Το BEST AMERICAN COMICS 2007 αποτελεί, από τη μια, το φυσικό επακόλουθο του BEST AMERICAN COMICS 2006 και από την άλλη τη συνέχεια των McSWEENEY’S 13 και AN ANTHOLOGY OF GRAPHIC FICTION, CARTOONS AND TRUE STORIES. Μοιραία, έρχεται το ερώτημα του τί καταφέρνει η νέα έκδοση να προσθέσει στις ήδη υπάρχουσες.

Το BEST AMERICAN COMICS 2007 ξεκινά με δύο εισαγωγές, αυτή της Series Editor, Anne Elizabeth Moore, και αυτή του Guest Editor, Chris Ware. Από τις δυο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η δεύτερη, αφού μιλά αρκετά για τη διαδικασία επιλογής και τα προβλήματα που συνάντησε ο Ware, καθώς και για την άποψη του για την κατάσταση της σκηνής των comics σήμερα.

Στην ανθολογία περιλαμβάνονται comics που έχουν εκδοθεί μεταξύ 31 Αυγούστου 2005 και 1 Σεπτεμβρίου 2006. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και τα αποσπάσματα από comics που βρίσκονται σε αυτή, λειτουργούν πολύ καλά και αυτόνομα, ώστε να μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Οι μοναδικές περιπτώσεις που τα έργα των καλλιτεχνών δε βρίσκονται συγκεντρωμένα αλλά διάσπαρτα, είναι τα comics του Ivan Brunetti, από το καταπληκτικό SCHIZO #4, και του David Heatley, που είναι υπεύθυνος και για το εξώφυλλο, κάτι που κατά την άποψη μου δείχνει και μια ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware στο έργο τους. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα comics των Art Spiegelman και Seth, τα οποία βρίσκονται, αντίστοιχα, πριν και μετά τον κύριο όγκο της ανθολογίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο τρόπος με τον οποίο ο Ware έχει οργανώσει τα comics ώστε να υπάρχει συνέχεια και συνοχή, θεματικά ή καλλιτεχνικά. Έτσι, στην αρχή της ανθολογίας βρίσκουμε ένα comic των Robert και Aline Crumb, με θέμα τη σχέση τους με την κόρη τους, Sophie, μαζί με ένα comic της και αμέσως μετά, ένα κομμάτι από το εξαιρετικό FUN HOME της Alison Bechdel, για τη σχέση της με τον πατέρα της και σελίδες από το πολύ όμορφο LATE BLOOMER (που παρά την παραίνεση του Editor -του Σακαρίδη, όχι του Ware- δεν διάβασα ακόμη) της Carol Tyler, για την κόρη της.

Στους συμμετέχοντες υπάρχουν τα ονόματα-κράχτες των: Lynda Barry (comics της οποίας πολύ σπάνια έχω τη χαρά να διαβάσω), Alison Bechdel, Robert και Aline Crumb, Ivan Brunetti (που αναφέραμε πιο πριν), Charles Burns (με ένα κομμάτι από το BLACK HOLE), Kim Deitch (με ένα τμήμα από το τρίτο τεύχος του STUFF OF DREAMS, που μπορείτε τώρα να βρείτε και στο ALIAS THE CAT), Gilbert Hernandez (από το LUBA’S COMICS AND STORIES), Seth (από το WIMBLEDON GREEN), Art Spiegelman, ο οποίος συμμετέχει με μια υπέροχη ιστορία με τίτλο THE ARTIST AS A YOUNG %@#*!, και Adrian Tomine (με ένα κομμάτι από το SHORTCOMINGS).

