Είναι πλέον κάτι σαν παράδοση (όπως ανέφεραν κι οι ίδιοι σε μια συνέντευξή τους): οι δίσκοι των Autechre να διαρρέουν στο internet πριν την κυκλοφορία τους. Απ’το ‘Draft 7.30‘ και μετά, κάθε τους νέο άλμπουμ κυκλοφορεί σε παράνομες κόπιες ηλεκτρονικά (από περίεργα, σχεδόν nerdy forum μέχρι blog απ’την άκρη του κόσμου που ελάχιστα κοινά έχουν με την ηλεκτρονική μουσική).

Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι προτού διαρρεύσει το πραγματικό άλμπουμ, κυκλοφορούν και ψεύτικα αντίγραφα, από καλλιτέχνες που μοιάζουν στους Autechre– ή που θα’θελαν να μοιάσουν σ’αυτούς. Το ίδιο συνέβη και με το νέο τους άλμπουμ ‘Oversteps‘, καθώς για περίπου ένα μήνα στη θέση του «κυκλοφορούσε» ένα άλμπουμ των Altered:Carbon. Ένας έμπειρος ακροατής μάλλον θα καταλάβαινε εύκολα ότι δεν πρόκειται για δίσκο των Ae (αρκετά «φορτωμένο», σε αντίθεση με τις τελευταίες δουλειές τους)- όμως η προώθηση είχε ήδη γίνει. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’την αρχή.

autechreΈνα παράξενο ντουέτο

Το δίδυμο των Rob Brown και Sean Booth εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα της Βρετανίας το 1991, με το EP ‘Cavity Job’ (αν κι είχαν μικρή προυπηρεσία ως Lego Feet με ομώνυμο 12″ στη Skam Records, την ίδια χρονιά). Μέχρι το τέλος της δεκαετίας είχαν κατορθώσει να εδραιώσουν τη θέση τους ως ένα απ’τα σημαντικότερα σχήματα ηλεκτρονικής μουσικής των ’90s. Το πώς συνέβη αυτό δεν εξηγείται τόσο εύκολα, αν και θα μπορούσε να συμπτυχθεί σε 3 φράσεις: ‘Incunabula‘-‘Amber’-‘Tri Repetae‘. Η Βρετανία των αρχών του ’90 παρασυρόμενη από το ρεύμα των πρώτων rave στις αγγλικές εξοχές, και τους απόηχους του Chicago house και του Detroit techno απ’την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχε τους δικούς της λόγους να περηφανεύεται για ηλεκτρονικούς πειραματισμούς.

Οι Autechre βγήκαν ουσιαστικά ως «δεύτερο κύμα» μετά τους Orbital, LFO, The Black Dog- όχι χρονολογικά (καθώς όλα είναι της ίδιας περιόδου), όσο γιατί ο ήχος τους ήταν πολύ πιο σύνθετος από αυτά τα γκρουπ. Και πολύ πιο περίεργος. Μακριά απ’το μελωδικό techno των Orbital και το ιδιόμορφο ambient του Richard D. James, η μουσική των Autechre έσκασε σαν βόμβα, απ’το ‘Incunabula‘ κιόλας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν αγόρασα το EP του ‘Basscad‘ και το έβαλα να παίζει: δεν ήμουν σίγουρος αν έφταιγε το cd player μου που «μασούσε» τους ήχους ή αν είχα πάρει σκάρτο πράγμα απ’τα Metropolis. Το ‘Incunabula‘ ήταν ο ήχος μιας αγγλικής βιομηχανικής πόλης, ένα αντίστοιχο του Detroit: το techno χωρίς καμπύλες και καλλωπισμούς.

