Το BEST AMERICAN COMICS 2007 αποτελεί, από τη μια, το φυσικό επακόλουθο του BEST AMERICAN COMICS 2006 και από την άλλη τη συνέχεια των McSWEENEY’S 13 και AN ANTHOLOGY OF GRAPHIC FICTION, CARTOONS AND TRUE STORIES. Μοιραία, έρχεται το ερώτημα του τί καταφέρνει η νέα έκδοση να προσθέσει στις ήδη υπάρχουσες.

Το BEST AMERICAN COMICS 2007 ξεκινά με δύο εισαγωγές, αυτή της Series Editor, Anne Elizabeth Moore, και αυτή του Guest Editor, Chris Ware. Από τις δυο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η δεύτερη, αφού μιλά αρκετά για τη διαδικασία επιλογής και τα προβλήματα που συνάντησε ο Ware, καθώς και για την άποψη του για την κατάσταση της σκηνής των comics σήμερα.

Στην ανθολογία περιλαμβάνονται comics που έχουν εκδοθεί μεταξύ 31 Αυγούστου 2005 και 1 Σεπτεμβρίου 2006. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και τα αποσπάσματα από comics που βρίσκονται σε αυτή, λειτουργούν πολύ καλά και αυτόνομα, ώστε να μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Οι μοναδικές περιπτώσεις που τα έργα των καλλιτεχνών δε βρίσκονται συγκεντρωμένα αλλά διάσπαρτα, είναι τα comics του Ivan Brunetti, από το καταπληκτικό SCHIZO #4, και του David Heatley, που είναι υπεύθυνος και για το εξώφυλλο, κάτι που κατά την άποψη μου δείχνει και μια ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware στο έργο τους. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα comics των Art Spiegelman και Seth, τα οποία βρίσκονται, αντίστοιχα, πριν και μετά τον κύριο όγκο της ανθολογίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο τρόπος με τον οποίο ο Ware έχει οργανώσει τα comics ώστε να υπάρχει συνέχεια και συνοχή, θεματικά ή καλλιτεχνικά. Έτσι, στην αρχή της ανθολογίας βρίσκουμε ένα comic των Robert και Aline Crumb, με θέμα τη σχέση τους με την κόρη τους, Sophie, μαζί με ένα comic της και αμέσως μετά, ένα κομμάτι από το εξαιρετικό FUN HOME της Alison Bechdel, για τη σχέση της με τον πατέρα της και σελίδες από το πολύ όμορφο LATE BLOOMER (που παρά την παραίνεση του Editor -του Σακαρίδη, όχι του Ware- δεν διάβασα ακόμη) της Carol Tyler, για την κόρη της.

Στους συμμετέχοντες υπάρχουν τα ονόματα-κράχτες των: Lynda Barry (comics της οποίας πολύ σπάνια έχω τη χαρά να διαβάσω), Alison Bechdel, Robert και Aline Crumb, Ivan Brunetti (που αναφέραμε πιο πριν), Charles Burns (με ένα κομμάτι από το BLACK HOLE), Kim Deitch (με ένα τμήμα από το τρίτο τεύχος του STUFF OF DREAMS, που μπορείτε τώρα να βρείτε και στο ALIAS THE CAT), Gilbert Hernandez (από το LUBA’S COMICS AND STORIES), Seth (από το WIMBLEDON GREEN), Art Spiegelman, ο οποίος συμμετέχει με μια υπέροχη ιστορία με τίτλο THE ARTIST AS A YOUNG %@#*!, και Adrian Tomine (με ένα κομμάτι από το SHORTCOMINGS).

