Η ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη, “Casus Belli” συνεχίζει την πετυχημένη πορεία της σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και στις αίθουσες του εξωτερικού, πορεία που ξεκίνησε από το 67ο Φεστιβάλ της Βενετίας αλλά και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Αυτή τη φορά, το “Casus Belli” κατέκτησε το 1o Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο διεθνές διαγωνιστικό του 4th Gulf Film Festival, το οποίο θεωρείται το νέο ανερχόμενο φεστιβάλ στην Μέση Ανατολή. Η τελετή λήξης έλαβε χώρα στις 20 Απρίλη στο Ντουμπάι παρουσία του σκηνοθέτη που παρέλαβε το βραβείο. Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν συνολικά 153 φιλμ από 31 χώρες με επίτημο προσκεκλημένο τον Abbas Kiarostami.

Θυμίζουμε ότι η πραγματικά πολύ καλή ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Γιώργου Ζωή προβλήθηκε στις δικές μας κινηματογραφικές αίθουσες πριν από τις ταινίες “Attenberg”, “Wasted Youth” και “Απ’τα Κόκκαλα Βγαλμένα”.

Δείτε το trailer

Διάβασε επίσης...
Η Bienalle λογοκρίνεται
Τις προάλλες μια φίλη μου καθηγήτρια μου έλεγε, με φοβερή θλίψη, πως κανένας μαθητής σε μια τάξη 30 παιδιών της Β’ Γυμνασίου δεν ήξερε τι σημαίνει η λέξη λογοκρισία. Όχι την ανάλυση, τη ρίζα της, την ιστορία της, ούτε καν τη σημασία της. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν οποιοδήποτε από αυτά τα παιδιά ...
Συνέχεια...
Η Bienalle λογοκρίνεται