Είναι πλέον κάτι σαν παράδοση (όπως ανέφεραν κι οι ίδιοι σε μια συνέντευξή τους): οι δίσκοι των Autechre να διαρρέουν στο internet πριν την κυκλοφορία τους. Απ’το ‘Draft 7.30‘ και μετά, κάθε τους νέο άλμπουμ κυκλοφορεί σε παράνομες κόπιες ηλεκτρονικά (από περίεργα, σχεδόν nerdy forum μέχρι blog απ’την άκρη του κόσμου που ελάχιστα κοινά έχουν με την ηλεκτρονική μουσική).

Το ακόμα πιο παράξενο είναι ότι προτού διαρρεύσει το πραγματικό άλμπουμ, κυκλοφορούν και ψεύτικα αντίγραφα, από καλλιτέχνες που μοιάζουν στους Autechre– ή που θα’θελαν να μοιάσουν σ’αυτούς. Το ίδιο συνέβη και με το νέο τους άλμπουμ ‘Oversteps‘, καθώς για περίπου ένα μήνα στη θέση του «κυκλοφορούσε» ένα άλμπουμ των Altered:Carbon. Ένας έμπειρος ακροατής μάλλον θα καταλάβαινε εύκολα ότι δεν πρόκειται για δίσκο των Ae (αρκετά «φορτωμένο», σε αντίθεση με τις τελευταίες δουλειές τους)- όμως η προώθηση είχε ήδη γίνει. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’την αρχή.

autechreΈνα παράξενο ντουέτο

Το δίδυμο των Rob Brown και Sean Booth εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα της Βρετανίας το 1991, με το EP ‘Cavity Job’ (αν κι είχαν μικρή προυπηρεσία ως Lego Feet με ομώνυμο 12″ στη Skam Records, την ίδια χρονιά). Μέχρι το τέλος της δεκαετίας είχαν κατορθώσει να εδραιώσουν τη θέση τους ως ένα απ’τα σημαντικότερα σχήματα ηλεκτρονικής μουσικής των ’90s. Το πώς συνέβη αυτό δεν εξηγείται τόσο εύκολα, αν και θα μπορούσε να συμπτυχθεί σε 3 φράσεις: ‘Incunabula‘-‘Amber’-‘Tri Repetae‘. Η Βρετανία των αρχών του ’90 παρασυρόμενη από το ρεύμα των πρώτων rave στις αγγλικές εξοχές, και τους απόηχους του Chicago house και του Detroit techno απ’την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είχε τους δικούς της λόγους να περηφανεύεται για ηλεκτρονικούς πειραματισμούς.

Οι Autechre βγήκαν ουσιαστικά ως «δεύτερο κύμα» μετά τους Orbital, LFO, The Black Dog- όχι χρονολογικά (καθώς όλα είναι της ίδιας περιόδου), όσο γιατί ο ήχος τους ήταν πολύ πιο σύνθετος από αυτά τα γκρουπ. Και πολύ πιο περίεργος. Μακριά απ’το μελωδικό techno των Orbital και το ιδιόμορφο ambient του Richard D. James, η μουσική των Autechre έσκασε σαν βόμβα, απ’το ‘Incunabula‘ κιόλας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν αγόρασα το EP του ‘Basscad‘ και το έβαλα να παίζει: δεν ήμουν σίγουρος αν έφταιγε το cd player μου που «μασούσε» τους ήχους ή αν είχα πάρει σκάρτο πράγμα απ’τα Metropolis. Το ‘Incunabula‘ ήταν ο ήχος μιας αγγλικής βιομηχανικής πόλης, ένα αντίστοιχο του Detroit: το techno χωρίς καμπύλες και καλλωπισμούς.

