Έστω και με ένα σχεδόν χρόνο καθυστέρησης ο Βασιλικός – frontman των Raining Pleasure -κυκλοφόρησε μόλις το πρώτο προσωπικό του album με τίτλο "Vintage – Songs I Wish I’d Written".

Και αν και περιέχει αποκλειστικά και μόνο επανεκτελέσεις κλασικών τραγουδιών από το παρελθόν, και όχι πρωτότυπες συνθέσεις του, ίσως και να πρόκειται για την πιο πραγματικά απόλυτα "προσωπική" δουλειά ενός από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του.

Αν σας φαντάζει περίεργη η παραπάνω παραδοχή, απλά διαβάστε όλα όσα έχει να εξομοληγηθεί στο mixtape.gr, λίγες μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του "Vintage".


Και μετά το Juliet… αυτοθεραπεία!

H ιστορία του "Vintage" ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008. Μόλις είχαμε τελειώσει το "Who’s Gonna Tell Juliet" με τους Pleasure, κάναμε και την περιοδεία για το album, και μετά βρέθηκα στη Γερμανία και πάλι, έχοντας όρεξη να κάνω κάτι, αλλά χωρίς να ξέρω τι ακριβώς.

¨Ήμουν σε περίεργη φάση τότε. Ήθελα να είμαι μόνος μου. Οπότε το να μπω απλώς να μπω στο studio και να παίξω χωρίς λόγο ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουνα τότε. Χωρίς να έχω κομμάτια, ιδέες, τίποτα. Ήθελα απλώς να μπω στο studio και να αυτοθεραπευτώ. Έτσι, απλά να παίξω.

Είχα απωθημένο να μπω στο στούντιο χωρίς στόχο, χωρίς πλάνο, χωρίς πίεση. Κάθε προηγούμενη φορά έμπαινα στο στούντιο με τα παιδιά έχοντας deadline μέσα σε 2 μήνες να είμαστε έτοιμοι, να έχουμε ηχογραφήσει και παραδώσει ένα album. Αυτό είναι μία μορφή πίεσης. Και δεν άντεχα με τίποτα εκείνη την περίοδο να πιεστώ. Ήθελα απλά να παίξω. Ένα προσωπικό μου playground.

vassilikosΟι τρεις εβδομάδες του Vintage στο studio

Τηλεφώνησα στον Clive Martin – τον παραγωγό – και του λέω «θέλω να μπω στο studio αλλά δεν έχω ιδέα τι θέλω να κάνω, έρχεσαι;» και μου απαντάει «έρχομαι, φυσικά!» Αρχίζουμε λοιπόν να παίζουμε, να κάνουμε διάφορα, όχι κάτι συγκεκριμένο.

Η λογική στην αρχή ήταν να προσπαθήσω να ηχογραφήσω καινούργια πρωτότυπα κομμάτια. Αλλά τότε πολύ έντονα ήρθε στο μυαλό μου ένα παλιό απωθημένο: Να κάνω διασκευές στα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια. Κομμάτια που παράλληλα είναι και σημαντικά, αφού όλα είναι συνδεδεμένα με προσωπικές σημαντικές ιστορίες και στιγμές της ζωής μου. Οπότε είναι πολύ αυτοβιογραφικό το album.

Κάθομαι λοιπόν και με ηχογραφεί ο Clive με μία ακουστική κιθάρα να παίζω γύρω στα 50 κομμάτια. Μετά καθίσαμε μαζί, τα ακούσαμε όλα, πειραματιζόμασταν με το καθένα και ψάχναμε τον δρόμο του κάθε τραγουδιού. Επίμονα. Δουλέψαμε για τρεις εβδομάδες, 17 ώρες την ημέρα, εγώ μόνος μου στο στούντιο, ο Clive στην κονσόλα. Κάποια στιγμή μου λέει "Εδώ έχουμε δίσκο! Δεν παίξαμε απλά». Το ακούσαμε και συμφώνησα.

Η αναδόμηση 13 θρυλικών τραγουδιών

Από τα περισσότερα από τα 13 αυτά τραγούδια που περιέχονται στο "Vintage" δεν έχω ακούσει τα πρωτότυπα, την πρώτη δηλαδή εκτέλεση. Τα αγάπησα τα πιο πολλά ως διασκευές, και αυτές οι δεύτερες και τρίτες εκτελέσεις είχαν καταγραφεί μέσα μου. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να δω πως όλες αυτές τις πολύ αξιόλογες συνθέσεις, αν τις είχα γράψει εγώ απλά με μία κιθάρα – και αυτό έκανα στην ουσία αρχικά, τα έπαιζα στο στούντιο με μία κιθάρα – πως θα τις έχτιζα εγώ, όπως νιώθω τώρα, με το νου και τις γνώσεις που έχω, τα μηχανήματα και τα όργανα που έχω στη διάθεσή μου και τις επιρροές που έχω ως άνθρωπος και ως μουσικός.

