Θέλεις να πεις τη δική σου ιστορία; Έχεις 60 δευτερόλεπτα και την υποστήριξη του Jameson Irish Whiskey. Χρειάζεσαι μια κάμερα και πολλή φαντασία γιατί ο δημοφιλέστερος διαγωνισμός ερασιτεχνικών ταινιών μικρού μήκους ξεκίνησε.

Το φετινό Done in 60 Secondαναμένεται και πολύ ενδιαφέρον αλλά και πολύ ανταγωνιστικό αφού οι δημιουργοί που θα δώσουν μάχη για την 1η θέση προέρχονται από δεκαέξι διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και την Ελλάδα που, για πρώτη φορά φέτος -όπως και η Ιαπωνία- συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τι να κάνεις για να θέσεις υποψηφιότητα ως νικητής του πολυπόθητου τίτλου Jameson Empire Done in 60 Seconds champion του 2013; Διαλέγεις την αγαπημένη σου ταινία και σκηνοθετείς τη δική σου εκδοχή, σε μια ταινία διάρκειας ενός μόλις λεπτού. Τη συμμετοχή σου μπορείς να υποβάλεις μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2013 στο www.jamesonempirediss.com.

Όλες οι έγκυρες συμμετοχές θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στο YouTube για να μπορούν να τις απολαύσουν σινεφίλ από όλον τον κόσμο.

Μόλις η διαδικασία υποβολής των συμμετοχών ολοκληρωθεί, η κριτική επιτροπή κάθε χώρας καλείται να τις αξιολογήσει επιλέγοντας αυτή που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον παγκόσμιο τελικό. Η ελληνική κριτική επιτροπή απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου και πιο συγκεκριμένα από τον σκηνοθέτη Νίκο Περάκη, τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρένο Χαραλαμπίδη και τον κριτικό κινηματογράφου Ορέστη Ανδρεαδάκη.

 www.jamesonempirediss.com