έκανα την γύρα μου στις δισκογραφικές εταιρίες, η Sony ήταν η πιο ζεστή απ’όλες, συμφωνήσαμε, και μετά από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, από αναποδιά σε αναποδιά, το "Vintage" βγαίνει τώρα. Ήταν έτοιμο και μιξαρισμένο από τον περασμένο Ιανουάριο και βγαίνει ένα χρόνο σχεδόν μετά!

Ευτυχώς φρόντισα να μην το έχω ακούσει πολύ, οπότε για μένα δεν πάλιωσε, παρά την καθυστέρηση της κυκλοφορίας. Απλά είχε μπει στο συρτάρι και περίμενε…

Το κοινό του "Vintage"

To album πιστεύω ότι στοχεύει ένα πιο ευρύ κοινό, πέρα από το κοινό των Pleasure. Θα πιάσει και μεγαλύτερες ηλικίες, αφού τα τραγούδια όλα είναι πολύ παλιά – το νεότερο ηχογραφήθηκε το 1969. Έχει και κάτι από το πνεύμα των ημερών, αφού τελικά κυκλοφορεί πριν από τα Χριστούγεννα, αν και ο ήχος των διασκευών δεν είναι καθόλου τέτοιος.

Το "Vintage" στην κρίση μας

Τώρα που κυκλοφορεί, είμαι σε μία ευχάριστη αγωνία, για το πως θα εκλάβει ο κόσμος το "Vintage". Έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι τελικά η έκβαση. Πάντως είμαι έτοιμος να ακούσω τα πάντα, γιατί το ξέρω ότι θα ακούσω τα πάντα. Αλλά και την χειρότερη γνώμη που θα έχει κάποιος για το album, θέλω να την ακούσω, και να καταλάβω γιατί ειπώθηκε. Νομίζω πάντως ότι o «indie» ας πούμε κόσμος, θα ακούσει ευχάριστα το album.

To "Vintage" και στην κρίση των αυθεντικών δημιουργών και ερμηνευτών

Θα ήθελα πάρα πολύ να άκουγαν τις διασκευές μου οι δημιουργοί και μεγάλοι ερμηνευτές των τραγουδιών. Θα το παλέψω με κάθε τρόπο, όσοι από αυτούς ζουν, να τις ακούσουν και να μάθω τη γνώμη τους. Ειδικά από τον Cohen που τον λατρεύω.

Ο χρόνος και το "Vintage"

Θα ήθελα να μπορεί να σταθεί το "Vintage" στον χρόνο. Αλλά δεν το ξέρω αν θα τα καταφέρει. Αλλά θα το ήθελα, ναι, να μείνουν αυτές οι ηχογραφήσεις ως κάποιες καλές διασκευές αυτών των κλασικών τραγουδιών.

"Vintage" και έξω από τα σύνορα

Οτιδήποτε αποφασίζω να δημοσιοποιήσω, το πιστεύω, αλλιώς δεν το κάνω. Συνεπώς, πιστεύω ότι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες – κυρίως τύχη – θα μπορούσε το "Vintage" να βγει από τα σύνορα.

Songs I Wish I’d Written Vol 2;

Άφησα τον υπότιτλο του album ως "Songs I Wish I’d Written Vol 1", έτσι για να αφήσω ανοικτό το ενδεχόμενο ενός Volume 2, αφού βγήκε τόσο εύκολα και ωραία όλο αυτό. Αφού έχουμε δουλέψει 50 κομμάτια, και βγάζουμε μόλις 13 στο CD και 15 στο iTunes, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βγάλουμε και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή.