Ο Chris Ware φανερώνει και την ιδιαίτερη συμπάθεια του σε δυο από τις πιο προοδευτικές και πειραματικές ανθολογίες που κυκλοφορούν: το MOME και το KRAMER’S ERGOT. Το πρώτο εκπροσωπείται εδώ από τους Sophie Crumb (που αναφέραμε και νωρίτερα, με μια μονοσέλιδη ιστορία για τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει), Gabrielle Bell (σε μια καλή της στιγμή, με κάποιες σελίδες από το ημερολόγιο της), Jonathan Bennett (η πιο μεγάλη, ίσως, αποκάλυψη του MOME), David Heatley (o οποίος, όπως είπαμε, δείχνει να είναι και ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware), Jeffrey Brown (η δική μου ιδιαίτερη συμπάθεια, με ένα πάρα πολύ καλό comic από το, ακυκλοφόρητο ακόμη, LITTLE THINGS), Anders Nilsen (με λίγες σελίδες από το καταπληκτικό comic του BIG QUESTIONS) και Tim Hensley (με ένα δισέλιδο από το "κάτι σαν ARCHIE on drugs" GROPIUS).

bestcomics2007Οι εκπρόσωποι του KRAMERS’ ERGOT είναι ο editor της ανθολογίας και δημιουργός του CRICKETS, Sammy Harkham (με μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αυτοβιογραφία, την ιστορία και τη θεολογία, χωρίς να είναι τίποτε από αυτά), ο Jerry Moriarty (που είναι υπεύθυνος για τα endpages της ανθολογίας), η Vanessa Davis (με τα πολύ ενδιαφέροντα ολοσέλιδα diary strips της), ο Ron Rege Jr. (τις ομοιότητες του οποίου με τους Jeffrey Brown και John Porcellino δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα) και οι Paper Rad (που μαζί με τους Gary Panter και C.F είναι υπεύθυνοι για κάποια από τα πιο πειραματικά -και δυσνόητα- comics της ανθολογίας).

Σε αυτούς προστίθενται οι Kevin Huizenga (με μια ιστορία από το καταπληκτικό GANGES), Ben Katchor (ο οποίος θυμίζει, πάρα πολύ, Ευρωπαίο δημιουργό), Miriam Katin (με ένα απόσπασμα από το πολύ όμορφο WE ARE ON OUR OWN, που εξιστορεί την προσπάθεια επιβίωσης της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), John Porcellino (με άλλη μια ιστορία από το KING CAT), Lauren Weinstein (με δυο ιδιαίτερα συμπαθητικές ιστορίες) και Dan Zettwoch (με ένα comic με θέμα την πλημμύρα του Louiseville το 1937, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο DRAWN AND QUARTERLY SHOWCASE).

Υπάρχουν, βέβαια, απουσίες από την ανθολογία, με κάποιες από τις πιο κραυγαλέες να είναι αυτές των Jaime Hernandez (ο Ware εκφράζει τη δυσαρέσκεια του που δεν κατάφερε να συμπεριλάβει το LA MAGGIE LA LOCA, που δημοσιεύτηκε στους NEW YORK TIMES, αλλά θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει κάτι από το LOVE AND ROCKETS), Paul Hornschemeier (κάτι από το MOME, ίσως;), Roger Langridge (οτιδήποτε!), ή ακόμη και του Joshua Cotter (SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST). Είναι όμως απόλυτα λογικό, αφού κάπου εδώ υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο του editor, και το γεγονός ότι ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος (ειδικά τη στιγμή που προτιμήθηκαν να δημοσιευτούν μεγάλα τμήματα από τις δουλειές των δημιουργών). Πάντως, αρκετά "περίεργη" είναι και η παντελής έλλειψη από webcomics και θα είχε νόημα να μαθαίναμε στο που οφείλεται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πως ο Ware σεβάστηκε και αντιμετώπισε (πάντα σε συνεννόηση με τους δημιουργούς) προβλήματα στη μεταφορά comics σε διαφορετικό format. Έτσι, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγέθυνε ή σμίκρυνε τις σελίδες, στην περίπτωση του Jeffrey Brown χώρεσε τέσσερις από τις αρχικές σελίδες σε μια, ενώ στην περίπτωση της Miriam Katin άλλαξε εντελώς την μορφή της σελίδας και τη διάταξη των panel σε αυτή, αλλάζοντας και τον τόνο του χρώματος που χρησιμοποιήθηκε όπου χρειαζόταν.

