Οι Βρετανοί 65daysofstatic επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στη χώρα μας, για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κι εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους.

Οι 65daysofstatic είναι από αυτές μια περίπτωση συγκροτήματος που αν και ξεκίνησε ως μια καθαρόαιμη post-rock μπάντα, δε δίστασε να αλλάξει τον ήχο της προσθέτοντας όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία, για να εξελιχθεί σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ηλεκτρονικές μπάντες που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή.

Το κουαρτέτο από το Sheffield μίλησε στο mixtape.gr για τις προηγούμενες εμπειρίες τους από τη χώρα μας, για την αλλαγή στον ήχο τους, για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και για το αγαπημένο τους δισκάδικο στο Μάντσεστερ!

Σας έχει μείνει κάτι το ξεχωριστό από την προηγούμενη επίσκεψη σας στην Ελλάδα; Δεν αναφέρομαι  μόνο σε ότι αφορά στην συναυλία αλλά σε ολόκληρο το ταξίδι σας εδώ.

Τα shows αυτά καθ’ αυτά ήταν υπέροχα.  Πραγματικά πολύ ενθουσιώδες κοινό.  Είναι εκπληκτικό το να πηγαίνεις σε μια χώρα για πρώτη φορά και να μη νιώθεις ότι «παρακολουθείσαι»!  Επίσης είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε σε μια μεγάλη ψαραγορά στην Αθήνα και ο Joe (Shrewsbury) έβγαζε φωτογραφίες με τον εαυτό του και ένα ψάρι που έμοιαζε με καρχαρία.  Μας έκαψε ο ήλιος στην Ακρόπολη και επίσης ταξιδέψαμε με τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ήταν πανέμορφο.

Κατά την άποψη μου οι συναυλίες των 65DOS είναι προτιμότερο να γίνονται σε κλειστούς , μικρούς χώρους. Ποία είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό;

Καταλαβαίνω τι εννοείς.  Έχουμε παίξει σε ποικίλων διαστάσεων χώρους και έχουμε αντιληφθεί πως ο κάθε χώρος μπορεί να κάνει το show να μοιάζει τελείως διαφορετικό.  Αν “στριμωχτούμε” μαζί με το κοινό σε ένα μικρό χώρο συνήθως το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ έντονο, δυναμικό live.  Σε μια τεράστια σκηνή  ενός φεστιβάλ, χάνεις αυτή την στενή σχέση με τον κόσμο, αντ’ αυτής όμως- και αν δε φυσάει δυνατός αέρας-  μπορείς να αισθανθείς το “μεγαλείο” της μουσικής, πράγμα που είναι δύσκολο στους μικρούς χώρους.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το τέλειο μέρος για ένα 65DOS live είναι ένας χώρος 2000 ανθρώπων, αρκετά μεγάλος ώστε να μπορούμε να ακουγόμαστε όσο δυνατά και καθαρά θα θέλαμε, αλλά ταυτόχρονα όσο μικρός χρειάζεται ώστε να είμαστε κοντά στο κοινό και να έχουμε την απαραίτητη ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν πολλές μπάντες στις μέρες μας με τόσο πιστό και θερμό κοινό.  Ίσως να “φταίει” το internet, ίσως το γεγονός ότι η μουσική δε θεωρείται προτεραιότητα πλέον (αυτό είναι πολύ εμφανές τουλάχιστον εδώ, στην Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι νέοι είναι απασχολημένοι  με παιχνίδια στο pc και τέτοιου είδους πράγματα). Πως εξηγείτε την αφοσίωση που δείχνουν οι fans των 65 DOS;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.  Σ’αυτό το θέμα είμαστε πολύ τυχεροί.  Πιθανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι και εμείς ήμασταν μεγάλοι fans  της μουσικής σαν έφηβοι και θυμόμαστε τί αίσθηση έχει αυτό.  Δεν είμαστε rockstars, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι μια “μπάντα” είναι πάντα πολλά περισσότερα από -απλώς- τα τραγούδια που γράφει.  Οφείλει να είναι μια “Ιδέα”, να διακατέχεται από την αίσθηση της ενότητας, να κάνει σαφές στον κόσμο ότι “για όσους βρισκόμαστε σε αυτή την μπάντα, αυτή είναι τα πάντα για εμάς”.  Πάντα πασχίζουμε να βρούμε το δικό μας δρόμο.  Είναι ανώφελο να μιμείσαι τις μπάντες που αγαπάς γιατί πολύ απλά δε θα καταφέρεις πότε να γίνεις το ίδιο κάλος με εκείνους.

Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος  αναγνωρίζει την ειλικρίνεια μας, και αγαπά τη μουσική που δημιουργούμε, γι’αυτό και “κολλάει” με εμάς.

Πάει αρκετός καιρός από την περιοδεία σας στην Αμερική με τους The Cure.  Κοιτώντας πίσω πιστεύετε ότι  όλη αυτή η εμπειρία και ασφαλώς το γεγονός ότι ήρθατε κοντά με τον Robert Smith, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείτε και αισθάνεστε τη μουσική;

Ναι!  Χωρίς καμία αμφιβολία.  Το τρομερό με τους The Cure είναι ότι κατάφεραν αυτή την ισορροπία όπου πειραματικές και πολύπλοκες μελωδίες μπόρεσαν να μετατραπούν  σε ευκολοπροσβάσιμα ποπ τραγούδια.  Αυτό είναι κάτι που πάντα φιλοδοξούσαμε να πετύχουμε.  Το κάναμε δε εύκολο σε εμάς με το να μην έχουμε τραγουδιστή, όμως πάντα προσπαθούμε να είμαστε κατανοητοί χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στον ήχο μας.  Δε μας ενδιαφέρει να είμαστε “cool” ή να θεωρούμαστε υψηλή τέχνη.  Θέλουμε απλά να κάνουμε τον κόσμο να χορεύει ή να γελάει ή να κλαίει.

Το να βλέπεις τους The Cure να δίνουν συναυλίες κάθε βράδυ και να καταφέρνουν να έχουν επαφή με τόσο πολύ κόσμο, κάνοντας αυτό ακριβώς που περιέγραψα νωρίτερα, είναι πραγματικά από μόνο του τεράστια έμπνευση. Είχαμε μεγάλο μέρος όλης αυτής  της εμπειρίας στο μυαλό μας όταν γράφαμε το “We Were Exploding Anyway”.

Παρότι είστε πολύ νέοι ακόμα, πιστεύω ότι έχετε ήδη “περπατήσει” πολύ  μέσα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα. Μπορείτε παρόλα αυτά να θυμηθείτε πως το φανταζόσασταν όλο αυτό να είναι, και πώς είναι τελικά στην πραγματικότητα;  Καλύτερο ή απλά διαφορετικό ;

Χαίρομαι που θεωρείς ότι είμαστε ακόμα νέοι.  Αισθανόμαστε ότι μόλις αρχίζουμε να  γινόμαστε καλοί στο να είμαστε  μπάντα και ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας “πολύ μουσική”. Δε νομίζω ότι δείξαμε ποτέ τυφλή εμπιστοσύνη στη “μουσική βιομηχανία”, κάτι που τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή ιδέα γιατί δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα άξια εμπιστοσύνης.  Σταθήκαμε ιδιαίτερα τυχεροί στην αρχή με τη συνεργασία μας με τη Monotreme  Records.  Πάντα βρίσκονταν μέσα σε αυτήν (τη μουσική βιομηχανία) για τους σωστούς λόγους.  Δουλέψαμε πάρα πολύ όλοι μας για να φτάσουν οι 65 DOS σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.

Στην πραγματικότητα είναι μια αρκετά “μη χλιδάτη” κατάσταση όλο αυτό αλλά δε μας ενοχλεί γιατί μέσα από αυτό εμείς παραμένουμε μια μπάντα και αυτό έχει σημασία. Αυτό που συχνά νομίζει ο κόσμος για τη μουσική βιομηχανία και το τί αυτή προσφέρει, συμβαίνει σε μια στις χίλιες μπάντες.  Δεν είναι αυτό ο πραγματικός κόσμος. Συχνά μπορεί να νομίζουν ότι είσαι οι Coldplay και άλλοτε να θεωρούν ότι ό,τι κάνεις είναι από…χόμπυ.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες γκρουπάκια που δουλεύουν πολύ σκληρά, και περνάνε τον περισσότερο καιρό παίζοντας στο δρόμο.  Συνεργάζονται  με ανεξάρτητες μικροεταιρείες που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι πολλοί καλλιτέχνες δε μπορούν να γίνουν μπάντα (να υπογράψουν ένα σοβαρό συμβόλαιο προφανώς..),  για να επιζήσουν οι ίδιες.

Πρωτοήρθα σε επαφή με τους 65DOS μέσω ενός site επικεντρωμένο στο post rock, σύντομα όμως ανακάλυψα ότι δε θα έπρεπε μάλλον να είστε σ’αυτή την κατηγορία.  Αυτό έγινε ακόμα πιο προφανές σε μένα από το άλμπουμ “We Were Exploding Anyway”.  Ποια είναι η άποψη σας;

Συμφωνούμε μαζί σου αν και είναι κάτι που δε σκεφτόμαστε  πλέον.  Έχουμε αρκετή εμπιστοσύνη στο δικό μας ήχο, τόση ώστε να μη μας απασχολεί το αν θα μας “κολλήσουν” ταμπέλα. Οι άνθρωποι, άλλωστε που ψάχνουν για post rock μουσικές, είναι πολύ πιθανό να είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι που να μπορούν να κρίνουν οποιαδήποτε νέα μουσική, είτε αυτή πλησιάζει πολύ αυτό που αρχικά έψαχναν είτε όχι τόσο. Είναι καλό τελικά που μπορεί κάνεις να μας βρει τόσο σε post rock λίστες όσο και σε λίστες electronica.  Είναι καλό ότι δε μπορούν εύκολα να μας προσδιορίσουν μουσικά.

Γιατί επιλέξατε να γράψετε το soundtrack μιας τόσο θρυλικής ταινίας όπως το “Silent Running”;  Ποια ήταν  η ιδέα για να προκύψει αυτό;  Σκέφτεστε να κάνετε κάτι παρόμοιο στο μέλλον;

Θα θέλαμε πάρα πολύ να γράψουμε τη μουσική για μια καινούρια ταινία, αυτό είναι σίγουρο. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα ξαναδοκιμάσουμε το project του να επανα-γράψουμε το soundtrack μιας ταινίας.  Αν και ποτέ δε ξέρεις…

Το project αυτό (για το Silent Running) προέκυψε γιατί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γλασκώβης μας ρώτησε αν θα θέλαμε να παίξουμε ζωντανά ένα soundtrack για αυτούς.  Είπαμε ναι!  Επιλέξαμε το Silent Running γιατί είμαστε οπαδοί του sci-fi, των ρομπότ και του Bruce Dern, και γιατί σκεφτήκαμε πως η αντικατάσταση του παλιού folk soundtrack με ένα των 65, θα έδινε νέα οπτική στην ταινία.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας άλμπουμ των τελευταίων 2 ετών;

Modeselektor – Monkey Town
Tom Waits – Bad As Me
Daft Punk – Tron Soundtrack (όχι όμως και η ταινία, αυτή ήταν απαίσια)

Είναι ακόμα ανοιχτό το αγαπημένο  δισκάδικο της γειτονίας σας;

Ναι! Αν και πρέπει να εξομολογηθώ ότι δεν ψωνίζω από εκεί πια. Λέγεται Vinyl Exchange και είναι στο Μάντσεστερ.  Δεν “αντέχει” η τσέπη μου να αγοράζω βινύλια πλέον.

Ποια είναι η άποψη σας για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη;  Πιστεύετε ότι αυτό το «Ενωμένη Ευρώπη» θέμα θα δουλέψει τελικά;

Δε ξέρω αν θα δουλέψει.  Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι στα επόμενα 20 χρόνια οτιδήποτε γίνεται στην Ευρώπη θα παίρνει μορφή νάνου μπροστά στην ανάπτυξη των BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα).  Άλλωστε εκεί έχουν όλους τους πόρους και όλο το ανθρώπινο δυναμικό.  Στην Αγγλία έχουμε μια κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της προκειμένου να εξασφαλίσει μερικά έξτρα δισεκατομμύρια για όταν φύγει από την εξουσία.  Τη στιγμή που σου απαντάω, μόλις περάσανε ένα μέτρο που αποτελεί την αρχή του τέλους του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.  Μου φαίνεται πως η χώρα αρχίζει να αποδεκατίζεται σιγά σιγά…Νομίζω ότι θα χάσουμε την αίγλη μας σύντομα, την ίδια στιγμή που και η αυτοκρατορία της Αμερικής θρυμματίζεται.

Τώρα όσον αφορά στην Ενωμένη Ευρώπη…. ειλικρινά δε ξέρω!  Δεν πιστεύω ότι έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω με σιγουριά σε αυτή την ερώτηση.  Το μόνο που ίσως έχω να πω είναι : ‘υπάρχει τίποτα στον κόσμο, οτιδήποτε, οπουδήποτε, που να καλυτερεύει αυτή τη στιγμή;  Ή μήπως απλά καταρρέουμε;’

Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να βγαίνει στους δρόμους, αυτό είναι σίγουρο.

——————————————————————————————————————————————————

Οι 65daysofstatic θα εμφανιστούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου στο 8ball Club στην Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 31 Μαρτίου στο ΑΝ Club στην Αθήνα. Μαζί τους και στις δύο συναυλίες ο Absent without Leave.

Εισιτήρια:
ΑΘΗΝΑ: 22 Ευρώ. Προπώληση: Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 20 ευρώ. Προπώληση: Ticket House-Musicland (Μητροπόλεως 102)
online: www.ticketarena.gr | www.ticketpro.gr

