Οι Βρετανοί 65daysofstatic επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στη χώρα μας, για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κι εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους.

Οι 65daysofstatic είναι από αυτές μια περίπτωση συγκροτήματος που αν και ξεκίνησε ως μια καθαρόαιμη post-rock μπάντα, δε δίστασε να αλλάξει τον ήχο της προσθέτοντας όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, για να εξελιχθεί σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ηλεκτρονικές μπάντες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Το κουαρτέτο από το Sheffield μίλησε στο mixtape.gr για τις προηγούμενες εμπειρίες τους από τη χώρα μας, για την αλλαγή στον ήχο τους, για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και για το αγαπημένο τους δισκάδικο στο Μάντσεστερ!

Σας έχει μείνει κάτι το ξεχωριστό από την προηγούμενη επίσκεψη σας στην Ελλάδα; Δεν αναφέρομαι  μόνο σε ότι αφορά στην συναυλία αλλά σε ολόκληρο το ταξίδι σας εδώ.

Τα shows αυτά καθ’ αυτά ήταν υπέροχα.  Πραγματικά πολύ ενθουσιώδες κοινό.  Είναι εκπληκτικό το να πηγαίνεις σε μια χώρα για πρώτη φορά και να μη νιώθεις ότι «παρακολουθείσαι»!  Επίσης είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μια μεγάλη ψαραγορά στην Αθήνα και ο Joe (Shrewsbury) έβγαζε φωτογραφίες με τον εαυτό του και ένα ψάρι που έμοιαζε με καρχαρία.  Μας έκαψε ο ήλιος στην Ακρόπολη και επίσης ταξιδέψαμε με τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ήταν πανέμορφο.

Κατά την άποψη μου οι συναυλίες των 65DOS είναι προτιμότερο να γίνονται σε κλειστούς , μικρούς χώρους. Ποία είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό;

Καταλαβαίνω τι εννοείς.  Έχουμε παίξει σε ποικίλων διαστάσεων χώρους και έχουμε αντιληφθεί πως ο κάθε χώρος μπορεί να κάνει το show να μοιάζει τελείως διαφορετικό.  Αν “στριμωχτούμε” μαζί με το κοινό σε ένα μικρό χώρο συνήθως το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ έντονο, δυναμικό live.  Σε μια τεράστια σκηνή  ενός φεστιβάλ, χάνεις αυτή την στενή σχέση με τον κόσμο, αντ’ αυτής όμως- και αν δε φυσάει δυνατός αέρας-  μπορείς να αισθανθείς το “μεγαλείο” της μουσικής, πράγμα που είναι δύσκολο στους μικρούς χώρους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το τέλειο μέρος για ένα 65DOS live είναι ένας χώρος 2000 ανθρώπων, αρκετά μεγάλος ώστε να μπορούμε να ακουγόμαστε όσο δυνατά και καθαρά θα θέλαμε, αλλά ταυτόχρονα όσο μικρός χρειάζεται ώστε να είμαστε κοντά στο κοινό και να έχουμε την απαραίτητη ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες στις μέρες μας με τόσο πιστό και θερμό κοινό.  Ίσως να “φταίει” το internet, ίσως το γεγονός ότι η μουσική δε θεωρείται προτεραιότητα πλέον (αυτό είναι πολύ εμφανές τουλάχιστον εδώ, στην Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι νέοι είναι απασχολημένοι  με παιχνίδια στο pc και τέτοιου είδους πράγματα). Πως εξηγείτε την αφοσίωση που δείχνουν οι fans των 65 DOS;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.  Σ’αυτό το θέμα είμαστε πολύ τυχεροί.  Πιθανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι και εμείς ήμασταν μεγάλοι fans  της μουσικής σαν έφηβοι και θυμόμαστε τί αίσθηση έχει αυτό.  Δεν είμαστε rockstars, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι μια “μπάντα” είναι πάντα πολλά περισσότερα από -απλώς- τα τραγούδια που γράφει.  Οφείλει να είναι μια “Ιδέα”, να διακατέχεται από την αίσθηση της ενότητας, να κάνει σαφές στον κόσμο ότι “για όσους βρισκόμαστε σε αυτή την μπάντα, αυτή είναι τα πάντα για εμάς”.  Πάντα πασχίζουμε να βρούμε το δικό μας δρόμο.  Είναι ανώφελο να μιμείσαι τις μπάντες που αγαπάς γιατί πολύ απλά δε θα καταφέρεις πότε να γίνεις το ίδιο κάλος με εκείνους.

Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος  αναγνωρίζει την ειλικρίνεια μας, και αγαπά τη μουσική που δημιουργούμε, γι’αυτό και “κολλάει” με εμάς.

Πάει αρκετός καιρός από την περιοδεία σας στην Αμερική με τους The Cure.  Κοιτώντας πίσω πιστεύετε ότι  όλη αυτή η εμπειρία και ασφαλώς το γεγονός ότι ήρθατε κοντά με τον Robert Smith, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείτε και αισθάνεστε τη μουσική;

Ναι!  Χωρίς καμία αμφιβολία.  Το τρομερό με τους The Cure είναι ότι κατάφεραν αυτή την ισορροπία όπου πειραματικές και πολύπλοκες μελωδίες μπόρεσαν να μετατραπούν  σε ευκολοπροσβάσιμα ποπ τραγούδια.  Αυτό είναι κάτι που πάντα φιλοδοξούσαμε να πετύχουμε.  Το κάναμε δε εύκολο σε εμάς με το να μην έχουμε τραγουδιστή, όμως πάντα προσπαθούμε να είμαστε κατανοητοί χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στον ήχο μας.  Δε μας ενδιαφέρει να είμαστε “cool” ή να θεωρούμαστε υψηλή τέχνη.  Θέλουμε απλά να κάνουμε τον κόσμο να χορεύει ή να γελάει ή να κλαίει.

Το να βλέπεις τους The Cure να δίνουν συναυλίες κάθε βράδυ και να καταφέρνουν να έχουν επαφή με τόσο πολύ κόσμο, κάνοντας αυτό ακριβώς που περιέγραψα νωρίτερα, είναι πραγματικά από μόνο του τεράστια έμπνευση. Είχαμε μεγάλο μέρος όλης αυτής  της εμπειρίας στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “We Were Exploding Anyway”.

Παρότι είστε πολύ νέοι ακόμα, πιστεύω ότι έχετε ήδη “περπατήσει” πολύ  μέσα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα. Μπορείτε παρόλα αυτά να θυμηθείτε πως το φανταζόσασταν όλο αυτό να είναι, και πώς είναι τελικά στην πραγματικότητα;  Καλύτερο ή απλά διαφορετικό ;

Χαίρομαι που θεωρείς ότι είμαστε ακόμα νέοι.  Αισθανόμαστε ότι μόλις αρχίζουμε να  γινόμαστε καλοί στο να είμαστε  μπάντα και ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας “πολύ μουσική”. Δε νομίζω ότι δείξαμε ποτέ τυφλή εμπιστοσύνη στη “μουσική βιομηχανία”, κάτι που τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή ιδέα γιατί δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα άξια εμπιστοσύνης.  Σταθήκαμε ιδιαίτερα τυχεροί στην αρχή με τη συνεργασία μας με τη Monotreme  Records.  Πάντα βρίσκονταν μέσα σε αυτήν (τη μουσική βιομηχανία) για τους σωστούς λόγους.  Δουλέψαμε πάρα πολύ όλοι μας για να φτάσουν οι 65 DOS σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.