Και οι 50 διασκευές που δουλέψαμε είναι τραγούδια από τις δεκαετίες μεταξύ ’30 και ’60, εκτός από πολύ λίγα από τα ’80s όπως το "Words" του F.R. David, λατρεμένο κομμάτι και αυτό

vassilikosΚαι οι Raining Pleasure;

Επειδή έκανα αυτό το προσωπικό διάλειμμα, δεν σημαίνει τίποτα για τους Pleasure. Το συγκρότημα είναι ακόμα ζωντανό, και ήδη με την νέα χρονιά, Γενάρη – Φλεβάρη, θα ετοιμάσουμε νέο υλικό, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Φθινόπωρο να έχουμε βγάλει album. Δεν έχω καθόλου διάθεση να συνεχίσω σε σόλο πορεία. Απλά ήθελα κάνω πράγματα μόνος μου, και με τους Pleasure, αλλά και με άλλα διάφορα, αφού γενικά έχω μπλέξει σε αρκετά projects τελευταία. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Θέλω να δουλέψω και μόνος μου και με άλλους μουσικούς, όμως οι Pleasure είναι οι Pleasure, είναι κομμάτι της ζωής μου.

Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία των Raining Pleasure. Θεωρώ ότι το "Who’s Gonna Tell Juliet" είναι το καλύτερο album μας. Αλλά αδικήθηκε πολύ. Βγήκε σε μία εποχή που εμείς είχαμε ήδη κάπως στρίψει τον ήχο μας και ο κόσμος δεν το είχε καταλάβει. Επίσης, το promo που έγινε ήταν σχεδόν ανύπαρκτο σε μία περίοδο που έτσι κι αλλιώς η δισκογραφία ήταν χαμένη. Πούλησε τελικά 4.500 αντίτυπα, όταν ο Χρυσός δίσκος είναι στα 6.000, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι δεν πήγε καλά. Απλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα. Και να σκεφτείς ότι δεν παίχτηκε καθόλου στο ραδιόφωνο.

To live album υποχρέωση

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, ένα live album των Raining Pleasure – με ένα πολύ γλυκό εξώφυλλο – από τις δύο συναυλίες που δώσαμε τον Σεπτέμβριο στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Έπρεπε να βγει ως συμβατική υποχρέωση προς την ΕΜΙ αφού βάση συμβολαίου χρωστάγαμε ένα live album για να μείνουμε ελεύθεροι, οπότε το δώσαμε.

Το δισκογραφικό μέλλον των Pleasure

Δεν έχω ιδέα τι θα κάνουμε. Έχουμε το δικό μας label τη Celesta – εκεί που βγήκε και το "Juliet" με διανομή από την ΕΜΙ, οπότε μπορεί να βγάλουμε το album και πάλι μόνοι μας στη Celesta και να δώσουμε κάπου την διανομή. Θα το σκεφτόμουν να το κυκλοφορούσαμε σε ψηφιακή μορφή και σε limited βινύλιο, και όχι σε cd. Αλλά όχι αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά, θα πρέπει να βγει και σε βινύλιο.

Το κεφάλαιο Λένα Πλάτωνος

Ο δίσκος που δουλεύω με την Λένα Πλάτωνος έχει προσωπικότητα, άποψη, λογική. Μας πάει, δεν τον πάμε. Εμείς απλά το γεννήσαμε αλλά εκείνο όποτε θέλει θα μεγαλώσει και όποτε θέλει θα βγει και όπως θέλει. Με την Πλάτωνος δεν είναι μία συνεργασία σε κάποιο πλαίσιο τύπου «θα το κάνουμε τώρα και θα βγει τότε». Έχουμε αναπτύξει μία φανταστική σχέση μεταξύ μας και λίγο-λίγο, κομματάκι-κομματάκι μεγαλώνουμε το παιδάκι μας.

Την συναυλία της Πλάτωνος στο Ηρώδειο την έζησα σε έκσταση. Την λατρεύω και ήταν η θεά μου από τα 13 μου, για να καταλάβεις την ένταση τότε. Στη συνέχεια συναντιόμαστε στη ζωή ως πρόσωπα και γινόμαστε φίλοι. Οπότε είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά αυτή η σχέση. Εκείνη η συναυλία στο Ηρώδειο ήταν η προσωπική νίκη της Λένας απέναντι σε πάρα πολλούς «δράκους».

