Μερικοί ακόμα προβληματισμοί με αφορμή τα τραγικά γεγονότα του ejekt festival 2007
Δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο στο λεπτομέρεστατο ρεπορτάζ του Ηλία Πυκνάδα, εδώ. Έχω όμως να προσθέσω μερικές ακόμα σκέψεις, μερικές ερωτήσεις -περισσότερο φιλολογικές δυστυχώς- για το τι έγινε προχθές, αλλά και για το αν και πόσο θα μας επηρεάσει σαν μουσικόφιλους αυτή ή τραγική ιστορία που ζήσαμε στο Γήπεδο του Baseball.

Καταρχήν, όταν μέσα σε τρία -αν θυμάμαι καλά- χρόνια έχεις φτιάξει ένα μέτριο εώς κακό όνομα σαν εταιρεία ως προς την οργάνωση των συναυλιών που κάνεις, τότε έχεις ευθύνες και πρέπει να τις ακούς. Πρέπει να στις αποδίδουν. Πρέπει κι ο ίδιος σαν επαγγελματίας να το αποζητάς, για να βελτιωθείς.

Και προκύπτουν αρκετά αναπάντητα ακόμα ερωτήματα, που ίσως και να μην απαντηθούν ποτέ, αν και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε απαντήσεις.

 


Καταρχήν, ας τα πάρουμε από την αρχή…

Κάθε εταιρεία για να πάρει άδεια από τις αρχές για να κάνει μία τέτοια διοργάνωση, πρέπει να έχει επικοινωνήσει με την Αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, κτλ. Ειδοποιεί, ενημερώνει, είναι οι αρμόδιες αρχές stand by, για ό,τι χρειαστεί ενδεχομένως. Αν η Αστυνομία κρίνει σκόπιμο, φροντίζει να έχει αστυνομική δύναμη εκεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και τι ευθύνες έχει η Detox ή η Πολιτεία για το ότι δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη πριν ή τουλάχιστον στη διάρκεια των επεισοδίων.

Όμως και εκεί, προκύπτει το εξής τεράστιο ερώτημα: αν δει ο κάθε (ας τον πούμε…) "ευέξαπτος" τους αστυνομικούς με την κλούβα και τα λοιπά συμπράγκαλα, μήπως αποκτά έναν λόγο παραπάνω να κάνει φασαρία, έφοδο, "ντου"; Μήπως έτσι θα έχει πιο ξεκάθαρο στόχο; Μήπως με άλλα λόγια φουντώνεις πιο πολύ τα αίματα; Οκ, και γίνονται οι φασαρίες. Αν αρχίσουν – λέμε αν- να βαράνε στο ψαχνό οι αστυνομικοί, φέρουν μάλιστα και αρκετές ενισχύσεις; Τι γίνεται τότε; Ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα πάρει η μπάλα κι εμένα π.χ που θα τυχαίνει να περιμένω στην ουρά εκείνη την ώρα ή να περιπλανιέμαι αμέρημνος εκεί κοντά; Ίσως η λύση εκεί είναι να ζητήσεις διακριτική (που σημαίνει να φοράνε πολιτικά ρούχα και έχουν το όποιο όχημα καλά κρυμμένο μερικά μέτρα μακριά;) παρουσία τους. Την θέλουμε όμως αυτή τη λύση; Να πηγαίνουμε σε αστυνομοκρατούμενες εκδηλώσεις;

