Οι Βρετανοί 65daysofstatic επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στη χώρα μας, για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κι εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους.

Οι 65daysofstatic είναι από αυτές μια περίπτωση συγκροτήματος που αν και ξεκίνησε ως μια καθαρόαιμη post-rock μπάντα, δε δίστασε να αλλάξει τον ήχο της προσθέτοντας όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, για να εξελιχθεί σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ηλεκτρονικές μπάντες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Το κουαρτέτο από το Sheffield μίλησε στο mixtape.gr για τις προηγούμενες εμπειρίες τους από τη χώρα μας, για την αλλαγή στον ήχο τους, για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και για το αγαπημένο τους δισκάδικο στο Μάντσεστερ!

Σας έχει μείνει κάτι το ξεχωριστό από την προηγούμενη επίσκεψη σας στην Ελλάδα; Δεν αναφέρομαι  μόνο σε ότι αφορά στην συναυλία αλλά σε ολόκληρο το ταξίδι σας εδώ.

Τα shows αυτά καθ’ αυτά ήταν υπέροχα.  Πραγματικά πολύ ενθουσιώδες κοινό.  Είναι εκπληκτικό το να πηγαίνεις σε μια χώρα για πρώτη φορά και να μη νιώθεις ότι «παρακολουθείσαι»!  Επίσης είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μια μεγάλη ψαραγορά στην Αθήνα και ο Joe (Shrewsbury) έβγαζε φωτογραφίες με τον εαυτό του και ένα ψάρι που έμοιαζε με καρχαρία.  Μας έκαψε ο ήλιος στην Ακρόπολη και επίσης ταξιδέψαμε με τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ήταν πανέμορφο.

Κατά την άποψη μου οι συναυλίες των 65DOS είναι προτιμότερο να γίνονται σε κλειστούς , μικρούς χώρους. Ποία είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό;

Καταλαβαίνω τι εννοείς.  Έχουμε παίξει σε ποικίλων διαστάσεων χώρους και έχουμε αντιληφθεί πως ο κάθε χώρος μπορεί να κάνει το show να μοιάζει τελείως διαφορετικό.  Αν “στριμωχτούμε” μαζί με το κοινό σε ένα μικρό χώρο συνήθως το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ έντονο, δυναμικό live.  Σε μια τεράστια σκηνή  ενός φεστιβάλ, χάνεις αυτή την στενή σχέση με τον κόσμο, αντ’ αυτής όμως- και αν δε φυσάει δυνατός αέρας-  μπορείς να αισθανθείς το “μεγαλείο” της μουσικής, πράγμα που είναι δύσκολο στους μικρούς χώρους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το τέλειο μέρος για ένα 65DOS live είναι ένας χώρος 2000 ανθρώπων, αρκετά μεγάλος ώστε να μπορούμε να ακουγόμαστε όσο δυνατά και καθαρά θα θέλαμε, αλλά ταυτόχρονα όσο μικρός χρειάζεται ώστε να είμαστε κοντά στο κοινό και να έχουμε την απαραίτητη ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες στις μέρες μας με τόσο πιστό και θερμό κοινό.  Ίσως να “φταίει” το internet, ίσως το γεγονός ότι η μουσική δε θεωρείται προτεραιότητα πλέον (αυτό είναι πολύ εμφανές τουλάχιστον εδώ, στην Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι νέοι είναι απασχολημένοι  με παιχνίδια στο pc και τέτοιου είδους πράγματα). Πως εξηγείτε την αφοσίωση που δείχνουν οι fans των 65 DOS;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.  Σ’αυτό το θέμα είμαστε πολύ τυχεροί.  Πιθανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι και εμείς ήμασταν μεγάλοι fans  της μουσικής σαν έφηβοι και θυμόμαστε τί αίσθηση έχει αυτό.  Δεν είμαστε rockstars, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι μια “μπάντα” είναι πάντα πολλά περισσότερα από -απλώς- τα τραγούδια που γράφει.  Οφείλει να είναι μια “Ιδέα”, να διακατέχεται από την αίσθηση της ενότητας, να κάνει σαφές στον κόσμο ότι “για όσους βρισκόμαστε σε αυτή την μπάντα, αυτή είναι τα πάντα για εμάς”.  Πάντα πασχίζουμε να βρούμε το δικό μας δρόμο.  Είναι ανώφελο να μιμείσαι τις μπάντες που αγαπάς γιατί πολύ απλά δε θα καταφέρεις πότε να γίνεις το ίδιο κάλος με εκείνους.

Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος  αναγνωρίζει την ειλικρίνεια μας, και αγαπά τη μουσική που δημιουργούμε, γι’αυτό και “κολλάει” με εμάς.

Πάει αρκετός καιρός από την περιοδεία σας στην Αμερική με τους The Cure.  Κοιτώντας πίσω πιστεύετε ότι  όλη αυτή η εμπειρία και ασφαλώς το γεγονός ότι ήρθατε κοντά με τον Robert Smith, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείτε και αισθάνεστε τη μουσική;

Ναι!  Χωρίς καμία αμφιβολία.  Το τρομερό με τους The Cure είναι ότι κατάφεραν αυτή την ισορροπία όπου πειραματικές και πολύπλοκες μελωδίες μπόρεσαν να μετατραπούν  σε ευκολοπροσβάσιμα ποπ τραγούδια.  Αυτό είναι κάτι που πάντα φιλοδοξούσαμε να πετύχουμε.  Το κάναμε δε εύκολο σε εμάς με το να μην έχουμε τραγουδιστή, όμως πάντα προσπαθούμε να είμαστε κατανοητοί χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στον ήχο μας.  Δε μας ενδιαφέρει να είμαστε “cool” ή να θεωρούμαστε υψηλή τέχνη.  Θέλουμε απλά να κάνουμε τον κόσμο να χορεύει ή να γελάει ή να κλαίει.

Το να βλέπεις τους The Cure να δίνουν συναυλίες κάθε βράδυ και να καταφέρνουν να έχουν επαφή με τόσο πολύ κόσμο, κάνοντας αυτό ακριβώς που περιέγραψα νωρίτερα, είναι πραγματικά από μόνο του τεράστια έμπνευση. Είχαμε μεγάλο μέρος όλης αυτής  της εμπειρίας στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “We Were Exploding Anyway”.

Παρότι είστε πολύ νέοι ακόμα, πιστεύω ότι έχετε ήδη “περπατήσει” πολύ  μέσα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα. Μπορείτε παρόλα αυτά να θυμηθείτε πως το φανταζόσασταν όλο αυτό να είναι, και πώς είναι τελικά στην πραγματικότητα;  Καλύτερο ή απλά διαφορετικό ;

Χαίρομαι που θεωρείς ότι είμαστε ακόμα νέοι.  Αισθανόμαστε ότι μόλις αρχίζουμε να  γινόμαστε καλοί στο να είμαστε  μπάντα και ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας “πολύ μουσική”. Δε νομίζω ότι δείξαμε ποτέ τυφλή εμπιστοσύνη στη “μουσική βιομηχανία”, κάτι που τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή ιδέα γιατί δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα άξια εμπιστοσύνης.  Σταθήκαμε ιδιαίτερα τυχεροί στην αρχή με τη συνεργασία μας με τη Monotreme  Records.  Πάντα βρίσκονταν μέσα σε αυτήν (τη μουσική βιομηχανία) για τους σωστούς λόγους.  Δουλέψαμε πάρα πολύ όλοι μας για να φτάσουν οι 65 DOS σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.

