Έστω και με ένα σχεδόν χρόνο καθυστέρησης ο Βασιλικός – frontman των Raining Pleasure -κυκλοφόρησε μόλις το πρώτο προσωπικό του album με τίτλο "Vintage – Songs I Wish I’d Written".

Και αν και περιέχει αποκλειστικά και μόνο επανεκτελέσεις κλασικών τραγουδιών από το παρελθόν, και όχι πρωτότυπες συνθέσεις του, ίσως και να πρόκειται για την πιο πραγματικά απόλυτα "προσωπική" δουλειά ενός από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του.

Αν σας φαντάζει περίεργη η παραπάνω παραδοχή, απλά διαβάστε όλα όσα έχει να εξομοληγηθεί στο mixtape.gr, λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του "Vintage".


Και μετά το Juliet… αυτοθεραπεία!

H ιστορία του "Vintage" ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008. Μόλις είχαμε τελειώσει το "Who’s Gonna Tell Juliet" με τους Pleasure, κάναμε και την περιοδεία για το album, και μετά βρέθηκα στη Γερμανία και πάλι, έχοντας όρεξη να κάνω κάτι, αλλά χωρίς να ξέρω τι ακριβώς.

¨Ήμουν σε περίεργη φάση τότε. Ήθελα να είμαι μόνος μου. Οπότε το να μπω απλώς να μπω στο studio και να παίξω χωρίς λόγο ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουνα τότε. Χωρίς να έχω κομμάτια, ιδέες, τίποτα. Ήθελα απλώς να μπω στο studio και να αυτοθεραπευτώ. Έτσι, απλά να παίξω.

Είχα απωθημένο να μπω στο στούντιο χωρίς στόχο, χωρίς πλάνο, χωρίς πίεση. Κάθε προηγούμενη φορά έμπαινα στο στούντιο με τα παιδιά έχοντας deadline μέσα σε 2 μήνες να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε ηχογραφήσει και παραδώσει ένα album. Αυτό είναι μία μορφή πίεσης. Και δεν άντεχα με τίποτα εκείνη την περίοδο να πιεστώ. Ήθελα απλά να παίξω. Ένα προσωπικό μου playground.

vassilikosΟι τρεις εβδομάδες του Vintage στο studio

Τηλεφώνησα στον Clive Martin – τον παραγωγό – και του λέω «θέλω να μπω στο studio αλλά δεν έχω ιδέα τι θέλω να κάνω, έρχεσαι;» και μου απαντάει «έρχομαι, φυσικά!» Αρχίζουμε λοιπόν να παίζουμε, να κάνουμε διάφορα, όχι κάτι συγκεκριμένο.

Η λογική στην αρχή ήταν να προσπαθήσω να ηχογραφήσω καινούργια πρωτότυπα κομμάτια. Αλλά τότε πολύ έντονα ήρθε στο μυαλό μου ένα παλιό απωθημένο: Να κάνω διασκευές στα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια. Κομμάτια που παράλληλα είναι και σημαντικά, αφού όλα είναι συνδεδεμένα με προσωπικές σημαντικές ιστορίες και στιγμές της ζωής μου. Οπότε είναι πολύ αυτοβιογραφικό το album.

Κάθομαι λοιπόν και με ηχογραφεί ο Clive με μία ακουστική κιθάρα να παίζω γύρω στα 50 κομμάτια. Μετά καθίσαμε μαζί, τα ακούσαμε όλα, πειραματιζόμασταν με το καθένα και ψάχναμε τον δρόμο του κάθε τραγουδιού. Επίμονα. Δουλέψαμε για τρεις εβδομάδες, 17 ώρες την ημέρα, εγώ μόνος μου στο στούντιο, ο Clive στην κονσόλα. Κάποια στιγμή μου λέει "Εδώ έχουμε δίσκο! Δεν παίξαμε απλά». Το ακούσαμε και συμφώνησα.

Η αναδόμηση 13 θρυλικών τραγουδιών

Από τα περισσότερα από τα 13 αυτά τραγούδια που περιέχονται στο "Vintage" δεν έχω ακούσει τα πρωτότυπα, την πρώτη δηλαδή εκτέλεση. Τα αγάπησα τα πιο πολλά ως διασκευές, και αυτές οι δεύτερες και τρίτες εκτελέσεις είχαν καταγραφεί μέσα μου. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να δω πως όλες αυτές τις πολύ αξιόλογες συνθέσεις, αν τις είχα γράψει εγώ απλά με μία κιθάρα – και αυτό έκανα στην ουσία αρχικά, τα έπαιζα στο στούντιο με μία κιθάρα – πως θα τις έχτιζα εγώ, όπως νιώθω τώρα, με το νου και τις γνώσεις που έχω, τα μηχανήματα και τα όργανα που έχω στη διάθεσή μου και τις επιρροές που έχω ως άνθρωπος και ως μουσικός.

