Το Πανόραμα συμπληρώνει 24 χρόνια προβολών και γεμίζει τις αίθουσες καρέ ιστοριών από όλο τον κόσμο.  Το 1988 η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με αφορμή την ανακήρυξη της χρονιάς ως Έτους Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης διοργάνωσε, για πρώτη φορά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού το κινηματογραφικό Πανόραμά της.

Κάθε Φθινόπωρο, έκτοτε, οι Αθηναίοι το περιμένουν για να δώσουν εκεί το καθιερωμένο κινηματογραφικό ραντεβού τους και να ενημερωθούν πρώτοι για τις εξελίξεις του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς σινεμά.

Το φετινό, 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, θα διεξαχθεί από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου και στις οκτώ ημέρες του θα προβληθούν περισσότερες από πενήντα ταινίες στους κινηματογράφους Απόλλων Cinemax Class και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Με στραμμένη την προσοχή στην Ευρώπη και το καθιερωμένο Διαγωνιστικό Τμήμα με επτά ευρωπαϊκές ταινίες σε πρώτη προβολή το Πανόραμα δεν παραλείπει και τις ενδιαφέρουσες ταινίες του παγκοσμίου σινεμά από το πρόγραμμά του. Και, φυσικά, δεν απουσιάζουν και τα ενδιαφέροντα αφιερώματα σε μεγάλους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Ολόκληρο το πρόγραμμα το Φεστιβάλ στο www.panoramafest.com

Διάβασε επίσης...
25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Ένα τέταρτο του αιώνα ζωής κλείνει φέτος το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που κάποτε μας έκλεινε μέσα στη σκοτεινή, vintage αίθουσα του Παλλάς (προτού ανακαινιστεί) για να παρακολουθήσουμε non stop τις ταινίες νέας εσοδειάς από την Ευρώπη και το λοιπό κόσμο (τότε που τα torrents ήταν, επίσης, μια άγνωστη λέξη και ...
Συνέχεια...
25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου