Είναι πλέον κάτι σαν παράδοση (όπως ανέφεραν κι οι ίδιοι σε μια συνέντευξή τους): οι δίσκοι των Autechre να διαρρέουν στο internet πριν την κυκλοφορία τους. Απ’το ‘Draft 7.30‘ και μετά, κάθε τους νέο άλμπουμ κυκλοφορεί σε παράνομες κόπιες ηλεκτρονικά (από περίεργα, σχεδόν nerdy forum μέχρι blog απ’την άκρη του κόσμου που ελάχιστα κοινά έχουν με την ηλεκτρονική μουσική).

Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι προτού διαρρεύσει το πραγματικό άλμπουμ, κυκλοφορούν και ψεύτικα αντίγραφα, από καλλιτέχνες που μοιάζουν στους Autechre– ή που θα’θελαν να μοιάσουν σ’αυτούς. Το ίδιο συνέβη και με το νέο τους άλμπουμ ‘Oversteps‘, καθώς για περίπου ένα μήνα στη θέση του «κυκλοφορούσε» ένα άλμπουμ των Altered:Carbon. Ένας έμπειρος ακροατής μάλλον θα καταλάβαινε εύκολα ότι δεν πρόκειται για δίσκο των Ae (αρκετά «φορτωμένο», σε αντίθεση με τις τελευταίες δουλειές τους)- όμως η προώθηση είχε ήδη γίνει. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’την αρχή.

autechreΈνα παράξενο ντουέτο

Το δίδυμο των Rob Brown και Sean Booth εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα της Βρετανίας το 1991, με το EP ‘Cavity Job’ (αν κι είχαν μικρή προυπηρεσία ως Lego Feet με ομώνυμο 12″ στη Skam Records, την ίδια χρονιά). Μέχρι το τέλος της δεκαετίας είχαν κατορθώσει να εδραιώσουν τη θέση τους ως ένα απ’τα σημαντικότερα σχήματα ηλεκτρονικής μουσικής των ’90s. Το πώς συνέβη αυτό δεν εξηγείται τόσο εύκολα, αν και θα μπορούσε να συμπτυχθεί σε 3 φράσεις: ‘Incunabula‘-‘Amber’-‘Tri Repetae‘. Η Βρετανία των αρχών του ’90 παρασυρόμενη από το ρεύμα των πρώτων rave στις αγγλικές εξοχές, και τους απόηχους του Chicago house και του Detroit techno απ’την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχε τους δικούς της λόγους να περηφανεύεται για ηλεκτρονικούς πειραματισμούς.

Οι Autechre βγήκαν ουσιαστικά ως «δεύτερο κύμα» μετά τους Orbital, LFO, The Black Dog- όχι χρονολογικά (καθώς όλα είναι της ίδιας περιόδου), όσο γιατί ο ήχος τους ήταν πολύ πιο σύνθετος από αυτά τα γκρουπ. Και πολύ πιο περίεργος. Μακριά απ’το μελωδικό techno των Orbital και το ιδιόμορφο ambient του Richard D. James, η μουσική των Autechre έσκασε σαν βόμβα, απ’το ‘Incunabula‘ κιόλας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν αγόρασα το EP του ‘Basscad‘ και το έβαλα να παίζει: δεν ήμουν σίγουρος αν έφταιγε το cd player μου που «μασούσε» τους ήχους ή αν είχα πάρει σκάρτο πράγμα απ’τα Metropolis. Το ‘Incunabula‘ ήταν ο ήχος μιας αγγλικής βιομηχανικής πόλης, ένα αντίστοιχο του Detroit: το techno χωρίς καμπύλες και καλλωπισμούς.

autechreΤο ‘Amber’ που ακολούθησε ήταν ένα ambient άλμπουμ, που όμως δε θύμιζε καθόλου τον Brian Eno, αν στον όρο θες απαραίτητα δίπλα και τον νονό του. Οι Brown-Booth δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, κι αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όταν μετά από 2 EP (‘Anvil Vapre‘, ‘Garbage‘) το 1995, κυκλοφόρησαν το ‘Tri Repetae‘. Απ’το μονόχρωμο εξώφυλλο (στην κλασική παράδοση των Designers Republic που έφτιαχναν το artwork για πολλά άλμπουμ της Warp) και τη δυνατότητα στον ακροατή να φτιάξει το δικό του cover χάρη στις ιδιόμορφες φωτό του booklet, καταλάβαινες ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ. Οι μελωδικές γραμμές του ‘Amber‘ είχαν εξαφανιστεί, και στη θέση τους εμφανίστηκε ένα τείχος από bleeps. Το ‘Tri Repetae‘ ήταν ένας ήχος μη-ανθρώπινος, σαν την ανάσα μιας μηχανής που πάλλεται. Ένα βιομηχανικό soundtrack συχνοτήτων βγαλμένων απ’το ‘Tetsuo’ του Shinya Tsukamoto. Αν ο όρος IDM έχει κάποια (θεωρητική..) βάση, το ‘Tri Repetae’ την αντιπροσωπεύει απόλυτα. Έκτοτε πολλά γκρουπ και πολλοί καλλιτέχνες έφτιαξαν «εγκεφαλική χορευτική μουσική» αλλά για την εποχή εκείνη κάτι αντίστοιχο έβρισκες μόνο στο ‘Vakio‘ των Pansonic (τότε Panasonic). Μετά απ’αυτό το άλμπουμ οι Autechre ξέφυγαν τελείως από κάθε προσπάθεια να φτιάξουν μουσική γήινη, σε στέρεες βάσεις, με μέση αρχή και τέλος. Τα δύο επόμενα άλμπουμ (‘Chiastic Slide‘, ‘LP5‘) πάτησαν πάνω στον ήχο του ‘Tri Repetae‘, ενώ το ‘Confield‘ του 2001 αποτελείωσε κάθε ελπίδα του ρομαντικού rock γραφιά που ακούει ηλεκτρονική μουσική για επιστροφή στη φόρμα.

autechreΑναμνήσεις από το μέλλον

Η πορεία τους μετά το ‘Tri Repetae’ απομάκρυνε όσους έβλεπαν στους Autechre μια εναλλακτική ηλεκτρονική συνέχεια των Chemical Brothers ή των Orbital. Η μουσική τους είχε ξεφύγει από τα στάνταρ της τυπικής σύνθεσης, κι έφτανε στα όρια του noise, με τα tracks να βρίσκονται στα πρόθυρα της αποσύνθεσης σε κάθε δευτερόλεπτο. Ο ακροατής τυπικά διακρίνει έναν ηλεκτρονικό σκελετό, τον οποίο bleeps και βιομηχανικοί ήχοι παραμορφώνουν σε μια άμορφη μάζα, abstract και ψυχρή. Το συναισθηματικό κομμάτι έχει αφαιρεθεί τελείως, η μουσική είναι γυμνή, καθαρά εγκεφαλική. Παρ’όλα αυτά, το feedback με τον ακροατή πολλές φορές σ’αυτή την περίπτωση είναι πιο ισχυρό (σχεδόν εθιστικό)- η γοητεία ενός εξωγήινου techno;

Εδώ και μια δεκαετία σέρνουν πίσω τους μια στρατιά φανατικών οπαδών, που ναι μεν αντιμετωπίζουν κάθε νέο άλμπουμ με ευλαβική πίστη, αλλά απ’την άλλη αρνούνται να ακούσουν κάτι παραπλήσιο στον ήχο τους. Το ‘Oversteps‘ του 2010 {Warp) είναι μια επιστροφή στη φόρμα για τους Autechre: η ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ το ‘Amber’, ειδικά σε κομμάτια όπως το ‘r ess‘ και το ‘see on see‘ (γραμμένα με μικρά γράμματα στο άλμπουμ- η παράδοση των δυσπρόφερτων τίτλων συνεχίζεται).

autechreΤο ‘Oversteps‘ είναι το πιο προσβάσιμο άλμπουμ τους εδώ και μια δεκαετία. Δεν δυσκολεύει τον ακροατή, δεν μοιάζει μετέωρο στη σημερινή μουσική πραγματικότητα, δεν ακούγεται ξεπερασμένο. Οι φήμες που τους ήθελαν να πειραματίζονται με dubstep στοιχεία αποδείχθηκαν (ευτυχώς) ψευδείς. Μπροστά στο σύμπλεγμα θορύβων του ‘Confield‘, το ‘Oversteps‘ μοιάζει μελωδικότατο. Τα beats έχουν πέσει, και τα κομμάτια δεν «πνίγουν» τον ακροατή, υπάρχει μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους, που αφήνει στην ατμόσφαιρα τον κύριο ρόλο- αν κάτι είναι το ‘Oversteps‘, είναι ατμοσφαιρικό. Σαν ένα soundtrack για ένα sci-fi φιλμ με ελάχιστο διάλογο.