Γι’αυτό και ο υπότιτλος του "Vintage" είναι «τραγούδια που θα ήθελα να είχα γράψει» ("Songs I Wish I’d Written").

Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αλλά αυτό που επηρέασε πάρα πολύ το πως φτιάχτηκαν τα κομμάτια ήταν ένα synch που αγόρασα μία μέρα προτού μπω στο studio. Είπα ότι θέλω να παίξω με αυτό, όπως και έγινε, αφού το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου βγήκε με ένα οργανάκι. Υπάρχουν βέβαια και κιθάρες, αλλά δεν είναι σε πρώτο ρόλο όπως είναι στους Raining Pleasure. To "Vintage" είναι πολύ πιο «πληκτροφόρο».

Δεν ήθελα να έχω άλλες φωνές στο "Vintage", δες το τελείως εγωπαθητικά, ήθελα να τραγουδάω μόνο εγώ. Όργανα όμως θα ήθελα να είχα και άλλα, όργανα που εγώ δεν μπορούσα να τα παίξω. Θα ήθελα να έχω φυσικά έγχορδα και πνευστά. Αλλά δεν το σήκωνα και οικονομικά.

Το αγαπημένο "Vintage" τραγούδι

Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Κάθε μέρα και στιγμή θα μπορούσα να έχω κάποιο άλλο αγαπημένο. Αυτή την στιγμή που μιλάω ίσως το "Famous Blue Raincoat" του Leonard Cohen. Και αυτό γιατί ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το πως το έφτιαξα. Στην ουσία το τραγούδι είναι μία φωνή και μία κιθάρα, και εγώ το έχω φτιάξει να είναι για full μπάντα. Και μου αρέσει πολύ, είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

vassilikosΑπό την Γερμανία, στην Ελλάδα και στο συρτάρι

Πήρα το υλικά, κατέβηκα στην Ελλάδα, έκανα την γύρα μου στις δισκογραφικές εταιρίες, η Sony ήταν η πιο ζεστή απ’όλες, συμφωνήσαμε, και μετά από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, από αναποδιά σε αναποδιά, το "Vintage" βγαίνει τώρα. Ήταν έτοιμο και μιξαρισμένο από τον περασμένο Ιανουάριο και βγαίνει ένα χρόνο σχεδόν μετά!

Ευτυχώς φρόντισα να μην το έχω ακούσει πολύ, οπότε για μένα δεν πάλιωσε, παρά την καθυστέρηση της κυκλοφορίας. Απλά είχε μπει στο συρτάρι και περίμενε…

Το κοινό του "Vintage"

To album πιστεύω ότι στοχεύει ένα πιο ευρύ κοινό, πέρα από το κοινό των Pleasure. Θα πιάσει και μεγαλύτερες ηλικίες, αφού τα τραγούδια όλα είναι πολύ παλιά – το νεότερο ηχογραφήθηκε το 1969. Έχει και κάτι από το πνεύμα των ημερών, αφού τελικά κυκλοφορεί πριν από τα Χριστούγεννα, αν και ο ήχος των διασκευών δεν είναι καθόλου τέτοιος.

Το "Vintage" στην κρίση μας

Τώρα που κυκλοφορεί, είμαι σε μία ευχάριστη αγωνία, για το πως θα εκλάβει ο κόσμος το "Vintage". Έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι τελικά η έκβαση. Πάντως είμαι έτοιμος να ακούσω τα πάντα, γιατί το ξέρω ότι θα ακούσω τα πάντα. Αλλά και την χειρότερη γνώμη που θα έχει κάποιος για το album, θέλω να την ακούσω, και να καταλάβω γιατί ειπώθηκε. Νομίζω πάντως ότι o «indie» ας πούμε κόσμος, θα ακούσει ευχάριστα το album.

To "Vintage" και στην κρίση των αυθεντικών δημιουργών και ερμηνευτών

Θα ήθελα πάρα πολύ να άκουγαν τις διασκευές μου οι δημιουργοί και μεγάλοι ερμηνευτές των τραγουδιών. Θα το παλέψω με κάθε τρόπο, όσοι από αυτούς ζουν, να τις ακούσουν και να μάθω τη γνώμη τους. Ειδικά από τον Cohen που τον λατρεύω.