Όπως βλέπετε, η αστυνόμευση ενός τέτοιου χώρου, όπως τα Ολυμπιακά Προπονητήρια Baseball, που ουσιαστικά έχει αρκετά ενδεχόμενα σημεία από όπου μπορεί να γίνει κάποια επίθεση και να εισέλθουν στο συναυλιακό χώρο επικίνδυνοι και διψασμένοι για ξύλο τύποι, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όχι μόνο γιατί ο κάθε υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι δεν είναι διατεθημένος να θυσιάσει την σωματική του ακεραιότητα για 40 – 50 ευρώ που παίρνει την ώρα, όχι μόνο γιατί δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για συνθήκες μάχης (ουσιαστικά για αυτό πρόκειται σε τέτοιες περιπτώσεις), αλλά κυρίως επειδή -όπως τουλάχιστον γνωρίζω και έχω ενημερωθεί- δεν υπάρχουν Ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, που να έχουν την εμπειρία και την εκπαίδευση να χειριστούν τέτοιες συνθήκες, όχι μόνο χωρίς να προστατεύσουν τον προς φύλαξη χώρο, αλλά και να μην δημιουργήσουν πανικό και δυσαρέσκεια στο υπόλοιπο κοινό. Για την ποιότητα των εργαζόμενων σε εταιρείες σεκιούριτι ευνόητο είναι ότι δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε τώρα, καθώς και την κρίσιμη ώρα σε ποιο στρατόπεδο ανήκουν. ¶λλωστε προσωπικά δεν έχω και άποψη για το συγκεκριμένο θέμα…

Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις, σαν διοργανωτής βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει, εξετάζεις τις πληροφορίες σου, τις πρώτερες εμπειρίες σου, τα δεδομένα του χώρου που ο ίδιος έχεις επιλέξει και κάνεις κάποιες επιλογές. Σίγουρα, κατόπιν εορτής, το αποτέλεσμα υποδεικνύει ότι έπρεπε να είναι διαφορετικές. Προσωπικά θεωρώ ότι και τα υπόλοιπα δεδομένα το ίδιο δείχνουν. Και οι ενδεχόμενες διαφορετικές -σωστές- κινήσεις φαίνονται αρκετές και ποίκιλες. Και εδώ έχει, φυσικά, τεράστια ευθύνη η διοργάνωση, στο χειρισμό δηλαδή των δεδομένων.

 


Πυροσβεστική δύναμη δεν είναι επίσης υποχρεωτικό -από το νόμο- να υπάρχει στο χώρο. Αυτό τουλάχιστον δίνει μία απάντηση σε όσους λένε ότι έπρεπε να υπάρχει. Όμως, όταν υπάρχει πολύ κοντά στο χώρο τοπικό πυροσβεστικό τμήμα, όπως προχθές, δεν μπορείς παρά να μην έχεις απορία -τουλάχιστον- για το λόγο για τον οποίο έκανε μία ώρα περίπου να φτάσει η Πυροσβεστική στο χώρο. Επειδή άργησαν να την καλέσουν οι διοργανωτές; Υπήρξε ολιγωρία από την ίδια την Πυροσβεστική; Υπήρχε τόση μεγάλη κίνηση στους κοντινούς δρόμους, που έκαναν τόσο πολλή ώρα; Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιο πιθανή μοιάζει η περίπτωση να υπήρξε ολιγωρία από τους διοργανωτές. Όμως και οι ίδιοι δείχνουν να μην το κατανοούν, γιατί άργησε τόσο πολύ, από αυτά που γράφουν στη ανακοίνωσή τους.

Όπως και να έχει, σημασία έχει πως τα αμάξια των χορηγών, των δημοσιογράφων, των ίδιων των εργαζόμενων στην διοργάνωση και όποιων άλλων, κάηκαν. Και είναι λυπηρό. Και αυτό εξαιτίας μίας ακόμας ακατανόητης αμέλειας…

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και σε άλλα στραβά, περίεργα και ακατανόητα, που όμως έχουν λίγο πολύ αναφερθεί και από εμάς εδώ, εδώ και εδώ, και από εσάς (βλέπε σχόλια στα αντίστοιχα άρθρα).

 


Σημασία όμως έχει περισσότερο για εμάς το αύριο. Το ότι τέτοια καφριλίκια μας πάνε πίσω συναυλιακά, εκεί που είχαμε αρχίσει να κάνουμε βήματα μπροστά, να μπαίνουν μεγάλες εταιρείες σαν χορηγοί και να στηρίζουνε με τα ωραία και ζεστά χρήματά τους τις εταιρείες που κλείνουν hot, φρέσκα και ενδιαφέροντα ονόματα, μειώνοντας και τις τιμές του εισιτηρίου (θεωρητικά).

Οι τελευταίες φυσικά και δεν είναι σε ανεκτό επίπεδο, με βάση τα εγχώρια οικονομικά δεδομένα, αλλά λογικά σκεπτόμενοι, τα χρήματα ενός χορηγού μόνο να μειώσουν τις τιμές του εισιτηρίου μπορούν σε μία συναυλία (εκτός κι αν ο διοργανωτής ονειρεύεται να το παίξει εισοδηματίας για την υπόλοιπη χρονιά ή να ξεπλύνει χρήματα, αλλά αυτό εγώ δεν μπορώ να το ξέρω). Αν ο εκάστοτε διοργανωτής όμως δεν τα συνυπολογίζει στην τιμή του εισιτηρίου, για το μειώσει, τότε είναι για κακό όλων μας. Και κυρίως των ίδιων των εταιρειών που χορηγούν το κάθε event. Αλλά το θέμα με τις τιμές είναι άλλη μεγάλη ιστορία. [Όσο για το αν αυτές είναι ο κύριος λόγος των επεισοδίων, όπως γράφουν μερικοί, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ… Αν αυτός είναι ο λόγος, τότε ειλικρινά, θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικές αφορμές και χώροι για να ξεσηκωθεί κανείς και να το παίξει επαναστάτης, εκτός συναυλιακών χώρων, εκτός χώρων με ανυποψίαστο κοινό, που ήρθε να περάσει απλά καλά. Η οικονομική κατάσταση αντανακλάται πολύ περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε μία συναυλία για να ξεσηκωθούμε. Αλλά όλο αυτό το ζήτημα χρήζει τεράστιας κοινωνικής ανάλυσης. Δεν είναι της παρούσης, σίγουρα].

Ίσως το όποιο φταίξιμο των μεγάλων εταιρείων – χορηγών να είναι που δεν απαιτούν, μιας και δίνουν τα υπερπολύτιμα χρήματά τους, να ρίξουν την τιμή του εισιτηρίου οι εκάστωτε διοργανωτές. ¶πειρα παραδείγματα διεθνών, πετυχημένων φεστιβάλς, σε πολύ πιο μη τουριστικές χώρες από την Ελλάδα, θεωρητικά λιγότερο ανεπτυγμένες (βλέπε Ρουμανία, για παράδειγμα), οι τιμές των εισιτηρίων είναι στο μισό ή περίπου στο 1/3 και μάλιστα για περισσότερα συγκροτήματα, για καλύτερες παροχές και φυσικά με τριπλάσιο και τετραπλάσιο κοινό. Και με τους ίδιους χορηγούς (π.χ Coca Cola, Heineken). Προβάλλουμε σαν δικαιολογία ότι είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούν οι χορηγοί να δώσουν αρκετά χρήματα; Μα, τι είναι επιτέλους αυτό που μετράει περισσότερο για ένα χορηγό, αλήθεια; Μόνο το πόσοι θα δούνε την διαφήμιση της χορηγίας του ή πόσοι θα πάνε στο event και πόσοι θα μεταφέρουν στη συνέχεια θετικές γνώμες για το event, διαφημίζοντας έμμεσα το brand;

Ας δοθεί στις εταιρείες αυτές ένα σοβαρό συναυλιακό προϊόν, με προσιτή τιμή, με σωστές συνθήκες, με καλό line up, για να δημιουργηθεί και το κατάλληλο buzz από τον Τύπο (αν και πλέον, στο σύγχρονο web δεν είναι απαραίτητα τα παραδοσιακά media για να δημιουργήσεις buzz) και αν δεν δώσουν από την πρώτη χρονιά όσα θα απαιτούνταν, για να πούμε ότι κάνουμε το… Primavera στην Ελλάδα, θα αρχίσουν να τα δίνουν από μόνοι τους, σιγά σιγά, έχοντας φυσικά περισσότερες απαιτήσεις… Ακόμα κι αν δεν το κάνουν από μόνοι τους, θα αναγκαστούν με τη δουλειά που θα γίνεται και τις προοπτικές που θα μπορούν να υπάρξουν.