Συναυλίες

Το album θα το στηρίξω με συναυλίες κανονικά, με full μπάντα. Υπάρχει το συγκρότημα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε πρόβες, για να κάνουμε συναυλίες σε εβδομαδιαία βάση σε κάποιο χώρο στην Αθήνα, δεν έχει κλείσει όμως κάτι ακόμα σίγουρο. Με κάποιους από τους μουσικούς αυτού του σχήματος έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν αλλά πολύ λίγο, αφού όλοι παίζουν και σε άλλες μπάντες.

Ελληνική δισκογραφία

Δεν παρακολουθώ «φανατικά» την ελληνική δισκογραφία. Όχι για κανένα λόγο, αλλά γιατί γενικά ποτέ δεν το έκανα. Σαν αρνητικό το λέω για τον εαυτό μου, γιατί θα έπρεπε. Απλά επειδή έτσι κι αλλιώς κινούμαι πάντα σε μουσικούς χώρους και με κάθε τρόπο, και έχοντας πολλούς φίλους που την ψάχνουν και ενημερώνονται, έμμεσα και εγώ ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει. Από τα καινούργια που έχω ακούσει υποκλίνομαι στον Boy. Πιστεύω ότι είναι μία μεγάλη ταλεντάρα! Του Θάνου του Χριστοδούλου (σημ. Lumiere Brother) το album δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά θα είναι σίγουρα πολύ καλή δουλειά. Αυτός και αν είναι ταλεντάρα.

vassilikosΗ δισκογραφία που αιμορραγεί

Η δισκογραφία γενικότερα υποφέρει με την μορφή που είχε. Πιστεύω ότι περνάμε μία μεταβατική περίοδο πειραματισμών στην διανομή – παίζει πολύ η εφημερίδα όπως έχουμε δει. Όλα αυτά είναι δικαιολογημένοι πειραματισμοί, διότι μέσα σε πέντε χρόνια οι εταιρίες έχουν πανικοβληθεί, κοντεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Τι θα γίνει δεν ξέρω, αλλά γενικά έχω μία αισιοδοξία ότι παρόλα αυτά θα βρεθεί ένας καινούργιος τρόπος διανομής – και το νέο εμένα με ιντριγκάρει.

Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πειρατεία. Όπως και να το κάνουμε, είναι πληγή. Εκεί που θα πούλαγες ας πούμε τριάντα χιλιάδες δίσκους, πουλάς δέκα και λιγότερο. Εγώ προσωπικά αγοράζω, όχι cd γιατί δεν μου αρέσουν, αλλά από το iTunes. Ό,τι έχω μέσα στο ipod μου, όλα τα albumς, είναι αγορασμένα! Εάν θέλω κάτι οπωσδήποτε σε hard copy το αγοράζω σε βινύλιο.

Στην Ελλάδα υπάρχει μία ασυδοσία, που δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Στη Γερμανία ας πούμε που ζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλοι αγοράζουν, δεν κατεβάζουν τζάμπα. Τους «παίρνει» βέβαια, περνάνε πιο καλά από εμάς. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη στην Ελλάδα. Εμείς κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουμε την τιμή του album στα €9.90, και τόσο πωλείται στα δισκοπωλεία όπως και στο iTunes. Και αυτή είναι μία δίκαιη τιμή για ένα album.

Λογοτεχνία και ραδιόφωνο

Πρόσφατα ο υπεύθυνος του Πολιτεία FM, του ραδιοφωνικού σταθμού στην Πάτρα, με ρώτησε εάν με ενδιαφέρει να κάνω μία εκπομπή. Του απάντησα θετικά, αλλά τον προειδοποίησα ότι δεν θα του αρέσει αυτό που θέλω να κάνω. Τελικά ξεκίνησα και κάνω λογοτεχνικές εκπομπές. Πιάνω κάθε φορά έναν αγαπημένο μου ποιητή ή συγγραφέα, διαβάζω κείμενά του, και παίζω μουσικές που μου βγάζουν τα κείμενα.

