Είναι πλέον κάτι σαν παράδοση (όπως ανέφεραν κι οι ίδιοι σε μια συνέντευξή τους): οι δίσκοι των Autechre να διαρρέουν στο internet πριν την κυκλοφορία τους. Απ’το ‘Draft 7.30‘ και μετά, κάθε τους νέο άλμπουμ κυκλοφορεί σε παράνομες κόπιες ηλεκτρονικά (από περίεργα, σχεδόν nerdy forum μέχρι blog απ’την άκρη του κόσμου που ελάχιστα κοινά έχουν με την ηλεκτρονική μουσική).

Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι προτού διαρρεύσει το πραγματικό άλμπουμ, κυκλοφορούν και ψεύτικα αντίγραφα, από καλλιτέχνες που μοιάζουν στους Autechre– ή που θα’θελαν να μοιάσουν σ’αυτούς. Το ίδιο συνέβη και με το νέο τους άλμπουμ ‘Oversteps‘, καθώς για περίπου ένα μήνα στη θέση του «κυκλοφορούσε» ένα άλμπουμ των Altered:Carbon. Ένας έμπειρος ακροατής μάλλον θα καταλάβαινε εύκολα ότι δεν πρόκειται για δίσκο των Ae (αρκετά «φορτωμένο», σε αντίθεση με τις τελευταίες δουλειές τους)- όμως η προώθηση είχε ήδη γίνει. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’την αρχή.

autechreΈνα παράξενο ντουέτο

Το δίδυμο των Rob Brown και Sean Booth εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα της Βρετανίας το 1991, με το EP ‘Cavity Job’ (αν κι είχαν μικρή προυπηρεσία ως Lego Feet με ομώνυμο 12″ στη Skam Records, την ίδια χρονιά). Μέχρι το τέλος της δεκαετίας είχαν κατορθώσει να εδραιώσουν τη θέση τους ως ένα απ’τα σημαντικότερα σχήματα ηλεκτρονικής μουσικής των ’90s. Το πώς συνέβη αυτό δεν εξηγείται τόσο εύκολα, αν και θα μπορούσε να συμπτυχθεί σε 3 φράσεις: ‘Incunabula‘-‘Amber’-‘Tri Repetae‘. Η Βρετανία των αρχών του ’90 παρασυρόμενη από το ρεύμα των πρώτων rave στις αγγλικές εξοχές, και τους απόηχους του Chicago house και του Detroit techno απ’την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχε τους δικούς της λόγους να περηφανεύεται για ηλεκτρονικούς πειραματισμούς.

Οι Autechre βγήκαν ουσιαστικά ως «δεύτερο κύμα» μετά τους Orbital, LFO, The Black Dog- όχι χρονολογικά (καθώς όλα είναι της ίδιας περιόδου), όσο γιατί ο ήχος τους ήταν πολύ πιο σύνθετος από αυτά τα γκρουπ. Και πολύ πιο περίεργος. Μακριά απ’το μελωδικό techno των Orbital και το ιδιόμορφο ambient του Richard D. James, η μουσική των Autechre έσκασε σαν βόμβα, απ’το ‘Incunabula‘ κιόλας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν αγόρασα το EP του ‘Basscad‘ και το έβαλα να παίζει: δεν ήμουν σίγουρος αν έφταιγε το cd player μου που «μασούσε» τους ήχους ή αν είχα πάρει σκάρτο πράγμα απ’τα Metropolis. Το ‘Incunabula‘ ήταν ο ήχος μιας αγγλικής βιομηχανικής πόλης, ένα αντίστοιχο του Detroit: το techno χωρίς καμπύλες και καλλωπισμούς.