Όπως και να έχει, αυτές οι μεγάλες εταιρείες πρέπει να παραμείνουν στο χώρο μας, πρέπει να στηρίζουν συναυλίες, όπως σε άλλα μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού (τι να πρωτοδιαλέξω σαν παράδειγμα; Fib Festival, Primavera Sound, κ.ά πολλά), για το καλό όλων μας (μέσων, διοργανωτών, κοινού, μουσικών, ατζέντηδων, κτλ)…

Δυστυχώς, ξέρουμε όλοι μας ότι τα τελευταία χρόνια η συναυλιακή αγορά έχει μπασταρδευτεί, έχουν πάψει να ισχύουν οι συμφωνίες κυρίων, που υπήρχαν ανάμεσα στις 3-4 μεγάλες εταιρείες του χώρου, και οι οποίες κράταγαν κάποια -καλά ή κακά τέλος πάντων- standards. Υπάρχουν αρκετές νέες εταιρείες πλέον στο χώρο, με όλα τα καλά αποτελέσματα που μπορεί να συνεπάγεται αυτό (βλέπε περισσότερες συναυλίες, περισσότερο ρίσκο σε νέα ονόματα κτλ), αλλά μάλλον τα κακά είναι περισσότερα για τον τελικό καταναλωτή (αδυσώπητος πλειοδοτικός πόλεμος για τον ίδιον καλλιτέχνη, που οδηγεί στα ύψη την αμοιβή του, με αποτέλεσμα την διόγκωση των τιμών και ενδεχομένως προσπάθεια για μείωση του budget από άλλες πηγές – π.χ ασφάλεια, οργάνωση, κτλ). Και ακόμα και όσοι θέλουν ενδεχομένως να νοιώθουν αδέσμευτοι, εναλλακτικοί, underground, alternative, ψιλοαριστεροί κτλ και δεν τους πολυαρέσει το υπερβολικό branding, η έντονη παρουσία των πολυεθνικών χορηγών, θα το αποδεχθούν μόλις τους φέρει στη μούρη τα οφέλη για αυτούς (βλέπε φτηνά εισιτήρια). Ας δούμε και το παράδειγμα της Γιορτής της Μουσικής, που ενδιαφέρει δεν ενδιαφέρει κάποιον το line up, είναι μία τεράστια διοργάνωση, που στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγούς -και στα χρήματα του Δήμου βεβαίως, άρα και στα δικά μας- και είναι όμως δωρεάν. Εκεί αποδέχεται άνετα κανείς την παρουσία τους. Σωστά;

