Οι Social End Products είναι αυτό που λέμε ομάδα με χημεία. Το βλέπεις στο live τους, το αντιλαμβάνεσαι πλήρως στις ηχογραφήσεις τους. Aυτοί οι 4 τύποι είναι μια παρέα που πάνω άπ’ όλα διασκεδάζουν με αυτό που κάνουν. Και τι είναι αυτό; Μα φυσικά η πλήρης αποδόμηση του garage-punk  στο στύλ των Black Lips και των Thee Oh Sees που δείχνει να καθορίζει το rock n’ roll αυτή την περίοδο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι είχαν να μας πουν για τα μελλοντικά τους πλάνα, τις επιρροές τους αλλά και τους περίεργους τίτλους των τραγουδιών τους:

Πως ξεκίνησαν οι Social End Products που βρίσκονται αυτό τον καιρό και πως πιστεύουν ότι θα καταλήξουν.

 Ξεκινήσαμε πολύ διαφορετικά, με κιθάρα και τύμπανα, σαν ένα post punk σχήμα, επηρεασμένοι από τη σκηνή της Νέας Υόρκης. Όταν αρχίσαμε να ψαχνόμαστε προς άλλες μουσικές κατευθύνσεις, προστέθηκαν στο σχήμα μπάσο και δεύτερη κιθάρα και καταλήξαμε σε έναν ήχο αρκετά γνώριμο για εμάς από το παρελθόν, αφού οι δύο μεγαλύτεροι έχουμε περάσει από αρκετά garage σχήματα της σκηνής του ΄90.

Τώρα δουλεύουμε καινούρια κομμάτια και σύντομα θα τα παρουσιάσουμε και live. Δεν ξέρουμε που θα καταλήξουμε, αλλά όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί για χρόνια.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο ep σας, Εgo Trip. Πόσο σημαντικό είναι για μια μπάντα να αφήνει κάτι πίσω της;

 Μία μπάντα μπορεί να γράφει καλή μουσική και να κάνει καλές εμφανίσεις, αν όμως δεν κυκλοφορήσει κάτι, μετά από κάποιο καιρό δεν θα θυμάται κανένας τίποτα. Από αυτήν την άποψη είναι πολύ σημαντικό.Επίσης μία κυκλοφορία σου δίνει τη δυνατότητα να ακουστείς παντού.

Το retro garage κίνημα δείχνει να περνάει μια ακόμη φάση ακμής τόσο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ποιές είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει τόσο από το παρελθόν αλλά και σήμερα. Πείτε τα όλα.

Μία neo-garage σκηνή έχει φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια αλλά πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού δεν έχει το στοιχείο της αναβίωσης. Δύο μπάντες διαφορετικών περιόδων που έχουν επηρεάσει πολύ αυτήν την σκηνή είναι οι Gories και οι Black Lips, που είναι και δύο από τις μπάντες που μας αρέσουν πολύ.

Η λίστα με τις επιρροές μας θα ήταν ατελείωτη, αφού όλοι μας ακούμε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Όταν όμως είμαστε μαζί συνηθίζουμε να διασκεδάζουμε με δίσκους των Hasil Adkins, Legendary Stardust Cowboy, Bo Diddley, με οτιδήποτε προέρχεται από το Τέξας και ιδιαίτερα 13th Floor Elevators και Red Crayola. Επίσης μας αρέσει ο folk ήχος, όπως των Creedence Clearwater Revival, ο acid ήχος των Godz, αλλά και eighties μπάντες, όπως ο Tuxedomoon. Από καινούρια groups μας αρέσουν πολύ οι Oh Sees και οι Growlers.

Από τους τίτλους των τραγουδιών σας είναι προφανές ότι “κάτι γίνεται εκεί πέρα”. Μιλήστε μας λίγο για το από που εμπνέεστε για τους στίχους σας και τη γενικότερη ψυχοσύνθεση των Social End Products.

Είναι αλήθεια ότι τίτλοι όπως “I wanna disappear” και “I threw my heart to the dogs” ακούγονται περίεργοι. Η garage θεματολογία είναι λίγο βαρετή και κλισέ και μας αφήνει αδιάφορους. Η έμπνευση για τους στίχους μας προέρχεται από οτιδήποτε «παίζει» με το μυαλό μας και προκαλεί τη φαντασία μας και αυτά μέσα από μία πιο acid ματιά…αν καταλαβαίνεις τι εννοώ!

Το κομμάτι που εκφράζει καλύτερα την ψυχολογία των Products είναι το “I feel like a snake”. Είμαστε 4 φίδια που βγήκαμε από τις μαύρες τρύπες που ζούσαμε και περιφερόμαστε στην ψυχεδελική ζούγκλα!!!

Μετράτε σχεδόν 2 χρόνια ως μπάντα με αρκετά live στο ενεργητικό σας. Δεδομένης της ελληνικής πραγματικότητας και των γενικότερων ευκαιριών που είναι σχεδόν απίθανο να παρουσιαστούν για μια μπάντα, τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να συνεχίζετε;

Εκτός του ότι συνηθίζουμε να διασκεδάζουμε, παίζοντας μουσική μαζί, που είναι αρκετό για να μας κάνει να θέλουμε να συνεχίσουμε, οφείλουμε να τηρήσουμε ένα συμβόλαιο αίματος με τον Σατανά, με αντάλλαγμα δόξα, πλούτη και γυναίκες!!!

Κάποιο highlight από τη μέχρι τώρα πορεία σας;

 Η κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου στο δικό μας label, την Radar Eye Records.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Social End Products σχετικά με κάποιο album ή ep;

 Ένα lp είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας και μάλλον σύντομα θα ακούσετε νέα μας σχετικά με αυτό, αφού ήδη έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε τα καινούρια κομμάτια μας.

Link:  Facebook page

Διάβασε επίσης...
Social End Products + A Victim Of Society live την Κυριακή
Οι Κυριακές δεν είναι μόνο μπάλα και χουζούρεμα. Αυτό θέλουν να μας αποδείξουν δύο από τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες μπάντες της πόλης, οι Social End Products και οι A Victim Of Society, που την προσεχή Κυριακή συναντιούνται στη σκηνή του πιο feel-good bar της Αθήνας, το Tiki Bar. Αρχικά, οι Social ...
Συνέχεια...
Social End Products – Nutre Tu Cabeza
Ο ακροατής ιντριγκάρεται ευχάριστα όταν έρχεται σε επαφή με καλλιτέχνες που δεν επιδιώκουν απλώς να εκσυγχρονίσουν τις αναμνήσεις τους και να αναπαράγουν τις καταβολές τους, μα να προβούν σε αμιγώς δικές τους ενέργειες. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και το γηγενές μουσικό σχήμα των Social End Products. Προ διετίας το παρόν πενταμελές - ...
Συνέχεια...
Social End Products + A Victim Of Society
Social End Products – Nutre Tu Cabeza