Ο Chris Ware φανερώνει και την ιδιαίτερη συμπάθεια του σε δυο από τις πιο προοδευτικές και πειραματικές ανθολογίες που κυκλοφορούν: το MOME και το KRAMER’S ERGOT. Το πρώτο εκπροσωπείται εδώ από τους Sophie Crumb (που αναφέραμε και νωρίτερα, με μια μονοσέλιδη ιστορία για τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει), Gabrielle Bell (σε μια καλή της στιγμή, με κάποιες σελίδες από το ημερολόγιο της), Jonathan Bennett (η πιο μεγάλη, ίσως, αποκάλυψη του MOME), David Heatley (o οποίος, όπως είπαμε, δείχνει να είναι και ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware), Jeffrey Brown (η δική μου ιδιαίτερη συμπάθεια, με ένα πάρα πολύ καλό comic από το, ακυκλοφόρητο ακόμη, LITTLE THINGS), Anders Nilsen (με λίγες σελίδες από το καταπληκτικό comic του BIG QUESTIONS) και Tim Hensley (με ένα δισέλιδο από το "κάτι σαν ARCHIE on drugs" GROPIUS).

bestcomics2007Οι εκπρόσωποι του KRAMERS’ ERGOT είναι ο editor της ανθολογίας και δημιουργός του CRICKETS, Sammy Harkham (με μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αυτοβιογραφία, την ιστορία και τη θεολογία, χωρίς να είναι τίποτε από αυτά), ο Jerry Moriarty (που είναι υπεύθυνος για τα endpages της ανθολογίας), η Vanessa Davis (με τα πολύ ενδιαφέροντα ολοσέλιδα diary strips της), ο Ron Rege Jr. (τις ομοιότητες του οποίου με τους Jeffrey Brown και John Porcellino δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα) και οι Paper Rad (που μαζί με τους Gary Panter και C.F είναι υπεύθυνοι για κάποια από τα πιο πειραματικά -και δυσνόητα- comics της ανθολογίας).

Σε αυτούς προστίθενται οι Kevin Huizenga (με μια ιστορία από το καταπληκτικό GANGES), Ben Katchor (ο οποίος θυμίζει, πάρα πολύ, Ευρωπαίο δημιουργό), Miriam Katin (με ένα απόσπασμα από το πολύ όμορφο WE ARE ON OUR OWN, που εξιστορεί την προσπάθεια επιβίωσης της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), John Porcellino (με άλλη μια ιστορία από το KING CAT), Lauren Weinstein (με δυο ιδιαίτερα συμπαθητικές ιστορίες) και Dan Zettwoch (με ένα comic με θέμα την πλημμύρα του Louiseville το 1937, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο DRAWN AND QUARTERLY SHOWCASE).

Υπάρχουν, βέβαια, απουσίες από την ανθολογία, με κάποιες από τις πιο κραυγαλέες να είναι αυτές των Jaime Hernandez (ο Ware εκφράζει τη δυσαρέσκεια του που δεν κατάφερε να συμπεριλάβει το LA MAGGIE LA LOCA, που δημοσιεύτηκε στους NEW YORK TIMES, αλλά θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει κάτι από το LOVE AND ROCKETS), Paul Hornschemeier (κάτι από το MOME, ίσως;), Roger Langridge (οτιδήποτε!), ή ακόμη και του Joshua Cotter (SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST). Είναι όμως απόλυτα λογικό, αφού κάπου εδώ υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο του editor, και το γεγονός ότι ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος (ειδικά τη στιγμή που προτιμήθηκαν να δημοσιευτούν μεγάλα τμήματα από τις δουλειές των δημιουργών). Πάντως, αρκετά "περίεργη" είναι και η παντελής έλλειψη από webcomics και θα είχε νόημα να μαθαίναμε στο που οφείλεται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πως ο Ware σεβάστηκε και αντιμετώπισε (πάντα σε συνεννόηση με τους δημιουργούς) προβλήματα στη μεταφορά comics σε διαφορετικό format. Έτσι, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγέθυνε ή σμίκρυνε τις σελίδες, στην περίπτωση του Jeffrey Brown χώρεσε τέσσερις από τις αρχικές σελίδες σε μια, ενώ στην περίπτωση της Miriam Katin άλλαξε εντελώς την μορφή της σελίδας και τη διάταξη των panel σε αυτή, αλλάζοντας και τον τόνο του χρώματος που χρησιμοποιήθηκε όπου χρειαζόταν.

Πολύ χρήσιμες είναι και οι σημειώσεις που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου, που πέρα από το καθιερωμένο σύντομο βιογραφικό των συμμετεχόντων, παραθέτουν και διάφορες πληροφορίες που δίνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί για τους εαυτούς τους και τα επιλεγμένα comics, δίνοντας μια καλύτερη οπτική στο έργο του καθενός.

Γενικότερα, πιστεύω πως γίνεται φανερός ο σεβασμός με τον οποίο ο Ware προσέγγισε το έργο των άλλων δημιουργών, κάτι που κάνει την ανθολογία κάτι παραπάνω από επιλογή και παράθεση των καλύτερων (σύμφωνα με τον Ware, πάντα) comics που δημοσιεύτηκαν εκείνη την περίοδο.

Σίγουρα, το BEST AMERICAN COMICS 2007 είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθολογίας, σε πολύ λογική τιμή (22 δολάρια για ένα hardcover με σχεδόν 350 έγχρωμες σελίδες). Ο Chris Ware εκμεταλλεύεται την εμπειρία που απέκτησε ως editor από την έκδοση του McSWEENEY’S και συντάσσει μια ανθολογία, που από τη μια, έχει την έννοια μιας "best of" λίστας, με αρκετά αναλυτική ματιά πάνω στα ίδια τα comics, και από την άλλη, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς δημιουργούς και να πάρει μια γεύση από comics που πιθανότατα παραμέλησε.

Creators: Lynda Barry, Alison Bechdel, Gabrielle Bell, Jonathan Bennett, Jeffrey Brown, Ivan Brunetti, Charles Burns, C.F., Robert and Aline Crumb, Sophie Crumb, Vanessa Davis, Kim Deitch, Sammy Harkham, David Heatley, Tim Hensley, Gilbert Hernandez, Kevin Huizenga, Ben Katchor, Miriam Katin, Jerry Moriarty, Anders Nilsen, Gary Panter, Paper Rad, John Porcellino, Ron Rege Jr, Seth, Art Spiegleman, Adrian Tomine, Carol Tyler, Lauren Weinstein, Dan Zettwoch

Editors: Chris Ware, Anne Elizabeth Moore
Houghton Mifflin

10Διάβασε επίσης...
Justice League of America, Runaways, Showcase Presents Shazam, Dark Horse, Northlanders
Δείτε στο Newsarama το πραγματικά εντυπωσιακό εξώφυλλο του Justice League of America #7, με πρωταγωνιστές...τους πάντες!Το set-up στο Justice League Of America τελείωσε - επιτέλους - και η νέα ομάδα αναλαμβάνει δράση. Ο συγγραφέας Brad Meltzer μιλάει στο Newsarama.Ο νέος καλλιτέχνης του Runaways, Michael Ryan, μιλάει στο Newsarama για το ...
Συνέχεια...
#comicsroast THE RAY #1
Nεαρός Αμερικανο-Κορεάτης ναυαγοσώστης αποκτά υπερδυνάμεις μετά από χτύπημα από πειραματικό κυβερνητικό laser #otinanai και γίνεται ο πρώτος out and proud nudist υπερήρωας μετά τον Dr Manhattan.  στο σημερινό #comicsroast ακτινοβολούν οι: @manolis – Ray of Light @georgethebeast – Dana del Ray @dimitrisdx – Ray-ban @Hell_b0y – Hell-Ray-ser @amatyultar - Ray Liotta και καλωσορίζουμε τον guest of the week @mitsaso - Rayning Pleasure. ΠΑΜΕ!  @manolis: Ναι, καινούριος #1 τίτλος από την ...
Συνέχεια...
Cord Cur Distributors, Outsiders, Martha Washington Dies, Jim Lee, The Death of New Gods
Το Comics Reporter εξακολουθεί να ερευνά το θέμα της διαθεσιμότητας προς πώληση της Cold Cur Distributors, την ώρα που τα μεγάλα ειδησεογραφικά sites ασχολούνται με φλέγονται ζητήματα, όπως το ποια θα είναι τα μέλη των Outsiders και αν ο Batman θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτά. (What does it all mean? I ...
Συνέχεια...
Teenage Mutant Ninja Turtles, Harry Potter, Ultimates, Warren Ellis, Steve Rude
Που είναι το Ultimates #13; To Newsarama προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του και ανακρίνει τον σχεδιαστή του, Brian Hitch.To Newsarama αναπολεί το παρελθόν και κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή στην εκδοτική ιστορία των Teenage Mutant Ninja Turtles.Θα βγεί comic Harry Potter; Διαβάστε τις πληροφορίες που δίνει το Newsarama.O ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #2 Εβδομάδα 14/10/11
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι της εβδομάδας από όλες τις εταιρίες comics στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. TONIGHT'S CAST @manolis – πολυλογάς και εμμονικός - gkoultouroblog @georgethebeast – κάφρος και καμμένος - βαρεμένα ημερολόγια @dimitrisdx – κόλαση και παράδεισος - the original DimitrisDX @Hell_b0y - μνησίκακος και προφητικός - Hell is a Land Without Comic Books Ο ...
Συνέχεια...
Marvel, Scott Pilgrim, Black Dossier, Hercules, Rick Marshal, DC
Θα στραφεί και η Marvel στα online comics; Μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει στο Newsarama.Ο δημιουργός του Scott Pilgrim και ένας από τους λίγους πραγματικούς "indie superstars", Brian Lee O'Malley, παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο CBR.O Alan Moore (who?) μιλάει στο CBR για το Black Dossier.Ο συγγραφέας Fred ...
Συνέχεια...
Caryl Ferey – Μαπούτσε
[Ι] Μαπού, σημαίνει γη. Τσε, σημαίνει άνθρωποι. Μαπούτσε, οι άνθρωποι της γης. Ο Κολόμβος βιάστηκε να τους βαφτίσει Ινδιάνους, όνομα που σε εκείνους τίποτα δε σημαίνει, οι Ευρωπαίοι που ακολούθησαν ελάχιστα ασχολήθηκαν, επιδόθηκαν σε σφαγές και διωγμούς, συχνά στο όνομα του χριστιανισμού, οικειοποιήθηκαν εκτάσεις που δεν τους ανήκαν. Όσοι Μαπούτσε ...
Συνέχεια...
Ultimate Spider-Man #104