Διάβασε επίσης...
Το remix άλμπουμ του Amplive στους Radiohead διαθέσιμo πλέον για δωρεάν download
Το remix άλμπουμ του Amplive στους Radiohead λέγεται 'Rainydayz Remixes', και πήρε την άδεια να διατεθεί σαν δωρεάν download.Η δισκογραφική του Amplive, 1776, επιβεβαίωσε ότι ήρθαν σε συμφωνία με όλες τις πλευρές, για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι publishers των Radiohead, όταν ο πρώτος προσπάθησε να ...
Συνέχεια...
Τραγωδία στο Pukkelpop!
Νέα Ανανέωση (19/8): Τραγικά τα νέα από ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης, το Pukkelpop που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Βέλγιο! Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους ανέβηκε στους 5, ενώ 3 δίνουν αγώνα να κρατηθούν στη ζωή! Ακυρώθηκε το φεστιβάλ. Σύμφωνα με ...
Συνέχεια...
Billy Idol και Stranglers μαζί στην Αθήνα
Άλλη μία από τις αναπάντεχες συναυλίες - εκπλήξεις του φετινού "περίεργου" καλοκαιριού επιβεβαιώθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα από την διοργανώτρια εταιρία Music Box Productions.Ειλικρινέστατα μάλιστα, και αυτό είναι προς τιμήν της, η ίδια η εταιρία αποκαλεί "Cult" την συναυλία, και πως αλλιώς γίνεται να την αποκαλέσει, αφού το βράδυ της Παρασκευής ...
Συνέχεια...
Video: Mockbirth – Thrall
Το Thrall είναι το πρώτο video των Mockbirth, μέσα από το περσινό τους ΕΡ Eskimo που κυκλοφόρησε από την Αμερικάνικη Ralenteer Records, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου, στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους μεταξύ άλλων, Πάρη Πατσουρίδη [περισσότερες πληροφορίες εδώ]. Οι Mockbirth, μετά την κυκλοφορία του compilation album Rebirth, με τις συμμετοχές των Deadfile, Lowtronik, ...
Συνέχεια...
Carla Bozulich & John Eichenseer @ Six D.O.G.S.
Καταρχήν να σημειώσω ότι λόγω δικής μου αργοπορίας δε μπόρεσα δυστυχώς να ακούσω και να δω το support στο εν λόγω live δηλαδή το project του Στυλιανού Τζιρίτα. Έτσι λίγο πριν τις έντεκα αρχίσαμε κατευθείαν με το κυρίως μέρος του live δηλαδή την Carla Bozulich με τον John Eichenseer. Οι ρόλοι ήταν ...
Συνέχεια...
Remake του ‘The Crow’ από τον Nick Cave?
Οι φήμες θέλουν τον Nick Cave ως το σεναριογράφο του remake της ταινίας "The Crow". O παραγωγός Ed Pressman σκέφτηκε τον Nick Cave, μετά την «απόσυρση» του Stephen Norrington. Αν και τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, πολλοί θεωρούν λογική επιλογή την πένα και την καλλιτεχνική ευαισθησία του Cave, για την συγκεκριμένη ...
Συνέχεια...
O Morrissey κατέρρευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας
Η συναυλία του Moz στο Swindon το Σάββατο το βράδυ, μέρος της περιοδείας του στη Μεγάλη Βρετανία αυτή την περίοδο, είχε μόλις ξεκινήσει. "Good evening... probably" λέει, και το σετ αρχίζει με το κλασικό "This Charming Man". Μόλις τελειώνει το τραγούδι αμέσως γονατίζει, και μετά σωριάζεται στη σκηνή....Τα μέλη του ...
Συνέχεια...
Listen Up: Korallreven – An Album By Korallreven
Korallreven σημαίνει "κοραλλιογενείς ύφαλοι" στα Σουηδικά και πίσω από αυτό το ταιριαστό με την μουσική που παίζουν όνομα κρύβεται οι Marcus Joons and Daniel Tjäder (παίζει επίσης keyboards στους The Radio Dept.). Έχοντας έναν πολύ όμορφο, καλοκαιρινό, post-balearic/chillwave ήχο (κάπου ανάμεσα στους συμπατριώτες τους Air France και τους "δικούς μας" ...
Συνέχεια...