autechreΤο ‘Amber’ που ακολούθησε ήταν ένα ambient άλμπουμ, που όμως δε θύμιζε καθόλου τον Brian Eno, αν στον όρο θες απαραίτητα δίπλα και τον νονό του. Οι Brown-Booth δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, κι αυτό φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όταν μετά από 2 EP (‘Anvil Vapre‘, ‘Garbage‘) το 1995, κυκλοφόρησαν το ‘Tri Repetae‘. Απ’το μονόχρωμο εξώφυλλο (στην κλασική παράδοση των Designers Republic που έφτιαχναν το artwork για πολλά άλμπουμ της Warp) και τη δυνατότητα στον ακροατή να φτιάξει το δικό του cover χάρη στις ιδιόμορφες φωτό του booklet, καταλάβαινες ότι κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ. Οι μελωδικές γραμμές του ‘Amber‘ είχαν εξαφανιστεί, και στη θέση τους εμφανίστηκε ένα τείχος από bleeps. Το ‘Tri Repetae‘ ήταν ένας ήχος μη-ανθρώπινος, σαν την ανάσα μιας μηχανής που πάλλεται. Ένα βιομηχανικό soundtrack συχνοτήτων βγαλμένων απ’το ‘Tetsuo’ του Shinya Tsukamoto. Αν ο όρος IDM έχει κάποια (θεωρητική..) βάση, το ‘Tri Repetae’ την αντιπροσωπεύει απόλυτα. Έκτοτε πολλά γκρουπ και πολλοί καλλιτέχνες έφτιαξαν «εγκεφαλική χορευτική μουσική» αλλά για την εποχή εκείνη κάτι αντίστοιχο έβρισκες μόνο στο ‘Vakio‘ των Pansonic (τότε Panasonic). Μετά απ’αυτό το άλμπουμ οι Autechre ξέφυγαν τελείως από κάθε προσπάθεια να φτιάξουν μουσική γήινη, σε στέρεες βάσεις, με μέση αρχή και τέλος. Τα δύο επόμενα άλμπουμ (‘Chiastic Slide‘, ‘LP5‘) πάτησαν πάνω στον ήχο του ‘Tri Repetae‘, ενώ το ‘Confield‘ του 2001 αποτελείωσε κάθε ελπίδα του ρομαντικού rock γραφιά που ακούει ηλεκτρονική μουσική για επιστροφή στη φόρμα.

autechreΑναμνήσεις από το μέλλον

Η πορεία τους μετά το ‘Tri Repetae’ απομάκρυνε όσους έβλεπαν στους Autechre μια εναλλακτική ηλεκτρονική συνέχεια των Chemical Brothers ή των Orbital. Η μουσική τους είχε ξεφύγει από τα στάνταρ της τυπικής σύνθεσης, κι έφτανε στα όρια του noise, με τα tracks να βρίσκονται στα πρόθυρα της αποσύνθεσης σε κάθε δευτερόλεπτο. Ο ακροατής τυπικά διακρίνει έναν ηλεκτρονικό σκελετό, τον οποίο bleeps και βιομηχανικοί ήχοι παραμορφώνουν σε μια άμορφη μάζα, abstract και ψυχρή. Το συναισθηματικό κομμάτι έχει αφαιρεθεί τελείως, η μουσική είναι γυμνή, καθαρά εγκεφαλική. Παρ’όλα αυτά, το feedback με τον ακροατή πολλές φορές σ’αυτή την περίπτωση είναι πιο ισχυρό (σχεδόν εθιστικό)- η γοητεία ενός εξωγήινου techno;

Εδώ και μια δεκαετία σέρνουν πίσω τους μια στρατιά φανατικών οπαδών, που ναι μεν αντιμετωπίζουν κάθε νέο άλμπουμ με ευλαβική πίστη, αλλά απ’την άλλη αρνούνται να ακούσουν κάτι παραπλήσιο στον ήχο τους. Το ‘Oversteps‘ του 2010 {Warp) είναι μια επιστροφή στη φόρμα για τους Autechre: η ατμόσφαιρα θυμίζει πολύ το ‘Amber’, ειδικά σε κομμάτια όπως το ‘r ess‘ και το ‘see on see‘ (γραμμένα με μικρά γράμματα στο άλμπουμ- η παράδοση των δυσπρόφερτων τίτλων συνεχίζεται).

