Το γιατί η NEW STAR αποφάσισε να κάνει ένα Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου νομίζουμε μπορείτε να το βρείτε στους τίτλους ειδήσεων που αναφέρονται στην Ελλλάδα εντός και εκτός συνόρων.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν ταινίες, ευρωπαϊκής και αμερικανικής παραγωγής και συμπαραγωγής ενώ δυνατή παρουσία έχουν ταινίες από τη Γαλλία και τη Γερμανία, δύο από τις χώρες που η Κατοχή και η αντίσταση έγραψαν μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία τους.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ εκτός από ένα μεγάλο εύρος ταινιών περιλαμβάνει και ταινίες – δείγματα της ιδιαίτερης σκηνοθετικής δυνατότητας μεγάλων και αξιόλογων σκηνοθετών όπως ο Αλάν Ρεναί (Νύχτα και Καταχνιά), ο Πιερ Πάολο Παζολίνι (Σαλό, 120 Μέρες στα Σόδομα), ο Φόλκερ Σλέντορφ (Το ταμπούρλο), ο Αντρέι Ταρκόφσκι («Τα Παιδικά Χρόνια του Ιβάν») ταινίες που οι περισσότερες από αυτές έχουν διακριθεί και προβληθεί κατά καιρούς στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

8 έως 13 Νοεμβρίου

ΤΙΤΑΝΙΑ CINEMAX
Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους

Προβολές καθημερινά από τις 5μ.μ. ως τη 1π.μ. 

Διάβασε επίσης...
Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του Πανοράματος Κινηματογράφου  είναι και το ντοκιμαντέρ The Black Power Μixtape 1967-1975. Όσοι το χάσατε λοιπόν το Σάββατο που μας πέρασε και θέλετε να το δείτε, όπως εμείς, μπορείτε από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου να το απολαύσετε στη μεγάλη οθόνη. Να πούμε καταρχήν ότι συμπαραγωγός ...
Συνέχεια...
Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας