Ένας χρόνος mixtape.gr, ένας χρόνος μουσική με αγαπημένα albums. Οι συνεργάτες του μουσικού section του mixtape ψήφισαν τα αγαπημένα τους albums για το 2007, και με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, βγήκε ένα top-30 κυκλοφοριών της περσινής χρονιάς, το οποίο και σας παρουσιάζουμε:

Θυμηθείτε τα albums από το 30 έως και 21 και από το 20 έως το 11, και σήμερα διαβάστε για τα 10 πρώτα αγαπημένα μας albums:

 

 

1. Arcade Fire – Neon Bible

arcadefireΚαταρχήν θα ήθελα να πω κάτι στην φίλτατη Χριστιάννα που επίσης πρόκειται να σχολιάσει το Neon Bible. Πριν περίπου ένα χρόνο είχε γράψει ένα live review για τους Arcade Fire και μου είχε φανεί το λιγότερο υπερβολικό στις περιγραφές της. Έπρεπε να «τύχει» να τους δω σε βελγικό φεστιβάλ το καλοκαίρι για να το αντιληφθώ όντως τι επίδραση έχει στους ακροατές η εμπειρία μιας συναυλίας ετούτων εδώ των Καναδών. Χιλιάδες Βέλγοι (και άλλες εθνικότητες!) εκεί μπροστά πακτωμένοι σαν σαρδέλες: άλλος τραγουδούσε, άλλος κοίταζε αποχαυνωμένος, άλλος ούρλιαζε. Ακόμα και όταν σε κάποιο σημείο εξαιτίας τεχνικού προβλήματος χάθηκε ο ήχος των κεντρικών ηχείων για ένα – δύο λεπτά και ακουγόντουσαν μόνο (και μετά βίας) τα monitors της σκηνής, πέρα από κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες, το κοινό συνέχιζε να είναι μαγεμένο και μέσα στον κόσμο που μας έπλεξαν ο Win, η Regine και η πολυμελής μπάντα τους. Ας πάμε όμως στο Neon Bible. Και εδώ, όπως και στο Sound of Silver παρακάτω στο #17, οφείλω να διατυμπανίσω και πάλι ότι βρίσκομαι στην πλευρά αυτών που το θεωρούν καλύτερο από το ντεμπούτο τους (Funeral). Ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι η ‘Bruce Springsteen’ πλευρά της τραγουδοποιίας τους είναι πολύ πιο εμφανής αυτή την φορά. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι πολύ πιο συνεκτικό, πολύ πιο μεστό και χωρίς να περισσεύει τίποτα, ούτε καν η επανεκτέλεση του ‘No Cars Go’ που σε πολλούς φάνηκε αχρείαστη. Το Neon Bible είναι γεμάτο τραγούδια με Τ κεφαλαίο. Αυτό τώρα ακούγεται ίσως πομπώδες και αχρείαστο. Μόνο που …ισχύει. Και αν είναι «καλύτερο» (όλα είναι σχετικά βέβαια) από το Funeral, τότε το #1 δικαιωματικά του ανήκει. Αν δεν το έχετε κάνει ως τώρα, πάρτε μια «νέον Βίβλο» και προσηλυτιστείτε! Λ.Κ.

They kept the car running
Μια από τις πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες του 2007. Μια κυκλοφορία που μέσα της έκρυβε μια διαφορετική έκπληξη απ’ αυτή της ακρόασης του πρώτου τους δίσκου. Το Neon Bible ήρθε σαν δυναμίτης και τάραξε τα νερά όσων ήθελαν να κρατήσουν καλά κρυμμένο το μυστικό άλλης μιας υπέροχης μπάντας στο δικό τους στενό μικρόκοσμο. Οι Arcade Fire όμως δεν είχαν τέτοια κίνητρα και αυτό απέδειξαν με τη δεύτερη δουλειά τους. Ήρθαν για να κατακτήσουν τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο, δίχως να χαριστούν, αποδεικνύοντας πως ακόμα μπορούν να υπάρξουν μεγάλες εμπορικές μπάντες δίχως να χάνουν την αυθεντικότητα αλλά και τα υλικά που τους κάνουν ξεχωριστούς από κάθε άλλη. Επίσης, δίνουν ένα μάθημα σε όλους εκείνους που θέλουν να κρατάνε τα καλά πράγματα για τον εαυτό τους και για τη μικροκοινωνία τους και που με την πρώτη εμπορική κατευθύνση του αντικείμενου του ακούσματος – πόθου τους , το πετάνε σαν τη λεμονόκουπα. Η μουσική μοιράζεται. Η μουσική είναι για όλους. Αυτό κάνουν και οι Arcade Fire. Κι είναι πολύ σπουδαίο που οι Arcade Fire δίνουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερο κόσμο να έρθει σε επαφή με κάτι τόσο όμορφο, χωρίς να χρειάζεται να γίνει Pop ή να στολιστεί με κουστούμια ξένα. Ξέρουν καλά την αγορά και τη χειρίζονται προς όφελός τους και κυρίως προς όφελος όλων αυτών που αγαπούν την καλή μουσική και θέλουν να έρχονται κοντά σε αυτή, χωρίς να πρέπει να πουν το σύνθημα στην πόρτα. Αυτή ήταν η έκπληξη που έκρυβαν οι Arcade Fire στο Neon Bible. Μια συνομωσία κατά των μικρών και των μεγάλων που κρατάνε τη μουσική εγκωβισμένη, ο καθένας με τα μέσα του. Νομίζω πως αυτό είναι αρκετό. Χ.Φ.

 

2. Of Montreal – Hissing Fauna, Are You The Destroyer?

ofmontrealΜπορεί να κυκλοφόρησε στις αρχές μεν του 2007 το Hissing Fauna, Are You The Destroyer? αλλά ο ζωηρός, πολύχρωμος hell indie pop / rock κορμός του πασπαλισμένος με αρκετές δόσεις από 80’s funk (π.χ. Prince) κατόρθωσε να κρατήσει το ενδιαφέρον μας καθ’ όλο το έτος παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που εδέχθη μιας και «το 2007 ήταν μια καλή χρονιά» όπως συνηθίζουμε όλοι εμείς οι nerd μουσικόφιλοι να δηλώνουμε με περισπούδαστο στόμφο και τάχα μου γνώση. Το Hissing Fauna, Are You The Destroyer? χρησιμοποιεί το indie pop περίβλημα του για να σε εισάγει σε ένα πολύ πιο σκοτεινό και χαώδη στιχουργικό κόσμο -διανθισμένο με άπειρα cultural bits όπως "Swedish festivals", "Norwegian black metal", κλπ- όπου παρελαύνουν τα του χωρισμού και επανασύνδεσης του Kevin Barnes με την γυναίκα του, άλλες "σχέσεις", η ζωή στην Νορβηγία, ναρκωτικά και άλλες τέτοιες ιστορίες. Εν τέλει μπορεί να πήρε περί τα δέκα χρόνια για τον Kevin Barnes και την παρέα του αλλά τελικά οι of Montreal γνώρισαν την αποδοχή που τους άξιζε χάρις σε αυτό το μεγαλειώδες άλμπουμ. Λ.Κ.

 

3. The National – Boxer

arcadefireΗ βαριά ατμόσφαιρα και η υποτονική διάθεση του νέου αριστουργήματος των National μπορεί να θυμίζει κάτι από αυτή του παρελθόντος (βλ. Alligator), πιο ήρεμοι και κατασταλαγμένοι ωστόσο και με συνθέσεις πλήρως λυτρωτικές αποδεικνύουν το αυταπόδεικτο: Μια αυτοκρατορία σαν και αυτή που έχουν στήσει σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ψεύτικη, ακόμα περισσότερο δε όταν πλέον στηρίζεται πιο σταθερά στα πόδια ενός Boxer. Π.Π.

 

 

 

 

4. Burial – Untrue

burialΜετά το ομώνυμο ντεμπούτο του, ο μυστηριώδης Βρετανός που έκανε τα (εναλλακτικά είναι η αλήθεια) media της Αγγλίας άνω κάτω, και ακόμα και τον Guardian να απαριθμεί κοπλιμέντα και να υποκλίνεται στο ταλέντο του, είχε να αντιμετωπίσει το «δεύτερο δύσκολο άλμπουμ». Κι αντίστοιχα, ή να απορροφηθεί από τον κυκλώνα hype και να ξεχαστεί κάτω από έναν σωρό καλλιτεχνών που καταχωρούνται(ηθελημένα ή μη) κάτω από την καρτέλα ‘dubstep’, ή, αν πραγματικά είχε τη δύναμη να στηριχτεί στα πόδια του, να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Ευτυχώς για όλους μας, ο άγνωστος νεαρός διάλεξε το δεύτερο μονοπάτι, και με το ‘Untrue’ έφτιαξε ένα μοναχικό, γκρίζο, βαρύ αλλά και βαθύτατα συναισθηματικό σάουντρακ για τη ζωή στην πόλη. Πολύ πάνω απ’ό,τι θα’θελε το dubstep να είχε ποτέ δημιουργήσει, ο Burial με το ‘Untrue’ ανέβηκε ένα επίπεδο πάνω, και κατάφερε να φτιάξει από το τίποτα μελωδίες τόσο εύθραστες που είναι γραφτό να χαθούν στο πρώτο φως της μέρας. Η.Κ.

