Ένας χρόνος mixtape.gr, ένας χρόνος μουσική με αγαπημένα albums. Οι συνεργάτες του μουσικού section του mixtape ψήφισαν τα αγαπημένα τους albums για το 2007, και με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, βγήκε ένα top-30 κυκλοφοριών της περσινής χρονιάς, το οποίο και σας παρουσιάζουμε:

Θυμηθείτε τα albums από το 30 έως και 21 και από το 20 έως το 11, και σήμερα διαβάστε για τα 10 πρώτα αγαπημένα μας albums:

 

 

1. Arcade Fire – Neon Bible

arcadefireΚαταρχήν θα ήθελα να πω κάτι στην φίλτατη Χριστιάννα που επίσης πρόκειται να σχολιάσει το Neon Bible. Πριν περίπου ένα χρόνο είχε γράψει ένα live review για τους Arcade Fire και μου είχε φανεί το λιγότερο υπερβολικό στις περιγραφές της. Έπρεπε να «τύχει» να τους δω σε βελγικό φεστιβάλ το καλοκαίρι για να το αντιληφθώ όντως τι επίδραση έχει στους ακροατές η εμπειρία μιας συναυλίας ετούτων εδώ των Καναδών. Χιλιάδες Βέλγοι (και άλλες εθνικότητες!) εκεί μπροστά πακτωμένοι σαν σαρδέλες: άλλος τραγουδούσε, άλλος κοίταζε αποχαυνωμένος, άλλος ούρλιαζε. Ακόμα και όταν σε κάποιο σημείο εξαιτίας τεχνικού προβλήματος χάθηκε ο ήχος των κεντρικών ηχείων για ένα – δύο λεπτά και ακουγόντουσαν μόνο (και μετά βίας) τα monitors της σκηνής, πέρα από κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες, το κοινό συνέχιζε να είναι μαγεμένο και μέσα στον κόσμο που μας έπλεξαν ο Win, η Regine και η πολυμελής μπάντα τους. Ας πάμε όμως στο Neon Bible. Και εδώ, όπως και στο Sound of Silver παρακάτω στο #17, οφείλω να διατυμπανίσω και πάλι ότι βρίσκομαι στην πλευρά αυτών που το θεωρούν καλύτερο από το ντεμπούτο τους (Funeral). Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι η ‘Bruce Springsteen’ πλευρά της τραγουδοποιίας τους είναι πολύ πιο εμφανής αυτή την φορά. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι πολύ πιο συνεκτικό, πολύ πιο μεστό και χωρίς να περισσεύει τίποτα, ούτε καν η επανεκτέλεση του ‘No Cars Go’ που σε πολλούς φάνηκε αχρείαστη. Το Neon Bible είναι γεμάτο τραγούδια με Τ κεφαλαίο. Αυτό τώρα ακούγεται ίσως πομπώδες και αχρείαστο. Μόνο που …ισχύει. Και αν είναι «καλύτερο» (όλα είναι σχετικά βέβαια) από το Funeral, τότε το #1 δικαιωματικά του ανήκει. Αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα, πάρτε μια «νέον Βίβλο» και προσηλυτιστείτε! Λ.Κ.

They kept the car running
Μια από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2007. Μια κυκλοφορία που μέσα της έκρυβε μια διαφορετική έκπληξη απ’ αυτή της ακρόασης του πρώτου τους δίσκου. Το Neon Bible ήρθε σαν δυναμίτης και τάραξε τα νερά όσων ήθελαν να κρατήσουν καλά κρυμμένο το μυστικό άλλης μιας υπέροχης μπάντας στο δικό τους στενό μικρόκοσμο. Οι Arcade Fire όμως δεν είχαν τέτοια κίνητρα και αυτό απέδειξαν με τη δεύτερη δουλειά τους. Ήρθαν για να κατακτήσουν τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο, δίχως να χαριστούν, αποδεικνύοντας πως ακόμα μπορούν να υπάρξουν μεγάλες εμπορικές μπάντες δίχως να χάνουν την αυθεντικότητα αλλά και τα υλικά που τους κάνουν ξεχωριστούς από κάθε άλλη. Επίσης, δίνουν ένα μάθημα σε όλους εκείνους που θέλουν να κρατάνε τα καλά πράγματα για τον εαυτό τους και για τη μικροκοινωνία τους και που με την πρώτη εμπορική κατευθύνση του αντικείμενου του ακούσματος – πόθου τους , το πετάνε σαν τη λεμονόκουπα. Η μουσική μοιράζεται. Η μουσική είναι για όλους. Αυτό κάνουν και οι Arcade Fire. Κι είναι πολύ σπουδαίο που οι Arcade Fire δίνουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερο κόσμο να έρθει σε επαφή με κάτι τόσο όμορφο, χωρίς να χρειάζεται να γίνει Pop ή να στολιστεί με κουστούμια ξένα. Ξέρουν καλά την αγορά και τη χειρίζονται προς όφελός τους και κυρίως προς όφελος όλων αυτών που αγαπούν την καλή μουσική και θέλουν να έρχονται κοντά σε αυτή, χωρίς να πρέπει να πουν το σύνθημα στην πόρτα. Αυτή ήταν η έκπληξη που έκρυβαν οι Arcade Fire στο Neon Bible. Μια συνομωσία κατά των μικρών και των μεγάλων που κρατάνε τη μουσική εγκωβισμένη, ο καθένας με τα μέσα του. Νομίζω πως αυτό είναι αρκετό. Χ.Φ.