Στην πραγματικότητα είναι μια αρκετά “μη χλιδάτη” κατάσταση όλο αυτό αλλά δε μας ενοχλεί γιατί μέσα από αυτό εμείς παραμένουμε μια μπάντα και αυτό έχει σημασία. Αυτό που συχνά νομίζει ο κόσμος για τη μουσική βιομηχανία και το τί αυτή προσφέρει, συμβαίνει σε μια στις χίλιες μπάντες.  Δεν είναι αυτό ο πραγματικός κόσμος. Συχνά μπορεί να νομίζουν ότι είσαι οι Coldplay και άλλοτε να θεωρούν ότι ό,τι κάνεις είναι από…χόμπυ.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες γκρουπάκια που δουλεύουν πολύ σκληρά, και περνάνε τον περισσότερο καιρό παίζοντας στο δρόμο.  Συνεργάζονται  με ανεξάρτητες μικροεταιρείες που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες δε μπορούν να γίνουν μπάντα (να υπογράψουν ένα σοβαρό συμβόλαιο προφανώς..),  για να επιζήσουν οι ίδιες.

Πρωτοήρθα σε επαφή με τους 65DOS μέσω ενός site επικεντρωμένο στο post rock, σύντομα όμως ανακάλυψα ότι δε θα έπρεπε μάλλον να είστε σ’αυτή την κατηγορία.  Αυτό έγινε ακόμα πιο προφανές σε μένα από το άλμπουμ “We Were Exploding Anyway”.  Ποια είναι η άποψη σας;

Συμφωνούμε μαζί σου αν και είναι κάτι που δε σκεφτόμαστε  πλέον.  Έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη στο δικό μας ήχο, τόση ώστε να μη μας απασχολεί το αν θα μας “κολλήσουν” ταμπέλα. Οι άνθρωποι, άλλωστε που ψάχνουν για post rock μουσικές, είναι πολύ πιθανό να είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι που να μπορούν να κρίνουν οποιαδήποτε νέα μουσική, είτε αυτή πλησιάζει πολύ αυτό που αρχικά έψαχναν είτε όχι τόσο. Είναι καλό τελικά που μπορεί κάνεις να μας βρει τόσο σε post rock λίστες όσο και σε λίστες electronica.  Είναι καλό ότι δε μπορούν εύκολα να μας προσδιορίσουν μουσικά.

Γιατί επιλέξατε να γράψετε το soundtrack μιας τόσο θρυλικής ταινίας όπως το “Silent Running”;  Ποια ήταν  η ιδέα για να προκύψει αυτό;  Σκέφτεστε να κάνετε κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

Θα θέλαμε πάρα πολύ να γράψουμε τη μουσική για μια καινούρια ταινία, αυτό είναι σίγουρο. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα ξαναδοκιμάσουμε το project του να επανα-γράψουμε το soundtrack μιας ταινίας.  Αν και ποτέ δε ξέρεις…

Το project αυτό (για το Silent Running) προέκυψε γιατί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γλασκώβης μας ρώτησε αν θα θέλαμε να παίξουμε ζωντανά ένα soundtrack για αυτούς.  Είπαμε ναι!  Επιλέξαμε το Silent Running γιατί είμαστε οπαδοί του sci-fi, των ρομπότ και του Bruce Dern, και γιατί σκεφτήκαμε πως η αντικατάσταση του παλιού folk soundtrack με ένα των 65, θα έδινε νέα οπτική στην ταινία.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας άλμπουμ των τελευταίων 2 ετών;

Modeselektor – Monkey Town
Tom Waits – Bad As Me
Daft Punk – Tron Soundtrack (όχι όμως και η ταινία, αυτή ήταν απαίσια)

Είναι ακόμα ανοιχτό το αγαπημένο  δισκάδικο της γειτονίας σας;

Ναι! Αν και πρέπει να εξομολογηθώ ότι δεν ψωνίζω από εκεί πια. Λέγεται Vinyl Exchange και είναι στο Μάντσεστερ.  Δεν “αντέχει” η τσέπη μου να αγοράζω βινύλια πλέον.

Ποια είναι η άποψη σας για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη;  Πιστεύετε ότι αυτό το «Ενωμένη Ευρώπη» θέμα θα δουλέψει τελικά;

Δε ξέρω αν θα δουλέψει.  Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι στα επόμενα 20 χρόνια οτιδήποτε γίνεται στην Ευρώπη θα παίρνει μορφή νάνου μπροστά στην ανάπτυξη των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα).  Άλλωστε εκεί έχουν όλους τους πόρους και όλο το ανθρώπινο δυναμικό.  Στην Αγγλία έχουμε μια κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της προκειμένου να εξασφαλίσει μερικά έξτρα δισεκατομμύρια για όταν φύγει από την εξουσία.  Τη στιγμή που σου απαντάω, μόλις περάσανε ένα μέτρο που αποτελεί την αρχή του τέλους του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.  Μου φαίνεται πως η χώρα αρχίζει να αποδεκατίζεται σιγά σιγά…Νομίζω ότι θα χάσουμε την αίγλη μας σύντομα, την ίδια στιγμή που και η αυτοκρατορία της Αμερικής θρυμματίζεται.

Τώρα όσον αφορά στην Ενωμένη Ευρώπη…. ειλικρινά δε ξέρω!  Δεν πιστεύω ότι έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω με σιγουριά σε αυτή την ερώτηση.  Το μόνο που ίσως έχω να πω είναι : ‘υπάρχει τίποτα στον κόσμο, οτιδήποτε, οπουδήποτε, που να καλυτερεύει αυτή τη στιγμή;  Ή μήπως απλά καταρρέουμε;’

Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να βγαίνει στους δρόμους, αυτό είναι σίγουρο.

——————————————————————————————————————————————————

Οι 65daysofstatic θα εμφανιστούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο 8ball Club στην Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο ΑΝ Club στην Αθήνα. Μαζί τους και στις δύο συναυλίες ο Absent without Leave.

Εισιτήρια:
ΑΘΗΝΑ: 22 Ευρώ. Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 20 ευρώ. Προπώληση: Ticket House-Musicland (Μητροπόλεως 102)
online: www.ticketarena.gr | www.ticketpro.gr