autechreΤο ‘Amber’ που ακολούθησε ήταν ένα ambient άλμπουμ, που όμως δε θύμιζε καθόλου τον Brian Eno, αν στον όρο θες απαραίτητα δίπλα και τον νονό του. Οι Brown-Booth δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, κι αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όταν μετά από 2 EP (‘Anvil Vapre‘, ‘Garbage‘) το 1995, κυκλοφόρησαν το ‘Tri Repetae‘. Απ’το μονόχρωμο εξώφυλλο (στην κλασική παράδοση των Designers Republic που έφτιαχναν το artwork για πολλά άλμπουμ της Warp) και τη δυνατότητα στον ακροατή να φτιάξει το δικό του cover χάρη στις ιδιόμορφες φωτό του booklet, καταλάβαινες ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ. Οι μελωδικές γραμμές του ‘Amber‘ είχαν εξαφανιστεί, και στη θέση τους εμφανίστηκε ένα τείχος από bleeps. Το ‘Tri Repetae‘ ήταν ένας ήχος μη-ανθρώπινος, σαν την ανάσα μιας μηχανής που πάλλεται. Ένα βιομηχανικό soundtrack συχνοτήτων βγαλμένων απ’το ‘Tetsuo’ του Shinya Tsukamoto. Αν ο όρος IDM έχει κάποια (θεωρητική..) βάση, το ‘Tri Repetae’ την αντιπροσωπεύει απόλυτα. Έκτοτε πολλά γκρουπ και πολλοί καλλιτέχνες έφτιαξαν «εγκεφαλική χορευτική μουσική» αλλά για την εποχή εκείνη κάτι αντίστοιχο έβρισκες μόνο στο ‘Vakio‘ των Pansonic (τότε Panasonic). Μετά απ’αυτό το άλμπουμ οι Autechre ξέφυγαν τελείως από κάθε προσπάθεια να φτιάξουν μουσική γήινη, σε στέρεες βάσεις, με μέση αρχή και τέλος. Τα δύο επόμενα άλμπουμ (‘Chiastic Slide‘, ‘LP5‘) πάτησαν πάνω στον ήχο του ‘Tri Repetae‘, ενώ το ‘Confield‘ του 2001 αποτελείωσε κάθε ελπίδα του ρομαντικού rock γραφιά που ακούει ηλεκτρονική μουσική για επιστροφή στη φόρμα.

autechreΑναμνήσεις από το μέλλον

Η πορεία τους μετά το ‘Tri Repetae’ απομάκρυνε όσους έβλεπαν στους Autechre μια εναλλακτική ηλεκτρονική συνέχεια των Chemical Brothers ή των Orbital. Η μουσική τους είχε ξεφύγει από τα στάνταρ της τυπικής σύνθεσης, κι έφτανε στα όρια του noise, με τα tracks να βρίσκονται στα πρόθυρα της αποσύνθεσης σε κάθε δευτερόλεπτο. Ο ακροατής τυπικά διακρίνει έναν ηλεκτρονικό σκελετό, τον οποίο bleeps και βιομηχανικοί ήχοι παραμορφώνουν σε μια άμορφη μάζα, abstract και ψυχρή. Το συναισθηματικό κομμάτι έχει αφαιρεθεί τελείως, η μουσική είναι γυμνή, καθαρά εγκεφαλική. Παρ’όλα αυτά, το feedback με τον ακροατή πολλές φορές σ’αυτή την περίπτωση είναι πιο ισχυρό (σχεδόν εθιστικό)- η γοητεία ενός εξωγήινου techno;

Εδώ και μια δεκαετία σέρνουν πίσω τους μια στρατιά φανατικών οπαδών, που ναι μεν αντιμετωπίζουν κάθε νέο άλμπουμ με ευλαβική πίστη, αλλά απ’την άλλη αρνούνται να ακούσουν κάτι παραπλήσιο στον ήχο τους. Το ‘Oversteps‘ του 2010 {Warp) είναι μια επιστροφή στη φόρμα για τους Autechre: η ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ το ‘Amber’, ειδικά σε κομμάτια όπως το ‘r ess‘ και το ‘see on see‘ (γραμμένα με μικρά γράμματα στο άλμπουμ- η παράδοση των δυσπρόφερτων τίτλων συνεχίζεται).

autechreΤο ‘Oversteps‘ είναι το πιο προσβάσιμο άλμπουμ τους εδώ και μια δεκαετία. Δεν δυσκολεύει τον ακροατή, δεν μοιάζει μετέωρο στη σημερινή μουσική πραγματικότητα, δεν ακούγεται ξεπερασμένο. Οι φήμες που τους ήθελαν να πειραματίζονται με dubstep στοιχεία αποδείχθηκαν (ευτυχώς) ψευδείς. Μπροστά στο σύμπλεγμα θορύβων του ‘Confield‘, το ‘Oversteps‘ μοιάζει μελωδικότατο. Τα beats έχουν πέσει, και τα κομμάτια δεν «πνίγουν» τον ακροατή, υπάρχει μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους, που αφήνει στην ατμόσφαιρα τον κύριο ρόλο- αν κάτι είναι το ‘Oversteps‘, είναι ατμοσφαιρικό. Σαν ένα soundtrack για ένα sci-fi φιλμ με ελάχιστο διάλογο.

Οι ρίζες του μηχανήματος Ae

Οι επιρροές τους δεν είναι εύκολο να αποκωδικοποιηθούν: σαφέστατα η μεγαλύτερη επιρροή ήταν οι μουσικοί απ’το Detroit που συνδέθηκαν με το techno (Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Carl Craig), κλασικές ηλεκτρονικές αναφορές (Kraftwerk), αλλά και σχήματα όπως οι Front 242, οι Coil κι οι Cabaret Voltaire.

Είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα απ’το ντοκιμαντέρ ‘Universal Techno‘ στο οποίο οι Booth-Brown (με φόντο τη Sagrada Familia της Βαρκελώνης!) μιλάνε με σεβασμό για τους μουσικούς απ’το Detroit που τους ενέπνευσαν να γράψουν μουσική.

Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν κι επιρροές που δεν είναι εμφανείς στη μουσική τους, αλλά δείχνουν το πολυσύνθετο της μουσικής τους βάσης: στα θρυλικά πλέον «ραδιοφωνικά» show που κάνουν μέσω streaming του site τους, διάρκειας 12 ωρών, μπλέκουν old school hip hop (Grandmaster Flash, Ultramagnetic MCs) με electro των ’80s (Captain Rapp) και new wave (Visage, Depeche Mode).

Αν κάποιος ξεκινούσε με αφετηρία το ‘Oversteps’ χωρίς να έχει ακούσει τίποτα από παλιότερο υλικό τους, καλό θα ήταν να ξεκινούσε με το ‘Incunabula‘ και το ‘Amber‘. Απ’το ‘LP5‘ και μετά τα πράγματα ζορίζουν, και χρειάζεται μια αφομοίωση με τον ήχο του IDM για να τα βγάλεις πέρα στο ‘Draft 7.30‘ και το ‘Untilted‘. Το περσινό ‘Quaristice‘ χωρίς να είναι κακός δίσκος, μοιάζει μέσος όρος στη δισκογραφία τους: δεν καινοτομεί, ούτε συναρπάζει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα remix που έχουν κάνει σε διάφορους καλλιτέχνες, κυρίως για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στα original κομμάτια. Αν κάποιος ψάξει αρκετά, θα βρει remix τους πάνω στον Jimi Tenor, τους Nightmares On Wax, ακόμα και στους Saint Etienne και τους Stereolab.

autechreΣτα live τους χαρακτηριστική είναι η παντελής έλλειψη φωτισμού- οι δυο τους παίζουν στο απόλυτο σκοτάδι. Οι Autechre εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας: στην Αθήνα, στο Bios για τα 8 χρόνια λειτουργίας του την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, και στα πλαίσια του Reworks festival, στη Βίλκα στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Links:
http://www.autechre.ws/
http://www.myspace.com/myslb
http://en.wikipedia.org/wiki/Autechre

http://www.bios.gr
http://www.reworks.gr/

Διάβασε επίσης...
You Have No Idea What YouΆre Getting Into
Δανείστηκαν το όνομά τους από την αγγλική σειρά "Office". Δανείστηκαν electro ιδέες από τους Daft Punk και τους Justice, δυνατές κιθαριστικές φόρμες από τους Rage Against The Machine. Πήραν μια δόση indie ως γνήσια παιδιά του Reading. Έβαλαν όλο το αλήτικο attitude στη μουσική τους, ανέβασαν τα κομμάτια τους στο ...
Συνέχεια...
Ανακοίνωση του Συνήγορου του Καταναλωτή όσον αφορά το EJEKT Festival
Ανακοίνωση έβγαλε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή του Συνήγορου του Καταναλωτή με θέμα:  Επιστροφή του αντιτίμου εισιτηρίου σε καταναλωτές λόγω ακύρωσης εμφάνισης της Amy Winehouse στα πλαίσια του Eject Festival (αναφέρεται φυσικά στο Ejekt Festival), την οποία "ανακάλυψαν" οι φίλοι μας στο crackhitler και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εν κατακλείδι, "απευθύνει σύσταση ...
Συνέχεια...
Επανασυνδέονται οι At The Drive-In!
"¡ ATTENTION ! To whom it may concern: AT THE DRIVE-IN will be breaking their 11 year silence THIS STATION IS …NOW…OPERATIONAL" Με αυτό το απλό μήνυμα στο επίσημο site τους οι At The Drive-In ανακοίνωσαν την επανασυνδεση τους έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την διάλυση τους. Η post-hardcore πεντάδα από το ...
Συνέχεια...
Dear God I Hate Myself
'I will be nicer to the cat than I will be to you' Οι Xiu Xiu (προφέρονται shoe-shoe) ήταν και είναι πάντοτε το όχημα έφρασης του Jamie Stuart, παρά τον μεγάλο αριθμό συνεργατών που έχουν περάσει από το project. Ο Stuart είναι ο ιδιοσυγκρασιακός «περίεργος», αλλά ιδιοφυής και γεμάτος χιλιάδες ...
Συνέχεια...
To Σάββατο το 5ο Country Music Festival με Ty Herndon και Dustbowl
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Γκαραβέλας διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο, αυτή τη φορά στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, το Country Music Festival.Headliner φέτος, ένας από τους πιο σημαντικούς εκφραστές της New Country του Texas, o Ty Herndon με 4.000.000 πωλήσεις album στο ενεργητικό του, πολλά βραβεία ...
Συνέχεια...
Octopus
Τρίτο άλμπουμ στη σειρά για το σεξτέτο από το Isle Of Wight και κατά τρόπον τινά "επιστροφή στα πάτρια εδάφη" (δηλαδή στο υπόγειο προσωπικό στούντιο στην ιδιαίτερη πατρίδα τους) για την ηχογράφηση του μιας και το προηγούμενο και αρκετά επιτυχημένο Feed The Bees του 2004 είχε ηχογραφηθεί στα θρυλικά Abbey ...
Συνέχεια...
Ακούστε τα νέα άλμπουμ των Rustie και Martyn
Η 10η Οκτωβρίου θα είναι μια καλή ημέρα για τους θιασώτες του σύγχρονου electronic/dance ήχου αφού κυκλοφορεί το ντεμπούτο Glass Swords του γλασκωβέζου dj/παραγώγου Rustie (aka Russell Whyte) από την Warp αλλά και το Ghost People του Ολλανδού Martyn (aka Martijn Deykers)στην Brainfeeder του Flying Lotus. Ο Rustie έχει ήδη μια ...
Συνέχεια...
‘FLESH GORDON’  launch party αυτή τη Παρασκευή στο Yoga Bola
Launch Party για την ομάδα "FLESH GORDON" αυτή τη Παρασκευή, 6 Μαρτίου, στο Yoga Bola.Τα ιδρυτικά μέλη του "FLESH GORDON" λανσάρουν το νέο blog κάνοντας το πρώτο τους party (μέσα από μια σειρά μηνιαίων residencies που έχουν προγραμματιστεί), με "ιερό" σκοπό την παρθενική limited 12ίντση κυκλοφορία του label μερικές εβδομάδες ...
Συνέχεια...
Μήνυση από dj στους White Stripes
Η Καναδέζα DJ Dominique Payette έκανε μήνυση στους The White Stripes επειδή χρησιμοποίησαν δέκα δευτερόλεπτα από το show της, σε κομμάτι του γκρουπ το 2000.Το κομμάτι είναι το 'Jumble, Jumble' και μπορείτε να ακούσετε ένα απόσπασμα από εδώ.Η Dominique Payette δηλώνει ότι είχε πλήρη άγνοια για την χρησιμοποίηση της φωνής ...
Συνέχεια...
Listen Up: Θάνος Ανεστόπουλος – “Ξανάρθαν Τα Σύννεφα”
Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε για την επικείμενη δισκογραφική επιστροφή του Θάνου Ανεστόπουλου με την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του album, μετά το τέλος των Διάφανων Κρίνων, με τίτλο "Ως το Τέλος". Το album θα κυκλοφορήσει μέσω του Εξώστη της Inner Ear στις 20 Απριλίου, και ήδη έχουμε το πρώτο τραγούδι με τίτλο "Ξανάρθαν τα Σύννεφα". Τον ...
Συνέχεια...
R.E.M.: με νέο άλμπουμ το 2008
Ο τραγουδιστής των R.E.M., Michael Stipe, με δηλώσεις του σε φιλανθρωπικό γκαλά στη Νέα Υόρκη, έδωσε την υπόσχεση για νέο δίσκο από τους R.E.M., μέσα στην επόμενη χρονιά. Το μόνο περίεργο και ίσως ανησυχητικό για τους Fans του γκρουπ στοιχείο είναι η ημερομηνία που δήλωσε: η 1η Απριλίου!Όμως, την επόμενη ...
Συνέχεια...
Color Wheel
Βλέποντας το εξώφυλλο του 'Color Wheel', και μη γνωρίζοντας από που κρατάνε οι Growing, υπέθεσα πως έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα post-rock κυκλοφορία, πιθανόν βρετανική. Για την ακρίβεια, κατάγονται από την Olympia της Ουάσιγκτον, και το τελευταίο τους cd κυκλοφόρησε από την Rock Action Records, τη δισκογραφική εταιρεία δηλαδή ...
Συνέχεια...
Πέθανε ο Billy Powell των Lynyrd Skynyrd
Στο σπίτι του στη Florida άφησε την τελευταία του πνοή εχθές, 28 Ιανουαρίου ο Billy Powell, κιμπορντίστας των θρυλικών Lynyrd Skynyrd. Ήταν 56 ετών.Σύμφωνα με το Associated Press, ο Powel τηλεφώνησε το πρωί της Τετάρτης στην Αστυνομία αναφέροντας ότι δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Όταν έφτασαν στο σπίτι του, είχε ήδη πεθάνει, ...
Συνέχεια...
Το Gagarin 205 υποδέχεται τη Μόνικα
Μετά την άκρως επιτυχημένη σειρά ζωντανών εμφανίσεών της στην επαρχία, με τα live σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα να γίνονται sold out, η Μόνικα επιστρέφει στην Αθήνα για να μας δώσει και 'δω άλλη μία γεύση της πρώτης της δισκογραφικής κυκλοφορίας.Στις 11 Δεκεμβρίου το Gagarin 205 την καλωσορίζει και υποδέχεται το ...
Συνέχεια...
Οι Way Out West σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Κερδίστε προσκλήσεις!
Οι Way Out West, το δίδυμο δηλαδή των Nick Warren και Jody Wisterhoff, έρχονται στην Ελλάδα καλεσμένοι της Klik Records σε δύο ξεχωριστά party σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν το Way Out West Soundsystem.Στην Αθήνα θα βρεθούν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος) ...
Συνέχεια...
Οι The Sisters Of Mercy στην Ελλάδα
Το Σάββατο 11 Απριλίου, στο Κτήριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος, στην Αθήνα και την Κυριακή 12 Απριλίου, στην Αποθήκη του Μύλου, στην Θεσσαλονίκη, οι The Sisters Of Mercy, ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας.Στο δελτίο τύπου συστήνονται σαν "ένα rock'n'roll γκρουπ. ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol.17