 

2. Of Montreal – Hissing Fauna, Are You The Destroyer?

ofmontrealΜπορεί να κυκλοφόρησε στις αρχές μεν του 2007 το Hissing Fauna, Are You The Destroyer? αλλά ο ζωηρός, πολύχρωμος hell indie pop / rock κορμός του πασπαλισμένος με αρκετές δόσεις από 80’s funk (π.χ. Prince) κατόρθωσε να κρατήσει το ενδιαφέρον μας καθ’ όλο το έτος παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που εδέχθη μιας και «το 2007 ήταν μια καλή χρονιά» όπως συνηθίζουμε όλοι εμείς οι nerd μουσικόφιλοι να δηλώνουμε με περισπούδαστο στόμφο και τάχα μου γνώση. Το Hissing Fauna, Are You The Destroyer? χρησιμοποιεί το indie pop περίβλημα του για να σε εισάγει σε ένα πολύ πιο σκοτεινό και χαώδη στιχουργικό κόσμο -διανθισμένο με άπειρα cultural bits όπως "Swedish festivals", "Norwegian black metal", κλπ- όπου παρελαύνουν τα του χωρισμού και επανασύνδεσης του Kevin Barnes με την γυναίκα του, άλλες "σχέσεις", η ζωή στην Νορβηγία, ναρκωτικά και άλλες τέτοιες ιστορίες. Εν τέλει μπορεί να πήρε περί τα δέκα χρόνια για τον Kevin Barnes και την παρέα του αλλά τελικά οι of Montreal γνώρισαν την αποδοχή που τους άξιζε χάρις σε αυτό το μεγαλειώδες άλμπουμ. Λ.Κ.

 

3. The National – Boxer

arcadefireΗ βαριά ατμόσφαιρα και η υποτονική διάθεση του νέου αριστουργήματος των National μπορεί να θυμίζει κάτι από αυτή του παρελθόντος (βλ. Alligator), πιο ήρεμοι και κατασταλαγμένοι ωστόσο και με συνθέσεις πλήρως λυτρωτικές αποδεικνύουν το αυταπόδεικτο: Μια αυτοκρατορία σαν και αυτή που έχουν στήσει σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ψεύτικη, ακόμα περισσότερο δε όταν πλέον στηρίζεται πιο σταθερά στα πόδια ενός Boxer. Π.Π.

 

 

 

 

4. Burial – Untrue

burialΜετά το ομώνυμο ντεμπούτο του, ο μυστηριώδης Βρετανός που έκανε τα (εναλλακτικά είναι η αλήθεια) media της Αγγλίας άνω κάτω, και ακόμα και τον Guardian να απαριθμεί κοπλιμέντα και να υποκλίνεται στο ταλέντο του, είχε να αντιμετωπίσει το «δεύτερο δύσκολο άλμπουμ». Κι αντίστοιχα, ή να απορροφηθεί από τον κυκλώνα hype και να ξεχαστεί κάτω από έναν σωρό καλλιτεχνών που καταχωρούνται(ηθελημένα ή μη) κάτω από την καρτέλα ‘dubstep’, ή, αν πραγματικά είχε τη δύναμη να στηριχτεί στα πόδια του, να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Ευτυχώς για όλους μας, ο άγνωστος νεαρός διάλεξε το δεύτερο μονοπάτι, και με το ‘Untrue’ έφτιαξε ένα μοναχικό, γκρίζο, βαρύ αλλά και βαθύτατα συναισθηματικό σάουντρακ για τη ζωή στην πόλη. Πολύ πάνω απ’ό,τι θα’θελε το dubstep να είχε ποτέ δημιουργήσει, ο Burial με το ‘Untrue’ ανέβηκε ένα επίπεδο πάνω, και κατάφερε να φτιάξει από το τίποτα μελωδίες τόσο εύθραστες που είναι γραφτό να χαθούν στο πρώτο φως της μέρας. Η.Κ.

Το απόλυτο σκοτάδι και ο μυστικισμός πάνω στα οποία παράγει και δημιουργεί ο άγνωστος χ που βρίσκεται πίσω από το όνομα Burial συναντούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ιδανικό μουσικό συνοδοιπόρο. Οι παραμορφωμένες φωνές που πνίγονται στις «ζεστές» μελωδίες του υποβάθρου και τα ασυναίσθητα αγχώδη μινιμαλιστικά beat δεν θα μπορούσαν παρά να δημιουργήσουν κάτι τόσο γοητευτικό όσο και τρομακτικό επίσης, την τελειότερη ηχητική ουτοπία των τελευταίων ετών. Π.Π.

 

5. Battles – Mirrored

battlesΤο Mirrored μπορεί να είναι το ντεμπούτο ουσιαστικά των Battles (αν εξαιρέσετε τα EPs που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα) όμως κατάφερε να κάνει τους πάντες να μιλάν για αυτούς. Αυτό το πραγματικό ξεχωριστό μουσικό έργο που όμοιο του δεν θα βρείτε εύκολα στην μουσική παραγωγή του έτους (για να μην πάμε και πιο πίσω), και ας κυκλοφόρησαν χίλια μύρια πιο experimental άλμπουμ από διάφορους καλλιτέχνες, κατάφερε εν τέλει να καπαρώσει μια καλή θέση σε ουκ ολίγες «λίστες» του 2007 και όχι άδικα.
Το Mirrored σφύζει από περίεργους ρυθμούς στα ντραμς, αλλοπρόσαλλες τονικότητες, ευφάνταστα μουσικά σχήματα, κιθαριστικά riffs που κάνουν κύκλους ή χτίζουν οικοδομήματα για να τα γκρεμίσουν σε μια στιγμή, ηλεκτρονικά στοιχεία, "φωνητικά" (εδώ πολλά εισαγωγικά) ενώ η "παραγωγή" λειτουργεί ως ένα ακόμα όργανο και όχι ως συμμάζεμα ή στρογγύλεμα. Το Progressive Rock (η ταμπέλα ‘math rock’ μου φαίνεται άνευ ουσίας) του 21ου αιώνα είναι εδώ χωρίς τους φανφαρονισμούς του παρελθόντος αλλά με ουσία ή ακόμα και χιούμορ (βλέπε το «καρτουνίστικο» ‘Rainbow’!). Στο αντίποδα, το Mirrored έχει περιγραφεί και ως ψυχρό, δύσκολο, δύστροπο και άσκοπο. Αυτό δεν ισχύει εκτός αν ψάχνετε κάτι εφήμερο τύπου Brit pop ταχείας κατανάλωσης και (πολύ) κοντινής ημερομηνίας λήξεως. Όπως για παράδειγμα οι ομόσταβλοι τους στην Warp Records Maximo Park που πιθανότατα δεν θα τους θυμάται κανείς σε 2 χρόνια. Ενώ αντίθετα προβλέπονται αρκετές μεγάλες «μάχες» τα επόμενα χρόνια. Το Mirrored είναι μόλις η πρώτη και ήδη κερδισμένη. Λ.Κ.

Η φαντασία και η πειραματική διάθεση της πεντάδας των Battles αγγίζει τα όρια του ουρανού, όσο και η χαρισματική τους ικανότητά δηλαδή να παράγουν ελκυστικούς ήχους από οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί σ’ ένα πετάλι Boss. Το έγχορδο alter ego των Stomps, μπορεί να μην δίνει παραστάσεις σε μεγάλες θεατρικές σκηνές, χαρίζει όμως με το Mirrored στιγμές απίστευτης εγκεφαλικής εγρήγορσης ντυμένες με ασυγχρόνιστους ρυθμούς, πολύπλοκες μελωδίες και πολύχρωμους αντικατοπτρισμούς. Π.Π.

 

6. Blonde Redhead – 23

blonderedheadΜπορεί να ξεκίνησαν στα early 90s ακολουθώντας τα βήματα των Sonic Youth αλλά το ελληνικό κοινό το κέρδισαν με τις ονειρικές μελωδίες του Misery Is a Butterfly και την αισθαντική εμφάνιση τους στην Αθήνα το 2005. Το 23 συνεχίζει ακριβώς εκεί που σταμάτησε το Misery… και ακόμα και αν δεν το φτάνει, οι αρμονίες του στροβιλίζουν στο μυαλό σου για πολύ καιρό απο τι στιγμή που το πρωτακούσεις. Τ.Θ.

 

 

 

 