Η φανταστικά over-the-top ultimate βερσιόν του "Clone Saga" ολοκληρώνεται σε αυτό το διπλό, χορταστικό τεύχος όπου ο Peter με τη βοήθεια της Jessica προσπαθεί να σταματήσει τον αναγεννημένο, και πιο παρανοϊκό από ποτέ, Doctor Octopus. (Υπάρχει τον επόμενο μήνα κι ένας Επίλογος για αυτή την επική ιστορία, αλλά εκεί απλώς ...
Συνέχεια...
Το Saga #1 φέρνει νεράιδες, σάτυρους, πολέμους, σεξ και… θηλασμούς
Ο Brian K. Vaughan, ο μικρός αυτός θεούλης των comics των 00s, με τίτλους όπως το Y the Last Man, Runaways και Ex Machina στο ιστορικό του, και μερικά από τα καλύτερα επεισόδια ολόκληρης της σειράς του LOST, επιστρέφει δυναμικά στο γράψιμο και στα μηνιαία comics με έναν καινούριο creator-owned ...
Συνέχεια...
Hip Hop Family Tree: A Look Into The Viral Propagation Of A Culture
Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά από comic strips με τίτλο Hip Hop Family Tree: A Look Into The Viral Propagation Of A Culture  -σε κείμενο και σχεδίαση Ed Piskor- "ανεβαίνει" σε εβδομαδιαία βάση στο Boing Boing όπου εξιστορείται ενδελεχώς -μόλις χθες στο 12ο επεισόδιο εφτασε στο σημείο όπου μπαίνει η ιδέα στην ...
Συνέχεια...
Eagle Awards, Hitman, Comics editing panel discussion, ο Tintin στη μεγάλη οθόνη
- Μάθετε τα αποτελέσματα των φετινών Eagle Awards, στο CBR.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Ο Hitman επιστρέφει, με το original creative team των Garth Ennis και John McCrea στα ηνία!.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Την περασμένη Δευτέρα, στο Museum of Comics and Cartoon Art της Νέας Υόρκης, έλαβε χώρα ένα ...
Συνέχεια...
ΜΟΜΕ (Spring 2007)
Για μια ακόμη φορά, επιστρέφουμε για να δούμε τις εξελίξεις στο MOME, πιθανότατα την πιο ενδιαφέρουσα ongoing ανθολογία εκεί έξω. Αυτό είναι το έβδομο τεύχος της και σημαδεύεται από αποχωρήσεις δημιουργών αλλά και νέες παρουσίες.Συγκεκριμένα, σε αυτό το τεύχος ανακοινώνεται ότι αποχαιρετούν το MOME, η Gabrielle Bell (που συμμετέχει εδώ ...
Συνέχεια...
LAST CALL Vol. 1
Μια έκπληξη περίμενε πολλούς, στην περασμένη παραλαβή comics από το εξωτερικό στα κατά τόπους comic shops. Το μικρό τομάκι ενός fan-favorite καλλιτέχνη εντός Ελλάδος, του Βασίλη Λώλου, με τίτλο LAST CALL από την Oni Press. Έκπληξη, βέβαια, για όσους δεν διαβάζουν το PREVIEWS ή το PREVIEWS PICKS του Comicdom.gr, ή ...
Συνέχεια...
JUSTICE #12
Ουφ... Επιτέλους... Αμήν... Ωσαννά...Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο λέξεις που δηλώνουν το μεγαλειώδες αίσθημα ανακούφισης ενός άνθρωπου που επί δυο ολόκληρα χρόνια συνέλεγε υπομονετικά τα 12 τεύχη που απαρτίζουν του τελευταίο maxi έπος του (κάτσε να πλύνω το στόμα μου πριν αναφέρω το όνομα του) Alex Ross, με τον (αφελή) ...
Συνέχεια...
Greg Pak, Arnold Drake, Dark Horse, Teenage Mutant Ninja Turtles κ.α.
Greg Pak μιλάει στο CBR για το War World Hulk.Απεβίωσε ο Arnold Drake, δημιουργός του Doom Patrol. Περισσότερα στο CBR και το PulseΔείτε τα πλήρη solicitations της Dark Horse για τον Ιούνιο, στο CBR.Το CBR εξασφάλισε πολλές φωτογραφίες από την επερχόμενη ταινία Teenage Mutant Ninja Turtles και σας τις παρουσιάζει.Έχει ...
Συνέχεια...
Comicdom Con Athens 2007
COMICDOM CON ATHENS 2007, η διήμερη γιορτή των comics που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης τον Μάιο του 2006.Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ενωση σας προσκαλούν στις 3 και 4 Μαρτίου 2007, από τις 11 π.μ. έως τις 10 μ.μ, στο κεντρικό ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
"Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει. Μπουναμάς για τις γιορτές! TONIGHT’S CAST - η φάτνη του #comicsroast @manolis – ο Χριστός - gkoultouroblog @dimitrisdx – ο Ιωσήφ - the original DimitrisDX @mitsaso - η Παναγιά @Hell_b0y – ο Ηρώδης - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - ...
Συνέχεια...
XS Hybrid Vol 1.
Αυτός που είπε ότι δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, προφανώς δεν είχε σπουδάσει τίποτα που να έχει σχέση με το marketing. Διότι, στην κοινωνία που ζούμε, δεν έχει σημασία τι πουλάς, αλλά το πώς το παρουσιάζεις, καθώς τις περισσότερες φορές, μεγαλύτερη σημασία δίνεται στο περιτύλιγμα, παρά ...
Συνέχεια...
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Μια κωμική δυστοπία ή μια δυστοπική κωμωδία (όπως αγαπάτε). Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, οι συνέπειες της κρίσης είναι χειρότερες ακόμα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Η Αθήνα χωρισμένη στα δύο, σημεία ελέγχου φιλτράρουν την είσοδο στα βόρεια προάστια σε μια προσπάθεια να περιχαρακωθεί η ασφάλεια των προνομιούχων κατοίκων. Στο κέντρο ...
Συνέχεια...
Tank Girl: The Gifting #1
Fun, fun, fun...Με μια λέξη (έστω και επαναλαμβανόμενη τρεις φορές), μπορείς να περιγράψεις πλήρως το αίσθημα που αποκομίζεις διαβάζοντας αυτό το μοναδικά ευχάριστο comic, που σηματοδοτεί και την επιστροφή του Alan Martin στον τίτλο που δημιούργησε παρέα με τον σκιτσογράφο Jamie Hewlett.Για όσους δε γνωρίζουν τι εστί Tank Girl, να ...
Συνέχεια...
GIANT SIZE FASCISTS #1
Φασισμός, Σουπερήρωες, Καμπανάς, ΚΩΝ.Για κάποιους, αυτά θα ήταν αρκετά για να αγοράσουν αυτό το υπερθέαμα μεταμφιεσμένο σε απλό comic.Για όλους τους υπόλοιπους αποφάσισα να γράψω αυτό το review (πρώτο και μάλλον τελευταίο) ώστε να βροντοφωνάξω ότι ο ΚΩΝέβγαλε το καλύτερο comic στο φετινόCOMICDOM CON ATHENS.Το GIANT SIZE FASCISTS είναι ένα ...
Συνέχεια...
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Ο Άγγλος συγγραφέας Julian Barnes είναι ο νικητής του Man Booker Prize 2011 για τη νουβέλα του The Sense of an Ending στην τέταρτη, συνολικά, υποψηφιότητά του για το Booker, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία. Εκτός από την τιμή κέρδισε και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών στην τελετή βράβευσης ...
Συνέχεια...
Special Forces, Image, San Diego Comic Con, Christos Cage, Matt Wagner
Μα καλά, αυτός ο Αμερικάνικος στρατός τι είδους άτομα δέχεται στους κόλπους του; O Kyle Baker ερευνά αυτό το θέμα στο Special Forces και το CBR του αποσπά τις πρώτες πληροφορίες.Ο ανερχόμενος συγγραφέας, Christos Gage, μιλάει στο Newsarama για τις αυξημένες του υποχρεώσεις στο Wildstorm Universe.Ο βετεράνος δημιουργός, Matt Wagner, ...
Συνέχεια...
David Gilmour – Η Κινηματογραφική Λέσχη
Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ (καμιά σχέση με τον κιθαρίστα των Floyd) είναι ένας κριτικός κινηματογράφου από τον Καναδά, του οποίου ο 15χρονος γιος εν μέσω των εφηβικών του ανησυχιών αποφασίζει να παρατήσει και το σχολείο. Ο πατέρας είναι και αυτός στη δίνη των δικών του προβλημάτων, με κύριο τη δυσκολία ανεύρεσης ...
Συνέχεια...
Nightly News TPB
Προσοχή: Το παρακάτω κείμενο περιλαμβάνει σοβαρή ανάλυση του comic. Αν σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, συνεχίστε. Αν, ωστόσο, είστε σαν κι εμένα και σας ενδιαφέρει μόνο ο χαβαλές και αν το comic είναι καλό, πηγαίνετε κατευθείαν στη βαθμολογία, στο τέλος της σελίδας.Mindblowing! Αν και δε μου αρέσει να ξεκινάω τα reviews ...