autechreΤο ‘Oversteps‘ είναι το πιο προσβάσιμο άλμπουμ τους εδώ και μια δεκαετία. Δεν δυσκολεύει τον ακροατή, δεν μοιάζει μετέωρο στη σημερινή μουσική πραγματικότητα, δεν ακούγεται ξεπερασμένο. Οι φήμες που τους ήθελαν να πειραματίζονται με dubstep στοιχεία αποδείχθηκαν (ευτυχώς) ψευδείς. Μπροστά στο σύμπλεγμα θορύβων του ‘Confield‘, το ‘Oversteps‘ μοιάζει μελωδικότατο. Τα beats έχουν πέσει, και τα κομμάτια δεν «πνίγουν» τον ακροατή, υπάρχει μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους, που αφήνει στην ατμόσφαιρα τον κύριο ρόλο- αν κάτι είναι το ‘Oversteps‘, είναι ατμοσφαιρικό. Σαν ένα soundtrack για ένα sci-fi φιλμ με ελάχιστο διάλογο.

Οι ρίζες του μηχανήματος Ae

Οι επιρροές τους δεν είναι εύκολο να αποκωδικοποιηθούν: σαφέστατα η μεγαλύτερη επιρροή ήταν οι μουσικοί απ’το Detroit που συνδέθηκαν με το techno (Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Carl Craig), κλασικές ηλεκτρονικές αναφορές (Kraftwerk), αλλά και σχήματα όπως οι Front 242, οι Coil κι οι Cabaret Voltaire.

Είναι χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα απ’το ντοκιμαντέρ ‘Universal Techno‘ στο οποίο οι Booth-Brown (με φόντο τη Sagrada Familia της Βαρκελώνης!) μιλάνε με σεβασμό για τους μουσικούς απ’το Detroit που τους ενέπνευσαν να γράψουν μουσική.

Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν κι επιρροές που δεν είναι εμφανείς στη μουσική τους, αλλά δείχνουν το πολυσύνθετο της μουσικής τους βάσης: στα θρυλικά πλέον «ραδιοφωνικά» show που κάνουν μέσω streaming του site τους, διάρκειας 12 ωρών, μπλέκουν old school hip hop (Grandmaster Flash, Ultramagnetic MCs) με electro των ’80s (Captain Rapp) και new wave (Visage, Depeche Mode).

Αν κάποιος ξεκινούσε με αφετηρία το ‘Oversteps’ χωρίς να έχει ακούσει τίποτα από παλιότερο υλικό τους, καλό θα ήταν να ξεκινούσε με το ‘Incunabula‘ και το ‘Amber‘. Απ’το ‘LP5‘ και μετά τα πράγματα ζορίζουν, και χρειάζεται μια αφομοίωση με τον ήχο του IDM για να τα βγάλεις πέρα στο ‘Draft 7.30‘ και το ‘Untilted‘. Το περσινό ‘Quaristice‘ χωρίς να είναι κακός δίσκος, μοιάζει μέσος όρος στη δισκογραφία τους: δεν καινοτομεί, ούτε συναρπάζει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα remix που έχουν κάνει σε διάφορους καλλιτέχνες, κυρίως για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στα original κομμάτια. Αν κάποιος ψάξει αρκετά, θα βρει remix τους πάνω στον Jimi Tenor, τους Nightmares On Wax, ακόμα και στους Saint Etienne και τους Stereolab.

autechreΣτα live τους χαρακτηριστική είναι η παντελής έλλειψη φωτισμού- οι δυο τους παίζουν στο απόλυτο σκοτάδι. Οι Autechre εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας: στην Αθήνα, στο Bios για τα 8 χρόνια λειτουργίας του την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, και στα πλαίσια του Reworks festival, στη Βίλκα στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Links:
http://www.autechre.ws/
http://www.myspace.com/myslb
http://en.wikipedia.org/wiki/Autechre