Άρης Βαλέρης
Το κουαρτέτο του Άρη Βαλέρη, ο οποίος ζει μόνιμα στις Η.Π.Α., έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Half Note Jazz Club από την Παρασκευή 8 Ιουνίου ως και την Κυριακή 10 Ιουνίου και στα πλαίσια των επικείμενων εμφανίσεών του, ο ταλαντούχος αυτός πιανίστας, μίλησε στο mixtape.gr. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες ...
Συνέχεια...
Mulatu Astatke
Νέα Υόρκη - Αντίς Αμπέμπα - Λονδίνο : Η ιστορία της ethio-jazz!Ο τίτλος της περσινής συλλογής του Mulatu Astatke περιγράφει εν ολίγης τις μουσικές και βιωματικές διαδρομές του ίδιου και την πορεία της ethio-jazz στα σύγχρονα μουσικά δρώμενα.Η Νέα Υόρκη είναι το μέρος που ο Mulatu κατέληξε μετά τις σπουδές ...
Συνέχεια...
Επέμβαση στη μέση για τον Bono – Αναβολή του Αμερικάνικου σκέλους της U2 360° tour
Σε επείγουσα επέμβαση στη μέση υπεβλήθη αυτή την εβδομάδα ο Bono σε ειδική νευροχειρουργική κλινική στο Μόναχο, και ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι U2 θα αναβάλλουν ελάχιστα show, τελικά όπως έγινε γνωστό εχθές από την Live Nation, οι γιατροί συνέστησαν να αναρρώσει για πολύ περισσότερο καιρό.Ως αποτέλεσμα, μία από ...
Συνέχεια...
Οι 10 χειρότερες μπάντες διασημοτήτων (από το cracked.com)
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι μερικοί από τους πιο γνωστούς celebrities, ηθοποιούς και όχι μόνο, έχουν κι άλλες ασχολίες. Μερικές εξ αυτών είναι και η μουσική. "Μορφές" της έβδομης τέχνης όπως ο Bruce Willis και η Juliette Lewis διατηρούν ταυτόχρονα με τις κινηματογραφικές τους υποχρεώσεις ένα μουσικό σχήμα. Το cracked.com έφτιαξε ...
Συνέχεια...
Busy P vs dj Blue Lagoon
To mixtape.gr το έχει δηλώσει και παλιότερα και το επαναλαμβάνει με μεγάλη χαρά: Εκτιμάμε απεριόριστα το εκλεκτικό γούστο, τα πάρτι, τις συναυλίες, τις εκθέσεις και τις εκδόσεις και γενικά ό,τι διοργανώνει εδώ και πέντε χρόνια ο Κορμοράνος.Και έχοντας πλέον και αυτά τα πέντε χρόνια στη πλάτη του, ήρθε και η ...
Συνέχεια...
La fabulosa guitarra de Paco de Lucia
Μετά από ένα πραγματικά καυτό καλοκαίρι, είναι σίγουρα απόλαυση να ανεβαίνεις στο Λυκαβηττό ένα δροσερό βραδάκι για να παρακολουθήσεις μία από τις πρώτες συναυλίες της νέας περιόδου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Paco de Lucia , ο οποίος έχει στις αποσκευές του όχι μόνο τον τελευταίο δίσκο Cositas Buenas ...
Συνέχεια...
Οι λεπτομέρειες των δύο εμφανίσεων του Jean Michel Jarre στην Ελλάδα
Η αυτού εξοχότης του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής Jean Michel Jarre, όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει, θα μας επισκεφτεί για δεύτερη φορά και μετά από πολλά χρονιά, και ετοιμάστε τη διάθεσή σας και δη τα ματάκια σας για το φαντασμαγορικό show που πρόκειται ν' απολαύσετε....και επειδή, καλώς ή κακώς, το ...
Συνέχεια...
H επιστροφή των Beachwood Sparks
Ύστερα από έξι χρόνια απουσίας οποιαδήποτε δραστηριότητας, οι Beachwood Sparks από το Los Angeles που μας χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα albums εκεί στις αρχές της δεκαετίας, το "Once We Were Trees" στη Sub Pop, επιστρέφουν όπως φαίνεται στη δισκογραφία.Η αφορμή και το αναγκαίο «σπρώξιμο» ήρθε με την ευκαιρία ...
Συνέχεια...
Video: Lykke Li – ‘Sadness Is A Blessing’