7. Richard Hawley – Lady’s Bridge

hawleyΈνα μπουκέτο μελωδίες, ένα κουτί στίχους και ένα γλυκό απαλό φιλί στο μάγουλο κι έπειτα στροβιλισμοί ανάμεσα σε χιλιάδες φωτεινά αστέρια. Ένας σύγχρονος ιππότης από το Shefileld, ένας ευαίσθητος ροκάς με τον υπέροχο λόγο των ποιητών των 40’s – 50’s, μια σύγχρονη μορφή με μια φωνή και έκφραση διαχρονική. Ο Richard Hawley δεν έκανε κάτι διαφορετικό σε αυτό το δίσκο. Συνέχισε αυτό που έκανε και στους προηγούμενους,προσφέροντας κι άλλα υπέροχα κομμάτια, κι άλλες υπέροχες εικόνες κι άλλα υπέροχα λόγια. Εξακολούθησε όμως να το κάνει το ίδιο καλά αλλά ακόμα πιο σοφά, πιο σίγουρα. Συνήθως, όταν κάποιος παραμένει στάσιμος στον ήχο του σε 4 συνεχόμενους δίσκους κινδυνεύει να γίνει κουραστικός και γραφικός. Όμως ο Hawley απλά δεν χορταίνεται. Όσο τον ακούς τόσο περισσότερο λαχταράς τον ήχο του. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να παρασυρθείς σε αυτόν τον μαγικό κόσμο του Richard Hawley, ακόμα κι αν αυτός είναι γεμάτος από τον γκρίζο ουρανό του Shefield. Ακόμα κι αυτό μοιάζει με το πιο ειδυλλιακό τοπίο του κόσμου μέσα από την μουσική εξιστόρηση του Hawley. Χ.Φ.

 

8. Radiohead – In Rainbows

radioheadΤο καλό με συγκροτήματα όπως οι Radiohead, είναι ότι δεν χρειάζεται να κάτσεις να γράψεις οποιαδήποτε σχετική πληροφορία αφού όλα έχουν ειπωθεί (εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι τα λέει όλα για πρώτη φορά!). ¶ρα μπορώ να παπαρολογήσω ακατάσχετα δίχως αισχύνη και σεβασμό. Προκαταλήψεις δεν χωράνε πια στην περίπτωση τους. Δεν χωράνε γιατί απλά έχουν ξεπεράσει τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν κάποτε ήταν «εναλλακτικό» να τάσσεται κάποιος εναντίον τους, τώρα πια δεν έχει νόημα. Μόνοι τους πήγαν και έπεσαν στο κενό, αλλά οι τσόγλανοι όχι μόνο γλίτωσαν αλλά και κατάφεραν αυτό που ο Ίκαρος δεν μπόρεσε να κάνει. Να φτάσουν τόσο ψηλά που τίποτα να μην είναι ικανό να τους αγγίξει, αφού είναι μόνοι τους. Η (όχι και πολύ) αμήχανη στροφή που πήραν πριν από μερικά χρόνια μοιάζει να μπαίνει ολοένα και σε πιο ευθύ δρόμο. Οι προθέσεις και ο ήχος τους γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα, ενώ κανείς δεν προλαβαίνει αυτό που οι Radiohead κάθε φορά, υποσυνείδητα επιβάλλουν στις άμεσα μελλοντικές γενιές μουσικών. Το In Rainbows οριοθετεί και προσδιορίζει και πάλι τον υπό εξέλιξη ήχο τους, χωρίς να το ρίχνουν στις εύκολες λύσεις και ακόμα πιο σημαντικά, ο Thom Yorke σταμάτησε να νιαουρίζει εκνευριστικά ασταμάτητα σα μαλάκας (ουφ…πάντα ήθελα να το πω)! Ωστόσο θα το ομολογήσω. Πρώτα με κέρδισε το τέλειο package της συλλεκτικής έκδοσης (μιλάμε για τον αυνανισμό του μουσικόφιλου) που πωλούσαν μόνοι τους από το site τους και έπειτα το ουσιώδες περιεχόμενο του. Γ.Σ.

Η περίπτωση των Radiohead τείνει να εξελιχθεί στο πιο ενδιαφέρον case study που έχει υπάρξει στα μέχρι τώρα χρονικά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Το In Rainbows μπορεί να μην προκαλεί τον ίλιγγο του παρελθόντος, αποτελεί όμως ένα ακόμα διαπιστευτήριο του εξωπραγματικού συνθετικού και όχι μόνο επιπέδου στο οποίο έχει φτάσει πλέον το γκρουπ, κάμποσα έτη φωτός μακριά από τα εγκόσμια, εκεί που η προσφορά είναι αφιλοκερδής. Ποιος είπε ότι το μάρκετινγκ απαιτεί και πτυχία ; Π.Π.

 

9. Grinderman – Grinderman

grindermanΚαι εκεί που τολμάς να τον βάλεις στην λίστα των ξεγραμμένων, εκεί που λες «πάει γέρασε και αυτός, το έχει χάσει», βγάζει τον καλύτερο – και πιο βρώμικο – δίσκο του από τις εποχές του "From Her To Eterniry" και ξανά αναγκάζεσαι να προσκυνήσεις τον King Ink. To side project της χρονιάς του Nick Cave, μαζί με τους Warren Ellis, Martyn Casey και Jim Sclavunos, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Αυτό είναι το πιο συναρπαστικά σέξυ, βρώμικο, ανήθικα rock’n’roll album των τελευταίων χρόνων. Η.Π.