Το απόλυτο σκοτάδι και ο μυστικισμός πάνω στα οποία παράγει και δημιουργεί ο άγνωστος χ που βρίσκεται πίσω από το όνομα Burial συναντούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ιδανικό μουσικό συνοδοιπόρο. Οι παραμορφωμένες φωνές που πνίγονται στις «ζεστές» μελωδίες του υποβάθρου και τα ασυναίσθητα αγχώδη μινιμαλιστικά beat δεν θα μπορούσαν παρά να δημιουργήσουν κάτι τόσο γοητευτικό όσο και τρομακτικό επίσης, την τελειότερη ηχητική ουτοπία των τελευταίων ετών. Π.Π.

 

5. Battles – Mirrored

battlesΤο Mirrored μπορεί να είναι το ντεμπούτο ουσιαστικά των Battles (αν εξαιρέσετε τα EPs που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα) όμως κατάφερε να κάνει τους πάντες να μιλάν για αυτούς. Αυτό το πραγματικό ξεχωριστό μουσικό έργο που όμοιο του δεν θα βρείτε εύκολα στην μουσική παραγωγή του έτους (για να μην πάμε και πιο πίσω), και ας κυκλοφόρησαν χίλια μύρια πιο experimental άλμπουμ από διάφορους καλλιτέχνες, κατάφερε εν τέλει να καπαρώσει μια καλή θέση σε ουκ ολίγες «λίστες» του 2007 και όχι άδικα.
Το Mirrored σφύζει από περίεργους ρυθμούς στα ντραμς, αλλοπρόσαλλες τονικότητες, ευφάνταστα μουσικά σχήματα, κιθαριστικά riffs που κάνουν κύκλους ή χτίζουν οικοδομήματα για να τα γκρεμίσουν σε μια στιγμή, ηλεκτρονικά στοιχεία, "φωνητικά" (εδώ πολλά εισαγωγικά) ενώ η "παραγωγή" λειτουργεί ως ένα ακόμα όργανο και όχι ως συμμάζεμα ή στρογγύλεμα. Το Progressive Rock (η ταμπέλα ‘math rock’ μου φαίνεται άνευ ουσίας) του 21ου αιώνα είναι εδώ χωρίς τους φανφαρονισμούς του παρελθόντος αλλά με ουσία ή ακόμα και χιούμορ (βλέπε το «καρτουνίστικο» ‘Rainbow’!). Στο αντίποδα, το Mirrored έχει περιγραφεί και ως ψυχρό, δύσκολο, δύστροπο και άσκοπο. Αυτό δεν ισχύει εκτός αν ψάχνετε κάτι εφήμερο τύπου Brit pop ταχείας κατανάλωσης και (πολύ) κοντινής ημερομηνίας λήξεως. Όπως για παράδειγμα οι ομόσταβλοι τους στην Warp Records Maximo Park που πιθανότατα δεν θα τους θυμάται κανείς σε 2 χρόνια. Ενώ αντίθετα προβλέπονται αρκετές μεγάλες «μάχες» τα επόμενα χρόνια. Το Mirrored είναι μόλις η πρώτη και ήδη κερδισμένη. Λ.Κ.

Η φαντασία και η πειραματική διάθεση της πεντάδας των Battles αγγίζει τα όρια του ουρανού, όσο και η χαρισματική τους ικανότητά δηλαδή να παράγουν ελκυστικούς ήχους από οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί σ’ ένα πετάλι Boss. Το έγχορδο alter ego των Stomps, μπορεί να μην δίνει παραστάσεις σε μεγάλες θεατρικές σκηνές, χαρίζει όμως με το Mirrored στιγμές απίστευτης εγκεφαλικής εγρήγορσης ντυμένες με ασυγχρόνιστους ρυθμούς, πολύπλοκες μελωδίες και πολύχρωμους αντικατοπτρισμούς. Π.Π.

 

6. Blonde Redhead – 23

blonderedheadΜπορεί να ξεκίνησαν στα early 90s ακολουθώντας τα βήματα των Sonic Youth αλλά το ελληνικό κοινό το κέρδισαν με τις ονειρικές μελωδίες του Misery Is a Butterfly και την αισθαντική εμφάνιση τους στην Αθήνα το 2005. Το 23 συνεχίζει ακριβώς εκεί που σταμάτησε το Misery… και ακόμα και αν δεν το φτάνει, οι αρμονίες του στροβιλίζουν στο μυαλό σου για πολύ καιρό απο τι στιγμή που το πρωτακούσεις. Τ.Θ.