Για τους Atoms For Peace θα γράψω όταν μου περάσει η περίοδος και η βλεφαρόπτωση που έπαθα και στα δύο μάτια, όταν είδα στο ράφι του δισκοπωλείου με 22 ευρώ το special edition που είχα κάνει pre-order από το site τους για 50 ευρώ. John Grant – Pale Green Ghosts (Bella Union) Η ...
Συνέχεια...
Do you want to jerk it out? – Οι Σουηδοί Caesars την Κυριακή στο Κύτταρο
Σουηδικό rock'n'roll γιατί έτσι μας αρέσει, και οι Caesars είναι από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της σκηνής. Και αν με το "Jerk It Out" χορεύαμε για τα καλά πριν από κάποια χρόνια, το παλικάρια κυκλοφόρησαν πέρσι το διπλό album "Strawberry Weed" και έτσι έρχονται στη χώρα μας την ερχόμενη Κυριακή ...
Συνέχεια...
Download This: Radiohead – Live At Tramps June 1, 1995 (Full Length Concert)
To αμερικάνικο περιοδικό Paste σε συνεργασία με το Noisetrade διαθέτουν από σήμερα μια ιστορική συναυλία των Radiohead, ηχογραφημένη στην Νέα Υόρκη τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του The Bends, για stream ή/και για δωρεάν download (!): Recorded at New York City's Tramps just three months after the release of their second ...
Συνέχεια...
Ο Popeye πρωταγωνιστής σε video των Wilco!
Το νέο βιντεοκλίπ των Wilco για το νέο τους single Dawned on Me, μέσα από το τελευταίο τους άλμπουμ The Whole Love, έχει για πρωταγωνιστή έναν παιδικό μας ήρωα, τον αγαπημένο Popeye the Sailor Man! Αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο αυτό αποτελεί την πρώτη επίσημη επιστροφή του Popeye και της ...
Συνέχεια...
Download This: Four Tet – Various tracks
Μπορεί τον Οκτώβριο να μας χάρισε το πιο πρόσφατο, και πολύ καλό, άλμπουμ του Beautiful Rewind αλλά ο πολυσχιδής παραγωγός Four Tet (aka Kieran Hebden) έχει πολλά κρυμμένα "καλούδια" στους σκληρούς δίσκους του προφανώς. Έτσι χθες βράδυ και για να γιορτάσει τους 100.000 followers στο twitter αποφάσισε να μοιράσει αρκετά από ...
Συνέχεια...
Lydia Lunch + Mary & The Boy @ Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage
Μόνη η Lydia Lunch αλλά πληθωρική σε όλα της πάνω στη σκηνή του Upstage, με το ένα τσιγάρο να διαδέχεται το άλλο, και με τον καπνό που φυσάει να αποτελεί και το φυσικότερο εφέ στην παρουσία της μπροστά μας, απαγγέλλει, παρλάρει και «τραγουδάει» σχεδόν ασταμάτητα με την κόκκινη βεντάλια της ...
Συνέχεια...
Stream this: Neil Young & Crazy Horse – “Americana”
Εννιά χρόνια μετά το "Greendale" και δεκαέξι μετά το "Broken Arrow" ο Neil Young συναντάει την πλήρη σύνθεση των Crazy Horse στο νέο album που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, με τίτλο "Americana". Το "Americana" περιέχει νέες εκτελέσεις και ενορχηστρώσεις από τον σπουδαίο Neil Young και την μεγάλη μπάντα των Crazy ...
Συνέχεια...
Ο Γιώργης, μια πόλη, ένας Barcelonauta και πολλές μουσικές ιστορίες
Ο Γιώργης Χριστοδούλου αγάπησε τη Βαρκελώνη και της έφτιαξε και ένα δίσκο για να μας φτιάξει το κέφι.  Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργης κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαρκελώνης, της πόλης που αγάπησε τρελά και τον αγάπησε και αυτή. Της πόλης που τον ενέπνευσε και αυτός της έφτιαξε έναν δίσκο. Με τραγούδια ...
Συνέχεια...
Rene Aubry @ Θέατρο Παλλάς
Είναι η δεύτερη φορά που τυγχάνει να παρακολουθήσω τον Rene Aubry ζωντανά - η πρώτη αν θυμάμαι καλά ήταν το 2000 στο Jazz - Ethnic Festival στο Διογένης Παλλάς(!) - και όπως τότε έτσι και τώρα, μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η σεμνότητα και η καλαισθησία του σπουδαίου αυτού μουσικού.Έτσι, το ...