Διάβασε επίσης...
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τη στιγμή που ο Γιώργος Μαστροκώστας συστήθηκε στο μουσικόφιλο κοινό ως Absent Without Leave.  Τα δέκατα αυτά "γενέθλια" του project θα εορταστούν δεόντος με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Λίγους μήνες μετά την πανευρωπαϊκή του περιοδεία και μερικές μέρες μετά την από κοινού εμφάνιση με ...
Συνέχεια...
O Ty Segall επιστρέφει στην Ελλάδα
Μόλις πριν λίγο ανακοινώθηκε από την Arte Fiasco η επιστροφή του αγαπημένου Ty Segall στην Αθήνα, την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο AN Club, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη του επίσκεψη στον ίδιο χώρο (θυμηθείτε τις εντυπώσεις μας εδώ). Τη συναυλία θα ανοίξουν οι The Callas, με το πρόσφατο άλμπουμ τους ...
Συνέχεια...
Thee Oh Sees
Ορίστε. Αυτός είναι λόγος να ιδρώσεις και να βρωμοκοπάς σα σάπιο ψάρι. Ένα γεμάτο An Club, με πολύ πιτσιρικαρία, βλαμμένες στριγκλιάρες γκόμενες, υγρή μπόχα και μια πραγματικά σοβαρή (με την κυριολεκτική και σπάνια πλέον έννοια) μπάντα με χαρακτήρα! Η δεύτερη εμπειρία που είχα μαζί τους. Ναι μπορεί κανείς να το περιγράφει ...
Συνέχεια...
Dum Dum Girls
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της χρονιάς που τελειώνει, είναι αυτή που θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε όσοι τυχεροί χωρέσουμε στο AN Club αυτή την Κυριακή 15 Δεκέμβρη και με αυτή την αφορμή μιλήσαμε την ψυχή του συγκροτήματος  Dee Dee Penny. Η καλλιτέχνιδα από το Los Angeles μας μίλησε ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκαν τα 3 πρώτα ονόματα του Plisskën Festival 2014
Και αφού "έφυγαν" σε λίγες ώρες όλα τα early bird tickets, το Plisskën Festival ανακοίνωσε σήμερα τα 3 πρώτα ονόματα του line up της διοργάνωσης του 2014, το οποίο όπως είναι γνωστό πια θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Ιουνίου. Θυμίζουμε ότι τα εισιτήρια προπωλούνται προς Από 17 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι 10 Ιανουαρίου 2014 | ...
Συνέχεια...
Συναυλία των Deus Ex Machina – Last Drive – Sex Beat – Soundkrash για φιλανθρωπικό σκοπό
Μία ιδιαίτερη συναυλία με την συμμετοχή τεσσάρων συγκροτημάτων των Deus Ex Machina, Last Drive, Sex Beat και Soundcrash θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στο ΑΝ Club, σε μία βραδιά που θα πρέπει να στηριχθεί από όλους, αφού όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την μετάβαση της 10 ...
Συνέχεια...
Deez Nuts + Go Ask Alice @ AN Club
Σάββατο βράδυ, παραμονή 25ης Μαρτίου. Το κέντρο της Αστυνομοκρατούμενης πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένο από κόσμο που έχει βγεί να διασκεδάσει. Οι πάντες περπατούν αμέριμνοι στον δρόμο σαν να μην τρέχει τίποτα. Για τους περισσότερους είναι ένα ακόμα συνηθισμένο Σαββατόβραδο. Απ’ότι φαίνεται, οι εκφοβισμοί της Κυβέρνησης δεν πτόησαν και πολλούς, έτσι παρά ...
Συνέχεια...
Beach Fossils & Lumiere Brother @ AN Club, 15/09/2013
Το live των Βeach Fossils στο AN Club μας έδειξε ότι γίνονται πολύ πιο φασαριόζοι και "fuzzy" ζωντανά, σχεδόν garage σε σχέση με τις ηχογραφήσεις τους,  όπως και  αντίστοιχα οι DIIV που είδα live δέκα περίπου μήνες πριν να γίνονται σχεδόν grunge μπαντα επί σκηνής. Οι Beach Fossils και οι DIIV ...
Συνέχεια...
Chain and The Gang + Caveman Joe and Thee Afrodykes @ An Club
Παραβλέποντας το κράξιμο το οποίο βλέπω να πλησιάζει θα αρχίσω το εν λόγω κείμενο λέγοντας πως ο Ian Svenonius είναι υπερτιμημένος. Τόσο σαν μουσικός (τουλάχιστον με το σχήμα των Chain and The Gang για να είμαι ακριβής) όσο και σαν περσόνα του  σύγχρονου rock’ n’roll. Όσο φαν και αν είχε η ...
Συνέχεια...
Absent with(out) Leave on tour
Και σε αυτό το σημείο να ευχηθούμε καλό ταξίδι και καλή περιοδεία στον πολυάσχολο Γιώργο Μαστροκώστα, aka Geezertek aka κυρίως Absent Without Leave ο οποίος αυτές τις μέρες παίρνει τις αποσκευές του και ξεκινάει μία πολύ ενδιαφέρουσα Ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση του νέου του album "Faded Photographs" που ...
Συνέχεια...
Listen Up: Absent Without Leave – Faded Photographs Remixes
Το προ τετραετίας πλέον άλμπουμ "Faded Photographs" του Γιώργου Μαστροκώστα -a.k.a. Absent Without Leave-, κυκλοφορεί ρεμιξαρισμένο σε μια χορταστική έκδοση 28 κομματιών, από το δικό του label, Sound In Silence. Το πρότζεκτ "Faded Photographs Remixes" ξεκίνησε το 2012, όταν ο Μαστροκώστας κάλεσε φίλους αλλά και μουσικούς τους οποίους θαυμάζει να πειραματιστούν πάνω στο ...
Συνέχεια...
Parquet Courts
Γενικά, όταν μια μπάντα βγαίνει στο προσκήνιο το πρώτο πράγμα που κάνει ο τάδε που θέλει να ψήσει τον δείνα να τους ακούσει είναι το να μεταφέρει τις επιρροές της μπάντας. Τι θυμίζουν, ποιους κλέβουν, τι μουσική ακούν. Οι Parquet Courts που εμφανίστηκαν από το πουθενά μέσα στο 2012 και ...
Συνέχεια...
Amenra + Syndrome @ AN Club
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φίλτατοι Βέλγοι Amenra διανύουν αυτό το διάστημα μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας τους. Με την δημοτικότητα τους ανεβαίνει σταθερά όλο και περισσότερο (κάτι στο οποίο σαφέστατα συνέβαλε και το γεγονός της πρόσφατης υπογραφής τους στην Neurot Recordings, εταιρία των μεγάλων Neurosis, οι οποίοι ...
Συνέχεια...
Black Heart duo στο Gagarin 205
Οκ θα τους προτιμούσαμε με φουλ μπάντα, όμως και πάλι θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι στην ουσία αυτοί οι δύο - o Pall Jenkins και o Tobias Nathaniel - είναι οι Black Heart Procession, αλλά και οι Three Mile Pilot.   Θα μας πείτε βέβαια ως συνήθως καχύποπτοι "μόνο οι δύο τους; ...
Συνέχεια...
Download This: 65DaysOfStatic – The Last Dance EP
Με αφορμή τις επερχόμενες εμφανίσεις τους σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ, οι βρετανοί 65DaysOfStatic (που πρόσφατα εμφανίστηκαν και στην χώρα μας ενώ θυμηθείτε και μια ωραία συνέντευξη που μας είχαν παραχωρήσει) αποφάσισαν να μοιράσουν με επτά τραγούδια από τις τελευταίες κυκλοφορίες που απευθύνεται κυρίως σε όσους-ες θέλουν να γνωρίσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ...
Συνέχεια...
Οι Red Fang την Κυριακή στο ΑΝ Club
H "Ανάσταση" θα έρθει με μία εβδομάδα καθυστέρηση για τους φίλους του σκληρού rock ήχου, με την εμφάνιση των Red Fang την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου στο ΑΝ Club, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της stoner μπάντας από το Portland. Έχοντας κυκλοφορήσει στη Relapse Records μέσα στο 2011 το δεύτερο album ...
Συνέχεια...
Οι The Men στην Αθήνα!