Στην πραγματικότητα είναι μια αρκετά “μη χλιδάτη” κατάσταση όλο αυτό αλλά δε μας ενοχλεί γιατί μέσα από αυτό εμείς παραμένουμε μια μπάντα και αυτό έχει σημασία. Αυτό που συχνά νομίζει ο κόσμος για τη μουσική βιομηχανία και το τί αυτή προσφέρει, συμβαίνει σε μια στις χίλιες μπάντες.  Δεν είναι αυτό ο πραγματικός κόσμος. Συχνά μπορεί να νομίζουν ότι είσαι οι Coldplay και άλλοτε να θεωρούν ότι ό,τι κάνεις είναι από…χόμπυ.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες γκρουπάκια που δουλεύουν πολύ σκληρά, και περνάνε τον περισσότερο καιρό παίζοντας στο δρόμο.  Συνεργάζονται  με ανεξάρτητες μικροεταιρείες που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες δε μπορούν να γίνουν μπάντα (να υπογράψουν ένα σοβαρό συμβόλαιο προφανώς..),  για να επιζήσουν οι ίδιες.

Πρωτοήρθα σε επαφή με τους 65DOS μέσω ενός site επικεντρωμένο στο post rock, σύντομα όμως ανακάλυψα ότι δε θα έπρεπε μάλλον να είστε σ’αυτή την κατηγορία.  Αυτό έγινε ακόμα πιο προφανές σε μένα από το άλμπουμ “We Were Exploding Anyway”.  Ποια είναι η άποψη σας;

Συμφωνούμε μαζί σου αν και είναι κάτι που δε σκεφτόμαστε  πλέον.  Έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη στο δικό μας ήχο, τόση ώστε να μη μας απασχολεί το αν θα μας “κολλήσουν” ταμπέλα. Οι άνθρωποι, άλλωστε που ψάχνουν για post rock μουσικές, είναι πολύ πιθανό να είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι που να μπορούν να κρίνουν οποιαδήποτε νέα μουσική, είτε αυτή πλησιάζει πολύ αυτό που αρχικά έψαχναν είτε όχι τόσο. Είναι καλό τελικά που μπορεί κάνεις να μας βρει τόσο σε post rock λίστες όσο και σε λίστες electronica.  Είναι καλό ότι δε μπορούν εύκολα να μας προσδιορίσουν μουσικά.

Γιατί επιλέξατε να γράψετε το soundtrack μιας τόσο θρυλικής ταινίας όπως το “Silent Running”;  Ποια ήταν  η ιδέα για να προκύψει αυτό;  Σκέφτεστε να κάνετε κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

Θα θέλαμε πάρα πολύ να γράψουμε τη μουσική για μια καινούρια ταινία, αυτό είναι σίγουρο. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα ξαναδοκιμάσουμε το project του να επανα-γράψουμε το soundtrack μιας ταινίας.  Αν και ποτέ δε ξέρεις…

Το project αυτό (για το Silent Running) προέκυψε γιατί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γλασκώβης μας ρώτησε αν θα θέλαμε να παίξουμε ζωντανά ένα soundtrack για αυτούς.  Είπαμε ναι!  Επιλέξαμε το Silent Running γιατί είμαστε οπαδοί του sci-fi, των ρομπότ και του Bruce Dern, και γιατί σκεφτήκαμε πως η αντικατάσταση του παλιού folk soundtrack με ένα των 65, θα έδινε νέα οπτική στην ταινία.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας άλμπουμ των τελευταίων 2 ετών;

Modeselektor – Monkey Town
Tom Waits – Bad As Me
Daft Punk – Tron Soundtrack (όχι όμως και η ταινία, αυτή ήταν απαίσια)

Είναι ακόμα ανοιχτό το αγαπημένο  δισκάδικο της γειτονίας σας;

Ναι! Αν και πρέπει να εξομολογηθώ ότι δεν ψωνίζω από εκεί πια. Λέγεται Vinyl Exchange και είναι στο Μάντσεστερ.  Δεν “αντέχει” η τσέπη μου να αγοράζω βινύλια πλέον.

Ποια είναι η άποψη σας για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη;  Πιστεύετε ότι αυτό το «Ενωμένη Ευρώπη» θέμα θα δουλέψει τελικά;

Δε ξέρω αν θα δουλέψει.  Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι στα επόμενα 20 χρόνια οτιδήποτε γίνεται στην Ευρώπη θα παίρνει μορφή νάνου μπροστά στην ανάπτυξη των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα).  Άλλωστε εκεί έχουν όλους τους πόρους και όλο το ανθρώπινο δυναμικό.  Στην Αγγλία έχουμε μια κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της προκειμένου να εξασφαλίσει μερικά έξτρα δισεκατομμύρια για όταν φύγει από την εξουσία.  Τη στιγμή που σου απαντάω, μόλις περάσανε ένα μέτρο που αποτελεί την αρχή του τέλους του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.  Μου φαίνεται πως η χώρα αρχίζει να αποδεκατίζεται σιγά σιγά…Νομίζω ότι θα χάσουμε την αίγλη μας σύντομα, την ίδια στιγμή που και η αυτοκρατορία της Αμερικής θρυμματίζεται.

Τώρα όσον αφορά στην Ενωμένη Ευρώπη…. ειλικρινά δε ξέρω!  Δεν πιστεύω ότι έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω με σιγουριά σε αυτή την ερώτηση.  Το μόνο που ίσως έχω να πω είναι : ‘υπάρχει τίποτα στον κόσμο, οτιδήποτε, οπουδήποτε, που να καλυτερεύει αυτή τη στιγμή;  Ή μήπως απλά καταρρέουμε;’

Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να βγαίνει στους δρόμους, αυτό είναι σίγουρο.

——————————————————————————————————————————————————

Οι 65daysofstatic θα εμφανιστούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο 8ball Club στην Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο ΑΝ Club στην Αθήνα. Μαζί τους και στις δύο συναυλίες ο Absent without Leave.

Εισιτήρια:
ΑΘΗΝΑ: 22 Ευρώ. Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 20 ευρώ. Προπώληση: Ticket House-Musicland (Μητροπόλεως 102)
online: www.ticketarena.gr | www.ticketpro.gr

Διάβασε επίσης...
Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των The Men στη χώρα μας
Όσοι ήμασταν στην περσινή τους εμφάνιση στο AN Club, ξέρουμε. "Ανάθεμα αν αυτό δεν ήταν ένα από τα καλύτερα live που σείδαμε τον τελευταίο καιρό, για να μην πω τα τελευταία χρόνια και φανώ υπερβολικός!" έγραφε πέρσι ο Μάνος Μπούρας, οπότε μόνο με ανυπομονησία περιμέναμε την ώρα της επιστροφής των αμερικανών The ...
Συνέχεια...
Empty Frame @ AΝ Club, 12/5/2011
Αν και οι συνθήκες δεν ήταν οι ευνοϊκότερες -κλειστοί δρόμοι και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας- τα 150 περίπου άτομα που βρέθηκαν στο Αν club την Πέμπτη το βράδυ, απόλαυσαν μια εξαιρετική μπάντα σε ένα αξιοπρεπέστατο live. Οι Empty Frame παρουσίασαν ζωντανά το ντεμπούτο τους "They Think We Are Eskimos", μερικά ακυκλοφόρητα ακόμα κομμάτια -με ...
Συνέχεια...
Disappears
Ελάχιστες οι ενδιαφέρουσες συναυλίες αυτό το καλοκαίρι, οπότε η μετάκληση των Disappears - μέλος του group πλέον και ο πρώην Sonic Youth, drummer Steve Shelley - την ερχόμενη Τρίτη από την Arte Fiasco αποτελεί σίγουρα ένα από τα highlights. Φυσικά και  μιλήσαμε με τον ηγέτη της μπάντας Brian Case. Δημιουργικοί και ασταμάτητοι, οι ...
Συνέχεια...
Gevende, Sancho 003 και Circassian στο ΑΝ Club
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συναυλιακή πρόταση μας περιμένει την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο ΑΝ Club, στα Εξάρχεια. Οι Τούρκοι Gevende, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις από τη γειτονική χώρα, έρχονται καλεσμένοι της Spinalonga Records, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή τους στον ίδιο χώρο. Οι Gevende, προτείνουν ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της ...
Συνέχεια...
Ty Segall + Acid Baby Jesus @ An Club
Θα παπαρολογήσω ελαφρώς, όποτε αν βαριέσαι το διάβασμα αρκέσου απλά στο ότι ήταν μια γαμάτη (δεν αντέχω άλλο τη λέξη εξαιρετικό-ή) συναυλία με δύο μπάντες στα καλύτερα τους. Η βραδιά ξεκίνησε με μια παράκαμψη, για να δούμε τους Chinese Basement από τη Σαλόνικα, σε ένα από τα Yuria του Vinyl Microstore. ...
Συνέχεια...
Video: Disappears – “Love Drug”
Ο Steve Shelley αποκάλυψε πριν από λίγο το νέο video των Disappears. To video είναι για το τραγούδι "Love Drug" μεσα από το φετινό "Pre Language" που κυκλοφόρησε στην Kranky, και σκηνοθέτης του video είναι ο Michael Mayer. Θυμίζουμε, ότι οι  Disappears θα εμφανιστούν στις 10 Ιουλίου στο ΑΝ Club, σε μία ακόμα πολύ ...
Συνέχεια...
Dum Dum Girls
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της χρονιάς που τελειώνει, είναι αυτή που θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε όσοι τυχεροί χωρέσουμε στο AN Club αυτή την Κυριακή 15 Δεκέμβρη και με αυτή την αφορμή μιλήσαμε την ψυχή του συγκροτήματος  Dee Dee Penny. Η καλλιτέχνιδα από το Los Angeles μας μίλησε ...
Συνέχεια...
Japandroids + Noise Figures @ An Club
Μία βραδιά Celebration Punk Rock  Σπάω από χτες το κεφάλι μου να θυμηθώ αν όντως έχω δει ξανά τους Noise Figures στο six d.o.g.s σαν κανονική τετραμελή μπάντα. Επειδή όμως δεν δείχνει να βρίσκω άκρη, να πω ότι τη συγκεκριμένη βραδιά μπροστά στα μάτια μας εμφανίστηκε ένα ντουέτο που απαρτίζεται από τους Γιώργο Νίκα και ...
Συνέχεια...
Deez Nuts + Go Ask Alice @ AN Club
Σάββατο βράδυ, παραμονή 25ης Μαρτίου. Το κέντρο της Αστυνομοκρατούμενης πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένο από κόσμο που έχει βγεί να διασκεδάσει. Οι πάντες περπατούν αμέριμνοι στον δρόμο σαν να μην τρέχει τίποτα. Για τους περισσότερους είναι ένα ακόμα συνηθισμένο Σαββατόβραδο. Απ’ότι φαίνεται, οι εκφοβισμοί της Κυβέρνησης δεν πτόησαν και πολλούς, έτσι παρά ...
Συνέχεια...
Little Fluffy Clouds over Athens
Μου κάνει εντύπωση που αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Dr. Alex Paterson στα μέρη μας. Εννοώ, ότι τόσοι άλλοι ambient dub και πρωτοπόροι (αλλά και "πρωτοπόροι") της electronica έχουν καταφθάσει τα τελευταία αρκετά χρόνια για dj set ή live, που αν με ρώταγες στο άσχετο "πότε ήρθαν για ...
Συνέχεια...
Οι Midas Fall σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι Βρετανοί post-rockers Midas Fall επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας καλεσμένοι του Plisskën Festival και της Lovelight Productions για δύο εμφανίσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τρία χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή τους μαζί με τους Tides From Nebula, οι Midas Fall θα εμφανιστούν αύριο στη Μαύρη Τρύπα της Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή ...
Συνέχεια...
Συναυλία των Deus Ex Machina – Last Drive – Sex Beat – Soundkrash για φιλανθρωπικό σκοπό
Μία ιδιαίτερη συναυλία με την συμμετοχή τεσσάρων συγκροτημάτων των Deus Ex Machina, Last Drive, Sex Beat και Soundcrash θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο ΑΝ Club, σε μία βραδιά που θα πρέπει να στηριχθεί από όλους, αφού όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την μετάβαση της 10 ...
Συνέχεια...
The Men
Λίγες είναι οι μπάντες που επισκέπτονται τη χώρα μας την ώρα της ακμής τους και οι Men, από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, είναι σίγουρα μια από αυτές. Με ένα απρόσμενα γεμάτο 2011, και ένα προγραμματισμένο “για μεγάλα πράγματα” 2012, το 4-μελές sludge-punk συγκρότημα που σημάδεψε την προηγούμενη χρονιά με το ...
Συνέχεια...
Οι Esmerine (μέλη των GY!BE και Thee Silver Mt. Zion) στο Gagarin 205
Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα συναυλία προστέθηκε στην ατζέντα της διοργανώτριας εταιρίας Alterground και του Gagarin 205. Οι Esmerine για τους φανατικούς - πολλούς - θιασώτες της σκηνής του Μόντρεαλ και της Constellation Records δεν χρειάζονται συστάσεις. Για τους υπόλοιπους ας πούμε ότι το συγκρότημα αυτό που θα μας επισκεφτεί την Κυριακή 6 ...
Συνέχεια...
Orange Goblin και Amenra στην Ελλάδα το φθινόπωρο
Μπορεί το καλοκαίρι μόλις να μπήκε αλλά ήδη αρχισαν να έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για τις επερχόμενες συναυλίες του φθινοπώρου και νομίζουμε πως οι πολυπληθείς φίλοι του σκληρού ήχου στην χώρα μας θα χάρουν με τα νέα που έχουμε ως τώρα. Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο AN Club πρόκειται να εμφανιστούν για ...
Συνέχεια...
Οι φθινοπωρινές συναυλίες της Alterground
Σε ένα απροσδόκητα γεμάτο και φιλόδοξο, ελέω και των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας, συναυλιακό φθινόπωρο η δραστήρια Alterground Productions δηλώνει παρούσα, με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες σημαντικών συγκροτημάτων, οι οποίες θα συνοδεύονται και με παράλληλα events στο The Drugstore. Πάρτε μια πρώτη γεύση παρακάτω, και θα επανέλθουμε σύντομα με ...