 

 

 

10. Devendra Banhart – Smokey Rolls Down Thunder Canyon

devendraΟ τρελός του χωριού χτύπησε ξανά και πιο σοφά…πιο μεστά. Ίσως ο καλύτερός του δίσκος μέχρι στιγμής. Ο Banhart διατηρεί την ιδιόρ"ρυθμη" περσόνα του και απλά την κάνει πιο λιανή για το εκλεκτό κοινό του που όλο και μεγαλώνει. Η βραζιλία του Tropicalismo και του Caetano Veloso διαδέχεται την κιθαριστική 70 ‘ s folk των Grateful Dead και άλλων ανάλογων τραγουδοποιών, ακολουθεί την ηλεκτρισμένη ορμή του Bolan και του Morrison, καταλήγοντας σε μια εντελώς προσωπική μουσική κατάθεση με όχημα τις καταπληκτικές του μπαλάντες. Όλα αυτά καταφέρνει να τα δέσει με ένα τρόπο μαγικό, και ενώ δανείζεται στοιχεία από όλες τις μυθικές περσόνες που κατακλύζουν τα μουσικά του όνειρα αλλά και τις κουλτούρες που τον "πότισαν" τα χρόνια της ανάπτυξής του, ο ήχος του παραμένει εξαιρετικά αναγνωρίσιμος και ιδιαίτερος. (Μα υπάρχει πιο ωραίος τίτλος, απ’ αυτόν που φέρει το όνομα Carmenicita?) Χ.Φ.

 