 

 

 

 

7. Richard Hawley – Lady’s Bridge

hawleyΈνα μπουκέτο μελωδίες, ένα κουτί στίχους και ένα γλυκό απαλό φιλί στο μάγουλο κι έπειτα στροβιλισμοί ανάμεσα σε χιλιάδες φωτεινά αστέρια. Ένας σύγχρονος ιππότης από το Shefileld, ένας ευαίσθητος ροκάς με τον υπέροχο λόγο των ποιητών των 40’s – 50’s, μια σύγχρονη μορφή με μια φωνή και έκφραση διαχρονική. Ο Richard Hawley δεν έκανε κάτι διαφορετικό σε αυτό το δίσκο. Συνέχισε αυτό που έκανε και στους προηγούμενους,προσφέροντας κι άλλα υπέροχα κομμάτια, κι άλλες υπέροχες εικόνες κι άλλα υπέροχα λόγια. Εξακολούθησε όμως να το κάνει το ίδιο καλά αλλά ακόμα πιο σοφά, πιο σίγουρα. Συνήθως, όταν κάποιος παραμένει στάσιμος στον ήχο του σε 4 συνεχόμενους δίσκους κινδυνεύει να γίνει κουραστικός και γραφικός. Όμως ο Hawley απλά δεν χορταίνεται. Όσο τον ακούς τόσο περισσότερο λαχταράς τον ήχο του. Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να παρασυρθείς σε αυτόν τον μαγικό κόσμο του Richard Hawley, ακόμα κι αν αυτός είναι γεμάτος από τον γκρίζο ουρανό του Shefield. Ακόμα κι αυτό μοιάζει με το πιο ειδυλλιακό τοπίο του κόσμου μέσα από την μουσική εξιστόρηση του Hawley. Χ.Φ.

 

8. Radiohead – In Rainbows

radioheadΤο καλό με συγκροτήματα όπως οι Radiohead, είναι ότι δεν χρειάζεται να κάτσεις να γράψεις οποιαδήποτε σχετική πληροφορία αφού όλα έχουν ειπωθεί (εκτός κι αν νομίζει κανείς ότι τα λέει όλα για πρώτη φορά!). ¶ρα μπορώ να παπαρολογήσω ακατάσχετα δίχως αισχύνη και σεβασμό. Προκαταλήψεις δεν χωράνε πια στην περίπτωση τους. Δεν χωράνε γιατί απλά έχουν ξεπεράσει τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν κάποτε ήταν «εναλλακτικό» να τάσσεται κάποιος εναντίον τους, τώρα πια δεν έχει νόημα. Μόνοι τους πήγαν και έπεσαν στο κενό, αλλά οι τσόγλανοι όχι μόνο γλίτωσαν αλλά και κατάφεραν αυτό που ο Ίκαρος δεν μπόρεσε να κάνει. Να φτάσουν τόσο ψηλά που τίποτα να μην είναι ικανό να τους αγγίξει, αφού είναι μόνοι τους. Η (όχι και πολύ) αμήχανη στροφή που πήραν πριν από μερικά χρόνια μοιάζει να μπαίνει ολοένα και σε πιο ευθύ δρόμο. Οι προθέσεις και ο ήχος τους γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα, ενώ κανείς δεν προλαβαίνει αυτό που οι Radiohead κάθε φορά, υποσυνείδητα επιβάλλουν στις άμεσα μελλοντικές γενιές μουσικών. Το In Rainbows οριοθετεί και προσδιορίζει και πάλι τον υπό εξέλιξη ήχο τους, χωρίς να το ρίχνουν στις εύκολες λύσεις και ακόμα πιο σημαντικά, ο Thom Yorke σταμάτησε να νιαουρίζει εκνευριστικά ασταμάτητα σα μαλάκας (ουφ…πάντα ήθελα να το πω)! Ωστόσο θα το ομολογήσω. Πρώτα με κέρδισε το τέλειο package της συλλεκτικής έκδοσης (μιλάμε για τον αυνανισμό του μουσικόφιλου) που πωλούσαν μόνοι τους από το site τους και έπειτα το ουσιώδες περιεχόμενο του. Γ.Σ.

Η περίπτωση των Radiohead τείνει να εξελιχθεί στο πιο ενδιαφέρον case study που έχει υπάρξει στα μέχρι τώρα χρονικά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Το In Rainbows μπορεί να μην προκαλεί τον ίλιγγο του παρελθόντος, αποτελεί όμως ένα ακόμα διαπιστευτήριο του εξωπραγματικού συνθετικού και όχι μόνο επιπέδου στο οποίο έχει φτάσει πλέον το γκρουπ, κάμποσα έτη φωτός μακριά από τα εγκόσμια, εκεί που η προσφορά είναι αφιλοκερδής. Ποιος είπε ότι το μάρκετινγκ απαιτεί και πτυχία ; Π.Π.

 

9. Grinderman – Grinderman

grindermanΚαι εκεί που τολμάς να τον βάλεις στην λίστα των ξεγραμμένων, εκεί που λες «πάει γέρασε και αυτός, το έχει χάσει», βγάζει τον καλύτερο – και πιο βρώμικο – δίσκο του από τις εποχές του "From Her To Eterniry" και ξανά αναγκάζεσαι να προσκυνήσεις τον King Ink. To side project της χρονιάς του Nick Cave, μαζί με τους Warren Ellis, Martyn Casey και Jim Sclavunos, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Αυτό είναι το πιο συναρπαστικά σέξυ, βρώμικο, ανήθικα rock’n’roll album των τελευταίων χρόνων. Η.Π.

 

 

 

10. Devendra Banhart – Smokey Rolls Down Thunder Canyon

devendraΟ τρελός του χωριού χτύπησε ξανά και πιο σοφά…πιο μεστά. Ίσως ο καλύτερός του δίσκος μέχρι στιγμής. Ο Banhart διατηρεί την ιδιόρ"ρυθμη" περσόνα του και απλά την κάνει πιο λιανή για το εκλεκτό κοινό του που όλο και μεγαλώνει. Η βραζιλία του Tropicalismo και του Caetano Veloso διαδέχεται την κιθαριστική 70 ‘ s folk των Grateful Dead και άλλων ανάλογων τραγουδοποιών, ακολουθεί την ηλεκτρισμένη ορμή του Bolan και του Morrison, καταλήγοντας σε μια εντελώς προσωπική μουσική κατάθεση με όχημα τις καταπληκτικές του μπαλάντες. Όλα αυτά καταφέρνει να τα δέσει με ένα τρόπο μαγικό, και ενώ δανείζεται στοιχεία από όλες τις μυθικές περσόνες που κατακλύζουν τα μουσικά του όνειρα αλλά και τις κουλτούρες που τον "πότισαν" τα χρόνια της ανάπτυξής του, ο ήχος του παραμένει εξαιρετικά αναγνωρίσιμος και ιδιαίτερος. (Μα υπάρχει πιο ωραίος τίτλος, απ’ αυτόν που φέρει το όνομα Carmenicita?) Χ.Φ.

 

Διάβασε επίσης...
Το νέο video… του Nick Drake κυκλοφορεί!
Με αφορμή την μεταθανάτια κυκλοφορία του Family Tree, συλλογής με σπάνιες ηχογραφήσεις του επιδραστικότατου ¶γγλου συνθέτη, επιλεγμένες από την αδερφή του Gabrielle, κυκλοφόρησε και ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τον ίδιο (!!!) τον folk τραγουδιστή να εμφανίζεται. Πώς;Πολύ απλά, η Gabrielle έχει επιλέξει διάφορες φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του ...
Συνέχεια...
Οι Placebo επιστρέφουν στην Αθήνα
Ήταν μία από τις καλοκαιρινές συναυλίες που περιμέναμε τυπικά να ανακοινωθούν από την διοργανώτρια εταιρία DiDi Music και μία από αυτές των οποίων η εμπορική τουλάχιστον επιτυχία είναι σχεδόν δεδομένη. Την Παρασκευή 8 Αυγούστου λοιπόν οι Placebo θα επιστρέψουν στη χώρα μας για μία εμφάνιση στον "τελευταίο όροφο του Σταδίου Ειρήνης ...
Συνέχεια...
Αγωγή εναντίον της Courtney Love από εταιρεία χορήγησης πιστωτικών καρτών
Σε αγωγή προέβει η εταιρεία χορήγησης πιστωτικών καρτών American Express εναντίον της Courtney Love, επιζητώντας το ποσό των 350,000 δολαρίων.Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της American Express, η εταιρεία είχε αναστείλει την χρήση της πιστωτικής κάρτας, μετά από άρνηση της Love να αποπληρώσει τις δόσεις της.Να θυμίσουμε ότι στις αρχές του χρόνου ...
Συνέχεια...
Listen Up: Nosaj Thing – ‘Snap’
Είχαμε δει πριν λίγες μέρες το εντυπωσιακό video για το 'Eclipse/Blue' (με την συμμετοχή της Kazu Makino, βλ. Blonde Redheads) του καλιφορνέζου παραγωγού Nosaj Thing (aka Jason Chung). Από χθες έχουμε ένα ακόμα δείγμα από το επερχόμενο -και πολυαναμενόμενο για αρκετούς συντάκτες του mixtape.gr- δεύτερο άλμπουμ του που θα έχει ...
Συνέχεια...
Οι Pink Floyd και οι προοπτικές επανένωσης για μία βραδιά
Ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, δήλωσε ότι το συγκρότημα μπορεί να επανενωθεί για μία ακόμη φορά, έπειτα από την τελευταία τους εμφάνιση στο Live 8, το 2005.Σύμφωνα με τον Mason, η εμφάνιση των Pink Floyd πριν από δύο χρόνια στο Hyde Park έδειξε ότι "η πόρτα μπορεί να ...
Συνέχεια...
Οι the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση στο Gagarin 205, οι Ολλανδοί the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας για ένα συναυλιακό διήμερο με ιδιαίτερο concept. Πιο συγκεκριμένα, η παρέα των Andy Moor και Terrie Hessels θα εμφανιστούν το Σάββατο 20 Οκτώβρη στο Drugstore και την επομένη στο Six D.O.G.S., παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά ...
Συνέχεια...
Ο Houston Person στο Half Note Jazz Club – Κερδίστε προσκλήσεις!
Έναν σπουδαίο σαξοφωνίστα της τζαζ, τον Houston Person, φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή και για επτά βραδιές το Half Note Jazz Club.Γεννημένος στην Florence της South Carolina λοιπόν ο Houston Person, ξεκινάει εκεί τις σπουδές του παίζοντας πιάνο, πριν ασχοληθεί με το τενόρο σαξόφωνο στην ηλικία των 17.Αρχικά τράβηξε την διεθνή ...
Συνέχεια...
King Tuff
Ως King Tuff μας συστήνεται το neo psych garage του Αμερικανού μουσικού Kyle Thomas. Αναμένοντας την παρουσία του στο φετινό Plisskën Festival, μιλήσαμε μαζί του. Σαν άλλος νομάς, από το Βερμόντ στο Λος Άντζελες, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις και μέλος σε μπάντες (από τους freak folk Feathers αλλά και τους  Witch του ...
Συνέχεια...
Plissken Festival 2010 @ Ελληνικός Κόσμος, κτίριο 56
Στην Ελλάδα το κοινό σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο να παρακολουθεί συναυλίες και φεστιβάλ από νωρίς, έτσι περίμενα ότι μπαίνοντας στο χώρο του κτίριο 56 του Ελληνικού Κόσμου στις 17.30 η προσέλευση θα ήταν μικρή και τελικά όντως η εικόνα εκείνη την ώρα ήταν αποκαρδιωτική από πλευράς προσέλευσης. Αυτό τελικά χαρακτήρισε όλο ...
Συνέχεια...
Νέο album για τους Eagles of Death Metal
Στα τέλη Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο album των περίφημων Eagles of Death Metal, του project δηλαδή του Jesse Hughes και του Josh Homme των Queens of The Stone Age.To album θα ονομάζεται "Heart On" και θα κυκλοφορήσει από την ανεξάρτητη Downtown Records.Στο album συμμετέχουν πολλοί και διάφοροι καλεσμένοι, όπως ...
Συνέχεια...
Mina Agossi Trio @ Half Note Jazz Club
"Η μουσική για μένα είναι πάθος και όχι επάγγελμα. Έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία γύρω από αυτό το θέμα. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί με κάποιο συγκεκριμένο ταλέντο. Όταν ο καθένας μας ανακαλύψει το που έχει κλίση και καταφέρνει τελικά με οποιονδήποτε τρόπο να επιβιώνει από αυτό, τότε νομίζω ...