autechreΤο ‘Amber’ που ακολούθησε ήταν ένα ambient άλμπουμ, που όμως δε θύμιζε καθόλου τον Brian Eno, αν στον όρο θες απαραίτητα δίπλα και τον νονό του. Οι Brown-Booth δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, κι αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όταν μετά από 2 EP (‘Anvil Vapre‘, ‘Garbage‘) το 1995, κυκλοφόρησαν το ‘Tri Repetae‘. Απ’το μονόχρωμο εξώφυλλο (στην κλασική παράδοση των Designers Republic που έφτιαχναν το artwork για πολλά άλμπουμ της Warp) και τη δυνατότητα στον ακροατή να φτιάξει το δικό του cover χάρη στις ιδιόμορφες φωτό του booklet, καταλάβαινες ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ. Οι μελωδικές γραμμές του ‘Amber‘ είχαν εξαφανιστεί, και στη θέση τους εμφανίστηκε ένα τείχος από bleeps. Το ‘Tri Repetae‘ ήταν ένας ήχος μη-ανθρώπινος, σαν την ανάσα μιας μηχανής που πάλλεται. Ένα βιομηχανικό soundtrack συχνοτήτων βγαλμένων απ’το ‘Tetsuo’ του Shinya Tsukamoto. Αν ο όρος IDM έχει κάποια (θεωρητική..) βάση, το ‘Tri Repetae’ την αντιπροσωπεύει απόλυτα. Έκτοτε πολλά γκρουπ και πολλοί καλλιτέχνες έφτιαξαν «εγκεφαλική χορευτική μουσική» αλλά για την εποχή εκείνη κάτι αντίστοιχο έβρισκες μόνο στο ‘Vakio‘ των Pansonic (τότε Panasonic). Μετά απ’αυτό το άλμπουμ οι Autechre ξέφυγαν τελείως από κάθε προσπάθεια να φτιάξουν μουσική γήινη, σε στέρεες βάσεις, με μέση αρχή και τέλος. Τα δύο επόμενα άλμπουμ (‘Chiastic Slide‘, ‘LP5‘) πάτησαν πάνω στον ήχο του ‘Tri Repetae‘, ενώ το ‘Confield‘ του 2001 αποτελείωσε κάθε ελπίδα του ρομαντικού rock γραφιά που ακούει ηλεκτρονική μουσική για επιστροφή στη φόρμα.

autechreΑναμνήσεις από το μέλλον

Η πορεία τους μετά το ‘Tri Repetae’ απομάκρυνε όσους έβλεπαν στους Autechre μια εναλλακτική ηλεκτρονική συνέχεια των Chemical Brothers ή των Orbital. Η μουσική τους είχε ξεφύγει από τα στάνταρ της τυπικής σύνθεσης, κι έφτανε στα όρια του noise, με τα tracks να βρίσκονται στα πρόθυρα της αποσύνθεσης σε κάθε δευτερόλεπτο. Ο ακροατής τυπικά διακρίνει έναν ηλεκτρονικό σκελετό, τον οποίο bleeps και βιομηχανικοί ήχοι παραμορφώνουν σε μια άμορφη μάζα, abstract και ψυχρή. Το συναισθηματικό κομμάτι έχει αφαιρεθεί τελείως, η μουσική είναι γυμνή, καθαρά εγκεφαλική. Παρ’όλα αυτά, το feedback με τον ακροατή πολλές φορές σ’αυτή την περίπτωση είναι πιο ισχυρό (σχεδόν εθιστικό)- η γοητεία ενός εξωγήινου techno;

Εδώ και μια δεκαετία σέρνουν πίσω τους μια στρατιά φανατικών οπαδών, που ναι μεν αντιμετωπίζουν κάθε νέο άλμπουμ με ευλαβική πίστη, αλλά απ’την άλλη αρνούνται να ακούσουν κάτι παραπλήσιο στον ήχο τους. Το ‘Oversteps‘ του 2010 {Warp) είναι μια επιστροφή στη φόρμα για τους Autechre: η ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ το ‘Amber’, ειδικά σε κομμάτια όπως το ‘r ess‘ και το ‘see on see‘ (γραμμένα με μικρά γράμματα στο άλμπουμ- η παράδοση των δυσπρόφερτων τίτλων συνεχίζεται).

autechreΤο ‘Oversteps‘ είναι το πιο προσβάσιμο άλμπουμ τους εδώ και μια δεκαετία. Δεν δυσκολεύει τον ακροατή, δεν μοιάζει μετέωρο στη σημερινή μουσική πραγματικότητα, δεν ακούγεται ξεπερασμένο. Οι φήμες που τους ήθελαν να πειραματίζονται με dubstep στοιχεία αποδείχθηκαν (ευτυχώς) ψευδείς. Μπροστά στο σύμπλεγμα θορύβων του ‘Confield‘, το ‘Oversteps‘ μοιάζει μελωδικότατο. Τα beats έχουν πέσει, και τα κομμάτια δεν «πνίγουν» τον ακροατή, υπάρχει μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους, που αφήνει στην ατμόσφαιρα τον κύριο ρόλο- αν κάτι είναι το ‘Oversteps‘, είναι ατμοσφαιρικό. Σαν ένα soundtrack για ένα sci-fi φιλμ με ελάχιστο διάλογο.