http://www.bios.gr
http://www.reworks.gr/

Διάβασε επίσης...
Video: Turbonegro – “I Got A Knife”
Οι πρωτεργάτες και κύριοι εκφραστές του deathpunk κινήματος, οι τρισμέγιστοι Turbonegro, έδωσαν μόλις στην κυκλοφορία το νέο τους video clip για το I Got A Knife, το εναρκτήριο κομμάτι του φετινού Sexual Harassment, του πρώτου album της μπάντας με τον ασυναγώνιστο Tony Sylvester (πρώην Dukes of Nothing) να βρίσκεται πίσω ...
Συνέχεια...
The Astronauts + Autodivine
Πάρα την σαββατιάτικη βροχή το AN Club είχε ικανοποιητική προσέλευση, απέχοντας πολύ όμως από το να χαρακτηριστεί γεμάτο, από ένα ετερόκλητο πλήθος από 30άρηδες και άνω αλλά και πιτσιρικάδες πάνκηδες (και πάνκισσες!) με εντυπωσιακές «μοϊκάνες» που άδραξαν την ευκαιρία να δουν τους «Αστροναύτες» του θρυλικού Mark σε μια από τις ...
Συνέχεια...
O Leόn σε συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ένας χρόνος πέρασε από την κυκλοφορία του "Futrue" από την Archangel, ντεμπούτο album για τον νεαρό Λεών Βερέμη, και ο τραγουδοποιός με το σήμα-κατατεθέν πια ukelele του ετοιμάζει αυτή την περίοδο την νέα του δισκογραφική δουλειά. Ο León με τη συνοδεία της πολυμελούς μπάντας του, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά νέο υλικό, αλλά και ...
Συνέχεια...
Αλλαγή χώρου και ημερομηνίας για τους Prodigy
H συναυλία των Prodigy στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μόνο στις 17 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Φαλήρου TaekwonDo. Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρίας. Μετά το sold out της πρώτης συναυλίας των Prodigy στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου στο Αθηνών Αρένα και για να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση για εισιτήρια, προστέθηκε και ...
Συνέχεια...
O Cayetano παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ στο Bios
Ο Cayetano επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από ενάμιση χρόνο, για να παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ  με τίτλο Once Sometime.  O Γιώργος Μπρατάνης -a.k.a. Cayetano- εμφανίστηκε στη δισκογραφία με το συγκρότημα των Στρογγυλό Κίτρινο, πίσω στη δεκαετία του 90, ενώ αργότερα, μετακομίζοντας στην Ισπανία κατάφερε να ανοίξει τους μουσικούς του ορίζοντες, αλλά και τις ...
Συνέχεια...
Big money – Big (hip-hop) business
Πλέον τα λεφτά που διακινούνται στο hip hop είναι σοβαρά, με αποτέλεσμα η Forbes να ετοιμάσει για πρώτη φορά λίστα με τους πλουσιότερους rappers σύμφωνα με τα εισοδήματα τους το 2006.Κατά τα αναμενόμενα ο Jay-Z είναι στην κορυφή, με έσοδα που προέρχονται από το φετινό του δίσκο Kingdom Come, την ...
Συνέχεια...
10+1 Facts για τον Ty Segall που επιστρέφει στο ΑΝ Club
Με αφορμή τη συναυλιακή επιστροφή του Ty Segall στην Αθήνα, μια διοργάνωση της Arte Fiasco στο An Club, αυτή την Τετάρτη, συγκεντρώνουμε μερικές γνωστές και άγνωστες αλήθειες για το νεαρό ρόκερ από την Καλιφόρνια. - To πιο γνωστό χαρακτηριστικό του και όχι άδικα είναι η φρενήρης παραγωγικότητά του. Από το 2008 ...
Συνέχεια...
Σύντομα το πρώτο EP των Le Page – Συμμετέχει ο Barry Louis Polisar!
Είναι μία από τις πιο υποσχόμενες νέες ελληνικές μπάντες και ύστερα από αρκετές συναυλίες - μία από αυτές και ως φιλοξενούμενοι του mixtape.gr στο Soul Stereo μέσα στο χειμώνα που μας πέρασε.Αναφερόμαστε στους Le page οι οποίοι αυτές τις μέρες βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία. Το ...
