Το BEST AMERICAN COMICS 2007 αποτελεί, από τη μια, το φυσικό επακόλουθο του BEST AMERICAN COMICS 2006 και από την άλλη τη συνέχεια των McSWEENEY’S 13 και AN ANTHOLOGY OF GRAPHIC FICTION, CARTOONS AND TRUE STORIES. Μοιραία, έρχεται το ερώτημα του τί καταφέρνει η νέα έκδοση να προσθέσει στις ήδη υπάρχουσες.

Το BEST AMERICAN COMICS 2007 ξεκινά με δύο εισαγωγές, αυτή της Series Editor, Anne Elizabeth Moore, και αυτή του Guest Editor, Chris Ware. Από τις δυο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η δεύτερη, αφού μιλά αρκετά για τη διαδικασία επιλογής και τα προβλήματα που συνάντησε ο Ware, καθώς και για την άποψη του για την κατάσταση της σκηνής των comics σήμερα.

Στην ανθολογία περιλαμβάνονται comics που έχουν εκδοθεί μεταξύ 31 Αυγούστου 2005 και 1 Σεπτεμβρίου 2006. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και τα αποσπάσματα από comics που βρίσκονται σε αυτή, λειτουργούν πολύ καλά και αυτόνομα, ώστε να μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Οι μοναδικές περιπτώσεις που τα έργα των καλλιτεχνών δε βρίσκονται συγκεντρωμένα αλλά διάσπαρτα, είναι τα comics του Ivan Brunetti, από το καταπληκτικό SCHIZO #4, και του David Heatley, που είναι υπεύθυνος και για το εξώφυλλο, κάτι που κατά την άποψη μου δείχνει και μια ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware στο έργο τους. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα comics των Art Spiegelman και Seth, τα οποία βρίσκονται, αντίστοιχα, πριν και μετά τον κύριο όγκο της ανθολογίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο τρόπος με τον οποίο ο Ware έχει οργανώσει τα comics ώστε να υπάρχει συνέχεια και συνοχή, θεματικά ή καλλιτεχνικά. Έτσι, στην αρχή της ανθολογίας βρίσκουμε ένα comic των Robert και Aline Crumb, με θέμα τη σχέση τους με την κόρη τους, Sophie, μαζί με ένα comic της και αμέσως μετά, ένα κομμάτι από το εξαιρετικό FUN HOME της Alison Bechdel, για τη σχέση της με τον πατέρα της και σελίδες από το πολύ όμορφο LATE BLOOMER (που παρά την παραίνεση του Editor -του Σακαρίδη, όχι του Ware- δεν διάβασα ακόμη) της Carol Tyler, για την κόρη της.

Στους συμμετέχοντες υπάρχουν τα ονόματα-κράχτες των: Lynda Barry (comics της οποίας πολύ σπάνια έχω τη χαρά να διαβάσω), Alison Bechdel, Robert και Aline Crumb, Ivan Brunetti (που αναφέραμε πιο πριν), Charles Burns (με ένα κομμάτι από το BLACK HOLE), Kim Deitch (με ένα τμήμα από το τρίτο τεύχος του STUFF OF DREAMS, που μπορείτε τώρα να βρείτε και στο ALIAS THE CAT), Gilbert Hernandez (από το LUBA’S COMICS AND STORIES), Seth (από το WIMBLEDON GREEN), Art Spiegelman, ο οποίος συμμετέχει με μια υπέροχη ιστορία με τίτλο THE ARTIST AS A YOUNG %@#*!, και Adrian Tomine (με ένα κομμάτι από το SHORTCOMINGS).