Πολύ χρήσιμες είναι και οι σημειώσεις που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου, που πέρα από το καθιερωμένο σύντομο βιογραφικό των συμμετεχόντων, παραθέτουν και διάφορες πληροφορίες που δίνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί για τους εαυτούς τους και τα επιλεγμένα comics, δίνοντας μια καλύτερη οπτική στο έργο του καθενός.

Γενικότερα, πιστεύω πως γίνεται φανερός ο σεβασμός με τον οποίο ο Ware προσέγγισε το έργο των άλλων δημιουργών, κάτι που κάνει την ανθολογία κάτι παραπάνω από επιλογή και παράθεση των καλύτερων (σύμφωνα με τον Ware, πάντα) comics που δημοσιεύτηκαν εκείνη την περίοδο.

Σίγουρα, το BEST AMERICAN COMICS 2007 είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθολογίας, σε πολύ λογική τιμή (22 δολάρια για ένα hardcover με σχεδόν 350 έγχρωμες σελίδες). Ο Chris Ware εκμεταλλεύεται την εμπειρία που απέκτησε ως editor από την έκδοση του McSWEENEY’S και συντάσσει μια ανθολογία, που από τη μια, έχει την έννοια μιας "best of" λίστας, με αρκετά αναλυτική ματιά πάνω στα ίδια τα comics, και από την άλλη, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς δημιουργούς και να πάρει μια γεύση από comics που πιθανότατα παραμέλησε.

Creators: Lynda Barry, Alison Bechdel, Gabrielle Bell, Jonathan Bennett, Jeffrey Brown, Ivan Brunetti, Charles Burns, C.F., Robert and Aline Crumb, Sophie Crumb, Vanessa Davis, Kim Deitch, Sammy Harkham, David Heatley, Tim Hensley, Gilbert Hernandez, Kevin Huizenga, Ben Katchor, Miriam Katin, Jerry Moriarty, Anders Nilsen, Gary Panter, Paper Rad, John Porcellino, Ron Rege Jr, Seth, Art Spiegleman, Adrian Tomine, Carol Tyler, Lauren Weinstein, Dan Zettwoch