Οι ρίζες του μηχανήματος Ae

Οι επιρροές τους δεν είναι εύκολο να αποκωδικοποιηθούν: σαφέστατα η μεγαλύτερη επιρροή ήταν οι μουσικοί απ’το Detroit που συνδέθηκαν με το techno (Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Carl Craig), κλασικές ηλεκτρονικές αναφορές (Kraftwerk), αλλά και σχήματα όπως οι Front 242, οι Coil κι οι Cabaret Voltaire.

Είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα απ’το ντοκιμαντέρ ‘Universal Techno‘ στο οποίο οι Booth-Brown (με φόντο τη Sagrada Familia της Βαρκελώνης!) μιλάνε με σεβασμό για τους μουσικούς απ’το Detroit που τους ενέπνευσαν να γράψουν μουσική.

Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν κι επιρροές που δεν είναι εμφανείς στη μουσική τους, αλλά δείχνουν το πολυσύνθετο της μουσικής τους βάσης: στα θρυλικά πλέον «ραδιοφωνικά» show που κάνουν μέσω streaming του site τους, διάρκειας 12 ωρών, μπλέκουν old school hip hop (Grandmaster Flash, Ultramagnetic MCs) με electro των ’80s (Captain Rapp) και new wave (Visage, Depeche Mode).

Αν κάποιος ξεκινούσε με αφετηρία το ‘Oversteps’ χωρίς να έχει ακούσει τίποτα από παλιότερο υλικό τους, καλό θα ήταν να ξεκινούσε με το ‘Incunabula‘ και το ‘Amber‘. Απ’το ‘LP5‘ και μετά τα πράγματα ζορίζουν, και χρειάζεται μια αφομοίωση με τον ήχο του IDM για να τα βγάλεις πέρα στο ‘Draft 7.30‘ και το ‘Untilted‘. Το περσινό ‘Quaristice‘ χωρίς να είναι κακός δίσκος, μοιάζει μέσος όρος στη δισκογραφία τους: δεν καινοτομεί, ούτε συναρπάζει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα remix που έχουν κάνει σε διάφορους καλλιτέχνες, κυρίως για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στα original κομμάτια. Αν κάποιος ψάξει αρκετά, θα βρει remix τους πάνω στον Jimi Tenor, τους Nightmares On Wax, ακόμα και στους Saint Etienne και τους Stereolab.

autechreΣτα live τους χαρακτηριστική είναι η παντελής έλλειψη φωτισμού- οι δυο τους παίζουν στο απόλυτο σκοτάδι. Οι Autechre εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας: στην Αθήνα, στο Bios για τα 8 χρόνια λειτουργίας του την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, και στα πλαίσια του Reworks festival, στη Βίλκα στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Links:
http://www.autechre.ws/
http://www.myspace.com/myslb
http://en.wikipedia.org/wiki/Autechre