Ο Chris Ware φανερώνει και την ιδιαίτερη συμπάθεια του σε δυο από τις πιο προοδευτικές και πειραματικές ανθολογίες που κυκλοφορούν: το MOME και το KRAMER’S ERGOT. Το πρώτο εκπροσωπείται εδώ από τους Sophie Crumb (που αναφέραμε και νωρίτερα, με μια μονοσέλιδη ιστορία για τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει), Gabrielle Bell (σε μια καλή της στιγμή, με κάποιες σελίδες από το ημερολόγιο της), Jonathan Bennett (η πιο μεγάλη, ίσως, αποκάλυψη του MOME), David Heatley (o οποίος, όπως είπαμε, δείχνει να είναι και ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware), Jeffrey Brown (η δική μου ιδιαίτερη συμπάθεια, με ένα πάρα πολύ καλό comic από το, ακυκλοφόρητο ακόμη, LITTLE THINGS), Anders Nilsen (με λίγες σελίδες από το καταπληκτικό comic του BIG QUESTIONS) και Tim Hensley (με ένα δισέλιδο από το "κάτι σαν ARCHIE on drugs" GROPIUS).

bestcomics2007Οι εκπρόσωποι του KRAMERS’ ERGOT είναι ο editor της ανθολογίας και δημιουργός του CRICKETS, Sammy Harkham (με μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αυτοβιογραφία, την ιστορία και τη θεολογία, χωρίς να είναι τίποτε από αυτά), ο Jerry Moriarty (που είναι υπεύθυνος για τα endpages της ανθολογίας), η Vanessa Davis (με τα πολύ ενδιαφέροντα ολοσέλιδα diary strips της), ο Ron Rege Jr. (τις ομοιότητες του οποίου με τους Jeffrey Brown και John Porcellino δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα) και οι Paper Rad (που μαζί με τους Gary Panter και C.F είναι υπεύθυνοι για κάποια από τα πιο πειραματικά -και δυσνόητα- comics της ανθολογίας).

Σε αυτούς προστίθενται οι Kevin Huizenga (με μια ιστορία από το καταπληκτικό GANGES), Ben Katchor (ο οποίος θυμίζει, πάρα πολύ, Ευρωπαίο δημιουργό), Miriam Katin (με ένα απόσπασμα από το πολύ όμορφο WE ARE ON OUR OWN, που εξιστορεί την προσπάθεια επιβίωσης της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), John Porcellino (με άλλη μια ιστορία από το KING CAT), Lauren Weinstein (με δυο ιδιαίτερα συμπαθητικές ιστορίες) και Dan Zettwoch (με ένα comic με θέμα την πλημμύρα του Louiseville το 1937, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο DRAWN AND QUARTERLY SHOWCASE).

Υπάρχουν, βέβαια, απουσίες από την ανθολογία, με κάποιες από τις πιο κραυγαλέες να είναι αυτές των Jaime Hernandez (ο Ware εκφράζει τη δυσαρέσκεια του που δεν κατάφερε να συμπεριλάβει το LA MAGGIE LA LOCA, που δημοσιεύτηκε στους NEW YORK TIMES, αλλά θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει κάτι από το LOVE AND ROCKETS), Paul Hornschemeier (κάτι από το MOME, ίσως;), Roger Langridge (οτιδήποτε!), ή ακόμη και του Joshua Cotter (SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST). Είναι όμως απόλυτα λογικό, αφού κάπου εδώ υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο του editor, και το γεγονός ότι ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος (ειδικά τη στιγμή που προτιμήθηκαν να δημοσιευτούν μεγάλα τμήματα από τις δουλειές των δημιουργών). Πάντως, αρκετά "περίεργη" είναι και η παντελής έλλειψη από webcomics και θα είχε νόημα να μαθαίναμε στο που οφείλεται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πως ο Ware σεβάστηκε και αντιμετώπισε (πάντα σε συνεννόηση με τους δημιουργούς) προβλήματα στη μεταφορά comics σε διαφορετικό format. Έτσι, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγέθυνε ή σμίκρυνε τις σελίδες, στην περίπτωση του Jeffrey Brown χώρεσε τέσσερις από τις αρχικές σελίδες σε μια, ενώ στην περίπτωση της Miriam Katin άλλαξε εντελώς την μορφή της σελίδας και τη διάταξη των panel σε αυτή, αλλάζοντας και τον τόνο του χρώματος που χρησιμοποιήθηκε όπου χρειαζόταν.