Ο χρόνος και το "Vintage"

Θα ήθελα να μπορεί να σταθεί το "Vintage" στον χρόνο. Αλλά δεν το ξέρω αν θα τα καταφέρει. Αλλά θα το ήθελα, ναι, να μείνουν αυτές οι ηχογραφήσεις ως κάποιες καλές διασκευές αυτών των κλασικών τραγουδιών.

"Vintage" και έξω από τα σύνορα

Οτιδήποτε αποφασίζω να δημοσιοποιήσω, το πιστεύω, αλλιώς δεν το κάνω. Συνεπώς, πιστεύω ότι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες – κυρίως τύχη – θα μπορούσε το "Vintage" να βγει από τα σύνορα.

Songs I Wish I’d Written Vol 2;

Άφησα τον υπότιτλο του album ως "Songs I Wish I’d Written Vol 1", έτσι για να αφήσω ανοικτό το ενδεχόμενο ενός Volume 2, αφού βγήκε τόσο εύκολα και ωραία όλο αυτό. Αφού έχουμε δουλέψει 50 κομμάτια, και βγάζουμε μόλις 13 στο CD και 15 στο iTunes, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βγάλουμε και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή.

Και οι 50 διασκευές που δουλέψαμε είναι τραγούδια από τις δεκαετίες μεταξύ ’30 και ’60, εκτός από πολύ λίγα από τα ’80s όπως το "Words" του F.R. David, λατρεμένο κομμάτι και αυτό

vassilikosΚαι οι Raining Pleasure;

Επειδή έκανα αυτό το προσωπικό διάλειμμα, δεν σημαίνει τίποτα για τους Pleasure. Το συγκρότημα είναι ακόμα ζωντανό, και ήδη με την νέα χρονιά, Γενάρη – Φλεβάρη, θα ετοιμάσουμε νέο υλικό, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Φθινόπωρο να έχουμε βγάλει album. Δεν έχω καθόλου διάθεση να συνεχίσω σε σόλο πορεία. Απλά ήθελα κάνω πράγματα μόνος μου, και με τους Pleasure, αλλά και με άλλα διάφορα, αφού γενικά έχω μπλέξει σε αρκετά projects τελευταία. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Θέλω να δουλέψω και μόνος μου και με άλλους μουσικούς, όμως οι Pleasure είναι οι Pleasure, είναι κομμάτι της ζωής μου.

Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία των Raining Pleasure. Θεωρώ ότι το "Who’s Gonna Tell Juliet" είναι το καλύτερο album μας. Αλλά αδικήθηκε πολύ. Βγήκε σε μία εποχή που εμείς είχαμε ήδη κάπως στρίψει τον ήχο μας και ο κόσμος δεν το είχε καταλάβει. Επίσης, το promo που έγινε ήταν σχεδόν ανύπαρκτο σε μία περίοδο που έτσι κι αλλιώς η δισκογραφία ήταν χαμένη. Πούλησε τελικά 4.500 αντίτυπα, όταν ο Χρυσός δίσκος είναι στα 6.000, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι δεν πήγε καλά. Απλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα. Και να σκεφτείς ότι δεν παίχτηκε καθόλου στο ραδιόφωνο.

To live album υποχρέωση

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, ένα live album των Raining Pleasure – με ένα πολύ γλυκό εξώφυλλο – από τις δύο συναυλίες που δώσαμε τον Σεπτέμβριο στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Έπρεπε να βγει ως συμβατική υποχρέωση προς την ΕΜΙ αφού βάση συμβολαίου χρωστάγαμε ένα live album για να μείνουμε ελεύθεροι, οπότε το δώσαμε.

Το δισκογραφικό μέλλον των Pleasure

Δεν έχω ιδέα τι θα κάνουμε. Έχουμε το δικό μας label τη Celesta – εκεί που βγήκε και το "Juliet" με διανομή από την ΕΜΙ, οπότε μπορεί να βγάλουμε το album και πάλι μόνοι μας στη Celesta και να δώσουμε κάπου την διανομή. Θα το σκεφτόμουν να το κυκλοφορούσαμε σε ψηφιακή μορφή και σε limited βινύλιο, και όχι σε cd. Αλλά όχι αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά, θα πρέπει να βγει και σε βινύλιο.

Το κεφάλαιο Λένα Πλάτωνος

Ο δίσκος που δουλεύω με την Λένα Πλάτωνος έχει προσωπικότητα, άποψη, λογική. Μας πάει, δεν τον πάμε. Εμείς απλά το γεννήσαμε αλλά εκείνο όποτε θέλει θα μεγαλώσει και όποτε θέλει θα βγει και όπως θέλει. Με την Πλάτωνος δεν είναι μία συνεργασία σε κάποιο πλαίσιο τύπου «θα το κάνουμε τώρα και θα βγει τότε». Έχουμε αναπτύξει μία φανταστική σχέση μεταξύ μας και λίγο-λίγο, κομματάκι-κομματάκι μεγαλώνουμε το παιδάκι μας.

