Το BEST AMERICAN COMICS 2007 αποτελεί, από τη μια, το φυσικό επακόλουθο του BEST AMERICAN COMICS 2006 και από την άλλη τη συνέχεια των McSWEENEY’S 13 και AN ANTHOLOGY OF GRAPHIC FICTION, CARTOONS AND TRUE STORIES. Μοιραία, έρχεται το ερώτημα του τί καταφέρνει η νέα έκδοση να προσθέσει στις ήδη υπάρχουσες.

Το BEST AMERICAN COMICS 2007 ξεκινά με δύο εισαγωγές, αυτή της Series Editor, Anne Elizabeth Moore, και αυτή του Guest Editor, Chris Ware. Από τις δυο, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η δεύτερη, αφού μιλά αρκετά για τη διαδικασία επιλογής και τα προβλήματα που συνάντησε ο Ware, καθώς και για την άποψη του για την κατάσταση της σκηνής των comics σήμερα.

Στην ανθολογία περιλαμβάνονται comics που έχουν εκδοθεί μεταξύ 31 Αυγούστου 2005 και 1 Σεπτεμβρίου 2006. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και τα αποσπάσματα από comics που βρίσκονται σε αυτή, λειτουργούν πολύ καλά και αυτόνομα, ώστε να μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα. Οι μοναδικές περιπτώσεις που τα έργα των καλλιτεχνών δε βρίσκονται συγκεντρωμένα αλλά διάσπαρτα, είναι τα comics του Ivan Brunetti, από το καταπληκτικό SCHIZO #4, και του David Heatley, που είναι υπεύθυνος και για το εξώφυλλο, κάτι που κατά την άποψη μου δείχνει και μια ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware στο έργο τους. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα comics των Art Spiegelman και Seth, τα οποία βρίσκονται, αντίστοιχα, πριν και μετά τον κύριο όγκο της ανθολογίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει ο τρόπος με τον οποίο ο Ware έχει οργανώσει τα comics ώστε να υπάρχει συνέχεια και συνοχή, θεματικά ή καλλιτεχνικά. Έτσι, στην αρχή της ανθολογίας βρίσκουμε ένα comic των Robert και Aline Crumb, με θέμα τη σχέση τους με την κόρη τους, Sophie, μαζί με ένα comic της και αμέσως μετά, ένα κομμάτι από το εξαιρετικό FUN HOME της Alison Bechdel, για τη σχέση της με τον πατέρα της και σελίδες από το πολύ όμορφο LATE BLOOMER (που παρά την παραίνεση του Editor -του Σακαρίδη, όχι του Ware- δεν διάβασα ακόμη) της Carol Tyler, για την κόρη της.

Στους συμμετέχοντες υπάρχουν τα ονόματα-κράχτες των: Lynda Barry (comics της οποίας πολύ σπάνια έχω τη χαρά να διαβάσω), Alison Bechdel, Robert και Aline Crumb, Ivan Brunetti (που αναφέραμε πιο πριν), Charles Burns (με ένα κομμάτι από το BLACK HOLE), Kim Deitch (με ένα τμήμα από το τρίτο τεύχος του STUFF OF DREAMS, που μπορείτε τώρα να βρείτε και στο ALIAS THE CAT), Gilbert Hernandez (από το LUBA’S COMICS AND STORIES), Seth (από το WIMBLEDON GREEN), Art Spiegelman, ο οποίος συμμετέχει με μια υπέροχη ιστορία με τίτλο THE ARTIST AS A YOUNG %@#*!, και Adrian Tomine (με ένα κομμάτι από το SHORTCOMINGS).

