Αν θέλαμε να φανταστούμε μια πόλη ντυμένη με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις  καθ’ όλο το μήκος της, τότε το ζωντανό παράδειγμα είναι εδώ και ακούει στο  όνομα Μελβούρνη.

Η Μελβούρνη θεωρείται η πρωτεύουσα της street art και  Μέκκα των απανταχού writers καταφέρνοντας να συγκεντρώσει μερικά από τα  καλυτέρα κομμάτια που έχουν εμφανιστεί ποτέ στον χώρο. Οι αμέτρητοι  τοίχοι διασκορπισμένοι σε όλο το μήκος της πόλης έχουν βοηθήσει πολύ σε  αυτό, ταΐζοντας και τροφοδοτώντας συνεχώς την πείνα των καλλιτεχνών του  δρόμου για νέες δημιουργίες. Σχεδόν όλοι οι παγκοσμίου φήμης street  artists, ο καθένας με το δικό του στυλ (κοινωνικοπολιτικό,κλπ) έχουν  χρησιμοποιήσει κάποιον από τους τοίχους της για να αποτυπώσουν τις  σκέψεις και εμπνεύσεις τους μετατρέποντας την πόλη σε έναν απέραντο  εκθεσιακό χώρο.

Η πόλη το γνωρίζει αυτό, το έχει αποδεχτεί και δεν το αφήνει  ανεκμετάλλευτο. Ο διαγωνισμός Red Bull Wreckers Yard είναι ένα από τα  event που έχουν καθιερωθεί πλέον, μετρώντας αρκετά χρόνια παρουσίας και  δίνοντας την ευκαιρία σε νέους writers να δείξουν τις δυνατότητες τους  πάνω στον λευκό καμβά. Έτσι και φέτος η Αυστραλία από τις 21 Μαΐου μέχρι  και τις 25 Ιουνίου θα μυρίζει αεροζόλ. Ο διαγωνισμός αποτελείται από 7  γύρους, ο καθένας σε διαφορετική πόλη, μέσα στον οποίο ο κάθε καλλιτέχνης  θα προσπαθήσει να δημιουργήσει έχοντας ως αντιπάλους τον χρόνο και το  μέγεθος του καμβά (όσο προχωράνε οι γύροι και τα δυο θα μικραίνουν σε  έκταση και διαστάσεις). Το θέμα του έργου δίνεται στους καλλιτέχνες ένα  λεπτό πριν την εκκίνηση. Μερικά θεματικά παραδείγματα είναι η φύση, η  ελευθερία, η λαγνεία, η απληστία κ.ο.κ

Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς  η ποιότητα και οι ιδέες των διαγωνιζομένων είναι πέραν των προσδοκιών.  Αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάρος και ενδιαφέρον στον μεγάλο τελικό της  Μελβούρνης στις 25 Ιουνίου όπου αναμένεται να πάρουν φωτιά οι καμβάδες.

Εν αναμονή του μεγάλου νικητή λοιπόν αλλά και μιας ανάλογης διοργάνωσης  στην ταλαιπωρημένη πόλη μας.