Γενικά διαβάζω πολύ. Σε φάσεις της ζωής μου η μουσική που δημιουργώ έχει ταυτιστεί με αυτό που διαβάζω εκείνη την περίοδο. Ας πούμε είχα γράψει το "Son Of The Wolf" όταν είχα μόλις διαβάζει τον "Λύκο της Στέπας".


Το "Vintage – Songs I Wish I’d writtern Vol.1" κυκλοφορεί σε CD από την Sony στα δισκοπωλεία καθώς και ψηφιακά στο iTunes με επιπλέον δύο τραγούδια.

H ραδιοφωνική εκπομπή του ΒασιλικούΉχος και Λόγος" μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ, από τις 12:00 έως τις 2:00 στον politia fm 89,1 για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και μέσω internet στο www.politiafm.gr για οπουδήποτε αλλού.

Links
www.myspace.com/vassilikos
www.vassilikos.net

Διάβασε επίσης...
EMF ή αλλιώς… European Music Festivals Vol. 1
Μπορεί μόλις πριν από λίγες εβδομάδες να ανακοινώθηκε το επίσημο line up του ελληνικού μας Rockwave, του Synch, του Ejekt και της πρώτης ημέρας του Fly Beeyond, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα σίγουρα στον τομέα των καλοκαιρινών μουσικών φεστιβάλ ακόμα -δυστυχώς- βρίσκεται εκτός χάρτη. Από τα τέλη Μαΐου ...
Συνέχεια...
Πέθανε ο τρομπετίστας Freddie Hubbard
Ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών, που το μοναδικό του ύφος και η άψογη τεχνική του κατάρτιση επηρέασε μια ολόκληρη γενιά νέων τρομπετίστων της τζαζ, ο μεγάλος Freddie Hubbard δεν είναι πια ανάμεσά μας.Όπως ανακοινώθηκε από τον μάνατζερ του David Weiss, o 70χρονος Freddie Hubbard άφησε χθες την ...
Συνέχεια...
Joana Amendoeira @ Half Note Jazz Club
"Το fado είναι για μένα η έκφραση της ζωής. Εκφράζει την ευτυχία, την αγάπη, τη δημιουργία. Εκφράζει τα πάντα!", μου τόνισε η όμορφη και καθ' όλα εύθυμη Joana Amendoeira το βράδυ της Παρασκευής στο καμαρίνι του Half Note Jazz Club, σε μια συζήτηση που είχαμε στην ανάπαυλα της ζωντανής της ...
Συνέχεια...
Tintype
Kαταρχάς να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις: αγαπητέ ακροατή από δω οι Pack A.D., δύο κοπελιές από τον Καναδά που αρέσκονται στα blues και στο garage rock και πίνουν ουίσκι (σιγά μην ήταν νερό!) στο όνομα των κλασικών bluesmen όπως ο Leadbelly, o Muddy Waters κ.α., αλλά αγαπούν εξίσου την Janis ...
Συνέχεια...
Αλλαγή ημερομηνίας για την εμφάνιση των Laibach
Όπως μας ενημέρωσε η διοργανώτρια εταιρεία Astra, η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου συναυλία των Laibach αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία της συναυλίας είναι η Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009, και πάλι στο Gagarin 205 Live Music Space.Τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί ισχύουν, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν να διατίθενται από ...
Συνέχεια...
Οι Islands αποκαλύπτουν το όνομα του νέου τους δίσκου
Με αφορμή την επικείμενη περιοδεία τους σε Ευρώπη και ΗΠΑ (διαβάστε στο pitchforkmedia τις λεπτομέρειες), οι Islands αποκάλυψαν το όνομα του νέου τους άλμπουμ.Το follow up του "Return to the Sea" θα λέγεται "Arm's Way". Κι ενώ δεν έχουν κάνει γνωστό ούτε το πότε θα κυκλοφορήσει αυτό, ούτε το ποια ...