Πολύ χρήσιμες είναι και οι σημειώσεις που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου, που πέρα από το καθιερωμένο σύντομο βιογραφικό των συμμετεχόντων, παραθέτουν και διάφορες πληροφορίες που δίνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί για τους εαυτούς τους και τα επιλεγμένα comics, δίνοντας μια καλύτερη οπτική στο έργο του καθενός.

Γενικότερα, πιστεύω πως γίνεται φανερός ο σεβασμός με τον οποίο ο Ware προσέγγισε το έργο των άλλων δημιουργών, κάτι που κάνει την ανθολογία κάτι παραπάνω από επιλογή και παράθεση των καλύτερων (σύμφωνα με τον Ware, πάντα) comics που δημοσιεύτηκαν εκείνη την περίοδο.

Σίγουρα, το BEST AMERICAN COMICS 2007 είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθολογίας, σε πολύ λογική τιμή (22 δολάρια για ένα hardcover με σχεδόν 350 έγχρωμες σελίδες). Ο Chris Ware εκμεταλλεύεται την εμπειρία που απέκτησε ως editor από την έκδοση του McSWEENEY’S και συντάσσει μια ανθολογία, που από τη μια, έχει την έννοια μιας "best of" λίστας, με αρκετά αναλυτική ματιά πάνω στα ίδια τα comics, και από την άλλη, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς δημιουργούς και να πάρει μια γεύση από comics που πιθανότατα παραμέλησε.

Creators: Lynda Barry, Alison Bechdel, Gabrielle Bell, Jonathan Bennett, Jeffrey Brown, Ivan Brunetti, Charles Burns, C.F., Robert and Aline Crumb, Sophie Crumb, Vanessa Davis, Kim Deitch, Sammy Harkham, David Heatley, Tim Hensley, Gilbert Hernandez, Kevin Huizenga, Ben Katchor, Miriam Katin, Jerry Moriarty, Anders Nilsen, Gary Panter, Paper Rad, John Porcellino, Ron Rege Jr, Seth, Art Spiegleman, Adrian Tomine, Carol Tyler, Lauren Weinstein, Dan Zettwoch