Συνέχεια...
Open Your Box
Ποτέ δεν ήμουν φαν της Yoko Ono (ούτε καν του John Lennon εδώ που τα λέμε, πάντα ήμουν με τον Paul - στη ζωή πρέπει συνεχώς να παίρνεις θέση..). Είναι κοινώς γνωστές νομίζω οι θεωρίες περί διάλυσης των Beatles εξαιτίας της, για το πόσο επηρέαζε τον Lennon κ.ο.κ. Η Yoko ...
Συνέχεια...
Κερδίστε προσκλήσεις για την δεύτερη ημέρα του Gagarin Open Air Festival + Οι ώρες εμφανίσεων!
Μία μεγάλη γιορτή της ελληνικής σκηνής αναμένεται να απολαύσουμε την Παρασκευή στο Γήπεδο Baseball στο πλαίσιο του Gagarin Open Air Festival.Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες, οι Last Drive, τα Διάφανα Κρίνα, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies και o Ντίνος Σαδίκης αποτελούν τα έξι κομμάτια ενός παζλ με το ...
Συνέχεια...
Το ντεμπούτο των  Dum Dum Girls
Oι Dum Dum Girls, το fuzz-punk γκρουπ απο το Los Angeles, υπέγραψαν στη δισκογραφική εταιρία Sub Pop πριν απο μερικούς μήνες και τώρα προετοιμάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους.Ο πρώτος τους δίσκος θα λέγεται 'I Will Be' και πρόκειται να βγει στην αγορά στις 30 Μαρτίου.Το συγκρότημα έχει ήδη κυκλοφορήσει κάποια ...
Συνέχεια...
Video: Killer Mike – ‘Reagan’
Τρίτο βίντεο, μετά τα 'Big Beast' και 'Untitled', μέσα από το εξαιρετικό R.A.P. Music του Killer Mike -παραμένει στα αγαπημένα μας άλμπουμ για την χρονιά που διανύουμε, αν "τσεκάρετε" ένα μόνο hip-hop άλμπουμ για φέτος πρέπει να είναι αυτό- αυτή την φορά για πολιτικά φορτισμένο 'Reagan'.  Γυρισμένο αποκλειστικά σε animation, ...
Συνέχεια...
Black Lips + The Velvoids @ Gagarin 205
Χορταστικό το menu την Πέμπτη το βράδυ. Αμερικάνικη μπάντα στα ντουζένια της, ανάλογο ντόπιο support, smile price εισιτήριο, το Gagarin όμως μισογεμάτο. Γιατί ρε παιδιά; Γιατί τόσο καναπέ; Εντάξει το ραδιόφωνο δεν ακούγεται, υπάρχει όμως internet, youtube, myspace και ένα κάρο τρόποι να καταλάβεις ότι αυτοί που παίζουν απόψε μετράνε ...
Συνέχεια...
Sold Out η σημερινή εμφάνιση της Lila Downs
¶λλα live ακυρώνονται λόγω χαμηλής προπώλησης και άλλα γίνονται sold out.Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει και η σημερινή βραδιά της μεξικάνας Lila Downs στο, μικρής βέβαια χωρητικότητας, Κηποθέατρο του Παπάγου. Sold Out λοιπόν, η πρώτη εμφάνιση της σπουδαίας ερμηνεύτριας, που έντυσε με τη φωνή της τη "Φρίντα", στην Αθήνα. Στο ταμείο ...
Συνέχεια...
Η Amy Winehouse ερμηνεύει το θέμα του νέου James Bond;
Μετά τον Chris Cornell, ο οποίος ερμήνευσε με επιτυχία το μουσικό θέμα του προηγούμενου αναγεννημένου James Bond του Daniel Craig με τίτλο "Casino Royale", και ενώ περιμένουμε τη νέα, 22η ταινία της σειράς, με τίτλο "Quantum of Solace" να βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο Νοέμβριο, άρχισαν τα σενάρια για το ...
Συνέχεια...
Όποιος πάει νωρίς στους Manics…
... θα παρακολουθήσει τις Katrin The Thrill (aka Garbo ή Dementia Praecox), οι οποίες θα αποτελέσουν το opening act στο show των Manic Street Preachers το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Terra Vibe όπως ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια εταιρία.Οι πόρτες λοιπόν του Terra Vibe θα ανοίξουν στις 18:00, ενώ οι Katrin ...
Συνέχεια...
New Adventures In Hi-Fi vol.17