Διάβασε επίσης...
Οι Esmerine (μέλη των GY!BE και Thee Silver Mt. Zion) στο Gagarin 205
Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα συναυλία προστέθηκε στην ατζέντα της διοργανώτριας εταιρίας Alterground και του Gagarin 205. Οι Esmerine για τους φανατικούς - πολλούς - θιασώτες της σκηνής του Μόντρεαλ και της Constellation Records δεν χρειάζονται συστάσεις. Για τους υπόλοιπους ας πούμε ότι το συγκρότημα αυτό που θα μας επισκεφτεί την Κυριακή 6 ...
Συνέχεια...
Οι Truckfighters επιστρέφουν αυτό το μήνα στη χώρα μας
Οι προηγούμενες επισκέψεις στη χώρα μας (θυμηθείτε τι γράφαμε για τις συναυλίες που έδωσαν στο Six D.O.G.S.  και στο Plissken Festival 2013) φαίνεται πως ήταν αρκετές για να βάλουν τους Truckfighters στην ατζέντα της P90 για ακόμα μια φορά. To Σουηδικό  heavy fuzzy rock n roll συγκρότημα από το Orebro, κυκλοφόρησε ...
Συνέχεια...
Οι Thee Oh Sees επιστρέφουν στην Αθήνα
Πέρσι το καλοκαίρι στο AN Club, μας χάρισαν ίσως το καλύτερο live της χρονιάς στη χώρα μας - για μένα τουλάχιστον. Οι αγαπημένοι Thee Oh Sees με νέο album με τίτλο "Floating Coffin" το οποίο κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου στη Castle Face Records επιστρέφουν στην Ευρώπη τον Μάιο για μία μεγάλη περιοδεία η ...
Συνέχεια...
PSYCHIC ILLS + This Is Nowhere @ An club
Υπήρχε μια σχετική αμηχανία πριν από την (πρώτη) εμφάνιση των Νεοϋορκέζων Psychic Ills στα μέρη μας. Τι μπορούσαμε να περιμένουμε από αυτούς; Έχουμε ακούσει τους δίσκους τους και ξέρουμε τι ακριβώς παίζουν και τι πάνω κάτω θα παρουσιάσουν, αλλά θα μπορούσαν να διασχίσουν τη γραμμή που ξεχωρίζει τα αληθινά σπουδαία live από ένα που θα χαρακτηριζόταν ...
Συνέχεια...
Οι Iceage στο ΑΝ Club
To φθινοπωρινό πρόγραμμα της Arte Fiasco συνεχίζεται την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο ΑΝ Club, με καλεσμένους αυτή τη φορά τους Iceage από την Κοπεγχάγη. Οι twenty-something Elias (φωνή,κιθάρα), Johan (κιθάρα), Jacob (μπάσο) και Dan (τύμπανα). έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, κουβαλώντας μαζί τους τη φήμη μιας καταιγιστικής live μπάντας, ...
Συνέχεια...
Amenra + Syndrome @ AN Club
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φίλτατοι Βέλγοι Amenra διανύουν αυτό το διάστημα μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας τους. Με την δημοτικότητα τους ανεβαίνει σταθερά όλο και περισσότερο (κάτι στο οποίο σαφέστατα συνέβαλε και το γεγονός της πρόσφατης υπογραφής τους στην Neurot Recordings, εταιρία των μεγάλων Neurosis, οι οποίοι ...
Συνέχεια...
Red Fang, Lord 13, Phase Reverse @ AN Club
Όλο αυτό που συμβαίνει τώρα τελευταία με το λεγόμενο Heavy Rock (και όχι Stoner, όπως λανθασμένα εξακολουθεί να αποκαλείται από ορισμένους οτιδήποτε περιέχει λίγο παραπάνω groove από αυτό που έχει συνηθίσει το αυτί του μέσου ακροατή) είναι ένα πραγματικά αξιοπερίεργο φαινόμενο. Αξιοπερίεργο μεν, ευχάριστο δέ, αφού η συνεχής άνοδος της ...
Συνέχεια...
Η ώρα των Amenra πλησιάζει
Σε μια "καυτή" συναυλιακή εβδομάδα, η CTS Productions υποδέχεται, εκτός από τους Fjodor και τους Maybeshewill, τους Βέλγους Amenra, σε μια συναυλία που είχε ανακοινωθεί, απ'ότι θυμάμαι, την ημέρα του sold out των Long Distance Calling, δηλαδή σχεδόν 8 μήνες πριν. Οι Amenra, πρόκειται να εμφανιστούν για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και αποτελούν μια ...