http://www.bios.gr
http://www.reworks.gr/

Διάβασε επίσης...
FSOL: Η βραδιά των ερωτηματικών
Ξεκινώντας να γράφω αυτό το κείμενο, ένα πράγμα μόνο μπορώ να σκεφτώ σαν έναρξη. Ούτε για τους FSOL, ούτε για τον Kowalski, ούτε για το εισιτήριο αλλά ούτε και για την διοργανώτρια εταιρεία. Συγχαρητήρια στα ελληνικά σχήματα για τις α-ξ-ι-ο-π-ρ-ε-π-έ-σ-τ-α-τ-ε-ς εμφανίσεις τους. Ήταν όλοι εξαιρετικοί, και όχι, δεν κάνω καμμία ...
Συνέχεια...
Οι Depeche Mode αναβάλλουν άλλες τρεις συναυλίες…
Μετά την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Βουκουρέστι, τη Σόφια, το Βελιγράδι και το Ζάγκρεμπ, οι Depeche Mode με ανακοίνωση σήμερα στο επίσημο website τους, γνωστοποίησαν ότι αναγκάζονται να ακυρώσουν άλλες τρεις στάσεις της "Tour of The Universe" περιοδείας τους.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, γιατροί συμβούλευσαν ότι ο Dave Gahan χρειάζεται ακόμα ...
Συνέχεια...
The Living Room – Unplugged: στο Bios με πολλές εκπλήξεις
It's Christmas time here again, όπως έλεγαν και οι Beatles σε ένα Χριστουγεννιάτικο single-δώρο στα μέλη του fan club τους. Μία τέτοια εποχή αρχίζεις σκέψεις του στυλ, τελειώνει ένας χρόνος, αρχίζει ένας άλλος. Ώρα για απολογισμούς και πολύ συχνά προγραμματισμούς για νέα πράγματα. Από την επόμενη χρονιά...Φέτος, λίγο πριν την ...
Συνέχεια...
Rebellious Jukebox Xmas Bash την Παρασκευή
Μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και το Rebellious Jukebox, περίφημο πια για τις βραδιές στη ρώσικη disco meteorit (Νίκης 11, Σύνταγμα).Αυτή την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου το Rebellious Jukebox θα ηχήσει και πάλι. Είσοδος 6 ευρώ με ποτό. Ένα. Τα υπόλοιπα, πολλά, αφήστε τα να τα πληρώσει ο ¶η Βασίλης με ...
Συνέχεια...
Ξεκινάει σήμερα η μίνι περιοδεία των Masters of Disguise
Σήμερα από την Θεσσαλονίκη ξεκινάει η μίνι περιοδεία των Masters of Disguise, μίας πολύ καλής νέας πρότασης που μας έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία, με την ιδιαιτερότητα ότι στη σύνθεση, στη φωνή και στην κιθάρα βρίσκεται ο "δικός μας" Λευτέρης Μουμτζής, γνωστός από την θητεία του στους ελληνοκύπριους "Snakecharmer".Το πρώτο ...
Συνέχεια...
Soviet Soviet και Comaneci στο Six D.O.G.S.
Συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες μετακλήσεις η Arte Fiasco και έτσι μετά την ΕΜΑ (διαβάστε εδώ την συνέντευξή της στο mixtape.gr) και τον John Maus που περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα (Σάββατο 19.11 στο Bios και Δευτέρα 21.11 στο Six D.O.G.S.,  αντίστοιχα) φέρνει στις αρχές Δεκέμβρη, στο Six D.O.G.S. , δύο ονόματα που ...
Συνέχεια...
Οι Long Blondes κυκλοφορούν συλλογή με τα singles τους
Οι Long Blondes πρόκειται να κυκλοφορήσουν μια συλλογή, στην οποία θα περιέχονται τα 4 πρώτα singles τους.Στην συλλογή, που θα βγει στην αγορά στις 20 Οκτωβρίου και θα ονομάζεται "Singles", εκτός από τα ήδη γνωστά τραγούδια θα υπάρχουν και κάποια ακυκλοφόρητα.Η tracklist:'New Idols' 'Long Blonde' 'Autonomy Boy' 'Giddy Stratospheres' 'Polly' ...
Συνέχεια...
Όλες οι πληροφορίες για την εμφάνιση του Jose Gonzalez στην Αθήνα
Όπως διαβάσετε από εδώ και πριν από 2 εβδομάδες, ο χαρισματικός Σουηδός indie-folk τραγουδοποιός Jose Gonzalez, ο οποίος έγινε γνωστός τόσο για τις πρωτότυπες συνθέσεις του όσο και για τις εξαιρετικές ακουστικές διασκευές του σε τραγούδια όπως το "Heartbeats" των Knife, το "Love will tear us apart" των Joy Division ...
Συνέχεια...
God is an Astronaut @ AN Club
«Καλώς ήλθατε στο έθνος των post-rock μελωδιών». Κάπως έτσι θα καλωσορίζουμε από δω και μπρος συγκροτήματα τύπου God is an Astronaut που θα μας επισκεφτούν μελλοντικά, γιατί σίγουρα έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας και ν' ακούσουν τα αυτιά μας, μέχρι να ξετυλίξουμε πλήρως το ατελείωτο αυτό κουβάρι post-rock, ...
Συνέχεια...
Stream Until You Like It: Gang Gang Dance
Όπως ίσως ήδη γνωριζετε.  κυκλοφορεί από την 4AD στις 9/5 (Μ.Βρετανία) και 10/5(Η.Π.Α.) το νέο άλμπουμ των πάντα ενδιαφέροντων Gang Gang Dance -που έχουν ως frontwoman και την "δικιά μας" Liz Bougatsos- με τίτλο Eye Contact.  Είχαμε ήδη κάποια πολυ ενδιαφέροντα πρώτα δείγματα εδώ και καιρό -το 11λεπτο και στα όρια ...
Συνέχεια...
Υποτροφία Μαρία Κάλλας
Το Σωματείο «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ», ο μόνος θεσμός που ιδρύθηκε από την ίδια τη Μαρία Κάλλας πριν από 50 περίπου χρόνια, προκηρύσσει Διαγωνισμό για την απονομή μίας υποτροφίας τελειοποίησης σπουδών στο λυρικό τραγούδι.Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ταλαντούχους 'Ελληνες και Ελληνίδες, ηλικίας μέχρι 30 και 27 ετών αντίστοιχα, και θα πραγματοποιηθεί ...
Συνέχεια...
Video: Wooden Shjips – Lazy Bones
Περί των Wooden Shjips και πάλι ο λόγος μιας και δεν είναι δα και μυστικό οτι ένα μέρος των συντακτών του mixtape.gr τους αγαπάει παράφορα -φτάσαμε μέχρι το End Of The Road 2011 για να ξαναδούμε την ...μαλλιαρή τετράδα! Είχαμε ακουσει από εδώ το 'Lazy Bones' πριν λίγο καιρό και είχαμε δει και ...
Συνέχεια...
Enjoy Jazz Festival 2013
Την περίοδο αυτή λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο σημαντικά και μακροσκελέστερα τζαζ φεστιβάλ στην Γερμανία και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη, το περίφημο Enjoy Jazz Festival, και το mixtape.gr βρέθηκε εκεί για λίγες μέρες. Για έξι ολόκληρες βδομάδες λοιπόν, τρεις πόλεις - Χαιδελβέργη, Μάνχαιμ και Λούντβιχσχάφεν - είναι δοσμένες “ψυχή ...
Συνέχεια...
Video: Loutallica – “The View”
H πιο αμφιλεγόμενη δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς, αυτή του Lou Reed και των Metallica έχει πλέον και το πρώτο επίσημο video. To video του "The View" έχει σκηνοθετήσει ο σπουδαίος Darren Aronofsky
Συνέχεια...
Jello Biafra & The Guantanamo School Of Medicine @ Fuzz club
Ήταν να μην πιαστεί ξανά στα σοβαρά με την μουσική ο Jello Biafra γιατί άπαξ και το έκανε ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Με τους Guantanamo School of Medicine να έχουν κλείσει τρία μόλις χρόνια ύπαρξης, μετρώντας ήδη στο ενεργητικό τους ένα ολοκληρωμένο album, δύο EP και ένα ...
Συνέχεια...
Ο Michael Jackson στρέφεται προς το Las Vegas;
Ίσως να είναι η λύση για τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα. ¶λλωστε, το Las Vegas πάντα ήταν μία χρυσή πηγή εσόδων για βετεράνους ποπ αστέρες. Ο Michael Jackson, το κάποτε χρυσό παιδί της "μαύρης" soul μουσικής, είναι πλέον μόνιμος κάτοικος του Las Vegas και φαίνεται να γλυκοκοιτάζει την προοπτική να ...
Συνέχεια...
Larry Coryell