Ο Chris Ware φανερώνει και την ιδιαίτερη συμπάθεια του σε δυο από τις πιο προοδευτικές και πειραματικές ανθολογίες που κυκλοφορούν: το MOME και το KRAMER’S ERGOT. Το πρώτο εκπροσωπείται εδώ από τους Sophie Crumb (που αναφέραμε και νωρίτερα, με μια μονοσέλιδη ιστορία για τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει), Gabrielle Bell (σε μια καλή της στιγμή, με κάποιες σελίδες από το ημερολόγιο της), Jonathan Bennett (η πιο μεγάλη, ίσως, αποκάλυψη του MOME), David Heatley (o οποίος, όπως είπαμε, δείχνει να είναι και ιδιαίτερη συμπάθεια του Ware), Jeffrey Brown (η δική μου ιδιαίτερη συμπάθεια, με ένα πάρα πολύ καλό comic από το, ακυκλοφόρητο ακόμη, LITTLE THINGS), Anders Nilsen (με λίγες σελίδες από το καταπληκτικό comic του BIG QUESTIONS) και Tim Hensley (με ένα δισέλιδο από το "κάτι σαν ARCHIE on drugs" GROPIUS).

bestcomics2007Οι εκπρόσωποι του KRAMERS’ ERGOT είναι ο editor της ανθολογίας και δημιουργός του CRICKETS, Sammy Harkham (με μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αυτοβιογραφία, την ιστορία και τη θεολογία, χωρίς να είναι τίποτε από αυτά), ο Jerry Moriarty (που είναι υπεύθυνος για τα endpages της ανθολογίας), η Vanessa Davis (με τα πολύ ενδιαφέροντα ολοσέλιδα diary strips της), ο Ron Rege Jr. (τις ομοιότητες του οποίου με τους Jeffrey Brown και John Porcellino δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα) και οι Paper Rad (που μαζί με τους Gary Panter και C.F είναι υπεύθυνοι για κάποια από τα πιο πειραματικά -και δυσνόητα- comics της ανθολογίας).

Σε αυτούς προστίθενται οι Kevin Huizenga (με μια ιστορία από το καταπληκτικό GANGES), Ben Katchor (ο οποίος θυμίζει, πάρα πολύ, Ευρωπαίο δημιουργό), Miriam Katin (με ένα απόσπασμα από το πολύ όμορφο WE ARE ON OUR OWN, που εξιστορεί την προσπάθεια επιβίωσης της κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), John Porcellino (με άλλη μια ιστορία από το KING CAT), Lauren Weinstein (με δυο ιδιαίτερα συμπαθητικές ιστορίες) και Dan Zettwoch (με ένα comic με θέμα την πλημμύρα του Louiseville το 1937, που πρωτοδημοσιεύτηκε στο DRAWN AND QUARTERLY SHOWCASE).

Υπάρχουν, βέβαια, απουσίες από την ανθολογία, με κάποιες από τις πιο κραυγαλέες να είναι αυτές των Jaime Hernandez (ο Ware εκφράζει τη δυσαρέσκεια του που δεν κατάφερε να συμπεριλάβει το LA MAGGIE LA LOCA, που δημοσιεύτηκε στους NEW YORK TIMES, αλλά θα μπορούσε να είχε συμπεριλάβει κάτι από το LOVE AND ROCKETS), Paul Hornschemeier (κάτι από το MOME, ίσως;), Roger Langridge (οτιδήποτε!), ή ακόμη και του Joshua Cotter (SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST). Είναι όμως απόλυτα λογικό, αφού κάπου εδώ υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο του editor, και το γεγονός ότι ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος (ειδικά τη στιγμή που προτιμήθηκαν να δημοσιευτούν μεγάλα τμήματα από τις δουλειές των δημιουργών). Πάντως, αρκετά "περίεργη" είναι και η παντελής έλλειψη από webcomics και θα είχε νόημα να μαθαίναμε στο που οφείλεται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πως ο Ware σεβάστηκε και αντιμετώπισε (πάντα σε συνεννόηση με τους δημιουργούς) προβλήματα στη μεταφορά comics σε διαφορετικό format. Έτσι, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μεγέθυνε ή σμίκρυνε τις σελίδες, στην περίπτωση του Jeffrey Brown χώρεσε τέσσερις από τις αρχικές σελίδες σε μια, ενώ στην περίπτωση της Miriam Katin άλλαξε εντελώς την μορφή της σελίδας και τη διάταξη των panel σε αυτή, αλλάζοντας και τον τόνο του χρώματος που χρησιμοποιήθηκε όπου χρειαζόταν.

Πολύ χρήσιμες είναι και οι σημειώσεις που βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου, που πέρα από το καθιερωμένο σύντομο βιογραφικό των συμμετεχόντων, παραθέτουν και διάφορες πληροφορίες που δίνουν οι ίδιοι οι δημιουργοί για τους εαυτούς τους και τα επιλεγμένα comics, δίνοντας μια καλύτερη οπτική στο έργο του καθενός.

Γενικότερα, πιστεύω πως γίνεται φανερός ο σεβασμός με τον οποίο ο Ware προσέγγισε το έργο των άλλων δημιουργών, κάτι που κάνει την ανθολογία κάτι παραπάνω από επιλογή και παράθεση των καλύτερων (σύμφωνα με τον Ware, πάντα) comics που δημοσιεύτηκαν εκείνη την περίοδο.

Σίγουρα, το BEST AMERICAN COMICS 2007 είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθολογίας, σε πολύ λογική τιμή (22 δολάρια για ένα hardcover με σχεδόν 350 έγχρωμες σελίδες). Ο Chris Ware εκμεταλλεύεται την εμπειρία που απέκτησε ως editor από την έκδοση του McSWEENEY’S και συντάσσει μια ανθολογία, που από τη μια, έχει την έννοια μιας "best of" λίστας, με αρκετά αναλυτική ματιά πάνω στα ίδια τα comics, και από την άλλη, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς δημιουργούς και να πάρει μια γεύση από comics που πιθανότατα παραμέλησε.

Creators: Lynda Barry, Alison Bechdel, Gabrielle Bell, Jonathan Bennett, Jeffrey Brown, Ivan Brunetti, Charles Burns, C.F., Robert and Aline Crumb, Sophie Crumb, Vanessa Davis, Kim Deitch, Sammy Harkham, David Heatley, Tim Hensley, Gilbert Hernandez, Kevin Huizenga, Ben Katchor, Miriam Katin, Jerry Moriarty, Anders Nilsen, Gary Panter, Paper Rad, John Porcellino, Ron Rege Jr, Seth, Art Spiegleman, Adrian Tomine, Carol Tyler, Lauren Weinstein, Dan Zettwoch

Editors: Chris Ware, Anne Elizabeth Moore
Houghton Mifflin

10Διάβασε επίσης...
MISERY LOVES COMEDY
Τελικά, δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι καλή ιδέα να παρουσιάσω αυτή την έκδοση. Ανήκω σ' αυτούς που πρόσφατα ανακάλυψαν το σπουδαίο αυτό δημιουργό, και τα κύματα του ενθουσιασμού στο μυαλό μου δεν λένε να καταλαγιάσουν εδώ και καιρό. Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασα κάτι ...
Συνέχεια...
Tank Girl: The Gifting #1
Fun, fun, fun...Με μια λέξη (έστω και επαναλαμβανόμενη τρεις φορές), μπορείς να περιγράψεις πλήρως το αίσθημα που αποκομίζεις διαβάζοντας αυτό το μοναδικά ευχάριστο comic, που σηματοδοτεί και την επιστροφή του Alan Martin στον τίτλο που δημιούργησε παρέα με τον σκιτσογράφο Jamie Hewlett.Για όσους δε γνωρίζουν τι εστί Tank Girl, να ...
Συνέχεια...
Comics Roast Special: Frank Miller’s Holy Terror
Η ομάδα του #comicsroast σε ένα σπέσιαλ Thanksgiving επεισόδιο δίνει ευχαριστίες που δεν χρειάστηκε να αγοράσει κανονικά το Holy Terror, το νέο graphic novel του δημιουργού Frank Miller (300, Sin City, Batman Year One, Dark Knight Returns, Daredevil). Πως μπορεί ένας δημιουργός με τέτοιο λαμπρό ιστορικό να πέσει τόσο χαμηλά; Αν το ...
Συνέχεια...
Town of evening calm, Country of cherry blossoms
Μάλλον το διάβασμα του βιβλίου για το review της προηγούμενης εβδομάδας με επηρέασε περισσότερο από όσο είχα καταλάβει, αφού μετά την εξόρμηση αυτής της εβδομάδας στα κομιξάδικα τσίμπησα από το ράφι, όχι ένα, αλλά δύο manga (πράγμα που έχω αρκετό καιρό να κάνω). Το ένα από αυτά είναι το TOWN ...
Συνέχεια...
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man, Too Cool To Be Forgotten
Ο συγγραφέας Ed Brubaker, μιλάει στο Newsarama, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τίτλο του Captain America.Ο Gus Arriola, δημιουργός του κλασικού comic strip, Gordo, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 90 ετών.To Newsarama παρουσιάζει αποκλειστικά το πρώτο preview art του Mark Bagley για τη DC.Brian K. Vaughan μιλά ...
Συνέχεια...
Marvel, Scott Pilgrim, Black Dossier, Hercules, Rick Marshal, DC
Θα στραφεί και η Marvel στα online comics; Μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει στο Newsarama.Ο δημιουργός του Scott Pilgrim και ένας από τους λίγους πραγματικούς "indie superstars", Brian Lee O'Malley, παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο CBR.O Alan Moore (who?) μιλάει στο CBR για το Black Dossier.Ο συγγραφέας Fred ...
Συνέχεια...
Shazam! The Monster Society of Evil #1 (of 4)
Δεν μπορώ να πω ότι τρέφω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για το Big Red Cheese. Για την ακρίβεια, όλο το σκηνικό με κεραυνούς που μεταμορφώνουν παιδάκια σε ενήλικους φουσκωτούς, υπό την καθοδήγηση ενός γενειοφόρου παπούλη (με μαγικές ικανότητες), μάλλον με απέτρεπε από το να πλησιάσω περισσότερο. Πάντα τον έβλεπα περισσότερο ως ...
Συνέχεια...
Flight, Fallen Son, Anime Expo 2007, Zudacomics, Dark Horse, Robert “Buck”Brown R.I.P.
Ο editor Kazu Kibuishi μιλάει στο Newsarama για το τέταρτο volume της ανθολογίας Flight.Ο Jeph Loeb μιλάει στο Newsarama για την ολοκλήρωση του Fallen Son: The Death Of Captain America.Δείτε το Photo parade του CBR από το Anime Expo 2007.Το μεγάλο αφεντικό της DC, Paul Levitz, μιλάει στο Newsarama απαντώντας ...
Συνέχεια...
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Μια κωμική δυστοπία ή μια δυστοπική κωμωδία (όπως αγαπάτε). Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, οι συνέπειες της κρίσης είναι χειρότερες ακόμα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Η Αθήνα χωρισμένη στα δύο, σημεία ελέγχου φιλτράρουν την είσοδο στα βόρεια προάστια σε μια προσπάθεια να περιχαρακωθεί η ασφάλεια των προνομιούχων κατοίκων. Στο κέντρο ...
Συνέχεια...
Roberto Bolaño – 2666
H ιστορία του χιλιανού συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο είναι ικανή από μόνη της να δημιουργήσει ένα πέλπο μύθου γύρω από το 2666. Ο Μπολάνιο έφυγε από τη ζωή το 2003, σε ηλικία μόλις 50 χρονών, αφιερώνοντας τα τελευταία πέντε χρόνια στη συγγραφή του 2666 ενώ η υγεία του παρέπαιε κατά κάποιους εξαιτίας επιπλοκών που προήλθαν ...
Συνέχεια...
Captain America: The Chosen, Mike Wieringo R.I.P., Mark Waid, Justice League of America κ.ά
- Ο δημοφιλής σχεδιαστής Mike Wieringo, πέθανε από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία μόλις 44 ετών.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Ο συγγραφέας David Morrell - πνευματικός πατέρας του Rambo, μεταξύ άλλων - μιλάει στο CBR για το αναμενόμενο Captain America: The Chosen.Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ- Η είδηση έσκασε ως κεραυνός ...
Συνέχεια...
FLOOD!
Writer/Artist: Eric DrookerDark HorseΤο πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε στην παρούσα έκδοση του FLOOD! του Eric Drooker είναι το εξώφυλλο. Νομίζω πως πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα που είχα ποτέ στα χέρια μου (συμπεριλαμβανομένων και των oversized αριστουργημάτων του Chris Ware). Δυστυχώς, η εικόνα που βλέπετε πάνω ...
Συνέχεια...
R.I.P. Christopher Hitchens
Δεν μέτρησε τα λόγια του μιλώντας και γράφοντας για προσωπικότητες όπως ο Mel Gibson, o Michael Moore, o Bob Hope, o Bill Clinton, η Μητέρα Τερέζα, ο Bill Clinton, ο Bob Hope, ο George W. Bush, ο Sean Hannity, ο Billy Graham, ο Ronald Reagan, η πριγκίπισσα Diana, ο πρίγκιπας ...
Συνέχεια...
Shaken, not stirred
Μετά την παγκόσμια ημέρα James Bond, που θεσμοθετήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 50 ετών από τότε που ο ερωτύλος πράκτορας απέκτησε κινηματογραφική υπόσταση, το 1962, ως Dr. No (μια δεκαετία, περίπου, μετά τη γέννησή του, το 1953, μέσα από τα γραπτά του Ian Fleming) και λίγες μέρες πριν την επίσημη ...
Συνέχεια...
WITCHBLADE: SHADES OF GRAY #1
Για να είμαι ειλικρινής αυτό το τεύχος δεν θα το αγόραζα με τίποτα, κι αν το έκανα, αυτό έγινε καθαρά για λόγους reviewing. Δεν είμαι fan του είδους που πολλοί ονομάζουν T&A (Tits and Ass για όσους δεν το έπιασαν). Θα μου πείτε τι περίμενες από την Top Cow; Πέρα ...
Συνέχεια...
Punisher War, Poison Elves, Buffy, Batman, Amazing Spider Man
Ο Captain America είναι νεκρός. Το έχουμε καταλάβει πια. Κάποιος όμως ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί στο Punisher War Journal # 7; Διαβάστε ποιός είναι στο Pulse.Η Sirius Entertainment ανακοίνωσε ότι ο Drew Hayes, δημιουργός του Poison Elves, πέθανε στις 21 Μαρτίου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 37 ετών. Το Newsarama ...
Συνέχεια...
Manga: Φαντασία και πραγματικότητα (Θραύσματα Κόσμων Κοντινών)