Μία ακόμα "πιο-φρέσκια-δεν-γίνεται!" συναυλία διοργανώνει η ομάδα Arte Fiasco τον ερχόμενο Φλεβάρη και στην οποία για να τα λέμε όλα προβλέπεται να πέσει πολύ - καλώς εννοούμενο - ξύλο! Οι εξαιρετικοί punk rockers από τo Brooklyn, The Men περνούν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό στις αρχές του 2012, και στο πλαίσιο ...
Συνέχεια...
Parquet Courts + Rita Mosss @ AN Club
Πρώτη συναυλία για τη νέα σαιζόν και τα πράγματα ξεκίνησαν με ενδιαφέροντα τρόπο, με τον κόσμο να δίνει ένα δυναμικό παρόν για χάρη μιας μπάντας από τη Νέα Υόρκη που έκανε καλή εντύπωση, τόσο με το τελευταίο της άλμπουμ Light Up Gold όσο και με εκείνα που είχε να δώσει επάνω στη σκηνή του ...
Συνέχεια...
Singapore Sling live in Athens, AN club
Την Πέμπτη το βράδυ οι Ισλανδοί προσπάθησαν να μεταδώσουν κάτι από το coolness που αβίαστα τους δίνει το όνομα τους, στο αρκετά γεμάτο Αν Club (πολύς κόσμος μπροστά από την σκηνή, αλλά με άνεση κινήσεων). Αλλά τα πράγματα από την αρχή μπερδεύτηκαν. Όπως μας ενημέρωνε ένα χαρτί κατά την είσοδο μας ...
Συνέχεια...
Οι Κarma To Burn σε Αθήνα & Θεσ/νίκη
Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους του stoner rock/metal καθώς οι αμερικάνοι Karma To Burn έρχονται ξανά στην χώρα μας για δύο συναυλίες τον Δεκέμβρη. Οι Karma To Burn, που φέτος κυκλοφόρησαν τον πέμπτο τους δίσκο με τίτλο V (δεύτερος μετά την επανασύνδεση), πρόκειται να εμφανιστούν την Παρασκευή 16/12/2011 στο AN Club ...
Συνέχεια...
Orange Goblin και Amenra στην Ελλάδα το φθινόπωρο
Μπορεί το καλοκαίρι μόλις να μπήκε αλλά ήδη αρχισαν να έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για τις επερχόμενες συναυλίες του φθινοπώρου και νομίζουμε πως οι πολυπληθείς φίλοι του σκληρού ήχου στην χώρα μας θα χάρουν με τα νέα που έχουμε ως τώρα. Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο AN Club πρόκειται να εμφανιστούν για ...
Συνέχεια...
Underground Youth
Ένας χρόνος και κάτι ψιλά έχουν περάσει από την προηγούμενη εμφάνιση τους στην χώρα μας και στο διάστημα αυτό οι The Underground Youth πρόλαβαν να βγάλουν ένα και μόνο καινούριο album! Απίστευτα πράγματα. Ποιός θα το περίμενε δηλαδή. Από το αναπάντεχο sold out του 2012 στο Six D.O.G.S. σε ένα ...
Συνέχεια...
Οι Disappears στην Αθήνα
Φτωχό από πολλές απόψεις το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, αλλά τουλάχιστον έχουμε μία βραδιά να περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον - αν και, η αλήθεια να λέγεται - δεν πρόκειται για μία από αυτές που η πλειοφηφία του κόσμου θα αποκαλούσε "καλοκαιρινή συναυλία". Στις 10 Ιουλίου, η Arte Fiasco πραγματοποιεί άλλη μία εξαιρετική ...
Συνέχεια...
O Spectralfire παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ στο ΑΝ Club
Πριν από μερικές ημέρες σαν είχαμε μιλήσει για την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του Λάμπη Κουντουρογιάννη υπό το όνομα Spectralfire. Το ομώνυμο λοιπόν άλμπουμ του, που κυκλοφορεί στις 10 Οκτώβρη από τη Restless Wind, θα παρουσιαστεί ζωντανά την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο ΑΝ Club. Το εισιτήριο για τη συναυλία-release party θα κοστίζει 10 ...
Συνέχεια...
Μίνι Φεστιβάλ στις 17.01.2013 στο AN Club