Γι’αυτό και ο υπότιτλος του "Vintage" είναι «τραγούδια που θα ήθελα να είχα γράψει» ("Songs I Wish I’d Written").

Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αλλά αυτό που επηρέασε πάρα πολύ το πως φτιάχτηκαν τα κομμάτια ήταν ένα synch που αγόρασα μία μέρα προτού μπω στο studio. Είπα ότι θέλω να παίξω με αυτό, όπως και έγινε, αφού το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου βγήκε με ένα οργανάκι. Υπάρχουν βέβαια και κιθάρες, αλλά δεν είναι σε πρώτο ρόλο όπως είναι στους Raining Pleasure. To "Vintage" είναι πολύ πιο «πληκτροφόρο».

Δεν ήθελα να έχω άλλες φωνές στο "Vintage", δες το τελείως εγωπαθητικά, ήθελα να τραγουδάω μόνο εγώ. Όργανα όμως θα ήθελα να είχα και άλλα, όργανα που εγώ δεν μπορούσα να τα παίξω. Θα ήθελα να έχω φυσικά έγχορδα και πνευστά. Αλλά δεν το σήκωνα και οικονομικά.

Το αγαπημένο "Vintage" τραγούδι

Δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Κάθε μέρα και στιγμή θα μπορούσα να έχω κάποιο άλλο αγαπημένο. Αυτή την στιγμή που μιλάω ίσως το "Famous Blue Raincoat" του Leonard Cohen. Και αυτό γιατί ευχαριστήθηκα πάρα πολύ το πως το έφτιαξα. Στην ουσία το τραγούδι είναι μία φωνή και μία κιθάρα, και εγώ το έχω φτιάξει να είναι για full μπάντα. Και μου αρέσει πολύ, είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

vassilikosΑπό την Γερμανία, στην Ελλάδα και στο συρτάρι

Πήρα το υλικά, κατέβηκα στην Ελλάδα, έκανα την γύρα μου στις δισκογραφικές εταιρίες, η Sony ήταν η πιο ζεστή απ’όλες, συμφωνήσαμε, και μετά από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, από αναποδιά σε αναποδιά, το "Vintage" βγαίνει τώρα. Ήταν έτοιμο και μιξαρισμένο από τον περασμένο Ιανουάριο και βγαίνει ένα χρόνο σχεδόν μετά!

Ευτυχώς φρόντισα να μην το έχω ακούσει πολύ, οπότε για μένα δεν πάλιωσε, παρά την καθυστέρηση της κυκλοφορίας. Απλά είχε μπει στο συρτάρι και περίμενε…

Το κοινό του "Vintage"

To album πιστεύω ότι στοχεύει ένα πιο ευρύ κοινό, πέρα από το κοινό των Pleasure. Θα πιάσει και μεγαλύτερες ηλικίες, αφού τα τραγούδια όλα είναι πολύ παλιά – το νεότερο ηχογραφήθηκε το 1969. Έχει και κάτι από το πνεύμα των ημερών, αφού τελικά κυκλοφορεί πριν από τα Χριστούγεννα, αν και ο ήχος των διασκευών δεν είναι καθόλου τέτοιος.

Το "Vintage" στην κρίση μας

Τώρα που κυκλοφορεί, είμαι σε μία ευχάριστη αγωνία, για το πως θα εκλάβει ο κόσμος το "Vintage". Έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι τελικά η έκβαση. Πάντως είμαι έτοιμος να ακούσω τα πάντα, γιατί το ξέρω ότι θα ακούσω τα πάντα. Αλλά και την χειρότερη γνώμη που θα έχει κάποιος για το album, θέλω να την ακούσω, και να καταλάβω γιατί ειπώθηκε. Νομίζω πάντως ότι o «indie» ας πούμε κόσμος, θα ακούσει ευχάριστα το album.

To "Vintage" και στην κρίση των αυθεντικών δημιουργών και ερμηνευτών

Θα ήθελα πάρα πολύ να άκουγαν τις διασκευές μου οι δημιουργοί και μεγάλοι ερμηνευτές των τραγουδιών. Θα το παλέψω με κάθε τρόπο, όσοι από αυτούς ζουν, να τις ακούσουν και να μάθω τη γνώμη τους. Ειδικά από τον Cohen που τον λατρεύω.

Ο χρόνος και το "Vintage"

Θα ήθελα να μπορεί να σταθεί το "Vintage" στον χρόνο. Αλλά δεν το ξέρω αν θα τα καταφέρει. Αλλά θα το ήθελα, ναι, να μείνουν αυτές οι ηχογραφήσεις ως κάποιες καλές διασκευές αυτών των κλασικών τραγουδιών.

"Vintage" και έξω από τα σύνορα

Οτιδήποτε αποφασίζω να δημοσιοποιήσω, το πιστεύω, αλλιώς δεν το κάνω. Συνεπώς, πιστεύω ότι κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες – κυρίως τύχη – θα μπορούσε το "Vintage" να βγει από τα σύνορα.

Songs I Wish I’d Written Vol 2;

Άφησα τον υπότιτλο του album ως "Songs I Wish I’d Written Vol 1", έτσι για να αφήσω ανοικτό το ενδεχόμενο ενός Volume 2, αφού βγήκε τόσο εύκολα και ωραία όλο αυτό. Αφού έχουμε δουλέψει 50 κομμάτια, και βγάζουμε μόλις 13 στο CD και 15 στο iTunes, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βγάλουμε και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή.

Και οι 50 διασκευές που δουλέψαμε είναι τραγούδια από τις δεκαετίες μεταξύ ’30 και ’60, εκτός από πολύ λίγα από τα ’80s όπως το "Words" του F.R. David, λατρεμένο κομμάτι και αυτό

vassilikosΚαι οι Raining Pleasure;

Επειδή έκανα αυτό το προσωπικό διάλειμμα, δεν σημαίνει τίποτα για τους Pleasure. Το συγκρότημα είναι ακόμα ζωντανό, και ήδη με την νέα χρονιά, Γενάρη – Φλεβάρη, θα ετοιμάσουμε νέο υλικό, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Φθινόπωρο να έχουμε βγάλει album. Δεν έχω καθόλου διάθεση να συνεχίσω σε σόλο πορεία. Απλά ήθελα κάνω πράγματα μόνος μου, και με τους Pleasure, αλλά και με άλλα διάφορα, αφού γενικά έχω μπλέξει σε αρκετά projects τελευταία. Μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Θέλω να δουλέψω και μόνος μου και με άλλους μουσικούς, όμως οι Pleasure είναι οι Pleasure, είναι κομμάτι της ζωής μου.

Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία των Raining Pleasure. Θεωρώ ότι το "Who’s Gonna Tell Juliet" είναι το καλύτερο album μας. Αλλά αδικήθηκε πολύ. Βγήκε σε μία εποχή που εμείς είχαμε ήδη κάπως στρίψει τον ήχο μας και ο κόσμος δεν το είχε καταλάβει. Επίσης, το promo που έγινε ήταν σχεδόν ανύπαρκτο σε μία περίοδο που έτσι κι αλλιώς η δισκογραφία ήταν χαμένη. Πούλησε τελικά 4.500 αντίτυπα, όταν ο Χρυσός δίσκος είναι στα 6.000, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι δεν πήγε καλά. Απλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα. Και να σκεφτείς ότι δεν παίχτηκε καθόλου στο ραδιόφωνο.

To live album υποχρέωση

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από την ΕΜΙ, ένα live album των Raining Pleasure – με ένα πολύ γλυκό εξώφυλλο – από τις δύο συναυλίες που δώσαμε τον Σεπτέμβριο στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής. Έπρεπε να βγει ως συμβατική υποχρέωση προς την ΕΜΙ αφού βάση συμβολαίου χρωστάγαμε ένα live album για να μείνουμε ελεύθεροι, οπότε το δώσαμε.

Το δισκογραφικό μέλλον των Pleasure

Δεν έχω ιδέα τι θα κάνουμε. Έχουμε το δικό μας label τη Celesta – εκεί που βγήκε και το "Juliet" με διανομή από την ΕΜΙ, οπότε μπορεί να βγάλουμε το album και πάλι μόνοι μας στη Celesta και να δώσουμε κάπου την διανομή. Θα το σκεφτόμουν να το κυκλοφορούσαμε σε ψηφιακή μορφή και σε limited βινύλιο, και όχι σε cd. Αλλά όχι αποκλειστικά και μόνο ψηφιακά, θα πρέπει να βγει και σε βινύλιο.

Το κεφάλαιο Λένα Πλάτωνος

Ο δίσκος που δουλεύω με την Λένα Πλάτωνος έχει προσωπικότητα, άποψη, λογική. Μας πάει, δεν τον πάμε. Εμείς απλά το γεννήσαμε αλλά εκείνο όποτε θέλει θα μεγαλώσει και όποτε θέλει θα βγει και όπως θέλει. Με την Πλάτωνος δεν είναι μία συνεργασία σε κάποιο πλαίσιο τύπου «θα το κάνουμε τώρα και θα βγει τότε». Έχουμε αναπτύξει μία φανταστική σχέση μεταξύ μας και λίγο-λίγο, κομματάκι-κομματάκι μεγαλώνουμε το παιδάκι μας.