Συνέχεια...
Έρχεται το ARTogether Festival στο Μοναστηράκι
Για 3η χρονιά, 200 καλλιτέχνες που τα έργα τους φιλοξενούνται στο www.baknit.gr θα τα εκθέσουν στον πολυχώρο six d.o.g.s. Τα έργα αφορούν 20 διαφορετικές κατηγορίες τεχνών και έτσι στις 13, 14 και 15 Ιουλίου, φωτογράφοι, ζωγράφοι, ηθοποιοί, θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, performers, συγκροτήματα, συγγραφείς, συνθέτες, γραφίστες, σεναριογράφοι, σκιτσογράφοι, animators, εικαστικοί, ποιητές, ...
Συνέχεια...
Αλλαγή ημερομηνίας για την συναυλία του Mark Knopfler
Για την επικείμενη εμφάνιση του πρώην ηγέρη των Dire Straits στην Αθήνα τον Ιούνιο σας είχαμε ενημερώσει από τον Οκτώβριο. Όπως γνωστοποίησε η διοργανώτρια εταιρία DiDi Music, συναυλία μεταφέρεται 2 ημέρες αργότερα από την αρχικά ανακοινωμένη ημερομηνία διεξαγωγής.Έτσι, αντί για την Παρασκευή 13 Ιουνίου, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ...
Συνέχεια...
Ένα αντίο στον MJ
Δεν ξέρω πως να αρχίσω αυτό το κείμενο, καθότι κανείς μας δεν είναι συνηθισμένος στους επικήδειους. Μέσα από εκατοντάδες φράσεις που περιστρέφονται γύρω από το όνομα του μεγαλύτερου pop καλλιτέχνη όλων των εποχών, αυτή που τα εμπεριέχει όλα είναι το ότι σήμερα κηδεύεται ο πρώτος.Ο πρώτος που έκανε την συναυλία ...
Συνέχεια...
Το tracklist του νέου άλμπουμ του Ryan Adams
Το νέο άλμπουμ του αγαπημένου μας Ryan Adams κυκλοφορεί στις 5 Ιουνίου. Πρόκειται για το ένατο στούντιο άλμπουμ του τραγουδοποιού και λέγεται "Easy Tiger" και είναι το follow up του "29", που κυκλοφόρησε πέρισυ.Το tracklist ανακοινώθηκε και θα περιλαμβάνει τα κάτωθι κομμάτια:Goodnight RoseEverybody KnowsThe Sun Also Sets Halloween HeadOff BroadwayTwo ...
Συνέχεια...
Bat For Lashes: αποκλειστικό ep για το itunes
Η τραγουδίστρια των Bat For Lashes λέγεται Natasha Khan και ουσιαστικά είναι η καλλιτέχνης πίσω από το όχημα των Bat for Lashes. Το σχήμα κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα ένα αποκλειστικό ep μέσω του iTunes. Το ep περιλαμβάνει ουσιαστικά το "What's a Girl To Do?", σε τρεις διαφορετικές μίξεις.Το κομμάτι περιλαμβάνεται ...
Συνέχεια...
Listen Up: Gonjasufi -“Feedin’ Birds”
Μετά τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε το ντεμπούτο album του Gonjasufi "A Sufi and A Killer" το 2010, οι ακόλουθοί του περιμένουν με ανυπομονησία την συνέχεια. Το δεύτερο mini-album του με τίτλο "MU.ZZ.LE" θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιανουαρίου από την Warp Records. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση από το "Feedin' Birds", ένα ντουέτο με ...
Συνέχεια...
Την πόρτα των επιστημόνων χτυπά και ο Jack White