Θα ξεκινήσω με μια υπόσχεση: Για όσο θα γράφω αυτό το κείμενο και προσπαθώντας να διατηρήσω την όποια αντικειμενικότητα μου, θα προσπαθήσω να ξεχάσω ακόμη και το ότι γνωρίζω τη Μυρτώ (πόσο μάλλον το πόσο εκτιμώ τις γνώσεις και το πάθος της για το αντικείμενο).Τώρα μπορούμε να περάσουμε στο review.Το ...
Συνέχεια...
POTTER’S FIELD #1
Κοντά στο Manhattan, στην νήσο Hart, στο δυτικό άκρο του Long Island, βρίσκεται ένα νεκροταφείο διαφορετικό από τα άλλα - το Potter's Field. Σε αυτό καταλήγουν όσα πτώματα είναι στα αζήτητα, μεταξύ των οποίων και θύματα φόνων χωρίς ταυτότητα, ανώνυμοι νεκροί, που κανένας δεν έμαθε ποιοι είναι - ή έστω ...
Συνέχεια...
The Amazing Remarkable Monsieur Leotard
Οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι άτιμο πράγμα... Γάμοι, βαφτίσια, χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά τραπέζια, θείες που, ενώ μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν εννοούσαν να καταλάβουν ότι μεγάλωσες και εξακολουθούσαν να σου τσιμπούν το μάγουλο, τώρα σε κοιτάνε υποτιμητικά και σε ρωτάνε: "Ακόμη με τη μια και με την άλλη τριγυρνάς; Ο Κωστάκης ...
Συνέχεια...
J. D. Salinger – Φράνι & Ζούι
Ο Σάλιντζερ είναι από εκείνους τους συγγραφείς, το όνομα των οποίων έχει συνδεθεί άρρηκτα με ένα και μόνο βιβλίο. Ο Φύλακας στη σίκαλη, βιβλίο γραμμένο το 1951, αποτέλεσε ένα έργο σταθμό στην αμερικανική λογοτεχνία και με το πέρασμα των χρόνων μετατράπηκε σε κλασικό. Όπως κάθε αναλόγου φήμης έργο έτσι και ...
Συνέχεια...
Satan’s Sodomy Baby
Προσοχή, προσοχή! Αν είστε κάτω των 18 ετών, παρακαλείστε να μη διαβάσετε όχι μόνο το συγκεκριμένο comic αλλά και το παρών review, αφού ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να πάτε στην Κόλαση μετά! Εγώ, πάντως, σας προειδοποίησα...Ο Eric Powell παίρνει το ελευθέρας από την Dark Horse να κάνει ότι θέλει στο ...
Συνέχεια...
Caryl Ferey – Μαπούτσε
[Ι] Μαπού, σημαίνει γη. Τσε, σημαίνει άνθρωποι. Μαπούτσε, οι άνθρωποι της γης. Ο Κολόμβος βιάστηκε να τους βαφτίσει Ινδιάνους, όνομα που σε εκείνους τίποτα δε σημαίνει, οι Ευρωπαίοι που ακολούθησαν ελάχιστα ασχολήθηκαν, επιδόθηκαν σε σφαγές και διωγμούς, συχνά στο όνομα του χριστιανισμού, οικειοποιήθηκαν εκτάσεις που δεν τους ανήκαν. Όσοι Μαπούτσε ...
Συνέχεια...
The Comics Roast #13
Rotating cast από την αφρόκρεμα των Ελλήνων geek bloggers, όλοι οι τίτλοι comics των περασμένων εβδομαδών στο τραπέζι, και όποιος αντέξει! όλο το cast σε απαρτία: @manolis – παρών - gkoultouroblog @dimitrisdx – παρών  - the original DimitrisDX @mitsaso - παρών - the Mitsaso @Hell_b0y – παρών - Hell is a Land Without Comic Books @amatyultar - παρών - amatynews @georgethebeast – παρούσα - βαρεμένα ημερολόγια Τους τίτλους αυτής της στήλης μπορείτε να τους βρείτε στα ...
Συνέχεια...
24 HOUR COMICS DAY HELLAS
Το 24 HOUR COMICS DAY HELLAS, που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 του Οκτωβρίου 2006 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χάρη στο team του Comicworld που ανέλαβε την οργάνωση του όλου event, ήταν αναμφίβολα ένα από τα highlights των (λίγων) comic related εγχώριων εκδηλώσεων. Στο event της Αθήνας στην Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., (στην ...
Συνέχεια...
Fun Home: A Family Tragicomic