Άρτι αφιχθέν και πολύ όμορφο video για ένα από τα καλύτερα κομμάτια από το πρόσφατο Wounded Rhymes της συμπαθέστατης σουηδέζας τραγουδίστριας - τραγουδοποιού Lykke Li. Συμμετέχει και ο σουηδός ηθοποιός Stellan Skarsgard και είναι σε σκηνοθεσία του Tarik Saleh. Lykke Li - 'Sandness Is A Blessing'
Συνέχεια...
Επίκειται “πράσινη” συναυλία από Al Gore
Σήμερα πρόκειται να ανακοινώσει στο Λονδίνο ο Al Gore περί του μουσικού event που ετοιμάζει με σκοπό να εφιστήσει την προσοχή του κόσμου πάνω στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την καταστροφή του περιβάλλοντος, στα πρότυπα του Live 8.Ο Gore είναι ο μπροστάρης εδώ και αρκετό καιρό της καμπάνιας για την ...
Συνέχεια...
Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία του Snoop Dogg
Ξεκίνησε η προπώληση για τα εισιτήρια της συναυλίας του Snoop Dogg, ενός από τους πιο επιδραστικούς rappers των τελευταίων δεκαετιών. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει ο Snoop Dogg έρχεται στις 10 Ιουλίου, στο Γήπεδο Baseball, στο Ελληνικό.Τα ειστήρια προπωλούνται από τα Metropolis προς 40 ευρώ, στο i-ticket.gr και στο Tickethouse (Πανεπιστημίου ...
Συνέχεια...
Nέο, τρίτο άλμπουμ από τους Talkdemonic
Οι Talkdemonic πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 2 Σεπτεμβρίου την τρίτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Eyes at Half Mast". To ντουέτο από το Portland εδώ και καιρό συμπεριλάμβανε στα live του τα 14 'δαιμονικά' κομμάτια που θα περιέχονται στο νέο αυτό άλμπουμ, έτσι τα έχουν επεξεργαστεί και οικειοποιηθεί για τα ...
Συνέχεια...
Coal
Οι Devastations ήταν διάσημοι πριν ακόμα κυκλοφορήσουν οι δίσκοι τους στο ευρύ κοινό, κυρίως λόγω μίας ατάκας της Karen O (Yeah Yeah Yeahs) που τους χαρακτήρισε ως το καλύτερο πράγμα που άκουσε για το 2005 στο περιοδικό Mojo. Το συγκρότημα απ'την Αυστραλία δημιουργήθηκε στα 2003, αλλά δεν έκατσε στη χώρα ...
Συνέχεια...
O Μίμης Πλέσσας στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Την παράσταση "Plessas in New York", που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.H παράσταση αυτή παρουσιάζεται από τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο, τον Βασίλη Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο και την Έυη Σιαμαντά στα φωνητικά ...
Συνέχεια...
Video: Still Corners – ‘Berlin Lovers’
To πολύ όμορφο πρώτο single 'Berlin Lovers' -διαθέσιμο εδώ μέσω της Sub Pop για δωρεάν download- από το επερχόμενο νέο άλμπουμ των λονδρέζων Still Corners με τίτλο Strange Pleasures (κυκλοφορεί 7 Μαϊου) μόλις απέκτησε και ενα ταιριάστο στον synth disco ήχο του τραγουδιού video. Ένα νεαρό ζευγάρι γνωρίζεται και ερωτεύεται σε μια ...
Συνέχεια...
Sold Out οι Prodigy – Προστέθηκε κι άλλη μέρα
Φαίνεται τελικά πως οι Prodigy είναι το συγκρότημα που κατάφερε να κερδίσει το κοινό κι έτσι μέσα σε 2 εβδομάδες πουλήθηκαν όλα τα εισιτήρια για την εμφάνισή τους στο Αθηνών Αρένα στις 17 Σεπτεμβρίου. Και επειδή η ζήτηση ήταν μεγάλη, προστέθηκε δεύτερη μέρα στον ίδιο χώρο στις 16 Σεπτεμβρίου. Εισιτήρια ...
Συνέχεια...
Listen Up: dEUS – ‘Constant Now’
Επιστροφή φέτος και για τους dEUS με νέο άλμπουμ, μετά από τρία χρόνια. Αν και ο τελευταίος τους δίσκος, "Vantage Point", δεν μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, οι προσδοκίες για την παρέα του Tom Barman από το Βέλγιο, εξακολουθούν να είναι υψηλές. Το έκτο στούντιο άλμπουμ των dEUS τιτλοφορείται "Keep You ...
Συνέχεια...
