Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία η Ιρανή ηθοποιός που καταδικάστηκε σε 90 χτυπήματα με μαστίγιο και ένα χρόνο φυλάκισης για το ρόλο της στην ταινία My Tehran for Sale όπου εμφανιζόταν με το κεφάλι ξυρισμένο και ακάλυπτο αφέθηκε τελικά ελεύθερη, μετά την έφεση που άσκησε στην απόφαση του δικαστηρίου. Καμία αναφορά για την υπόθεση δεν έχει γίνει στα ΜΜΕ του Ιράν αλλά, η Διεθνής Αμνηστία ενημέρωσε πως η ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερη την περασμένη εβδομάδα.

Η Marzieh Vafamehr είναι σύζυγος του κινηματογραφιστή Nasser Taghvai και συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο όταν υπέπεσε στην αντίληψη των αρχών η ταινία My Tehran for Sale, σε σκηνοθεσία Granaz Moussavi, στην οποία υποδύεται μια ηθοποιό που η δουλειά της έχει απαγορευτεί στο Ιράν.

Η ταινία αγγίζει πολλά ζητήματα taboo της σύγχρονης ζωής στο Ισλάμ, εκτός από την εμφάνιση των γυναικών, όπως τη δημόσια συνύπαρξη των δύο φύλων και έκανε πρεμιέρα το 2009 στην Αυστραλία, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αδελαΐδας και είχε συμμετάσχει στο Φεστιβάλ του Τορόντο την ίδια χρονιά αλλά παραμένει απαγορευμένη στο Ιράν.

Διάβασε επίσης...
Ένα μαστίγωμα καθόλου κινηματογραφικό στο Ιράν
Στο Ιράν η ηθοποιός Marzieh Vafamehr καταδικάστηκε 90 χτυπήματα με μαστίγιο και ένα χρόνο φυλάκιση γιατί τόλμησε να υποδυθεί μια ηθοποιό στην αντικαθεστωτική ταινία «My Tehran for Sale» που παρουσιάζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί στην Τεχεράνη, που δεν επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση των καλλιτεχνών, το 2009. Η ηθοποιός είχε ...
Συνέχεια...
Ένα μαστίγωμα καθόλου κινηματογραφικό στο Ιράν