Συνέχεια...
Parquet Courts + Rita Mosss @ AN Club
Πρώτη συναυλία για τη νέα σαιζόν και τα πράγματα ξεκίνησαν με ενδιαφέροντα τρόπο, με τον κόσμο να δίνει ένα δυναμικό παρόν για χάρη μιας μπάντας από τη Νέα Υόρκη που έκανε καλή εντύπωση, τόσο με το τελευταίο της άλμπουμ Light Up Gold όσο και με εκείνα που είχε να δώσει επάνω στη σκηνή του ...
Συνέχεια...
Dum Dum Girls @ An club
Όταν ακούγεται το άκρως σεξιστικό rock’n’roll κλισέ “ε, για girl group, καλές ήταν μωρέ”, προφανώς κάτι δεν πήγε καλά με την εμφάνιση της παρέας της  Dee Dee Penny στα μέρη μας. Για να ξεφύγουμε από τα διαδικαστικά, ας πούμε ότι ναι μεν μαζευτήκαμε αρκετός κόσμος στο AN, όχι όμως όσοι περιμέναμε, ...
Συνέχεια...
Stephen O’Malley και Attila Csihar φέρνουν την Doom ιεροτελεστία τους στην Αθήνα σήμερα
Ο Stephen O’ Malley και ο Attila Csihar, δύο από τις πιο εμβληματικές και σημαντικές μορφές της doom και drone παγκόσμιας σκηνής, επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα. Τους έχουμε απολαύσει στο παρελθόν μαζί με τους φοβερούς Sunn Ο))) , αλλά αυτή τη φορά έρχονται μόνοι τους για 2 αυτόνομα διαδοχικά  set, και ένα τρίτο μαζί και οι δύο, σήμερα Παρασκευή ...
Συνέχεια...
Ty Segall + Acid Baby Jesus @ An Club
Θα παπαρολογήσω ελαφρώς, όποτε αν βαριέσαι το διάβασμα αρκέσου απλά στο ότι ήταν μια γαμάτη (δεν αντέχω άλλο τη λέξη εξαιρετικό-ή) συναυλία με δύο μπάντες στα καλύτερα τους. Η βραδιά ξεκίνησε με μια παράκαμψη, για να δούμε τους Chinese Basement από τη Σαλόνικα, σε ένα από τα Yuria του Vinyl Microstore. ...
Συνέχεια...
Psychic Ills
Μία τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλιακές προτάσεις για φέτος είναι φυσικά η επίσκεψη στα μέρη μας των σπoυδαίων Αμερικανών Psychic Ills, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος, Tres Warren.  Οι Νεοϋορκέζοι καταφθάνουν σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη στις 24, 25 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα, φέρνοντας μαζί τους ...
Συνέχεια...
Οι Sacred Reich τον Ιούνιο στην Αθήνα
Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται την εμφάνιση των Sacred Reich στο Πεδίο του Άρεως το 1989, η οποία δημιούργησε πολλούς και φανατικούς φίλους και στη χώρα μας. Οι Αμερικάνοι trash/speed metallers επιστρέφουν στην Ελλάδα για δεύτερη φορά στα πλαίσια της 25th Anniversary Tour τους, αυτή τη φορά στο Gagarin 205, την Πέμπτη 7 ...
Συνέχεια...
Dum Dum Girls
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναυλίες της χρονιάς που τελειώνει, είναι αυτή που θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε όσοι τυχεροί χωρέσουμε στο AN Club αυτή την Κυριακή 15 Δεκέμβρη και με αυτή την αφορμή μιλήσαμε την ψυχή του συγκροτήματος  Dee Dee Penny. Η καλλιτέχνιδα από το Los Angeles μας μίλησε ...
Συνέχεια...
1000Mods
Μπορεί το Χιλιομόδι Κορινθίας να μην φημίζεται για τις απέραντες ερημικές εκτάσεις του, πάνω στις οποίες θα στήσει τα Desert Sessions του ο Josh Homme, θα μνημονεύεται όμως σύντομα ως η γενέτειρα και η έμπνευση μιας από τις καλύτερες εγχώριες stoner rock μπάντες, των 1000Mods. Μετά από πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς, πολλών συναυλιών ...
Συνέχεια...