Την συναυλία της Πλάτωνος στο Ηρώδειο την έζησα σε έκσταση. Την λατρεύω και ήταν η θεά μου από τα 13 μου, για να καταλάβεις την ένταση τότε. Στη συνέχεια συναντιόμαστε στη ζωή ως πρόσωπα και γινόμαστε φίλοι. Οπότε είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά αυτή η σχέση. Εκείνη η συναυλία στο Ηρώδειο ήταν η προσωπική νίκη της Λένας απέναντι σε πάρα πολλούς «δράκους».

Συναυλίες

Το album θα το στηρίξω με συναυλίες κανονικά, με full μπάντα. Υπάρχει το συγκρότημα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε πρόβες, για να κάνουμε συναυλίες σε εβδομαδιαία βάση σε κάποιο χώρο στην Αθήνα, δεν έχει κλείσει όμως κάτι ακόμα σίγουρο. Με κάποιους από τους μουσικούς αυτού του σχήματος έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν αλλά πολύ λίγο, αφού όλοι παίζουν και σε άλλες μπάντες.

Ελληνική δισκογραφία

Δεν παρακολουθώ «φανατικά» την ελληνική δισκογραφία. Όχι για κανένα λόγο, αλλά γιατί γενικά ποτέ δεν το έκανα. Σαν αρνητικό το λέω για τον εαυτό μου, γιατί θα έπρεπε. Απλά επειδή έτσι κι αλλιώς κινούμαι πάντα σε μουσικούς χώρους και με κάθε τρόπο, και έχοντας πολλούς φίλους που την ψάχνουν και ενημερώνονται, έμμεσα και εγώ ενημερώνομαι για το τι συμβαίνει. Από τα καινούργια που έχω ακούσει υποκλίνομαι στον Boy. Πιστεύω ότι είναι μία μεγάλη ταλεντάρα! Του Θάνου του Χριστοδούλου (σημ. Lumiere Brother) το album δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά θα είναι σίγουρα πολύ καλή δουλειά. Αυτός και αν είναι ταλεντάρα.

vassilikosΗ δισκογραφία που αιμορραγεί

Η δισκογραφία γενικότερα υποφέρει με την μορφή που είχε. Πιστεύω ότι περνάμε μία μεταβατική περίοδο πειραματισμών στην διανομή – παίζει πολύ η εφημερίδα όπως έχουμε δει. Όλα αυτά είναι δικαιολογημένοι πειραματισμοί, διότι μέσα σε πέντε χρόνια οι εταιρίες έχουν πανικοβληθεί, κοντεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Τι θα γίνει δεν ξέρω, αλλά γενικά έχω μία αισιοδοξία ότι παρόλα αυτά θα βρεθεί ένας καινούργιος τρόπος διανομής – και το νέο εμένα με ιντριγκάρει.

Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πειρατεία. Όπως και να το κάνουμε, είναι πληγή. Εκεί που θα πούλαγες ας πούμε τριάντα χιλιάδες δίσκους, πουλάς δέκα και λιγότερο. Εγώ προσωπικά αγοράζω, όχι cd γιατί δεν μου αρέσουν, αλλά από το iTunes. Ό,τι έχω μέσα στο ipod μου, όλα τα albumς, είναι αγορασμένα! Εάν θέλω κάτι οπωσδήποτε σε hard copy το αγοράζω σε βινύλιο.

Στην Ελλάδα υπάρχει μία ασυδοσία, που δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Στη Γερμανία ας πούμε που ζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια όλοι αγοράζουν, δεν κατεβάζουν τζάμπα. Τους «παίρνει» βέβαια, περνάνε πιο καλά από εμάς. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη στην Ελλάδα. Εμείς κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουμε την τιμή του album στα €9.90, και τόσο πωλείται στα δισκοπωλεία όπως και στο iTunes. Και αυτή είναι μία δίκαιη τιμή για ένα album.

Λογοτεχνία και ραδιόφωνο

Πρόσφατα ο υπεύθυνος του Πολιτεία FM, του ραδιοφωνικού σταθμού στην Πάτρα, με ρώτησε εάν με ενδιαφέρει να κάνω μία εκπομπή. Του απάντησα θετικά, αλλά τον προειδοποίησα ότι δεν θα του αρέσει αυτό που θέλω να κάνω. Τελικά ξεκίνησα και κάνω λογοτεχνικές εκπομπές. Πιάνω κάθε φορά έναν αγαπημένο μου ποιητή ή συγγραφέα, διαβάζω κείμενά του, και παίζω μουσικές που μου βγάζουν τα κείμενα.

Γενικά διαβάζω πολύ. Σε φάσεις της ζωής μου η μουσική που δημιουργώ έχει ταυτιστεί με αυτό που διαβάζω εκείνη την περίοδο. Ας πούμε είχα γράψει το "Son Of The Wolf" όταν είχα μόλις διαβάζει τον "Λύκο της Στέπας".


Το "Vintage – Songs I Wish I’d writtern Vol.1" κυκλοφορεί σε CD από την Sony στα δισκοπωλεία καθώς και ψηφιακά στο iTunes με επιπλέον δύο τραγούδια.

H ραδιοφωνική εκπομπή του ΒασιλικούΉχος και Λόγος" μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ, από τις 12:00 έως τις 2:00 στον politia fm 89,1 για την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και μέσω internet στο www.politiafm.gr για οπουδήποτε αλλού.

Links
www.myspace.com/vassilikos
www.vassilikos.net

Διάβασε επίσης...
10-20
Ένας ακόμα συνδετικός κρίκος μεταξύ του dubstep και της πιο πειραματικής ηλεκτρονικής σκηνής.Ο 10-20 είναι ένας νεαρός παραγωγός από το Devonshire της Νότιας Αγγλίας και εδώ έχουμε το ομώνυμο ντεμπούτο του στην Highpoint Lowlife που συνταιριάζει την σκοτεινή, αστική πλευρά του dubstep με τα μεταβιομηχανικά τοπία της πιο πειραματικής ηλεκτρονικής ...
Συνέχεια...
O Λόλεκ επιστρέφει με νέο album – Ακούστε το πρώτο single
  Δύο χρόνια πλέον μετά το  ντεμπούτο album  "Alone", o Λόλεκ επιστρέφει στην δισκογραφία στις 2 Μαϊου με το δεύτερο album του για λογαριασμό και πάλι της Inner Ear. Τίτλος της δεύτερης δουλειάς του "Αχινός" και η μεγάλη διαφορά πλέον έγκειται στο ότι είναι ένας αμιγής ελληνόφωνος δίσκος, κάτι που σίγουρα θα ...
Συνέχεια...
Album της χρονιάς το “Last Of The Country Gentlemen” του Josh T. Pearson για το Rough Trade
Άρχισαν να δημοσιεύονται οι λίστες με τις καλύτερες δισκογραφικές δουλειές του 2011 και η πρώτη που έγινε γνωστή σήμερα είναι των περίφημων δισκοπωλείων του Λονδίνου Rough Trade. Και με χαρά διαπιστώσαμε ότι την πρώτη θέση ως album της χρονιάς κέρδισε το αριστουργηματικό και για εμάς "Last Of The Country Gentlemen" του ...
Συνέχεια...
Download This: Radio Sol – ‘Μαύρο Ρόδο’
Οι ανερχόμενοι Radio Sol απαρτίζονται κυρίως από πρώην μέλη από τα Φώτα Που Σβήνουν και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους αρκετές συναυλίες μεταξύ αυτών ακόμα και ως support σε ξένα σχήματα όπως τις The Slits της πρόωρα και άδικα χαμένης Ari Up. Το πρώτο single τους που έχει ως τιτλο 'Μαύρο ...
Συνέχεια...
Νεο EP και Video από Antony and the Johnsons
Κυκλοφόρησε το νέο EP, "Thank You For Your Love" των Antony and The Johnsons. Το ομώνυμο κομμάτι θα συμπεριληφθεί και στο επερχόμενο άλμπουμ τους, "Swanlights", που θα κυκλοφορήσει από την Rough Trade στις 11 Οκτωβρίου και την αμέσως επόμενη μέρα από τη Secretly Canadian. Παράλληλα με το CD θα κυκλοφορήσει ...
Συνέχεια...
Video: How To Destroy Angels – ‘How Long?’
Μετά από μια σειρά από αρκετά ενδιαφέροντα EPs οι How To Destroy Angels του Trent Reznor και της συζύγου του Mariqueen Maandig έχουν σχεδόν έτοιμο το ντεμπούτο LP τους που θα έχει τον τίτλο Welcome Oblivion και θα κυκλοφορήσει στην Sony/Columbia στις 5 Μαρτίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα ακόμα video ...
Συνέχεια...
Ανακοινώνονται σήμερα τα πρώτα ονόματα του φετινού Rockwave Festival
Ο Ιούλιος μήνας έχει ακόμα μέχρι το φετινό Rockwave Festival, και το Terra Vibe, ν' ανοίξουν τις πύλες τους. Η Δευτέρα όμως έφτασε.Τι γίνεται σήμερα; Μα φυσικά την ανακοίνωση των ονομάτων που θα συμμετάσχουν στη φετινή έκδοση μιας από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της χώρας, του Rockwave Festival. Η διοργανώτρια εταιρεία, ...
Συνέχεια...
Μy Bloody Underground
