… Όταν βλέπεις στο ουρανό ένα αστέρι να πέφτει, κάνεις μια ευχή.

… Όταν είσαι ψαράς και το αστέρι αυτό, μαζί με άλλα πολλά πέφτουν μέσα στα δίχτυα σου, τα μαζεύεις στο τσουβάλι σου και ξεκινάς να τα πουλήσεις στο μεγάλο παζάρι στην κορυφή των Άλπεων.

… και όταν είσαι ταλαντούχος νέος ηθοποιός, όπως τα τρία παιδιά της “Ομάδας Χα!“, παίρνεις ένα αρμένικο παραμύθι για ψαράδες, δίχτυα, παζάρια και αστέρια και στήνεις με βάση αυτό μια μαγευτική και διασκεδαστική ώρα σωματικού θεάτρου.

Κάθε χρόνο το θεατρικό φεστιβάλ ‘Bob Theatre Festival’ διοργανώνει ένα διαγωνισμό ‘Scatch Night’, όπου νεοσύστατες θεατρικές ομάδες διαγωνίζονται για την ψήφο του κοινού με 15λεπτες παραστάσεις, και οι νικητές κερδίζουν το ανέβασμα του ολοκληρωμένου έργου τους για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Χώρα με όλα τα έξοδα θεάτρου πληρωμένα. Μια εξαιρετική ευκαιρία για νέους καλλιτέχνες, την οποία οι φετινοί νικητές αποδεικνύεται ότι αξιοποίησαν ονειρικά.

Μέσω της κίνησης, της μίμησης και των λιγοστών διαλόγων, της μουσικής και των εξαιρετικών φωτισμών (αλλά και των σκοταδιών), της δραματικότητας αλλά και της σωματικής κωμωδίας ζωντανεύουν ένα καστ αλλόκοτων εξωτικών χαρακτήρων, σαν κλεμμένους από κάποιο ιαπωνικό ή ρώσικο κινούμενο σχέδιο, με έντονες και αναπάντεχες εκφράσεις, ανάλαφρη κίνηση, αλλόκοτη ομιλία και ξεκαρδιστικά γνώριμες συμπεριφορές.

Ο πραγματιστής ψαράς και η υλίστρια σε άρνηση γυναίκα του Κλέλια και ο παλιός ερωτικός αντίζηλος ο άσημος πλην ρομαντικός οργανοπαίχτης Μάκης και η αλανιάρα Τσίκα η κατσίκα και οι μπάτσοι και οι πλούσιες κατίνες τις αγοράς και τα γεμάτα φαντασία παιδιά και οι καψωμένοι ψαράδες και τα αρπακτικά μήντια συμπληρώνουν ένα πλούσιο μωσαϊκό της ανθρώπινης ομορφιάς και ασχήμιας, ενός κόσμου που του χαρίστηκε ο ουρανός και τα άστρα, η φαντασία και το όνειρο, αλλά δεν ξέρει πως να τα εκτιμήσει, πως να τα μοιραστεί και τελικά ούτε καν πως να το κρατήσει, όσες ευκαιρίες και αν τους δοθούν να αγγίξουν ένα κομμάτι από τον ουρανό.

Οι τρεις νεαροί ερμηνευτές δούλεψαν μόνοι τους την ιστορία και το έργο, έδεσαν ιδανικά μεταξύ τους σε κίνηση και αρμονία και ανταπεξήλθαν (καταϊδρωμένοι αλλά ούτε στιγμή εκτός ενέργειας) στις δύσκολες σωματικές απαιτήσεις που οι ίδιοι έθεσαν σε αυτό το devised performance. Άλλοτε δεμένοι ιδανικά σαν σύνολο με ελάχιστα παραστρατήματα και άλλοτε τόσο μοναδικοί στον κάθε χαρακτήρα τους, να δουλεύει ο καθένας στις ιδιαίτερες δυνάμεις του, χορευτικές, ερμηνευτικές, κινησιολογικές ή απλά… ζωολογικές.

Τόσο αστέρια που τους συγχωρείς το αμήχανο ξεκίνημα και αγνοείς μετά από λίγο το παγωμένο και παράταιρο της ηχογραφημένης φωνής του αφηγητή και τα όποια κολλήματα στην ροή της ιστορίας. Τα καλύπτουν όλα με τις μοντέρνες ιδέες, και τα απροσδόκητα χολλυγουντιανά (?) στοιχεία που φέρνουν στην αφήγηση τους, τα επι τόπου μοντάζ, και τις σκηνές δράσης και τα φλασμπακ…

Ελπίζω να είναι μόνο το πρώτο τους ταξίδι αυτό, από πολλά

Δημιουργία – Σκηνοθεσία : Ομάδα ΧΑ!
Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Θεοδόσης Κώνστας, Μάρω Μάνθου
Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα
Μουσική: Θεοδωρής Μαραϊδόνης, William Αντωνίου
Σκηνικά/Κουστούμια: Πετρούλα Κρίγκου
Φώτα: Γιώργος Αγιαννίτης

από 3 Οκτωβρίου και μόνο για 10 παραστάσεις κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.30

Διάρκεια 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 €, 7 € (μειωμένο)

Θέατρο Χώρα (σκηνή Μικρή Χώρα)
Αμοργού 20,
Κυψέλη
Κρατήσεις: 210.86.73.945

6Διάβασε επίσης...
Αδερφές στο Θέατρο Χώρα
Αδερφές. Όχι αδερφές νοσοκόμες, μην σας μπερδεύει η αφίσα. Αδερφές αδερφές. Πάμε να μετρήσουμε τον όχλο. Δυο οι αδερφές πρωταγωνίστριες, το ζευγάρι, ο Γιάννης (ο συγγραφέας του έργου Ίανος Σβάρνας) με τον τόσο Κύπριο (και τόσο αξιαγάπητα αδερφή) σύντροφο του Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου (μπαίνετε στο κλίμα) -Συν οι 5 (πέντε!!) ζωηνάχουν αδερφές (κανονικές, ετεροθαλείς) του ...
Συνέχεια...
Eyes in the Colors of the Rain
Οι Rootlessroot ταξιδεύουν στο εξωτερικό και συλλέγουν διακρίσεις. Επιστρέφουν, όμως, για δύο μέρες μόνο, στα πάτρια εδάφη για να παρουσιάσουν στο πλαίσιο του μήνα χορού την παράσταση Eyes in the Colors of the Rain η οποία, γι πρώτη φορά, συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Η παράσταση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ...
Συνέχεια...
Αδερφές στο Θέατρο Χώρα
Eyes in the Colors of the Rain