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τη στιγμή που ο Γιώργος Μαστροκώστας συστήθηκε στο μουσικόφιλο κοινό ως Absent Without Leave.  Τα δέκατα αυτά "γενέθλια" του project θα εορταστούν δεόντος με δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Λίγους μήνες μετά την πανευρωπαϊκή του περιοδεία και μερικές μέρες μετά την από κοινού εμφάνιση με ...
Συνέχεια...
Οι The Men στην Αθήνα!
Μία ακόμα "πιο-φρέσκια-δεν-γίνεται!" συναυλία διοργανώνει η ομάδα Arte Fiasco τον ερχόμενο Φλεβάρη και στην οποία για να τα λέμε όλα προβλέπεται να πέσει πολύ - καλώς εννοούμενο - ξύλο! Οι εξαιρετικοί punk rockers από τo Brooklyn, The Men περνούν για πρώτη φορά τον Ατλαντικό στις αρχές του 2012, και στο πλαίσιο ...
Συνέχεια...
Absent with(out) Leave on tour
Και σε αυτό το σημείο να ευχηθούμε καλό ταξίδι και καλή περιοδεία στον πολυάσχολο Γιώργο Μαστροκώστα, aka Geezertek aka κυρίως Absent Without Leave ο οποίος αυτές τις μέρες παίρνει τις αποσκευές του και ξεκινάει μία πολύ ενδιαφέρουσα Ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση του νέου του album "Faded Photographs" που ...
Συνέχεια...
Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των The Men στη χώρα μας
Όσοι ήμασταν στην περσινή τους εμφάνιση στο AN Club, ξέρουμε. "Ανάθεμα αν αυτό δεν ήταν ένα από τα καλύτερα live που σείδαμε τον τελευταίο καιρό, για να μην πω τα τελευταία χρόνια και φανώ υπερβολικός!" έγραφε πέρσι ο Μάνος Μπούρας, οπότε μόνο με ανυπομονησία περιμέναμε την ώρα της επιστροφής των αμερικανών The ...
Συνέχεια...
Μίνι Φεστιβάλ στις 17.01.2013 στο AN Club
Μια ενδιαφέρουσα βραδιά- μίνι φεστιβάλ τριων σχημάτων ετοιμάζεται αυτή την Παρασκευή 17.01.2014 στο ΑΝ Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια). Οι Penny Dreadful, τους οποίους έχουμε παρουσιάσει ήδη μέσα από το mixtape.gr, συμπράττουν με δύο άλλες συγγενικού ύφους και αισθητικής ροκ μπάντες, τους Minor Mine και Bog Art για μια βραδιά με ...
Συνέχεια...
Οι φθινοπωρινές συναυλίες της Alterground
Σε ένα απροσδόκητα γεμάτο και φιλόδοξο, ελέω και των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας, συναυλιακό φθινόπωρο η δραστήρια Alterground Productions δηλώνει παρούσα, με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες συναυλίες σημαντικών συγκροτημάτων, οι οποίες θα συνοδεύονται και με παράλληλα events στο The Drugstore. Πάρτε μια πρώτη γεύση παρακάτω, και θα επανέλθουμε σύντομα με ...
Συνέχεια...
Parquet Courts
Γενικά, όταν μια μπάντα βγαίνει στο προσκήνιο το πρώτο πράγμα που κάνει ο τάδε που θέλει να ψήσει τον δείνα να τους ακούσει είναι το να μεταφέρει τις επιρροές της μπάντας. Τι θυμίζουν, ποιους κλέβουν, τι μουσική ακούν. Οι Parquet Courts που εμφανίστηκαν από το πουθενά μέσα στο 2012 και ...
Συνέχεια...
Japandroids
Μέρα rock γιορτής η ερχόμενη Τετάρτη όταν στο υπόγειο του ΑΝ Club θα υποδεχτούμε το πιο καυτό καναδέζικο ντουέτο της χρονιάς, τους περίφημους πια Japandroids. Λίγο πριν καταφτάσουν στα μέρη μας, επικοινωνήσαμε με τον drummer David Prowse.  Πρώτη φορά στην Ελλάδα, πως νοιώθετε για αυτό; Το συναρπαστικό πράγμα για εμάς είναι να ...
Συνέχεια...
Οι Zebra Tracks παρουσιάζουν live το “Collective Guilt”