Ξύλο στη σκηνή με την υπόλοιπη μπάντα, ξύλο με το κοινό, σύλληψη επ' αυτοφόρω από την αστυνομία και άλλα πολλά κολακευτικά και μη, περιέχει το Dig, το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση των Brian Jonestown Μassacre ή καλύτερα του Αnton Newcombe, ψυχή και κινητήρια δύναμη της μπάντας. ...
Συνέχεια...
Little Fluffy Clouds over Athens
Μου κάνει εντύπωση που αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Dr. Alex Paterson στα μέρη μας. Εννοώ, ότι τόσοι άλλοι ambient dub και πρωτοπόροι (αλλά και "πρωτοπόροι") της electronica έχουν καταφθάσει τα τελευταία αρκετά χρόνια για dj set ή live, που αν με ρώταγες στο άσχετο "πότε ήρθαν για ...
Συνέχεια...
Listen Up: Zola Jesus – ‘Diamonds’ (Rihanna cover)
Ακόμα δεν κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ της Rihanna (πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, το Unapologetic κυκλοφορεί 19/11, εργασιομανές το κορίτσι μας) και η Zola Jesus διασκευάζει το πρώτο (και αρκετα συμπαθητικό, πολύ καλύτερο πάντως από τα pop-dance singles του Talk That Talk) single 'Diamonds'. Καλά τα κατάφερε η Zola, ακούστε ...
Συνέχεια...
Η Γενιά του Χάους στο Gagarin 205 – Κερδίστε προσκλήσεις
Όταν αναφέρεσαι στη Wipe Out Records - μία από τις ιστορικότητες εγχώριες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες - τότε σίγουρα έχεις στο μυαλό σου την Ελληνόφωνη underground μουσική σκηνή, κάποτε στα ντουζένια της και τώρα η αλήθεια είναι, σε λήθη. Κάποια στιγμή θα επιστρέψει στη θέση της όμως, άλλωστε όλα κύκλος είναι...Μία ...
Συνέχεια...
Sold Out 150.000 εισιτήρια σε 14 λεπτά για τους Stone Roses
H επιστροφή των Stone Roses είναι γεγονός όπως είπαμε, και σήμερα το πρωί, στις 11:30 ώρα Ελλάδος, ξεκίνησε η προπώληση των 150.000 διαθέσιμων εισιτηρίων για τα 2 πρώτα reunion show της θρυλικής μπάντας από το Manchester, στο Heaton Park στην πόλη τους στις 29 και 30 Ιουνίου. Και φυσικά περιμέναμε να ...
Συνέχεια...
One Love Summer festival στις 15 Ιουλίου στον Ιππικό Όμιλο στο Γουδή
Καλό το Synch, καλό και το Rockwave που έρχεται σε λίγες μέρες, ωστόσο καλοκαίρι θα ήταν τίποτα χωρίς reggae μελωδίες να βαράνε στ' αυτιά μας, και γι' αυτό το λόγο αναμένουμε το One Love Summer, ένα mini μονοήμερο festival που θα λάβει χώρα στις 15 Ιουλίου στον Ιππικό Όμιλο στο ...
Συνέχεια...
Ο Πρίγκηπας δείχνει τον δρόμο
Όταν κάποιοι εξακολουθούν να ασχολούνται με 'διαρροές' υλικού στο διαδίκτυο, παράνομη ανταλλαγή μουσικών αρχείων και άλλα τέτοια εποχικά, όταν οι πωλήσεις CDs παγκοσμίως κατρακυλάνε με ταχύτητα, όταν το κάθε συγκροτηματάκι της φωτιάς ζητάει ένα σκασμό λεφτά (για τα κυβικά του) για μία συναυλία έρχεται ο Πρίγκιπας και ταράζει τα νερά. ...
Συνέχεια...
Mixtapin’ with Moa Bones
Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από ένα εξαιρετικό mixtape από τους Moa Bones και με αφορμή το Κυριακάτικο live τους στο Six D.O.G.S. μας χάρισαν μία ώρα μουσικών επιλογών για το σαββατοκύριακο. Την προηγούμενη φορά που τους είδαμε ζωντανά στο Θέατρο Ροές, μας άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων. Αυτή τη φορά οι Moa Bones, επιστρέφουν με ...
Συνέχεια...
Συλλογή  ραδιοφωνικού σταθμού με  κομμάτια  των  Blonde Redhead, Damien Jurado κ.α.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός WUAG της Βόρειας Καρολίνας πρόκειται να γιορτάσει τα 5 έτη λειτουργίας του με την κυκλοφορία μιας συλλογής με τίτλο "Wooden Anniversary" (γιατί λέει η 5η επέτειος θεωρείται 'ξύλινη'...).Στο cd θα περιέχονται τραγούδια των Blonde Redhead, Damien Jurado, 31 Knots, David Karsten Daniels κ.α. Από τα 14 κομμάτια, ...