Μετά τη συνεργασία των Flaming Lips με το Γερμανό μαθηματικό Thorsten Wörmann στο τελευταίο τους άλμπουμ Embryonic έρχεται και ο Jack White να χτυπήσει την πόρτα των επιστημόνων. Πιο συγκεκριμένα η εταιρία του, Third Man Records ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα επτά-ιντσο single με τίτλο 'A Glorious Dawn' το οποίο περιέχει ...
Συνέχεια...
O Jonathan Richman σε Πάτρα και Αθήνα!
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που είχαμε κοντά μας, στο Ρόδον τότε, τον σπουδαίο Jonathan Richman, και τον επόμενο μήνα ήρθε και πάλι η ώρα να υποδεχτούμε έναν από τους τελευταίους πραγματικούς τραγουδοποιούς και τροβαδούρους του rock'n'roll, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της punk και της folk σκηνής των ...
Συνέχεια...
Gravitysays_i + Misuse
Δύο από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες του σήμερα θα μοιραστούν τη σκηνή του Gagarin 205 την Παρασκευή 2 Μαρτίου και λίγο πριν το πολυαναμενόμενο live, το mixtape.gr κανόνισε ένα ραντεβού για μπύρες με τους Gravitysays_i και τους Misuse. Έχοντας κυκλοφορήσει δύο από τα καλύτερα albums των τελευταίων ετών για την εγχώρια πραγματικότητα ...
Συνέχεια...
Οι Palyrria και η συνεργασία τους με τους Ojos De Brujo
Οι Palyrria έχουν ολοκληρώσει τη συνεργασία τους με τους Ojos De Brujo. Έκαναν ένα live οργανικό remix στο τραγούδι "Nana" των τελευταίων. Το κομμάτι μπορείτε να το ακούσετε από τη σελίδα του γκρουπ στο MySpace.Το κομμάτι περιέχεται στο νέο άλμπουμ των Ojos De Brujo, με τίτλο "Techari live" (cd/dvd) και ...
Συνέχεια...
Carla Bozulich & John Eichenseer @ Six D.O.G.S.
Καταρχήν να σημειώσω ότι λόγω δικής μου αργοπορίας δε μπόρεσα δυστυχώς να ακούσω και να δω το support στο εν λόγω live δηλαδή το project του Στυλιανού Τζιρίτα. Έτσι λίγο πριν τις έντεκα αρχίσαμε κατευθείαν με το κυρίως μέρος του live δηλαδή την Carla Bozulich με τον John Eichenseer. Οι ρόλοι ήταν ...
Συνέχεια...
Xaxakes @ Fuzz Club
Ο Γιάννης Νάστας επαλήθευσε αυτά που μας είχε πεί στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Mixtape.gr, και εμφανίστηκε όντως σαν άγριο ζώο. Σαν ζέβρα για την ακρίβεια, καθώς το συνολάκι που φόραγε ξεκινώντας τη συναυλία έφερε τα χρώματα και σχέδια του συμπαθούς πλάσματος.Βασίζοντας το show τους στα κομμάτια που τους έκαναν ...
Συνέχεια...
Ακύρωση της σημερινής συναυλίας της Dionne Warwick
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας...Με έκπληξη και αγανάκτηση η εταιρεία μας Ιntershow Productions έλαβε, ένα απλό email στης 14 / 03 / 2010, δηλαδή μόλις μια μέρα πριν τη συναυλία κι ενώ έχουν προπωληθεί ήδη πάνω από 1200 εισιτήρια, από τον μάνατζερ της Dionne Warwick , ότι η ...
Συνέχεια...
Video: Keyser Söze – “Friday”
Στις αρχές της χρονιάς ακούσαμε το "Friday" , το τραγούδι των Keyser Söze, του σχήματος που δημιυργήθηκε μέσα από τους  Flakes στα τέλη του 2010  από δύο μέλη του group, τον Stam και τον Veli, με την προσθήκη  του George στα drums και έχοντας ως έμπνευση προφανώς  τον θρυλικό χαρακτήρα του Verbal Kid της ...
Συνέχεια...