Διάβασε επίσης...
Thurston Moore: Το μεγαλύτερο λάθος των Sonic Youth ήταν που δεν διαλύθηκαν!
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό SPIN, o κιθαρίστας των Sonic Youth δηλώνει, μεταξύ άλλων πως το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα τους ήταν που δεν διαλύθηκαν το 1990, για να επιστρέψουν αργότερα κερδίζοντας πολλά περισσότερα λεφτά. Και εξηγεί:"Το reunion των Pixies ήταν μία πραγματική επιτυχία και των Dinosaur Jr. δείχνει ...
Συνέχεια...
Ακούστε το νέο single του Bob Dylan
Αν και δεν πιστεύω να χάσατε την ευκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας να κατεβάσετε το κομμάτι του Bob Dylan, "Beyond Here Lies Nothin'", από την επερχόμενη 46η δισκογραφική δουλειά του, αλλά ποτέ δεν ξέρεις γι' αυτό και το Newsweek φρόντισε να σας ανταμείψει μ' ένα ακόμα κομμάτι.Μέσα από το site του ...
Συνέχεια...
Λεπτομέρειες για την εμφάνιση των O.Children στο Κύτταρο
Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό, οι Ο. Children θα εμφανιστούν στο Κύτταρο το Σάββατο 10 Νοεμβρίου. Πρόσφατα ανακοινώθηκαν και οι επιπλέον πληροφορίες που περιμέναμε και αφορόυν τα opening acts και τα εισιτήρια της εν λόγω συναυλίας. Το συγκρότημα του Tobias O’Kandi λοιπόν, θα συνοδεύσουν στο Κύτταρο οι We Came ...
Συνέχεια...
Ghost Storeys
Το μέγεθος και μόνο της δισκογραφίας του Καναδού David Kristian σε εντυπωσιάζει. 27 δίσκοι και άπειρα δωδεκάιντσα για το μόλις σαραντάρη συνθέτη και sound designer Kristian. Από την άλλη ο Ryosuke Aoike, γεννημένος στην Ιαπωνία και πλέον εγκατεστημένος στο Μόντρεαλ είναι ένας ανήσυχος animator-manga δημιουργός με έφεση στα cartoons και ...
Συνέχεια...
Video: Phèdre – ‘Ode to the Swinger’
Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρο το ντεμπούτο δίσκο των Phèdre, για τους οποίους γνωρίζουμε δυστυχώς λιγοστά πράγματα πέρα από αυτά που αναφέρει το last.fm. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση  για το τι θα ακολουθήσει Phèdre – 'Ode to the Swinger' [Official Video]
Συνέχεια...
DRM Free κομμάτια πλέον από το iTunes
Η Apple, όπως ανακοίνωσε στο Macworld Conference and Expo στο San Francisco, προχώρησε σε συμφωνία με τις τέσσερις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες του πλανήτη (Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music και EMI) ώστε από 'δω και στο εξής να προσφέρει κομμάτια τους, χωρίς περιορισμούς από ψηφιακά πνευματικά δικαιώματα (Digital ...
Συνέχεια...
Οι Τούρκοι Gevende στο An Club
Την Πέμπτη 17 Απριλίου, οι Τούρκοι Gevende θα γίνουν το πρώτο συγκρότημα που προσκαλεί από το εξωτερικό η Spinalonga Records, στο An Club.Βαλκανική ψυχεδέλεια, με πιασάρικες συνθέσεις και πειραματικές συνεργασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της μπάντας, που κέρδισε το 1005 την πρώτη θέση στα δέκατα βραβεία Tuborg Roxy Music και ...
Συνέχεια...
Προετοιμαστείτε για τους Front 242
Όπως είχαμε αναφέρει στις αρχές Οκτωβρίου, το πνιγμένο στα decibel ηλεκτρονικό κουαρτέτο των Front 242 επιστρέφει για μία δεύτερη εμφάνιση στα μέρη μας μετά την περσινή τους στο Synch Festival.Στις 13 Δεκεμβρίου ετοιμάστε τη διάθεσή σας και προετοιμάστε τα αυτιά σας για τη παράσταση τους που θα περιλαμβάνει ένα μακροσκελές ...
Συνέχεια...
Οι Future Islands στο SIX D.O.G.S
Οι Arte Fiasco, παρουσιάzουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Future Islands την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της πρώτης τους μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας που περιλαμβάνει 30 πόλεις μέσα σε διάστημα ενός μήνα! Αμέσως μετά το live τους στο Βερολίνο, οι Future Islands, κινούμενοι ανάμεσα στο new wave και το ...
Συνέχεια...
Costello Music
Εάν φτάνουμε στο σημείο να λέμε ότι οι Libertines αποτελούν πνευματικοί πατέρες του οποιουδήποτε γκρουπακίου, κάτι ύποπτο συμβαίνει στο βασίλειο της κυρα Ελισάβετ. Και όμως, οι τρεις Σκωτσέζοι που φυσικά δεν είναι αδέρφια και κανενός τους ο μπαμπάς του λέγεται μπαρμπα-Φρατέλις, ότι και να λένε στην Espresso, sorry στην ΝΜΕ ...
Συνέχεια...
The Astronauts + Autodivine
Πάρα την σαββατιάτικη βροχή το AN Club είχε ικανοποιητική προσέλευση, απέχοντας πολύ όμως από το να χαρακτηριστεί γεμάτο, από ένα ετερόκλητο πλήθος από 30άρηδες και άνω αλλά και πιτσιρικάδες πάνκηδες (και πάνκισσες!) με εντυπωσιακές «μοϊκάνες» που άδραξαν την ευκαιρία να δουν τους «Αστροναύτες» του θρυλικού Mark σε μια από τις ...
Συνέχεια...
Download This: Suede – ‘Barriers’
Το πρώτο δείγμα από την πολυαναμενόμενη δισκογραφική επιστροφή των Suede είναι εδώ και μάλιστα για δωρεάν download. Το τραγούδι λέγεται 'Barriers' και θα περιλαμβάνεται στο Bloodsports, πρώτο στούντιο άλμπουμ της μπάντας μετά το A New Morning του 2002, που θα κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη του 2013 ενώ, σύμφωνα με το ...
Συνέχεια...
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
Μια σειρά από αρκετά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές εκδηλώσεις, φιλοξενούνται στο χώρο του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου μέσα στον Ιούλιο.Αναλυτικά:Τρίτη 3 Ιουλίου 2007«Το άγαλμα που κρύωνε»του Χρήστου ΜπουλωτήΘεατρική διασκευή: Γιάννης ΚαλατζόπουλοςΣκηνοθεσία: Αιμιλία Υψηλάντη Χορογραφία: Κατερίνα ΑνδρεοπούλουΜουσική: Νίκος Δημογιάννης Σκηνικά: Δημήτρης Νασιάκος Κουστούμια: Σοφία ΠαντουβάκηΠαίζουν: Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Νατάσσα ...
Συνέχεια...
Video: Cassie – ‘I Know What You Like’
Μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τον Απρίλη που πρωτοκυκλοφόρησε αλλά το RockaByeBaby που επανέφερε την r'n'b τραγουδίστρια Cassie και πάλι στην επικαιρότητα παραμένει σταθερά ένα από τα καλύτερα hip-hop/r'n'b mixtapes του 2013 σε τέτοιο βαθμό που βάζει κάτω ακόμα και "κανονικές" κυκλοφορίες του είδους. Ήρθε η ώρα για ακόμα ...
Συνέχεια...
Stream this: To 8ωρο (!) dj set του Four Tet στον Rinse FM
Ημέρες Four Tet περνάμε εδώ και λίγο καιρό, αφού ο αξιότιμος κύριος Kieran Hebden μονοπωλεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την "δική μας" επικαιρότητα. Αφού λοιπόν ακούσαμε το νέο του album "Beautiful Rewind", και αφού θυμηθήκαμε το θρυλικό πια "Rounds" 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, τώρα έχουμε την δυνατότητα να ...
Συνέχεια...
Stream This: Frank Ocean – Channel Orange
Τελικά το πολυαναμενόμενο "επίσημο" ντεμπούτο του r'n'b singer/παραγωγού Frank Ocean κυκλοφόρησε χθες μέσω iTunes, μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι το περιμέναμε, -υποθέτω για να συμπέσει με την προχθεσινή του εμφάνιση στο show του Jimmy Fallon (δείτε το βίντεο παρακάτω) αλλά και με τον συνεχιζόμενο ντόρο από το ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο post ...
Συνέχεια...
Ο J Tillman διασκευάζει ολόκληρο το Tonight’s The Night του Neil Young!
Μπορεί το μεγαλύτερο ως τώρα claim to fame του Joshua Tillman να αποτελεί το γεγονός ότι κάθεται στο σκαμνάκι του drummer για τους Fleet Foxes αλλά αυτό μάλλον ουδόλως τον πτοεί. Κάτω από το όνομα του έχει και μια παράλληλη εκτεταμένη δισκογραφική παρουσία προσωπικών άλμπουμ χαλαρής indie τραγουδοποιίας με τελευταίο ...
Συνέχεια...
Η Ελλάδα καλωσορίζει για μία ακόμα φορά τους Mogwai
Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.....Το έθνος των post-rock μελωδιών καλωσορίζει, για μία ακόμα φορά, τους πρωτοδιδάξαντες του είδους, Mogwai. Στις 20 & 21 Φεβρουαρίου, η κολεκτίβα από τη Γλασκώβη θα βρίσκεται σε Θεσσαλονίκη, στο Μύλο και Αθήνα, στο Gagarin 205, αντίστοιχα.Έχοντας ήδη τρεις ζωντανές εμφανίσεις στα μέρη ...
Συνέχεια...
Κατεβάζετε παράνομα μουσική; Θα σας κόβεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο…
Μέτρα που θυμίζουν τον Μεγάλο Αδερφό του Τζωρτζ Όργουελ σχεδιάζει η Βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα ανά το διαδίκτυο. Όποιοι κατεβάζουν παράνομα μουσική ή ταινίες, ενδέχεται να δουν την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο να διακόπτεται. Η πρόταση της κυβέρνησης λέει ότι οι Πάροχοι Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ISPs) θα πρέπει ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για τους Animal Collective
Οι μέρες ολοένα και λιγοστεύουν μέχρι τις 21 και 22 Οκτωβρίου οπότε και το κουαρτέτο των Animal Collective θα βρίσκεται στη χώρα μας ( Θεσσαλονίκη & Αθήνα αντίστοιχα ) για δύο μοναδικές συναυλίες.Το συγκρότημα ανακοίνωσε και επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου του δίσκου, ο ακόλουθος του "Strawberry Jam" του ...
Συνέχεια...
Φωτιά στο Brixton Academy
Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Brixton Academy την Παρασκευή που μας πέρασε αλλά ευτυχώς δεν κατάφερε να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο λατρεμένο συναυλιακό χώρο του Λονδίνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, η φωτιά έγινε αντιληπτή στις 3:53, το βράδυ της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου (ξημερώματα Σαββάτου) και τέθηκε ...
Συνέχεια...
Listen Up: Beck – “Blue Moon”
Πρόκειται για το πλέον πολυαναμενόμενο album του 2014 και σήμερα ακούμε το πρώτο single. O αγαπημένος Beck επιστρέφει δισκογραφικά στις 25 Φεβρουαρίου με την κυκλοφορία του "Morning Phase" , το οποίο την νέα επίσημη δουλειά του μετά το "Modern Guilt" του 2008. Ακολουθεί το tracklist του "Morning Phase" όπως έγινε γνωστό, ενώ ...
Συνέχεια...