Editors: Chris Ware, Anne Elizabeth Moore
Houghton Mifflin

10Διάβασε επίσης...
Δημήτρης Μαμαλούκας – Κράτα μου το χέρι
Ο Συγγραφέας φτάνει με τρένο, μια νύχτα, σε μια άγνωστη πόλη. Αναζητά ένα μέρος να ξεχειμωνιάσει, να απομονωθεί και απερίσπαστος να ολοκληρώσει τη συγγραφή του βιβλίου του. Θα νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα σε μια τεράστια πολυκατοικία χωρισμένη στα δύο. Η μία πλευρά, λαμπερή και πλούσια, με επιβλητική είσοδο και θυρωρό, ...
Συνέχεια...
Ο Darren Aronofsky ΔΕΝ σκηνοθετεί μια ταινία μέσα στο Animal Man #6
Νομίζατε ότι έκανε πλάκα ο Lemire στο πρώτο τεύχος που μίλαγε για την ταινία του Darren Aronofsky συγνώμη του Ryan Daranovsky στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Buddy Baker, ο δίκος μας δηλαδή χαρακτήρας πρωταγωνιστής του Animal Man;  γκουλτουριάρικο cast: @manolis – the Fountain - gkoultouroblog @dimitrisdx – Requiem for a Dream - the original DimitrisDX @mitsaso - Black Swan - the ...
Συνέχεια...
Μεγάλος διαγωνισμός της Inkpress του Κορμοράνου με αφορμή το νέο βιβλίο “Εκτροχιασμένη Πόλη” του Kaz
Οι πάντα δραστήριοι φίλοι μας του Κορμοράνου κυκλοφορούν από τις 12 Δεκεμβρίου μέσω της Inkpress ένα νέο βιβλίο, τέταρτο της σειράς, αυτή τη φορά του Λιθουανικής καταγωγής Αμερικανού Kaz, με τίτλο "Εκτροχιασμένη Πόλη" (πρωτότυπος τίτλος "Sidetrack City"). Το βιβλίο "Εκτροχιασμένη Πόλη" αποτελείται από μερικές από τις πιο μακροσκελείς ιστορίες του Kaz, με ...
Συνέχεια...
WITCHBLADE: SHADES OF GRAY #1
Για να είμαι ειλικρινής αυτό το τεύχος δεν θα το αγόραζα με τίποτα, κι αν το έκανα, αυτό έγινε καθαρά για λόγους reviewing. Δεν είμαι fan του είδους που πολλοί ονομάζουν T&A (Tits and Ass για όσους δεν το έπιασαν). Θα μου πείτε τι περίμενες από την Top Cow; Πέρα ...
Συνέχεια...
David Gilmour – Η Κινηματογραφική Λέσχη
Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ (καμιά σχέση με τον κιθαρίστα των Floyd) είναι ένας κριτικός κινηματογράφου από τον Καναδά, του οποίου ο 15χρονος γιος εν μέσω των εφηβικών του ανησυχιών αποφασίζει να παρατήσει και το σχολείο. Ο πατέρας είναι και αυτός στη δίνη των δικών του προβλημάτων, με κύριο τη δυσκολία ανεύρεσης ...
Συνέχεια...
Rub A Dub Style: The Roots Of Modern Dancehall
Η καναδή Beth Lesser γνωρίζει σχεδόν καλύτερα από τον καθένα την ιστορία της reggae/dancehall και το αποδεικνύει περίτρανα και πάλι στο νέο της  βιβλίο. H μακροχρόνια σχέση της Beth Lesser με την reggae ξεκινά το 1980 με το fanzine Live Good Today των Rockers International του εμβληματικού μουσικού / παραγωγού Augustus ...
Συνέχεια...
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
Το πλέον προσβάσιμο ίσως μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Μπολάνιο, φαντάζει ιδανικό για μύηση στο σύμπαν ενός από τους επιδραστικότερους δημιουργούς των τελευταίων ετών. Ο Ούντο και η Ίνγκεμποργκ φτάνουν οδικώς στην Κόστα Μπράβα, τη διάσημη καταλανική ακτή. Είναι οι πρώτες κοινές διακοπές για το νεαρό ζευγάρι, ευκαιρία να περάσουν πολλές ώρες μαζί, ...
Συνέχεια...
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Ο Άγγλος συγγραφέας Julian Barnes είναι ο νικητής του Man Booker Prize 2011 για τη νουβέλα του The Sense of an Ending στην τέταρτη, συνολικά, υποψηφιότητά του για το Booker, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία. Εκτός από την τιμή κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών στην τελετή βράβευσης ...