Μια ενδιαφέρουσα βραδιά- μίνι φεστιβάλ τριων σχημάτων ετοιμάζεται αυτή την Παρασκευή 17.01.2014 στο ΑΝ Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια). Οι Penny Dreadful, τους οποίους έχουμε παρουσιάσει ήδη μέσα από το mixtape.gr, συμπράττουν με δύο άλλες συγγενικού ύφους και αισθητικής ροκ μπάντες, τους Minor Mine και Bog Art για μια βραδιά με ...
Συνέχεια...
Psychic Ills
Μία τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλιακές προτάσεις για φέτος είναι φυσικά η επίσκεψη στα μέρη μας των σπoυδαίων Αμερικανών Psychic Ills, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος, Tres Warren.  Οι Νεοϋορκέζοι καταφθάνουν σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη στις 24, 25 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα, φέρνοντας μαζί τους ...
Συνέχεια...
Οι Curved Air για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Αν και μετρούν αισίως 41 (!) χρόνια ζωής, οι progressive rockers Curved Air επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στο An Club. Το συγκρότημα από τη Μεγάλη Βρετανία υπήρξε μια από τις πρώτες ροκ μπάντες που χρησιμοποίησαν βιολί στα κομμάτια τους, ενώ παράλληλα κατέχουν τον τίτλο ...
Συνέχεια...
My Empty Phantom + Absent without Leave @ Six  D.O.G.S.
Στον γνώριμο πλέον χώρο για τέτοιου είδους συναυλίες, λίγος κόσμος ανταποκρίθηκε (περίπου 30 άτομα) στο κάλεσμα δυο ιδιαίτερων καλλιτεχνών. Και αν και στις δυο περιπτώσεις η μοναχικότητα είναι έκδηλη στον τρόπο που ερμηνεύουν και διαχειρίζονται την μουσική τους, εντούτοις δεν αποτρέπουν τον θεατή από το να μοιραστεί μαζί τους παρόμοια ...
Συνέχεια...
Αναβάλλονται οι ORB!
Δυστυχώς μια από τις λίγες ενδιαφέρουσες συναυλίες που γίνεται αυτόν τον καιρό αναβάλλεται και όσοι δεν πήγαμε στο Primavera τελικά δε θα έχουμε την παραμικρή παρηγοριά.  Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι σύμφωνα με τη διοργανώτρια Alterground, θα γίνουν προσπάθειες η συναυλία των The ORB να επαναπρογραμματιστεί για μετά το καλοκαίρι. Ακολουθεί ...
Συνέχεια...
Disappears
Ελάχιστες οι ενδιαφέρουσες συναυλίες αυτό το καλοκαίρι, οπότε η μετάκληση των Disappears - μέλος του group πλέον και ο πρώην Sonic Youth, drummer Steve Shelley - την ερχόμενη Τρίτη από την Arte Fiasco αποτελεί σίγουρα ένα από τα highlights. Φυσικά και  μιλήσαμε με τον ηγέτη της μπάντας Brian Case. Δημιουργικοί και ασταμάτητοι, οι ...
Συνέχεια...
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
O Ty Segall επιστρέφει στην Ελλάδα
Thee Oh Sees + Baby Guru @ AN
Dum Dum Girls
Ανακοινώθηκαν τα 3 πρώτα ονόματα του Plisskën Festival
Συναυλία των Deus Ex Machina – Last Drive
Deez Nuts + Go Ask Alice @ AN
Beach Fossils & Lumiere Brother @ AN Club,
Chain and The Gang + Caveman Joe and
Absent with(out) Leave on tour
Listen Up: Absent Without Leave – Faded Photographs
Parquet Courts
Amenra + Syndrome @ AN Club
Black Heart duo στο Gagarin 205
Download This: 65DaysOfStatic – The Last Dance EP
Οι Red Fang την Κυριακή στο ΑΝ Club
Οι The Men στην Αθήνα!
Parquet Courts + Rita Mosss @ AN Club
Singapore Sling @ AN Club
Οι Κarma To Burn σε Αθήνα & Θεσ/νίκη
Orange Goblin και Amenra στην Ελλάδα το φθινόπωρο
The Underground Youth + Wonky Doll And The
Οι Disappears στην Αθήνα
O Spectralfire παρουσιάζει το πρώτο του άλμπουμ στο
Μίνι Φεστιβάλ στις 17.01.2013 στο AN Club
Psychic Ills
Οι Curved Air για πρώτη φορά στην Ελλάδα
My Empty Phantom + Absent without Leave @
Αναβάλλονται οι ORB!
Disappears