Εφτασε η ώρα, το Αθηναϊκό συγκρότημα των Zebra Tracks να παρουσιάσει το νέο τους album "Collective Guilt", το οποίο κυκλοφόρησε στην αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία Limited Fanfare Records. Για το νέο album των Zebra Tracks, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την γνώμη μας εδώ, ενώ το  συμπεριλάβαμε και ανάμεσα στα 20 εγχώρια albums που ξεχωρίσαμε μέσα ...
Συνέχεια...
Thee Oh Sees
Ορίστε. Αυτός είναι λόγος να ιδρώσεις και να βρωμοκοπάς σα σάπιο ψάρι. Ένα γεμάτο An Club, με πολύ πιτσιρικαρία, βλαμμένες στριγκλιάρες γκόμενες, υγρή μπόχα και μια πραγματικά σοβαρή (με την κυριολεκτική και σπάνια πλέον έννοια) μπάντα με χαρακτήρα! Η δεύτερη εμπειρία που είχα μαζί τους. Ναι μπορεί κανείς να το περιγράφει ...
Συνέχεια...
Disappears
Ελάχιστες οι ενδιαφέρουσες συναυλίες αυτό το καλοκαίρι, οπότε η μετάκληση των Disappears - μέλος του group πλέον και ο πρώην Sonic Youth, drummer Steve Shelley - την ερχόμενη Τρίτη από την Arte Fiasco αποτελεί σίγουρα ένα από τα highlights. Φυσικά και  μιλήσαμε με τον ηγέτη της μπάντας Brian Case. Δημιουργικοί και ασταμάτητοι, οι ...
Συνέχεια...
Οι Deez Nuts για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Οι Αυστραλοί hardcore rockers Deez Nuts έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, καλεσμένοι της Hardtimes/ Playfalse, το Σάββατο 24 Μαρτίου στο ΑN Club στα Εξάρχεια. Σχηματίστηκαν το 2007 από τις στάχτες του παρόμοιου ύφους I Killed The Prom Queen, με τον drummer των τελευταίων J.J Peters, να αφήνει τα τύμπανα και να πιάνει ...
Συνέχεια...
Her Name is Calla @ Six D.O.G.S.
"Πολλές φορές νομίζουμε ότι όταν παίζουμε για πρώτη φορά σε κάποιο μέρος, θα έρθουν να μας δουν περίπου τρία άτομα" εξομολογήθηκε ο Tom Morris στα μέσα της συναυλίας, παρόλα αυτά όμως αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο Six D.O.G.S. για να ακούσει αυτή τη μεγάλη ελπίδα του Ευρωπαϊκού post-rock κινήματος. Για ...
Συνέχεια...
Japandroids + Noise Figures @ An Club
Μία βραδιά Celebration Punk Rock  Σπάω από χτες το κεφάλι μου να θυμηθώ αν όντως έχω δει ξανά τους Noise Figures στο six d.o.g.s σαν κανονική τετραμελή μπάντα. Επειδή όμως δεν δείχνει να βρίσκω άκρη, να πω ότι τη συγκεκριμένη βραδιά μπροστά στα μάτια μας εμφανίστηκε ένα ντουέτο που απαρτίζεται από τους Γιώργο Νίκα και ...
Συνέχεια...
Οι Esmerine (μέλη των GY!BE και Thee Silver
Οι Truckfighters επιστρέφουν αυτό το μήνα στη χώρα
Οι Thee Oh Sees επιστρέφουν στην Αθήνα
PSYCHIC ILLS + This Is Nowhere @ An
Οι Iceage στο ΑΝ Club
Amenra + Syndrome @ AN Club
Red Fang, Lord 13, Phase Reverse @ AN
Η ώρα των Amenra πλησιάζει
Parquet Courts + Rita Mosss @ AN Club
Dum Dum Girls + Velvoids @ AN Club
Stephen O’Malley και Attila Csihar φέρνουν την Doom
Ty Segall + Acid Baby Jesus @ An
Psychic Ills
Οι Sacred Reich τον Ιούνιο στην Αθήνα
Dum Dum Girls
1000Mods
Τα δέκατα γενέθλια του Absent Without Leave
Οι The Men στην Αθήνα!
Absent with(out) Leave on tour
Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των The
Μίνι Φεστιβάλ στις 17.01.2013 στο AN Club
Οι φθινοπωρινές συναυλίες της Alterground
Parquet Courts
Japandroids
Οι Zebra Tracks παρουσιάζουν live το “Collective Guilt”
Thee Oh Sees + Baby Guru @ AN
Disappears
Οι Deez Nuts για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Her Name is Calla @ Six D.O.G.S.
Japandroids + Noise Figures @ An Club