Συνέχεια...
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Αύριο Σάββατο ξεκινάει το Comicdom Con Athens 2007 και χρήσιμο είναι να γνωρίζετε αναλυτικά και το πρόγραμμα του Convention, προτού ξεκινήσετε για την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:30 - 11:45Χαιρετισμοί - Έναρξη Εκδήλωσης12:00 - 14:00Κύκλος ομιλιών με θέμα "Comics και Λογοτεχνία"14:15 - 15:40Παρουσιάσεις ελληνικών εκδοτικών (Comicdom Press, Comicworld, Giganto, Helm ...
Συνέχεια...
Ketil Bjørnstad – Το Ποτάμι
Τα τελευταία χρόνια η σκανδιναβική λογοτεχνία ταυτίστηκε στη χώρα μας με την αστυνομική λογοτεχνία, είδος το οποίο γνωρίζει μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους αναγνώστες. "Το Ποτάμι" όμως του Νορβηγού Ketil Bjørnstad, αυτόνομη συνέχεια της "Λέσχης των νέων πιανιστών", δεν υπάγεται στην παραπάνω κατηγορία. Η μουσική βρίσκεται στον πυρήνα αυτού του μυθιστορήματος, κάτι ...
Συνέχεια...
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο κόσμο
Ένας υπερ-στρατιώτης από το μέλλον προσεδαφίζεται απότομα και οδυνηρά σε έναν εξωγήινο πλανήτη και προσπαθεί να επιζήσει και να εξερευνήσει (και να πηδήξει) τον ξένο πολιτισμό και να αφυπνίσει τον δορυφόρο του Θ.Ε.Ο.Υ. για να επανεκινήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, στο ΠΡΩΤΟ τεύχος του reboot του κάποτε ...
Συνέχεια...
Wonder Woman, All-Star Superman, Ghost Rider, Small Press & Alternative Comics Event
H Gail Simone θα αναλάβει τα συγγραφικά ηνία του τίτλου της Wonder Woman από το τεύχος #13 και το Newsarama εξασφάλισε μια συνέντευξη με την δημοφιλή συγγραφέα.Frank Quitely μιλάει στο Newsarama για το επερχόμενο All-Star Superman #7.Το copyright του Ghost Rider το έχει η Marvel... ή μήπως όχι; O συγγραφέας ...
Συνέχεια...
Fabulous Furry Freak Brothers Omnibus
Ουφ... μετά από περίπου μιάμιση εβδομάδα, καθημερινών, σχεδόν, ραντεβού με τους μονίμως μαστουρωμένους hippies του Gilbert Shelton, νομίζω πως είμαι έτοιμος να ξεκινήσω αυτό το review. Βέβαια, το κείμενο που ακολουθεί θα ήταν κλάσεις ανώτερο, αν η Knockabout μοίραζε, μαζί με το OMNIBUS, έστω ένα δείγμα από αυτά που καπνίζουν ...
Συνέχεια...
Justice League of America, Runaways, Showcase Presents Shazam,
#comicsroast THE RAY #1
Cord Cur Distributors, Outsiders, Martha Washington Dies, Jim
Teenage Mutant Ninja Turtles, Harry Potter, Ultimates, Warren
The Comics Roast #2 Εβδομάδα 14/10/11
Marvel, Scott Pilgrim, Black Dossier, Hercules, Rick Marshal,
Caryl Ferey – Μαπούτσε
Ultimate Spider-Man #104
Το Saga #1 φέρνει νεράιδες, σάτυρους, πολέμους, σεξ
Hip Hop Family Tree: A Look Into The
Eagle Awards, Hitman, Comics editing panel discussion, ο
ΜΟΜΕ (Spring 2007)
LAST CALL Vol. 1
JUSTICE #12
Greg Pak, Arnold Drake, Dark Horse, Teenage Mutant
Comicdom Con Athens 2007
The Comics Roast #9 Εβδομάδα 15/12/2011
XS Hybrid Vol 1.
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Tank Girl: The Gifting #1
GIANT SIZE FASCISTS #1
Στον Julian Barnes το Βραβείο Booker 2011
Special Forces, Image, San Diego Comic Con, Christos
David Gilmour – Η Κινηματογραφική Λέσχη
Nightly News TPB
Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2007
Ketil Bjørnstad – Το Ποτάμι
Ο Prophet εξερευνεί και… ικανοποιεί έναν αλλόκοτο εξωγήινο
Wonder Woman, All-Star Superman, Ghost Rider, Small Press
Fabulous Furry Freak Brothers Omnibus