Συνέχεια...
Bootleg Series Vol. 9 από τον Bob Dylan
Η ένατη κατά σειρά συλλογή των Bootleg Series του Bob Dylan πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 18 Οκτωβρίου. Το "The Bootleg Series Volume 9 - The Witmark Demos" θα περιέχει 47 κομμάτια που ηχογράφησε ο Dylan για την Leeds Music τον Ιανουάριο του 1962 και για την M. Witmark & Sons ...
Συνέχεια...
Οι Modrec προσφέρουν δωρεάν τη διασκευή τους στο “Eleanor Rigby” των Beatles
Γιορτάζοντας τη μίνι περιοδεία τους ("Αrt Naive tiny Tour 08"), που ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη από το Kinky Kong, οι Modrec προσφέρουν δωρεάν για download, από την επίσημη σελίδα τους στο MySpace, τη διασκευή τους στο "Eleanor Rigby" των Beatles.Το κομμάτι, που ηχογραφήθηκε την ίδια περίοδο με το "Art Naive," ...
Συνέχεια...
Video: Julia Holter – ‘This Is A True Heart’
Το νέο άλμπουμ της Julia Holter, και πρώτο για την Domino, Loud City Songs κυκλοφορεί ήδη εδώ και περίπου 20 ημέρες και αξίζει σαφέστατα της προσοχής, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μιας και έχοντας ιδιαίτερα ανεβάσμενο παραγωγής (είναι το πρώτο άλμπουμ της αμερικανίδας τραγουδοποιού που είναι ηχογραφημένο "κανονικά" σε ...
Συνέχεια...
Οριστική ακύρωση της εμφάνισης των Depeche Mode στην Αθήνα
Όπως είναι γνωστό, οι Depeche Mode επανεκκίνησαν πρόσφατα την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία ύστερα από την περιπέτεια υγείας του David Gahan.Με σχετική χθεσινοβραδινή ανακοίνωση όμως, γνωστοποιήθηκε ότι δυστυχώς, οι Depeche Mode αδυνατούν να προγραμματίσουν σε νέες ημερομηνίες 8 από τα ακυρωμένα shows λόγω δυσκολιών στο σχεδιασμό του προγράμματος τους, μεταξύ αυτών ...
Συνέχεια...
Οι Bad Mathematics στο κρεβάτι με την Lady Dust στο Tiki
'Αλλο ένα ραντεβού μας με τους Bad Mathematics στην πόλη, αυτή την φορά στο φιλόξενο TIKI (Φαλήρου 15 - Μετρό Ακρόπολη) έρχεται αυτή την Κυριακή το βράδυ 22 Μαρτίου.Και έχοντας διαβάσει γι' αυτό το σταθερά πολύ καλό, μακριά από τα πρόσκαιρα hype, συγκρότημα πολλά πράγματα στο παρελθόν από το mixtape.gr ...
Συνέχεια...
Listen Up: Nick Cave & The Bad Seeds – ‘Jubilee Street’
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος-α που δεν θέλει να ακούσει ακόμα ένα δείγμα από το επερχόμενο Push The Sky Away των Nick Cave & The Bad Seeds μετά το πολύ καλό 'We No Who U R' που είχαμε πρωτακούσει λίγο καιρό πριν αλλά και είδαμε και το γυρισμένο από τον Gaspar ...
Συνέχεια...
One Nation Under A Groove! O George Clinton στην Αθήνα
Ο θρυλικός George Clinton, ο γνωστός και ως "The Prime Minister of Funk", φέρνει μαζί του τους P-Funk All Stars και θα προσγειωθεί στο Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" το Σάββατο 30 Ιουνίου για μία συναυλία, που με κάθε βεβαιότητα μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε από τις πιο σημαντικές του φετινού καλοκαιριού.Ο ...
Συνέχεια...
Watch This: Four Tet – Looking Backward, Moving Forward (Documentary)
Όσο περιμένουμε -θα έρθει εντός του 2013 λογικά- το νέο του άλμπουμ Beautiful Rewind μέσω της δικής του Text Records, δείτε ένα πολύ όμορφο ντοκυμαντέρ για τον Four Tet (aka Kieran Hebden) με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την κυκλοφορία του εμβληματικού Rounds (2003,  Domino). Το Looking Backward, Moving Forward έχει επιμελήθει ...
Συνέχεια...
Video: Ο Vassilikos διασκευάζει ζωντανά Smiths