Συνέχεια...
FIRST IN SPACE
Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '50 και τις αρχές αυτής του '60, οι δυο, τότε, υπερδυνάμεις είχαν μπει σε έναν αγώνα δρόμου για την κατάκτηση του διαστήματος. Οι λόγοι πολλοί, όχι μόνο γοήτρου, και η πίεση για τους εμπλεκόμενους τεράστια. Το πρώτο μεγάλο βήμα το έκανε η Σοβιετική Ένωση, ...
Συνέχεια...
Jenna Jameson’s Shadow Hunter #0
Χεχεχε... Ένα comic από τη Jenna Jameson... Πρώτα απ' όλα, πρέπει να ενημερώσω όσους από εσάς πήγαν κατευθείαν στο τέλος της σελίδας, ψάχνοντας για κάποιο "bonus video" από την day job της νεόφυτης συγγραφέως comics, ότι ατύχησαν.Δεύτερον, ενημερώνω όλους τους υπόλοιπους ότι, γράφοντας αυτή την εισαγωγή, παλεύω με τα κατώτερα ...
Συνέχεια...
Ultimate Spiderman x 2, Shadowline, Count Down
O δημοφιλής σχεδιαστής Stuart Immonen, λίγο πριν αρχίσει και επίσημα το run του στο Ultimate Spider-Man, σταματάει από το Newsarama για μια συνέντευξη. Ο Brian Michael Bendis μιλάει στο CBR για το μέλλον του Ultimate Spider-Man. Το αφεντικό της Shadowline, Jim Valentino, πήρε μαζί το επιτελείο του πέρασε μια βόλτα ...
Συνέχεια...
Πόσοι κακοί χωράνε σε μια σφαίρα στο μυαλό του Superman; Το Action Comics #5-6 επανεξετάζει το πιο διάσημο origin των comics.
"Σούπερμαν: τα Χρόνια της Πάνας", από τον Σεπτέμβρη στο Star Channel. Το origin του Superman, η καταστροφή του Πλανήτη Κρύπτον, η Λεγεώνα των Υπερ-ηρώων από το μέλλον, οι μεγαλύτεροι εχθροί του Superman, επτά χρώματα δολοφονικού Κρυπτονίτη και... ένα αστρόπλοιο που μιλάει; Tο #comicsroast επιστρέφει και κάνει catch-up στον χαμένο μήνα. @manolis: Ας το ξεκινήσει ...
Συνέχεια...
Vinyl Underground #1
Θα μπορούσα να γλιτώσω πολύ κόπο και χρόνο, στέλνοντας αυτό το review στα επόμενα snapshots και περιορίζοντας την άποψη μου σε μια λέξη: Ugh!Αλλά αν το έκανα αυτό, θα ήμουν πάρα πολύ επιεικής απέναντι στον Si Spencer και τη Vertigo για αυτό το χάλι που δημιούργησαν εδώ.Τί ήταν αυτό ακριβώς ...
Συνέχεια...
Nobel Pop στο Μεταίχμιο
Μια διασκεδαστική ματιά στα Νόμπελ με το συγγραφέα και μεταφραστή Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο αυτόν το Φεβρουάριο και Μάρτιο. Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στο θεσμό των Νόμπελ που φέρνει σε επαφή με διαφορετικούς δημιουργούς, δημιουργεί παραλληλισμούς και βασίζεται στη συζήτηση. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 10 του μήνα στις 8μμ ...
Συνέχεια...
Οι Walking Dead αυξάνονται και πληθύνονται
Η αλήθεια είναι πως από όσο είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς The Walking Dead πραγματικά δεν σταματούν ποτέ και πουθενά οι ζωντανοί νεκροί αλλά αυξάνονται και πληθύνονται με γεωμετρική πρόοδο και τρομακτικά ταχείς ρυθμούς. Το ίδιο και η αυτοκρατορία των Walking Dead που αφού δε σταμάτησε, φυσικά, στα εικονογραφημένα βιβλία ...
Συνέχεια...
Οι Καλύτεροι Δημιουργοί Comics του 2011
8 έλληνες μπλόγκερς ψήφισαν τους καλύτερους δημιουργούς comics (writers και artists) της χρονιάς. μια λίστα χάρμα οφθαλμών! #ComicsRoastAwards2011 η κριτική επιτροπή: @manolis – ο Ηλίας Ψινάκης - gkoultouroblog @dimitrisdx – η Κατερινα Κούκα - the original DimitrisDX @mitsaso - η Δάφνη Μπόκοτα - μυστηριώδης μπλόγκερ ινκογκνίτο @Hell_b0y – ο Νίκος Μουρατίδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ο Δημήτρης Σκαρμούτσος - amatynews @georgethebeast – η Τζένη ...
Συνέχεια...
Θυμάμαι
Το σκηνικό τοποθετείται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό που αριθμεί μόλις μερικές εκατοντάδες κατοίκων. Δυο ανήλικες μαθήτριες σχεδιάζουν την «απόδραση», από το ασφυκτικό περιβάλλον της κλειστής κοινωνίας του. Η Αθήνα απέχει μόλις μερικές ώρες με το ΚΤΕΛ και φαντάζει, ως η γη της επαγγελίας - της πραγμάτωσης των ονείρων τους. Δεν ...
Συνέχεια...
Για Μια Χούφτα Βινύλια
Θα μπορούσε με ασφάλεια να πει κανείς, ότι η Χίλντα Παπαδημητρίου έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της, στις δυο μεγάλες της αγάπες: τη μουσική και το γράψιμο. Έχει υπάρξει για σειρά ετών ιδιοκτήτρια δισκάδικου ενώ παράλληλα το πλούσιο μεταφραστικό της έργο εκτείνεται, μεταξύ άλλων, σε έργα των Nick ...
Συνέχεια...
ΜΟΜΕ (Spring 2007)
Για μια ακόμη φορά, επιστρέφουμε για να δούμε τις εξελίξεις στο MOME, πιθανότατα την πιο ενδιαφέρουσα ongoing ανθολογία εκεί έξω. Αυτό είναι το έβδομο τεύχος της και σημαδεύεται από αποχωρήσεις δημιουργών αλλά και νέες παρουσίες.Συγκεκριμένα, σε αυτό το τεύχος ανακοινώνεται ότι αποχαιρετούν το MOME, η Gabrielle Bell (που συμμετέχει εδώ ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #13
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! όλο το cast σε απαρτία: @manolis – παρών - gkoultouroblog @dimitrisdx – παρών  - the original DimitrisDX @mitsaso - παρών - the Mitsaso @Hell_b0y – παρών - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - παρών - amatynews @georgethebeast – παρούσα - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε να τους βρείτε στα ...
Συνέχεια...
Fun Home: A Family Tragicomic
Παρότι συνήθως απολαμβάνω να διαβάζω αυτοβιογραφικά comics, η συνήθειά μου αυτή έχει φέρει κατά καιρούς πολλές άστοχες και αδιάφορες αναγνώσεις. Αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την αφηγηματική ικανότητα του δημιουργού, αλλά με το ίδιο το πρωτογενές υλικό. Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που ο ναρκισσευόμενος αφηγητής θεωρεί ...
Συνέχεια...
Rock Bottom (GN)
Πραγματικά με αφήνει άφωνο το πώς μπορεί να σε εκπλήξει ένας καλλιτέχνης όταν αποκομμένος από τα «πρέπει» και τα «θέλω» ενός οποιουδήποτε μεγάλου εκδότη, μας χαρίζει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς. Το δίδυμο των Joe Casey (WILDCATS, X-MEN, SUPERMAN κλπ.) και Charlie Adlard (WALKING DEAD) δείχνει να μεγαλουργεί, και το κάνει μάλιστα ...
Συνέχεια...
BATMAN #663
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΔΕΝ -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COMIC...Ο πολυαγαπημένος Σκοτσέζος συγγραφέας με το γυαλισμένο κεφάλι και τις καλύτερες τoις πάσι «συνταγές» για «αλχημείες», επέστρεψε μετά το ενδιαφέρον (προσωπική άποψη την όποια βέβαια δε συμμερίζονται και πολλοί) πρώτο ark του, στον τίτλο που τον ανέδειξε (την εποχή ...
Συνέχεια...
Cord Cur Distributors, Outsiders, Martha Washington Dies, Jim Lee, The Death of New Gods
Το Comics Reporter εξακολουθεί να ερευνά το θέμα της διαθεσιμότητας προς πώληση της Cold Cur Distributors, την ώρα που τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites ασχολούνται με φλέγονται ζητήματα, όπως το ποια θα είναι τα μέλη των Outsiders και αν ο Batman θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. (What does it all mean? I ...
Συνέχεια...