Για τους Atoms For Peace θα γράψω όταν μου περάσει η περίοδος και η βλεφαρόπτωση που έπαθα και στα δύο μάτια, όταν είδα στο ράφι του δισκοπωλείου με 22 ευρώ το special edition που είχα κάνει pre-order από το site τους για 50 ευρώ. John Grant – Pale Green Ghosts (Bella Union) Η ...
Συνέχεια...
Οι U2 σε μια τρισδιάστατη συναυλία – ταινία
Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα η πρώτη συναυλία - ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε 3D.Φυσικά και τα τιμώμενα πρόσωπα μια τέτοιας δημιουργίας δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλα από αυτά των τεσσάρων U2 - παγκοσμίως φημισμένα για τις πρωτοποριακές τους ιδέες -, τα οποία και ...
Συνέχεια...
Plisskën Festival 2013 Round 1 + Round 2
Οι δύο μέρες "προθέρμανσης" αποδείχθηκαν τόσο άψογα οργανωμένες αλλά και πλούσιες μουσικά ώστε  κατάφεραν μας αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ήδη μεγάλη προσμονή για το "κυρίως πιάτο" (round 3) του φετεινού Plisskën Festival 2013 που αποδείχθηκε εντέλει συνολικά -με μια μικρή επιφύλαξη για το Round 4 στο K44 μιας και δεν είχε λάβει ...
Συνέχεια...
SMV @ Θέατρο Παλλάς
Μιλάμε για τρεις από τους καλύτερους μπασίστες στον κόσμο, με το δικό του κοινό ο καθένας, που άνετα θα μπορούσαν να γεμίσουν το Παλλάς ξεχωριστά! Φανταστείτε λοιπόν τι έγινε όταν μας επισκέφτηκαν παρέα, όπως περιοδεύουν αυτό τον καιρό και στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ που ηχογράφησαν σαν τρίο, με ...
Συνέχεια...
Βοnus CD στο νέο album των Liars με πολλές συνεργασίες
Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα το νέο άλμπουμ των Liars με τίτλο 'Sisterworld' πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου.Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε CD και σε βινύλιο αλλά και σε bonus έκδοση με διπλό CD στο οποίο θα περιέχονται remix και άλλες εκδοχές των τραγουδιών του δίσκου απο διάφορους καλλιτέχνες ...
Συνέχεια...
40 Χρόνια “Pink Moon”
Ύστατο ηχογραφημένο αντίο της εύθραυστης ειλικρίνειας του Nick Drake Πασχίζοντας, εσχάτως, να τοποθετήσουμε σε σειρά τον κυκεώνα των δεδομένων και πληροφοριών γύρω απ' τη μουσική, αποτυγχάνουμε τακτικά στo καταστάλαγμα των προτεραιοτήτων. Και πως να γίνει αλλιώς, μιας και η κάθε απόπειρα διάταξης των καίριων στιγμών σε τούτους τους ευρυζωνικούς διαδικτυακούς ...
Συνέχεια...
O Sivert Hoyem στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις – Προσοχή: Αλλαγή χώρου στη Θεσσαλονίκη
Όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα, ο Sivert Hoyem, τραγουδιστής και ηγετική μορφή των λαβωμένων πλέον - λόγω του πρόωρου θανάτου του Robert Buras - Madrugada, επιστρέφει στην Ελλάδα - αυτή τη φορά σε ένα acoustic project αφιερωμένο στην προσωπική του δισκογραφία με τους Volunteers αλλά φυσικά και των Μadrugada.O ...
Συνέχεια...
R.I.P. Lou Reed (1942 – 2013)
Η είδηση πως ο εμβληματικός αμερικάνος μουσικός Lou Reed (Lewis Allan Reed) απεβίωσε σήμερα σε ηλίκια 71 ετών που μεταδόθηκε αρχικά από το Rolling Stone επιβεβαιώθηκε και επισήμα δυστυχώς. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία ή/και ο τόπος θανάτου αλλά Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε είναι γνωστά και ...
Συνέχεια...
Richard Wright (Pink Floyd) R.I.P.