Editors: Chris Ware, Anne Elizabeth Moore
Houghton Mifflin

10Διάβασε επίσης...
Η Marvel απέκτησε αντίζηλο για την κυριότητα του Spider-man και άλλων υπερηρώων
Μία εταιρεία publishing που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο, διεκδικεί νομικά την συνιδιοκτησία υπερηρώων της Marvel, όπως ο Spider-Man, σύμφωνα με το Associated Press.Η Stan Lee Media, είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε από τον δημιουργό του Spider-Man, Stan Lee. Ο Lee πούλησε την εταιρεία σε άλλους ιδιοκτήτες, οι οποίοι πλέον υπστηρίζουν πως ...
Συνέχεια...
ΤΕΞ – Ο Μοναχικός Καβαλάρης
Ο JoeKubert αποτελεί για το χώρο της 9ης τέχνης ένα από τα ιερότερα τέρατα. Γεννημένος στο Brooklyn της Νέας Υόρκης το 1926, ο μοναδικός αυτός δημιουργός παρουσίασε το πρώτο του comic σε ηλικία μόλις 16 ετών (BLACK OUT, 1942 για την Holyoke Publishing) σηματοδοτώντας έτσι το ξεκίνημα μιας καριέρας που ...
Συνέχεια...
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του μήνα
6 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες. Και σήμερα τελειώνει! Μέσα στο μήνα του Σεπτεμβρίου, η DC Comics μηδένισε όλη (ή την περισσότερη) από την ιστορία της και έβγαλε 52 νέους τίτλους με #1 τεύχη. Η επίλεκτη ομάδα ελλήνων geek bloggers ήταν εδώ για να σχολιάσει και ...
Συνέχεια...
Comic Book Comics #1
Το να κάνεις μια ιστορική αναδρομή και να παρουσιάσεις τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία ενός θεσμού, κινήματος, λαού ή, στην περίπτωσή μας, Μέσου, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή αυτών που θα παρουσιάσεις, ώστε, από τη μία, να μην αφήσεις έξω κάτι σημαντικό και, ...
Συνέχεια...
Flight, Fallen Son, Anime Expo 2007, Zudacomics, Dark Horse, Robert “Buck”Brown R.I.P.
Ο editor Kazu Kibuishi μιλάει στο Newsarama για το τέταρτο volume της ανθολογίας Flight.Ο Jeph Loeb μιλάει στο Newsarama για την ολοκλήρωση του Fallen Son: The Death Of Captain America.Δείτε το Photo parade του CBR από το Anime Expo 2007.Το μεγάλο αφεντικό της DC, Paul Levitz, μιλάει στο Newsarama απαντώντας ...
Συνέχεια...
Greek52s DC Comics #1s
5 έλληνες geek bloggers, 52 καινούρια #1 τεύχη comics, 4 βδομάδες. Δεν είναι το Nerd Survivor, είναι το #greek52s, καλά μας κουράγια52 νέα πρώτα τεύχη; Τι έγινε, ήρθε η Δευτέρα Παρουσία; Η βιομηχανία των comics περνάει (έκπληξη) κρίση, με το αναγνωστικό κοινό να συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο ανησυχητικά περισσότερο, ενώ παράλληλα η ...
Συνέχεια...
Moebius R.I.P.
Ο Γάλλος σχεδιαστής και σεναριογράφος κόμικς Jean Giraud, εμπνευστής και δημιουργός του υπολοχαγού Blueberry, άφησε το πρωί του Σαββάτου την τελευταία του πνοή στο Παρίσι, έπειτα από μακρά ασθένεια σε ηλικία 74ων ετών όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια από τις φίλες και συνεργάτιδές του στις εκδόσεις Moebius Production. Ο Jean Giraud αφού ...
Συνέχεια...
Ο Μάγκας Κλώνος του Spider-Man σε δικό του τίτλο στο Scarlet Spider #1 #comicsroast
Τα 90s αντεπιτίθενται και ο τραγικά αποτυχημένος κλώνος του Peter Parker επιστρέφει με το όνομα του άλλου απλά αποτυχημένου κλώνου του. @manolis – Peter Parker- gkoultouroblog @dimitrisdx – Ben Reilly - the original DimitrisDX @Hell_b0y – Kaine - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - Jessica Drew - amatynews @georgethebeast – Gwen Stacy - βαρεμένα ημερολόγια @manolis: από που να το πιάσεις... ο κλώνος του ...
Συνέχεια...
Adam Hughes, John Romita Jr, Don Payne, Jim Salicrup, J. Michael Straczynski
- Ο δημοφιλής σχεδιαστής Adam Hughes μιλάει στο Newsarama για το statue της Mary Jane το οποίο σχεδίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε εντός και εκτός της comic κοινότητας. Click here.- Ο superstar σχεδιαστής, John Romita Jr., μιλάει στο CBR για το World War Hulk.περισσότερα...- Ο σεναριογράφος του Fantastic Four ...
Συνέχεια...
Captain America: The Chosen, Mike Wieringo R.I.P., Mark Waid, Justice League of America κ.ά
- Ο δημοφιλής σχεδιαστής Mike Wieringo, πέθανε από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία μόλις 44 ετών.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Ο συγγραφέας David Morrell - πνευματικός πατέρας του Rambo, μεταξύ άλλων - μιλάει στο CBR για το αναμενόμενο Captain America: The Chosen.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Η είδηση έσκασε ως κεραυνός ...
Συνέχεια...
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
Το πλέον προσβάσιμο ίσως μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Μπολάνιο, φαντάζει ιδανικό για μύηση στο σύμπαν ενός από τους επιδραστικότερους δημιουργούς των τελευταίων ετών. Ο Ούντο και η Ίνγκεμποργκ φτάνουν οδικώς στην Κόστα Μπράβα, τη διάσημη καταλανική ακτή. Είναι οι πρώτες κοινές διακοπές για το νεαρό ζευγάρι, ευκαιρία να περάσουν πολλές ώρες μαζί, ...
Συνέχεια...
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
Ο Κιθ Ρίτσαρντς έρχεται, επιτέλους στην Ελλάδα. Και φέρνει μαζί του ολόκληρη τη ζωή του. Η αυτοβιογραφία του θρυλικού μέλους των Rolling Stones "Life" που έχει συζητηθεί ήδη πολύ, μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Νένε και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό εγκαινιάζοντας τη σειρά Λατέρνατιβ (από ...
Συνέχεια...
Angelina Jolie, Wanted, Marvel. Mike Mignola, Jay Kennedy RIP
Όπως μας ενημερώνει το Newsarama, η δημοφιλής ηθοποιός Angelina Jolie θα υποδυθεί την Fox στην κινηματογραφική μεταφορά του Wanted των Mark Millar και J.G. Jones.Δείτε τα πλήρη solicitations της Marvel για τον Ιούνιο στο CBR.Ο Mike Mignola εξηγεί στο Newsarama γιατί το 2007 θα είναι η πιο "γεμάτη" χρονιά για ...
Συνέχεια...
Ultimate Spiderman x 2, Shadowline, Count Down
O δημοφιλής σχεδιαστής Stuart Immonen, λίγο πριν αρχίσει και επίσημα το run του στο Ultimate Spider-Man, σταματάει από το Newsarama για μια συνέντευξη. Ο Brian Michael Bendis μιλάει στο CBR για το μέλλον του Ultimate Spider-Man. Το αφεντικό της Shadowline, Jim Valentino, πήρε μαζί το επιτελείο του πέρασε μια βόλτα ...
Συνέχεια...
Chloe Aridjis – Book of Clouds
Τίτλος: Book of Clouds Συγγραφέας: Chloe Aridjis Εκδότης: Black Cat, 2009 209 σελίδες Δεν ξέρω τι αίσθηση μπορεί να αφήσει το βιβλίο αυτό στον ουδέτερο αναγνώστη, αλλά κάποιον λάτρη του Βερολίνου αυτές οι περιπλανήσεις της πρωταγωνίστριας Τατιάνας με το S-Βahn (τον ας πούμε “προαστιακό”) μόνο αδιάφορο δεν θα τον αφήσουν. Στο πρώτο της μυθιστόρημα η ...
Συνέχεια...
Μία Έκθεση Κόμικς με την “Ψυχή στο Στόμα”
Μια έκθεση κόμικς που αποτελεί τη μοναδική -μέχρι στιγμής- εκδήλωση αυτού του είδους στην Ελλάδα ξεκινά από σήμερα 22 του Φλεβάρη στον Κινηματογράφο «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ Prince Filmcenter».Πρόκειται για την ομαδική έκθεση κόμικς με θέμα τη βία στην καθημερινότητα, που οργανώνει το περιοδικό Κόμικς και Επιστημονικής Φαντασίας «9» της «Ελευθεροτυπίας» και η ...
Συνέχεια...