The Comics Roast Νοέμβρης 2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων υπερβολικά uneventful ΤΡΙΩΝ εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει.    TONIGHT’S CAST @manolis – ετοιμάζεται να στολίσει δέντρο - gkoultouroblog @dimitrisdx – μασουλάει μελομακάρονα - the original DimitrisDX @Hell_b0y – στολίζει κάκτο - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - δεν έχει εξηγήσει σε κανένα τι ...
Συνέχεια...
Κυριακή
Η ημερομηνία σημαντική και σημαδιακή - 4 Οκτωβρίου 2009 – η ημέρα των πιο πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Άλλοι ελπίζουν, άλλοι οσμίζονται ότι, είτε με τους μεν, είτε με τους δε στο τιμόνι, το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Ένα πέπλο αναμονής σκεπάζει τη χώρα, όμως σε κάθε γωνιά, σε κάθε γειτονιά, μικρές καθημερινές ...
Συνέχεια...
Wonder Woman, All-Star Superman, Ghost Rider, Small Press & Alternative Comics Event
H Gail Simone θα αναλάβει τα συγγραφικά ηνία του τίτλου της Wonder Woman από το τεύχος #13 και το Newsarama εξασφάλισε μια συνέντευξη με την δημοφιλή συγγραφέα.Frank Quitely μιλάει στο Newsarama για το επερχόμενο All-Star Superman #7.Το copyright του Ghost Rider το έχει η Marvel... ή μήπως όχι; O συγγραφέας ...
Συνέχεια...
Uptight, Superhero Universe, Mike Harts, Action Comics
- Στο Sunday Magazine του Comics Reporter θα βρείτε, μεταξύ άλλων, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον δημιουργό του Uptight, Jordan Crane.Κλικ εδώ για περισσότερα- Καινούργιο Superhero Universe θα προκύψει από τη συνεργασία της Chimaera Studios με την Arcana Comics. Λεπτομέρειες στο Newsarama.Κλικ εδώ για περισσότερα- To Newsarama εγκαινιάζει το ...
Συνέχεια...
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο κόσμο
Ένας υπερ-στρατιώτης από το μέλλον προσεδαφίζεται απότομα και οδυνηρά σε έναν εξωγήινο πλανήτη και προσπαθεί να επιζήσει και να εξερευνήσει (και να πηδήξει) τον ξένο πολιτισμό και να αφυπνίσει τον δορυφόρο του Θ.Ε.Ο.Υ. για να επανεκινήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, στο ΠΡΩΤΟ τεύχος του reboot του κάποτε ...
Συνέχεια...
Rasl #1
Θα ξεκινήσω αυτό το review με μια προσωπική αποκάλυψη. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το BONE. Μη με παρεξηγείτε, εκτιμώ αφάνταστα τις ικανότητες του Jeff Smith ως cartoonist και αναγνωρίζω την αξία του έργου του, αναλογιζόμενος πόσο δύσκολο ήταν να "επιβληθεί" σε μια αγορά γεμάτη μονότονα υπερηρωικά comics και να πείσει ...
Συνέχεια...
Δημήτρης Μαμαλούκας – Κράτα μου το χέρι
Ο Darren Aronofsky ΔΕΝ σκηνοθετεί μια ταινία μέσα
Μεγάλος διαγωνισμός της Inkpress του Κορμοράνου με αφορμή
WITCHBLADE: SHADES OF GRAY #1
David Gilmour – Η Κινηματογραφική Λέσχη
Rub A Dub Style: The Roots Of Modern
Roberto Bolaño – Το Τρίτο Ράιχ
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
FIRST IN SPACE
Jenna Jameson’s Shadow Hunter #0
Ultimate Spiderman x 2, Shadowline, Count Down
Πόσοι κακοί χωράνε σε μια σφαίρα στο μυαλό
Vinyl Underground #1
Nobel Pop στο Μεταίχμιο
Οι Walking Dead αυξάνονται και πληθύνονται
Οι Καλύτεροι Δημιουργοί Comics του 2011
Θυμάμαι
Για Μια Χούφτα Βινύλια
ΜΟΜΕ (Spring 2007)
The Comics Roast #13
Fun Home: A Family Tragicomic
Rock Bottom (GN)
BATMAN #663
Cord Cur Distributors, Outsiders, Martha Washington Dies, Jim
The Comics Roast Νοέμβρης 2011
Κυριακή
Wonder Woman, All-Star Superman, Ghost Rider, Small Press
Uptight, Superhero Universe, Mike Harts, Action Comics
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο
Rasl #1