Οι ρίζες του μηχανήματος Ae

Οι επιρροές τους δεν είναι εύκολο να αποκωδικοποιηθούν: σαφέστατα η μεγαλύτερη επιρροή ήταν οι μουσικοί απ’το Detroit που συνδέθηκαν με το techno (Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Carl Craig), κλασικές ηλεκτρονικές αναφορές (Kraftwerk), αλλά και σχήματα όπως οι Front 242, οι Coil κι οι Cabaret Voltaire.

Είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα απ’το ντοκιμαντέρ ‘Universal Techno‘ στο οποίο οι Booth-Brown (με φόντο τη Sagrada Familia της Βαρκελώνης!) μιλάνε με σεβασμό για τους μουσικούς απ’το Detroit που τους ενέπνευσαν να γράψουν μουσική.

Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν κι επιρροές που δεν είναι εμφανείς στη μουσική τους, αλλά δείχνουν το πολυσύνθετο της μουσικής τους βάσης: στα θρυλικά πλέον «ραδιοφωνικά» show που κάνουν μέσω streaming του site τους, διάρκειας 12 ωρών, μπλέκουν old school hip hop (Grandmaster Flash, Ultramagnetic MCs) με electro των ’80s (Captain Rapp) και new wave (Visage, Depeche Mode).

Αν κάποιος ξεκινούσε με αφετηρία το ‘Oversteps’ χωρίς να έχει ακούσει τίποτα από παλιότερο υλικό τους, καλό θα ήταν να ξεκινούσε με το ‘Incunabula‘ και το ‘Amber‘. Απ’το ‘LP5‘ και μετά τα πράγματα ζορίζουν, και χρειάζεται μια αφομοίωση με τον ήχο του IDM για να τα βγάλεις πέρα στο ‘Draft 7.30‘ και το ‘Untilted‘. Το περσινό ‘Quaristice‘ χωρίς να είναι κακός δίσκος, μοιάζει μέσος όρος στη δισκογραφία τους: δεν καινοτομεί, ούτε συναρπάζει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα remix που έχουν κάνει σε διάφορους καλλιτέχνες, κυρίως για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στα original κομμάτια. Αν κάποιος ψάξει αρκετά, θα βρει remix τους πάνω στον Jimi Tenor, τους Nightmares On Wax, ακόμα και στους Saint Etienne και τους Stereolab.

autechreΣτα live τους χαρακτηριστική είναι η παντελής έλλειψη φωτισμού- οι δυο τους παίζουν στο απόλυτο σκοτάδι. Οι Autechre εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας: στην Αθήνα, στο Bios για τα 8 χρόνια λειτουργίας του την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, και στα πλαίσια του Reworks festival, στη Βίλκα στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Links:
http://www.autechre.ws/
http://www.myspace.com/myslb
http://en.wikipedia.org/wiki/Autechre

http://www.bios.gr
http://www.reworks.gr/

Διάβασε επίσης...
Sonic Diary
Συλλογή των Apoptygma Berzerk, μέρος της ιερής τριάδας της EBM / Goth σκηνής των '90s/'00s μαζί με Covenant και VNV Nation, που μαζεύει κάποιες από τις ουκ ολίγες διασκευές που έχουν κάνει στην 15χρονη καριέρα τους σε albums, b-sides και συμμετέχοντας σε tribute albums για καλλιτέχνες όπως Marilyn Manson και ...
Συνέχεια...
Το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα!
Για 15η συνεχή χρονιά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του για έλληνες, μετανάστες και πρόσφυγες στο Άλσος Γουδή στις 9, 10 & 11 Ιουλίου. Πέρα από τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει όπως πάντα (ενδεικτικά: συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, βιντεοπροβολές, κλπ) ως φεστιβάλ, πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και πάλι το ...
Συνέχεια...
Δείτε live video με άλλο ένα νέο τραγούδι των The White Stripes από το Icky Thump
Οι The White Stripes έπαιξαν άλλο ένα νέο τραγούδι στην εκπομπή του Jools Holland, Later with Jools Holland. Έχει τίτλο "Effect And Cause" και θα μπορείτε να το βρείτε από 18 Ιουνίου στο νέο άλμπουμ των White Stripes, με τίτλο "Icky Thump".Στην ίδια εκπομπή έπαιξαν, εκτός από το ομώνυμο τραγούδι ...
Συνέχεια...
O Schiller ξανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Την προηγούμενη φορά που ήρθε από τα μέρη μας ο Γερμανός DJ και παραγωγός Schiller άνοιγε την βραδιά των Depeche Mode στο Terra Vibe. ¶χαρα και αδιάφορα. Την Παρασκευή 27 Απριλίου επιστρέφει σε έναν χώρο που του ταιριάζει περισσότερο, το Fuzz Live Music Club για να παρουσιάσει, σύμφωνα με το ...
Συνέχεια...
Νέο άλμπουμ για τους Black Rebel Motorcycle Club
Οι Black Rebel Motorcycle Club επανέρχονται με νέο άλμπουμ, και ακολουθώντας τις τάσεις των καιρών το προσφέρουν μόνο σε ψηφιακή μορφή. Το γκρουπ είχε ανακοινώσει άλλωστε, μέσω της σελίδας του στο MySpace, τη προηγούμενη εβδομάδα για την επερχόμενη κυκλοφορία του δίσκου."The Effect of 333" είναι ο τίτλος αυτού, περιλαμβάνει σύνολο ...
Συνέχεια...
Επετειακό box set για τα 30 χρόνια της Factory
H Factory, η δισκογραφική εταιρεία του Tony Wilson που ανέδειξε ονόματα όπως οι Joy Division, A Certain Ratio, Durutti Column, OMD κα. κλείνει φέτος 30 χρόνια απο την ίδρυση της. Επ' ευκαιρίας του εορτασμού πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα επετειακό box set με τραγούδια απο όλα σχεδόν τα συγκροτήματα της εταιρείας.Η ...
Συνέχεια...
Ο Chris Cornell στο Rockwave Festival
Να μας συγχωρείτε, αλλά επιτέλους, ήρθε και μία ευχάριστη έκπληξη όσον αφορά το φετινό Rockwave Festival.O ηγέτης κάποτε των Soundgarden και τραγουδιστής των Audioslave, η σπουδαία φωνή που λέγεται Chris Cornell θα εμφανιστεί αμέσως μετά τους... Europe (φαντάζομαι τον Cornell στην γωνία της σκηνής να περιμένει την σειρά του να ...
Συνέχεια...
Οι μασκότ για τα Mad Decent Block Party!
To Mad Decent Block Party tour πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ με τεράστια επιτυχία. Δεν είναι ότι σου δίνει ότι καλύτερο και φρέσκο υπάρχει στη χορευτική / electro / hip hop σκηνή του σήμερα, αλλά στο δίνει και με δωρεάν είσοδο (αρκεί να είσαι γρήγορος για να κλείσεις – ...
Συνέχεια...
Video: … And You Will Know Us By The Trail of Dead – “Lost Songs”
Οι Τεξανοί ... And You Will Know Us By The Trail Of Dead προτού μαζέψουν τις βαλίτσες για τη νέα τους παγκόσμια περιοδεία που θα τους φέρει και στη χώρα μας στις 18 Μαϊου στο πλαίσιο του Plissken Festival κυκλοφόρησαν το νέο τους video για το ομότιτλο τραγούδι του περσινού τους ...
Συνέχεια...
Listen Up: Tom Jones – ‘Evil’
Tα λόγια είναι περιττά όταν στην ίδια ανακοίνωση συνυπάρχουν τα εξής ονόματα: Tom Jones, Jack White, Howlin' Wolf. Στην παρέα των Third Man Records Blue Series (είδος συλλογής 7" βινυλίων από διάφορους καλλιτέχνες  όπου την παραγωγή αναλαμβάνει ο Jack White) προστέθηκε ο Tom Jones με μια διασκευή στο 'Evil'  του θρύλου ...
Συνέχεια...
O Pan Pan βγάζει τα καλύτερα beat tapes
Και το λέμε αυτό με απόλυτη συναίσθηση, έχοντας ακούσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος της δουλειάς του Παναγιώτη Πανταζή  a.k.a. Pan Pan, ο οποίος δείχνει να παίρνει μια διαφορετική στροφή σε κάθε ένα από τα beat tapes που κυκλοφορεί . Όπως σ΄αυτό, το οποίο φέρει τον τίτλο Μια Λεωφόρος Μόνο Για ...
Συνέχεια...
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Mercury
Σε μία ειδική τελετή σήμερα Τρίτη το πρωί στο club Hospital στο Covent Garden του Λονδίνου, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το φετινά βραβεία Mercury, τον σημαντικό αυτό θεσμό της Βρετανικής μουσικής βιομηχανίας που επιβραβεύει το καλύτερο album από Βρετανό ή Ιρλανδό καλλιτέχνη/συγκρότημα.Πέρσι απρόσμενοι νικητές ήταν οι Elbow με το The ...
Συνέχεια...
Louisiana Red R.I.P.
Ένας από τους πιο σπουδαίους και αγαπητούς και με δεσμούς με τη χώρα μας bluesmen έφυγε από τη ζωή. Ήταν 79 ετών. Ο Louisiana Red  (γεννημένος Iverson Minter στις 23 Μαρτίου του 1932, στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών) "έφυγε" από τη ζωή χθες Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Ανόβερο της Γερμανίας, ενώ βρισκόταν ...
Συνέχεια...
Resonent – “Installations”
Με χαρακτηριστική ευκολία αποδίδονται σε ακούσματα όροι όπως «βραδινό» και «μεταμεσονύχτιο». Προς αποκατάσταση των ψύχραιμων συμπερασμάτων, το παρθενικό πλήρης διάρκειας έργο του Resonent αξιώνει σε κάθε του ακρόαση περισσότερο εμπεριστατωμένες κρίσεις και κατατάξεις από τις προαναφερθείσες. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, στις αρχικές συστάσεις λέγοντας πως το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό παρωνύμιο ανήκει στον Στράτο Χούσο. ...
Συνέχεια...
Archive – Τοuring in Greece το Σεπτέμβριο
Πέρυσι δοκίμασαν την τύχη τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και κατάφεραν να γεμίσουν ασφυκτικά τους χώρους που εμφανίστηκαν. Γι' αυτό το λόγο οι Archive, το Σεπτέμβριο θα κάνουν μια μικρή περιοδεία στην Ελλάδα, προσθέτοντας το Ηράκλειο και την Λάρισα.Στις εμφανίσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν ως opening ...
Συνέχεια...
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τη σελίδα του Ejekt Festival στο Facebook, οι Kasabian επιστρέφουν στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους για λογαριασμό του ίδιου festival. Οι Kasabian είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται από τη Detox, η οποία φέτος θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια του Ejekt Festival, το ...
Συνέχεια...
Μέντα – “Μέντα”
Το πέμπτο, ομώνυμο, άλμπουμ των Μέντα κυκλοφορεί για να μας υπενθυμίσει πως, ναι, υπάρχουν ακόμα συγκροτήματα που τραγουδάνε στα ελληνικά!    Δεν ξέρω αν είναι παροδική μόδα, κάποιου τύπου αποτοξίνωση ή μια ολοκληρωτική απαξίωση του ελληνικού στίχου, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι της μουσικής που συνηθίσαμε να αποκαλούμε "εναλλακτική" (ή όπως αλλιώς ...
Συνέχεια...
To “Φυστικοβούτυρο” που δεν λιώνει με τον καύσωνα, σήμερα στο ΑΝ Club
Πιο «καυτό» δεν γίνεται, έτσι; Και ας είμαστε εν μέσω καύσωνα! Ειδικά για εμάς εδώ στο Mixtape.gr όπου η πρώτη κριτική άλμπουμ που ανέβηκε ποτέ ήταν το Peanut Butter Wolf presents Chrome Children Vol.2. Απόψε λοιπόν το βράδυ στο AΝ Club, το οποίο αποτελεί τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας ...
Συνέχεια...
Video: Pan Pan  – “Morninghope”
Ο φίλτατος Pan Pan, κατά κόσμον Παναγιώτης Πανταζής - ο πολυτάλαντος μουσικός, αρχιτέκτονας, illustrator και εκλεκτό μέλος της εγχώριας twitterland, μετά το περσινό πρώτο του album "Someday I won’t mind" θα κυκλοφορήσει στο άμεσα μέλλον ένα νέο EP με τίτλο "Τhat pink dot up in the sky". Ως πρώτη γεύση, μέσα ...
Συνέχεια...
Διαλύθηκαν (;) οι Fratellis
Με μηνύματα στο forum του επίσημου website τους, οι Fratellis ανακοίνωσαν στους fans τους ότι το group διαλύθηκε και τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχουν σκοπό να συνεργαστούν μαζί. Έτσι αρχικά καταλάβαμε βέβαια. Διότι αργότερα, όπως έγινε γνωστό, τελικά δεν είναι σίγουρο ότι διαλύθηκαν, αλλά ίσως απλά κάνουν ένα διάλειμμα ...
Συνέχεια...
Οι Raveonettes κυκλοφορούν 4 νέα digital EP
Έως το τέλος της χρονιάς που διανύουμε το ντούετο από την Δανία των Raveonettes έχει σκοπό να κυκλοφορήσει τέσσερα νέα EP σε ψηφιακό format.To πρώτο μάλιστα, είναι ήδη διαθέσιμο δωρεάν μέσω του site της Vice Records! Ονομάζεται "The Raveonettes Remixed", και όπως καταλαβαίνεται περιέχει remix γνωστών παλαιότερων τραγούδιών.Συγκεκριμένα το tracklist ...
Συνέχεια...
Download This: Slum Village – Dirty Slums
Το ιστορικό hip-hop συγκροτήμα από το Detroit Slum Village (από όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο τεράστιος J Dilla -R.I.P.- και έχει περάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο Elzhi) συνεχίζει ακάθεκτο έστω και αν από την αυθεντική σύνθεση έχει παραμείνει μόνο ο T3 (δυστυχώς ο rapper Baatin, κανονικό όνομα ...
Συνέχεια...
Ο Suggs των Madness στην Αθήνα
Παρότι η περασμένη εμφάνιση των Madness στην Ελλάδα ήταν επεισοδιακή, ο τραγουδιστής τους Suggs επιστρέφει στην Αθήνα, για μια βραδιά, την 1η Οκτωβρίου, στο club Letom. Το event είναι μέρος των Beefeater Londonize parties και αφορμή είναι η επέτειος των 30 χρόνων από την κυκλοφορία One Step Beyond.Σύμφωνα με την ...
Συνέχεια...
Listen Up: Marissa Nadler- ‘Was It A Dream’
Μετά το όμορφο 'Dead City Emily' που συνόδευε την ανακοίνωση του επερχόμενου νέου άλμπουμ της Marissa Nadler πριν δύο μήνες περίπου, πλέον έγινε ακόμα ένα δείγμα διαθέσιμο με τίτλο 'Was It A Dream' στο soundcloud της αγαπημένης μας indie folk τραγουδοποιού και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο ...
Συνέχεια...
Tribute στη Madonna από πλειάδα καλλιτεχνών της alternative σκηνής
Ένα αναπάντεχο tribute στην μεγαλύτερη pop star όλων των εποχών, τη Madonna, θα κυκλοφορήσει από την Manimal Vinyl. Και λέμε αναπάντεχο, λόγω του tracklisting που περιλαμβάνει ονόματα, που ουδεμία σχέση έχουν ηχητικά με την Αμερικανίδα pop star. Η ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένει ακόμα άγνωστη, όμως έχει ανακοινωθεί ήδη (από το NME.com ...
Συνέχεια...
Pamelia Kurstin και To Rococo Rot την Πέμπτη στο Art House – Αλλαγή στην ώρα έναρξης
Όπως είχαμε πει και παλιότερα αύριο Πέμπτη 9 Απριλίου το Art House θα φιλοξενήσει ένα διπλό live, με την Pamelia Kurstin και τους To Rococo RotΟι To Rococo Rot είναι ένα συγκρότημα που έχει ταυτιστεί με την Βερολινέζικη πειραματική σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια, με μέλη που ως συνήθως συναντάμε ...
Συνέχεια...
2ο Kosmos Festival – 2η ημέρα  @ Θέατρο Βράχων
Ένα αρκετά ενδιαφέρον νέο ελληνικό σχήμα, οι Smokey Bandits ανέλαβαν τον άχαρο ρόλο της έναρξης της δεύτερης μέρας του 2ου Kosmos Festival. Κατάφεραν να σταθούν αξιοπρεπέστατα την ώρα που ο κύριος όγκος του κόσμου συνέρρεε προς το Θέατρο Βράχων. Η πολυμελής μπάντα παρουσίασε το ιδιαίτερο μίγμα της από βαλκανική, μεσογειακή ...
Συνέχεια...
Autodivine + Cinekod και Victory Collapse + 24 Hours την Παρασκευή και το Σάββατο στο Kinky Kong
Ένα συναυλιακό διήμερο με ενδιαφέρουσες προτάσεις από την ελληνική αγγλόφωνη ανεξάρτητη σκηνή μας περιμένει στο τέλος της εβδομάδας στο Kinky Kong (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)Την Παρασκευή το βράδυ, οι Autodivine θα συναντήσουν τους Cinekod, και το glam post punk των πρώτων διανθισμένο από multimedia διαδραστικότητες θα συναντήσει το post rock με ...
Συνέχεια...
Οι Truckfighters σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Josh Homme χαρακτηρίζει τους Truckfighters ως "the best band that ever existed" στο ντοκιμαντέρ που φέρει ως τίτλο το όνομά τους και που κυκλοφόρησε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Οι Σουηδοί stoner rockers θα επισκεφτούν τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό να επιβεβαιώσουν τον ...
Συνέχεια...
Οι N.O.H.A. στο Nova Sound Festival το Σάββατο στη Τεχνόπολη
Οι Ν.Ο.Η.Α., μία από τις πιο pop avant-garde μπάντες της Ευρώπης θα βρεθεί στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία το Σάββατο 26 Ιουνίου στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Οι Noise Of Human Art, όπως είναι και ο ολοκληρωμένος τίτλος του συγκροτήματος, είναι ένας μαγικός μουσικός συνδυασμός από breakbeats, drum & ...
Συνέχεια...
Sonic Diary
Το 15ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα!
Δείτε live video με άλλο ένα νέο τραγούδι
O Schiller ξανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Νέο άλμπουμ για τους Black Rebel Motorcycle Club
Επετειακό box set για τα 30 χρόνια της
Ο Chris Cornell στο Rockwave Festival
Οι μασκότ για τα Mad Decent Block Party!
Video: … And You Will Know Us By
Listen Up: Tom Jones – ‘Evil’
O Pan Pan βγάζει τα καλύτερα beat tapes
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Mercury
Louisiana Red R.I.P.
Resonent – “Installations”
Archive – Τοuring in Greece το Σεπτέμβριο
Οι Kasabian επιστρέφουν για λογαριασμό του Ejekt Festival
Μέντα – “Μέντα”
To “Φυστικοβούτυρο” που δεν λιώνει με τον καύσωνα,
Video: Pan Pan – “Morninghope”
Διαλύθηκαν (;) οι Fratellis
Οι Raveonettes κυκλοφορούν 4 νέα digital EP
Download This: Slum Village – Dirty Slums
Ο Suggs των Madness στην Αθήνα
Listen Up: Marissa Nadler- ‘Was It A Dream’
Tribute στη Madonna από πλειάδα καλλιτεχνών της alternative
Pamelia Kurstin και To Rococo Rot την Πέμπτη
2ο Kosmos Festival – 2η ημέρα @
Autodivine + Cinekod και Victory Collapse + 24
Οι Truckfighters σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι N.O.H.A. στο Nova Sound Festival το Σάββατο