Ο Thavius Beck (a.k.a. Adlib) σήμερα Παρασκευή στο Κ44
Έναν από τους σημαντικότερους electronic / hip hop παραγωγούς, MC’s και πολυοργανίστες της σκηνής του Λος Άντζελες, τoνThavius Beck θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά σήμερα  Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Κ44 και μάλιστα δωρεάν σε άλλη μία σημαντική μετάκληση της QnQ Promotions Ο Thavius Beck (Mush Records / BigDada/Global Phlowtations) θα φέρει μαζί του τον πρωτοποριακό ήχο ...
Συνέχεια...
Οι νέες ημερομηνίες για τις εμφανίσεις των Maybeshewill
Οι αρχικά προγραμματισμένες για το Μάϊο εμφάνισεις των Maybeshewill στη χώρα μας, οι οποίες είχαν αναβληθεί με ευθύνη του συγκροτήματος, θα πραγματοποιηθούν τελικά τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανώτριες εταιρίες CTS και Lovelight Productions, οι νέες ημερομηνίες είναι η Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου για την Αθήνα (ΑN Club)  και η επομένη ...
Συνέχεια...
Download this:  DJ ALX Terror X Crew Instrumentals [mixtape]
Μια φορά και έναν καιρό υπήρξε το ίσως καλύτερo hip hop συγκρότημα αυτής της χώρας. Από το ιστορικό  ντεμπούτο EP τους στην Studio II το 1995 - το οποίο 12" το είχαμε πραγματικά  "λιώσει" εκείνα τα χρόνια και με τις θρυλικές τότε ζωντανές τους εμφανίσεις - και στην συνέχεια με τα δύο ...
Συνέχεια...
Martyn Bates και Monochrome Set τον Απρίλιο στην Αθήνα
Δύο πολύ ενδιαφέρουσα live ανακοίνωσε η Alterground Productions για τον Απρίλιο. Αρχικά , το Σάββατο 5 Απριλίου στο μπαρ Drugstore , στα Εξάρχεια , θα εμφανιστεί ο ιδρυτής και ηγέτης των   Eyeless in Gaza , Martyn Bates  , μία από τις πιο ιδιαίτερες και  γοητευτικές φωνές των 80s. Στον ίδιο χώρο ...
Συνέχεια...
Update: Με ανακοίνωση της DiDi Music ακυρώνεται η σημερινή δεύτερη μέρα του Rockwave Festival
Μόλις πληροφορηθήκαμε επίσημα από το γραφείο τύπου της διοργανώτριας εταιρίας DiDi Music, ότι η σημερινή δεύτερη ημέρα του Rockwave Festival ακυρώνεται!Νωρίτερα το μεσημέρι, και ενώ το soundcheck των συγκροτημάτων προχωρούσε, μία πολύ δυνατή μπόρα στην περιοχή της Μαλακάσας, πλημμύρισε το Terra Vibe, και πιθανότατα προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις δύο σκηνές.Σύντομα ...
Συνέχεια...
Lost in Thyme Festival (Κυριακή 29 Απριλίου)
Κυριακή 29 ΑπριλίουLittle Annie Anxiety Bandez (US) feat. Paul WallfischBlind Cave Salamander (IT)Fabrizio Modonese Palumbo ( r ) (IT)Burgundy Grapes (GR) Τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ με αρκετό Ιταλικό χρώμα με τον Fabrizio Modonese Palumbo των Larsen ο οποίος θα συμπράξει και με τον Paul Beauchamp και την Julia Kent ...
Συνέχεια...
Kυκλοφορία indie συλλογής για τον εορτασμό της ΅Independents DayΆ
Η Αγγλία γιορτάζει την πλούσια δράση των ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών με την κυκλοφορία μιας συλλογής, που θα περιλαμβάνει καλλιτέχνες όπως οι Maxïmo Park, Futureheads, Jack Peñate,Cribs, Editors, Prodigy κα.Η 'Independents Day', όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη γιορτή, καθιερώθηκε για να τονίσει τη σημασία των ανεξάρτητων εταιρειών και τη τεράστια συμβολή τους ...
Συνέχεια...
O Yann Tiersen επιστρέφει για τρεις συναυλίες στη χώρα μας
Συχνός επισκέπτης μας ο Γάλλος συνθέτης και τραγουδοποιός Yann Tiersen επιστρέφει στη χώρα που σχεδόν όλες οι εμφανίσεις του έως τώρα ήταν sold out. O Tiersen θα εμφανιστεί στις 17 Νοεμβρίου στη Λάρισα, στις 18 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 19 Νοεμβρίου στο Fuzz Club στην Αθήνα. Ο Yann Tiersen κυκλοφόρησε πέρσι ...
Συνέχεια...
Video: George Nikas & The Noise Figures – “Bitter Taste”
O Γιώργος Νίκας συνεχίζει την σόλο πορεία του - παράλληλα φυσικά με την συμμετοχή του στους Zebra Tracks - και μετά το πρώτο του album "How to live in open spaces", επιστρέφει στο στούντιο με τον Αντώνη Γεώργου στην παραγωγή (Absent Mindead, Wanna be James?) ηχογραφόντας κομμάτια για το δεύτερό ολοκληρωμένο ...
Συνέχεια...
‘Ενα Καράβι για τη Γάζα’ στο Gagarin 205 σήμερα με Dustbowl, Νight On Earth, Spyweirdos, Alex K. κ.α
Στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων, σε όλη τη χώρα, για στήριξη της αποστολής, η ελληνική πρωτοβουλία "Ενα Καράβι για τη Γάζα" καλεί σε συναυλία αλληλεγγύης.Συμμετέχουν οι: ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ, MC-YINKA, DUSTBOWL, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, SPYWEIRDOS, ΜΠ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, NIGHT ON EARTH, ILLEGAL OPERATION, Feature Guest ALEX K. (The Last Drive, The Earthbound) και ...
Συνέχεια...
EMF ή αλλιώς… European Music Festivals Vol. 1
Πέθανε ο τρομπετίστας Freddie Hubbard
Joana Amendoeira @ Half Note Jazz Club
Tintype
Αλλαγή ημερομηνίας για την εμφάνιση των Laibach
Οι Islands αποκαλύπτουν το όνομα του νέου τους
Έρχεται το ARTogether Festival στο Μοναστηράκι
Αλλαγή ημερομηνίας για την συναυλία του Mark Knopfler
Ένα αντίο στον MJ
Το tracklist του νέου άλμπουμ του Ryan Adams
Bat For Lashes: αποκλειστικό ep για το itunes
Listen Up: Gonjasufi -“Feedin’ Birds”
Την πόρτα των επιστημόνων χτυπά και ο Jack
O Jonathan Richman σε Πάτρα και Αθήνα!
Gravitysays_i + Misuse
Οι Palyrria και η συνεργασία τους με τους
Carla Bozulich & John Eichenseer @ Six D.O.G.S.
Xaxakes @ Fuzz Club
Ακύρωση της σημερινής συναυλίας της Dionne Warwick
Video: Keyser Söze – “Friday”
Ο Thavius Beck (a.k.a. Adlib) σήμερα Παρασκευή στο
Οι νέες ημερομηνίες για τις εμφανίσεις των Maybeshewill
Download this: DJ ALX Terror X Crew
Martyn Bates και Monochrome Set τον Απρίλιο στην
Update: Με ανακοίνωση της DiDi Music ακυρώνεται η
Lost in Thyme Festival (Κυριακή 29 Απριλίου)
Kυκλοφορία indie συλλογής για τον εορτασμό της ΅Independents
O Yann Tiersen επιστρέφει για τρεις συναυλίες στη
Video: George Nikas & The Noise Figures –
‘Ενα Καράβι για τη Γάζα’ στο Gagarin 205