Την συναυλία της Πλάτωνος στο Ηρώδειο την έζησα σε έκσταση. Την λατρεύω και ήταν η θεά μου από τα 13 μου, για να καταλάβεις την ένταση τότε. Στη συνέχεια συναντιόμαστε στη ζωή ως πρόσωπα και γινόμαστε φίλοι. Οπότε είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά αυτή η σχέση. Εκείνη η συναυλία στο Ηρώδειο ήταν η προσωπική νίκη της Λένας απέναντι σε πάρα πολλούς «δράκους».

Συναυλίες

Το album θα το στηρίξω με συναυλίες κανονικά, με full μπάντα. Υπάρχει το συγκρότημα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε πρόβες, για να κάνουμε συναυλίες σε εβδομαδιαία βάση σε κάποιο χώρο στην Αθήνα, δεν έχει κλείσει όμως κάτι ακόμα σίγουρο. Με κάποιους από τους μουσικούς αυτού του σχήματος έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν αλλά πολύ λίγο, αφού όλοι παίζουν και σε άλλες μπάντες.

Ελληνική δισκογραφία

Δεν παρακολουθώ «φανατικά» την ελληνική δισκογραφία. Όχι για κανένα λόγο, αλλά γιατί γενικά ποτέ δεν το έκανα. Σαν αρνητικό το λέω για τον εαυτό μου, γιατί θα έπρεπε. Απλά επειδή έτσι κι αλλιώς κινούμαι πάντα σε μουσικούς χώρους και με κάθε τρόπο, και έχοντας πολλούς φίλους που την ψάχνουν και ενημερώνονται, έμμεσα και εγώ ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει. Από τα καινούργια που έχω ακούσει υποκλίνομαι στον Boy. Πιστεύω ότι είναι μία μεγάλη ταλεντάρα! Του Θάνου του Χριστοδούλου (σημ. Lumiere Brother) το album δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά θα είναι σίγουρα πολύ καλή δουλειά. Αυτός και αν είναι ταλεντάρα.

vassilikosΗ δισκογραφία που αιμορραγεί

Η δισκογραφία γενικότερα υποφέρει με την μορφή που είχε. Πιστεύω ότι περνάμε μία μεταβατική περίοδο πειραματισμών στην διανομή – παίζει πολύ η εφημερίδα όπως έχουμε δει. Όλα αυτά είναι δικαιολογημένοι πειραματισμοί, διότι μέσα σε πέντε χρόνια οι εταιρίες έχουν πανικοβληθεί, κοντεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Τι θα γίνει δεν ξέρω, αλλά γενικά έχω μία αισιοδοξία ότι παρόλα αυτά θα βρεθεί ένας καινούργιος τρόπος διανομής – και το νέο εμένα με ιντριγκάρει.

Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πειρατεία. Όπως και να το κάνουμε, είναι πληγή. Εκεί που θα πούλαγες ας πούμε τριάντα χιλιάδες δίσκους, πουλάς δέκα και λιγότερο. Εγώ προσωπικά αγοράζω, όχι cd γιατί δεν μου αρέσουν, αλλά από το iTunes. Ό,τι έχω μέσα στο ipod μου, όλα τα albumς, είναι αγορασμένα! Εάν θέλω κάτι οπωσδήποτε σε hard copy το αγοράζω σε βινύλιο.

Στην Ελλάδα υπάρχει μία ασυδοσία, που δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Στη Γερμανία ας πούμε που ζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλοι αγοράζουν, δεν κατεβάζουν τζάμπα. Τους «παίρνει» βέβαια, περνάνε πιο καλά από εμάς. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη στην Ελλάδα. Εμείς κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουμε την τιμή του album στα €9.90, και τόσο πωλείται στα δισκοπωλεία όπως και στο iTunes. Και αυτή είναι μία δίκαιη τιμή για ένα album.

Λογοτεχνία και ραδιόφωνο

Πρόσφατα ο υπεύθυνος του Πολιτεία FM, του ραδιοφωνικού σταθμού στην Πάτρα, με ρώτησε εάν με ενδιαφέρει να κάνω μία εκπομπή. Του απάντησα θετικά, αλλά τον προειδοποίησα ότι δεν θα του αρέσει αυτό που θέλω να κάνω. Τελικά ξεκίνησα και κάνω λογοτεχνικές εκπομπές. Πιάνω κάθε φορά έναν αγαπημένο μου ποιητή ή συγγραφέα, διαβάζω κείμενά του, και παίζω μουσικές που μου βγάζουν τα κείμενα.