Από σήμερα η οικογένεια των Pink Floyd θρηνεί άλλο ένα εκλεκτό μελος αυτής, μετά το θάνατο Syd Barrett τον Ιούλιο του 2006, και ένα ακόμα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών.Ο λόγος για την κιμπορντίστα του θρυλικού συγκροτήματος και ένα από τα ιδρυτικά μέλη ...
Συνέχεια...
Το νέο album των Broken Social Scene
Οι Broken Social Scene επιστρέφουν έπειτα απο 5 χρόνια όχι με EP ούτε με soundtrack αλλά με έναν κανονικό δίσκο.Το νέο album της μπάντας δεν έχει ακόμη τίτλο αλλά η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 4η Μαΐου.Όσον αφορά τα μέλη του γκρουπ, όπως είναι το γνωστό, το συγκρότημα αλλάζει συνεχώς ...
Συνέχεια...
Οι The Fall επιστρέφουν στο Gagarin 205
Δύο χρόνια μετά την πραγματικά εκπληκτική τους εμφάνιση στο Gagarin 205, ο μέγας Mark E. Smith, o godlike genius του Manchester, επανέρχεται στην πόλη μας με τους The Fall. Όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα, οι The Fall θα εμφανιστούν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου του 2014 στο Gagarin 205 στο πλαίσιο της προώθησης του φετινού – 30oυ πλέον – album με τίτλο ...
Συνέχεια...
Video: Big K.R.I.T. – ‘Multi Til The Sun Die’
Από το πρόσφατο mixtape King Remembered In Time (εδώ ακόμα διαθέσιμο για δωρεάν download) που βρίσκει τον rapper/παραγωγό Big K.R.I.T. από το Mississippi να επιστρέφει στον καλό του εαυτό μετά το σχετικά άνευρο Live From The Underground έγινε διαθέσιμο σε βίντεο το πολύ καλό κομμάτι 'Multi Til The Sun Die' ...
Συνέχεια...
Oι Au Revoir Simone live στην Aθήνα!
Σύμφωνα με το επίσημο προφίλ στο myspace του indie pop συγκροτήματος, οι αξιαγάπητες Au Revoir Simone απο το Brooklyn, θα βρίσκονται στο club Μυγα στου Ψυρρή την Τρίτη 8 Ιουνίου!Η τριμελής μπάντα έχει ήδη στο ενεργητικό της τρία άλμπουμ, με τελευταίο το "Still Night, Still Night" του 2009.Δείγμα της μουσικής ...
Συνέχεια...
Ο Michael Jackson στρέφεται προς το Las Vegas;
Ίσως να είναι η λύση για τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα. ¶λλωστε, το Las Vegas πάντα ήταν μία χρυσή πηγή εσόδων για βετεράνους ποπ αστέρες. Ο Michael Jackson, το κάποτε χρυσό παιδί της "μαύρης" soul μουσικής, είναι πλέον μόνιμος κάτοικος του Las Vegas και φαίνεται να γλυκοκοιτάζει την προοπτική να ...
Συνέχεια...
Video: Turbonegro – “I Got A Knife”
The Astronauts + Autodivine
O Leόn σε συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αλλαγή χώρου και ημερομηνίας για τους Prodigy
O Cayetano παρουσιάζει το νέο του άλμπουμ στο
Big money – Big (hip-hop) business
10+1 Facts για τον Ty Segall που επιστρέφει
Σύντομα το πρώτο EP των Le Page –
Open Your Box
Κερδίστε προσκλήσεις για την δεύτερη ημέρα του Gagarin
Το ντεμπούτο των Dum Dum Girls
Video: Killer Mike – ‘Reagan’
Black Lips + The Velvoids @ Gagarin 205
Sold Out η σημερινή εμφάνιση της Lila Downs
Η Amy Winehouse ερμηνεύει το θέμα του νέου
Όποιος πάει νωρίς στους Manics…
New Adventures In Hi-Fi vol.17
Οι U2 σε μια τρισδιάστατη συναυλία – ταινία
Plisskën Festival 2013 Round 1 + Round 2
SMV @ Θέατρο Παλλάς
Βοnus CD στο νέο album των Liars με
40 Χρόνια “Pink Moon”
O Sivert Hoyem στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις
R.I.P. Lou Reed (1942 – 2013)
Richard Wright (Pink Floyd) R.I.P.
Το νέο album των Broken Social Scene
Οι The Fall επιστρέφουν στο Gagarin 205
Video: Big K.R.I.T. – ‘Multi Til The Sun
Oι Au Revoir Simone live στην Aθήνα!
Ο Michael Jackson στρέφεται προς το Las Vegas;