Συνέχεια...
Thee Oh Sees
Ορίστε. Αυτός είναι λόγος να ιδρώσεις και να βρωμοκοπάς σα σάπιο ψάρι. Ένα γεμάτο An Club, με πολύ πιτσιρικαρία, βλαμμένες στριγκλιάρες γκόμενες, υγρή μπόχα και μια πραγματικά σοβαρή (με την κυριολεκτική και σπάνια πλέον έννοια) μπάντα με χαρακτήρα! Η δεύτερη εμπειρία που είχα μαζί τους. Ναι μπορεί κανείς να το περιγράφει ...
Συνέχεια...
Parquet Courts
Γενικά, όταν μια μπάντα βγαίνει στο προσκήνιο το πρώτο πράγμα που κάνει ο τάδε που θέλει να ψήσει τον δείνα να τους ακούσει είναι το να μεταφέρει τις επιρροές της μπάντας. Τι θυμίζουν, ποιους κλέβουν, τι μουσική ακούν. Οι Parquet Courts που εμφανίστηκαν από το πουθενά μέσα στο 2012 και ...
Συνέχεια...
The Men + Acid Baby Jesus + Ruined Families @ AN Club
Ανάθεμα αν αυτό δεν ήταν ένα από τα καλύτερα live που είδαμε τον τελευταίο καιρό, για να μην πω τα τελευταία χρόνια και φανώ υπερβολικός! Οι The Men έκαναν ένα υπερατλαντικό ταξίδι για να μας δείξουν με απλά και κατανοητά ριφ πώς μπορείς να παρουσιάσεις την πεμπτουσία του ροκ εν ρολ χωρίς να καταφύγεις σε ...
Συνέχεια...
The Men @ AN Club
Οι Μπρουκλυνέζοι The Men, που, όπως διαβάζω στο διαδίκτυο, κατάφεραν αρχικά να "κάνουν όνομα" παρά την απροθυμία τους να περιοδεύσουν, τώρα έχουν φτάσει στο αντίθετο άκρο. Θα λέγαμε ότι περιοδεύουν ασταμάτητα εάν δεν είχαν στο μεταξύ απομονωθεί στο Catskills της Νέας Υόρκης για να γράψουν τον τέταρτο - σε ισάριθμα χρόνια - δίσκο τους New Moon. Στα ...
Συνέχεια...
Psychic Ills
Μία τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλιακές προτάσεις για φέτος είναι φυσικά η επίσκεψη στα μέρη μας των σπoυδαίων Αμερικανών Psychic Ills, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος, Tres Warren.  Οι Νεοϋορκέζοι καταφθάνουν σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη στις 24, 25 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα, φέρνοντας μαζί τους ...
Συνέχεια...
Οι Beach Fossils έρχονται στο ΑΝ Club
Μετά τους Parquet Courts, οι οποίοι άνοιξαν τη φετινή συναυλιακή σεζόν για την Arte Fiasco, η δραστήρια ομάδα υποδέχεται τους indie rockers Beach Fossils από το Brooklyn, αυτή την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στο AN Club. Tη συναυλία θα ανοίξει ο Lumiere Brother που φέτος κυκλοφόρησε στην Inner Ear το δεύτερο άλμπουμ του ...
Συνέχεια...
Beach Fossils & Lumiere Brother @ AN Club, 15/09/2013
Το live των Βeach Fossils στο AN Club μας έδειξε ότι γίνονται πολύ πιο φασαριόζοι και "fuzzy" ζωντανά, σχεδόν garage σε σχέση με τις ηχογραφήσεις τους,  όπως και  αντίστοιχα οι DIIV που είδα live δέκα περίπου μήνες πριν να γίνονται σχεδόν grunge μπαντα επί σκηνής. Οι Beach Fossils και οι DIIV ...
Συνέχεια...
My Empty Phantom + Absent without Leave @ Six  D.O.G.S.
Στον γνώριμο πλέον χώρο για τέτοιου είδους συναυλίες, λίγος κόσμος ανταποκρίθηκε (περίπου 30 άτομα) στο κάλεσμα δυο ιδιαίτερων καλλιτεχνών. Και αν και στις δυο περιπτώσεις η μοναχικότητα είναι έκδηλη στον τρόπο που ερμηνεύουν και διαχειρίζονται την μουσική τους, εντούτοις δεν αποτρέπουν τον θεατή από το να μοιραστεί μαζί τους παρόμοια ...
Συνέχεια...
Martyn Bates και Monochrome Set τον Απρίλιο στην Αθήνα
Δύο πολύ ενδιαφέρουσα live ανακοίνωσε η Alterground Productions για τον Απρίλιο. Αρχικά , το Σάββατο 5 Απριλίου στο μπαρ Drugstore , στα Εξάρχεια , θα εμφανιστεί ο ιδρυτής και ηγέτης των   Eyeless in Gaza , Martyn Bates  , μία από τις πιο ιδιαίτερες και  γοητευτικές φωνές των 80s. Στον ίδιο χώρο ...
Συνέχεια...
Underground Youth
Ένας χρόνος και κάτι ψιλά έχουν περάσει από την προηγούμενη εμφάνιση τους στην χώρα μας και στο διάστημα αυτό οι The Underground Youth πρόλαβαν να βγάλουν ένα και μόνο καινούριο album! Απίστευτα πράγματα. Ποιός θα το περίμενε δηλαδή. Από το αναπάντεχο sold out του 2012 στο Six D.O.G.S. σε ένα ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκαν τα 3 πρώτα ονόματα του Plisskën Festival 2014
Και αφού "έφυγαν" σε λίγες ώρες όλα τα early bird tickets, το Plisskën Festival ανακοίνωσε σήμερα τα 3 πρώτα ονόματα του line up της διοργάνωσης του 2014, το οποίο όπως είναι γνωστό πια θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια προπωλούνται προς Από 17 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι 10 Ιανουαρίου 2014 | ...
Συνέχεια...
O Spectralfire παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ στο ΑΝ Club
Πριν από μερικές ημέρες σαν είχαμε μιλήσει για την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του Λάμπη Κουντουρογιάννη υπό το όνομα Spectralfire. Το ομώνυμο λοιπόν άλμπουμ του, που κυκλοφορεί στις 10 Οκτώβρη από τη Restless Wind, θα παρουσιαστεί ζωντανά την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο ΑΝ Club. Το εισιτήριο για τη συναυλία-release party θα κοστίζει 10 ...
Συνέχεια...
Η ώρα των Amenra πλησιάζει
Σε μια "καυτή" συναυλιακή εβδομάδα, η CTS Productions υποδέχεται, εκτός από τους Fjodor και τους Maybeshewill, τους Βέλγους Amenra, σε μια συναυλία που είχε ανακοινωθεί, απ'ότι θυμάμαι, την ημέρα του sold out των Long Distance Calling, δηλαδή σχεδόν 8 μήνες πριν. Οι Amenra, πρόκειται να εμφανιστούν για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και αποτελούν μια ...
Συνέχεια...
Caspian
Ήρθαν, μας ταρακούνησαν και πάλι για τα καλά, και απήλθαν. Τι και αν έλειπε το σοκ της πρώτης φοράς, τι και αν το set τους δεν είχε τελικά και τόσο μεγάλες εκπλήξεις παρά τα όσα μας είχαν υποσχεθεί – το πάθος, η ένταση και η ανυπέρβλητη μαγεία που μας είχαν ...
Συνέχεια...
Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των The
Empty Frame @ AΝ Club, 12/5/2011
Disappears
Gevende, Sancho 003 και Circassian στο ΑΝ Club
Ty Segall + Acid Baby Jesus @ An
Video: Disappears – “Love Drug”
Dum Dum Girls
Japandroids + Noise Figures @ An Club
Deez Nuts + Go Ask Alice @ AN
Little Fluffy Clouds over Athens
Οι Midas Fall σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συναυλία των Deus Ex Machina – Last Drive
The Men
Οι Esmerine (μέλη των GY!BE και Thee Silver
Orange Goblin και Amenra στην Ελλάδα το φθινόπωρο
Οι φθινοπωρινές συναυλίες της Alterground
Thee Oh Sees + Baby Guru @ AN
Parquet Courts
The Men + Acid Baby Jesus + Ruined
The Men @ AN Club
Psychic Ills
Οι Beach Fossils έρχονται στο ΑΝ Club
Beach Fossils & Lumiere Brother @ AN Club,
My Empty Phantom + Absent without Leave @
Martyn Bates και Monochrome Set τον Απρίλιο στην
The Underground Youth + Wonky Doll And The
Ανακοινώθηκαν τα 3 πρώτα ονόματα του Plisskën Festival
O Spectralfire παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ στο
Η ώρα των Amenra πλησιάζει
Caspian + we.own.the.sky @ AN Club