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Αύριο Σάββατο ξεκινάει το Comicdom Con Athens 2007 και χρήσιμο είναι να γνωρίζετε αναλυτικά και το πρόγραμμα του Convention, προτού ξεκινήσετε για την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:30 - 11:45Χαιρετισμοί - Έναρξη Εκδήλωσης12:00 - 14:00Κύκλος ομιλιών με θέμα "Comics και Λογοτεχνία"14:15 - 15:40Παρουσιάσεις ελληνικών εκδοτικών (Comicdom Press, Comicworld, Giganto, Helm ...
Συνέχεια...
Comicdom Con Athens 2008
Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο συναρπαστικός κόσμος της 9ης Τέχνης κάνει μια στάση στο διεθνές φεστιβάλ comics, το οποίο ο διάσημος αμερικανός δημιουργός, Bill Tucci, χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο "μικρό" convention comics στον Κόσμο».Στις 5 και 6 Απριλίου, το κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) φιλοξενεί για μια ακόμη φορά την ...
Συνέχεια...
FLOOD!
Writer/Artist: Eric DrookerDark HorseΤο πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στην παρούσα έκδοση του FLOOD! του Eric Drooker είναι το εξώφυλλο. Νομίζω πως πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα που είχα ποτέ στα χέρια μου (συμπεριλαμβανομένων και των oversized αριστουργημάτων του Chris Ware). Δυστυχώς, η εικόνα που βλέπετε πάνω ...
Συνέχεια...
Θυμάμαι
Το σκηνικό τοποθετείται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό που αριθμεί μόλις μερικές εκατοντάδες κατοίκων. Δυο ανήλικες μαθήτριες σχεδιάζουν την «απόδραση», από το ασφυκτικό περιβάλλον της κλειστής κοινωνίας του. Η Αθήνα απέχει μόλις μερικές ώρες με το ΚΤΕΛ και φαντάζει, ως η γη της επαγγελίας - της πραγμάτωσης των ονείρων τους. Δεν ...
Συνέχεια...
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Μια κωμική δυστοπία ή μια δυστοπική κωμωδία (όπως αγαπάτε). Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, οι συνέπειες της κρίσης είναι χειρότερες ακόμα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Η Αθήνα χωρισμένη στα δύο, σημεία ελέγχου φιλτράρουν την είσοδο στα βόρεια προάστια σε μια προσπάθεια να περιχαρακωθεί η ασφάλεια των προνομιούχων κατοίκων. Στο κέντρο ...
Συνέχεια...
DARK HORSE PRESENTS ONLINE
Ταυτόχρονα με την έναρξη του φετινού San Diego Comic-Con, η Dark Horse ανακοίνωσε την επιστροφή του παλιότερου τίτλου της, της ανθολογίας DARK HORSE PRESENTS. Το twist; Ο τίτλος θα δεν θα κυκλοφορεί στα ράφια, αλλά θα ανεβαίνει στην αντίστοιχη MySpace σελίδα, την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα, δίχως κανένα κόστος για ...
Συνέχεια...
Crossing Midnight #1-3
(Συγχωρήστε μου κάτι σαχλό για ένα λεπτάκι. O editor dude, λέγεται Pornsak. PornsakPichetshote! Πιο over-the-top όνομα για πρωταγωνιστή "εκπαιδευτικής τηλεόρασης" δεν παίζει να έχω ακούσει τελευταία. Μάλιστα, μια και τα credits του περιλαμβάνουν μόλις λιγοστούς Vertigo τίτλους μεταξύ των οποίων και τα miniseries SEAGUY, WE3 και VIMANARAMA, θα ορκιζόμουν ότι ...
Συνέχεια...
Το Κοιμητήριο της Πράγας
Παρά την αξιοζήλευτη ακαδημαϊκή καριέρα του και τα σημαντικά φιλοσοφικά δοκίμια που έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει, το ευρύ κοινό θα αναγνωρίζει πάντα τον Ουμπέρτο Έκο, ως τον υπεύθυνο για τίτλους - ορόσημα της σύγχρονης λογοτεχνίας («Το Όνομα του Ρόδου», «Το Εκκρεμές του Φουκώ»). Στα 79 του, συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει, ...
Συνέχεια...