Συνέχεια...
Οι Transistor και οι Goya’s Dream σήμερα στο After Dark
"Με ένα transistor και ένα πίνακα του Goya..." όπως λένε και τα δύο αθηναϊκά αγγλόφωνα συγκροτήματα στην πρόσκληση / δελτίο τύπου που λάβαμε, μας καλούν να υποδεχτούμε το 2009 σήμερα Δευτέρα στο After Dark (Ιπποκράτους & Διδότου 31 - Εξάρχεια).Οι Transistor συνεχίζουν με αυτή τη συναυλία μία σειρά πολλών ζωντανών ...
Συνέχεια...
Ο Ray Lugo των Kokolo φέρνει την aftrobeat στην Αθήνα
Ο Ray Lugo, η παλιά punk αυτή καραβάνα της Νέας Υόρκης και ιδρυτής των εδραιωμένων πλέον Kokolo (ή αλλιώς Kokolo Afrobeat Orchestra), έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Αθήνα άλλες δύο φορές με το συγκρότημά του, όμως αυτή την Τετάρτη επιστρέφει για μία solo εμφάνιση και ένα dj set μόνος στο ...
Συνέχεια...
Ακούστε και κατεβάστε ένα mixtape από τους Portishead
To All Tomorrow's Parties εγκαινιάζει στα τέλη Ιουλίου στο Λονδίνου στον όμορφο χώρο του Alexandra Palace, μία νέα διοργάνωση με όνομα "Ι'll Be Your Mirror". Στη πρώτη αυτή διοργάνωση, curators είναι οι Portishead, οι οποίοι εμφανίζονται ως headliners και τις δύο ημέρες που διαρκεί, και με την PJ Harvey και τους ...
Συνέχεια...
Οι λεπτομέρειες του νέου album των Hot Chip
Όπως έχουμε γράψει και παλιότερα οι Hot Chip πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο 'One Life Stand' στις 8 Φεβρουαρίου.Τώρα λοιπόν έγινε γνωστή και η tracklist του άλμπουμ η οποία έχει ως εξής:1.Thieves In The Night 2. Hand Me Down Your Love 3. I Feel Better 4. ...
Συνέχεια...
Καλοκαιρινό Silversun Pickups Coctail στο Gagarin 205
Το καλοκαίρι στο Gagarin 205 θα κρατήσει για τα καλά όπως όλα δείχνουν αφού όλο και περισσότερες συναυλίες προστίθενται στον χώρο της Λιοσίων. Προτού φρικάρετε να σας θυμήσουμε ότι ακόμα και στην Sharon Jones, με το Gagarin σχεδόν γεμάτο, πέρσι το κατακαλόκαιρο μια χαρά ήταν η ατμόσφαιρα, αφού ο "χώρος ...
Συνέχεια...
The Cult @ Fuzz Club
Fiiiirrrreeee!!!  Smoke, she is a rising…. FIIIRRREEEE!!! Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει άλλο refrain κομματιού που να περιγράφει με τόση ευστοχία τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Fuzz το βράδυ της Κυριακής. Κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο βέβαια, δεδομένου του ελλιπούς συστήματος κλιματισμού του συγκεκριμένου χώρου αλλά και των ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου για την συναυλία του Gary Moore
Για την επικείμενη συναυλία του Gary Moore στην Αθήνα το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου σας είχαμε ενημερώσει από τις αρχές Ιουνίου.Επανερχόμαστε τώρα, διότι όπως ανακοίνωθηκε σήμερα αλλάζει ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας από το Θέατρο Λυκαβηττού, όπως είχε αρχικά οριστεί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (TAE - KWON - DO).Η προπώληση των ...
Συνέχεια...
Νέο album για τους Black Keys σε παραγωγή του Danger Mouse
Όταν αποχαιρετούσαμε τον μακαρίτη τoν Ike Turner γράφαμε για τις τελευταίες του ηχογραφήσεις μαζί με τους φοβερούς και τρομερούς The Black Keys και τον γνωστό παραγωγό Danger Mouse. Όσο και να θέλουμε να καταφέρουμε να ακούσουμε αυτές τις ηχογραφήσεις, φαίνεται ότι προς το παρόν, ύστερα από τον θάνατο του Turner, ...
Συνέχεια...
Greek2Speak: Cpt Νeφοs – Silence Interrupted
Αναζητώντας εκείνες τις φιγούρες που διέγραψαν μια χαρακτηριστική κι ιδιότυπη πορεία στην ανεξάρτητη μεριά του εγχώριου μουσικού στερεώματος, προσκρούουμε θαρρείς αβίαστα στο καλλιτεχνικό προσωπείο του Άκη Μπογιατζή. Ο εν λόγω μουσικός που εξασφαλίζει τα προς το ζην μέσα από την επιστήμη της Χημείας, εξέφρασε έως σήμερα από ποικίλες σκοπιές τις ...
Συνέχεια...
Poison Kiss
Αρκετές φορές και όταν το εξώφυλλο το επιτρέπει, δοκιμάζω πριν καν ακούσω το CD να καταλάβω τι περιέχει. Να βρω το είδος, το στιλ, κτλ. Νομίζω ότι η περίπτωση του Poison Kiss είναι χαρακτηριστική και σου επιτρέπει να πέσεις και μέσα. Τι έχουμε για εξώφυλλο λοιπόν; Ένα μοχθηρό φίδι τυλιγμένο ...
Συνέχεια...
Video: The Killers – ‘Runaways’
Επιστροφή για τους αμερικάνους The Killers μετά από δύο χρόνια διαλλείματος -συνυπολογίστε και ένα σόλο άλμπουμ από τον frontman Brandon Flowers στο ενδιάμεσο- με νέο άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο Battle Born και θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο single/video μέσα το Battle Born, το εξώφυλλο του οποίου βλέπετε παραπάνω, ...
Συνέχεια...