Παρότι συνήθως απολαμβάνω να διαβάζω αυτοβιογραφικά comics, η συνήθειά μου αυτή έχει φέρει κατά καιρούς πολλές άστοχες και αδιάφορες αναγνώσεις. Αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την αφηγηματική ικανότητα του δημιουργού, αλλά με το ίδιο το πρωτογενές υλικό. Δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που ο ναρκισσευόμενος αφηγητής θεωρεί ...
Συνέχεια...
UNCANNY X-FORCE #18 #comicsroast
Tο πιο πρόσφατο storyline του Uncanny X-Force, το "Dark Angel Saga" κάνει εκρηκτικό φινάλε, ο κόσμος τελειώνει, ήρωες πεθαίνουν, κλώνοι αναγενιούνται, παιδιά παίρνουν όπλα, τρεις κόσμοι συγκρούονται, ένας γλυκός χαμός. TONIGHT’S CAST - οι uncanny X-Force του #comicsroast @manolis – ο Milligan - gkoultouroblog @dimitrisdx – ο Allred - the original DimitrisDX @mitsaso - o Nicieza @Hell_b0y – ο Liefeld - Hell is a Land ...
Συνέχεια...
My Dearest Devil Princess Vol. 1
Πραγματικά, θα εκπλαγώ πάρα πολύ, εάν κάποιος από εσάς δε γνωρίζει την ιστορία του Αλαντίν, έστω από την ταινία της Disney -εντάξει δεν έχω απαιτήσεις να ξέρετε όλοι ότι είναι ένα από τα παραμύθια στις χίλιες και μια νύχτες- και θα αρχίσω να καίω κουκλάκια Power Rangers στην Ομόνοια. Η ...
Συνέχεια...
Special Forces, Image, San Diego Comic Con, Christos Cage, Matt Wagner
Μα καλά, αυτός ο Αμερικάνικος στρατός τι είδους άτομα δέχεται στους κόλπους του; O Kyle Baker ερευνά αυτό το θέμα στο Special Forces και το CBR του αποσπά τις πρώτες πληροφορίες.Ο ανερχόμενος συγγραφέας, Christos Gage, μιλάει στο Newsarama για τις αυξημένες του υποχρεώσεις στο Wildstorm Universe.Ο βετεράνος δημιουργός, Matt Wagner, ...
Συνέχεια...
LAST CALL Vol. 1
Μια έκπληξη περίμενε πολλούς, στην περασμένη παραλαβή comics από το εξωτερικό στα κατά τόπους comic shops. Το μικρό τομάκι ενός fan-favorite καλλιτέχνη εντός Ελλάδος, του Βασίλη Λώλου, με τίτλο LAST CALL από την Oni Press. Έκπληξη, βέβαια, για όσους δεν διαβάζουν το PREVIEWS ή το PREVIEWS PICKS του Comicdom.gr, ή ...
Συνέχεια...
Johnny Hiro #1
JOHNNY HIRO #1Writer/Artist: Fred ChaoGreytones: Dylan BabbLetterer: Jesse PostAdhouse BooksΝέο comic της Adhouse Books (στην οποία, είναι γνωστό πια, ότι έχω ιδιαίτερη συμπάθεια) και μάλιστα πρώτο τεύχος μιας νέας σειράς. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι τα blurbs του οπισθόφυλλου ανήκουν στους Charlito και Mr. Phil, τους παραγωγούς, του αγαπημένου μου ...
Συνέχεια...
MISERY LOVES COMEDY
Tank Girl: The Gifting #1
Comics Roast Special: Frank Miller’s Holy Terror
Town of evening calm, Country of cherry blossoms
Captain America, Gordo, Mark Bagley, Y:The Last Man,
Marvel, Scott Pilgrim, Black Dossier, Hercules, Rick Marshal,
Shazam! The Monster Society of Evil #1 (of
Flight, Fallen Son, Anime Expo 2007, Zudacomics, Dark
Παρασκευάς Ακαμάτης – Ζωνιανά Gold
Roberto Bolaño – 2666
Captain America: The Chosen, Mike Wieringo R.I.P., Mark
FLOOD!
R.I.P. Christopher Hitchens
Shaken, not stirred
WITCHBLADE: SHADES OF GRAY #1
Punisher War, Poison Elves, Buffy, Batman, Amazing Spider
Manga: Φαντασία και πραγματικότητα (Θραύσματα Κόσμων Κοντινών)
POTTER’S FIELD #1
The Amazing Remarkable Monsieur Leotard
J. D. Salinger – Φράνι & Ζούι
Satan’s Sodomy Baby
Caryl Ferey – Μαπούτσε
The Comics Roast #13
24 HOUR COMICS DAY HELLAS
Fun Home: A Family Tragicomic
UNCANNY X-FORCE #18 #comicsroast
My Dearest Devil Princess Vol. 1
Special Forces, Image, San Diego Comic Con, Christos
LAST CALL Vol. 1
Johnny Hiro #1