Συνέχεια...
Introducing… Stereovoid
Λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσουν το πρώτο τους digital single, το mixtape.gr σας παρουσιάζει τους Stereovoid. /strong> (Facebook | Soundcloud), τρία παιδιά που ο μέσος όρος ηλικίας τους αγγίζει οριακά τα 20 χρόνια και παρόλο που έχουν διαθέσιμα μόλις δύο κομμάτια -θα τα βρείτε στο τέλος του άρθρου-, κάτι μας λέει ...
Συνέχεια...
O Lou Reed ξεκίνησε ραδιοφωνική εκπομπή
Ο Lou Reed έχοντας κουραστεί από την κατάντια του ραδιοφώνου τη σήμερον ημέρα (join the club!), αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του ιντερνετικού ραδιοφώνου SIRIUS για την παρουσίαση μιας εβδομαδιαίας εκπομπής.Έτσι από το περασμένο Σάββατο και εφεξής μπορείτε να ακούτε τον κύριο Reed να γκρινιάζει για την αποχαύνωση των ραδιοφωνικών ...
Συνέχεια...
Download this:  DJ ALX Terror X Crew Instrumentals [mixtape]
Μια φορά και έναν καιρό υπήρξε το ίσως καλύτερo hip hop συγκρότημα αυτής της χώρας. Από το ιστορικό  ντεμπούτο EP τους στην Studio II το 1995 - το οποίο 12" το είχαμε πραγματικά  "λιώσει" εκείνα τα χρόνια και με τις θρυλικές τότε ζωντανές τους εμφανίσεις - και στην συνέχεια με τα δύο ...
Συνέχεια...
Ανακοίνωση της Hot Beez σχετικά με την ακυρωθείσα αποψινή συναυλία του James Blunt
Λάβαμε μόλις την ανακοίνωση της Hot Beez, της εταιρείας που διοργανώνει τη προγραμματισθείσα για σήμερα συναυλία του James Blunt, τελικά ακυρώθηκε, λόγω τουαναπάντεχου κλεισίματος του Θεάτρου του Λυκαβηττού. Την παραθέτουμε αυτούσια:"Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό, ότι η αποψινή συναυλία του James Blunt στον Λυκαβηττό, δεν θα πραγματοποιηθεί.Παρά το γεγονός ...
Συνέχεια...
Listen Up: Forest Swords – ‘Thor’s Stone’ (Lee ‘Scratch’ Perry Remix)
Είχαμε δει σχετικά πρόσφατα το συνοδευτικό βίντεο για το 'Thor's Stone', ένα από τα καλύτερα κομμάτια -αν και, όπως σωστά σημείωνε στο review του o Γιάννης Σαμούρκας πριν λίγους μήνες, "κανένα κομμάτι δεν μπορεί να αποσπαστεί από το σύνολο"- μέσα από το πρόσφατο ντεμπούτο του Forest Swords Engravings (Tri Angle ...
Συνέχεια...
You Have No Idea What YouΆre Getting Into
Ανακοίνωση του Συνήγορου του Καταναλωτή όσον αφορά το
Επανασυνδέονται οι At The Drive-In!
Dear God I Hate Myself
To Σάββατο το 5ο Country Music Festival με
Octopus
Ακούστε τα νέα άλμπουμ των Rustie και Martyn
‘FLESH GORDON’ launch party αυτή τη Παρασκευή
Μήνυση από dj στους White Stripes
Listen Up: Θάνος Ανεστόπουλος – “Ξανάρθαν Τα Σύννεφα”
R.E.M.: με νέο άλμπουμ το 2008
Color Wheel
Πέθανε ο Billy Powell των Lynyrd Skynyrd
Το Gagarin 205 υποδέχεται τη Μόνικα
Οι Way Out West σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι The Sisters Of Mercy στην Ελλάδα
New Adventures In Hi-Fi vol.17
Do you want to jerk it out? –
Download This: Radiohead – Live At Tramps June
Ο Popeye πρωταγωνιστής σε video των Wilco!
Download This: Four Tet – Various tracks
Lydia Lunch + Mary & The Boy @
Stream this: Neil Young & Crazy Horse –
Ο Γιώργης, μια πόλη, ένας Barcelonauta και πολλές
Rene Aubry @ Θέατρο Παλλάς
Introducing… Stereovoid
O Lou Reed ξεκίνησε ραδιοφωνική εκπομπή
Download this: DJ ALX Terror X Crew
Ανακοίνωση της Hot Beez σχετικά με την ακυρωθείσα
Listen Up: Forest Swords – ‘Thor’s Stone’ (Lee