Οι Dinosaur Jr. στo Fuzz!
Στις 7 Iουνίου ένα από τα σημαντικότερα indie σχήματα της δεκαετίας του '90 που επέστρεψαν δυναμικά το 2005 θα εμφανιστεί live στο club Fuzz.Η παρέα του J. Mascis, οι Dinosaur Jr., θα εμφανιστούν μαζί με τους Absent Mindead, σε μία βραδιά που αναμένεται να μας θυμίσουν όλους τους λόγους που ...
Συνέχεια...
Οι Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα!
Πόσες φορές διαβάσατε τα περασμένα χρόνια ότι οι RHCP έρχονται για συναυλία στην Ελλάδα; Κάθε χρόνο ερχόντουσαν και πάντα ποτέ δεν επιβεβαιωνόταν η φημολογία. Να που ήρθε ο καιρός όμως… Η DiDi Music και η Live Nation ανακοίνωσαν και επίσημα πια πριν από λίγο ότι οι Red Hot Chili Peppers θα ...
Συνέχεια...
James: έτοιμο το νέο τους άλμπουμ – διαβάστε λεπτομέριες
Σύμφωνα με το επίσημο site της δημοφιλούς μπάντας από το Μάντσεστερ, οι James ολοκλήρωσαν πρόσφατα το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ από το "Pleased To Meet You". Έχουν περάσει ήδη έξι χρόνια, από τότε που οι James κυκλοφόρησαν ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά (τουλάχιστον στη χώρα μας) άλμπουμ τους.Το άλμπουμ ...
Συνέχεια...
Vassilikos – Vintage στο Μικρό Παλλάς για τέσσερις παραστάσεις
Μετά από τρεις σχεδόν μήνες από την κυκλοφορία του "Vintage" ήρθε η ώρα για τον Βασιλικό να παρουσιάσει ζωντανά την πρώτη του προσωπική δουλειά σε ένα ιδιαίτερο και ταιριαστό χώρο, το Μικρό Παλλάς σε παραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων.Για τέσσερις λοιπόν παραστάσεις στις 14,15, 21 και 22 Μαρτίου, ο Βασιλικός μαζι ...
Συνέχεια...
O Spectralfire ανοίγει τη συναυλία του Toro Y Moi στο Bios
Η βραδιά της επόμενης Παρασκευής 18 Ιανουαρίου στο Bios, την οποία διοργανώνει το Plissken Festival, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερo ενδιαφέρον. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την πολυαναμενόμενη συναυλία του Toro Y Moi στο Bios , θα ανοίξει ο Spectralfire, το εξαιρετικό solo project του Λάμπη Κουντουρογιάννη, συνδημιουργού και κιθαρίστα των Modrec. Στη σκηνή του Bios ο Λάμπης ...
Συνέχεια...
Ένα ψυχεδελικό folk Σάββατο με τον Nick Castro & The Young Elders στο Μουσικό Σπίτι Δίαυλος
Αν ήταν Έλληνας και τον έλεγαν Νικόλα Καστρίτη, θα κουβαλούσε πάνω του αυτή τη γλοιώδη ταμπέλα «έντεχνος». Ευτυχώς όμως δεν είναι Νικόλας αλλά Nick και όχι Καστρίτης αλλά Castro και δεν μας έρχεται από τα άνω Θρυνήκλανα αλλά από το Los Angeles.Όσοι έχουν ακούσει τη μουσική του σίγουρα θα περίμεναν ...
Συνέχεια...
So this is Heaven
Το 'Peak' του Serafim Tsotsoni ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του 2006, και ταυτόχρονα μια ξεχωριστή κυκλοφορία στον κατάλογο της Klik Records. Το 2008 o Tsotsonis επέστρεψε με το 'So This Is Heaven': δεύτερο άλμπουμ, στο ίδιο μουσικό ύφος, αρκετά πιο χαοτικό όμως σαν δομή, και πιο «δύσκολο».Εδώ ...
Συνέχεια...
Καθυστερεί το νέο άλμπουμ των Antony and the Johnsons
Το νέο άλμπουμ των Antony and the Johnsons όπως έχουμε ήδη γράψει, θα λέγεται "The Crying Light" και θα κυκλοφορήσει από την Secretly Canadian.Είχε ανακοινωθεί ότι θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, αλλά όπως αναφέρει το ίδιο το επίσημο site του Antony, μεταφέρεται για λίγο πιο μετά. Συγκεκριμένα, το άλμπουμ θα βγει ...
Συνέχεια...
Το νέο video… του Nick Drake κυκλοφορεί!
Οι Placebo επιστρέφουν στην Αθήνα
Αγωγή εναντίον της Courtney Love από εταιρεία χορήγησης
Listen Up: Nosaj Thing – ‘Snap’
Οι Pink Floyd και οι προοπτικές επανένωσης για
Οι the Ex επιστρέφουν στη χώρα μας
Ο Houston Person στο Half Note Jazz Club
King Tuff
Plissken Festival 2010 @ Ελληνικός Κόσμος, κτίριο 56
Νέο album για τους Eagles of Death Metal
Mina Agossi Trio @ Half Note Jazz Club
Οι Transistor και οι Goya’s Dream σήμερα στο
Ο Ray Lugo των Kokolo φέρνει την aftrobeat
Ακούστε και κατεβάστε ένα mixtape από τους Portishead
Οι λεπτομέρειες του νέου album των Hot Chip
Καλοκαιρινό Silversun Pickups Coctail στο Gagarin 205
The Cult @ Fuzz Club
Αλλαγή χώρου για την συναυλία του Gary Moore
Νέο album για τους Black Keys σε παραγωγή
Greek2Speak: Cpt Νeφοs – Silence Interrupted
Poison Kiss
Video: The Killers – ‘Runaways’
Οι Dinosaur Jr. στo Fuzz!
Οι Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα!
James: έτοιμο το νέο τους άλμπουμ – διαβάστε
Vassilikos – Vintage στο Μικρό Παλλάς για τέσσερις
O Spectralfire ανοίγει τη συναυλία του Toro Y
Ένα ψυχεδελικό folk Σάββατο με τον Nick Castro
So this is Heaven
Καθυστερεί το νέο άλμπουμ των Antony and the