Πάρτε μία πρώτη γεύση από το νέο άλμπουμ των Beirut, The Flying Club Cup
Το νέο άλμπουμ των Beirut κυκλοφόρησε και έχει τίτλο, The Flying Club CupΠεριέχει τα παρακάτω κομμάτια:1. "A Call to Arms"2. "Nantes"3. "A Sunday Smile"4. "Guyamas Sonora"5. "La Banlieue"6. "Cliquot"7. "The Penalty"8. "Forks and Knives (La Fête)"9. "In the Mausoleum"10. "Un Dernier Verre (Pour la Route)"11. "Cherbourg"12. "St. Apollonia"13. "The Flying ...
Συνέχεια...
Απονεμήθηκαν τα φετινά Brit Awards με την Adele να πρωταγωνιστεί
Στην O2 Arena του Λονδίνου απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα βραβεία της Βρετανικής μουσικής βιομηχανίας, τα περίφημα Brits. Μεγάλη νικήτρια η Adele η οποία - εκτός του βραβείου "British Female Solo Artist" - κέρδισε το και το μεγάλο Βραβείο για το Album της χρονιάς για το υπερεπιτυχημένο "21". Μάλιστα η στιγμή της απονομής ...
Συνέχεια...
Live album από τον David Bowie
O David Bowie σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα live άλμπουμ σε cd και σε βινύλιο στις 30 Ιουνίου.Το άλμπουμ αυτό θα φέρει τον τίτλο "David Bowie, Live Santa Monica '72" και πρόκειται για μια ζωντανή ηχογράφηση από το Civic Auditorium της Santa Monica τον Οκτώβριο του 1972, κατά τη διάρκεια της ...
Συνέχεια...
Modern Rock & Emo Festival 4 το Σάββατο στο Planet Music
Tέταρτο ραντεβού για την emo-pop punk σκηνή της Αθήνας, αυτή τη φορά στο Planet Music, το ερχόμενο Σάββατο 28 Απριλίου.Αυτή τη φορά θα εμφανιστούν οι Suave Gap, οι No Balance, οι Raintear και οι Demerit, ενώ θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά και ένα group από το εξωτερικό, οι άγγλοι My ...
Συνέχεια...
Εσύ σε ποιες συναυλίες θα πας αυτό το Φθινόπωρο; (Νοέμβριος)
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣΟ πετυχημένος κύκλος συναυλιών Jazz Masters επιστρέφει για τρίτης χρονιά στο Θέατρο Παλλάς, με την αρχή να γίνεται στις 3 Νοεμβρίου, με τον μεγάλο Branford Marsalis και το συναρπαστικό κουαρτέτο του. Εάν θέλετε να πάτε μόνο μία jazz συναυλία φέτος, ο μεγάλος αδερφός της μουσικής οικογένειας των Marsalis, είναι εγγυημένη ...
Συνέχεια...
Στο Mixtape Radio Show σήμερα καλεσμένοι οι Μαύρο Κόκκινο
Μετά από μία εβδομάδα διάλειμμα, λόγω Μεγάλης Παρασκευής φυσικά, το Mixtape Radio Show, η ραδιοφωνική εκπομπή του mixtape.gr στον "105,5 Στο Κόκκινο" επιστρέφει σήμερα τα μεσάνυχτα.Καλεσμένοι μας αυτή την Παρασκευή οι Θοδωρής Σουρβίνος και Στάθης Γυφτόπουλος, μέλη των Μαύρο Κόκκινο, ενός από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνόφωνα ανεξάρτητα συγκροτήματα των τελευταίων ...
Συνέχεια...
Έρχεται το τρίτο Up Festival στα Κουφονήσια
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Up Festival έρχεται να μας προτείνει τον απόλυτο συνδυασμό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Τρεις μέρες δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων, συνοδεία μουσικής από 15 καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Το φετινό Up Festival θα λάβει χώρα και πάλι στο bar Καλόφεγγο, στην ...
Συνέχεια...
“Σκηνές από την σπηλιά του δράκου” το Σάββατο στο Gagarin 205
Υπό τον τίτλο Σκηνές από την σπηλιά του δράκου, ο σπουδαίος κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος (βλ. επίσης Τρύπες, Θ.Παπακωνσταντίνου / Λαϊκεδέλικα. κλπ) πρόκειται να εμφανιστεί ζωντανά στο Gagarin 205 το Σάββατο 21 Απριλίου. Ο ίδιος στην ακουστική κιθάρα και συνοδευόμενος από ένα επίσης καθαρά ακουστικό σχήμα -Φώτης Σιώτας (βιόλα), ο Μιχάλης Βρέττας ...
Συνέχεια...
Thurston Moore: Το μεγαλύτερο λάθος των Sonic Youth
Ακούστε το νέο single του Bob Dylan
Λεπτομέρειες για την εμφάνιση των O.Children στο Κύτταρο
Ghost Storeys
Video: Phèdre – ‘Ode to the Swinger’
DRM Free κομμάτια πλέον από το iTunes
Οι Τούρκοι Gevende στο An Club
Προετοιμαστείτε για τους Front 242
Οι Future Islands στο SIX D.O.G.S
Costello Music
The Astronauts + Autodivine
Download This: Suede – ‘Barriers’
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
Video: Cassie – ‘I Know What You Like’
Stream this: To 8ωρο (!) dj set του
Stream This: Frank Ocean – Channel Orange
Ο J Tillman διασκευάζει ολόκληρο το Tonight’s The
Η Ελλάδα καλωσορίζει για μία ακόμα φορά τους
Κατεβάζετε παράνομα μουσική; Θα σας κόβεται η πρόσβαση
Νέο άλμπουμ για τους Animal Collective
Φωτιά στο Brixton Academy
Listen Up: Beck – “Blue Moon”
Πάρτε μία πρώτη γεύση από το νέο άλμπουμ
Απονεμήθηκαν τα φετινά Brit Awards με την Adele
Live album από τον David Bowie
Modern Rock & Emo Festival 4 το Σάββατο
Εσύ σε ποιες συναυλίες θα πας αυτό το
Στο Mixtape Radio Show σήμερα καλεσμένοι οι Μαύρο
Έρχεται το τρίτο Up Festival στα Κουφονήσια
“Σκηνές από την σπηλιά του δράκου” το Σάββατο