The Comics Roast Νοέμβρης 2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων υπερβολικά uneventful ΤΡΙΩΝ εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.    TONIGHT’S CAST @manolis – ετοιμάζεται να στολίσει δέντρο - gkoultouroblog @dimitrisdx – μασουλάει μελομακάρονα - the original DimitrisDX @Hell_b0y – στολίζει κάκτο - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - δεν έχει εξηγήσει σε κανένα τι ...
Συνέχεια...
Johnny Hiro #1
JOHNNY HIRO #1Writer/Artist: Fred ChaoGreytones: Dylan BabbLetterer: Jesse PostAdhouse BooksΝέο comic της Adhouse Books (στην οποία, είναι γνωστό πια, ότι έχω ιδιαίτερη συμπάθεια) και μάλιστα πρώτο τεύχος μιας νέας σειράς. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι τα blurbs του οπισθόφυλλου ανήκουν στους Charlito και Mr. Phil, τους παραγωγούς, του αγαπημένου μου ...
Συνέχεια...
Arrmy @ Love, Flight, Tales From The Crypt, Madman Atomic Comics, Emerald City ComiCom
Ο βετεράνος δημιουργός, Rick Veitch, μιλάει στο CBR για το νέο του project, Army @ Love, το πρώτο τεύχος του οποίου μόλις κυκλοφόρησε.Το Newsarama έχει ένα χορταστικό preview από το επερχόμενο τέταρτο volume της ανθολογίας Flight.Το πολύ γνωστό comic της EC, Tales From The Crypt, επιστρέφει απο την papercutz, διαβάστε ...
Συνέχεια...
Το Saga #1 φέρνει νεράιδες, σάτυρους, πολέμους, σεξ και… θηλασμούς
Ο Brian K. Vaughan, ο μικρός αυτός θεούλης των comics των 00s, με τίτλους όπως το Y the Last Man, Runaways και Ex Machina στο ιστορικό του, και μερικά από τα καλύτερα επεισόδια ολόκληρης της σειράς του LOST, επιστρέφει δυναμικά στο γράψιμο και στα μηνιαία comics με έναν καινούριο creator-owned ...
Συνέχεια...
Mouse Guard: Winter 1152 #1
Τα ποντικάκια που τόσο αγαπήσατε (οι περισσότεροι) επέστρεψαν με νέες περιπέτειες, μόνο που αυτή τη φορά, τα έπιασε ο Χειμώνας.Πριν προλάβει να καταλαγιάσει ο θόρυβος που είχε προκληθεί στη φιλήσυχη, κατά τα άλλα, πόλη του Lockhaven, έπειτα από την αποτυχημένη επιδρομή του "Καπετάν Μεσάνυχτα" (a.k.a. Midnight) κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, ...
Συνέχεια...
Κυριακή
Η ημερομηνία σημαντική και σημαδιακή - 4 Οκτωβρίου 2009 – η ημέρα των πιο πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Άλλοι ελπίζουν, άλλοι οσμίζονται ότι, είτε με τους μεν, είτε με τους δε στο τιμόνι, το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Ένα πέπλο αναμονής σκεπάζει τη χώρα, όμως σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, μικρές καθημερινές ...
Συνέχεια...
Η Marvel απέκτησε αντίζηλο για την κυριότητα του
ΤΕΞ – Ο Μοναχικός Καβαλάρης
#greek52s τα τελευταία 13 #1 DC Comics του
Comic Book Comics #1
Flight, Fallen Son, Anime Expo 2007, Zudacomics, Dark
Greek52s DC Comics #1s
Moebius R.I.P.
Ο Μάγκας Κλώνος του Spider-Man σε δικό του
Adam Hughes, John Romita Jr, Don Payne, Jim
Captain America: The Chosen, Mike Wieringo R.I.P., Mark
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
LIFE – Κιθ Ρίτσαρντς
Angelina Jolie, Wanted, Marvel. Mike Mignola, Jay Kennedy
Ultimate Spiderman x 2, Shadowline, Count Down
Chloe Aridjis – Book of Clouds
Μία Έκθεση Κόμικς με την “Ψυχή στο Στόμα”
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Comicdom Con Athens 2008
FLOOD!
Θυμάμαι
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
DARK HORSE PRESENTS ONLINE
Crossing Midnight #1-3
Το Κοιμητήριο της Πράγας
The Comics Roast Νοέμβρης 2011
Johnny Hiro #1
Arrmy @ Love, Flight, Tales From The Crypt,
Το Saga #1 φέρνει νεράιδες, σάτυρους, πολέμους, σεξ
Mouse Guard: Winter 1152 #1
Κυριακή