Το Παρίσι θα πρωταγωνιστήσει, και πάλι, στο σινεμά όχι μέσα από τις σεκάνς μιας ταινίας αυτή τη φορά αλλά φιλοξενώντας πολλές κινηματογραφικές παραγωγές στο Πρώτο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το πρώτο Παριζιάνικο κινηματογραφικό φεστιβάλ που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργού πολιτισμού Frederic Mitterand θα έχει ως τιμώμενο πρόσωπο τον Αμερικανό παραγωγό Harvey Weinstein, με ένα ειδικό αφιέρωμα στις ταινίες του αλλά και ένα master class από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι ένα πλούσιο πρόγραμμα ανεξάρτητων αλλά και μεγάλων αμερικάνικων και γαλλικών ταινιών και μια βδομάδα στους ρυθμούς της 7ης τέχνης. Στην πρώτη αυτή χρονιά έχουν ήδη προγραμματιστεί 15 Γαλλικοί και Αμερικάνικοι τίτλοι που θα κάνουν πρεμιέρα στην Γαλλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αλλά και 15 ταινίες από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν από κάθε χώρα ως υποψήφιες για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Μέρος από τα εισιτήρια θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διάβασε επίσης...
O Γιώργος Λάνθιμος με τις “Άλπεις” στη Βενετία
Ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί το πρόγραμμα του 68ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας τόσο όσον αφορά τα φιλμ του διαγωνιστικού όσο και αυτά εκτός συναγωνισμού και ανάμεσα στις ταινίες ιδιαίτερα γνωστών δημιουργών, ξεχωρίζει για εμάς η επόμενη ταινία, του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο "Άλπεις" ("Τhe Alps") μετά τον Κυνόδοντα ,που διέγραψε μια ομολογουμένως θριαμβευτική ...
Συνέχεια...
Τα κλικ του Dennis Hopper
Μπορεί ο Dennis Hopper να μην είναι πια μαζί μας αλλά τόσο οι ταινίες του όσο και οι φωτογραφίες του θα τον κρατήσουν αενάως παρόντα. Και όχι μόνο οι φωτογραφίες τραβηγμένες από άλλους που αιχμαλωτίζουν το πρόσωπό του αλλά και εκείνες στις οποίες οι εικόνες που αποτυπώθηκαν πέρασαν από το ...
Συνέχεια...
O Γιώργος Λάνθιμος με τις “Άλπεις” στη Βενετία
Τα κλικ του Dennis Hopper