Τρεις σπουδαίοι μουσικοί, που ο καθένας τους ξεχωριστά και μόνο αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο στον χώρο της τζαζ, ο Larry Coryell, o Joey DeFrancesco και ο Alphonse Mouzon καταφθάνουν στην χώρα μας την Παρασκευή 17 Ιουλίου, σε μια σύμπραξη στο Κηποθέατρο Παπάγου που αναμένεται να καθηλώσει. Ο Larry Coryell, δεινός ...
Συνέχεια...
Video: Rihanna – ‘Man Down’
Όχι δεν το κάνουμε μόνο από ηθική υποχρέωση... νόμιζω. Μας αρέσει να ποστάρουμε και για τα τεκταινομενα στην mainstream ποπ! Νέο βίντεο λοιπόν για το καλύτερο ίσως τραγούδι μέσα από περυσινό Loud της Rihanna. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εμένα αυτός ο ψευδο-reggae ήχος κάτι μου κάνει, και, ναι, ...
Συνέχεια...
Έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο ο Luciano Pavarotti
Ξημερώματα σήμερα, στις 5 το πρωί, ο διάσημος ιταλός τενόρος Luciano Pavarotti άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Modena. Ήταν 71 ετών.Ο Pavarotti είχε προσβληθεί από καρκίνο στο πάγκρεας και τον Ιούλιο του 2006 υποβλήθηκε σε επέμβαση στη Νέα Υόρκη. Έκτοτε, δεν ξαναεμφανίστηκε σε δημόσιους χώρους, ενώ ...
Συνέχεια...
Νέο ΕΡ για τους Mogwai
Και ενώ οι πιστοί και πολυάριθμοι φίλοι τους ανά την Ελλάδα, περιμένουν την επόμενη εμφάνιση των Σκοτσέζων post-rockers στη χώρα μας, οι Mogwai ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός νέου EP. Πρόκειται για το Earth Division, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα κομμάτια και θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 12 Σεπτεμβρίου από τη ...
Συνέχεια...
Οι Jazz Masters επιστρέφουν στο Παλλάς
Ύστερα από τον περσινό, πολύ επιτυχημένο, κύκλο συναυλιών Jazz Masters, όπου απολαύσαμε στη σκηνή του Παλλάς τους Phil Woods Quintet, The Leaders, Joshua Redman Trio, Charles Lloyd Trio, και Yusef Lateef & Belmondo Bros, η Ελληνική Θεαμάτων μας ετοίμασε για δεύτερη χρονιά μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα σειρά Jazz συναυλιών, με ...
Συνέχεια...
Video: Monsieur Minimal – “Last Song”
Το τρίτο άλμπουμ του Monsieur Minimal ονομάζεται From Minimal to Maximal και μετράει μερικές εβδομάδες ζωής. Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και το δεύτερο video από το άλμπουμ αυτό, για το κομμάτι Last Song, -είχε προηγηθεί το Bitter- συμπληρώνοντας ιδανικά με αντίστοιχες εικόνες τη vintage pop αισθητική του κομματιού. Μάλιστα, το video, σε ...
Συνέχεια...
Video: Moby – “Lie Down In Darkness”
O Moby μας έχει συνηθίσει πολύ καλά videos, και η παράδοση συνεχίζεται με το "Lie Down In Darkness", το δεύτερο single μέσα από το φετινό του album "Destroyed". H σκηνοθεσία ανήκει στους βρετανούς κινηματογραφιστές Institute For Eyes.
Συνέχεια...
Διαβάστε το tracklist του νέου άλμπουμ της PJ Harvey και ακούστε άλλο ένα νέο τραγούδι της
Έχουμε ήδη ακούσει ένα από καινούρια της κομμάτια της, το πολύ καλό "Silence", που αποδεικνύει στην πράξη στην στροφή της στο πιάνο, σε αυτό το άλμπουμ, σαν βασικό όργανο.Η PJ Harvey ανακοίνωσε το tracklist του επόμενου άλμπουμ της, με τίτλο "White Chalk":1. The Devil2. Dear Darkness3. Grow Grow Grow4. When ...
Συνέχεια...
Listen Up: Pearl Jam – ‘Crown Of Thorns (Live)’