Γενικά διαβάζω πολύ. Σε φάσεις της ζωής μου η μουσική που δημιουργώ έχει ταυτιστεί με αυτό που διαβάζω εκείνη την περίοδο. Ας πούμε είχα γράψει το "Son Of The Wolf" όταν είχα μόλις διαβάζει τον "Λύκο της Στέπας".


Το "Vintage – Songs I Wish I’d writtern Vol.1" κυκλοφορεί σε CD από την Sony στα δισκοπωλεία καθώς και ψηφιακά στο iTunes με επιπλέον δύο τραγούδια.

H ραδιοφωνική εκπομπή του ΒασιλικούΉχος και Λόγος" μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ, από τις 12:00 έως τις 2:00 στον politia fm 89,1 για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και μέσω internet στο www.politiafm.gr για οπουδήποτε αλλού.

Links
www.myspace.com/vassilikos
www.vassilikos.net

Διάβασε επίσης...
Shora & Yndi Halda @ Gagarin 205
'Οπως έχει γραφτεί και ειπωθεί πλείστες όσες φορές το κοινό των συναυλιών στην Ελλάδα ή για να είμαστε πιο ακριβείς στην Αθήνα τρέφει μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τη μουσική που μπαίνει κάτω από την ευρύτερη ταμπέλα post rock ή και απλά instrumental, όπως πολλές μπάντες προτιμούν να αυτοπροσδιορίζονται. Αυτό επαληθεύεται ...
Συνέχεια...
I Learned The Hard Way
Παρατηρώντας στο εξώφυλλο του "I Learned The Hard Way", την πληθωρική Sharon Jones και την παλιοπαρέα των Dap - Kings, να ποζάρουν στην αυλή του στρατηγείου της Daptone Records, στη Νέα Υόρκη η φαντασία αρχίζει και καλπάζει.Τη μια στιγμή βρίσκεις τον εαυτό σου να περπατά στους δρόμους του Brooklyn και ...
Συνέχεια...
To Ark Festival επιστρέφει στη Τεχνόπολη
Το Ark Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου , μετά το περσινό sold out διήμερό του και την πρόσφατη παρθενική εξόρμησή του στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα θα γίνει γνωστό και το αμιγές όπως πάντα ελληνικό line up του Ark Festival καθώς και όλες ...
Συνέχεια...
Download This: Fantastikoi Hxoi – Dream Weapons EP
Λίγους μήνες μετά το δεύτερο άλμπουμ του Fantastikoi Hxoi που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2012 από την Inner Ear (θυμηθείτε εδώ το review μας), οι Fantastikoi Hxoi (κατά κόσμον Αγγελος Μπαλτάς) έκαναν απο χθες διαθέσιμο ένα νέο EP που έχει τον τίτλο Dream Weapons που περιλαμβάνει πέντε νέα κομμάτια στο γνώριμο ...
Συνέχεια...
Licorice – To νέο άλμπουμ της Madonna
Το νέο άλμπουμ της Madonna, το οποίο θα είναι και το τελευταίο της για την Warner, θα λέγεται Licorice.Έτσι διαβάζουμε στο rollingstone.com, το όνομα απεκάλυψε το ραδιοφωνικό show "OutQ" του σταθμού Sirius Satellite, που έπαιξε και δύο τραγούδια από το άλμπουμ. Το ένα ήταν τα "Candy Shop" (τι να λέει ...
Συνέχεια...
Steve Lucky & The Rhumba Bums στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Μία από τις πρώτες neo-swing μπάντες που κατάφεραν να αναβιώσουν και να εκσυγχρονίσουν το παραμελημένο αλλά καθ' όλα αγαπημένο swing, τους Steve Lucky & The Rhumba Bums, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για εφτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Εμπνευστής και ιδρυτής του concept αυτού, είναι ο πιανίστας και τραγουδιστής ...
Συνέχεια...
Νέο album απο τους Placebo
Oι Placebo επιστρέφουν σύντομα στη δισκογραφία, όπως και στην Ελλάδα άλλωστε το ερχόμενο καλοκαίρι, μ' ένα νέο album. Ο τίτλος του θα είναι 'Battle for the Sun' και θα κυκλοφορήσει στις 8 Ιουνίου.Αντικαταστάτης του ντράμερ Steve Hewitt που αποχώρησε απο το συγκρότημα, είναι ο 22χρονος Steve Forrest απο την California.Oι ...
Συνέχεια...
Ο Michael Jackson βγάζει νέο άλμπουμ και δουλεύει μαζί με τον Kanye West!
Ο Kanye West απεκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο τραγούδι, μαζί με τον Michael Jackson.Ο Kanye δήλωσε στην The Sun: "Δουλεύω πάνω σε υλικό για τον Michael Jackson. Εάν μου αρέσει αυτό που έχει να φέρει στο τραπέζι κάποιος, τότε τους μιλάω", λέει μεταξύ άλλων.Ο πρώην έγχρωμος τραγουδιστής, Michael ...
Συνέχεια...
Η Cat Power για τον νέο της δίσκο
Η Cat Power σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε οτι ετοιμάζει υλικό για τον επόμενο της δίσκο. Φυσικά ακόμα είναι πολύ νωρίς για τις λεπτομέρειες, αλλά απ'οτι φαίνεται η μουσικός πρόκειται να ηχογραφήσει μόνη της τα νέα τραγούδια χωρίς κάποιο συγκρότημα.Συγκεκριμένα είπε τα εξής:"It's just me this time... I don't know ...
Συνέχεια...
Οι Sigmatropic επιστρέφουν το Σάββατο στο Μικρό Μουσικό Θέατρο
Μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις τους σε πόλεις της Ελλάδας τους μήνες που πέρασαν, οι αγαπημένοι μας Sigmatropic επιστρέφουν στην Αθήνα.Και μπορεί κάποια στιγμή να μάθαμε ότι θα εμφανιστούν σε χώρο στο Γκάζι, χωρίς όμως να πάνε τα πράγματα όπως τα περίμεναν και οι ίδιοι (το πρόβλημα με την ανυπαρξία ...
Συνέχεια...
Οι Puressence στο Λουτράκι
Οι σχεδόν Έλληνες πια Puressence θα επιστρέψουν στην χώρα μας αυτό τον Αύγουστο προφανώς για τις διακοπές τους αλλά και για μία και μοναδική εμφάνιση αυτό το καλοκαίρι στο... Λουτράκι το Σάββατο 13 Αυγούστου στο πλαίσιο του A-L!VE, Art and Music Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Φλάμπουρο. Μαζί με τους Puressence θα ...
Συνέχεια...
Το remix άλμπουμ του Amplive στους Radiohead διαθέσιμo πλέον για δωρεάν download
Το remix άλμπουμ του Amplive στους Radiohead λέγεται 'Rainydayz Remixes', και πήρε την άδεια να διατεθεί σαν δωρεάν download.Η δισκογραφική του Amplive, 1776, επιβεβαίωσε ότι ήρθαν σε συμφωνία με όλες τις πλευρές, για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι publishers των Radiohead, όταν ο πρώτος προσπάθησε να ...
Συνέχεια...
Listen Up: The Shins – “Simple Song”
Πριν από ένα μήνα μαθαίναμε τα νέα για την επιστροφή των αγαπημένων μας The Shins του James Mercer  με το νέο τους album με τίτλο "Port of Morrow" το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτη του 2012. Σήμερα υποδεχόμαστε το πρώτο τραγούδι με τον απλό τίτλο "Simple Song".
Συνέχεια...
Οι Modest Mouse με νέο ep (μεταξύ άλλων)
Όπως απεκάλυψε στο Rolling Stone (το τεύχος που κυκλοφορεί αύριο στις ΗΠΑ), ο frontman των Modest Mouse, Isaac Brock, το συγκρότημα θα είναι αρκετά απασχολημένο τους επόμενους μήνες.Το πρώτο που θα ολοκληρώσουν είναι ένα EP, που θα περιέχει outtakes από τα δύο προηγούμενα άλμπουμ των Modest Mouse. Ανάμεσα στα τραγούδια ...
Συνέχεια...
Socos & the Live Project Band ζωντανά στο Επί Κολωνώ
Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του "Αντάρτικου Πόλεων", του τελευταίου άλμπουμ των Socos & the Live Project Band, θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή 3 Ιουνίου στον πολυχώρο Επί Κολωνώ. Το "Αντάρτικο Πόλεων" κυκλοφόρησε το προηγούμενο φθινόπωρο για δωρεάν download από την Puzzlemusik και κάποια από τα κομμάτια του παρουσιάστηκαν για πρώτη ...
Συνέχεια...
Αναβολή των εμφανίσεων Μάλαμα – Ιωαννίδη στο Terra Vibe
Όπως ενημερωθήκαμε μόλις από την διοργανώτρια εταιρία DiDi Music, η από κοινού προγραμματισμένη εμφάνιση των Σωκράτη Μάλαμα και Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Terra Vibe την ερχόμενη Δευτέρα, αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο, λόγω φόρτου της περιοδείας των καλλιτεχνών.Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.
Συνέχεια...
Video: Lykke Li – ‘Love Me Like I’m Not Made Of Stone’
Επιστροφή και για την σουηδέζα τραγουδοποιό Lykke Li με το τρίτο της άλμπουμ, τρία χρόνια μετά το Wounded Rhymes του 2011, που θα ονομάζεται I Never Learn και θα κυκλοφορήσει και αυτό στις 5 Μαϊου. H ίδια αναφέρει σχετικά: "Every song on the album is a power ballad. Like one of those ...
Συνέχεια...
Lawrence English + Spyweirdos σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
'Ενας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου ambient/noise/field recording ήχου και ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Room 40, ο Lawrence English, από τo Brisbane της Αυστραλίας, μας επισκέπτεται για πρώτη φορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δυο εμφανίσεις στο 6 D.O.G.S. αύριο Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και στο Residents bar την Πέμπτη ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την εμφάνιση των Afghan Whigs στην Αθήνα
Αύριο 23 Μαϊου, οι The Afghan Whigs επιστρέφουν με την πρώτη τους συναυλία σε ένα sold out - φυσικά - Bowery Ballroom στη Νέα Υόρκη, και ακριβώς σε μία εβδομάδα, την Τρίτη  29 Μαϊου θα τους υποδεχτούμε στο Vox (Ιερά Οδός 16, Γκάζι) σε μία διοργάνωση της Detox, με τους Bokomolech να ανοίγουν την βραδιά. To κορυφαίο ...
Συνέχεια...
Σήμερα το καθιερωμένο party του MiC
Εάν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ και δεν περάσετε μία βόλτα από το Residents Café Bar (Στρατηγού Καλλάρη 4) όπου φιλοξενείτε το party του εγκυρότατου (εκτός των κειμένων ενός Καραμπεάζη) MiC.gr θα είστε επιεικώς απαράδεκτοι! Θα μου πείτε, όταν έγινε το αντίστοιχο party πριν από κάποιους μήνες σε Αθηναϊκό ...
Συνέχεια...
O Mitch Woods και οι Rocket 88’s στο Half Note Jazz Club
Έναν από τους σπουδαιότερους λευκούς πιανίστες του jump blues, του rhythm & blues και του boogie woogie, τον Mitch Woods παρέα με την μπάντα των Rocket 88’s, φιλοξενεί από την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου ως και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου το Half Note Jazz Club. Μέχρι σήμερα ο Mitch Woods παραμένει ένας ...
Συνέχεια...
H Beyonce και η Taylor Swift επικράτησαν στα φετινά Grammy
Τα βραβεία Grammy μπορεί να αποτελούν μία πονεμένη ιστορία της αμερικανικής δισκογραφίας - ειδικά παρατηρώντας την πορεία των βραβεύσεων όλα τα πεερασμένα χρόνια - αλλά και τις δεκάδες απίστευτες κατηγορίες που έχουν θεσπιστεί για να μην μένει καμμία δισκογραφική εταιρία παραπονεμένη κάθε χρόνο, όμως δεν παύουν να είναι ένας ιστορικός ...
Συνέχεια...
Blue
Νούμερο 34 στον κατάλογο της Klik Records, το 'Blue' του Νίκου Διαμαντόπουλου είναι η τρίτη του μεγάλου μήκους κυκλοφορία στην εταιρεία, μετά το 'Α Νew Life' του 2004 και το 'Moments in Dreams' του 2005.O Νίκος Διαμαντόπουλος έχει ένα παρελθόν στο χώρο σαν παραγωγός αλλά και σαν dj. Έχει διατηρήσει ...
Συνέχεια...
Οι Antony & The Johnsons στην Αθήνα μαζί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Άλλη μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη συναυλία ήρθε να προστεθεί στην καλοκαιρινή μας ατζέντα, αυτή τη φορά, από την Showhat, η οποία και επίσημα σήμερα ανακοίνωσε την εμφάνιση των Antony & The Johnsons στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton, την Δευτέρα 29 Ιουνίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους "Summer Symphony ...
Συνέχεια...
Listen Up: Daphni – DJ Set @ Bussey Building, London.
Όχι μόνο έπαιξε για 7 1/2 ώρες στο πάρτυ κυκλοφορίας του πρώτου του άλμπουμ στο Λονδίνο ως Daphni με τίτλο Jiaolong ο φίλτατος καναδός Dan Snaith (βλ. Caribou) αλλά πλέον, μετά από περίπου ένα μήνα, διαθέτει και ολόκληρο το σετ του για stream/free download μέσω soundcloud(!!!). Μπορείτε να το ακούσετε ...
Συνέχεια...
