Αδερφές. Όχι αδερφές νοσοκόμες, μην σας μπερδεύει η αφίσα. Αδερφές αδερφές. Πάμε να μετρήσουμε τον όχλο.

Δυο οι αδερφές πρωταγωνίστριες, το ζευγάρι, ο Γιάννης (ο συγγραφέας του έργου Ίανος Σβάρνας) με τον τόσο Κύπριο (και τόσο αξιαγάπητα αδερφή) σύντροφο του Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου (μπαίνετε στο κλίμα)

-Συν οι 5 (πέντε!!) ζωηνάχουν αδερφές (κανονικές, ετεροθαλείς) του Γιάννη από τις πέντε γωνιές του πλανήτη (Αμερική, Γαλλία, Τήνο, Κρήτη, Καρδίτσα) που εισβάλλουν στο χαρωπό ευτυχισμένο gay διαμέρισμα τους για να τον παντρέψουν με το ζόρι (και με κρυφό σκοπό την μυστική κληρονομιά του αγύρτη όπου-λιμάνι-και-παιδί πατέρα τους)

-Συν η Ρωσσίδα οικονόμος του Ζντράβνιτσα (σε φάση Μαρούσκα), συν η λατρεία καρικατούρα πλασιέ βιβλίων Πολυξένη Σβούρα, συν η χυμώδης μαγκιώρα πουτάνα Λία (δασκάλα για όλα τα εργαλεία) συν και ο Phillippe Constantine (που λέει ένας φίλος) των One στον μόνο στρέητ ρόλο του έργου (εδώ γελάμε) ως ο Νώντας, νταβατζής-στρίππερ (εδώ γελάμε καλύτερα).

Και γενικά, γελάμε πολύ. Ένα μοντέρνο θεατρικό κείμενο με εσάνς αγαπημένης παλιάς ελληνικής ταινίας (και Χρόνη Εξαρχάκου στο πιο Out), δομή κλασσικής κωμωδίας παρεξηγήσεων, απλά κωμικά gag, και ξεδιάντροπα ίσως καρικατουρίστικους χαρακτήρες (η χωριάτα που παρακούει συνέχεια τις ξένες λέξεις, η bimbo που έχει πάντα το κατάλληλο άτομο στο speed-dial της Siri, η θεούσα με το βρώμικο μυστικό, η σιχασιάρα ψηλομύτα παριζιάνα, το μαγκάκι κρητικάτσι) που ξεζουμίζονται έξυπνα και ευρηματικά στο έπακρο των δυνατοτήτων τους, χωρίς να πέφτουν σε λαϊκισμούς.

Ακόμα και οι όσες αδυναμίες του έργου -μια αρχική ασάφεια στο στήσιμο της υπόθεσης, ένα πηξιματάκι με το υπεράριθμο των χαρακτήρων, όποιες ελευθερίες με την χρήση των συμπτώσεων- δεν επηρεάζουν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα, με τους τόσο καταιγιστικούς ρυθμούς της κωμωδίας και την φανερά τρομερή δουλειά που έχει πέσει από τους ηθοποιούς με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πρόδρομου Τοσουνίδη. Το καστ, όλοι σχεδόν ήδη μια παρέα μεταξύ τους μπαίνοντας σε αυτή την παράσταση, δένουν εκπληκτικά αρμονικά μαζί και δίνουν ο καθένας φοβερή ζωή και αγάπη στους ρόλους τους με χαβαλέ και απόλυτη αυτογνωσία του κιτς και της αλαφρόγελοιότητας τους (Πόλυ Σβούρα, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Πουτάνα Λία FTW).  Δηλαδή, είπαμε. Νταβατζής-Στρίππερ, ο Phillippe Constantine! 

Χαρακτήρες και υλικό αρκετά για να γεμίσει πέντε σεζόν από σίριαλ του ΡηγΑποστόλου, συμπτυγμένα σε μιάμιση ξεκαρδιστική ώρα, με αγάπη και αφοσίωση από όλους τους συντελεστές (και αρκεί μια ματιά στα αναλυτικά βιογραφικά τους στη σελίδα του facebook,  στα ατομικά ψεύτικα προφίλ τους, τα μικρά βίντεο με τις ατομικές τους ιστορίεςτις φωτογραφίσεις…) είναι η πιο σίγουρη και  εγγυημένη πρόταση για διασκεδαστική harmless fun νύχτα έξω στο θέατρο που σας έχω αυτή τη χρονιά, για άλλα δυο δευτερότριτα στο Θέατρο Μικρή Χώρα.

(τόλμησαν και ονόμασαν το έργο “ΑΔΕΡΦΕΣ”, αυτό τα λέει όλα <3 )

Σκηνοθεσία: Πρόδρομος Τοσουνίδης
Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Ίανος Σβάρνας, Γιώργος Κυριάκου, Λίλια Χουσαΐνοβα, Γεωργία Μπεκιάρη, Γεωργία Καραμέρου, Έλενα Κροτσιάνι, Κατερίνα Λιάτση, Βίκυ Τσώτα, Ίλντα Γκιώνη, Φανή Παλιούρα και ο Φίλιππος Κωνσταντίνος.

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Δευτέρα και Τρίτη 21.15 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων
13 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, ατέλεια 5 ευρώ

Θεάτρου Χώρα – μικρή σκηνή
Αμοργού 20, Κυψέλη
Τηλ: 210 8610714

 

6Διάβασε επίσης...
Αστραξίδι
... Όταν βλέπεις στο ουρανό ένα αστέρι να πέφτει, κάνεις μια ευχή. ... Όταν είσαι ψαράς και το αστέρι αυτό, μαζί με άλλα πολλά πέφτουν μέσα στα δίχτυα σου, τα μαζεύεις στο τσουβάλι σου και ξεκινάς να τα πουλήσεις στο μεγάλο παζάρι στην κορυφή των Άλπεων. ... και όταν είσαι ταλαντούχος νέος ...
Συνέχεια...
Eyes in the Colors of the Rain
Οι Rootlessroot ταξιδεύουν στο εξωτερικό και συλλέγουν διακρίσεις. Επιστρέφουν, όμως, για δύο μέρες μόνο, στα πάτρια εδάφη για να παρουσιάσουν στο πλαίσιο του μήνα χορού την παράσταση Eyes in the Colors of the Rain η οποία, γι πρώτη φορά, συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. Η παράσταση, που έχει ήδη παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ...
Συνέχεια...
Αστραξίδι
Eyes in the Colors of the Rain