Για το επερχόμενο ντοκυμαντέρ του Cameron Crowe με τίτλο Pearl Jam Twenty με αφορμή τα είκοσι χρόνια της θρυλικής μπάντας από το Seattle τα έχουμε ξαναπεί εδώ και εδώ. Πλέον είναι διαθέσιμο το tracklist του soundtrack που συνοδεύει την ταινία (θα κυκλοφορήσει σε διπλό cd) αλλά και για stream η διασκευή ...
Συνέχεια...
Διέρρευσαν δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια της Amy Winehouse
Ελάχιστες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της Amy Winehouseκαι αφού κηδεύτηκε από την οικογένεια της την περασμένη Τρίτη, και ενώ τα album της ανέβηκαν και πάλι στα charts λόγω αυξημένων πωλήσεων των τελευταίων ημερών, δύο ακυκλοφόρητες εκδοχές παλιότερων τραγουδιών της  διέρρευσαν στο διαδίκτυο, κάνοντας έτσι την αρχή της μετά θάνατον ...
Συνέχεια...
The Gathering @ Gagarin 205
Πολύ λιγότερος κόσμος (σχεδόν ο μισός) από αυτόν στους ΙΑΜΧ την προηγούμενη νύχτα συγκεντρώθηκε στο Gagarin για τους Gathering. Παρ' όλα αυτά η νέα τους τραγουδίστρια, Silje Wergeland, πήρε μια γερή γεύση για το τι σημαίνει στο ελληνικό κοινό το νέο της συγκρότημα. Τα 300 περίπου άτομα που παρεβρέθηκαν, παρακολούθησαν ...
Συνέχεια...
Video: Phèdre – ‘Ode to the Swinger’
Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρο το ντεμπούτο δίσκο των Phèdre, για τους οποίους γνωρίζουμε δυστυχώς λιγοστά πράγματα πέρα από αυτά που αναφέρει το last.fm. Μέχρι τότε πάρτε μια γεύση  για το τι θα ακολουθήσει Phèdre – 'Ode to the Swinger' [Official Video]
Συνέχεια...
Open Your Box
Ποτέ δεν ήμουν φαν της Yoko Ono (ούτε καν του John Lennon εδώ που τα λέμε, πάντα ήμουν με τον Paul - στη ζωή πρέπει συνεχώς να παίρνεις θέση..). Είναι κοινώς γνωστές νομίζω οι θεωρίες περί διάλυσης των Beatles εξαιτίας της, για το πόσο επηρέαζε τον Lennon κ.ο.κ. Η Yoko ...
Συνέχεια...
Νέο album για τους Spoon
Ένα από τα αγαπημένα μας indie rock groups της δεκαετίας, οι εξαίρετοι Spoon από το Austin του Texas, επιστρέφουν στις αρχές του 2010 με το έβδομο studio album της καριέρας τους.Το album θα έχει τίτλο "Transference" και θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιανουαρίου, και έως το ακούσουμε ας βολευτούμε απλά με ...
Συνέχεια...
FSOL: Η βραδιά των ερωτηματικών
Οι Depeche Mode αναβάλλουν άλλες τρεις συναυλίες…
The Living Room – Unplugged: στο Bios με
Rebellious Jukebox Xmas Bash την Παρασκευή
Ξεκινάει σήμερα η μίνι περιοδεία των Masters of
Soviet Soviet και Comaneci στο Six D.O.G.S.
Οι Long Blondes κυκλοφορούν συλλογή με τα singles
Όλες οι πληροφορίες για την εμφάνιση του Jose
God is an Astronaut @ AN Club
Stream Until You Like It: Gang Gang Dance
Υποτροφία Μαρία Κάλλας
Video: Wooden Shjips – Lazy Bones
Enjoy Jazz Festival 2013
Video: Loutallica – “The View”
Jello Biafra & The Guantanamo School Of Medicine
Ο Michael Jackson στρέφεται προς το Las Vegas;
Larry Coryell
Video: Rihanna – ‘Man Down’
Έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο ο
Νέο ΕΡ για τους Mogwai
Οι Jazz Masters επιστρέφουν στο Παλλάς
Video: Monsieur Minimal – “Last Song”
Video: Moby – “Lie Down In Darkness”
Διαβάστε το tracklist του νέου άλμπουμ της PJ
Listen Up: Pearl Jam – ‘Crown Of Thorns
Διέρρευσαν δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια της Amy Winehouse
The Gathering @ Gagarin 205
Video: Phèdre – ‘Ode to the Swinger’
Open Your Box
Νέο album για τους Spoon