Στα γρήγορα…Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2010, Ratatat, Jeff Tweedy, Fanfarlo κ.α.
Χαίρεται, χαίρεται ….. Πέραν των υπολοίπων φεστιβάλ κτλ κτλ. ο Ιούνιος έχει και την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, διοργάνωση που κλείνει φέτος 11 χρόνια. Να τα εκατοστίσει ευχόμεθα! Στις 19,20,21 Ιουνίου δεκάδες σκηνές θα στηθούν σε 22 πόλεις σε όλη την Ελλάδα για ένα ακόμα τριήμερο full μουσικής. Μέχρι στιγμής έχουν ...
Συνέχεια...
Stream This: Yeasayer – Fragrant World (Video playlist)
Ως τώρα είχαμε ακούσει τα 'Henrieta' και 'Longevity' από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ των Yeasayer με τίτλο Fragrant World που κυκλοφορεί 20 Αυγούστου από την Secretly Canadian αλλά από εχθές αποφάσισαν να διαθέσουν όλα τα κομμάτια του άλμπουμ για stream μέσω Youtube "κρύβοντας" τα σε διάφορα sites, κάτι σαν διαδικτυακό ...
Συνέχεια...
Έρχεται το τρίτο Up Festival στα Κουφονήσια
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Up Festival έρχεται να μας προτείνει τον απόλυτο συνδυασμό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τρεις μέρες δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων, συνοδεία μουσικής από 15 καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Το φετινό Up Festival θα λάβει χώρα και πάλι στο bar Καλόφεγγο, στην ...
Συνέχεια...
Αναβάλλονται οι συναυλίες της Loreena McKennitt στη χώρα μας
Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την διοργανώτρια εταιρία On Stage, δυστυχώς αναβάλλονται οι προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις της Loreena McKennitt σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου.Η Loreena McKennitt αφού ανέβαλε την εναρκτήρια εμφάνιση της περιοδείας της στο φεστιβάλ του Φεζ του Μαρόκο (στις 6 Ιουνίου), ...
Συνέχεια...
Video: Still Corners – “Endless Summer”
Όπως είναι γνωστό σε μια “πιο-φρέσκια-δεν-γίνεται” μετάκληση, η P90 Events φιλοξενεί το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Six D.O.G.S. ένα από τα νέα καμάρια της Sub Pop, τους Still Corners που μας χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα albums του 2011, το “Creatures of an Hour“. Το βρετανικό σχήμα που αποτελείται από τον τραγουδοποιό και παραγωγό Greg Hughes και την τραγουδίστρια Tessa Murray, καθώς ...
Συνέχεια...
Shora & Yndi Halda @ Gagarin 205
I Learned The Hard Way
To Ark Festival επιστρέφει στη Τεχνόπολη
Download This: Fantastikoi Hxoi – Dream Weapons EP
Licorice – To νέο άλμπουμ της Madonna
Steve Lucky & The Rhumba Bums στο Half
Νέο album απο τους Placebo
Ο Michael Jackson βγάζει νέο άλμπουμ και δουλεύει
Η Cat Power για τον νέο της δίσκο
Οι Sigmatropic επιστρέφουν το Σάββατο στο Μικρό Μουσικό
Οι Puressence στο Λουτράκι
Το remix άλμπουμ του Amplive στους Radiohead διαθέσιμo
Listen Up: The Shins – “Simple Song”
Οι Modest Mouse με νέο ep (μεταξύ άλλων)
Socos & the Live Project Band ζωντανά στο
Αναβολή των εμφανίσεων Μάλαμα – Ιωαννίδη στο Terra
Video: Lykke Li – ‘Love Me Like I’m
Lawrence English + Spyweirdos σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κερδίστε προσκλήσεις για την εμφάνιση των Afghan Whigs
Σήμερα το καθιερωμένο party του MiC
O Mitch Woods και οι Rocket 88’s στο
H Beyonce και η Taylor Swift επικράτησαν στα
Blue
Οι Antony & The Johnsons στην Αθήνα μαζί
Listen Up: Daphni – DJ Set @ Bussey
Στα γρήγορα…Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2010, Ratatat, Jeff
Stream This: Yeasayer – Fragrant World (Video playlist)
Έρχεται το τρίτο Up Festival στα Κουφονήσια
Αναβάλλονται οι συναυλίες της Loreena McKennitt στη χώρα
Video: Still Corners – “Endless Summer”