Faith No More και UNKLE στο EJEKT Festival 2010
Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε ότι σύντομα αναμένουμε τις πρώτες ανακοινώσεις για το φετινό EJEKT Festival και έφτασαν λοιπόν τα πρώτα επιβεβαιωμένα ονόματα και πληροφορίες.Τελικά, το φετινό EJEKT θα είναι μονοήμερο, στις 13 Ιουλίου και θα διεξαχθεί στον γνώριμο χώρο του Ελληνικό, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας.Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η διοργανώτρια ...
Συνέχεια...
Brant Bjork + Planet Of Zeus + The Dive @ AN Club
Μπορεί η ηφαιστιακή σκόνη που γονάτισε όλη την Ευρώπη να μας κόστισε και την εμφάνιση του Brant Bjork και της παρέας του τον Απρίλη που μας πέρασε, τα παιδιά της Spit Like A Man όμως δεν ήταν διαθετημένα να το αφήσουν έτσι και φρόντισαν με την πρώτη ευκαιρία να ξανακλείσουν ...
Συνέχεια...
Έναρξη σήμερα για την περιοδεία των Motorama στα μέρη μας
Οι πολύ συμπαθείς μας Ρώσοι Motorama επέστρεψαν ήδη στα μέρη μας, και από σήμερα ξεκινάει η μίνι τους περιοδεία σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όσοι τους είδαμε ζωντανά στο ΑΝ το 2010, παρακολουθήσαμε μία μπάντα που ανέλπιστα με το album "Alps" βρέθηκαν να απολαμβάνουν ένα πιστό ακροατήριο, το οποίο ενθουσιάστηκε από ...
Συνέχεια...
Μια τρελή Δευτέρα, με τον/την Mykki Blanco και τον Larry Gus από τον Κορμοράνο
Μια απρόσμενα τρελή Δευτέρα θα απολαύσουμε σε λίγες εβδομάδες, στο επόμενο πάρτυ που διοργανώνει ο Κορμοράνος με τους φίλους του, στο Koo Koo στο Γκάζι. Συγκεριμένα στις 21 Οκτωβρίου, μία  από τις πιο ανατρεπτικές προσωπικότητες του αμερικάνικου underground hip hop, ο/η Mykki Blanco, θα είναι καλεσμένη του Κορμοράνου για ένα ζωντανό ...
Συνέχεια...
Οι drog_A_tek παρουσιάζουν το Souled Out
Το πολύ δραστήριο 2011 της οπτικό/ακουστικής κολεκτίβας των drog_A_tek συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα  με την παρουσίαση του Souled Out στο χώρο του No Central (Πρωτογένους 8, 3ος όροφος, Ψυρρή). Κάθε μέρα στις 21:00, από την Τρίτη 22 έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, οι drog_A_tek θα αυτοσχεδιάσουν ηχητικά και οπτικά για 4 αυτοτελείς παραστάσεις ...
Συνέχεια...
Το remix άλμπουμ του Amplive στους Radiohead διαθέσιμo
Τραγωδία στο Pukkelpop!
Billy Idol και Stranglers μαζί στην Αθήνα
Video: Mockbirth – Thrall
Carla Bozulich & John Eichenseer @ Six D.O.G.S.
Remake του ‘The Crow’ από τον Nick Cave?
O Morrissey κατέρρευσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια
Listen Up: Korallreven – An Album By Korallreven
Άρης Βαλέρης
Mulatu Astatke
Επέμβαση στη μέση για τον Bono – Αναβολή
Οι 10 χειρότερες μπάντες διασημοτήτων (από το cracked.com)
Busy P vs dj Blue Lagoon
La fabulosa guitarra de Paco de Lucia
Οι λεπτομέρειες των δύο εμφανίσεων του Jean Michel
H επιστροφή των Beachwood Sparks
Video: Lykke Li – ‘Sadness Is A Blessing’
Επίκειται “πράσινη” συναυλία από Al Gore
Ξεκίνησε η προπώληση για τη συναυλία του Snoop
Nέο, τρίτο άλμπουμ από τους Talkdemonic
Coal
O Μίμης Πλέσσας στο Half Note Jazz Club
Video: Still Corners – ‘Berlin Lovers’
Sold Out οι Prodigy – Προστέθηκε κι άλλη
Listen Up: dEUS – ‘Constant Now’
Faith No More και UNKLE στο EJEKT Festival
Brant Bjork + Planet Of Zeus + The
Έναρξη σήμερα για την περιοδεία των Motorama στα
Μια τρελή Δευτέρα, με τον/την Mykki Blanco και
Οι drog_A_tek παρουσιάζουν το Souled Out