Ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στέλνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανήμερα τα Χριστούγεννα με μια εορταστική συναυλία με το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» του Μπαχ.

Το μεγαλόπνοο έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Λειψία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 1734–1735, κάθε καντάτα του (από τις έξι συνολικά) σε μία ξεχωριστή μέρα. Το Ορατόριο δεν επικεντρώνεται τόσο στο να αφηγηθεί τα γεγονότα της Θείας Γέννησης όσο στο να αποδώσει το πνεύμα της έλευσης του Ιησού στον κόσμο και να μεταφέρει με τον δικό του τρόπο το αιώνια χαρμόσυνο μήνυμά της.

Οι εκλεκτοί Έλληνες λυρικοί τραγουδιστές Μίνα Πολυχρόνου -υψίφωνος, Μαίρη Έλεν Νέζη -μεσόφωνος, Βασίλης Καβάγιας -τενόρος και Άκης Λαλούσης -βαθύφωνος υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Χριστόπουλου μας καλούν να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με την ομορφιά και την πνευματικότητα που τους αρμόζει. Συμμετέχει η Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών (διδασκαλία- διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 20.30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 210 7282000
www.megaron.gr

 

Διάβασε επίσης...
Χριστούγεννα στη Λίμνη των Κύκνων
Ε, ναι, κάπου εδώ γύρω στα μέσα Νοεμβρίου οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις στολίζονται με τα φωτεινά λαμπιόνια του, φορούν τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες τους και κανονίζουν τα σουαρέ και τις εκδηλώσεις τους. Ακόμα και αν τα φετινά Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι κάπως πιο συντηρητικά και το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν κάνει μια ...
Συνέχεια...
H Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης δίπλα μας
Αφού δεν πάει ο θεατής στη Νέα Υόρκη έρχεται η Νέα Υόρκη στο θεατή με τη βοήθεια του Μεγάρου Μουσικής που συνεχίζει και φέτος τις μεταδόσεις -απευθείας ή μαγνητοσκοπημένες- από τη Metropolitan Opera. Ε, και μια που πιάσαμε την κουβέντα για τις όπερες (βλ. προηγούμενο άρθρο) ας μιλήσουμε και για ...
Συνέχεια...
Χριστούγεννα στη Λίμνη των Κύκνων
H Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης δίπλα μας