Το δεύτερο Population Night που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Οξυγόνο Live ήταν αφιερωμένο στους The Smiths, και εκτός από το μουσικό αφιέρωμα στο σπουδαίο και εμβληματικό αυτό βρετανικό συγκρότημα από πολλούς και αγαπητούς φίλους και DJs της πόλης, οι διοργανωτές είχαν υποσχεθεί και μία μεγάλη έκπληξη. Όπως αποδείχτηκε, η έκπληξη ήταν ...
Συνέχεια...
Αναβάλλεται το NightShift με Gad, Sleepin Pillow και Transistor…
Άλλη μία αναβολή συναυλίας λόγω των κινητοποιήσεων και απεργιών των ημερών...Αυτή τη φορά για την πρώτη βραδιά NIGHTSHIFT, που ήταν προγραμματισμένη για αυτή την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 με την συμμετοχή των Gad, Sleepin Pillow και Transistor.Η νέα ημερομηνία προγραμματοποίησης του event είναι η Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου και ...
Συνέχεια...
Stereo MCs @ Fuzz Club
Ένα καθ' όλα ευχάριστο σαββατόβραδο επιφύλαξαν οι Stereo MCs στο πολυαγαπημένο τους ελληνικό κοινό, το οποίο δε δίστασε να κατακλύσει - αν και προ 4μήνου μας είχαν τιμήσει και πάλι με την παρουσία τους στο Ejeκt Festival - το Fuzz Club και να πάρει για ακόμα μια φορά μέρος στους ...
Συνέχεια...
Το ντεμπούτο single των Sad Disco
"Disco-punk δυναμίτης κατευθείαν από το 2006". Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό όταν ακούσαμε και είδαμε το video clip για το καινούργιο single, Honestly, των Αθηναίων Sad Disco (soundcloud | facebook). Αν και μας έχουν συστηθεί εδώ και αρκετό καιρό, το 'Honestly', που κυκλοφόρησε ως ψηφιακό double ...
Συνέχεια...
Το καραβάνι των Oi Va Voi έφτασε στην Ελλάδα
Από τότε που πρωτάκουσα τους Oi Va Voi αναρωτιόμουν τι σημαίνει το όνομά τους, και να που με αφορμή τις δύο συναυλίες τους στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα, έμαθα. Oi Va Voi, λοιπόν σημαίνει "Oh Dear!" στην εβραϊκή διάλεκτο Yiddish, και πραγματικά, δεν θα μπορούσαν να επιλέξουν καλύτερο όνομα.Με ...
Συνέχεια...
LiFO Nights: Ekelon, Appleblim, Pinch, Distance @ Bios
Ένα μίνι φεστιβάλ διοργάνωσε το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου το αθηναϊκό free press LiFO στο χώρο του Bios - 2 βραδιές με ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χαλαρό concept κι αρκετό (μουσικό) ενδιαφέρον.Η πρώτη βραδιά ήταν αφιερωμένη στο dubstep, και μετά το εμβόλιμο dubstep πανηγύρι στο ...
Συνέχεια...
10-20
O Λόλεκ επιστρέφει με νέο album – Ακούστε
Album της χρονιάς το “Last Of The Country
Download This: Radio Sol – ‘Μαύρο Ρόδο’
Νεο EP και Video από Antony and the
Video: How To Destroy Angels – ‘How Long?’
Ανακοινώνονται σήμερα τα πρώτα ονόματα του φετινού Rockwave
Μy Bloody Underground
Little Fluffy Clouds over Athens
Listen Up: Zola Jesus – ‘Diamonds’ (Rihanna cover)
Η Γενιά του Χάους στο Gagarin 205 –
Sold Out 150.000 εισιτήρια σε 14 λεπτά για
One Love Summer festival στις 15 Ιουλίου στον
Ο Πρίγκηπας δείχνει τον δρόμο
Mixtapin’ with Moa Bones
Συλλογή ραδιοφωνικού σταθμού με κομμάτια
Bootleg Series Vol. 9 από τον Bob Dylan
Οι Modrec προσφέρουν δωρεάν τη διασκευή τους στο
Video: Julia Holter – ‘This Is A True
Οριστική ακύρωση της εμφάνισης των Depeche Mode στην
Οι Bad Mathematics στο κρεβάτι με την Lady
Listen Up: Nick Cave & The Bad Seeds
One Nation Under A Groove! O George Clinton
Watch This: Four Tet – Looking Backward, Moving
Video: Ο Vassilikos διασκευάζει ζωντανά Smiths
Αναβάλλεται το NightShift με Gad, Sleepin Pillow και
Stereo MCs @ Fuzz Club
Το ντεμπούτο single των Sad Disco
Το καραβάνι των Oi Va Voi έφτασε στην
LiFO Nights: Ekelon, Appleblim, Pinch, Distance @ Bios